| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Évek óta próbálom sikeressé tenni az iránykereskedési stratégiámat, de folyamatos bukóban vagyok, érdekelne, hogy mi a véleményetek az iránymentes kereskedésről. Előre is köszi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Ha a trendben nem tudsz pénzt keresni, miből gondolod hogy az oldalazásban, vagy egy le-fel csapkodó piacon sikerülni fog. Szerintem az egész kereskedési rendszeredet új alapokra kellene helyezni. Ami persze nem kevés idő, mivel már évek óta kereskedsz és mégis csak azokat a Trendeket kellene meglovagolni. Hiszen tudod a TREND a barátunk!!!
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Pécs
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
biztosan utáljátok ezt a részét a dolgonak, de egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy beletanuljak a "szakmába"... viszont lövésem sincs, hogy hol kezdjem, és egyáltalán mit... ha esetleg vki jó tanáccsal tudna szolgálni, azt nagyon köszönném... (itt is és priviben is várok minden infot) előre is köszönöm! világbéke! Miti |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 48
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Ezen a fórumon pl a forexegyetem téma olvasgatása, meg még néhány másik, keregélj, nagyon-nagyon sok infót olvashatsz. Forexbázis-on a forex iskola(én ezen az oldalon ismerkedtem meg az egésszel) cikkeit sorban olvasd el, némi betekintést az is ad a dolgokba. Könyvek közül mindenképp Birgertől A sikeres trading művészete c. könyv, Kecskeméti Istvántól a technikai elemzésről szóló könyv, ha pedig tudsz angolul, akkor a Market Wizards-ot tudom ajánlani, ezeket a könyveket belinkeltem a 'Forex könyv" nevű témába hogy honnan lehet letölteni, ha nem akarod megvenni őket. Hirtelen most ennyi, de szerintem a Kereskedés de hogyan témában folytassuk, mert itt eléggé off
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Elég megtévesztő, hogy a tanfolyamokon nem ezt sugallják. Még aki azt mondja, hogy sok idő kell hozzá, az is 1-2 évet említ. Szerintem ez kevés. Legalábbis nekem kevés volt (biztos velem van a baj ).Két tanács, amiből az első mindenkinek szól: 1. Kis számlával és jelentéktelen méretű pozíciókkal éld túl a nehéz kezdetet. Sokak szerint a kis számla eleve bukásra ítéli a tradert. Szerintem megtanít a fegyelemre: Nem az számít, hogy mennyit keresünk, hanem a %-os profit, visszaesés mértéke (bukó sorozat), és a konzisztencia. Ha kis számlával sikerül betartani a kockázatkezelési szabályokat 1-2 éven keresztül, akkor az önfegyelem már megvan. Az Oandánál pl. nincs minimális poziméret, bármilyen kis unittal köthetsz, akár 1$-ra is lel lehet vinni a tradenkénti kockázatot. Sokkal jobb, mint bármilyen demókereskedés. Ha ezen túl vagyunk, két dolgot érdemes tenni: növelni a számlát, növelni a kezdeti kockázatot (én 0,1%-al kezdtem és 1%-ig emeltem tehát nem kell nagy számokra gondolni). Ezt csak akkor szabad megtenni, ha az eredmények visszaigazolnak. 2. Írd le a kereskedési terved és mutasd meg más tradereknek, akik sikeresek. Lehet, hogy találnak benne olyan hibát, amit Te nem veszel észre és végig rossz úton jársz. Biztos vagyok benne, hogy nem a trendkereskedéssel van a baj. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A legfőbb gondom az, hogy amikor beszállok, túl alacsonynak vélem a profit valószínűséget, úgy 50%-ra teszem és ezt kevésnek tartom. Ezért is kezdett el érdekelni az úgynevezett non-directional trading, van egy szingapúri srác aki ezt tanítja. Átnéztem a weboldalát. Opciókkal kereskedik és állítólag 90-95%-ban profitosak a trade-jei, és akár oldalazik a piac akár felfelé vagy lefelé megy meg tudja csinálni a havi 5-15% közötti profitot. Nekem ennyi elég lenne, nem vágyok havi 100%-ra. Van valakinek tapasztalata ezen a területen? |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
...de thg-nek nem hinném, hogy ez a legfőbb gondja. "Nem tudok trendben kereskedni, így megpróbálom a non-direction-t". Szerintem ez az ami nem jó, mert a problémát a rendszer egyéb elemeiben kell keresni. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Nem tudom mióta kereskedsz, de azt hiszem nem csak a helytelen stopkövetés, de még a belépések is problémásak. Kb. minden 6-ra eltalálni az irányt nagyon kevés. Szerintem ha egy haladó trendben teljesen találomra lépsz be trendirányba, még az is jobb kell, hogy legyen:-) Ha meg mégis sikerül meglovagolni, egy követő stoppal rövidre zárod. Nem csoda, hogy nem megy a dolog. Ahogy már a kolléga is írta, teljesen új alapokra kéne helyezni a kereskedést. Meg kell tanulni egy stratégiát és abszolút betartva kereskedni, míg ki nem finomodik a rendszer. Nekem van rendszerem, amit profitosan tudok üzemeltetni akár trenddel szemben is. Az ilyen stratégiáknak a lényege a nagyon magas találati arány, és a tökéletes kilépés. Mivel általában nem túl nagy elmozdulásokról beszélünk az effajta kereskedésben, ezért ezeket alacsony idősíkon lehet hatékonyan működtetni és sokkal fontosabb a pontosság és a fegyelem, mint általában a többi stílusnál. De! Mindenképp lebeszéllek róla, mert szépen hangzik a 80-90% találati arány, de ezt csak akkor lehet megvalósítani, ha 100%-ig tökéletes és pontos a belépés és egy pillanatot sem késik a kiszállás! Ha az egyszerű trendkövető szignálok értelmezésével baj van, és a trendkövető stratégia kiszállásait nem tudod véghez vinni, akkor eszedbe ne jusson irányfüggetlenül kötni! Inkább arra kéne most helyezni a hangsúlyt, hogy mi az oka a hibás kereskedésednek. Mivel nem ismerem sem az idősíkot, sem a stratégiát, amivel kereskedsz, ehhez többet nem tudok fűzni. Üdv: Gio |
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A gondom az, hogy még senki nem tudott mutatni egy leírt szabálygyűjteményt amelyet alkalmazva profitos tud lenni tartósan. Sőt senki nem tudott még éles számlát mutatni nekem visszamenőleg amely profitos lett volna akár csak fél évre visszamenőleg minimum 30 kereskedéssel. Ezért gondoltam, hogy elkezdek foglalkozni Dave Foo iránymentes kereskedésével. Ő Iron Condor-okkal és short strangle-lel kereskedik. Ezt úgy csinálja, hogy akkor is pénzt keres, ha nem találja el az irányt. Na ez tetszik benne. Van itt valaki aki ért az opciók időértékével történő pénzkereséshez? |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Nézz be ide http://opcioguru.com/blog |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A másik gondom, hogy ha egy honlap ennyire nyomulós "sales" beütéssel reklámozza a tanfolyamait, és ennyire keményen nyomatja a "regisztrálj be" különben csak két sort olvashatsz el egy cikkből, akkor az nálam eleve gyanús. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Tag
Hely: London
Összes hozzászólás: 52
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 9
Idézet:
Tapasztalataim szerint háromféle tőzsdetanfolyam létezik. 1. Ahol az oktatónak nincs tőzsdei stratégiája és ezt úgy leplezi, hogy elhiteti a tanulókkal, hogy azt nekik kell összerakniuk. Ezek az oktatók az úgynevezett megélhetési oktatók. Mivel a tőzsdén sikertelenek ezért az oktatásból kénytelenek megélni. Ezek természetesen fizetős tanfolyamok. 2. Ahol az oktatónak van tőzsdei stratégiája, tanítja is, tehát készen a kezedbe adja, de az oktató nem mutat visszamenőlegesen éles teszteredményeket, így valószínűleg ez a tőzsdei stratégia nincs élesben letesztelve. Ezek szintén fizetős tanfolyamok. 3. Ahol az oktatónak van tőzsdei stratégiája, tanítja is, tehát készen a kezedbe adja és ha megbízhatónak talál akkor mutat visszamenőleges éles számla eredményeket. Ezek nem mindig fizetős tanfolyamok, mert az oktató képes a tőzsdéből is megélni, így nincs szüksége az oktatásból befolyó bevételre. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Erre tudsz példát mondani? Gondolom a pozitív példa nem sérti senkinek az érdekeit ![]() Nem tanfolyamot keresek, csak kíváncsi vagyok, hogy Te kit tartasz ilyennek
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Használja valaki opcióguru "Kereskedési idő - valós időben!" szolgáltatását? Ha igen, mik a tapasztalatok? |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Magyarországon mindenki iránykereskedik, csak fogalma sincs róla. Ma Magyarországon egyetlenegy ember tudja, hogy a többiek mit csinálnak, úgy találsz rá, hogy beírod a google-ba "iránykereskedés". |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Szerintem meg ketfele tanfolyam van: 1. Ahol megtanitanak az onallo kereskedesre es a sajat strategia megalkotasara. 2.Az osszes tobbi ebbe a csoportba tartozik. En eddig ket tanfolyamon voltam az egyik ez az opciogurus, a masik a forexegyetemes. En mindkettot az elso csoportba sorolnam.
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Az, hogy megtanítanak önálló kereskedésre semmilyen pluszt nem jelent tőzsdei stratégia nélkül. Olyan mintha valakit megtanítanának önállóan kiugrani ejtőernyő nélkül egy repülőből. A feltételezésed, hogy most akarom elkezdeni a tőzsdével való ismerkedésemet meg rossz poén volt. |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
http://www.opcioguru.com/opciokrol/strategiak
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Például egy long call-t vagy egy long put-ot nem lehet tőzsdei stratégiának nevezni. Attól, hogy opcióguru stratégiának nevezi őket még nem azok. Inkább arra utal, hogy fogalma sincs mi az a tőzsdei stratégia. Most tényleg én magyarázzam el, hogy mit nevezünk tőzsdei stratégiának? |
|
|
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Homály az egész! Konkrétumokat nem ír, csak utalgat az ilyen-olyan stratégiáira, amelyet nyilván csak a projekttagokkal oszt meg. A projektbe bekerülni természetesen már nem lehet ).Többször elmeséli, hogy a tőzsdeoktatók nem hitelesek, mert nem nyilvánosak az éles kötéseik. Kérdem én: és az övé? Miért nem nyitja meg betekintésre az éles számláját? Egyáltalán: mit is akar ezzel a honlappal? Nekem kicsit úgy tűnik, mintha valaki az exhibicionizmusát élné ki. Ha nem így van, nyugodtan meg lehet cáfolni. Az lenne a valami! Ami hiányzik a tőzsdeoktatókból (tisztelet a kivételnek, 2 éles számlát már láttam) - és belőle is .
|
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
A celodat szerintem elerted, nehanyan megneztek a weblapot. (szerintem eleg gyenge)
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fugitive!
Nem értek egyet azzal amit írtál! Ha valaki kialakít egy stratégiát, sokszor fáradságos munkával és működőképesre csiszolja, miért is kell átadnia ingyen? Mond meg nekem, hogy manapság mi van ingyen, amibe valaki energiát fektet? A dolgok természetes része, hogy ha az egyik oldalon beteszünk valamit akkor szeretnénk a másikon látni valamit. Szerinted gyakorlatilag az összes magyar feltaláló, milyen okból vitte külföldre a találmányát? Gondold végig, hogy te tulajdonképpen azt mondod, hogy hiába tervezik a mérnökök évekig, hiába építenek hozzá gyártósort, hiába dolgozik rajta sok-sok robot és ember, és hiába használnak fel egy csomó anyagot hozzá, mégis adják ingyen a Mercedest? Ugye nem reális? Akkor a tőzsdei stratégia ingyen átadása miért is lenne az?
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
De nem annyira mint az enyémek. Így észrevettem, hogy érvelési hibát követtél el, méghozzá az úgynevezett szalmabáb érvelést (vagy más néven strawman érvelést) alkalmaztad. Hát ez az érvelési trükk amelyet általában a "sales" területen dolgozók használnak nálam ne működik, mert azonnal kiszúrom. Tehát: mivel az eredeti állításom nehezebben cáfolható ezért megváltoztattad a véleményem egy könnyebben támadhatóra és azt cáfolva azt a látszatot kelted mintha az eredeti véleményemmel nem értenél egyet. Konkrétan: nem állítottam, hogy ha valaki kidolgoz egy tőzsdei stratégiát akkor azt ingyen kéne tanítania. Én csupán felsoroltam, hogy az eddigi tapasztalataim alapján milyen típusú tőzsde tanfolyamok vannak. Szóval te látványosan és hatásosan érveltél egy általad kitalált véleménnyel szemben, de nem az én véleményemmel szemben. Boldog Karácsonyi Ünnepeket minden tőzsdei fórum tagnak! |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Viszont azt készséggel elismerem, hogy az erre adott reakcióm "3. Ahol az oktatónak van tőzsdei stratégiája, tanítja is, tehát készen a kezedbe adja és ha megbízhatónak talál akkor mutat visszamenőleges éles számla eredményeket. Ezek nem mindig fizetős tanfolyamok, mert az oktató képes a tőzsdéből is megélni, így nincs szüksége az oktatásból befolyó bevételre." pontatlan volt.Természetesen te nem azt írtad, hogy ingyen kellene tanítani stratégiát, csak annyit írtál, hogy nem mindig fizetősek (nálam amiért nem fizetek valamilyen módon az ingyen van, vagy díjmentes), bár konkrétumot nem írtál. Először! Utána viszont: "Ma Magyarországon egyetlenegy ember tudja, hogy a többiek mit csinálnak, úgy találsz rá, hogy beírod a google-ba "iránykereskedés". " Nos bár karácsony van, de azért érdeklődő ember lévén nem voltam rest megpörgetni a guglit, és az "iránykereskedés" szóra fókuszálni. Gyakorlatilag előbb utóbb mindig idejut az ember: http://tozsdebolmilliomos.com/ Persze még véletlenül sem gondolom, hogy csak erről az oldalról lehet szó, bár ez az írás szembetűnően hasonlít a te véleményedre: http://tozsdebolmilliomos.com/meregd...sdetanfolyamok Innentől már csak azt nem értem miért nem nyitottál egy önálló topicot a fórumon az oldalnak? Vagy nem erről az oldalról van szó?
|
|
|
|
#37 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
http://tozsdeguru.com/
|
|
|
|
#38 (permalink) | ||
|
Új tag
Idézet:
Idézet:
Iránymentes kereskedés témakörben tudtok még ajánlani más weboldalt? |
||
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Új tag
A válaszok közül válaszd ki a neked megfelelőt:
1. Egyetlenegy tőzsde tanfolyamon nem vettem részt. 2. Több mint 20ezer dollárt költöttem különböző belföldi és külföldi tőzsde tanfolyamokra. X. A fenti két pont között valahol. Z. Ismerek sikeres és sikertelen tőzsdei kereskedőket akik a fenti kategóriák (1,2,X) egyikében vannak. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#41 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Idézet:
, nem azzal van a gond)
|
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | ||
|
Új tag
Idézet:
Idézet:
Küldenétek egy linket? |
||
|
|
|
|
|
#43 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Idézet:
tozsdebolmilliomos.com - az egész oldal inkább funny, mint idegesítő, nem hiszem, hogy valaki is komolyan venné ezzel a domain névvel és háttérképpel és akkor még a tartalomról nem beszéltem (akár te csinálod az oldalt, akár nem )
|
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Én rászántam egy teljes éjszakát és nem csak végignéztem a cikkeket, de el is olvastam az összeset. Egyszerűen odaszegeztek a gép elé ezek az írások, azt láttam, hogy végigment valaki azon az úton amin én, és a sok szívás után végre megtalálta azt ami működik. Egy nap alvás kimaradt, de megérte. Ezek után én vettem a bátorságot és felvettem vele a kapcsolatot a kontakt oldalon keresztül, időpontot egyeztettem vele és leültem vele beszélgetni. A (link törölve) a személyes weboldala, ide csak ő rakhat fel cikkeket. A (link törölve) pedig az általa és a tanulói által létrehozott projekt weboldala. Ide a projekttagokon kívül bárki beküldhet cikket, ha nem ír le túl nagy baromságot. Nekem úgy tűnik, hogy jelenleg Magyarországon ő ért a legjobban az iránymentes kereskedéshez, de cáfoljatok meg ha tudtok még valakiről... Azt, hogy mutatott-e élő számlát visszamenőleg nem mondom meg ![]() Sőt azt sem árulom el, hogy amit fxtrader55 és fxtom leírt azokból hány sor igaz
|
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Új tag
Reméljük nem a zenészről http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_James
vagy a focistáról http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Ja...r_born_1978%29 esetleg rádiósról http://www.tonyjamesradio.com/ van szó
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
#48 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Valójában a Carbon/Silicon-os Tony James-ről van szó. ![]() http://www.carbonsiliconinc.com/blogs.aspx |
|
|
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Egyrészt a karácsonynak vége, munkanap van. Másrészt nyitva az amerikai tőzsde, tehát ott is munkanap van. |
|
|
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Érdekesnek találom, hogy 8 napja regisztráltál és feltettél egy kérdést. "Évek óta próbálom sikeressé tenni az iránykereskedési stratégiámat, de folyamatos bukóban vagyok, érdekelne, hogy mi a véleményetek az iránymentes kereskedésről." 3 napra rá regisztrált a válaszadód. És megtaláltad a szent grálod kb 1 hét alatt. "A (link törölve) a személyes weboldala, ide csak ő rakhat fel cikkeket. A (link törölve) pedig az általa és a tanulói által létrehozott projekt weboldala. Ide a projekttagokon kívül bárki beküldhet cikket, ha nem ír le túl nagy baromságot. Nekem úgy tűnik, hogy jelenleg Magyarországon ő ért a legjobban az iránymentes kereskedéshez, de cáfoljatok meg ha tudtok még valakiről..." Nálam ez már gerillamarketing. De ez az én véleményem, nem tehetek róla én ilyen paranoiás vagyok. A fent említett oldalt elolvastam, semmi használható dolgot nem találam benne. Itt a fórumon a profik konkrét dolgokat osztanak meg velünk, pedig ez csak egy fórum nem egy honlap. Mindenesetre rendesen elkanyarodtunk a témától pedig engem érdekelne ez a kereskedési forma. |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| iránykereskedés, iránymentes kereskedés, magas profitvalószínűség, rendszeres számladuplázás, tőzsdei havi jövedelem |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|