Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-02-08, 23:57   #351 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 95
Hírnév szint: 2
attiati a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
BpForex-nél vagyok 2008 óta, most 1,61eur-t kapok naponta egy minilotra, és pénteken 3x annyit, tehát havonta 30x1,61=48,3eur havonta minilotonként (10000eur/huf) equitas-nál állítólag magasabb volt, de lehet változott azóta. Kamat emelés előtt 1,3-1,4 között volt a napi kamat itt a Bp-nél
szerk, most megnéztem, péntek este 4,94-et írtak jóvá
Equitas-nál hol lehet megnézni a devizapáronkénti napi swapot?
Egyáltalán hol lehet náluk kereskedni devizával?
Tök úgy rémlik, hogy csak részvény, befalap, és kötvény volt náluk.
attiati nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 08:19   #352 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
attiati eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Equitas-nál hol lehet megnézni a devizapáronkénti napi swapot?
Egyáltalán hol lehet náluk kereskedni devizával?
Tök úgy rémlik, hogy csak részvény, befalap, és kötvény volt náluk.
Én nem tudom, eqiutas-nál szerintem csak valami egyéb módon lehet játszani eurhuf-ra, de ugyan van ott számlám, de 1 éve meg sem nyitottam
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2012-02-09, 09:04   #353 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Én nem tudom, eqiutas-nál szerintem csak valami egyéb módon lehet játszani eurhuf-ra, de ugyan van ott számlám, de 1 éve meg sem nyitottam
Én felmondtam, miután bevezették a számlavezetési díjat, már anno a digipass-t se vettem át.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 09:13   #354 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

én meg otthagytam rajta egy kis pénzt, gondolom azóta az meg kopik
Régi 2012-02-09, 12:31   #355 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Hírnév szint: 1
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
hortobagyipalacsinta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Bingó!
STLui te vagy a jó emberismerő.

Túl vagyok sok-sok tanfolyamon. Főleg profit.hu-s szereplők által tartottakon.
Minden szabályt betartva az egyenlegem örültem, mikor nullába kúszott vissza. A legnagyobb károkat Ú. ZS. miatt szenvedtem el. És leginkább a brókerszámlánál berögzültek miatt (ott kezdtem a pályafutásom).
A lényeg a lényegbe hogy a tököm kivan a magyar oktatással. És neharagudjatok, hogy a hülyét játszottam meg igyekeztem szórakoztató lenni. Nagyon sok pénzem a piacon maradt.
A k. RSI divergencia..... Egy forintot se ér. Lehet kicsit beleőrültem. Rég nem voltam már nyaralni, szörfözni én is elmennék.....
Ma kilépek ezzel az accountal.
Sok sikert mindenkinek.
Egy javaslat : most biztos valami nagy duma fog jönni valamelyik profitostól. Csak annyi, hogy minden információit fenntartással kezeljetek és ne higyjetek a komplett stratégiájukban. Az MLM szövegük megfelelő ha te is oktatni akarsz vagy piramist építeni, de kereskedni nem hinném hogy a saját számlájukon pontosan aszerint kereskednek (ha egyáltalán van nekik.)

Még egyszer bocsánat
Sziasztok

Leírom az eddigi történetem a Forex-el. Építőipari vállalkozó vagyok, megélek belőle szépen. December elején leálltunk/tél, fagy, hideg/ így szoktuk minden évben, márciusban fogunk újra indulni, időjárás függően.
Szóval volt időm. A Facebook oldalamon láttam meg a Plus 500 hirdetését, és elolvastam. Addig még csak nem is hallottam a Forexről. Beleástam magam a témába. Szerencsére anyanyelvi szinten beszélek angolul/éltem is kinn/, így nem okozott gondot az angol nyelvű anyagok összeszedése. Youtube videok, fórumok, weboldalak áttanulmányozásával töltöttem a december első 2 hetét.
Arra azonnal rájöttem, hogy a magyar bróker cégek /egy kivétellel/ teljesen a pénzlehúzásra mennek. A magyar tanfolyamokról fellelhető több 100 videó megtekintése után rájöttem, hogy pénzért/nem kevésért/ oktatják azt, ami kis kutakodással teljesen ingyenesen megtalálható az interneten.
Demó számlákat töltöttem le kb. 20 cégtől/1 magyar, a többi külföldi/, és teszteltem őket. Rájöttem, hogy nagyon nem mindegy a bróker cég. Számít persze a spread is, de sokkal jobban a requotok száma, és az, hogy mennyire ott, és pontosan teljesülnek a megbízásaim.
MT4, és MT4 között is óriási a különbség , mert a bróker cégek belenyúlnak a defaultokba, és van, akik kifejezetten arra utaznak, hogy bukj.
Az sem mindegy, hogy milyen idősíkon kereskedsz, mert lehet, hogy egy bróker cég felületet jó H1 re, de teljesen alkalmatlan scalpra.
Arra is rájöttem, hogy az ECN inkább hátrány, mint előny. Legalább is emberi léptékű letéti összegeknél mindenképpen.
Végig teszteltem az összes általában használt indikátort. Volt néhány, aminek van értelme, és használom is, de a nagy részük nekem értelmetlen.
Ekkor napokat töltöttem el az indikátor értékek személyre szabásával.
Majd gondolkoztam, hogy milyen eszközök segíthetnék a kereskedésemet. Rákerestem a neten, hogy arra létezik e indicator, expert, vagy script.
És minden problémámra találtam hasznos eszközt, amit fel is telepítettem az MT4embe.
Alapvetően M1en kereskedem,persze trendek, csatornák, fibok húzásához használom felfelé h1ig az összes idősíkot. Természetesen használok stop losstot, ami traling, de alapvetően manuálisan zárok, hacsak valamilyen rendkívüli piac mozgás nem jön közbe.
Fejben számolok poziba lépéskor TP-t, de sohasem használom, hiszen a tényleges TP-m a csillagos ég. 70-80%-ban jó irányba nyitok, a rossz irányok esetén kézzel kiveszem, nem várom meg a biztonságból húzott stop losstot, így minimalizálom a riskemet.

2 hete van élő számlám, napi 10-40% között sikerült eddig pluszba tennem.
Tudom, hogy ez nem fog így menni, de majd az aktuális helyzethez módosítom a taktikát.

Szóval az eredményesség elszántságon múlik, és az eredményes elinduláshoz rengeteg idő, türelem, gyakorlás kell, és nem tanfolyam.

Már csak azért sem, mert osztom azt a nézetet, hogy a Forex, és a tőzsde is 90%-ban pszichológia. Ezért van az, hogy amelyik technika működik X-nél, valószínűleg nem fog működni Y-nál.
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 19:02   #356 (permalink)
Tag

Profi(t) logója

Összes hozzászólás: 84
Profi(t) a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Prozac eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Leírom az eddigi történetem a Forex-el. Építőipari vállalkozó vagyok, megélek belőle szépen. December elején leálltunk/tél, fagy, hideg/ így szoktuk minden évben, márciusban fogunk újra indulni, időjárás függően.
Szóval volt időm. A Facebook oldalamon láttam meg a Plus 500 hirdetését, és elolvastam. Addig még csak nem is hallottam a Forexről. Beleástam magam a témába. Szerencsére anyanyelvi szinten beszélek angolul/éltem is kinn/, így nem okozott gondot az angol nyelvű anyagok összeszedése. Youtube videok, fórumok, weboldalak áttanulmányozásával töltöttem a december első 2 hetét.
Arra azonnal rájöttem, hogy a magyar bróker cégek /egy kivétellel/ teljesen a pénzlehúzásra mennek. A magyar tanfolyamokról fellelhető több 100 videó megtekintése után rájöttem, hogy pénzért/nem kevésért/ oktatják azt, ami kis kutakodással teljesen ingyenesen megtalálható az interneten.
Demó számlákat töltöttem le kb. 20 cégtől/1 magyar, a többi külföldi/, és teszteltem őket. Rájöttem, hogy nagyon nem mindegy a bróker cég. Számít persze a spread is, de sokkal jobban a requotok száma, és az, hogy mennyire ott, és pontosan teljesülnek a megbízásaim.
MT4, és MT4 között is óriási a különbség , mert a bróker cégek belenyúlnak a defaultokba, és van, akik kifejezetten arra utaznak, hogy bukj.
Az sem mindegy, hogy milyen idősíkon kereskedsz, mert lehet, hogy egy bróker cég felületet jó H1 re, de teljesen alkalmatlan scalpra.
Arra is rájöttem, hogy az ECN inkább hátrány, mint előny. Legalább is emberi léptékű letéti összegeknél mindenképpen.
Végig teszteltem az összes általában használt indikátort. Volt néhány, aminek van értelme, és használom is, de a nagy részük nekem értelmetlen.
Majd gondolkoztam, hogy milyen eszközök segíthetnék a kereskedésemet. Rákerestem a neten, hogy arra létezik e indicator, expert, vagy script.
És minden problémámra találtam hasznos eszközt, amit fel is telepítettem az MT4embe.
Alapvetően M1en kereskedem,persze trendek, csatornák, fibok húzásához használom felfelé h1ig az összes idősíkot. Természetesen használok stop losstot, ami traling, de alapvetően manuálisan zárok, hacsak valamilyen rendkívüli piac mozgás nem jön közbe.
Fejben számolok poziba lépéskor TP-t, de sohasem használom, hiszen a tényleges TP-m a csillagos ég. 70-80%-ban jó irányba nyitok, a rossz irányok esetén kézzel kiveszem, nem várom meg a biztonságból húzott stop losstot, így minimalizálom a riskemet.

Tudom, hogy ez nem fog így menni, de majd az aktuális helyzethez módosítom a taktikát.

Szóval az eredményesség elszántságon múlik, és az eredményes elinduláshoz rengeteg idő, türelem, gyakorlás kell, és nem tanfolyam.

Már csak azért sem, mert osztom azt a nézetet, hogy a Forex, és a tőzsde is 90%-ban pszichológia. Ezért van az, hogy amelyik technika működik X-nél, valószínűleg nem fog működni Y-nál.
Üdv Prozac!

Hát, elolvastam a hozzászólásodat, többször is.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy fér bele ennyi minden egy-másfél hónapba. Rengeteg anyag letöltése és áttanulmányozása az internetről, 100 video megnézése, 20 demoszámla tesztelése, indikátorok tesztelése, stb, stb.
Mindig azt hittem, hogy én gyorsan tanulok, de ezek szerint rossz volt a viszonyítási alap
Mindenesetre ha neked így megy, gratulálok hozzá. Szerencsés vagy.

Ami az eredményt illeti, napi 10-40 %-os haszon a tőkére vetítve.
Ez is a "kivétel erősíti a szabályt" kategória lesz, mert ennyire azért nem rózsás a helyzet.
Ha számolgatni kezdünk, és elkezdted pl. nem nagy összeggel, csak 5000 dollárral, és két hét, 10 munkanap alatt 10%-ot produkáltál, az összesen + 100 %
Ha ez napi 40 % lett volna, akkor összesen 400% profit.
Tehát durván egy millére vetítve csináltál 2 hét alatt 1 millió és 4 millió Ft. közötti profitot.
Amit most javaslok, nagyon komolyan mondom.
Gyorsan utald át a profitodat a magán számládra, mert előbb utóbb arra ébredsz, hogy véget ért az álom.
A tőzsde adta, a tőzsde elvette - alapon.
(Tapasztalatból mondom. )

Amiben viszont tutira igazat adok neked, hogy ez nagyrészt pszichológia, amit egyetlen tanfolyamon sem lehet megtanulni.
És az is ritkán hangzik el tanfolyamokon, hogy vannak emberek, akik eredendően képtelenek erre a szakmára, olyan alacsony a rizikó tűrésük. Mégis berángatják őket a tanfolyamokra mindenféle gerilla marketinggel, hogy türelem, ne csüggedj, fog ez menni neked is, 2-3 vagy 5-10 év tanulással, de egyszer te is ott lehetsz a topon. Röhejes és egyben felháborító is.

További sikeres kereskedést neked!
Régi 2012-02-09, 19:38   #357 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Profi(t) eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv Prozac!

Hát, elolvastam a hozzászólásodat, többször is.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy fér bele ennyi minden egy-másfél hónapba. Rengeteg anyag letöltése és áttanulmányozása az internetről, 100 video megnézése, 20 demoszámla tesztelése, indikátorok tesztelése, stb, stb.
Mindig azt hittem, hogy én gyorsan tanulok, de ezek szerint rossz volt a viszonyítási alap
Mindenesetre ha neked így megy, gratulálok hozzá. Szerencsés vagy.

Ami az eredményt illeti, napi 10-40 %-os haszon a tőkére vetítve.
Ez is a "kivétel erősíti a szabályt" kategória lesz, mert ennyire azért nem rózsás a helyzet.
Ha számolgatni kezdünk, és elkezdted pl. nem nagy összeggel, csak 5000 dollárral, és két hét, 10 munkanap alatt 10%-ot produkáltál, az összesen + 100 %
Ha ez napi 40 % lett volna, akkor összesen 400% profit.
Tehát durván egy millére vetítve csináltál 2 hét alatt 1 millió és 4 millió Ft. közötti profitot.
Amit most javaslok, nagyon komolyan mondom.
Gyorsan utald át a profitodat a magán számládra, mert előbb utóbb arra ébredsz, hogy véget ért az álom.
A tőzsde adta, a tőzsde elvette - alapon.
(Tapasztalatból mondom. )

Amiben viszont tutira igazat adok neked, hogy ez nagyrészt pszichológia, amit egyetlen tanfolyamon sem lehet megtanulni.
És az is ritkán hangzik el tanfolyamokon, hogy vannak emberek, akik eredendően képtelenek erre a szakmára, olyan alacsony a rizikó tűrésük. Mégis berángatják őket a tanfolyamokra mindenféle gerilla marketinggel, hogy türelem, ne csüggedj, fog ez menni neked is, 2-3 vagy 5-10 év tanulással, de egyszer te is ott lehetsz a topon. Röhejes és egyben felháborító is.

További sikeres kereskedést neked!
Gyorsan tanulok.
100 dolláros éles szálával nyitottam, és tisztában vagyok vele, hogy ez nem fog így menni minden nap.
Könnyen lehet, hogy csak szerencsém volt eddig.
Régi 2012-02-09, 19:39   #358 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

December eleje 2 és fél hónapja volt. Azért plusz 30 nap oda vissza nem mindegy.
Régi 2012-02-09, 19:44   #359 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
én meg otthagytam rajta egy kis pénzt, gondolom azóta az meg kopik
Miután bevezették a számlavezetési díjat, csak egy ezrest hagytam rajta.
De nem kopik.
Vajon majd azután akarják ráterhelni az elmaradt havidíjakat, mikor meg akarom szüntetni? Vagy nem terhelnek egyáltalán, mivel nem választottam díjcsomagot?
Régi 2012-02-09, 19:49   #360 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
egy adózási kérdésem lenne:

Kiutalok külföldi brókercéghez 100.000€-t.
1 év kereskedés után pont nullában leszek, megunom és hazautaltatom a 100.000€-t.

A bank nem tudhatja, hogy csak a saját pénzemet utaltam vissza.
Lesz ebből pénzmosási vizsgálat, adózási gond?
erről mit gondoltok?
Régi 2012-02-09, 20:04   #361 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Lesz belőle vizsgálat. Ha tudod igazolni az eredetét, akkor semmi gond, hajrá.
Régi 2012-02-09, 20:57   #362 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 166
Shortosgyula a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:

Ha érdekel a véleményem küldd el ennek a számlának a statementjét, megnézném a kötéseidet!

üdv és sok sikert!
Shortosgyula elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 21:09   #363 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Shortosgyula eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha érdekel a véleményem küldd el ennek a számlának a statementjét, megnézném a kötéseidet!

üdv és sok sikert!
Köszönöm, kedves vagy.Tudom, hogy jó szándékból kéred, de komolyan gondolom, hogy egyén függő , hogy egy stratégia működik e vagy sem.
Nem szeretném , ha mások véleménye befolyásolna.
A hibáimat is magam szeretném felismerni, és folyamatosan módosítom a stratégiám.

Mint említettem 100 dolláros éles számlát nyitottam.
Gyakorlásként tekintek rá, megpróbálom feltornázni az egyenleget egy kereskedésre érdemes szintre.
Ha sikerül, örülök, ha nem, akkor próbálkozom.

Korábbi hozzászólásaimban említettem, hogy az egész Forexre játékként nézek, és nem mint megélhetési forrásra.
Van munkám, persze ettől függetlenül komolyan veszem, de számomra a győzelem a lényeg, és nem az anyagi haszon.

Ezért nem is szeretnék tanácsokat.
Vagy összejön nekem, a saját tudásom alapján, vagy nem. Ez a szép benne.

Szóval köszönöm a felajánlásodat, de nem élnék vele.
Régi 2012-02-09, 21:51   #364 (permalink)
Kitiltott

Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 0
Jupiterrr a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szeretném a véleményeteket kérni. Mi az a legkisebb összeg, amivel már érdemes elkezdeni kereskedni. Köszönöm.
Jupiterrr nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 22:30   #365 (permalink)
Tag

Profi(t) logója

Alapbeállítás

Idézet:
Gyorsan tanulok.
100 dolláros éles szálával nyitottam, és tisztában vagyok vele, hogy ez nem fog így menni minden nap.
Könnyen lehet, hogy csak szerencsém volt eddig.

Nem szeretnék cinikus lenni, de ahhoz képest, hogy 100 dolláros számlával nyitottál, meg hogy te csak a győzelemért, és nem a pénzért Forexezel, stb, stb..... szóval ahhoz képest annyi energiát öltél bele,mintha valaki az utolsó 100 dolcsiját akarná kockára tenni, és előtte belead apait, anyait.

Egyszóval nem látom az úgynevezett ár-érték arányt. Már ha vállalkozói ésszel gondolkodom. (Csak azért említettem, mert írtad az elején, hogy építési vállalkozó vagy.)

És valóban ne sértődj meg, mert nem bántó szándékkal írtam.

Viszont ha 100 dolcsira realizáltál 200-300 dollár profitot, ilyen kötési aránnyal kezdhetnél eggyel nagyobb léptékben is tradelni. Hátha kitart még egy darabig a kezdők szerencséje.
Régi 2012-02-10, 09:07   #366 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Profi(t) eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem szeretnék cinikus lenni, de ahhoz képest, hogy 100 dolláros számlával nyitottál, meg hogy te csak a győzelemért, és nem a pénzért Forexezel, stb, stb..... szóval ahhoz képest annyi energiát öltél bele,mintha valaki az utolsó 100 dolcsiját akarná kockára tenni, és előtte belead apait, anyait.

Egyszóval nem látom az úgynevezett ár-érték arányt. Már ha vállalkozói ésszel gondolkodom. (Csak azért említettem, mert írtad az elején, hogy építési vállalkozó vagy.)

És valóban ne sértődj meg, mert nem bántó szándékkal írtam.

Viszont ha 100 dolcsira realizáltál 200-300 dollár profitot, ilyen kötési aránnyal kezdhetnél eggyel nagyobb léptékben is tradelni. Hátha kitart még egy darabig a kezdők szerencséje.
Nem ismersz. Ha valamit csinálok, azt teljes gőzzel szoktam. Nem fogok több pénzt bele tenni, ezt a 100 alap dolcsit próbálom felküzdeni, amennyire tudom.Az igazság az, hogy nemsokára kezdődik a szezonom. Van még kb 3-4 hetem Forexezni, utánna nem lesz rá időm, csak majd decemberben.
Régi 2012-02-10, 13:24   #367 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Más demo számlán vagánykodik éveket, akkor most miért baj ha leírja valaki, hogy ugyan csak 100usd-s számla, de éles.
Szerintem ez teljesen rendben van, nyilván 1-2 hónap után nem kell egy vagyont kiutalni. Az eredményesség oka is lehet az, hogy olyan számla mérettel kezdett ami semmilyen lelki terhet nem jelent. Lehet már egy 10000-es számlán sem ezek az eredmények jönnének arányosan nagyobb pozik esetén.
Tényleg már minden fórum csak erről szól, hogy mindenkit mindenki letámad, kérdőre von, mintha fizetett volna valamiért és nem azt kapta amit igértek?
Régi 2012-02-10, 15:11   #368 (permalink)
Tag

Profi(t) logója

Alapbeállítás

StLui,
nem volt baj. Egyáltalán nem.
Csak nekem a demo számlák tesztelése 20 cégtől!!! a többi dolog mellett.... szóval mindez nem kevésbé vagány kijelentésnek tűnt, másfél hónapba belesűrítve.
És szerintem elég árnyalt, bántó él nélküli levelet írtam.
De elnézést, ha csupán olvasóként is ennyire megbántottalak, hogy kérés nélkül más helyett fogtál védőbeszédbe.
Sok sikert neked is a tőzsdén!
Régi 2012-02-12, 16:18   #369 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

margin call és stop out szint számításban tudnátok segíteni?

szeretnék összedobni egy excelt, amiben paraméterezni lehet az alábbiakat:
1. pozíció mérete (pl. 0,4 lot)
2. induló számlaegyenleg (4.000€)
3. tőkeáttét (1:30)
4. margin call és stop out %
5. belépési árfolyam (eurhuf 292)

És a fenti paraméterek variálásával kiszámítaná, hogy hány %-os árfolyam elmozdulást bír ki a számla, és milyen árfolyamnál nullázódik ki.

Sehogy nem bírom kézzel kihozni

Itt le van írva egy képlet: http://fxtrade.oanda.com/help/forex-margin-formula
De nem jön ki az a számítás, mint amit a kalkulátoruk kidob eredményt:
http://fxtrade.oanda.com/analysis/ma...all-calculator

Illetve ha jól értem, akkor náluk 50% a margin call szint, és az a paraméter nem variálható. Azért szeretném excelben is összedobni, hogy tudjam azt is variálni.
Régi 2012-02-12, 17:55   #370 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
margin call és stop out szint számításban tudnátok segíteni?

szeretnék összedobni egy excelt, amiben paraméterezni lehet az alábbiakat:
1. pozíció mérete (pl. 0,4 lot)
2. induló számlaegyenleg (4.000€)
3. tőkeáttét (1:30)
4. margin call és stop out %
5. belépési árfolyam (eurhuf 292)

És a fenti paraméterek variálásával kiszámítaná, hogy hány %-os árfolyam elmozdulást bír ki a számla, és milyen árfolyamnál nullázódik ki.

Sehogy nem bírom kézzel kihozni

Itt le van írva egy képlet: http://fxtrade.oanda.com/help/forex-margin-formula
De nem jön ki az a számítás, mint amit a kalkulátoruk kidob eredményt:

Illetve ha jól értem, akkor náluk 50% a margin call szint, és az a paraméter nem variálható. Azért szeretném excelben is összedobni, hogy tudjam azt is variálni.
Kicsit túlkomplikálod ezt a számítást:

1 lot eurhuf pozi az árfolyamban történt 1 ft-nyi változás 100 ezer ft plusz vagy mínusz.
0.4lot értelemszerűen 40 ezer ft.
1 millió Ft-os számlát ha nézünk akkor 10ft elmozdulásnál lesz 400 ezer huf mínuszban/pluszban a számla, nem számítva a kamatköltséget/ bevételt.
Euro számlán ez a számítás bonyolultabb hiszen közben változik a forint euroértéke ami miatt nem lineáris a változás.

Javaslom a tőkeáttétet ne keverd bele , sok jelentősége úgysincs.
Régi 2012-02-12, 19:37   #371 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

1 pip értéke 10 ft 1 lot eurhufnál. Akkor eurhuf-ban 1 egységnyi elmozdulás (100pip) = 1000 huf nem?

A tőkeáttét hogy lenne már mindegy? A szabad marginod függ tőle. Magasabb tőkeáttéttel még vígan él a pozi, míg a töredéke tőkeáttéttel már rég kiütötték.
Régi 2012-02-12, 19:52   #372 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
1 pip értéke 10 ft 1 lot eurhufnál. Akkor eurhuf-ban 1 egységnyi elmozdulás (100pip) = 1000 huf nem?
Hát nem egészen. Hogy lenne már 1 lot eurhuf-nál 1 pip 10 forint. Az nagyon olcsó lenne. Ott is kb. 10 usd 1 pip és azt számold át forintba.

A pip értékébe tényleg felesleges beleszámítani a tőkeáttételt.

Ha veszel 1 lot eurusd-t akkor 1 pip elmozdulás 10 usd, akkor is ha a tőkeáttétel 1:1 vagy 1:500. Az csak a letéti követelményt jelzi.
Régi 2012-02-12, 20:38   #373 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Pip értéket kalkulátorban számoltam, de valamit tényleg nagyon elnéztek, és én is.

A nyereség/veszteség valóban független a tőkeáttéttől.
De az nem, hogy utána mit bír ki a számla!

Pont azt kéne kiszámolnom, hogy 5, 10, 15 %-os elmozdulást milyen számlaegyenleg, milyen tőkeáttét, és milyen pozi bír ki (és akkor még egyes brókercégeknél a margin call-al is lehet variálni).
Ezért kéne egy képlet, egy excel tábla, hogy variálni tudjam, és könnyebb átlátni, hogy melyik paraméter a szűk keresztmetszet.

Itt az excelem: http://forum.tozsde.hu/attachments/k...es-eurhuf4.zip

Margin call csökkentéssel egyre nagyobb veszteséget bír ki a számla.
Tőkeáttét növeléssel is.
Vagyis egyre magasabb/alacsonyabb a kiütési árfolyam.
Ez nem kérdés.

Oanda kalkulátora is tökéletes, de ott a margin call fix-e van állítva (50%), és nem tudom kihozni a saját kalkulátoromban az ő kiütési árfolyamaikat. Pedig a veszteség mértékéig teljesen jól számolok az excelben, csak a zöld mezők számítási gondolatmeneténél tévedek biztosan.

Mi lehet a gond a zöld mezőkkel?

És az is bajom, hogy az oanda értékeit nem tudom kihozni a saját oandás képleteikkel. Nézzetek rá légy szíves, ha van időtök.
http://fxtrade.oanda.com/help/forex-margin-formula

Ft-ban nem tudok számlát nyitni, úgyhogy € vagy $-al kell számolnom.
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: zip eurhuf4.zip (2,0 KB, 10 olvasás)
Régi 2012-02-12, 20:50   #374 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát nem egészen. Hogy lenne már 1 lot eurhuf-nál 1 pip 10 forint. Az nagyon olcsó lenne. Ott is kb. 10 usd 1 pip és azt számold át forintba.

A pip értékébe tényleg felesleges beleszámítani a tőkeáttételt.

Ha veszel 1 lot eurusd-t akkor 1 pip elmozdulás 10 usd, akkor is ha a tőkeáttétel 1:1 vagy 1:500. Az csak a letéti követelményt jelzi.
Ne számold át forintba mert semmi köze az usd-nek az eurhuf -hoz.
1 lot eurhuf long azt jelenti 100 ezer eurot veszel forintért.
Az eurhuf árfolyamban 1 ft eltérés ez esetben mindig pontosan 100 ezer ft lesz.
Forint párokat kár pipben számolni szerintem. Mint ahogy az aranyat is, daxot is stb.
Régi 2012-02-12, 20:56   #375 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Attiati azt áruld már el hogy mire kell ez a sok hókuszpókusz a margincall körül?
Elméletben megértem hogy érdekel, de a gyakorlatban trédelve, kockázatot megfelelően kezelve hol lesz ez hasznos?
Régi 2012-02-12, 21:00   #376 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Elárulom, ha tisztába tudjuk tenni a dolgokat. Nem csak az elmélet érdekel.

Mi a hiba az excelemmel?
És miért nem jön ki az oanda képlettel az oanda kalkulátor értéke?

Gyakorlatilag 3 különböző értéket kapok (excel, oanda képlet, oanda kalk.)
És ez a különbség csak felnagyítódik, ha változik a számlaméret, tőkeáttéttel, margin call. Fillérre pontosan ki kéne jönni a kiütési árfolyamnak. Bele se kezdek a gyakorlatba, amíg nem jön ki papíron.
Régi 2012-02-12, 21:12   #377 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Attiati azt áruld már el hogy mire kell ez a sok hókuszpókusz a margincall körül?
Elméletben megértem hogy érdekel, de a gyakorlatban trédelve, kockázatot megfelelően kezelve hol lesz ez hasznos?
Egyébként ha tudod a kiütési pont kiszámítására a képletet, az mindent tisztáz.

Legyen általad választott a számlaméret, a tőkeáttét és a poziméret (a margin call legyen 100% az egyszerűsítés kedvéért)
Legyen short, vagy long, tökmind1. Lehet kerek 300 a belépési pont. Édesmind1 az összes paraméter!

Ami fix: számla devizaneme € vagy $

HOL lesz a kiütési árfolyam? És HOGY jön ki?
Régi 2012-02-12, 21:32   #378 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként ha tudod a kiütési pont kiszámítására a képletet, az mindent tisztáz.

Legyen általad választott a számlaméret, a tőkeáttét és a poziméret (a margin call legyen 100% az egyszerűsítés kedvéért)
Legyen short, vagy long, tökmind1. Lehet kerek 300 a belépési pont. Édesmind1 az összes paraméter!

Ami fix: számla devizaneme € vagy $

HOL lesz a kiütési árfolyam? És HOGY jön ki?
Mivel az árfolyam mozgása közben folyamatosan torzul a képlet /változik 1 euro forintális értéke/ ezt hadd ne számoljam most ki. Forint számla esetén egyszerű.
Hasonló szituácio mint amikor egy euro számlán bekötsz egy eurusd hedge-t a számla értéke folyamatosan változni fog.
Régi 2012-02-12, 21:55   #379 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Mivel az árfolyam mozgása közben folyamatosan torzul a képlet /változik 1 euro forintális értéke/ ezt hadd ne számoljam most ki. Forint számla esetén egyszerű.
Hasonló szituácio mint amikor egy euro számlán bekötsz egy eurusd hedge-t a számla értéke folyamatosan változni fog.
Kiszámolom, és leképletezem, ha elmondod mire figyeljek, mi az elmélet.
Miért kell folyamatosan mozgás közben kiszámolni?

Csak egy adott pont körül lesz kiütési szinten, és ott nagyjából tudjuk az árfolyamot. A többi mozgás során meg úgysem lesz veszélyben a számla.

Az is jó, ha nyitási árfolyamhoz képest fixnek vesszük a változók közül az árfolyam elmozdulást (10%), tehát hogy annyit kell kibírni a számlának, és kiszámoljuk, hogy annál az árfolyamnál mennyi fedezet kell.
(pl. eurhuf short 300-ról, és 10% elmozdulással, 270-nél milyen paraméterekkel kell rendelkezni a számlának)

Közben van egy kis sikerélmény is Sikerült oandás képlettel kihozni oanda kalkulátor értékét. (az első képlettel, vagyis ahol a számla devizaneme megegyezik a bázisdevizanemmel)

És hogy mennyire nem mindegy a tőkeáttét és a margin call szint:
5000-es egyenleg 0,5 lot
1. 50% margin call, 1:100 tőkeáttét ---> ~9,5% elmozdulást bír ki
2. 100% margin call, 1:25 tőkeáttét ---> ~6% elmozdulást bír ki

Mindezt csak a brókercég megválasztásával.
Régi 2012-02-12, 22:01   #380 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

egyébként nem értem, hogy mennyiben egyszerűbb ft számlával számolni. Ott meg azt nem tudod, az EUR-ban felvett lot-odnak mennyi a ft értéke, mennyi a ft margin-ja, stb...
De ez valójában nem is lényeg, mert a devizaszámla fix. Inkább azt magyarázd el légy szíves, hogy mikor mit kell átkalkulálni, ha € számlám van.
Régi 2012-02-12, 23:13   #381 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

A kalkulátorom tökéletesen kihozza eur számlára az eurusd kiütési szinteket pont ott, ahol a dukascopy kalkulátora is mutatja. Gondolom bármilyen eur/x keresztre jó € egyenleg esetén.

5000€ egyenleg
50000€ pozi
50% margin call (500€-nál éri el)
1:50 leverage
1,32-es árfolyam

long kiütés szerintem: 1,2012
dukas szerinti kiütés: 1,2008 (kerekítési gond lehet valahol)
oanda szerint: 1,2110 (ők valamit nagyon sántítanak)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha drasztikusan növelem a mozgásteret, akkor is jók maradnak a kiütési értékek, de az oanda teljesen elmegy:
egyenleg: 50,000 €
pozi: 200,000 €
margin call: 50%
leverage: 1:50
árfolyam: 1,31

kiütés szerintem: 1,6244
dukas szerint: 1,6283
oanda szerint: 1,7239
Régi 2012-02-15, 01:17   #382 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kicsit túlkomplikálod ezt a számítást:

1 lot eurhuf pozi az árfolyamban történt 1 ft-nyi változás 100 ezer ft plusz vagy mínusz.
0.4lot értelemszerűen 40 ezer ft.
1 millió Ft-os számlát ha nézünk akkor 10ft elmozdulásnál lesz 400 ezer huf mínuszban/pluszban a számla, nem számítva a kamatköltséget/ bevételt.
Euro számlán ez a számítás bonyolultabb hiszen közben változik a forint euroértéke ami miatt nem lineáris a változás.

Javaslom a tőkeáttétet ne keverd bele , sok jelentősége úgysincs.
Hmm, igazad van. Először az kell, hogy x egység, például 1 ft elmozdulás az árfolyamban összesen mekkora veszteséget jelent a teljesn pozin. És csak utána kell kiszámolni, hogy ennek a veszteségnek az elviseléséhez milyen tőkeáttét, egyenleg, margin call kombináció az ideális.

Huf számlán 1 lot pozin 1 egység elmozdulás 100e ft veszteség

Akkor $ számlán $-ra, € számlán €-ra kell átszámolni ezt a 100e ft veszteséget a kiütéskori árfolyamon?

Tehát 300-on indítok eurhuf longot. Huf számlán fixen 1 millió ft-t veszteséget kell kibírnom 10 ft elmozdulásnál.

€ számlán ezek szerint 100.000/290 = 344,82€ veszteségnél van a kiütés?
$ számlán meg nem lehet kiszámolni, gondolom. Mert ott a 10 egység eurhuf elmozduláshoz nem tudom, hogy milyen eurusd elmozdulást tartozik, és az is kellene?
Régi 2012-02-15, 01:27   #383 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

elírtam: *1.000.000/290 = 3448.2€
Régi 2012-02-15, 01:35   #384 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Igen, mert ha az elmúlt időszakban tapaszalt együttmozgás továbbra is fennáll, akkor eurhuf erősödésnél nagyobb lesz az usdhuf erősödés, vagyis ha gyengül a $, akkor az induláskori € fedezetnek megfelelő $ fedezetnél jóval több $ fedezetet kell biztosítani utólag. Remélem még bírja követni valaki

De ebből következtetve akkor mindegy, hogy €-ban vagy huf-ban nyitom a számlát. A lényeg, hogy ne $-ban legyen, ha valamennyire megbízhatóan szeretnék margin szükségletet kalkulálni?
Régi 2012-02-20, 10:02   #385 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Riqu10 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem a Facebook részvény jegyzésével kapcsolatban:

1. InteractiveBrokers-re akarok utalni, tudnék-e rajtuk keresztül részvényt jegyezni?
2. Ha nem megy rajtuk keresztül, milyen lehetőségek vannak?
3. Jól gondolom-e, hogy jegyezni bárki tud, de ha többen jegyeznek, mint amennyit ki akarnak bocsájtani, akkor sorsolás utján osztják szét?
4. Illetve, ha valaki egyéb iformációt tud a témával kapcsolatban nagyon megköszönnöném.

Nem zavar, ha valaki véleményt alkot a részvénnyel kapcsolatban, de kérem, hogy a kérdésekre is kaphassak választ.

Nagyon köszönöm.
Riqu10 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-20, 11:10   #386 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 5
Pisti79 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok! Két kérdesem lenne:

1) cdf-nél létezik-e valahol az ún. daytrader kategória - pl. ha napon belül nyitok és és napon belül zárok akkor kisebb spreaddel számol a bróker

2) Amit néztem - Quaestor - brókercégnél van idehaza olcsóbb cdf spreaddel számoló, megbízható brókercég?

Illetve ez már tényleg abszolút kezdő kérdés, de gondolom a brókercég mind a pozíció nyitásakor, mind a zárásakor külön - külön (tehát kétszer) számolja rám ezt a különbséget (spreadet) (?)

Köszönöm!
Pisti79 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-20, 11:16   #387 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

(cfd) Most ismerkedek vele.
Régi 2012-02-21, 00:18   #388 (permalink)
Új tag

Hely: Székesfehérvár
Összes hozzászólás: 3
queenspark a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok,

Kinek mi a véleménye, tapasztalata erről:

https://trade.plus500.com/

Egyenlőre demó számlán próbálkozok. Valaki esetleg élesben?
queenspark nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-21, 00:21   #389 (permalink)
Új tag

Hely: Székesfehérvár
Összes hozzászólás: 3
queenspark a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Srry az OFF olásért, közben 1 másik topicban rátaláltam a válszra.

OFF.

Mindenkinek jó tanulást és tőzsdézést!
queenspark nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-21, 20:02   #390 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Pisti79 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok! Két kérdesem lenne:

1) cdf-nél létezik-e valahol az ún. daytrader kategória - pl. ha napon belül nyitok és és napon belül zárok akkor kisebb spreaddel számol a bróker

2) Amit néztem - Quaestor - brókercégnél van idehaza olcsóbb cdf spreaddel számoló, megbízható brókercég?

Illetve ez már tényleg abszolút kezdő kérdés, de gondolom a brókercég mind a pozíció nyitásakor, mind a zárásakor külön - külön (tehát kétszer) számolja rám ezt a különbséget (spreadet) (?)

Köszönöm!

1. nem tudok róla. Olyan lehetséges, hogy x forgalom felett csökkentik a spread-et vagy a commissiont. Egyébként ha napon túl tartod a pozit, akkor nem swap free számlán felszámolnak rollover díjat is (hiteldíjat). Szóval ha napon belül zárod, akkor már alapból örülhetsz, hogy nincs rollover díj.

2. Annyira nem bújtam bele magamat a díjtáblázatukba. Mintha nem lenne túl magas a spreadjük (bár ez kereskedési stratégia kérdése), de a kisebb méretű pozíciókra nagyon durva jutalékot számolnak fel. Úgy rémlik, hogy pl eurhuf-nál be kell kötni 50.000€-t, hogy ne legyen jutalék. Alatta van. Az összegre lehet rosszul emlékszem, a demo kliensben meg lehet nézni.
Egyébként Equilor ugyanazt a klienst használja, nézd meg náluk is a jutalék határokat.
Régi 2012-02-22, 05:18   #391 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Köszönöm szépen !
Régi 2012-02-26, 14:10   #392 (permalink)
Tag

Sipirla logója

Összes hozzászólás: 75
Sipirla a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan számolják ki azt hogy valami pusz vagy minusz valamenyi százalékban van.Biztos tudjátok mire gondolok amikor feltüntetik a részvényeket devizákat indexeket stb.Az napi %-ról van szó ?
Régi 2012-02-26, 15:36   #393 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Sipirla eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan számolják ki azt hogy valami pusz vagy minusz valamenyi százalékban van.Biztos tudjátok mire gondolok amikor feltüntetik a részvényeket devizákat indexeket stb.Az napi %-ról van szó ?
Aznapi nyitó árhoz képest.
Régi 2012-02-26, 15:46   #394 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Aznapi nyitó árhoz képest.
Nem. Előző napi záróárhoz képest.
Régi 2012-02-26, 17:16   #395 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Így van. Azt, hogy egy adott részvény, hogyan áll, vagy hogyan zár azt mindig a záróárhoz kell nézni. Hogy melyikhez az attól függ. Általában amit napközben látunk vagy nap végén % változásként az mindig az előző napi záróárhoz képest van meghatározva. Ha egy részvény havi % változását nézzük akkor mindig adott napi zárókat nézünk össze jellemzően hónap utolsó kereskedési napját a másik hónap utolsó kereskedési napjához. Természetesen zárókat. Éves vizsgálatban utolsó kereskedési nap zárótól utolsó kereskedési nap zárójáig.
Régi 2012-02-26, 18:16   #396 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Igazad van, tévedtem. Az előző napi záró, és a következő napi nyitó gyakran nem egyezik meg. Már annyira elszoktam ettől a forexen, hogy kiment a fejemből.
Régi 2012-02-28, 21:03   #397 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Eurhuf napi min/max adatokat honnan lehet letölteni visszamenőleg kb. 10 évre?

Az is fontos lenne, hogy normál kereskedési időn túli/előtti adatok is rajta legyenek.
Régi 2012-02-29, 20:09   #398 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

sikerült megoldani (nem netről)
Régi 2012-03-01, 13:19   #399 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

1000 $ számlával indultam demon pénteken. Most 4 nap távlatában:

1138 $ a számla. Alpari demoval kereskedek, mert a Dukasnal nyitottam újabb demot, de nem tudok vele belépni és elfogyott a türelmem.(emailen kapott aktiváló linken ugyanúgy a számlanyitó adatlap jön be, MT4-en a kapott kód nem jó. Mindegy.)

Alparival így állnék, feltételezve, hogy a kereskedési mód élőben is működik, nem csap ki valami robot a brókernél stb. Viszont az örömöm ennyi is volt, mert ma kiszámoltam a Dukascopynál ez mennyi lenne:

Lotok száma 4 nap alatt: kb. 30. Dukasnál 10 Lotonként 48$ a jutalék, ha jól emlékszem. 48x3= 144$

1138-144=994$....4 napi meló. Plusz hozzátéve a spreaden kerestek rajtam üzletenként átlag 10 $-t(úgy rémlik, dukasnál 1 Lotra ennyi a spread.) Tehát összesen 4 nap alatt kerestem nekik 300 $-t(Spreadek)+144$(Lotok utáni jutalék)

Dukas nyeresége rajtam Össz.: 444$.

Magamnak kerestem: -6 $.

Lehet nem lesz jó ehhez a stratégiához a Dukas ECN-je? (nem mintha Alpari sokkal jobb lenne, de ott legalább pluszba vagyok)
Ez igy kuka szerintem.
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-01, 13:28   #400 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Elnézést a MT4 használata miatt plusz levonás tehát még további minuszba vagyok, ezt most adtam hozzá...
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
kérdések, kezdő, válaszok

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
A nagy kérdés :D DonGraca Kezdőknek 6 2010-02-28 08:33
V vagy W ez itt a kérdés Pancser A kategóriás részvények 1 2010-01-25 07:51

A pontos idő 11:24 , a GMT +1 időzóna szerint.