| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Néhány dolog, amit én fontosnak tartok ebben a témában.
1, Csak trendirányú kitöréseket keresek. Fő irány meghatározása H1-H4 alapján. 2, Belépési pontokat keresek M5 idősíkon, ahol a fő mozgás kiújulhat. Trendvonaltörések, túladott-túlvett szintek meghatározása. 3, Meginduló momentum hullámban részzárás, maradék pozíció fedezése. Ezzel kiveszem a kockázatot a kereskedésből. Ekkor már nem veszíthetek, viszont "korlátlanul" nyerhetek. 4, Maradék pozíció követése, stop szint módosításokkal. 5, Zárás jelentős SR szinten, vagy pozíció záródása stoppal. Egy példa, hogy lehet kizárni magunkat egy jó pozícióból.
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
A skalpolás a vesszőparipám!
![]() Ilyen alacsony felbontáson - M5, M1 -szerintem már csak az erős trendekbe érdemes belenyúlni. Kicsit tovább gondoltam Sidius 3D tec(h)nikáját és SMA(15)-öt használok. Két(-három)dimenziós stratégia Indikátorok: SMA(15), Stochastic(9, 3, 3) Kockázat: 1% Megjegyzés: ez inkább skalp technika, nem törekszem ráépítésre. Belépés: Ha az árfolyam az SMA(15) felett mozog és eggyel alacsonyabb felbontáson is ezt teszi: belépek erős TTB-re, vagy még eggyel alacsonyabb szinten belépőt keresek trendirányba fordító divergenciára, counter trend törésére, 1-2-3-ra. Ha az árfolyam az SMA(15) alatt mozog és eggyel alacsonyabb felbontáson is ezt teszi: belépek erős TTB-re, vagy még eggyel alacsonyabb szinten belépőt keresek trendirányba fordító divergenciára, counter trend törésére, 1-2-3-ra. Kilépés: Eggyel alacsonyabb szintű ellenirányú divergencia, vagy fordító gyertyaformáció kialakulása esetén. Kettővel alacsonyabb szintű ellenirányú divergenciát csak teknőc, vagy más trendfordító alakzat lehetősége esetén veszek figyelembe, vagy ha maga a trend lassul be és kezd el divergálni, valamint trendváltás esetén (csúcs-völgy). Meg persze a diviket se tudtam kihagyni az életemből: Kereskedés divergenciákkal II. Indikátorok: Stochastic(9, 3, 3), EMA(5) Kockázat: 2% (3%?) Ezzel a stratégiával csak öt és egypercesen kereskedem. Csak a trendirányú, és a counter trendeket a fő trend irányába fordító divergenciákat veszem figyelembe. A fő trend megállapítása csúcs-völgy elemzéssel történik. Divergencia esetén az EMA(5) túloldalán zárására pozíciót nyitok. Ötpercesen háromgyertyás, egypercesen ötgyertyás stopvezetés. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Javaslom, hogy ugyanitt, a "Kereskedés de hogyan" c. topicot olvasd, a fontosabb dolgokat jegyzeteld ki (elsősorban HWTrader és Sidius írásait). Persze ha az alapfogalmakkal is gond van, akkor a guglit tudom ajánlani
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Én is próbálkoztam demoban sokat a skalpolással eurusd-n, de valahogy csak a minuszokat sikerült kihoznom belöle. Legnagyobb gondom, hogy hova tegyem a stopot, kb hány pipre? Ha tul közel teszem, kb 10 pipre, akkor tutira kiüti , majd elindul joirányba, ha meg távolabb(20 pip) teszem és mégsem találtam el az irányt, akkor jelentös a veszteség. Én is kezdö vagyok, és nagyon hasznosnak találnám, ha valamelyikötök fel tudna tenni egy pár chartot példának, abbol nagyon sokat lehet tanulni. És mi a véleményetek a "csodindikátorokról" ? Vettem néhányat az e-bayen, Deadzone, Rausch, Karl Dittman...stb érdemes használni valamelyiket, vagy inkább csak támasz és ellenállás vonalak, meg P1,2,3 szignálokkal kereskedni? Köszi elöre is a válszokat!!! |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nekem az a véleményem, hogy érdemes használni az indikátorokat, de inkább csak megerősitésnek. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 31
Idézet:
No itt az első probléma. A kezdeti veszteségkereted távolabbi stop esetén sem lehet nagyobb. Minél távolabbi a stoppod, annál kisebb összeget köthetsz. Ez a kereskedés egyik alapvető szabálya. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 0 |
Üdvözlet!skalpolásnál rendkívül fontos a veszteség kontroll(jellemzően max5pip)először jól látható duplatetőket,aljakat kell keresni 1-5M-en eur/usd-n.Ha ez begyakorolva,utána lehet bővíteni a beszállási repertoárt(P1-4)Indikátort csak kiszállásra javaslom módosított macd.Beszállás után nagyon fontos,hogy egy bizonyos részét azonnal el kell tenni a nyereségnek ,mertez biztosítja a pozitív vagy nullás tradet. Jellemzően 0,3LOT nyitásnál(1000 eur számla)5 pip nyereség után 0,2 zárás,0,1 esetleges futtatás vagy stoppolódás.skalpolás egy nagyonkellemes sport,gyorsaság,helyzetfelismerés,napi 1-2 óra/1-2%.
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok!
Valahol, valamikor olvastam a neten, de azóta se találom, hogy van az MT4 hez egy olyan program, ami kimondottan a skalpoláshoz lett kifejlesztve, mert egy gombnyomással lehet nyitni és zárni a poziciókat. Létezik ilyen, vagy csak álmodtam? (ez utóbbi se kizárt, mert még álmomban is skalpolgatni szoktam.. )
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Pl: CTRL+B (Buy), CTRL+S (Sell), stb... |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 94
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Szenior tag
Nincs pontos megfogalmazása. A lényege, hogy 1-1 hullámból próbálják meg kivenni amit lehet. Nem feltétlen a pár pip nyereségtől, vagy a kereskedés rövid időtartamától hívjuk annak. Stopot pedig minden esetben célszerű használni.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Tag
Én biztonsági stop-ról beszéltem (5 pip).Nem szoktam megvárni hogy ennyire ellenem menjen M1-en,de az első dolgom,hogy belépés után gyorsan beteszem.Calen hozzászólásával max.egyetértek+néhányszor előfordult,hogy kilépéskor nem volt elég gyors a teljesülés,hiába nyomkodtam a gombot,pillanatok alatt beugrott 7-8 pip mínusz.Biztonsági stop kötelező.Üdv.
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Vagy nincsen kapcsolat szerverhiba végett.
|
|
|
#21 (permalink) |
|
Tag
A brókerek általában időben szokták definiálni a scalpolást,a scalp minden híresztelés ellenére kizárólag M1-en megy.Nagyon sokan keverik az agresszív daytrade-el,ha már célárazol vagy 5 pipnél többre gondoltál nem vagy scalper.Szeretik ezt a műfajt viccelődésnek beállítani,nem is nagyon oktatják(énlegalábbis nemtalálkoztam még egy bizonyos emberen kívül)általában az van ,hogy mindenki szeretné csinálni,mert rövid idő alatt jól fizet viszont elképesztő mennyiségü gyakorlásról van szó.Idézném egy nagyrabecsült Tréder megjegyzését:azM1 a forex forma1-e.
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok,
Én sokat próbálkotam M1 ben a skalpolással demoban, de akkor hagytam fel vele, amikor napról napra 200-300 eurot vesztettem 0,1 lottal, ami nagyon szép teljesitmény, ezt átlag 70-80 pozició nyitással értem el. Egyszerüen nem tudtam kialakitani értelmes stratégiát erre, mert ha 5 pipes stopot állitottam be, azt szinte mindig kiütötte az elsö vagy második gyertya. Az 5 pipes stophoz el kell találni már rögtön a következö gyertya szinét. A T/P-t se tudtam beállitani, volt, hogy nyeröben voltam, még vártam egy kicsit, és persze átment minuszba. Elméletileg 1/2 hozam kockázattal kéne dolgozni, hogy profitos legyen a skalpolás, az 5 pip stop/ 10 pip TP-t jelentene, viszont többször teljesül a stop,mint a célár. Ha 10 pipes stopot állitottam be, akkor kevesebbszer stoppolódtam ki, de ha egyszer igen, az elvitte a többi 2-3 euros nyereségemet. Próbálkoztam 19.00-22.00 óra között is, amikor kevésbé trendelnek a piacok, akkor viszonylag jól ment, de akkor a kis volatilitás miatt 30 -50 percet is kellett várni, amig az ár elérte a céláramat. Próbáltam csomó készen kapható indikátor kombinációt is, de nem tudtam öket használni, és ki is ábrándultam az indikátorokból, mert elöre nem jeleznek, utólag meg én is tudom, hogy mit kellett volna csinálni. Szóval el nem tudom képzelni, hogy milyen stratégiával lehet profitosan skalpolni, jó lenne ha valaki legalább általánosságban kifejtené ezt bövebben vagy ajánlana könyvet róla. Nagyon szeretném megtanulni. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Tag
Próbáltam még a trendvonalas módszert, berajzoltam M5 ben a jelentös szinteket, mert ott szokott lenni M1 ben egy kis fennakadás, vagy korrekció, de ezt sem lehetett stabil alapnak venni, vagy bejön vagy átviharzik rajta az ár szemrebbenés nélkül...
Ha pedig M15 ös és M5 ös trend irányában próbáltam skalpolni, akkor felmerült bennem a logikus kérdés, hogy ha már eltaláltam a trendirányt és benne vagyok egy pozicióban, akkor mi értelme ki- be ugrálni pár pipért? Szóval kemény dió.... |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Szerintem a skalpolás a "biztonság" növeléséről szól. Valahogy úgy, mint ahogy a trendkövető pozícióépítés a profit maximalizálásáról. Én mindkét módszert jónak tartom, de hozzám is inkább a skalp áll közelebb. Megjegyzem, hogy szerintem HWTrader hetes és napos gyertyákat használó módszere is skalpolás. Ő is a teljesülés valószínűségének növelésére hajt. Alacsony, M5-M1 idősíkon pedig a trendirány az egyetlen szóbajöhető "biztonságnövelő" tényező. Meg a magasabb szinteken látható (pl. órás) divergenciák és kitörések trendként történő lekereskedése alacsonyabb felbontáson. De így nem is lesz napi 60-80 tréded. Lesz kb. heti 10-20.
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Idézet:
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Tag
Szisztok!
Érdekelne a hirekre kereskedés is, de csak általánosságokat találtam a neten róla. Saját elképzelésem az, hogy az ár alá fölé pár pippel stop megbizásokat teszek, és ha van kitörés, akkor elcsipek pá pipet. Van erre valami konkrét stratégia? |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Olvasgass itt egy picit. Ahogy én látom.... |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Tag
Köszi Willow!
Jót derültem a bejegyzéseken, látom te már túl vagy egy két rázós helyzeten.. ![]() Az én tapasztalatom az eddigi próbálokozásaim alapján: - ha hir elött 4-5 perccel teszem be a stop megbizásokat, akkor tényleg levadásszák öket, és félresikerül az egész terv. Ilyenkor ha láttam, hogy a 10 pip távolságra tett megbizásom felé kúszik az ár, rémülten tologattam messzebb, ha tudtam persze, és nem a bróker volt a gyorsabb... - sajnos az nálam sem müködött, hogy 10 -10 pipre teszek buy és sell stopot is, ebböl általában bukta van, vagy a csapkodás miatt, vagy azért mert nincs hatása a hirnek és normál mozgásával aktiválja, ezt is azt is, szóval két ellentétes megbizás nálam kilöve. - ugye nagy a veszélye annak is, hogy hirtelen jó irányba kilö a gyertya, de mire az örömmámorból felocsúdna az ember, már egy kétszer akkor ellentétes gyertya le is verte a stopot. - én is az alpárinál vagyok, és a hirre kereskedést manuálisan kivitelezni náluk lehetetlen,vagy én vagyok lelassulva, tehát marad a stop megbizás, SL és a TP Én azt okoskodtam ki, hogy csak fö trend irányba várom a jó hirt, a rossz hirek egyébként sem érdekelnek. Legyen a példa az eurusd, most emelkedöben van. Tehát beteszek a hir elött 2 perccel az ártól 10 pipre egy buy stopot. A stopom 5 pip. Azért 5 pip, mert feltételezem, hogy jó hir jön, és azonnal 60 pipes gyertya szeli át a képernyöt, nincs értelme nagyobb stopszintnek. Viszont ha aktiválódik a megbizásom és a tömeg meggondolja magát a hir hallattán és leesik az ár, akkor 5 pip veszteséggel megúsztam az egészet. A profitot sem lehet manuálisan kivenni, tudjuk miért. Ezt úgy oldom meg, hogy azzal számolok, hogy 60 pipes gyertya jön. Az elsö 10 pipböl kimaradok. Marad 50 pip, ha minden igaz. A legalsó stop buy megbizásom tp-jét 15 pipre állitom, majd még egy stop buy megbizást teszek a Tp-töl 2 pippel feljebb , annak is 15 pipre állitom a Tp-jét, és a harmadik legfelsö stop buy megbizásnak nem állitok be Tp-t mert adok esélyt a gyors meggazdagodásomnak is.. ![]() Variációk, ha bejön a hir: 1. aktiválódik az elsö, és eléri a tp-t, nyertem 15 pipet ha megfordul még a tp elött, akkor veszitek 5 pipet 2. az elsö 15 pip megvan, a második megbizás is feléled, de nem éri el a tp-t, 5 pip bukta, összesen mégis 10 pip nyeröben vagyok 3. megvan az elsö 15 pip, a második is, és a harmadiknál vagy veszitek 5 pipet, vagy még többet nyerek, ha tartósan felfelé megy az ár. Kicsit macerás a 3 stop buy-t beadni, de a két felsöt már a hir elött 5 perccel is be lehet, csak a legalsót kell 2 perccel a hir elött, kicsit csúszik a számitás, de biztonságos marad. Belátom, van ennek az egésznek egy olyan mellékize, hogy "5 pipes olcsó játék hülye gyerekeknek" de ennek ellenére én ezt fontosabb hirek elött megcsinálom, nem is a könnyen szerezhetö pipek miatt, hanem azért, hogy akárhányszor ha meglátok egy 60 pipes "hirgyertyát" akkor ne kelljen rosszallóan számonkérnem magamat, hogy hol a fenében voltam pont én pont akkor?! Még nem sikerült elkapnom egy gyertyát sem, mert a napokban találtam ki ezt a technikát, ha meglesz az elsö éles bevetés, akkor leirom, hogy hogyan alakult. Ha van véleményed, vagy észreveszel valami hibát, akkor ird meg nyugodtan!!! üdv |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Tag
Szia!
Hát úgy, hogy annyira gyors az ármozgás, hogy a bróker nem teljesiti a megbizást,hiába nyomogatod a zárás gombot, minden próbálkozásnál új árat ajánl, vagy magasabbat vagy alacsonyabbat, attól függöen, hogy merre mozog. Konkrétan nem engedi lezárni a poziciódat. Mire lelassul a mozgás, és zárni tudod, addigra a terveid füstbe mentek. Ugyanezért nyitni sem tudsz poziciót, amig a hirek hatással vannak az árra. (legalábbis is az Alpárinál) üdv |
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Szenior tag
Annyira gyors a mozgás, hogy sokszor nem tudsz kézzel zárni a requoteok miatt. Vagy rákapcsolhatod a követőstoppot, vagy egy pozimanager EA-t, ami tud ilyet. A felrántás után magával húzza a stopot, és a visszaesésben zár. |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
Nem javaslom , hogy a hírkereskedéssel gyötörd az idegeidet mert itt "nincs jó vagy rossz hír itt csak hír van..." Amiről elég annyit tudnod, hogy mikor lesz. Beteszel 5 pipes stoppot? Híreknél? Híreknél a kedves bróker pár másodpercre kitágíthatja a spreadet akár 20-30 pipre és te csak azt látod, hogy a stoppod közelében sem volt az árfolyam és mégis elszállt a pozid. Persze mínuszban amitől csak frusztráltabb leszel. Ha több függő megbízást is teszel egymásra hatványozhatod a veszteséged. Vakvágány hidd el. |
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Tag
Köszönöm Moszad,
tudat alatt sejtettem, hogy valami nem stimmel. Nem is gondoltam a spread kitágitásra, pedig valóban igy van. Még a tényekkel sincs tisztában az ember, amikor elszáll az agya a kapzsiságtól... Hát akkor fájó szivvel lemondok a hirekröl. Még szerencse, hogy könnyen meggyözhetö vagyok, és belátom, ha rossz útra tévedtem. (azért a legalsó stop megbizást ezentúl is beteszem ám... )Ha valakinek van jobb ötlete, mint az enyém volt, akkor ne fosszon meg töle bennünket. Ugye próbálkozik szegény kezdö ezzel is azzal is, elég nehéz ezen a pályán egyenesen haladni a kitaposott úton, túl sok a csábitás a rossz irányba.. ![]() Még csak 3 hónapos újszülött vagyok a szakmában, de már dereng elöttem az igazi megoldás, csak próbálom elhessegetni azt a gondolatot, hogy a siker titka a mentális felkészültség. Nyilvánvaló, hogy aki mentálisan stabil és önmaga középpontjában van, az még hibázni sem tud, mert mást nem csinál, csak a stratágiáját hajtja végre következetesen, amely hosszú távon profitot termel. Igyekszem elérni ezt az állapotot: kinyirom az egomat, kiirtom a gondolataimat, leszámolok az érzelmeimmel, deaktiválom a korlátozó hiteimet, a mostban élek elvárások és félelmek nélkül, magasan rezgek, vonzom a jólétet és buddha pózban üldögélve üveges szemekkel nyomogatom a gombokat, majdcsak a nyakamba zúdul az univerzum minden bösége.. ![]() Jobb ötletem már tényleg nincs. üdv |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ha hírkereskedéssel és skalpolással akarsz foglalkozni 3 hónapos tőzsdei múltal, meg retail számlával, na az a tévút ami teljesen rossz irányba visz. Ez kb olyan mintha megszerezted a segédmotoros jogsit és mindjárt a MotoGP-be indulsz, kb. ugyanakkora esélyekkel. Rengeteg kezdő gondolja ezt másképpen, de így vagy úgy mindig rájönnek, hogy nem lesz igazuk. Ritka a kivétel, mint a fehér holló. Szerinted ezeken a területeken kikkel kell felvenned a versenyt?
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Tag
Szia!
Ahogy olvastam, a 15 éve skalpoló profi traderekkel és a skalprobotokkal kéne felvennem a versenyt. Tudom, hogy igazad van, viszont szeretem a kihivásokat és addig úgysem nyugszom, amig meg nem tanulom, ha 10 évig tart, akkor addig. Egyébként azt nem értem, hogy ha a H1, H4- ben való kereskedés rendkivül jövedelmezö, akkor a legprofibbak miért skalpolnak? |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok!
Ez nagyon erdekes! Tavaly is volt demom az Alparinal, most kedden nyitottam egyet ismet. Igaz volt kb. 2-szer nyitasi problemam 1. M1-en beugrok egy long poziba ( emlekszem 20 pont körüli gyertya lett), nem engedett, 2. hasonlo volt. Zarassal meg nem volt soha gondom. Az 5 pipes stopp szerintem se a legjobb. Mar 1szer mertem emliteni a velemenyemet, de azt kaptam valaszul, hogy olvassak utana. Vartam a segitseget Forexmaniactol, hogy hol olvashatok a skalpolasrol, de hiaba. Most segitek akkor neki en: 2009 London, 2010 Frankfurt Messe vilagszintü broker talalkozo(2 oras bemutato es elöadas-36€, nekem ingyen volt )A 3 napbol a 2.-at latogattam, 2 skalper elöadast halgattam vegig. A bemutaton nyitas-zaras manualisan, ohne stopp. A következö talalkozo Stuttgart Messe marc. 18-19. Lesznek brokerek- szemelyes talalkozas, Alpari Stand. Ingyenes belepö, utazasi tamogatas nyerhetö az altalad regisztralt brokertöl( ha ö is resztvevö) ![]() üdv.: egy nagypapa szep hetveget mindenkinek! |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Tag
Szia! gondold vegig:
1.H4-en a jalzesek biztosabbak, a befektetett összeg-1000€ napokig v. hetekig all, viszont az eselyed nagyobb a biztos nyeresegre-pl.400€ 2.Skalp oriasi riziko, nagy kockazat=kis nyereseg. pl.:1. nap(kb. 25 pozi-ez normal 1 skalpernel)150-200€ profit=a töked 1200€, 2. nap 80€ stb. ezert csinaljak a nagyok. Minden nap nagyobb tökevel idulsz. Ezzel ellentetben a hosszu tavu befekteteseknel a biztosban csücsül a töked 1hetig v. tovabb Megvalamit: a skalpolas nehez dio; de minden nap nyugodtan fekszel,mert a pozi lezarva. |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Én is azt csinálom már...Egyébként az Alpari-nál be tudod állítani hogy az ajánlatot hány pont eltéréssel teljesítse! Ez akkor jó ha gyorsan mozog az ár és te akkor is venni/eladni akarsz ha az árfolyam már nem ott tart mint ahol a megbízást adtad! A követő stop meg arra jó hogyha elszalad az ár de visszaesik annyi pontot amennyit követőn beállítottál akkor ott AUTOMATIKUSAN kiszállsz!! Példa: 90 pontot elmegy és 50 ponton van a követőstop akkor ha visszaesik 40-re, automatikusan kiszállsz. Vagyis tuti a nyereséged ![]() Használd mind a kettőt ha skalpolni akarsz! Főleg az utóbbit! És pár szó a skalpolásról: rövid távon skalpolsz! De ha egy pozícióban benne maradsz akár 30 percet is attól még skalpolsz! Ennyire nem merev a szabály! Sőt! Ha nyerőben mész és nem lövi ki a követőstopot a rendszer akkor miért ne menjen tovább? Viszont ha napokat, heteket tesznek ki a pozícióid az már nem skalpolás!!! |
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Miért választja valaki a rövidebb távú spekulációt H1 vagy H4-ben, mikor úgy is lehet, hogy befektet évekre aztán kiveszi a hasznot szép nyugodtan vagy nem? A legprofibbak skalpolnak? Szegény Soros ezt nagy sértésnek is vehetné! Szóval azért erre ne vegyél mérget. Abban, hogy ki skalpol és ki spekulál más időtávon, nincs olyan jellegű összefüggés, hogy mennyire profi vagy sem az illető. Teljesen más okai vannak.Egyébként én a BÉT-en határidős daytrader voltam, legfőképpen. A forexen meg manapság alig nyitok napon belüli pozíciót, pedig ez a piac nagyságrendekkel alkalmasabb lenne rá, és talán nem vagyok nagyképű ha úgy fogalmazok, hogy nem adnának el daytraderként sem.
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Tag
Húú, ez most nekem nem jött át...
Annyi megvan, hogy profik minden idösikban vannak. Bár nem a legjobb választás kezdöként, de azért választottam az M5-öt, mert azt mondták, hogy mindenki keresse meg azt az idösikot, ami a személyiségéhez passzol. M15 ben majd megölt az unalom, meg sem próbáltam a H1 -et. Szeretem nézni a perces grafinkont is, olyasmi nálam ez , mint horgászás közben a viz hullámait nézegetni. Az sem mindig a halat fogni akarásról szól. Ha nincs nyitott pozim, akkor még hasonlóan nyugodt is vagyok. Csak azok a szép nagy 60 kilós (pipes) halacskák ne úszkálnának karnyújtásnyira tölem! Köszi a válaszaidat! |
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Tag
Köszönöm Zeeman és Papa a válaszokat!
Az elözöt Sidiusnak szántam, csak nem vettem akkor még észre az irásaitokat. Ismét okosabb lettem, sokat lehet ezen a fórumon tanulni. Olvastam a "szent stop lossról " is, úgyhogy anélkül nem merek kereskedni, bele sem merek gondolni, hogy milyen siralmas következményei lehetnek. Elrettentö péladaként érdemes megnézni a GBPCAD 2011.02.14.-én 15:00 órkor képzödött 500 pipes gyertyát! A követö stop jó ötlet, kár, hogy 15 pip a maximum távolság, ezt kipróbálom. Azt nem értem, hogy az 5 pipes stopom miért nem szimpatikus senkinek, mert a logikai alapja az, hogy ha csak trendirányba várok egy gyorsan egyirányba kitörö gyertyát, akkor felesleges nagyobb. Ha pedig nem volt gyors, egyirányú a mozgás, akkor nem kár érte. Lényeg a lényeg, jobb, ha még demozók egy darabig. Köszi a válaszokat! |
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Már máshol írtam de szerintem is a saját stílusodhoz való módszert keresd meg! Én rövid távval kezdtem és középtávra(hetek) mentem át! Amire jól ráfaragtam... A skalpolás és a Daytrade viszont bejött! Nem szeretem ha azon kell izgulnom hogy éjszaka vajon mi történik a kötéseimmel! De ezért be kell érnem a kis nyereségekkel(és veszteségekkel)! Még a te stílusod/időtávod is simán változhat ![]() Ja és még valami! Nagyon jók és kötelezőek az olyan skalpolós kereskedések bemagolása mint amit a kommentek elején képszerűen is látsz! Viszont a valós kereskedésben kicsit káoszosabb a nézet! Egy ellenállást még könnyebb azonosítani mint a trendek oldalait(alját/tetejét) szépen megrajzolni kisebb kicsúszások nélkül! Nah ide kell a tapasztalat és az indikátorok! |
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Tag
Üdv!
Nem igazán ideillik a kérdésem, de máshová sem, ugyhogy inkább ide irom. Egy kis technikai segitségre lenne szükségem. Szeretnék tesztelni egy indikátor kombinációt, de nem tudom kitörölni a Mt4 stratégiai teszterjéböl azokat az instrumentumokat, amiket eddig betöltöttem. Egyszer már lefagyott a gépem emiatt, ezért mielött újat töltenék be, szeretném kitöröni a régebbieket, de csak egyesével tudom. Ha kijelölöm öket, akkor is csak egyesével törli. Van valakinek ötlete? Köszi |
|
|
|
|
|
#46 (permalink) |
|
Tag
Megvan a megoldás! History könyvtár..
![]() Nézegettem a fenti stratégiákat, és azt tapasztaltam, hogy M5 ben a duplavölgyek és a duplacsúcsok tényleg jól müködnek, föleg ha támasz vagy ellenállás vonalon alakulnak ki! üdv |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Tag
A következő részletes és KONKRÉT stratégiát a www.forexfactory.com oldalon írta le PurePrice!
Most tesztelem és tényleg elég jól működik! ) Persze én kicsit finomítom magamhoz de ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom!Nem mellesleg óriási hiányt érzek az ilyen szépen kidolgozott és elmagyarázott stratégiákban itt amihez mellékeltek képeket, indikátorokat és az expertet! Íme: Ez egy egyszerű és nagyon hatásos technika. Szerkesztve március 4. 2011: Nézd meg a # 909 - # 911 postokat az alternatív belépési és újra belépési pontok lekereskedéséhez.(a forexfactory-n) 1 - Kövesd a PDF-ben leírt szabályokat(ami kb ugyan az mint ami itt szerepel). 2 - Kövesd a kereskedést néhány napig 3 - Gyakorold a metódust. 4 - Gyakorold a kockázat menedzsmentet (1% - 2%-os kereskedésenként) 5 - Nyerj minél több PIP-et! ![]() 6 - Ismételd meg. PASS (Price Action Scalper System) Kereskedj az aktív órák alatt(vagyis amikor Amerikában és Europában is kereskedési idő van)! Kerüld a fontosabb hírek körüli kereskedést mint az "újonnan teremtett munkahelyek száma" vagy a "Jegybanki alapkamat döntés"! A hírek előtt és után legalább fél óráig kerüld a piacot a váratlan reakciók és túlzott hektikusság miatt! Azokkal a párokkal kereskedj amiknél alacsony a spread, nagy a forgalom és elég jó esélyt kínál egy kis napon belüli kereskedésre! Én az EURCHF,EURUSD,GBPUSD stb főbb párokat ajánlom nálunk! Reggel 4-5 órától már érdemes elkezdeni kereskedni aki fel tud kelni :P Az 5 perces charton kereskedj! 1. AZ EMA-nak(exponenciális mozgóátlag) el kell érnie egy PONT-ot, aztán ki kell LŐNIE abból a pontból 2. Amint az EMA-k kilőnek ebből a pontból, a következőképp kell állniuk egy SHORT(eladás) pozició felvételéhez: EMA6 alacsonyabban mint az EMA12, ami alacsonyabban legyen mint az EMA48! LONG(vétel) pozicióhoz pedig pont fordítva! Hogy miért pont EMA6-12-48? 6x5 az 30 perc, 12x5 az 60 perc(órás) és 48 az 4 órás mozgóátlag! Tehát egyszerre figyelhetjük az 5 perces charton a félórás, órás és 4 órás trendet!! 3. A finomított Heiken Ashi-t(HK) használjuk a még jobb vizuális megerősítésért!A LONG-hoz a HK gyertyáknak kékeknek kell lenniük és a teljes(!) ár-gyertyának a HK gyertyák fölött kell lennie! Shorthoz a HK gyertyának vörösnek kell lennie és a teljes ár-gyertyának a HK gyertya alatt kell lennie! 4. Az alsó fraktálnak az EMA-k alatt kell kelalkulnia a SHORT-hoz. Felső fraktálnak pedig fölötte LONG-hoz! Belépés: 1. LONG belépés,az árnak legalább 2 PIP-el(plusz a Spread) fentebb kell lennie mint a felső fraktál 2. SHORT belépéshez az árnak 2 PIP-el alacsonyabbnak kell lennie mint az alsó fraktál! STOP LOSS 1. SL = Shortnál az előző felső fraktál legyen a SL szint 2. SL = Longnál az elöző alsó fraktál legyen a SL szint TP szint TP1=SL, TP2=SLx2, TP3=ATR a mozgóstoppal a fraktálig. A legtöbb esetben a TP1-ig jutsz el, néhány esetben a TP2-ig, és nagyon ritkán a TP3-ig! Érdemes a TP-t kivenni amint elkezd megfordulni a trend(leginkább azoknak akik a londoni kereskedési órák elején kereskednek), mert elég ciki ha a SL-t felhúzod a beszállási pontig és a visszazuhanó ár csinál neked egy nullszaldós kereskedést... Valamint figyelj a trendvonalakra, ellenállási pontokra, kerek számokra(árfolyami értékeknél)! Valamint a PIVOT értékek segítenek megtalálni a belépési és kilépési árat(a csatolt AFST indikátor tartalmazza). És csatolva egy GBPUSD példa amin minden szerepel! ![]()
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez a stratégia teljes linkje:
http://www.forexfactory.com/showthre...em#post4397970 |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok! Sajnálatos módon kicsit leült a téma.Szívesen beszélgetnék aktív scalperekkel,akár privátban is részletekbe menően,megosztva a napi tapasztalatokat.Konkrétan Papát is kérdezném mert elég felkészültnek tűnik a témában.Lezártam egy kerek hónapot egy meglepően egyszerű de hatékony M1-es stratégiával.Egyébként több mint 2 éve kereskedek hosszabb időtávokon élesben,valszeg ez lesz a stabil jövő,de jelenleg nagyon foglalkoztat a scalp is. Hatékony tud lenni a kis számla felhízlalásának.Üdv.Józsi
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| skalpolás, stratégia |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|