| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Sokszor előfordul olyan helyzet, amikor nehéz eldönteni azt, hogy mi lenne a helyes lépés egy adott szituációban. Mert ott van az a sok hátha. Hátha továbbmegy, hátha megfordul, hátha csak oldalaz. Eltegyem az elért nyereséget, vagy bizzak abban, hogy több lesz. Mennyit adjak vissza a piacnak ? Meg a többi kérdés. Persze most a legkönnyebb azt mondani, hogy legyen megfelelő stratégia, és minden esetben ragaszkodjunk hozzá. De már sokan kifejtették, hogy addig kell bennmaradni egy trédben, ameddig lehetséges, mert egy jó trend többet hozhat, mint sok kis kötés. Vannak szituációk amik arra késztetik az embert, hogy zárja a trédet. Egy ellenállási szint elérése, vagy egy alakzat kialakulása, vagy akár egy forditó gyertya.Meg lehetne még sorolni. Csak az a baj, hogy ami 4 óráson pinbar, az 1 naposon egyáltalán nem az stb. Van olyan elmélet is, hogy ragaszkodjunk egy idősikhoz, és kereskedjük le csak annak a jelzéseit .Berakom az első képet. A piros szaggatott vonal egy csúszóstopot jelent. Nos ti mit csinálnátok most?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#4 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0 ![]() |
Szia!
Bár még csak kezdő vagyok, de én ebben az esetben talán zárnék/ zártam volna, mert a trend nem tört meg, inkább oldalazásba váltott. Vélemény? Esetleg használj szűkebb stoppot?. Majd oszd meg kérlek a végeredményt, hogy döntöttél. További sok sikert |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Butcher, ez egy "nobrainer".
Trade mukodik, stop mar reg profitban. Azt dontsd el, hogy elfogadnad-e ha mondjuk visszaadod a 60%-at az eddigi hasznodnak. Ha nem, akkor dontsd el, mennyit er meg neked latni, hova tart az ar. A minap emlitettem valakinek. Az LBR Group (Linda Bradford Rashke cege, tudod, market wizards) csinalt egy felmerest es arra jutottak, hogy a trade-ek csupan 33%-a jogosult koveto stoppra, a tobbinel jobban jarsz a fix celokkal. Amit en csinalok, az hogy sokszor reszlegesen zarok az elso nagy problema gocnal es egy reszt hagyok dolgozni vagy bukni. Egyebkent gratula, aljat halasztal. en benne vagyok 100 pip-el feljebbrol ![]() Erdemes rapillantani az osszkepre is. Mit csinal az USD mostansag? Mit csinal a CHF ujabban? Latsz-e valami valtozast ami esetleg a trend forditasat jelezne? stb... Udv, HWT |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Szenior tag
Köszönöm a hozzászólásokat. Azokat is, amelyet privátban kaptam. De kérek mindenkit, hogy ne privátban ossza meg velem a véleményét, hanem ide a közösbe, mert csak igy lehetünk igazán egymás hasznára. A követő stoppal kapcsolatban igazat kell hogy adjak az elemzőknek. Nálam még a 33%-ot sem éri el az eredményessége. Ez most bejött. A poziciót napközben zártam. Az indokaim a következőek voltak. Valami történt frank fronton, mert elkezdett erősödni, a dollárt is megállásra késztette. Azonkivül 4 óráson csinált egy pinbárt, és elért egy ellenállás szintet. És nem utolsó sorban 270 pipből nem akartam 75-öt visszaadni a piacnak. Még egy lehetőség lett volna, a részleges zárás, ezt most kihagytam.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
HWTrader idézte pár sorral feljebb. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Szenior tag
Egy kis vidámság a nehéz napokra:
Superman járőrözik Metropolis felett, egyszer csak meglátja, hogy Csodanő meztelenül napozik az egyik felhőkarcoló tetején. Superman így gondolkodik: -Úgy megdugnám. De várjunk csak! Olyan gyors vagyok mint a fény, észre sem fogja venni. Felgyorsul, fénysebeséggel megrakja a Csodanőt, és már el is tűnik. A Csodanő felül és megkérdezi: -Hát ez meg mi volt? Erre a láthatatlan ember: -Nem tudom, de kurvára fáj a seggem! |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| döntés, kérdés, trend |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|