Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-05-04, 11:25   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
ParadoxH a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Segítségkérés IPO ügyben

Üdv mindenkinek!

Szeretnék azokhoz fordulni segítségért, akiknek van gyakorlata a befektetői ügyletekben, illetve kiigazodnak a magyar nyelvű könyvek bibliográfiájában. Bevezetőnek annyit mondanék, hogy a kezdeti nyilvános kibocsájtásról (IPO) írnék államvizsga dolgozatot és szeretnék anyagokat gyűjteni a témában. Elsősorban olyan magyar nyelvű könyv(ek) érdekelnének amelyekben részletesen említve van a téma. Én eddig csak a B.-M. - Modern váll. pü.-ek c. 2005-ös könyvben találtam egy pár oldalnyi leírást. Ti tudtok még olyan könyveket, amelyekre hagyatkozhatok? Angol nyelvűt már könnyebben találok, ti ezekből melyiket ajánljátok? Lehet tudni kik azok, akik ennek a témának a gurujai, akiknek a könyveibe érdemes belenézni?

Előre is köszönöm a türelmet és a segítséget.

K Levi
ParadoxH nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-10, 15:54   #2 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 24
Hírnév szint: 3
Trader7603 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

http://www.ipoguidebook.com/what_experts_are_saying/

Elolvasnám az írásodat...érdekes lehet, hogy mekkora átverés ez cégeknek és milyen jó Goldman Sachs és más investment banking bankoknak
Régi 2011-05-29, 13:33   #3 (permalink)
Tag

Zeeman logója

Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 2
Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
ParadoxH eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv mindenkinek!

Szeretnék azokhoz fordulni segítségért, akiknek van gyakorlata a befektetői ügyletekben, illetve kiigazodnak a magyar nyelvű könyvek bibliográfiájában. Bevezetőnek annyit mondanék, hogy a kezdeti nyilvános kibocsájtásról (IPO) írnék államvizsga dolgozatot és szeretnék anyagokat gyűjteni a témában. Elsősorban olyan magyar nyelvű könyv(ek) érdekelnének amelyekben részletesen említve van a téma. Én eddig csak a B.-M. - Modern váll. pü.-ek c. 2005-ös könyvben találtam egy pár oldalnyi leírást. Ti tudtok még olyan könyveket, amelyekre hagyatkozhatok? Angol nyelvűt már könnyebben találok, ti ezekből melyiket ajánljátok? Lehet tudni kik azok, akik ennek a témának a gurujai, akiknek a könyveibe érdemes belenézni?

Előre is köszönöm a türelmet és a segítséget.

K Levi
Én a Tévedésből bankár című Jonathan Knee könyvet ajánlanám!
A csákó Morgan Stanley-nél és a Goldman Sachs-nál dolgozott és rengeteget mesél benne az IPO-król, hogy mit csináltak és hogyan!
Még volt egy könyv amiben sokat írnak a nagy ipo-król és piaci hatásaikról de nem biztos hogy eszembe jut melyik az!
Ha mégis, majd írom...

Címkék
elsődleges piacok, initial public offering, IPO

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:26 , a GMT +1 időzóna szerint.