| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 63
Hírnév szint: 2 ![]() |
Kedves Mindenki!
Lehet rossz helyre írom ezt a témát, akkor elnézést kérek! Szóval, használok, egy alap stratégiát, mely tényleg alap, kb. 1 hónapja, amely a következő: A stratégia paraméterei Napos grafikonon kereskedj (én M5-n nyomtam) 5 periódusú exponenciális mozgóátlag (EMA) a záróárfolyamra alkalmazva 10 periódusú exponenciális mozgóátlag (EMA) a záróárfolyamra alkalmazva Stochastics (10,3,3) RSI (14) A stratégia szabályai: Stop loss = 30 pont Belépési szabályok 1. Longot nyitsz ha: Az 5 periódusú mozgóátlag alulról metszi felfelé a 10 periódusú mozgóátlagot, továbbá mindkét stochastic vonal felfelé tart (ne nyiss pozíciót, ha a stochastic vonalak már eleve a túlvett tartományban tartózkodnak). A RSI értéke meghaladja az 50-et. 2. Shortot nyitsz ha: Az 5 periódusú mozgóátlag felülről lefelé metszi a 10 periódusú mozgóátlagot, továbbá a stochastic vonalak lefelé tartanak (ne nyiss pozíciót, ha már eleve a túladott tartományban tartózkodnak a stochastic vonalak). Az RSI értéke 50 alatt tartózkodik. Kilépési szabályok Zárd le a pozíciódat, ha az 5 periódusú mozgóátlag az ellentétes irányba metszi a 10 periódusú mozgóátlagot vagy az RSI értéke áthalad az 50-es szinten az ellentétes irányba. A problémám az lenne, hogy ez az elején jött csak be! Most már nem igazán, lehet azért, mert M5-ben használom, és nem naposon, de mostanság nem tudok profitálni belőle, nem értem mi lehet a baj. Valaki esetleg használja ezt a stratégiát? Vagy ez elavult? Esetleg tudna valaki jobbat mondani? Várom válaszaitokat! Üdv! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Napos grafikonon kereskedj (én M5-n nyomtam)"
Már itt elkezdődik a probléma. ha fel van állítva egy szabály akkor annak biztosan oka lehet. Nem? A másik, hogy visszatesztelted mielőtt belefogtál? Mert ugye a házi feladatot illik megcsinálni.
Az egész univerzum előttem hajol meg. Utoljára módosítva: sidius által : 2011-05-10 10:37 Oka: kieg |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Az ilyen stratégiákat vagy visszanézed vizuálisan, és jegyzeteled az eredményét egy statisztikához, vagy automatizálod, és úgy backteszteled mit produkált volna a múltban. NinjaTraderben szerintem könnyen össze lehetne rakni a szabályait.
Egyébként csak a legfontosabbról felejtkeztél el, magáról az árról. Kereskedni nem az indikátorok jelzéseit kell, hanem az ár mozgását. Megfigyelni hol vannak a jelentős szintek, trendvonalak, és ott mit csinál az ár. Nem az ár követi az indikátorokat, hanem fordítva. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Szenior tag
Egy kereskedési platform, amiben könnyen össze lehet rakni különböző alap indikátor szabályokat teszteléshez. Sokkal egyszerűbb megtanulni a kezelését, mint megtanulni MQ4-ben programozni. Bár ha komolyan érdekel ez a téma, előbb-utóbb arra is szükséged lesz.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 41
Hírnév szint: 3 ![]() |
Mivel a kereskedési stratégiád paraméterei statikusak nem is tud másként viselkedni, mint időként működni, időnként meg a világ összes pénzét elbukni. Akkor lenne nagy szenzáció ha évekig működne, főleg 5 percen.
Tehát a javaslatom, hogy próbáld a paramétereket dinamikusan megfogalmazni. Pl. a stoppod az előző jónéhány csúcs-völgy nagyságából kalkulálni. Célárakat is a chart alapján meghatározni. Itt most nem a konkrét példa a fontos hanem a dinamikusságra akartam csak néhány konkrétabb dolgot írni. A legfontosabb indikátor maga az árfolyam. És ha csak egy mód van rá, ne az optimalizálással akard majd a hiányosságokat ellensúlyozni. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
http://www.ninjatrader-support2.com/.../nt7/setup.exe Szerintem olyan rendszereket próbálj megismerni, ahol H1-H4 szintű elemzés van, és ehhez képest keresnek M5-M15 belépési pontokat. Egyik kedvencem: http://www.forex-tsd.com/general-dis...pimpology.html |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| stratégia |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|