| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 2 ![]() |
Kérdés adott.
USD mellett szól, hogy az említett insturmentumok ehhez a valutához vannak kötve, ezért nem lenne plusz átváltási költség. CHF mellett szól, hogy a valuta a hosszútávú trendet figyelembe véve tovább fog erősödni, az USD pedig tovább fog gyengülni. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nehéz döntés. Válságban jellemzően a frank szerepe hasonló az aranyhoz. A megbízhatóságot és stabilitást jelenti, mint egy svájci óra. Elvileg ebben van valami.
Dollár? Világpénz, de nincs mögötte valós érték, lassan már csak egy díszes papír, amit a FED számolatlanul bocsájt ki, államcsőd esélyével. Euró? Ha túléli a válságot akkor meg fog erősödni, és átveheti a dollár szerepét, sőt már elég sok helyen át is vette. De túléli e? Nehéz a jövőt kiszámítani, de most a frank valóban jó választásnak látszik. Ami ellene szól az a drágasága.
Az egész univerzum előttem hajol meg. Utoljára módosítva: sidius által : 2011-06-06 15:52 Oka: kieg |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#6 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 211
Nagyon örülök h elindult ez a téma. Bennem is felmerültek ilyen kérdések. A számlanyitás pénznemének Én mindenképpen az USD-t mondanám, hiszen mindig kordában tartják és nem engedik szélsőséges szintekre (mondhatni rögzített árfolyamrendszerben működik). A FED szinte mindig beavatkozik (és nem csak azzal h nyomtat pénz, lásd QE 1,2,3 ) Én azt szeretném kérdezni, hogy ha számlát nyitok pl Tadawulnál, és HUF-ot utalok át, akkor azt milyen árfolyamon váltják nekem USD-re? Lehet h a számlavezető bank hivatalos deviza eladási árfolyamán vagy lehet h a tadawul határozza meg ezt az árfolyamot? És kiutalásnál is ugyanez lenne a kérdésem.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Szenior tag
Hát a Moneybookerst nem is pénzkivételre kell használni. Az ATM pénzkivétel drága. Fizetni érdemes vele, mivel van hozzá Mastercard.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Szenior tag
Hááát......... Ebben nem vagyok annyira biztos, szerintem ezt brókere válogatja. Az valószínű, hogy az átváltás az aktuális vételi és eladási árfolyamon történik.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
(Alpari) |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Egyetlen dolog, ami amitt nem inflálódott még el nagyon dúrván a dollár, hogy kulcsvaluta = nincs helyette más. ----- Egyébként akkor jársz a legjobban ha van egy ugyanolyan devizaszámlád a bankodnál, mint a brókercégnél, majd ha kiutaltál, akkor szépen kiveszed a pénzt és átváltod egy valutaváltóban, mert ott jobb árat kapsz érte. |
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Vagyis nem azzal van gond hogy nem tudna ezerrel szárnyalni a gazdaságuk hanem hogy senki nem akar elsőként kiugrani mert félnek a hitelválságtól, likviditásválságtól és ezért tartalékolnak! A bankok ott még mindig szenvednek ami kihat a cégek félelmeire... Még mindig hallani bankbedőlésekről... Az egy más kérdés hogy az államadósság úgy száll el mint egy űrrakéta de a nagyobb gond hogy maga a gazdaság vár valamire amit láthatólag az állam nem tud megadni! Pedig csak egy taszajtás kéne neki...
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Tag
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Idézet:
Kérnék egy kis segítséget. Nem értem a fenti néhány mondatot. Bármilyen devizapáron kereskedek, dollárhoz van kötve? Másik kérdésem, ami persze az előzővel összefügg, hogy ha én EUR-ban tartom a brókernél a pénzem, akkor minden egyes trade-nél jelentkezik átváltási költség, míg ha USD-ben tartanám, akkor ez nem jelentkezne? Azért (is) fontos a két fenti kérdés, mert SEPA utalás esetén EUR-ban éri meg tartani a pénzt a bankszámlánkon. Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud válaszolni! |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Tehát ez azt jelenti, hogy lényegében teljesen mindegy, hogy milyen devizában van a számlám? (Azt értem, hogy ha éppen értéktelenedik el pl. az EUR az USD-hez képest, akkor az én tőkém is egyre kevesebbet ér világpiaci szinten, ha a tőkém EUR-ban van.) |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 82
Hírnév szint: 1 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Tag
Japán jenről mit gondoltok? Úgy látom, hogy a 2008-as válságban egyedül a JPY tudott erősödni az USD-hez képest. Persze ellene szólhat, hogy most relatív elég erős. RSI-n nem látok divergencián W1-en. Persze ettől még bármikor fordulhat a trend.
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Euróban érdemes szerintem számlát nyitni abban az esetben ha a brókercégednél van SEPA utalási lehetőség. A SEPA az unión belül lehetővé teszi az euró díjmentes utalását. Otp számládra olyan összeget utalsz ami neked tetszik díjmentesen és az Otp euró számládról átutalsz a forint számládra. Ez pár euróba kerül csak és így sokat spórolhatsz.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| számlanyitás, VALUTA |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Mikor érdemes tőkeáttéten gondolkozni? | harzol | Tőkeáttét | 79 | Tegnap 23:05 |
| Melyik brókercéget érdemes választani? | harzol | Brókercégek | 659 | 2012-05-09 08:31 |
| Melyik bankban érdemes lekötni a pénzünk? | Kisbefektető | Bankbetétek | 25 | 2012-01-30 10:26 |
| Milyen tőzsdejátékokat ismertek? | Becker | Tőzsdejátékok | 25 | 2010-11-09 09:22 |
| Miért érdemes most tőzsdézni? | InvestStationWeb | InvestStationWeb | 0 | 2009-09-23 10:25 |