| Tőzsde Fórum |
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 1 ![]() |
Szia
Van több ismerősöm kiknél kialakult a függőség. De most csak egyet említek. Addig jutott, míg elvált, majd a fogorvosi prakszist is visszaadta mondván, több időt akar vele foglalkozni mert vissza akarja keresni amit elbukott. Teljesen tönkre ment. Nem ő az egyedüli. Mindenki ilyen sorsra jut aki nem hagyja abba időben... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Azt hiszem sokat fogunk tanulni ebből a topicból
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 224
Hírnév szint: 2 ![]() |
Hát ez elég távoli és ismeretlen. Nekem is csak személyesen összességébe minuszos ismerőseim vannak. Nincs plusszos. Az oktatókat leszámítva, de még ők se mutatják meg a portfoliójukat.
Ez 1 k. nagy kaszinó és az benne a jó, hogy célokat állít fel az ember vele meg megismeri magát, de csak akkor tud kis pénzeket leakasztani, ha van rahedli sok pénze alapból. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Új tag
Oké, lehet hogy igaz. De még nekem senki nem bizonyította be hogy stabilan degeszre keresi magát a kereskedésbő. Szerintem azért oktatnak mert abban nincs kockázat. Illúzió hogy a 2-5 éves trader degeszre keresi magát. Egyszer lehet mert a szerencse rámosolygott. De stabilan nem lesz olyanja....
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Új tag
akinek van 1000 vagy netalántán 3000 USD befektetni való pénze az inkább dolgozzon mert fél évet nem adok és elveszíti ha folyamatosan trédel. A forexegyetem és a többi Pintéres tanoncok is tisztelet a kevés kivételnek leégtek. Nem egy és nem kettő ismerősöm van. Az egész mézes-madzag, hogy napi 1 óra és megélsz. Aki ezt mondja hazudik és nincs tisztában a tőzsde működésével.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Szenior tag
Na akkor ki is derült, hogy ez is egy hurrogjuk le az oktatókat típusú topicnak van szánva. Lehetséges hogy az okatatók egy gonosz népség, de ez már unalomig, és össze-vissza veszésig agyon rágott gumicsont, ezért kár topicot nyitni, én tuti korlátoznám a topicnyitási lehetőséget harzol helyében, minimum egy engedélykéréssel, hátha már létezik is topic a témának.
Ha valaki magam nem esett át az itt feldobott témán, akkor nem értem minek foglalkozik vele, bosszúállás a fogorvos ismerősért, vagy mi? Ha meg átesett akkor le lehetne írni, hogy ez és ez történt velem: pl elmentem egy oktatásra, azt hittem mindent tudok, és kiderült mégsem, stb... Na erről lehetne beszélgetni, hogy az oktatás vagy az oktatott miatt nem érkezett a várva várt siker. Mert ugye ismerünk nagyon sok mérnökként végzett, és mégis sikertelen embert is, akkor a suli volt biztos a hibás? Akinek tényleg 200-600eFt-ja van az tényleg ne erre szánja, mert az szerintem nem befektetni való pénz, hanem például munkából való kiesés esetére vésztartalék pár havi megélhetésre. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Új tag
nem az oktatókat bántom.
Csak arrol beszelek hogy jobban megeri oktatni mint kereskedni. nincs benne kockazat. az a bajom ezzel, hogy megy a vakitas es nem a realitas hangzik el ezeken az oktatasokon. Nem igaz az hogy mindenkinek sikerulhet. Szerintem nem mindenkinek valo a kereskedes. Pontosabban csak nagyon keves embernek. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 24
Idézet:
"Mert ugye ismerünk nagyon sok mérnökként végzett, és mégis sikertelen embert is, akkor a suli volt biztos a hibás?" Igen, hisz olyan embernek adott mérnöki diplomát aki nem alkalmas mérnöki pályára. Sajnos egyre több ilyen hely van főleg vidéken ahol nem a minőségre mennek hanem arra hogy minél több ember bent maradjon az képzésben és az intézmény meg fel tudja venni a támogatást. Persze vannak jó mérnökképző helyek ahol a végzettek 80-90%-a szakmában dolgozó sikeres ember. |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
"Nem igaz az hogy mindenkinek sikerülhet. Szerintem nem mindenkinek való a kereskedés. Pontosabban csak nagyon kevés embernek. "
Így igaz. "A spekuláció kétségkívül a leginkább ámulatba ejtő játék a világon. De ez a játék nem azoknak való, akik lusták, ostobák vagy labilis érzelmi alkatúak. Az ilyen emberek mind szegénységben fognak megöregedni." Jesse Livermore |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 24
"A spekuláció kétségkívül a leginkább ámulatba ejtő játék a világon. De ez a játék nem azoknak való, akik lusták, ostobák vagy labilis érzelmi alkatúak. Az ilyen emberek mind szegénységben fognak megöregedni."
Jesse Livermore[/QUOTE] Attól még hogy valaki labilis érzelemvilágú simán lehet jó, kiváló a szakmájában. Ráadásul ha valaki ostoba vagy lusta, de a szülei milliomosok akkor nem rétem miért halna meg szegénységben. Mi ez az általánosítás? |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Jesse Livermore is szegény és magányos volt amikor végül öngyilkos lett. |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez nagyon durva! Biztos sok ilyen lehet. Szerintem az emberek nagy többsége hajlamos a szenvedélybetegségre (=gyenge akaratú), és ebben, hangsúlyozom még egyszer:EBBEN nagyon hasonlít a kaszinóhoz a kereskedés. Főleg, ha valakinek a szókincsében szerepel az a szó, hogy "visszanyerni". Kostolanyi szerint lehet a tőzsdén nyerni és veszteni, de visszanyerni soha. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Új tag
Egyetertek!
Azok akik nem tudnak magukon uralkodni ne tozsdezzenek. Ezt nagyon konnyen le lehet tesztelni. Amiben ugy erzed nincs meg a szabadsagod (pl: kulonbozo fuggosegek) akkor ne probalkozz mert nem fog menni. A tozsde legyoz!!! A tozsde fog rajtad uralkodni es nem te rajta. Jatszani fog veled mint te a kiscicaval. Ha nem tudsz magadnak parancsolni keruld el a tozsdet mert veszitesz! |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Nem értem a topikot. Felnőtt emberek legtöbbször el tudják dönteni mire költik a pénzüket. Saját magától pedig senkit nem lehet megóvni.
Ismerek olyan embert aki 3500 eurót tapsolt el pár nap alatt. Valamint olyanról is van tudomásom aki több millió GBP-t kezel tőkeáttétel nélkül egy alapnak, és nem munkabérért, hanem nagyon magas jutalékért. Tehát pontosan tudja mit, mikor és miért csinál. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Új tag
pedig egyszeru!
Sokan még azt sem tudjak eldonteni mit csináljanak. A másik amivel találkoztam az hogy az emberek erkolcsi tartasukban is leepulnek. Peldaul hazudoznak a szamlajukkal kapcsolatosan. Nem mondjak el az igazsagot. Hazudnak a feleseguknek, ismeroseiknek, mindenkinek. Biztosan ismeros ez sokunknak. Megy a vetites. Ez nem annak rossz akinek hazudnak hanem a trader sajat magat csapja be. Ez elinditja meg melyebbre a lejton..... |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 150
Idézet:
Ha valaki hasonló tevékenységbe fog ALAPSZABÁLY, hogy nem annyi pénzel kereskedünk ami az egzisztenciákat befolyásolhatja, esetleg veszélybe sodorhatja... Van még elég sok alapszabály, amit (aki kicsit is értelmes) tudni kell, még kereskedői rutin nélkül is. Szvsz mindenki annyi ésszel gazdálkodik, amennyi van, hiába rágják a szájába, ha ezt valaki nem érti, akkor egész egyszerűen egy nagy láma. Ha pedig bárki elhiszi, hogy (főleg kezdőként) kis tőkével megváltja a világot az egy gyenge, hiszékeny, befolyásolható jellem, aki bukásra van ítélve... |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Mit jelent számodra a leégés szó? Elbukta a vagyonát, vagy az első depositot? Ha elbukta a vagyonát és valóban leégett, akkor nem sok értelme volt elmennie a Pintéres tanfolyamra, mert a lényeget nem értette, mert valószínűleg rommá trédelte magát a tanfolyamon és egy szó sem maradt meg neki... |
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Neked van bajod a forexel, vagy hallottad az ismerősöd ismerősének a rokonától, hogy a fogorvosa elbukta a zsetonját? Mert konkrét tapasztalatot még nem olvastam tőled. Személy szerint megköszönöm, hogy figyelmeztettél, hogy hagyjam abba időben... majd kiderül mikor jön el az idő (mivel még el sem kezdtem). |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | ||
|
Szenior tag
Idézet:
Idézet:
|
||
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Szenior tag
Sejtettem, hogy valami ilyesmi áll a háttérben...
Hajrá... biztos vannak itt olyanok akik a robotodra bízzák a 200 dollárjukat. Én személy szerint inkább elbíbelődnék a pici pénzel amíg tart... vagy feltenném a pirosra.
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Új tag
Nem hiszem hogy onnan fujna a szél. Nem én csinálom, amint azt màr említettem. Én velük kezeltetem azt a szerény 200 dollárt. Az idő majd cáfolja vagy igazolja őket. Ráérek, van időm hisz dolgozom és nem a megelhetesemhez kell. Egyszerűen jónak találom, mert nem nekem kell stresszelnem vele és jók a kondíciók. Sok kezdőnek inkább ezt javaslom mert meg nem láttam olyan kezdőt aki ne amortizalta volna le a szàmlájat egyszer vagy kétszer vagy.......ki tudja hányszor. Érdemes lesz nektek is figyelni mert ha jók lesznek akkor hiba volt reszetekről már az elején lebecsülni őket. Tudjatok " idő elött ne ítelj!" nehogy megszégyenűljon az aki idő elött ítélt.
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
de van egy-kettő, aki inkább megtanulja ezt a szakmát. http://www.youtube.com/watch?v=sMj7F...tailpage#t=45s |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 25
Érdekes 1 honlap, de legalább korrekt!
Lehet működik, lehet nem, de legalább nem havidijas, nem veddmeg 200ezerért a tuti robotot stilus, hanem a nyereség 10%-a.. Igy a robot készitőjének is érdeke hogy jó legyen a stratégia, és hogy minél több ember kapjon rá és nyerjen is! Szerintem érdemes követni, és ha csak próbaképp is, LEHET érdemes lesz a jövőben kipróbálni.. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
http://biztosprofit.blogspot.com/p/eredmenyek.html |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Tag
|
Sziasztok!
Öszintén megmondom, mikor megláttam a nyitószöveget felfort az agyvizem, a hülyeségtől aztán elolvastam a végéig és a többiek helyrerakták a dolgokat helyettem is De azért van pár dolog, amiben megosztanám a véleményemet. Talán a legfontosabb ez a függőség dolog: nyilván van benne valami ráció, hogy emberek szeretnének a lehető legtöbbet ezzel foglalkozni, és a minél több időt gép elött üllni 1 nap ... ez hétfőtől péntekig megy is kevés alvás mellett, de csak akkor ha valóban nincs családod meg semmi olyan plussz dolog, amiért felelösségel tartozol. Én szerencsésnek mondhatom magam (pillanatnyilag) mert annyit nyomom a gépet, ammenyit nem szégyellek, de még így is van, hogy lemaradok egy triggerről, pedig 2 napja azt vártam (gondolom sebaj, majd lesz másik) Nem tartom magam függőnek, de azt elismerem, hogy kicsit örültnek is kell lenni, ha valaki ezt tényleg nyomni akarja ... vagy lehet, h egyszerűen csak alázatosnak kell lennie ... nem tudom, ezt bizonytalan még. Én személy szerint nagyon szeretem ezt csinálni (élek halok érte) s mikor hétvége van és kint vok a szabadban, mindig új dolgokon jár az eszem, vagy esetleg csak tesztelek, finomítok a technikámon ... szóval elismerem beteges mennyiséget foglalkozom vele, de nem tartom magam függőnek. Az pedig nagyon durva, hogy valaki úgy álljon neki trédelni, hogy azt monja "vissza kell szereznem, ami elment" ez alias rulette Amit mások mondtak már, hogy ez nem mindenkinek való "szakma", teljesen jónak tartom. Sajnos itt a fórumon van egy réteg (5000 forintosos ingyenbonuszos, megnéztem pár Pintérvideósos) akik valszeg gyorsan elbukták a pénzüket és már azt hiszik ők a "janik" ... egyetértek azzal a véleménnyel, hogy valahogy szabályozni kéne, hogy kik nyítogathatnak új topicokat, mert ez így elég sz@r lesz egy idő után, hogy mindegyik lassan uoda jut:/ Sajnos ezek a bukott gyerekek, alkotják meg a tőzsdéről és képzésekről a legtöbb negatív véleményt, ami abszolút nem jó, ha pl egy teljesen friss ember találja meg ezt a fórumot. Azt viszont a legnagyobb hülyeségek közé sorolnám, hogy ha van egy technikád, az hosszútávon nem lenne sikeres. Én már lassan 3 éve kereskedem és az egésznek az alapját/győkerét uaz tartalmazza. Sztem itt, akik ezt mondogatják, nem ülltek le tesztelgetni és kö keményen írogatni, csak láttak egy két vidit, meg néhány pdf-et elolvastak (ha el is olvasták) kipróbálták rögtön életbe az ingyenes bónusszal, s mnivel elbukták, rögtön elkezdték szidni akit csak lehet ... főként a tőzsdét ... és ezért jön ki belőlük az, hogy a tőzsdén hosszú távon nem lehet keresni ... ami a legnagyobb baromság!
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
az egésznek az alapját/győkerét uaz tartalmazza. Sztem itt, akik ezt mondogatják, nem ülltek le tesztelgetni és kö keményen írogatni, csak láttak egy két vidit, meg néhány pdf-et elolvastak (ha el is olvasták) kipróbálták rögtön életbe az ingyenes bónusszal, s mnivel elbukták, rögtön elkezdték szidni akit csak lehet
Nem szoktam írogatni, mert az drága dolog mert közben nem tudok kereskedni.DE mivel belinkelték ezt valahova ránéztem a topikra. ![]() Nagyon egyetértek veled. Megtaláltad az alapját sok dolognak. **** Lusta, tartatlan és tohonya ember az, aki vesztes a piacon. Miért? Mert az életben kevés olyan lehetőség van, amit ki lehet teljesen ingyen próbálni és ott tesztelni. Aki ezt nem teszi meg, és nem itt derül ki, hogy a technikája (hahaha... legtöbbnek nincs is, de azért élesben kereskednek) nem jó neki, vagy a piacnak, az utólag éles számla elvesztése után miért MÁSBAN keresi a hibát? (OK, természetes dolog, csak éppen nem hoz eredményt) Ha demón már sikeres, akkor lehet éles számlát nyitni és kicsiben tesztelni. Ja, hogy ezt se teszi meg sok ember? Mohósága miatt? Lustasága miatt? Igen. Se saját! technika, se tesztelés és a mentális képesség felépítése nincs meg az emberek 95%-nak, és panaszkodnak. Azt könnyű. Dolgozni nem. A piac, a bróker, az oktató, az elemző, a tankönyv szidása az persze megy ezerrel.... a kereskedés tönkretesz... igen! Azaz nem... nem a kereskedés teszi tönkre az embert, hanem az ember teszi tönkre saját magát. Nem más, hanem a kereskedő kereskedik. ÉN kereskedem a SAJÁT technikámmal a CHARTON? Mindenki döntse el, hogy abból az egy mondatból mi az igaz rá nézve. Ha minden betű tényleg igaz rá, akkor kezdhet el kereskedni, addig nem. Bocs, hogy hosszú és unalmas voltam. Lehet szidni, lehet követelőzni, és hülyének mondani ezután (is), de lehet elgondolkodni azon, hogy elkezdjen valaki komolyan foglalkozni ezzel és lassan (alapok tanulása/technikák megismerése/saját kialakítása/tesztelés demón/mentális képesség felépítése kis kockázattal/kockázati szint "normál" szintre emelése/pénzkeresés) megtanulni kereskedni. 95% másban fogja keresni a megoldást, a többiek pedig keresni fognak ez a cikk csak azért születhetett meg, mert ma már nem kereskedem ()
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Minden csak nézőpont kérdése, de valamerre biztosan. De vajon előre vagy hátra? Mert nagyon sok minden azt mutatja, hogy a csak a módszerek változnak.
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ez nem feltétlenül van így. Van akinek csak egészen egyszerűen nem ez az a terület amin ki tud teljesedni. Persze ettől ki kell próbálnia, mert különben soha nem tudja meg. De mindig lennie kell egy pontnak, ahol felismeri, hogy neki mással kell foglalkoznia, és ez a pont nem törvényszerűen az a pont ahol már tönkre ment. Én mindig azt tartottam, hogy a tőzsdézésnek, van egyfajta evolúciója. Az evolúció mint tudjuk(vagy nem) lépcsőfokokból áll. A jellemző, hogy sokan nem hajlandóak azt megérteni, hogy a tőzsdén ki lehet hagyni ezeket, csak a végeredményen majd meg is látszik. Nyilván a lépcső megjárása időbe fog telni. Csak amíg a lépcsőfokok lényeges építőkockák, addig az időnek nincs relevanciája, meg nem is lehet ráhúzni mint egy egyenruhát mindenkire. Lesz aki gyorsabban halad, lesz aki meg lassabban. Nincs jelentősége. Attól még senki nem ment tönkre, hogy pár hónappal többet kellett demóznia.
De aki kihagyja a lépcsőket, türelmetlen, vagy nem akar tanulni, esetleg nem ismeri fel időben, hogy profilt kell váltania, na az tényleg tönkremehet.
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Megtaláltad a majdnem 1 évvel ezelőtti hozzászólásom? ![]() Egyébként nem az én fejemből pattant ki, hanem valahol olvastam. Rákerestem most is, de most csak ezt találtam: "Jesse Lauriston Livermore (1877-1940) A valaha ismert legsikeresebb spekuláns, a "Great Bear of Wall Street". Az 1929-33 közötti gazdasági világválság alatt állítólag több mint 100 millió dollárt keresett, ami mai értéken a 20 milliárd dollárt is megközelítené. Ekkora nyereséget ilyen rövid idő alatt valószínűleg ember nem ért még el rajta kívül. Tudni kell azonban azt is róla, hogy pénzét több alkalommal is teljesen elveszítette. Könyve, a How to Trade in Stocks című világsiker a legegyszerűbb és legsikeresebb tőzsdei stratégiát mutatja. Jesse Livermore a technikai elemzés fontos alakja, ő ismerte fel először az ellenállásokat és a támaszokat, valamint az egyes iparágak részvényeinek együttes tanulmányozásában rejlő lehetőségeket. 14 évesen kezdte tőzsdei pályafutását, mint árjegyzéseket felíró segéd. Innentől kezdve 63 éves koráig, amikor egy hosszan elhúzódó depresszió alatt öngyilkos lett, folymatosan a tőzsdén élt. Valószínűleg a világ leghatalmasabb nyereségei és veszteségei is az ő nevéhez fűződnek, így tapasztalatai felbecsülhetetlenek. |
|
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 164
Éppen unatkoztam és elolvastam ezt a topicot![]() Ok, akkor bemásolom én is a wikit: On March 28, 1933, Livermore married 38 year old Harriet Metz Noble in Geneva, Illinois; there was no honeymoon. It was Harriet's fifth marriage; all four of her previous husbands had committed suicide.[10] Through unknown mechanisms, he yet again lost much of his trading capital, accumulated through 1929. Thus, on March 7, 1934, the bankrupt Livermore was automatically suspended as a member of the Chicago Board of Trade. It was never disclosed to anyone what happened to the great fortune he had made in the crash of 1929, but he had lost it all.[11] On November 28, 1940, Livermore shot and killed himself in the cloakroom of the Sherry Netherland Hotel in Manhattan. The police revealed that there was a suicide note of eight small handwritten pages in Livermore's personal notebook. It was reported in the November 30 issue of the New York Tribune.[13] The press wanted to know what it said, and the police tersely responded: “There was a leather-bound memo book found in Mr. Livermore's pocket. It was addressed to his wife.” A police spokesman read from the notebook: “My dear Nina: Can’t help it. Things have been bad with me. I am tired of fighting. Can’t carry on any longer. This is the only way out. I am unworthy of your love. I am a failure. I am truly sorry, but this is the only way out for me. Love Laurie”.[14] He left behind two sons Jesse Jr. and Paul. Untouchable trusts and cash assets at his death totalled over $5 million. A lifelong history of clinical depression had become the dominant factor in his final years. Nem szeretném az egészet lefordítani, azért leírom zanzásítva: Elvett egy nőt, akinek előtte mind a négy volt férje öngyilkosságot követett el. Rá egy évre tönkrement és elvesztette azt a 100 millió dollárt, amit a 29-es válságon szerzett. Senki sem tudja, hogy mi vezetett egy profit ahhoz, hogy olyan dolgot tegyen ahol ennyit veszthet. Rá hat évre öngyilkosságot követett el. Utolsó éveiben a klinikai depresszió erősen jellemző volt az életére. Két fiút, 5 millió dollárt hagyott hátra és egy özvegyet, aki kipipálhatta az 5-ik férjet is. Tehát alapvetően nem szegényen és magányosan halt meg, mint a legtöbb akkori spekuláns, hanem mindene megvolt, bár tény, hogy a kereskedési tőkéjét elvesztette és az élete kisiklott. Azt, hogy miért siklott ki nem igazán tudja senki, de ez alapján azért össze lehet adni kettőt meg kettőt. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#42 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 94
A tőzsdén a spekulánsok, befektetők pénze vándorol egyik tradertől a másikhoz, vagy a brókerhez.
Törvényszerű, hogy a kezdő traderek 90%-a bukik.Nincs ezzel semmi baj. A 10% túléli a kezdeti nehézségeket, és keres a tőzsdével tartósan. Kell a 90% is nagyon, mert az ő pénzük nélkül nem lenne likviditás. Sok kicsi sokra megy. |
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 25
kérdés hogy a kezdőnek mennyit kell buknia, vagy mennyit bukik, majd a következő számlája mekkora lesz amit eléget, és majd mikor a 3. nyerő lesz, és onnastól termel, mikorra sikerül neki 0-ra jönnie, ill az égetések után honnan vesz egy újabb számlára valót? ezekről kinek mi a tapasztalata? én az első számlámnál járok, és jelenleg kevés pluszban, szal lényegében lehet pont a jövőmet kérdezem
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
OK. 5 millió dollárral valóban nem szegény az ember, habár ha volt 100 milliója is kérdés, hogy ő ezt hogy ítéli meg. ![]() A "szegényen és magányosan" jelzőt valahol olvastam, tehát ezek szerint felületes ismereteken alapult. |
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
. Szóval csak ennek az apróságnak köszönhette, hogy nem szegényen és magányosan halt meg, szerintem.Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A neten találtam róla 1-2 rövidebb írást, de ezek szerint nem mind megbízható forrásból származik. Több spekuláns volt igen gazdag, mégis boldogtalan. Vele sem szívesen cseréltem volna... Ha van róla más magyar nyelvű anyagod, szívesen venném ha megosztanád. |
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet: