Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-09-28, 13:46   #1 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 63
Hírnév szint: 2
Sityu a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Trend?

Sziasztok!

Ti mivel azonosítjátok a trendet?
Sityu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-28, 16:01   #2 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 0
Alapbeállítás

vonalakkal
beszabehu nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-09-28, 22:35   #3 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

én a szememmel. csináld azt, hogy ránézel a chartra és ha több, mint 2 mp alatt nem tudod eldönteni, hogy milyen trend van, akkor hagyd azt az instrumentumot. keress szebbet. szép mozgású termékkel keresni a legkifizetődőbb.
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-28, 22:38   #4 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

itt van a mai eur usd.
ez példa, hogy mi a szép. amikor ránézel és nem kell gondolkodni. egyértelmű az irány.

sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-29, 07:01   #5 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
Alapbeállítás

,, ránézel a chartra és ha több, mint 2 mp alatt nem tudod eldönteni, "
tehát ha 5 óra alatt tudja eldönteni, ami több ugyebár mint 2 mp, akkor ne haggyja az instrumentumot?
beszabehu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-29, 17:19   #6 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 82
Hírnév szint: 1
Nufy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szintén szemre, de mielőtt lejáró megbízást adnék előtte végigmegyek minden egyes ponton amit kiírtam magamnak egy lapra, hogy mit kell figyelni.
Nufy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-29, 19:15   #7 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Nufy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szintén szemre, de mielőtt lejáró megbízást adnék előtte végigmegyek minden egyes ponton amit kiírtam magamnak egy lapra, hogy mit kell figyelni.
És mik azok a pontok Nufy?
Régi 2011-09-29, 20:44   #8 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
És mik azok a pontok Nufy?
Pár primitív, apró dolog mint pl a napi irány, 4 órás irány, 1 órás irány, pattogások az 1 és 4 órás chartokon, támasz, visszapattanók keresése, illetve amit még nézni szoktam az a mozgások. A főtrendben 5 korrekciós fázist számolom, a korrekciós fázisba pedig 3-at számolom. Majd ebből adok 1-3 napig tartó megbízásokat.
Régi 2011-09-30, 17:11   #9 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Pár primitív, apró dolog mint pl a napi irány, 4 órás irány, 1 órás irány, pattogások az 1 és 4 órás chartokon, támasz, visszapattanók keresése, illetve amit még nézni szoktam az a mozgások. A főtrendben 5 korrekciós fázist számolom, a korrekciós fázisba pedig 3-at számolom. Majd ebből adok 1-3 napig tartó megbízásokat.
Értem, köszi!
Régi 2011-10-07, 13:06   #10 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ha Forex-ről és a fő piaci irány meghatározásáról beszélünk, akkor ti milyen súllyal veszitek figyelembe az egyes devizakeresztek közötti korrelációkat?

/Apropó, tudnátok javasolni ebben a témában általatok jónak vélt cikket, könyvet...?/
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-30, 19:03   #11 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha Forex-ről és a fő piaci irány meghatározásáról beszélünk, akkor ti milyen súllyal veszitek figyelembe az egyes devizakeresztek közötti korrelációkat?

/Apropó, tudnátok javasolni ebben a témában általatok jónak vélt cikket, könyvet...?/
Ezt a fórumot tudom ajánlani, sok hasznos infóra szert tudsz tenni, ha körülnézel.
Régi 2012-03-03, 13:13   #12 (permalink)
Tag

Sipirla logója

Összes hozzászólás: 75
Sipirla a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Karcsúúú
Régi 2012-03-04, 13:26   #13 (permalink)
Tag

Suhi logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 84
Suhi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
sindler eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
én a szememmel. csináld azt, hogy ránézel a chartra és ha több, mint 2 mp alatt nem tudod eldönteni, hogy milyen trend van, akkor hagyd azt az instrumentumot. keress szebbet. szép mozgású termékkel keresni a legkifizetődőbb.
Igen ám , csak ezzel aza baj szerintem ha tényleg csak ennyiből döntöd el , hogy már jó ideje meglévő trendekbe tudsz csak beszállni így rosszabb helyre tudod tenni s stoppot , illetve ha poziciot építenél akkor egy nagy részéről le kell mondani .
Légyszi cáfolj rám mert abból lehet tanulni !
Suhi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-04, 13:41   #14 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Egyébként én D1trendeket keresek , ha megvan egy de már kifulladósnak tűnik akkor keresem a fordulót amire lehetne nyitni H1-en , nyilván ellenállásközelben így a stop szorosabb lesz persze a volit figyelembe kell venni azért nehogy egy tüske kiszúrja .
Ha pedig a trend még nem annyira régi de már egyértelmű , akkor retracement-nél ( magyarul konszolidáció ? ) szállok be , ennek alja alá jön a stop és ha mégegy van akkor oda húzom a stopot és rányitok mégegyszer annyit , hogy az előző minimum lefedezze . Ez persze elméletben szépen működik , gyakorlatban még nem igazán sikerült így .
Régi 2012-03-04, 15:20   #15 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Suhi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egyébként én D1trendeket keresek , ha megvan egy de már kifulladósnak tűnik akkor keresem a fordulót amire lehetne nyitni H1-en , nyilván ellenállásközelben így a stop szorosabb lesz persze a volit figyelembe kell venni azért nehogy egy tüske kiszúrja .
Ha pedig a trend még nem annyira régi de már egyértelmű , akkor retracement-nél ( magyarul konszolidáció ? ) szállok be , ennek alja alá jön a stop és ha mégegy van akkor oda húzom a stopot és rányitok mégegyszer annyit , hogy az előző minimum lefedezze . Ez persze elméletben szépen működik , gyakorlatban még nem igazán sikerült így .
Tegyük fel van egy erős trend például egy medvés. Látod, hogy lassan kifullad. Ilyen esetben milyen sűrűn rakod meg az ellenkező irányt? Nem lenne hasznosabb megvárni az korrekció végét és ugyan úgy a fő trend irányába nyitni egy pozíciót? Csak azért kérdezem, mert én régebben sokszor vesztettem már így pozíciót, hogy a korrekciót próbáltam meglovagolni.
Régi 2012-03-04, 15:56   #16 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Lehet ezt félreérhetően írtam , a korrekciót soha nem kötöm , hanem a korrekció miatt felmerülő jobb belépési pontot keresem a trend iránybába . és ha egy ilyet már találtam , akkor ha van mégegy , akkor azt megint megnyitom ha már az előző kötés lefedezi ennek a kockázatát . Ez ha ellenem megy akkor megnyirbálja a profitot de ha egy szép hosszú trendet sikerül elkapni akkor nagyon jó kis pozikat lehet építeni . Ezért ahogy korábban írtad valamelyik hozzászólásodba te is , a támasz ellenállás visszapattanások a legjobb beszállási pontok szerintem .
Egyébként használtok valamilyen progit amit tudtok ajánlani arra , hogy mt4ből chartot lehet bele importálni és kicsit könnyebben szerkezgetni rajzolgatni ? Használtok ilyet ? illetve nagyon szeretnék mt4ből excelbe adatot importálni
Régi 2012-03-04, 18:31   #17 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lehet ezt félreérhetően írtam , a korrekciót soha nem kötöm , hanem a korrekció miatt felmerülő jobb belépési pontot keresem a trend iránybába . és ha egy ilyet már találtam , akkor ha van mégegy , akkor azt megint megnyitom ha már az előző kötés lefedezi ennek a kockázatát . Ez ha ellenem megy akkor megnyirbálja a profitot de ha egy szép hosszú trendet sikerül elkapni akkor nagyon jó kis pozikat lehet építeni . Ezért ahogy korábban írtad valamelyik hozzászólásodba te is , a támasz ellenállás visszapattanások a legjobb beszállási pontok szerintem .
Egyébként használtok valamilyen progit amit tudtok ajánlani arra , hogy mt4ből chartot lehet bele importálni és kicsit könnyebben szerkezgetni rajzolgatni ? Használtok ilyet ? illetve nagyon szeretnék mt4ből excelbe adatot importálni
Még a beszállási pontoknak meghatározásában a fibo is vagy segítség lehet.
Próbáld meg beilleszteni egy képszerkesztőbe, pl paint. Ott bátran rajzolgathatod.
Régi 2012-03-04, 21:42   #18 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Idézet:
Még a beszállási pontoknak meghatározásában a fibo is vagy segítség lehet.
Próbáld meg beilleszteni egy képszerkesztőbe, pl paint. Ott bátran rajzolgathatod.
Tulajdonképpen így igaz ! Nem vagyok nagy fibo-s de azért használgatom , csak sokszor nem jött be így most inkább pivot-okra alapozok néha mindkettőre , de a legjobb ha egymás közelében vannak és így kapok egy erős ellenállás vagy támasz zónát .
Viszont szívesen beleépíteném a trendelemzésembe , hogy pl egy EUR/USD trend azért van e , mert az egyik gyengül , másik erősödik vagy ugyanarra haladnak csak más erősséggel . Mert ha szemben haladnak akkor sokkal nagyobb bizonyossággal kötném a trendet .
Ezt hogy lehetne megtenni a legnagyobb bizonyossággal szerintetek ? Szerintem nagyon hasznos lenne ! !
Próbáltam korreláló párokból kitalálni de ez nem mindig egyértelmű .
Régi 2012-03-04, 22:32   #19 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Szia Suhi! A képet a file menüben mentés képként funkcióval is el tudod menteni, és rajzoló programba vagy még jobb photoshopba rárajzolni. A másik, ha print screen-t lenyomod, majd egy képszerkesztő programba "szerkesztés beilleszttel" elmented. Ha arra gondolsz, hogy egy hosszabb időre visszamenőleges chartot átvinni egy szerkesztő programba, amibe még lapozni is tudod vagy mozgatni, azt nem tudom, elképzelhető, hogy létezik olyan, de én nem néztem még ilyennek utána. Esetleg a brokered lehet tud küldeni egyet amit használnak chartszerkesztésre.
Szvsz a legjobb egy demo mt4-ben telerajzolni amit akarsz, mert azt mindig csak arra nyitod meg, és minden adat benne van, ellenben ha a live mt4-ben rajzolod tele, az adott esetbe belassithatja az idősikok közötti váltást extrém esetben.

üdv.
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-05, 06:58   #20 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Idézet:
Dvit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Suhi! A képet a file menüben mentés képként funkcióval is el tudod menteni, és rajzoló programba vagy még jobb photoshopba rárajzolni. A másik, ha print screen-t lenyomod, majd egy képszerkesztő programba "szerkesztés beilleszttel" elmented. Ha arra gondolsz, hogy egy hosszabb időre visszamenőleges chartot átvinni egy szerkesztő programba, amibe még lapozni is tudod vagy mozgatni, azt nem tudom, elképzelhető, hogy létezik olyan, de én nem néztem még ilyennek utána. Esetleg a brokered lehet tud küldeni egyet amit használnak chartszerkesztésre.
Szvsz a legjobb egy demo mt4-ben telerajzolni amit akarsz, mert azt mindig csak arra nyitod meg, és minden adat benne van, ellenben ha a live mt4-ben rajzolod tele, az adott esetbe belassithatja az idősikok közötti váltást extrém esetben.

üdv.

Szia Dvit ! Olyanra gondoltam ahol lehet mozgatni is a chartot mint például a strategy tester-ben ha ismered , de nem igazán fontos csak a közvélemény érdekelt hogy használ e több ember ilyet . Valahol láttam egy videot ahol nem tudom sajnos milyen platformon vagy programon de nagyon könnyen lehetett rajzolgatni meg mozgatni , joval egyszerűbben mint mt4-ben . De igazán nem olyan fontos mert az mt4-ben is mindent meg tudok csinálni amit kell maximum kicsit többször kattintok .
Nekem nem lassítja az mt4-et a rajz szerencsére illetve eddig , de volt egy EA-m ami egyébként nem kereskedett csak mondjuk egy indikátor csoportot mutatott egy ablakban ami amikor ment , akkor ha chartot váltottam először semmi aztán jó 5 másodperc késéssel szakaszosan váltott .
Régi 2012-03-06, 19:42   #21 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Valaki tudna segíteni abban , hogy hogyan tudok mt4-ben például usd/cad mozgóátlagot megjeleníteni egy eurusd charton ? Vagy mégjobb lenne alatta egy indikátor ablakban . Kerestem codebase-en de nem találtam , lehet van csak a túl sok adat miatt .
Hátha itt emberemre akadok hazai berkekben
Régi 2012-03-06, 20:56   #22 (permalink)
Tag

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
aSzabe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Valaki tudna segíteni abban , hogy hogyan tudok mt4-ben például usd/cad mozgóátlagot megjeleníteni egy eurusd charton ? Vagy mégjobb lenne alatta egy indikátor ablakban . Kerestem codebase-en de nem találtam , lehet van csak a túl sok adat miatt .
Megírni meg lehet... Maga az iMA() függvény első változója a Symbol. Tehát ki tudod számoltatni az egyik függvény chartján a másik paraméterét. A megjelenítése innentől ugyanolyan mint bármi másé.
Régen írtam pld. un. "dashboard"-ot, ahol egy charton kiírta 16 párra a mozgó és Bid helyzetét.
aSzabe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-07, 10:14   #23 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Idézet:
aSzabe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Megírni meg lehet... Maga az iMA() függvény első változója a Symbol. Tehát ki tudod számoltatni az egyik függvény chartján a másik paraméterét. A megjelenítése innentől ugyanolyan mint bármi másé.
Régen írtam pld. un. "dashboard"-ot, ahol egy charton kiírta 16 párra a mozgó és Bid helyzetét.
Az szép akkor látom jó helyen kérdezem
Sajnos én nem programoztam még semmilyen programnyelven úgyhogy eza része kicsit távol áll .
Kicsit kifejtenéd hogy a symbolt hol is tudom átírni ?
Megnyitottam metaeditorban az MA-t és az egyik sor az elején :
#property indicator_chart_window .
Gondolom ez a sor azt jelenti , hogy az indikátor az aktuális chartból importálja az adatokat .
Tehát csak a chart window részt kellene kicserélni valami másra . Illetve több másra ? Vagy te abszolút máshogy csináltad és nem is erről beszéltél ? Az is könnyen lehet minit modntam én sajna nem értek ehez a részéhez .
Régi 2012-03-08, 06:27   #24 (permalink)
Tag

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
aSzabe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Az szép akkor látom jó helyen kérdezem
Sajnos én nem programoztam még semmilyen programnyelven úgyhogy eza része kicsit távol áll .
Kicsit kifejtenéd hogy a symbolt hol is tudom átírni ?
Megnyitottam metaeditorban az MA-t és az egyik sor az elején :
#property indicator_chart_window .
Gondolom ez a sor azt jelenti , hogy az indikátor az aktuális chartból importálja az adatokat .
Tehát csak a chart window részt kellene kicserélni valami másra . Illetve több másra ? Vagy te abszolút máshogy csináltad és nem is erről beszéltél ? Az is könnyen lehet minit modntam én sajna nem értek ehez a részéhez .
Sajnos ha abszolút nem tudsz programozni, akkor azt kell mondjam , nem olyan egyszerű.
aSzabe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-08, 08:01   #25 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 4
devizablog.hu a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Idézet:
Szia !

Összedobtam neked egy ilyen indikátort.

http://www.devizablog.hu/Masik_MA.ex4

Megadhatod, hogy melyik pár MA-it rajzolja ki és 2 MA-t is megadhatsz.

Amúgy ha érdekel a programozás, akkor itt láthatsz róla videókat: http://www.devizablog.hu/category/robot/ . ( ez volt a reklám helye )
Régi 2012-03-08, 16:41   #26 (permalink)
Tag

Suhi logója

Alapbeállítás

Idézet:
devizablog.hu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia !

Összedobtam neked egy ilyen indikátort.

http://www.devizablog.hu/Masik_MA.ex4

Megadhatod, hogy melyik pár MA-it rajzolja ki és 2 MA-t is megadhatsz.

Amúgy ha érdekel a programozás, akkor itt láthatsz róla videókat: http://www.devizablog.hu/category/robot/ . ( ez volt a reklám helye )
Szia !
Kellemes meglepetés mindig mikor a sokkal nagyobb létszámú külföldi oldalakon nem kap az ember segítséget és erre kis hazánkam hirtelen . . szóval köszönöm szépen !

Egyébként ez nem igazán reklám mivel ha jól láttam sok hasznos info van az oldalon és a zárt részére is ingyenes a reg .
Régi 2012-03-08, 16:58   #27 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként ez nem igazán reklám mivel ha jól láttam sok hasznos info van az oldalon és a zárt részére is ingyenes a reg .
De ez bizony reklám volt. A reklám azonban nem valami gonosz negatív dolog, amit el kell ítélni, legfeljebb ha rosszul csinálják és túl tolakodó...
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
nincs trend ' csak PROFIT alleexander Csevegés 125 2011-06-21 12:53
Trend smk Kezdőknek 26 2010-10-07 17:51

A pontos idő 11:32 , a GMT +1 időzóna szerint.