| Tőzsde Fórum |
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
én a szememmel. csináld azt, hogy ránézel a chartra és ha több, mint 2 mp alatt nem tudod eldönteni, hogy milyen trend van, akkor hagyd azt az instrumentumot. keress szebbet. szép mozgású termékkel keresni a legkifizetődőbb.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 82
Hírnév szint: 1 ![]() |
Szintén szemre, de mielőtt lejáró megbízást adnék előtte végigmegyek minden egyes ponton amit kiírtam magamnak egy lapra, hogy mit kell figyelni.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Tag
Pár primitív, apró dolog mint pl a napi irány, 4 órás irány, 1 órás irány, pattogások az 1 és 4 órás chartokon, támasz, visszapattanók keresése, illetve amit még nézni szoktam az a mozgások. A főtrendben 5 korrekciós fázist számolom, a korrekciós fázisba pedig 3-at számolom. Majd ebből adok 1-3 napig tartó megbízásokat.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 63
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 2 ![]() |
Ha Forex-ről és a fő piaci irány meghatározásáról beszélünk, akkor ti milyen súllyal veszitek figyelembe az egyes devizakeresztek közötti korrelációkat?
/Apropó, tudnátok javasolni ebben a témában általatok jónak vélt cikket, könyvet...?/ |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Tag
Ezt a fórumot tudom ajánlani, sok hasznos infóra szert tudsz tenni, ha körülnézel.
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 84
Idézet:
Légyszi cáfolj rám mert abból lehet tanulni !
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Tag
Egyébként én D1trendeket keresek , ha megvan egy de már kifulladósnak tűnik akkor keresem a fordulót amire lehetne nyitni H1-en , nyilván ellenállásközelben így a stop szorosabb lesz persze a volit figyelembe kell venni azért nehogy egy tüske kiszúrja .
Ha pedig a trend még nem annyira régi de már egyértelmű , akkor retracement-nél ( magyarul konszolidáció ? ) szállok be , ennek alja alá jön a stop és ha mégegy van akkor oda húzom a stopot és rányitok mégegyszer annyit , hogy az előző minimum lefedezze . Ez persze elméletben szépen működik , gyakorlatban még nem igazán sikerült így . |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Tag
Lehet ezt félreérhetően írtam , a korrekciót soha nem kötöm , hanem a korrekció miatt felmerülő jobb belépési pontot keresem a trend iránybába . és ha egy ilyet már találtam , akkor ha van mégegy , akkor azt megint megnyitom ha már az előző kötés lefedezi ennek a kockázatát . Ez ha ellenem megy akkor megnyirbálja a profitot de ha egy szép hosszú trendet sikerül elkapni akkor nagyon jó kis pozikat lehet építeni . Ezért ahogy korábban írtad valamelyik hozzászólásodba te is , a támasz ellenállás visszapattanások a legjobb beszállási pontok szerintem .
Egyébként használtok valamilyen progit amit tudtok ajánlani arra , hogy mt4ből chartot lehet bele importálni és kicsit könnyebben szerkezgetni rajzolgatni ? Használtok ilyet ? illetve nagyon szeretnék mt4ből excelbe adatot importálni |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Próbáld meg beilleszteni egy képszerkesztőbe, pl paint. Ott bátran rajzolgathatod.
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Viszont szívesen beleépíteném a trendelemzésembe , hogy pl egy EUR/USD trend azért van e , mert az egyik gyengül , másik erősödik vagy ugyanarra haladnak csak más erősséggel . Mert ha szemben haladnak akkor sokkal nagyobb bizonyossággal kötném a trendet . Ezt hogy lehetne megtenni a legnagyobb bizonyossággal szerintetek ? Szerintem nagyon hasznos lenne ! ! Próbáltam korreláló párokból kitalálni de ez nem mindig egyértelmű . |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 131
Idézet:
![]() Szvsz a legjobb egy demo mt4-ben telerajzolni amit akarsz, mert azt mindig csak arra nyitod meg, és minden adat benne van, ellenben ha a live mt4-ben rajzolod tele, az adott esetbe belassithatja az idősikok közötti váltást extrém esetben. üdv. |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Szia Dvit ! Olyanra gondoltam ahol lehet mozgatni is a chartot mint például a strategy tester-ben ha ismered , de nem igazán fontos csak a közvélemény érdekelt hogy használ e több ember ilyet . Valahol láttam egy videot ahol nem tudom sajnos milyen platformon vagy programon de nagyon könnyen lehetett rajzolgatni meg mozgatni , joval egyszerűbben mint mt4-ben . De igazán nem olyan fontos mert az mt4-ben is mindent meg tudok csinálni amit kell maximum kicsit többször kattintok . Nekem nem lassítja az mt4-et a rajz szerencsére illetve eddig , de volt egy EA-m ami egyébként nem kereskedett csak mondjuk egy indikátor csoportot mutatott egy ablakban ami amikor ment , akkor ha chartot váltottam először semmi aztán jó 5 másodperc késéssel szakaszosan váltott . |
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) |
|
Tag
Valaki tudna segíteni abban , hogy hogyan tudok mt4-ben például usd/cad mozgóátlagot megjeleníteni egy eurusd charton ? Vagy mégjobb lenne alatta egy indikátor ablakban . Kerestem codebase-en de nem találtam , lehet van csak a túl sok adat miatt .
Hátha itt emberemre akadok hazai berkekben
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
Idézet:
Régen írtam pld. un. "dashboard"-ot, ahol egy charton kiírta 16 párra a mozgó és Bid helyzetét. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
![]() Sajnos én nem programoztam még semmilyen programnyelven úgyhogy eza része kicsit távol áll . Kicsit kifejtenéd hogy a symbolt hol is tudom átírni ? Megnyitottam metaeditorban az MA-t és az egyik sor az elején : #property indicator_chart_window . Gondolom ez a sor azt jelenti , hogy az indikátor az aktuális chartból importálja az adatokat . Tehát csak a chart window részt kellene kicserélni valami másra . Illetve több másra ? Vagy te abszolút máshogy csináltad és nem is erről beszéltél ? Az is könnyen lehet minit modntam én sajna nem értek ehez a részéhez . |
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Összedobtam neked egy ilyen indikátort. http://www.devizablog.hu/Masik_MA.ex4 Megadhatod, hogy melyik pár MA-it rajzolja ki és 2 MA-t is megadhatsz. Amúgy ha érdekel a programozás, akkor itt láthatsz róla videókat: http://www.devizablog.hu/category/robot/ . ( ez volt a reklám helye )
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Kellemes meglepetés mindig mikor a sokkal nagyobb létszámú külföldi oldalakon nem kap az ember segítséget és erre kis hazánkam hirtelen . . szóval köszönöm szépen ! Egyébként ez nem igazán reklám mivel ha jól láttam sok hasznos info van az oldalon és a zárt részére is ingyenes a reg . |
|
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|