Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-11-17, 17:50   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
chrispooh a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Kockázatkezelés

Sziasztok, új vagyok még a forex területén. Próbálgatom, kóstolgatom demo számlán már pár hónapja. A kockázatkezelést is tanulom, viszont egy dologra nem bírtam rájönni, kérem aki tud, segítsen.
Az ok, hogy ha usd számlám van, és valami/usd páron kereskedem, akkor a számlám 1%-át (amit mondjuk kockáztatok) könnyen rá tudom mérni a beállított stop szintemre, mert mondjuk a beszálló ártól a stop pip-jei usd-ben számolandó. de mi van akkor, ha mondjuk egy eur/chf pár mondjuk? Akkor hogy tudom számolni a kockázatot, ha a számlám usd alapú?

Meglehet, hogy nagyon triviálisat kérdeztem, de nekem most ez jelenti a NAGY akadályt
chrispooh nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-17, 19:19   #2 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
chrispooh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok, új vagyok még a forex területén. Próbálgatom, kóstolgatom demo számlán már pár hónapja. A kockázatkezelést is tanulom, viszont egy dologra nem bírtam rájönni, kérem aki tud, segítsen.
Az ok, hogy ha usd számlám van, és valami/usd páron kereskedem, akkor a számlám 1%-át (amit mondjuk kockáztatok) könnyen rá tudom mérni a beállított stop szintemre, mert mondjuk a beszálló ártól a stop pip-jei usd-ben számolandó. de mi van akkor, ha mondjuk egy eur/chf pár mondjuk? Akkor hogy tudom számolni a kockázatot, ha a számlám usd alapú?

Meglehet, hogy nagyon triviálisat kérdeztem, de nekem most ez jelenti a NAGY akadályt
Kiszámolod. Ha tudod, hogy pl. 50$ a kockázatod az adott páron, de neked EUR a számlád, akkor megnézed mennyi az eur/usd keresztárfolyam.
50$ / 1,3434 = 37,22EUR
Vagy fordítva, ha 2% 80EUR veszteség lehet, akkor az 80EUR* 1,3434= 107,47$ veszteség. Ha a stopot 53 pipre tudod tenni, akkor ebből következik, hogy maximum 0,2 lot méretű pozíciót nyithatsz az EUR/USD páron. Legjobb ha keresel valami segédeszközt (script, EA) ami ezt számolgatja helyetted.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-11-17, 19:47   #3 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

http://www.admiralmarkets.hu/trader/calc/

Tessék itt egy kalkulátor, amely megmondja neked usd-ben, hogy 1 pip elmozdulás. Azért tudja ezt megtenni, mert az összes devizapárban benne van dollár, még ha nem is látszik. Ha pedig a fentit tudod, akkor máris tudod a kockázatodat szabályozni.
Régi 2011-11-17, 19:57   #4 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
chrispooh a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Köszönöm

Nagyon köszönöm a gyors segítséget. Így már máris könnyebb dolgom lesz
chrispooh nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-05, 03:11   #5 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 107
Hírnév szint: 1
atomjani a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A kockázatkezelés nemcsak a kereskedésről szól, hanem hogy milyen céget választunk. Itt egy példa, ami sok embernek fájhat:
http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/...okerceg_penze/
Mindig jó ilyeneket olvasni, mert emlékeztet valamire, amit sokan elfelejtünk vagy nem akarjuk tudomásul venni.
Régi 2011-12-05, 04:25   #6 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 18
Hírnév szint: 1
Juhasz_Daniel a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hát van ez így. Az a biztos amit bevarrsz a párnádba és ráfekszel.
Juhasz_Daniel nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
kockázatkezelés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:36 , a GMT +1 időzóna szerint.