| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 84
Hírnév szint: 1 ![]() |
Sziasztok !
Először is leszögezném , hogy először regisztrálok bármilyen fórumra mivel itt sok valóban hasznos info-t találtam a jó válaszokból . Ezeket utólag köszönöm is ! Több oldalon olvastam , hogy a brókerek a veszteséges pozikat sokszor nem viszik ki a piacra, így amit ezen vesztenék a piac felé az az ő zsebüket fogja tömni . ( olvastam így is 'countertradelik' - vki tudja ezt h érthették ? ) ECN brokinál viszont akár nyerő akár nem , az megy a piacra . Szóval a kérdés , hogy az én szemszögemből nézve miért rossz ha nem viszik ki a pozimat a piacra/rossz ? végülis ebben az esetben valaki zsebét úgyis tömném . . |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#5 (permalink) |
|
Tag
Szia Papa !
Igen , arra gondoltam esetleg vadászhatnak a stoppokra , de egyébként nem hiszem hogy az én kis tőkémmel foglalkoznának . VIszont kezdőként érdemes minnél több infot begyűjteni a lehetőségekről . Azt elég logikusnak látom , hogy ECN-nél ez nem igazán fenyeget . |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Ez nem lenne feltétlenül rossz önmagában, hiszen tökmindegy ki viszi el a másik oldalt. A probléma akkor támad, ha gyors mozgás van, vagy nem tudja bepárosítani az adott árszinten, vagy nem tudja kivinni a piacra, mert nem tud összeszedni elegendő ajánlatot az adott árszinten. Például te vennél 1,4028-on 0,01 lotot meg rajtad kívül még öten. Ezt nem lehet kivinni így mert egy standard piaci méretet sem éri el az ajánlat mennyiség. Ilyenkor a bróker a következőt teheti. Talál ugyanennyi párt a másik oldalra és összeköti. Nem talál de mint market maker ő maga áll a másik oldalra. Ez eddig nem gond ha gyorsan teljesül. Vagy összeszed még pár ajánlatot pár ponton belül mondjuk 1,4027-en meg 1,4029-en aztán így már kitudja vinni. Itt már lehet hogy néhány ponttal rosszabb lesz a teljesülés, ami még nem biztos, hogy gáz de mondjuk egy skalpernek már az. De ez is lehet korrekt ha a bróker a szerződésben kifejezi, hogy ez előfordulhat és te mégis aláírod a szerződést. A gond akkor kezdődik, ha megadsz egy árszintet aztán teljesülsz, de közel sem ott, hanem 20 ponttal arrébb ahol szíved szerint már kiszálltál volna nem be. No ez már például szimplán veszteség lehet számodra. Illetőleg az is, hogy teljesül a megbízásod aztán beteszed a stopot meg a targetet és a bróker rájön, hogy nem tud fedezni a céláron ő meg nem akar odaállni, mert neki az veszteség. Ilyenkor jön az, hogy nem enged zárni folyamatosan, majd egyszer csak betesz az árfolyamba egy szép tüskét és kiveszi a stopodat, miközben a valós piacon nem is járt ott az árfolyam. Később miután végzett veled visszaállítja az árfolyamchartot mintha mi sem történt volna, és hipp-hopp eltűnik a tüske. Vagy még erre sem veszi a fáradságot. Ilyenkor ha berzenkedsz náluk írnak egy válasz e-mailt, hogy "relax" és nincs igazad szerintük. Nem is kártalanítanak. Ezenkívül még számtalan módon manipulálhatják a rendszert és meg is teszik. Természetesen a te kontódra. Hát ja. A zsebét valakinek mindenképpen tömöd, csak az nem mindegy, hogy a saját hibádból (amiért más nem hibáztathatsz) vagy azért mert megszívattak játékos kedvükben. Azért nem mindegy.
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Így már értem, hogy miről is van szó ! Eddig sajna elkerülte a figyelmem a fórumon de köszönöm, hogy ide leírtad ilyen szépen , kivéstem magamnak papírra . Viszont nálam például a legkisebb kötési méret az 0,1 lot , nem tudtam hogy van olyan bróker ahol lehet kisebbet . 'nem enged zárni folyamatosan' ahogy írtad , erről jut eszembe például , hogy nagyobb hírek miatti mozgásnál egy darabig nem lehet nyitni/zárni/módosítani (v legalábbis előfordulhat ilyen ) , de azt nem tudom mik számítanak ilyen híreknek és lehet tudni előre . . ? mert még itt is elég csúnyán be lehetne ragadni egy poziba amit nem szeretnék . Igazából erre nemrégiben lettem figyelmes mert elsősorban teknikai elemzést gyakoroltam és tanultam . De kezdem úgy gondolni együtt a legbiztosabb . |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
http://www.forexfactory.com/ |
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Tag
Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
A teljesülés elmaradásának MM-nél több oka is lehet. Először ezt kéne megvizsgálnod!
A főbb okok: 1. a legrosszabb lehetőség ha nincs válasz a szervertől. Tehát túl elfoglalt a szerver ahhoz, hogy veled foglalkozzon. 2. a te "ajánlatodhoz" képest a válasz ár kívül esik az engedélyezett slippage határodon. Az elsőre a legegyszerűbb a megoldás, ha ilyenkor is szeretnél akciózni, válts brókert! A másodikra, ha mindenképp akcióznál, tágíts ilyenkor a maximális slippage-en! |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 98
Vigyázzatok mert a kalendáriumok önmagukban nem elegek, nem írnak ki minden jelentős eseményt, például a tegnapi refinanszírozás sem volt benne, holott az egész mozgás kb 2-ig erről szólt tegnap.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Tag
Willow - elsőre nagyon jónak tűnik , persze még át fogom nézni mélyebbre menően köszönöm !
aSzabe - magyar nyelvű az mt4-em , legalábbis januárig még . A slippage feltételezem a 'maximális eltérés engedélyezése a jegyzett ártól' ? és ha ez 0 akkor mint sok számítógépes proginál , az végtelent jelent ? tozsi - igen , talán az azért nem volt ott , legalábbis a forexfactoryhoz hasonló helyeken mert magyar és így talán nem hallanak róla annyian mivel a huf-ot annyian nem kereskedik, bár lehet tévedek persze . |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Hiszen így akkor megvalósítható lenne a "kockázatmentes" carry trade. Egy swapot fizető brókernél EUR/HUF short, ami szép napi kamatot ad. Ezt lefedezni egy ellentétes irányú muszlim számlával, és dől a lé.
|
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Egyébként ma is lesz valami olasz szavazás... + nagyobb opció 1.3000-nál, 60,50, lejárat du 4-kor vevők 25/35 körül
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Tag
Na csak megtaláltam, 2-kor kezdődik, de nem lehet tudni a végét
Ma szavaznak a 33 milliárdról http://privatbankar.hu/makro/bizalmi...asokrol-242972 http://www.forex-news.co/italy-auste...he-senate.html
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Tag
És tényleg . Valahol a fejemben ott volt , hogy tiltja a vallásuk de nem kapcsoltam össze köszi ! A carry tradelésről még cask felszínesen olvasgattam , őszintén nekem kicsit unalmasnak tűnik . Bár ami unalmas az általában azért van mert még annyira nem értem .
Tozsi ez a forex-news hasonlónak tűnik a fent írt forexfactoryhoz , az átláthatóbb itt viszont bővebbek az info-k . Ki fogom próbálni , hogy az elsőn meglátok vmit akk megkeresem ezen . És természetesen Kellemes Ünnepeket Kívánok mindenkinek ! |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Tag
Most, hogy lezárultak az ünnepek stb (remélem jól telt ) megint kezd beindulni a pörgés .
Nem találtam ilyen témát igazság szerint nem tudtam hol is kérdezhetném , egy külön témát nem ér a dolog , szóval hátha itt kapok rá választ : Rengeteg féle indikátort találni , egyik másik nem is tűnik kimondottan hitelesnek v nem használják sokan stb . A kérdésem, hogy ha például van egy egyenletem , akkor van vmilyen program amivel az mt4hez bárki írhat indikátort ? |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) |
|
Tag
Remélem valaki idetéved válaszolni , kicsit megkavartak most az egyik oldalon .
A no dealing desk brokerek mindenképpen ECN brokerek ? Illetve ha nem , akkor miben merül ki a különbség a no dealing desk és az ECN brokerek között ? Észrevételem szerint mind a no dealing desk mind az ECN brokernél vagy spread+commission a felállás , vagy pedig (a no dealing desknél láttam ) a spreadek körülbelül olyanok , hogy magukba foglalhatnának egy commissiont . Nem tudom ez lehetséges e ? Előre is köszönöm mindekinek aki valamilyen válasszal /véleménnyel szolgál ! |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Elvileg az ECN szálma minden trade-je kimegy a bank-kozire! Nem szól bele a dealing desk! (ahol azt mondják hogy nincs dealing desk és teljesen autómata a rendszer ott is van 1-2 ember aki felugyeli a dolgokat és hidd el nem karbatett kézzel ulnek!) Azért írom hogy elvileg, mert így kell hogy mukodjon! De ha bele is nyulnak, vagy éppen házon belul tartják a pozidat igazából sose tudod meg! (ha valaki nagyon alacsony tokével pl: 500-1.000 USD ígér ECN-t vagy micr-lot kereskedét enged figyelj oda!) A legtobb ECN bróker spread+commission alapon dolgozik! Létezik olyan bróker (mint pl: mi az IronFX) ahol csak spread van! Itt csak a technológiai koltség épul be a spreadbe. Ha kiszámolod sokszor így kevesebbre jon ki mint ahol jutalék is van. Remélem tudtam segíteni!
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Tag
Köszönöm igen! Nekem szinpatikusabb egyébként a spreadbe épülés mint ahogy írtad nálatok is .
Nem értem például , hogy a commission minden párra 2pip p/l -ként van kiírva . Nem kellene nagy matekzseninek lenni hozzáadni a spreadhez amik egyébként nagyon jók de sok dealing deskes broker jobbat nyujt . Viszont egyébként korrektek nem volt még velük gondom csak nem értem az ilyeneket . Egyébként az még nem tiszta , hogy ha a broker no dealing desk , és házon belül párosít , 0.01 lotot nyitok , akkor azt ugyebár nem tudják kivinni a piacra . Ha nem dealing desk akkor ezt automatikusan párosítják házon belül ? No dealing desk brokernél ( mert ebben az esetben igazából nem ECN ugye ) is előfordulhat hogy az úriember aki karbatett kézzel ül véletlen kicsit lejjebb húz egy kanócot vagy nem enged zárni ? Illetve ilyenkor a slippage-el mi a helyzet ? Merth egyébként pozinyitásnál ott va kisbetűvel vhol ez : ' At market execution , the price will be qouted by dealer ' . Ez a broker oldalról hogy néz ki ? Akadályozhat nyitásban zárásban ? Ne haragudj ha kicsit sok kérdés lett ! |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ahol no-dealing desk van ott is van dealing desk csak másképp hívják oket! ![]() A bróker nem adhat árat mert akkor az nem Bankkozi adat! És már nem ECN a dolog. Ha meg a chart-ot megváltoztatja (lásd csatolt kép) vagyis belenyúl a rendszerbe akkor nagy bírságokat kockáztat! Ezt ha jelented pl. az FSA-nak akkor elindul a nyomozás és idovel visszakapod a pénzed! Viszont ha nagyon akarja akkor késéssel teljesíti a megbízásod mondjuk 0.5 pippel arrébb! Ezt viszont te is észreveszed és reklamálhatsz vagy brókert váltasz ahol nem csinálnak ilyet!
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Szenior tag
Amíg rendesen teljesülnek a megbízásaid, és ki is fizet a bróker, addig a te szempontodból nincs különösebb jelentősége hogyan oldják meg technikailag a kötéseidet. Volt már szerencsém mindkét számlatípushoz több brókernél is. Ha a kereskedési rendszered érzékeny az odébb teljesülésre, vagy feltétel az alacsony spread, akkor bizony keresni kell másik brókert. Nekem M5 időtáv mellett sem okoz különösebb problémát, hogy 0,9 vagy 1,9 pip lesz-e a fizetett spread+comission+odébb teljesülés pl EURUSD páron, az általam alkalmazot kereskedési szabályok mellett. 3-as, vagy e fölötti pip költségnél viszont már én is szívnám a fogam.
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Tag
Zoltán nem tudom visszanézni a képet , nem ugrik addig vissza a mt4em addig . De ezek szerint azt a broker húzta volna le ? elég merész szembetűnő húzás lenne , ha valaki ránéz egy másik chart-ra kb kiüti a szemét .
Az a 0.5 pip még nekem sem jelent nagy gondot ha nem csinálja gyakran akkor tudok vele együtt élni h aegyébként megbízhatóak és minden rendben . Tehát ha gyakran 0,01 lottal kereskedek akkor gyakorlatilag édes mindegy szerintetek hogy van e dealing desk maximum máshogy nevezik ? Merthát ugye ' Mit rózsának hívunk , bárhogy nevezzük , éppoly illatos '
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 126
Idézet:
Ez egy demo számla, látszik a nagyításon, nem hiszem, hogy a bróker húzta volna le, miért tenné egy demo számlán?
|
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
De akkor ki húzta le?
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Tag
Ez valóban durván néz ki, de hozzátenném több barátom és én is az Alparit használjuk élesen, van aki évek óta. Ahhoz képest hogy sokan market maker ördögként emlegetik, iszonyú precízen teljesülnek a megbízások (stop, tp). A slippage-nél ha figyelembe veszi az ember az 5 digitet, ott sem lehet gond.
Nem, hogy ilyen borzasztó szabálytalanságot, de pici eltérést sem tapasztalt egyikünk sem. Tehát egy képből azért ne vonjon le senki messzemenő következtetést! Ez egy tegnapi trade...előre megadott sl, tp |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Van a ki nagyon jó véleménnyel van az Alpari-ról van aki meg az ellenkezojét állítja! A lényeg hogy érdemes figyelni! Bármilyen legyen a hírneve az adott cégnek! Sokszor elofordul hogy észre se veszel valamit míg valaki nem hívja fel a figyelmed erre! (pl. egyes cégek késéssel teljesítenek megbízásokat, mások tokeáttételt csokkentenek estére, vannak olyanok akik hatalmas spreadeket tesznek estére stb.) Kéne egy olyan topic ahol esetleg cég megnevezése nélkul a hibákra rá lehetne keresni, csak hogy miket érdemes figyelni!
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nos egyébként 2011 nov.3-án az ilyen mélységnek még a közelében sem járt az árfolyam. Az alja 1,3656 volt.
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Tag
Level II -ről tud valaki valamit ? Azért ide írom mivel ECN-hez szokták ajánlani , hasznos lehet sima számlán is ? Mivel a demo ECN-en is van , ezért talán így lehetne használni .
Nem tudom hogy működik még sose használtam de érdekes lehet , mi a véleményetek ? |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Becsatoltam egy képet, hogy miképpen néz ki.
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Tag
Akkor gyanítom amit ingyen nyújtanak ha jól emlékszem egy demo ecn-hez , annak nincs értelme élesben igaz ?
Sajnos nem sikerült képet feltennem róla de ez nem színes , a párokon kívül csak 4 érték látható : volume bid ask volume elosztásban . És egyébként meg gondolom ha például kiszúrsz egy egyenetlenséget ,akkor az nem marad fent valami sok ideig ? Különben mindenki kiszúrhatná előbb utóbb csak tudni kell mit nézzem . |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
De ha mondjuk ugyanez egy centralizált tőzsdén mondjuk a Nasdaq-n történik, ahol az adatsorok is központosítottak akkor a tényleges ajánlatmennyiség látszik, amiből több konzekvencia vonható le. Persze itt is az a baj, hogy mondjuk a bróker neked ad 5 mélységnyi adatot ami nem túl sok, a bróker meg mondjuk látja az ajánlati könyvet 20 mélységig. Ez neki kereskedés szempontjából komoly hendikep. Le is kereskedik a brókerek keményen. Összességében nem gondolom, hogy megéri fizetni érte. Persze lehet, hogy másnak más a véleménye.
|
|
|
|
#37 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Nasdaq árakon ez valóban nagyon nagy előnynek tűnik , ilyen szempontból jobb a forex mivel kisebb előnyük van . Egyébként ebből nekem az is lejön , remélem nem tévedek , hogy nekünk is van viszont egy nagy előnyünk , mivel gondolom akkora pénzzel amit ők mozgatnak nem tudnak szinte azonnal eladni/ venni . Én viszont a kis pénzecskémmel szinte bármilyen áron meg tudom ezt tenni , és mondjuk ha néhányszor requote-olnak is ,egy D1 chart mozgásához nézve már az sem annyira jelentős . És ebből talán még odáig is elmennék , hogy akkor ők egy nyitott pozit sem tudnak bármikor zárni mert nincs aki 'átvegye' ? Mondjuk akkor tudni kellene , hogy nekik mennyi idő lehet mire zárnak egy pozit . És ezek szerint ha pl profitom van egy napon belüli mozgásból , és őkk ellenkező poziban vannak bent , akkor gyakorlatilag az ő pénzükkel ( is ) lógok meg nap végén ? Remélem nem volt ez az egész eszmefuttatás egy nagy butaság ! Egyébkén az hogy milyen mélységig látom gyakorlatilag mit jelent ? |
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 161
Sztem nem egeszen igy mukodik. Hangsulyozom SZERINTEM. Ugyanis nem ertek hozza, de a logikam mast sug nekem. Ha Jancsi el akar adni 1,2000- ert 100-at, Juliska 1,2200-ert 30-at az adott instrumentumbol az sztem a kov keppen kerul ki:
(1,2*100+1,22*30)/130=1,20462 -ert 130 db. Kerekitesi osszeg a Brokere, Jancsi es Juliska meg a brokertol kapja. Amennyiben le van szabalyozva, hogy milyen lepcsoben kerulhet ki, ugy a tarsitas annak fuggvenyeben tortenik, esetleg brokeres kerekitessel. Igy a te kis penzed is bevegyul az o nagy penzuk koze, ezaltal felgyorsitva a forgast es likviditast. Es mivel ezt baromi gyors szerverparkok rendezik, neked igazabol soha semmi sem fog feltunni. Ami igazabol megkulonbozteti az MM brokert az ECN-tol, hogy az MM ki sem viszi a bankkozire, hanem hazon belul megoldja. Ha nagyon nem igy van kerlek javitsatok ki. |
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Tag
Szia ! Igen ez így eddig szép tiszta is , de mi van ha és ez az én kérdésem egyébként a likviditásnál( legyen a piacon most két szereplő + broker bankok ) : Jancsi már vett mondjuk pár hónapja 100,000 akármit manópénzt tökmindegy 1,0000-án és most ennek az ára 1,5000 . Szóval ő szép nagy profitban van . Juliska most h ez felment erre az árra mostmár eladni , és Jancsi is épp zárja a pozicioját . Viszont ( és most J&J a piac összes szereplőjét testesíti +broker+bankok ) Juliska csak 10,000 akármit szeretne eladni . Ilyenkor mi történik ?
Remélem nem gond hogy kölcsönvettem a Jancsi és Juliska példát ! |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 161
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Azért szerintem nem végtelenül nagy a piac likviditása. Ha valaki elég nagy tranzakciót akar egyszerre végrehajtani, akkor azzal ideiglenesen elmozdítja az árfolyamot, és ezért csak rosszabb árfolyamon teljesül a tranzakciója. De nyilván ha Juliska 10000 akármit szeretne eladni (és ez soknak számít), akkor azt nem egyszerre teszi meg, hanem több kisebb darabban.
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Lehet hogy neked már a 10 lot is elég nagynak számít de a piacon ha 100 lottal is nyitsz nem igazán érsz el piaci változást! Csak egy példa: Gondold el hogy a tobb ezer bróker kozul csak 1.000 kereskedik most ebben a pillanatban a világon mondjuk mindegyiknek csak 1.000 ugyfele kereskedik EUR/USD-t! Ezek az ugyfelek mindegyike csak 0.1 lotot vesz fel pozícióként! Az osszesen 100.000 lot! Szerinted mekkora az az elég nagy pozíció ami ezt a forgalmat valamelyik irányban befolyásolja? És a valóságban sokkal nagyobb ez a szám de természetesen nem végtelen!
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 126
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Szenior tag
|
miért ne?
Ez csak egy példa! Csak gondoljatok bele mennyi ember kereskedik!? És egy nagy részuk robotosan Azok meg ha kell percenként nyitnak-zárnak! A FOREX egy hatalmas piac becslések szerint $4 Trilliós forgalmat bonyolítva le naponta! Kiszámolhtod hogy ez mennyi másodpercenként, de igazából mindegy! A piac nagy és te nem tudod befolyásolni hacsak nem egy nagy Hedgefund igazgatója vagy és $ millárdokkal játszol!
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Jó bank ezért vagyunk kapcsolatban veluk! De a fenti példa a világpiacra szól nem egy bankra.
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 2 (0 tag és 2 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Mi kell ahhoz, hogy mások pénzével kereskedhess? | pöttyentő | Devizatőzsde | 17 | 2012-01-27 12:41 |
| Hogy lesz valaki bróker? | GP57 | Tőzsdei képzések | 5 | 2010-11-30 09:20 |