Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-01-23, 16:55   #1 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 46
Hírnév szint: 3
xexees a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás LeoTraderPro ? :) :) :)

Érdekes robototba bukkantam, és mivel befektetői jelszóval beengednek a robot kezelt számlájára, néhány tanulságos megjegyzést fűznák a kezdő kereskedők részére, okulásul.
xexees nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-23, 16:58   #2 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Ha az ember a kiadásait nem tudja előteremteni, könnyen elcsábíthatóvá válik a mesés igérgetéseknek.
Általában először a lottóval próbálkoznak, ha nincs szerencséjük akkor jöhet a póker. De az munkás begyakorolni, valami egyszerű, könnyen csúszó megoldás kell. A pénzkereső robot. Ezzel témánál is vagyunk.
Hirdetések
Régi 2012-01-23, 17:00   #3 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Egy ilyen próbálkozás a Leotréder nevű robot, amit kereskedés szempontjából nagyon- nagyon hozzá nem értők alkottak meg. A marketingje viszont kitűnő.
Itt tekinthető meg:
http://www.leotraderpro.com/

Mi is vele a gond , KERESKEDÉSI szempontból?
Régi 2012-01-23, 17:11   #4 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Mint a marketingjéből láthatjuk, havi 33%-ot teljesített havonta az elmúlt 17 hónapban.

Egyet mondhatok, a robot készítői nagyon szerencsések! Igazi mázli kellett ahhoz, hogy ne nullázza le őket az elmúlt időszakban.

De nézzük szigorúan kereskedési szemszögből.
A napokban találtam, kiváncsiságból belenéztem,a kötéslistájába, ha már felajánlották.
Aztán elszörnyülködtem az éppen futó kötésen.
Csatolt kicsinyítések
leotraderpro-leotrader_eu_gu.jpg  
Régi 2012-01-23, 17:21   #5 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

MI is ezzel a gond? 15 pip a célár, míg nem kevesebb, mint 330 pip a stop szint.

Ez negatív 22x-es RR!!!

Itt kaptam a szivemhez és dicsértem a bátorságukat, hogy ezzel ki mernek állni a publikum elé, sőt ahogy írják Los Angelesben is standot nyitottak vele.

Lehuztam a metás listájukat a megadott brokertől, és megnéztem a statisztikájukat.
95%-os a találati arány.

Hm milyen lenyűgöző, gondolhatná valaki. 100-ból 95 x találat.

Ha viszont statisztikai szempontból eljátszunk vele, máris nem ennyire rózsás a kép.

Van egy ilyen fogalom a kereskedésben, hogy elvárt érték. Azaz mennyit fogunk keresni a sikerül fenntartani a találati arányt, az adott stop szint és célár mellett.

Vegyunk 100 alapkötést átlagban. 15 Célár és 330 stop szintnél 95% valószínűség mellett a következő eredményt kapjuk:

15 pipet keresünk 95 esetben azaz = 1425 pipunk lesz ÁTLAGBAN 100 kötés után.
NÉzzük meg mennyit veszíthetünk ÁTLAGOSAN:

5 kötéssel bukunk 330 pipet kötésenként = 1650 pip

Tehát 100 kötésenként átlagban 225 pip VESZTESÉGBEN leszünk.
Régi 2012-01-23, 17:27   #6 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Na erre értettem, hogy igazán szerencsések volta a srácok, hogy nem nullázta eddig őket. Hiszen 500$-al nyitották a számlát. A kötésnagyságuk kb 0.1 lot, igy egy nullázás 330$!

Tehát ha van olyan pechük, hogy mindjárt az első 2-3 kötés kistoppolódik, akkor bizony szomorúbb weboldalt olvasgathatnánk.

Eszemben sincs minden robotot egy kalap alá venni, és ennek a robinak a készítőit sem gondolom, hogy rosszhiszeműek, de hogy dilettánsok, az biztos.

Például, a legutóbbi stopjuk a mult hét végén volt. Aki 500$-al kezdett, annak már annyi lett a héten, mert most per pillanat, a kép tanulsága szerint 350 $ veszteségben van a két kötés.
Azt még nem is vizsgáltam hogy hol kötötték, az majd mindegy ilyen stopok mellett.

Ennyit egyenlőre első blikkre, ha van hozzászólás pro és kontra, szivesen látom.
Régi 2012-01-23, 17:33   #7 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Összefoglalhattad volna egy hozzászólásban is.

Itt már van egy pár hozzászólás a témában.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-23, 18:08   #8 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Összefoglalhattad volna egy hozzászólásban is.

Itt már van egy pár hozzászólás a témában.
Hoopsz szorri akkor, hát úgy látom az aranyásók már csákányoznak. Kiváncsi vagyok nekik mekkora szerencséjük lesz.
Régi 2012-01-23, 18:51   #9 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
xexees eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
MI is ezzel a gond? 15 pip a célár, míg nem kevesebb, mint 330 pip a stop szint.
Ez negatív 22x-es RR!!!
meg kell fordítani és akkor nyereséges a stratégia.
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-23, 18:59   #10 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 208
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
xexees eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hoopsz szorri akkor, hát úgy látom az aranyásók már csákányoznak. Kiváncsi vagyok nekik mekkora szerencséjük lesz.
Az a gond, hogy rosszul állnak neki az emberek a robotozásnak.
Az ilyen párszáz dolláros csodarobotokat úgy kellene tekinteni mint egy lehetőség, a tőkéd kis százalékát (2-3) kell rábízni egy ilyen expertre. Aztán hagyni. Lehet, hogy 1 hónap alatt megduplázza a tőkét, akkor visszautalod a nyereséget és hagyod tovább működni a robotot.

Nekem van egy skalpoló robotom amire egy német srác rátett 1000 dollárt, majd minden héten írta a nyereséget asszem 3-4 hónap után 60-70 ezer dollárnál tartott, mindenki írta hogy vegye ki a nyereséget de vérszemet kapott...
A következő hónapban persze bukott a robot

Szóval nem biztos, hogy szar egy robot ha nincs stop. Az egész csak kockázatkezelés. -meg persze némi szerencse, nehogy az első hónapja legyen bukó.
Én egy martingale robottal kezdtem a pályafutásomat, amikor demon teszteltem volt, hogy naponta duplázott.
1 hónapig oldalazott a piac amikor teszteltem, aztán amikor élesben elindítottam aznap indultak el a trendek...
A tőkém felét elbukta 1 nap alatt, de egy oldalazásnál megötvenszerezte volna.

Van olyan ismerős akinek ez a leo már rég kitermelte az árát.

De nem erről a robotról írtam véleményt mert nem ismerem, sőt nem is robotozok (egyenlőre)
(Ez csak egy különvélemény, mert nem biztos, hogy általában a robottal van a probléma.)
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-30, 15:05   #11 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 161
Hírnév szint: 1
barabasi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

feltoltened ezt a skalpolos robotot? Mostanaban kezdtem irni egyet es lehet, hogy erdemes ihletodni belole
barabasi elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-30, 19:56   #12 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Az ido sajna nem a Leotradert igazolta, ezzel a pocsék stratégiával aki mostanában kezdett, igencsak pórul járt. Az utolsó négy kötésből 1 db 30$ nyerő volt, előtte -462 $ veszteség, és utána -396$ és -363$.

Igy talán meg lehet érteni, hogy 22x-es stopnak semmi értelme, még 95% találati arány mellett sem.
Nehéz lecke, de egyszer majdcsak megértik ők is.
Régi 2012-02-04, 10:49   #13 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
gabesz77 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Leo Trader Pro

Szia xexees!

Tudnál segíteni?
Leo Trader Pro Vizaadását fontolgatom, de szükségem lenne egy részletes útbaigazításra... Hogy tehetem meg?
Kérlek segíts:-)
Köszönöm!

Üdvözöllek:
Gábor
gabesz77 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-04, 11:16   #14 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 33
hortobagyipalacsinta a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Elvileg a leo most 3 bukása utána szárnyalni fog!
hortobagyipalacsinta nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-05, 10:20   #15 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 14
Futurestrader4 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

üdv xexees!
Nekem ez a robotos téma olyan, mint a sakkgép esete. Mindig lesz olyan, aki a gépet legyőzi. Algoritmusok esetében nem igazán tud érvényesülni a "to understand the market" Sakkos példánál maradva "to understand the situation"
Futurestrader4 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-05, 11:15   #16 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Ez rossz példa volt, sakkban az embereknek már több mint 10 éve esélye sincs a komolyabb számítógép programok ellen .
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-05, 11:22   #17 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Akkor a kézi kereskedésnek nincs jövője.
Régi 2012-02-05, 11:39   #18 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 14
Futurestrader4 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

a mondandóm lényege nem a "sakkon" van. És nem statisztikai adat.
Ez olyan mint xexees belinkelt képe a 170-es bejegyzésben az "Ahogy én látom.." témakörben.
Futurestrader4 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-06, 15:51   #19 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
hortobagyipalacsinta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Elvileg a leo most 3 bukása utána szárnyalni fog!
Igen, megtáltosodott a rendszer, a 2db -363 $ zárás után, csinált egy 10$ és egy 3,1$ (!!!! sic) nyerő trédet, és most hasit tovább, per pilla nyitva -140$ lebegő profit.

Tegyük a szivunkre a kezunket, 330 pipes stoppal, azért 10$-t zárni, nem egy nagy ördöngősség. Még akkor sem ha egy robot teszi érzelemmentesen
Régi 2012-02-06, 16:05   #20 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Najó de nézd azt, ha így feltornázza többszörösére a pénzedet akkor nem mind1 milyen RRel csinálja???
Tegyük a szívünkre a kezünket : nem leszarod mikor felveszed a kártyáddal a zsozsót, nem leszarod az RR-t?,,,
Újfalusi Zsolt se sokat szarozott az RRel a divergenciánál! TOlta ezerrel és megvolt addva célár, stop ! és azóta csak számolja a pénzt!
Régi 2012-02-06, 17:12   #21 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Bizony a nyereséget szivesen elteszi az ember, akárhogy keletkezeik.

Most épp 16$-t csinált a GU-n leo.

DE...

Amiről én beszélek a szemlélet. Nekem nem az a gondom, hogy csúnyán csinálja a pénzt, mert nem a p1 p_akrámilyen szignálokra lép be, hanem az, hogy valamit SZERENCSEJÁTÉKOS szemlélettel nézünk-e.

Ha igen, minden 16$-nak örülni kell, és jó móka a LEO.

VAGY

BEFEKTETETÉSI szemlélettel nézed, és aggódsz a betett pénzedért, amit nehezen összekuporgattál. Akkor viszont, bosszantó, ha a megvásárolt robi szépen elfogyasztja a számlát, miközben "állandóan nyer"

Ha az előzőekben felvázolt egyszerű statisztikai dolgon nem rágjuk át magunkat akkor mindig maradunk a szerencsejátékos oldalon, és a hűdejókisrobot, desokpénztcsinált, ezkellnekem háromszögben rekedünk, aminek a vége a koldusbot.
Régi 2012-02-10, 14:47   #22 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Folyamatos monitoring alatt tartom Leotrederéket. Érdekes fejlemény a kötéslistájukon, hogy vannak előre mutató csírakezdemények a kereskedésükben.

Nem ragaszkodnak már az 5-10 pipes profitukhoz, már 60 pipet is hagynak futni.
a veszteség vágás is alakul, igaz hogy most épp megint -150 pipben fut a kötés, de az előzőt már -2 pipen vágták.
A robot vételre még továbbra sem ajánlott ebben a formában, de hátha előrébb lépnek a taktikát illetően.
Csatolt kicsinyítések
leotraderpro-leopro20120209.png  
Régi 2012-02-22, 15:47   #23 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Leo-nk, egy jó robihoz méltóan, fáradhatatlanul dolgozik. Az igaz, hogy a sok nyereség ellenére az egyetlen veszteség miatt 200$-val csökkent az egyenleg a múlt alkalom óta, de aki szereti a sok apró sikerélményt, annak ajánlott LEO mert 9x okozott örömet, és csak 1x fájdalmat. Mintha valakinek levágnák baltával az ujját, majd 9x megsimogatják az arcát. Ki hogy érzi, egyensúlyban van a dolog?

Mellékelem a friss ábrát, is. GU H4-en sáv tetején vett sáv alján a stop, hadd legyen ideje és helye az árnak mozogni egy kicsit.
Csatolt kicsinyítések
leotraderpro-leo-20120222.png  
Régi 2012-02-22, 16:20   #24 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 57
abrakadabra111 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

És tegyük fel 1 év múlva 5 ször ennyi lenne utána megint egy év múlva 5ször annyi utána még 5 ször vagyis 3 év múlva 250.000 dodó? Akkor nem mind1 milyen módszerrel veszed fel majd a bankautómatából a zsetont Hawaiion???
Ezen a volatiris piacon lehet nekik van igazuk hosszútávon....
ki tudja eleinte biztos szerencse kell hozzá amíg nem nulláz de utána lehet szénné keresi majd magát akkor röhöghetsz majd , hogy nem szálltál be!
nem mintha én benne lennék....
abrakadabra111 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-22, 17:29   #25 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 82
Nufy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Leo tényleg gyönyörűen teljesített, de ahogy megfigyeltem az elmúlt 1,5 hónapba szívrohamot előidéző bukásai voltak. 6db egyenként 330pip-es bukása volt. Ami másfél hónap alatt 1980 pip. Ez rengetek. Ilyenkor örülök neki, hogy mégse vettem meg.
Nufy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-29, 09:42   #26 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
abrakadabra111 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
És tegyük fel 1 év múlva 5 ször ennyi lenne utána megint egy év múlva 5ször annyi utána még 5 ször vagyis 3 év múlva 250.000 dodó? Akkor nem mind1 milyen módszerrel veszed fel majd a bankautómatából a zsetont Hawaiion???
Ezen a volatiris piacon lehet nekik van igazuk hosszútávon....
ki tudja eleinte biztos szerencse kell hozzá amíg nem nulláz de utána lehet szénné keresi majd magát akkor röhöghetsz majd , hogy nem szálltál be!
nem mintha én benne lennék....
A marketingjük lenyűgöző, elfedik a valóságot és csak azt láttatják amit a kedved ügyfél hallani akar: Csinálja a pénzt végnélkül, csak hetyegni kell tengerparton, más dolgod nincs!

VAn egy tudomány, amiről azt tartják : Kis hazugság, nagy hazugság,Statisztika! Szóval ez a tudomány a jelen állás szerint azt tanítja, hogy ez a robi ezzel a beállítással pénznyelő, és nem pénznyerő. Az elvárt érték negatív, tehát minél többet játszik, annál többet veszít. Tehát kizárt, hogy 3 év múlva ezzel zsetont lehet felvenni hawaii-on. A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy hiszek egy hülyeségben.

LÁttam viszont egy másik robotot, ami 5 pip SL mellett akár 50 pip TP-t is csinál. Ez már nem mond ellent az alapvető statisztikai elveknek. De ez sincs csont nélkül, mert mikor odairják a szintén jól mellébeszélő oldalukon, hogy csak 250 darabot adok el, mert amúgy meg keresek máshol, hát ez viszont megint óvatosságra kényszerít. ECN forex robot a neve, ha valaki használja, arra már tényleg kiváncsi vagyok, ennek az MM-je lenyűgöz.

Persze a demo számla 200X-ozás élesben nem működik, hiszen, pl az Admiralnal, nem engednek 600 lotos kötést nyitni, max 50 lot egyben.
Ez részletkérdés, legfeljebb kevesebbet hoz, de ha már értelmes MM-ről beszélünk, akkor valahogy itt kezdődne.

Talán azért is szimpi, mert szabadkézzel pont igy skalpolok én is (az IRON FX demoversenyén
Szóval mellékelem a saját skalp listám, meg a admirálról lehúzott, robi skalp listát is.

Szóval ha valakinek van tapasztalata erről az ECN forex robot-ról, szívesen venném a beszámolóját.
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: zip forexrobi_admiral.zip (46,6 KB, 14 olvasás)
Fájl típus: zip forex_ironfxverseny.zip (8,7 KB, 15 olvasás)
Régi 2012-02-29, 09:53   #27 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 57
abrakadabra111 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Lehet jó az RR ha a találati arány a béka segge alatt van.... mondjuk 100 ból 1szer talán bejön na sok sikert azér
abrakadabra111 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-06, 18:25   #28 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Bizony ez a 3 dolog álljon együtt: a kockázat legalább fele, harmada legyen a potenciális nyereségnek, és ehhez a kockázati arányhoz legalább 50% körüli legyen a találati arány. Ez a hosszútávú nyereség záloga.

Nézzük, hogy muzsikál a LeoTrader a "Pro"

Nyeregetett darabszámra rendesen, de csak 100$-t nőtt az egyenleg. Ha nem fordul a GU meg, akkor nagy zakó lesz,, újabb - 400$ egyenlegcsökkenés lehet. Az EU-t elég alacsonyan nyitotta, talán a visszahúzás már zárja a poziját.
Csatolt kicsinyítések
leotraderpro-leo120306.png  
Régi 2012-03-15, 15:33   #29 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Leo elég nehezen birkózik az EU válsággal. MIkor figyelni kezdtem 3517 $ volt az egyenleg. A múlt héten a GU kötése kistoppolódott, -300$ és ezáltal az egyenlege 2500 dollárra csökkent.
Úgy látszik nem vagyok rá jó hatással. A kötései még mindig érthetetlenek, bár neuron hálózat programozási szlogennel hirdetik, de azt csak ők tuják pontosan mit is értenek ez alatt.
A bukó mellett volt pár kisebb nyereség is, 9, 17, és 9 dollárok, de ezek sajnos még mindig eltörpülnek a stoppok okozta veszteség mellett.

A csúcsról való visszaesés közel 30% DD. Ez már pszichésen is megviselné a fegyelmezetlen kereskedőt. Leo nem adja fel, most a 329 $ veszteséggel fenyegető EU stoptól 54 pipre van -197$-ban, míg a 25$-ral kecsegtető nyereségtől 275 pipre. A statisztika továbbra is dolgozik, várjuk a csodát a jövő hétre.

De jó lenne már látni, hogy egy jól behatárolható veszteséggel, és kellő R/R-rel kecsegtető helyen száll küzdelembe, nem pedig a leglehetetlenebb helyeken.
Csatolt kicsinyítések
leotraderpro-leo0315.png  
Válaszol

« Tobin adó | CFD -k »

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:37 , a GMT +1 időzóna szerint.