| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Hírnév szint: 3 ![]() |
Ha az ember a kiadásait nem tudja előteremteni, könnyen elcsábíthatóvá válik a mesés igérgetéseknek.
Általában először a lottóval próbálkoznak, ha nincs szerencséjük akkor jöhet a póker. De az munkás begyakorolni, valami egyszerű, könnyen csúszó megoldás kell. A pénzkereső robot. Ezzel témánál is vagyunk. |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Tag
Egy ilyen próbálkozás a Leotréder nevű robot, amit kereskedés szempontjából nagyon- nagyon hozzá nem értők alkottak meg. A marketingje viszont kitűnő.
Itt tekinthető meg: http://www.leotraderpro.com/ Mi is vele a gond , KERESKEDÉSI szempontból? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Tag
Mint a marketingjéből láthatjuk, havi 33%-ot teljesített havonta az elmúlt 17 hónapban.
Egyet mondhatok, a robot készítői nagyon szerencsések! Igazi mázli kellett ahhoz, hogy ne nullázza le őket az elmúlt időszakban. De nézzük szigorúan kereskedési szemszögből. A napokban találtam, kiváncsiságból belenéztem,a kötéslistájába, ha már felajánlották. Aztán elszörnyülködtem az éppen futó kötésen. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Tag
MI is ezzel a gond? 15 pip a célár, míg nem kevesebb, mint 330 pip a stop szint.
Ez negatív 22x-es RR!!! Itt kaptam a szivemhez és dicsértem a bátorságukat, hogy ezzel ki mernek állni a publikum elé, sőt ahogy írják Los Angelesben is standot nyitottak vele. Lehuztam a metás listájukat a megadott brokertől, és megnéztem a statisztikájukat. 95%-os a találati arány. Hm milyen lenyűgöző, gondolhatná valaki. 100-ból 95 x találat. Ha viszont statisztikai szempontból eljátszunk vele, máris nem ennyire rózsás a kép. Van egy ilyen fogalom a kereskedésben, hogy elvárt érték. Azaz mennyit fogunk keresni a sikerül fenntartani a találati arányt, az adott stop szint és célár mellett. Vegyunk 100 alapkötést átlagban. 15 Célár és 330 stop szintnél 95% valószínűség mellett a következő eredményt kapjuk: 15 pipet keresünk 95 esetben azaz = 1425 pipunk lesz ÁTLAGBAN 100 kötés után. NÉzzük meg mennyit veszíthetünk ÁTLAGOSAN: 5 kötéssel bukunk 330 pipet kötésenként = 1650 pip Tehát 100 kötésenként átlagban 225 pip VESZTESÉGBEN leszünk. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Tag
Na erre értettem, hogy igazán szerencsések volta a srácok, hogy nem nullázta eddig őket. Hiszen 500$-al nyitották a számlát. A kötésnagyságuk kb 0.1 lot, igy egy nullázás 330$!
Tehát ha van olyan pechük, hogy mindjárt az első 2-3 kötés kistoppolódik, akkor bizony szomorúbb weboldalt olvasgathatnánk. Eszemben sincs minden robotot egy kalap alá venni, és ennek a robinak a készítőit sem gondolom, hogy rosszhiszeműek, de hogy dilettánsok, az biztos. Például, a legutóbbi stopjuk a mult hét végén volt. Aki 500$-al kezdett, annak már annyi lett a héten, mert most per pillanat, a kép tanulsága szerint 350 $ veszteségben van a két kötés. Azt még nem is vizsgáltam hogy hol kötötték, az majd mindegy ilyen stopok mellett. Ennyit egyenlőre első blikkre, ha van hozzászólás pro és kontra, szivesen látom. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
Az ilyen párszáz dolláros csodarobotokat úgy kellene tekinteni mint egy lehetőség, a tőkéd kis százalékát (2-3) kell rábízni egy ilyen expertre. Aztán hagyni. Lehet, hogy 1 hónap alatt megduplázza a tőkét, akkor visszautalod a nyereséget és hagyod tovább működni a robotot. Nekem van egy skalpoló robotom amire egy német srác rátett 1000 dollárt, majd minden héten írta a nyereséget asszem 3-4 hónap után 60-70 ezer dollárnál tartott, mindenki írta hogy vegye ki a nyereséget de vérszemet kapott... A következő hónapban persze bukott a robot ![]() Szóval nem biztos, hogy szar egy robot ha nincs stop. Az egész csak kockázatkezelés. -meg persze némi szerencse, nehogy az első hónapja legyen bukó. Én egy martingale robottal kezdtem a pályafutásomat, amikor demon teszteltem volt, hogy naponta duplázott. 1 hónapig oldalazott a piac amikor teszteltem, aztán amikor élesben elindítottam aznap indultak el a trendek... A tőkém felét elbukta 1 nap alatt, de egy oldalazásnál megötvenszerezte volna. Van olyan ismerős akinek ez a leo már rég kitermelte az árát. De nem erről a robotról írtam véleményt mert nem ismerem, sőt nem is robotozok (egyenlőre) (Ez csak egy különvélemény, mert nem biztos, hogy általában a robottal van a probléma.) |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Tag
Az ido sajna nem a Leotradert igazolta, ezzel a pocsék stratégiával aki mostanában kezdett, igencsak pórul járt. Az utolsó négy kötésből 1 db 30$ nyerő volt, előtte -462 $ veszteség, és utána -396$ és -363$.
Igy talán meg lehet érteni, hogy 22x-es stopnak semmi értelme, még 95% találati arány mellett sem. Nehéz lecke, de egyszer majdcsak megértik ők is. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 1 ![]() |
üdv xexees!
Nekem ez a robotos téma olyan, mint a sakkgép esete. Mindig lesz olyan, aki a gépet legyőzi. Algoritmusok esetében nem igazán tud érvényesülni a "to understand the market" Sakkos példánál maradva "to understand the situation" |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Tag
Igen, megtáltosodott a rendszer, a 2db -363 $ zárás után, csinált egy 10$ és egy 3,1$ (!!!! sic) nyerő trédet, és most hasit tovább, per pilla nyitva -140$ lebegő profit.
Tegyük a szivunkre a kezunket, 330 pipes stoppal, azért 10$-t zárni, nem egy nagy ördöngősség. Még akkor sem ha egy robot teszi érzelemmentesen
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 33
Najó de nézd azt, ha így feltornázza többszörösére a pénzedet akkor nem mind1 milyen RRel csinálja???
Tegyük a szívünkre a kezünket : nem leszarod mikor felveszed a kártyáddal a zsozsót, nem leszarod az RR-t?,,, Újfalusi Zsolt se sokat szarozott az RRel a divergenciánál! TOlta ezerrel és megvolt addva célár, stop ! és azóta csak számolja a pénzt! |
|
|
|
|
|
#21 (permalink) |
|
Tag
Bizony a nyereséget szivesen elteszi az ember, akárhogy keletkezeik.
Most épp 16$-t csinált a GU-n leo. DE... Amiről én beszélek a szemlélet. Nekem nem az a gondom, hogy csúnyán csinálja a pénzt, mert nem a p1 p_akrámilyen szignálokra lép be, hanem az, hogy valamit SZERENCSEJÁTÉKOS szemlélettel nézünk-e. Ha igen, minden 16$-nak örülni kell, és jó móka a LEO. VAGY BEFEKTETETÉSI szemlélettel nézed, és aggódsz a betett pénzedért, amit nehezen összekuporgattál. Akkor viszont, bosszantó, ha a megvásárolt robi szépen elfogyasztja a számlát, miközben "állandóan nyer" ![]() Ha az előzőekben felvázolt egyszerű statisztikai dolgon nem rágjuk át magunkat akkor mindig maradunk a szerencsejátékos oldalon, és a hűdejókisrobot, desokpénztcsinált, ezkellnekem háromszögben rekedünk, aminek a vége a koldusbot. |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Tag
Folyamatos monitoring alatt tartom Leotrederéket. Érdekes fejlemény a kötéslistájukon, hogy vannak előre mutató csírakezdemények a kereskedésükben.
Nem ragaszkodnak már az 5-10 pipes profitukhoz, már 60 pipet is hagynak futni. a veszteség vágás is alakul, igaz hogy most épp megint -150 pipben fut a kötés, de az előzőt már -2 pipen vágták. A robot vételre még továbbra sem ajánlott ebben a formában, de hátha előrébb lépnek a taktikát illetően. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Tag
Leo-nk, egy jó robihoz méltóan, fáradhatatlanul dolgozik. Az igaz, hogy a sok nyereség ellenére az egyetlen veszteség miatt 200$-val csökkent az egyenleg a múlt alkalom óta, de aki szereti a sok apró sikerélményt, annak ajánlott LEO mert 9x okozott örömet, és csak 1x fájdalmat. Mintha valakinek levágnák baltával az ujját, majd 9x megsimogatják az arcát. Ki hogy érzi, egyensúlyban van a dolog?
Mellékelem a friss ábrát, is. GU H4-en sáv tetején vett sáv alján a stop, hadd legyen ideje és helye az árnak mozogni egy kicsit.
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 57
És tegyük fel 1 év múlva 5 ször ennyi lenne utána megint egy év múlva 5ször annyi utána még 5 ször vagyis 3 év múlva 250.000 dodó? Akkor nem mind1 milyen módszerrel veszed fel majd a bankautómatából a zsetont Hawaiion???
Ezen a volatiris piacon lehet nekik van igazuk hosszútávon.... ki tudja eleinte biztos szerencse kell hozzá amíg nem nulláz de utána lehet szénné keresi majd magát akkor röhöghetsz majd , hogy nem szálltál be! nem mintha én benne lennék....
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 82
Leo tényleg gyönyörűen teljesített, de ahogy megfigyeltem az elmúlt 1,5 hónapba szívrohamot előidéző bukásai voltak. 6db egyenként 330pip-es bukása volt. Ami másfél hónap alatt 1980 pip. Ez rengetek. Ilyenkor örülök neki, hogy mégse vettem meg.
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
VAn egy tudomány, amiről azt tartják : Kis hazugság, nagy hazugság,Statisztika! Szóval ez a tudomány a jelen állás szerint azt tanítja, hogy ez a robi ezzel a beállítással pénznyelő, és nem pénznyerő. Az elvárt érték negatív, tehát minél többet játszik, annál többet veszít. Tehát kizárt, hogy 3 év múlva ezzel zsetont lehet felvenni hawaii-on. A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy hiszek egy hülyeségben. LÁttam viszont egy másik robotot, ami 5 pip SL mellett akár 50 pip TP-t is csinál. Ez már nem mond ellent az alapvető statisztikai elveknek. De ez sincs csont nélkül, mert mikor odairják a szintén jól mellébeszélő oldalukon, hogy csak 250 darabot adok el, mert amúgy meg keresek máshol, hát ez viszont megint óvatosságra kényszerít. ECN forex robot a neve, ha valaki használja, arra már tényleg kiváncsi vagyok, ennek az MM-je lenyűgöz. Persze a demo számla 200X-ozás élesben nem működik, hiszen, pl az Admiralnal, nem engednek 600 lotos kötést nyitni, max 50 lot egyben. Ez részletkérdés, legfeljebb kevesebbet hoz, de ha már értelmes MM-ről beszélünk, akkor valahogy itt kezdődne. Talán azért is szimpi, mert szabadkézzel pont igy skalpolok én is (az IRON FX demoversenyén ![]() Szóval mellékelem a saját skalp listám, meg a admirálról lehúzott, robi skalp listát is. Szóval ha valakinek van tapasztalata erről az ECN forex robot-ról, szívesen venném a beszámolóját. |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Tag
Bizony ez a 3 dolog álljon együtt: a kockázat legalább fele, harmada legyen a potenciális nyereségnek, és ehhez a kockázati arányhoz legalább 50% körüli legyen a találati arány. Ez a hosszútávú nyereség záloga.
Nézzük, hogy muzsikál a LeoTrader a "Pro" ![]() Nyeregetett darabszámra rendesen, de csak 100$-t nőtt az egyenleg. Ha nem fordul a GU meg, akkor nagy zakó lesz,, újabb - 400$ egyenlegcsökkenés lehet. Az EU-t elég alacsonyan nyitotta, talán a visszahúzás már zárja a poziját. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Tag
Leo elég nehezen birkózik az EU válsággal. MIkor figyelni kezdtem 3517 $ volt az egyenleg. A múlt héten a GU kötése kistoppolódott, -300$ és ezáltal az egyenlege 2500 dollárra csökkent.
Úgy látszik nem vagyok rá jó hatással. A kötései még mindig érthetetlenek, bár neuron hálózat programozási szlogennel hirdetik, de azt csak ők tuják pontosan mit is értenek ez alatt. A bukó mellett volt pár kisebb nyereség is, 9, 17, és 9 dollárok, de ezek sajnos még mindig eltörpülnek a stoppok okozta veszteség mellett. A csúcsról való visszaesés közel 30% DD. Ez már pszichésen is megviselné a fegyelmezetlen kereskedőt. Leo nem adja fel, most a 329 $ veszteséggel fenyegető EU stoptól 54 pipre van -197$-ban, míg a 25$-ral kecsegtető nyereségtől 275 pipre. A statisztika továbbra is dolgozik, várjuk a csodát a jövő hétre. De jó lenne már látni, hogy egy jól behatárolható veszteséggel, és kellő R/R-rel kecsegtető helyen száll küzdelembe, nem pedig a leglehetetlenebb helyeken. |
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|