Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-02-09, 12:38   #1 (permalink)
Szenior tag

Zoltán Németh IronFX logója

Hely: Ciprus
Összes hozzászólás: 274
Hírnév szint: 1
Zoltán Németh IronFX a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zoltán Németh IronFX részére
Alapbeállítás Hol teljesulnek a Stop Loss-ok?

Ezt a témát azért nyitottam mert sokaktól hallom hogy a Stop-ok nem ott teljesulnek ahol megadják!

Tapasztaltatok ilyet? Tudjátok hogy miért van?

Azt szeretném ha más írná meg a válszt mert ha én írom lehet hogy nem hangzik hitelesnek!

Úgyis sok az okos ember itt! Biztos vagyok benne más is tudja a választ!
Régi 2012-02-09, 16:58   #2 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 20
Hírnév szint: 2
rodcsy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Zoltán Németh IronFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezt a témát azért nyitottam mert sokaktól hallom hogy a Stop-ok nem ott teljesulnek ahol megadják!

Tapasztaltatok ilyet? Tudjátok hogy miért van?

Azt szeretném ha más írná meg a válszt mert ha én írom lehet hogy nem hangzik hitelesnek!

Úgyis sok az okos ember itt! Biztos vagyok benne más is tudja a választ!
Szia Zoli!

Pontosan nem tudom, hogy mire gondolsz !?

Talán arra,

-hogy short pozíció felvételekor az eladásnál számolnak spread-et?
-hogy az ajánlati könyvben hamarabb jelentkezik rá vevő és a bróker
hamarabb kivesz a pozícióból?
-hogy, ha túl közel akarom a stop-ot rakni a piaci árhoz?

Kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz.

Üdv,ROD
rodcsy nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2012-02-09, 17:44   #3 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
rodcsy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Zoli!

Pontosan nem tudom, hogy mire gondolsz !?

Talán arra,

-hogy short pozíció felvételekor az eladásnál számolnak spread-et?
-hogy az ajánlati könyvben hamarabb jelentkezik rá vevő és a bróker
hamarabb kivesz a pozícióból?
-hogy, ha túl közel akarom a stop-ot rakni a piaci árhoz?

Kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz.

Üdv,ROD
Arra gondol, hogy hiába van bent a stoploss szint, ténylegesen nem ott záródik a pozíció. Rendszeresen vannak arrébb teljesülések a legtöbb brókernél, és ritkán a te javadra. Eredhet likviditáshiányból (csak ott kaptál árat), vagy bróker is lecsipegethet egy kis pluszt még magának. Pontosan nem tudhatod, mi folyik a szerver oldalon.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 07:10   #4 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Arra gondol, hogy hiába van bent a stoploss szint, ténylegesen nem ott záródik a pozíció. Rendszeresen vannak arrébb teljesülések a legtöbb brókernél, és ritkán a te javadra. Eredhet likviditáshiányból (csak ott kaptál árat), vagy bróker is lecsipegethet egy kis pluszt még magának. Pontosan nem tudhatod, mi folyik a szerver oldalon.
Rodcsynak van igaza.

Az esetek 99%-ban mikor a stop nem ott teljesul ahol te megadtad akkor az általa vázolt elso helyzet all fenn!

Mivel a charton a a BID vagy eladási ár látható, és ha short pozíciót veszel fel vagyis eladsz akkor azon az áron teljesul.

Mikor stoppot adsz meg akkor a teljesuléskor venni fogsz vagyis az ASK árat veszi figyelembe. Ugyanez van ha manuálisan zársz!

Természetesen a bid és ask ár kozotti kulombseg vagyis az aktuális spread is hozzászámítódik a pozíció zárásakor.

Ezért mindig mikor short pozíciót nyitsz, a stop loss húzásnál kalkuláld bele a spreadet! Ez egy kezdok által gyakran elkovetett hiba! Nem a broker akar átverni!
Régi 2012-02-10, 07:58   #5 (permalink)
Tag

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
aSzabe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Rodcsynak van igaza.

Az esetek 99%-ban mikor a stop nem ott teljesul ahol te megadtad akkor az általa vázolt elso helyzet all fenn!
Kedves Zoltán!

Lehetséges némi fogalomzavarba keveredtünk.
A stop arrébteljesülésre pld. én illetve az ismeretségi körömben levő aktívan tradelő emberek nem a charton levő vonalak és a terminálablakban levő accounthistory eltérésére gondol. Bízom benne, hogy az Ask és a Bid közti különbségre elég hamar rájön minden kezdő.
A stop arrébbteljesülés az előzetesen kézzel, scripttel, EA-val megadott szint (azaz az order stop level-je) és annak teljesülése közti eltérés, ami bróker és számlatípus függvénye.
Ennek kapcsán, ha esetleg tudnál a stop teljesülés mechanizmusáról egy pár szót ejteni, különös tekintettel az ECN számlákra?
aSzabe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 08:20   #6 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 167
Shortosgyula a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Na erre kíváncsi vagyok.
Bár őszintén szólva nehezen tudom elképzelni hogy megmagyarázza egy broker a piaci viszonyokkal azt a jelenséget amikor a stop rendszeresen rosszabb helyen teljesül a tp viszont nem.
Shortosgyula elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 11:00   #7 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Shortosgyula eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Na erre kíváncsi vagyok.
Bár őszintén szólva nehezen tudom elképzelni hogy megmagyarázza egy broker a piaci viszonyokkal azt a jelenséget amikor a stop rendszeresen rosszabb helyen teljesül a tp viszont nem.
Nem kell neki megmagyarázni!

(Minek hallgatnád a mentegetőzését? Hisz hallottál már erről tudod, hogy létezik ilyen és 100%-ban vállaltad is a felelősséget. Másik oldalról védi őket a szerződés ami...../gondolhatod, hogy mennyire/ számomra nincs lehetetlen, de vannak ésszerű és ésszerűtlen dolgok és ez az ésszerűtlenek közé tartozik,hogy belekössek a szerződésükbe. )

Neked kell az ilyen esetekre felkészülni,mint technikailag, mint mentálisan.... .
Sajnos ez velejáróra ennek a szakmának.

Ui.: Tudom,h Te tisztába vagy ezekkel a dolgokkal, nem is azért kötöttem a Te idézetedhez, csak ha valaki olvassa, tudja mihez kapcsolni, értem, hogy Te mit szeretnél mondani csak másnak így világosabb, ha el szeretné olvasni ezt a fórumot

Üdv, ROD
Régi 2012-02-10, 11:05   #8 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Rodcsynak van igaza.

Mivel a charton a a BID vagy eladási ár látható, és ha short pozíciót veszel fel vagyis eladsz akkor azon az áron teljesul.

Mikor stoppot adsz meg akkor a teljesuléskor venni fogsz vagyis az ASK árat veszi figyelembe. Ugyanez van ha manuálisan zársz!

Természetesen a bid és ask ár kozotti kulombseg vagyis az aktuális spread is hozzászámítódik a pozíció zárásakor.

Ezért mindig mikor short pozíciót nyitsz, a stop loss húzásnál kalkuláld bele a spreadet! Ez egy kezdok által gyakran elkovetett hiba! Nem a broker akar átverni!
Azaz igazság, hogy több forgató könyvel találkoztam már!

Jó lenne, ha csak ez az egy létezne!
Régi 2012-02-10, 12:15   #9 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
rodcsy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Azaz igazság, hogy több forgató könyvel találkoztam már!

Jó lenne, ha csak ez az egy létezne!
Én speciel nem összeesküvés elméletekre gondoltam a kérdésemmel, Zoltánról el nem bírom képzelni amint stop végrehajtást módosít gonosz mosollyal a szája szélén.
A kérdés az, hogy valójában hogy működik ideális esetben egy stop végrehajtás technikailag? Az ECN különösen érdekel pillanatról pillanatra, mivel ott ugye nem a broker áll szemben a saját végrehajtó mechanizmusával, hanem a mindig kedves és jóindulatú piac, ahol a nagy cybertérben ha jól tudom nincsenek előzetes stop megadási lehetőségek.
Régi 2012-02-10, 12:15   #10 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
aSzabe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kedves Zoltán!

Lehetséges némi fogalomzavarba keveredtünk.
A stop arrébteljesülésre pld. én illetve az ismeretségi körömben levő aktívan tradelő emberek nem a charton levő vonalak és a terminálablakban levő accounthistory eltérésére gondol. Bízom benne, hogy az Ask és a Bid közti különbségre elég hamar rájön minden kezdő.
A stop arrébbteljesülés az előzetesen kézzel, scripttel, EA-val megadott szint (azaz az order stop level-je) és annak teljesülése közti eltérés, ami bróker és számlatípus függvénye.
Ennek kapcsán, ha esetleg tudnál a stop teljesülés mechanizmusáról egy pár szót ejteni, különös tekintettel az ECN számlákra?
Én is úgy érzem hogy nem teljesen értjuk egymást.
Kuldj egy screenshot-ot hogy mindenkinek tiszta legyen hogy mirol beszélunk!
Long vagy short poziról beszélsz hány pont eltéréssel?

A stop teljesulési mechanizmus nagyon egyszeru!
Long pozíció esetén a stop akkor teljesul amikor az aktuális BID ár eléri a megadott szintet!
Short pozíció esetén a stop akkor teljesul amikor az aktuális ASK ár eléri a megadott szintet! (Itt fontos hogy a spread is ble kalkulálódik)

Az ECN számlák esetén annyi a változás hogy tobb nemzetkozi bank (nálunk 18 kulonbozo) spreadjei kozul a legjobb spreaddel rendelkezo-nél nyílik meg a pozíciód. Ezután a fent leírt stop teljesulési metódus megy végbe itt is. Viszont megint a fenti bankok kozul a legjobb spreaddel rendelkezo fogja átvenni a pozíciódat.
Régi 2012-02-10, 12:21   #11 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Zoltán!

Vagy nem kereskedtél még éles ECN számlán vagy direkt ködösítesz
Mit nem értesz azon hogy egy stop rosszabb helyen teljesül?

Ezt a választ 4 óra alatt sikerült abszolválnod, a helyedben valami komolyabbal készültem volna. Kérdezd meg a főnöködet vagy akármi
Régi 2012-02-10, 12:37   #12 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Zoltán!

Ezt a választ 4 óra alatt sikerült abszolválnod, a helyedben valami komolyabbal készültem volna. Kérdezd meg a főnöködet vagy akármi
Kérlek ne bántsd Zoltánt!

Biztos vagyok benne, csak tréfált, hogy nem tudja miről beszélünk, pláne, hogy ő nyitotta a témát. Elsőre poénból bedobta azt a választ, amit az alacsonyan fizetett ázsiai support adna egy reklamáló ügyfélnek.
Valószínűleg most egyeztet az IT részlegükkel, hogy a lehető legpontosabb választ adja kérdésemre.
Régi 2012-02-10, 12:39   #13 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
aszabe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
kérlek ne bántsd zoltánt!

Biztos vagyok benne, csak tréfált, hogy nem tudja miről beszélünk, pláne, hogy ő nyitotta a témát. Elsőre poénból bedobta azt a választ, amit az alacsonyan fizetett ázsiai support adna egy reklamáló ügyfélnek. :d
valószínűleg most egyeztet az it részlegükkel, hogy a lehető legpontosabb választ adja kérdésemre.
Ez tetszett.
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 13:10   #14 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A topic nyitása óta nyughatatlanul várom a magyarázatokat. Nagy örömömre a 99%-ról tudomást szereztem, mi is történik. Mostmár a maradék 1% érdekel. Mivel lehet 99%-ban szabályosan jár el a rendszer és kicsi a bukta, de a maradék 1% meg viszi a számlát. És az se utolsó szempont, hogy a rendszer hogyan jár el a konzisztens nyerő traderekkel(már ha eljut valaki addig.)
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 13:27   #15 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Zoltán!

Kedves Gyula!

Úgy veszem ki a szavaidból hogy te ECN számlán kereskedsz de nem az IronFX-nél. Én csak azt tudom leírni hogy nálunk hogy mukodnek a dolgok!

Nálunk nem merult fel se normál számlán se ECN számlán hogy a stoppok rossz helyen teljesulnek! Próbáld ki a Demónkat ha tapasztalsz ilyet szólj kuldj screen shot-ot. Akkor bele tudok nézni az ugybe!

Más cégek adatbázisába nem tudok betekinteni! És mivel azt feltételezem hogy nem akarnak átverni ennél a bizonyos cégnél csak a fenti magyarázata lehet a ''rossz helyen'' való stop teljesulésnek.

Pont ezért nyitottam a topicot hogy mindenki írja le hogy pontosan mit tapasztal, és mik az elképzeléseik! De senki nem írt még konkrét esetet, illetve magyarázatot az esetre!
Régi 2012-02-10, 13:32   #16 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Tegyük fel, hogy EURUSD Long poziciót nyitok piaci áron (1.32), és berakok egy stopot 1.3ra. Hétfőn a piac gappal nyit, 1.29re esik az árfolyam. Ebben az esetben 1.29en záródik a stop, ugye?
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 13:34   #17 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Dvit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A topic nyitása óta nyughatatlanul várom a magyarázatokat. Nagy örömömre a 99%-ról tudomást szereztem, mi is történik. Mostmár a maradék 1% érdekel. Mivel lehet 99%-ban szabályosan jár el a rendszer és kicsi a bukta, de a maradék 1% meg viszi a számlát. És az se utolsó szempont, hogy a rendszer hogyan jár el a konzisztens nyerő traderekkel(már ha eljut valaki addig.)
Az 1%-ot én annak hagytam ha az internet kapcsolatod lassú vagy megszakad, netán más az MT4-tol fuggetlen kulso hiba van.

Illetve vannak olyan robotok amik arra játszanak hogy a szervert leterhelik (pl másodpercenként tobb száz microlotos megbízással) és szukebb stoppot húznak mint megengedett.
Az ilyen stoppok nem fognak a megadott helyen teljesulni, mert csalásnak minosul. De az ilyen robotok azonnal le lesznek tiltva amirol te is ertesítést kapsz! (ez szerencsére nem túl gyakori eset)
Régi 2012-02-10, 13:40   #18 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tegyük fel, hogy EURUSD Long poziciót nyitok piaci áron (1.32), és berakok egy stopot 1.3ra. Hétfőn a piac gappal nyit, 1.29re esik az árfolyam. Ebben az esetben 1.29en záródik a stop, ugye?
Igen ez így van!

De ez nem hiba vagy átverés!

A stop nem véd meg mivel hétvégen nincs végrehajtás! Ha a nyitó árfolyam 100 pip távolságra van a stoppodtól akkor is az aktuális árfolyamon teljesul a stop! Ugyanez van a T/P vel! Ha a célárad alacsonyabban van mint a nyitó árfolyam akkor is az aktuális árfolyamon záródik a pozíciód!

Én a saját boromon tapasztaltam ezt meg úgyhogy egy életre megtanultam! Soha nem hagyok hétvégére nyitott pozit stoppal!
Régi 2012-02-10, 14:44   #19 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mennyi a legkisebb megengedett Stop az Iron FX-nél?
Ha számlánként más, akkor számla típusonként kérdezem.
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 15:04   #20 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

A legkisebb nálunk 5 pip (azaz 50 pont) minden számlatípusra!
Régi 2012-02-10, 16:09   #21 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kedves Gyula!

Úgy veszem ki a szavaidból hogy te ECN számlán kereskedsz de nem az IronFX-nél. Én csak azt tudom leírni hogy nálunk hogy mukodnek a dolgok!

Nálunk nem merult fel se normál számlán se ECN számlán hogy a stoppok rossz helyen teljesulnek! Próbáld ki a Demónkat ha tapasztalsz ilyet szólj kuldj screen shot-ot. Akkor bele tudok nézni az ugybe!

Más cégek adatbázisába nem tudok betekinteni! És mivel azt feltételezem hogy nem akarnak átverni ennél a bizonyos cégnél csak a fenti magyarázata lehet a ''rossz helyen'' való stop teljesulésnek.

Pont ezért nyitottam a topicot hogy mindenki írja le hogy pontosan mit tapasztal, és mik az elképzeléseik! De senki nem írt még konkrét esetet, illetve magyarázatot az esetre!

Zoltán, kezdem azt hinni hogy a bolondját járatod velünk.
Komolyan azt akarod mondani hogy fogalmad sincs arról a problémáról ami szinte az összes ecn-t érinti? Miszerint ÉLES számlán /nem demon/ a stoppok bizony rendszeresen rosszabb helyen teljesül. Nem sokkal csak 0.5, 0.3, 0.7 pippel. Néha többel, néha kevesebbel.
Nálatok ez a probléma ismeretlen?
Ezek szerint az Ironfx a világ egyik legkorrektebb brokere?
Régi 2012-02-10, 16:33   #22 (permalink)
smk
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Zoltán, kezdem azt hinni hogy a bolondját járatod velünk.
Komolyan azt akarod mondani hogy fogalmad sincs arról a problémáról ami szinte az összes ecn-t érinti? Miszerint ÉLES számlán /nem demon/ a stoppok bizony rendszeresen rosszabb helyen teljesül. Nem sokkal csak 0.5, 0.3, 0.7 pippel. Néha többel, néha kevesebbel.
Nálatok ez a probléma ismeretlen?
Ezek szerint az Ironfx a világ egyik legkorrektebb brokere?
Laikusként beledumálok, ha hülyeséget mondok javítsatok ki:
Az ECN bróker megnézi a különböző bankok ajánlatait, és a legjobb ajánlatot veszi figyelembe SL aktiválódás vizsgálatkor, küldi ki a klienseknek, stb. Tehát egészen addig nem aktiválódik a stop, amíg az árfolyam el nem éri/át nem ugorja a megadott SL szintet. Ha átugorja, akkor a broker megpróbálja a zárni a pozíciót, mintha épp akkor adnál egy azonnali zárási parancsot. Mire ezt gyakorlatban végrehajtja, az SL aktiválást kiváltó árajánlatok már eltűnhetnek a piacról, jobb/rosszabb is lehet az árfolyam.
Ha rosszabb, akkor azt is rád terhelik.
Tehát két dolog is lehetetlenné teszi a pontos SL aktiválódást: az átugrás, és a késés miatti árelmozdulás.
Dukascopy pl 2010 végéig 0.5 pipre kerekítve adta meg az árat EURUSDnél. Tehát, ha 1.3916 ról lehető legkisebb mértékben feljebb ment az árfolyam, akkor 1.39165 lett.

Azt elmondaná nekem valaki, hogy ECN brokerek milyen technikával kereskednek mini, és mikrolot méretben?
Régi 2012-02-10, 17:16   #23 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Sajnos úgy látom te is azoknak a táborát gyarapítod, akik valószínűleg már láttak ECN számlát és sejtik mi a probléma lényege.. Gondolom neked is kérdéseket vet fel a bankközi piacon használható legkisebb kötésméret kétséges harmóniája a minilotokkal.
Nekem személy szerint rosszul esett, hogy ennyire sekélyes, sablonos választ kaptunk. Zoltán mint kiderült, kereskedés közben szerncséjére életében nem került ilyen szituációba, ezáltal ismeretlen számára ez a téma.
Amennyiben lenne esetleg egy ilyen ügyekben tapasztaltabb ember egy másik bróker részéről, azt hiszem akkor őt kellene megkérdezni.

Addig maradnak a rosszhiszemű feltételezések.....
Régi 2012-02-10, 18:34   #24 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Az ECN bróker megnézi a különböző bankok ajánlatait, és a legjobb ajánlatot veszi figyelembe SL aktiválódás vizsgálatkor, küldi ki a klienseknek, stb. Tehát egészen addig nem aktiválódik a stop, amíg az árfolyam el nem éri/át nem ugorja a megadott SL szintet. Ha átugorja, akkor a broker megpróbálja a zárni a pozíciót, mintha épp akkor adnál egy azonnali zárási parancsot. Mire ezt gyakorlatban végrehajtja, az SL aktiválást kiváltó árajánlatok már eltűnhetnek a piacról, jobb/rosszabb is lehet az árfolyam.
Tehát két dolog is lehetetlenné teszi a pontos SL aktiválódást: az átugrás, és a késés miatti árelmozdulás.
Dukascopy pl 2010 végéig 0.5 pipre kerekítve adta meg az árat EURUSDnél. Tehát, ha 1.3916 ról lehető legkisebb mértékben feljebb ment az árfolyam, akkor 1.39165 lett.

Azt elmondaná nekem valaki, hogy ECN brokerek milyen technikával kereskednek mini, és mikrolot méretben?
Igen ez a mechanizmus érthető és ismert is előttem, ugyanis a brokerek ezzel védekeznek ha számonkéri rajtuk a tréder DE: ugyanezzel a lendülettel a tp -nek a megadottól jobb helyen kellene teljesülni márpedig ez a félreteljesülés sajnos általában egyoldalúan csak a sl -re és az ügyfél kárára jelentkezik.
Találtam olyan brokert is viszont ahol a tp is ugyanúgy félreteljesül ha nagyobb mozgás van. Ez a kategória ritka mint a fehér holló sajnos.
Régi 2012-02-10, 21:13   #25 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 126
HJozsó a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok.
Én full kezdő vagyok, de egy kicsit másképp látom a dolgokat.
Szerintem dőreség azt gondolni, hogy a bróker egyformán kezel minden számlát!

Biztos vagyok benne, hogy én, mint kezdő, a kis (bár számomra sok) 5000 USD-mel messze nem számítok annyira, mint mondjuk egy 500.000 USD-vel rendelkező kereskedő!
Ezért úgy gondolom, hogy pl. ha nagyjából hasonló szinten adunk meg Stop-ot, akkor először az ő mennyiségét fogják teljesíteni, majd csak aztán az enyémet!
Ebből következik, hogy a kisebb veszteséget ő fogja elkönyvelni, a nagyobbat én (és természetesen nem összegben, hanem arányaiban gondolom).

Nyereségnél nyilván ugyanez játszódik le, csak ugye fordítva! Nyerő poziban eladásnál a jobb árat nyilván ő fogja kapni, nem pedig én!

De én ezt valamilyen szinten természetesnek tartom, hiszen támogatni azt kell, aki már valamit letett az asztalra, nem pedig azt, aki beesett az utcáról, és vagy menni fog neki, vagy nem!

A brókercég oldaláról tekintve legalábbis ez a logikus "eljárás"!
HJozsó nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-10, 23:19   #26 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Az ECN bróker megnézi a különböz? bankok ajánlatait, és a legjobb ajánlatot veszi figyelembe SL aktiválódás vizsgálatkor, küldi ki a klienseknek, stb. Tehát egészen addig nem aktiválódik a stop, amíg az árfolyam el nem éri/át nem ugorja a megadott SL szintet. Ha átugorja, akkor a broker megpróbálja a zárni a pozíciót, mintha épp akkor adnál egy azonnali zárási parancsot. Mire ezt gyakorlatban végrehajtja, az SL aktiválást kiváltó árajánlatok már elt?nhetnek a piacról, jobb/rosszabb is lehet az árfolyam.
Dukascopy pl 2010 végéig 0.5 pipre kerekítve adta meg az árat EURUSDnél. Tehát, ha 1.3916 ról lehet? legkisebb mértékben feljebb ment az árfolyam, akkor 1.39165 lett.

A legkozelebb smk jar a megoldashoz!
Legalabb is ez az elso ertelmes megkozelitese a dolgoknak! A tobbi csak rosszhiszemu feltetelezes.

Az ECN szamlanak az az egyik legnagyobb elonye hogy nincs re-quote.

Mivel a piaci mozgasokat meg a nagy bankok se tudjak befolyasolni ezert nagy ingadozasok eseten ha nem tudjak a kert arfolyamon teljesiteni a megbizast akkor a kovetkezo elerheto aron teljesul. Ezt le is irja mindegyik broker a jogi dokumentacioban.
Ez ugyanugy igaz a s/l es t/p eseten is.

Mivel mas cegrol semmit nem all szandekomban mondani igy ne is varjatok hogy ezt vagy azt mondok errol vagy arrol. Nalunk STP/ECN szamla van ami tolunk teljesen fuggetlen es egybol a bankba megy a megbizasod. Eddig meg egyik ugyfel sem panaszkodott a stop teljesules miatt nalam. De ne hidd el probald ki. Es ha nem jo valami azonnal kiveszed a penzed es itt megirod a tapasztalatodat.
Régi 2012-02-10, 23:34   #27 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

En azt gyanitom hogy senkinek nincs eles ECN szamlaja a hozzaszolok kozul mert eddig senki nem tett kozze screen shot-ot a szamla tortenetrol! Akkor mirol beszelunk?

Amugy pedig honnan tudod meg hogy valaki igazi ECN broker-e? Attol meg hogy nincsen re-quote es csak 30 instrumentum van lehet hogy a megbizasod a hazon belul marad! Ezt nem is fogod megtudni ha nem jarsz utana!
Régi 2012-02-11, 05:50   #28 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
En azt gyanitom hogy senkinek nincs eles ECN szamlaja a hozzaszolok kozul mert eddig senki nem tett kozze screen shot-ot a szamla tortenetrol! Akkor mirol beszelunk?

Amugy pedig honnan tudod meg hogy valaki igazi ECN broker-e? Attol meg hogy nincsen re-quote es csak 30 instrumentum van lehet hogy a megbizasod a hazon belul marad! Ezt nem is fogod megtudni ha nem jarsz utana!
A stop arrébb teljesülése sokunk szerint más, mint amiről te itt beszélsz a spreaddel kapcsolatban. A Stop Loss nagyon sok brókernél nem azon az áron teljesül, ahová a megbízás be van adva! Képet szeretnél? Itt van! Nem ECN számla, de szerintem ez lényegtelen. A balance sorból látszik, hogy valódi számlából van, ez egy hó végi visszatérítés a kötések után. Két kistoppolódott pozíciónál is jól látszik, hogy nem azon az áron teljesültek ténylegesen a zárások, mint ahová a stop megbízás szólt. Nem lehet az általad hivatkozott spread miatt sem, mert mindkét pozíció long, ahol a spreadet nyitáskor fizettem meg. Mindezek ellenére világos a stop odébb teljesülése, persze az én káromra. Ha erre van valamilyen elfogadható magyarázatod a bróker oldaláról, azt szívesen meghallgatom, csak azt ne mond kérlek, hogy az IronFX-nél ilyen sosincs.
Csatolt kicsinyítések
hol-teljesulnek-stop-loss-ok-stop-odebbteljesules.png  
Régi 2012-02-11, 07:38   #29 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
A stop arrébb teljesülése sokunk szerint más, mint amiről te itt beszélsz a spreaddel kapcsolatban. A Stop Loss nagyon sok brókernél nem azon az áron teljesül, ahová a megbízás be van adva! Ha erre van valamilyen elfogadható magyarázatod a bróker oldaláról, azt szívesen meghallgatom, csak azt ne mond kérlek, hogy az IronFX-nél ilyen sosincs.
Örömhírem van!
Végignéztem az account historym (legalábbis az elmúlt néhány hónapot) és az Alpari nem ECN számlámon nem találtam egy darab stop arrébb teljesülést sem!
Régi 2012-02-11, 09:28   #30 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

Kell komment?
Régi 2012-02-11, 10:43   #31 (permalink)
smk
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
A stop arrébb teljesülése sokunk szerint más, mint amiről te itt beszélsz a spreaddel kapcsolatban. A Stop Loss nagyon sok brókernél nem azon az áron teljesül, ahová a megbízás be van adva! Képet szeretnél? Itt van! Nem ECN számla, de szerintem ez lényegtelen. A balance sorból látszik, hogy valódi számlából van, ez egy hó végi visszatérítés a kötések után. Két kistoppolódott pozíciónál is jól látszik, hogy nem azon az áron teljesültek ténylegesen a zárások, mint ahová a stop megbízás szólt. Nem lehet az általad hivatkozott spread miatt sem, mert mindkét pozíció long, ahol a spreadet nyitáskor fizettem meg. Mindezek ellenére világos a stop odébb teljesülése, persze az én káromra. Ha erre van valamilyen elfogadható magyarázatod a bróker oldaláról, azt szívesen meghallgatom, csak azt ne mond kérlek, hogy az IronFX-nél ilyen sosincs.
Ilyen mértékű SL átugrásra simán magyarázatot ad amit fent írtam. Dukascopynál elérhetők tick szintű bid/ask adatok, ott megfigyeltem, hogy pl amikor az árfolyam kitör egy rangeből, nagy ugrásokkal mozog, 3-4 másodperc alatt 10 pipet is mozog. Ilyenkor néha 2-3 pipet is ugrik egyszerre. Ha ilyen helyre teszed a stoppodat, akkor jó esély van, hogy nem pontosan fog teljesülni.
Ha TP ugorná át az általad megadott árfolyamot, akkor broker becsületességtől függően lenyelheti / átadhatja neked a nyereséget.
Ha úgy gondolod, hogy a brókered ezen felül is csal (pl nem aktiválta a stoppodat veszteség nélkül, pedig az árfolyam nem is gyors nagy ugrásokkal lépte túl az áradat), akkor mentsd le a tick szintű ár adatokat, és ha ilyen SL átugrást tapasztalsz, akkor nézd meg utólag hogyan mozgott az árfolyam.
Régi 2012-02-11, 11:00   #32 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Ilyen mértékű SL átugrásra simán magyarázatot ad amit fent írtam. Dukascopynál elérhetők tick szintű bid/ask adatok, ott megfigyeltem, hogy pl amikor az árfolyam kitör egy rangeből, nagy ugrásokkal mozog, 3-4 másodperc alatt 10 pipet is mozog. Ilyenkor néha 2-3 pipet is ugrik egyszerre. Ha ilyen helyre teszed a stoppodat, akkor jó esély van, hogy nem pontosan fog teljesülni.
Ha TP ugorná át az általad megadott árfolyamot, akkor broker becsületességtől függően lenyelheti / átadhatja neked a nyereséget.
Ha úgy gondolod, hogy a brókered ezen felül is csal (pl nem aktiválta a stoppodat veszteség nélkül, pedig az árfolyam nem is gyors nagy ugrásokkal lépte túl az áradat), akkor mentsd le a tick szintű ár adatokat, és ha ilyen SL átugrást tapasztalsz, akkor nézd meg utólag hogyan mozgott az árfolyam.
Nem panaszkodásból írtam, ez a néhány tized pip nekem bőven belül van a tűréshatáromon. Jelentős hatása nincs a kereskedés eredményességére. De ilyen van, nem csak nálam, sok más brókernél is, ezért írtam le.
Régi 2012-02-11, 12:14   #33 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 135
Hírnév szint: 4
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Jó lenne látni a Magyarázat sort ezekhez. Ott látszik, hogy az SL zárt-e.
Lehet, hogy ezek kézzel zárt pozik csak oda volt a Stop-ja téve. Ez csak a Magyarázat oszlopból derül ki.
Lackok elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-11, 12:50   #34 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Jó lenne látni a Magyarázat sort ezekhez. Ott látszik, hogy az SL zárt-e.
Lehet, hogy ezek kézzel zárt pozik csak oda volt a Stop-ja téve. Ez csak a Magyarázat oszlopból derül ki.
Ahol rózsaszín az sl az sl -lel zárt.
Csak kellett volna az a komment
Én sem panaszkodok mert elfogadtam hogy ez van.
Mondjuk az vicces hogy /egyszerre kereskedek több számlán/ ugyanazon brokernél ugyanolyan számla és néha különböző helyen teljesül ugyanaz a stop

Zoltán dobta fel a témát de úgy tűnik ő ennyire még nem mélyedt el ezekben a részletekben, ezért nem tud erre mit reagálni.
Régi 2012-02-11, 15:31   #35 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ahol rózsaszín az sl az sl -lel zárt.
Csak kellett volna az a komment
Én sem panaszkodok mert elfogadtam hogy ez van.
Mondjuk az vicces hogy /egyszerre kereskedek több számlán/ ugyanazon brokernél ugyanolyan számla és néha különböző helyen teljesül ugyanaz a stop

Zoltán dobta fel a témát de úgy tűnik ő ennyire még nem mélyedt el ezekben a részletekben, ezért nem tud erre mit reagálni.
Kicsit felfoghatatlan számomra, hogy hogyan gondoljátok, hogy egy (becslések szerint) 14 trilliárd dollár forgalmú "piacon" pont annyi mennyiséget, amennyit ti megjelöltök, 5 tizedes pontossággal le tudnak kereskedni, főleg úgy, hogy van olyan kereskedési felület, ahol eleve négy tizedesig látni az "árakat"!

Szerintem a megoldás egyszerűbb. Egyrészt az, amit fentebb írtam, másrészt nem ártana megnézni, mit is csinálhat a program, mert sose felejtsük el, hogy program zár!
Megadtok egy értéket, és pont azon nem teljesül (5 tizedes pontosság). Ezt követően valószínűleg a 4. tizedest nézi, nem fog nektek kerekítgetni, miért tenné?

Ja, még egy megjegyzés:

Ha mégis le tudják kereskedni (rendszeresen) 5 tizedes pontossággal, akkor tuti, hogy azt házon belül teszik meg, mert szerintem elég egyértelmű, hogy egy ennyire "szerteágazó", rendkívül nagy mennyiséget kereskedő piacon ez lehetetlen.
Régi 2012-02-11, 18:01   #36 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
HJozsó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha mégis le tudják kereskedni (rendszeresen) 5 tizedes pontossággal, akkor tuti, hogy azt házon belül teszik meg, mert szerintem elég egyértelmű, hogy egy ennyire "szerteágazó", rendkívül nagy mennyiséget kereskedő piacon ez lehetetlen.
Egyikünk sem panaszkodásból, vagy elégedettlenkedésből írta! Tisztában vagyunk a jelenséggel, és az alkalmazott kereskedési stílus simán elbírja ezt az eltérést. Egyikünk nyeresége sem ezen múlik.
Azért halkan megjegyzem, hogy ezek a stop megbízások már a bróker szerverén csücsülnek odabent. Innentől kezdve már nem rajtunk áll hol hajlandó azt teljesíteni a bróker, akármilyen program is zárja szerinted azokat.
Régi 2012-02-11, 20:03   #37 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Egyikünk sem panaszkodásból, vagy elégedettlenkedésből írta! Tisztában vagyunk a jelenséggel, és az alkalmazott kereskedési stílus simán elbírja ezt az eltérést. Egyikünk nyeresége sem ezen múlik.
Azért halkan megjegyzem, hogy ezek a stop megbízások már a bróker szerverén csücsülnek odabent. Innentől kezdve már nem rajtunk áll hol hajlandó azt teljesíteni a bróker, akármilyen program is zárja szerinted azokat.
Igen, a lényeg az, hogy nem ettől függ, hogy valaki nyereséges, vagy nem!
Régi 2012-02-11, 20:05   #38 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kicsit felfoghatatlan számomra, hogy hogyan gondoljátok, hogy egy (becslések szerint) 14 trilliárd dollár forgalmú "piacon" pont annyi mennyiséget, amennyit ti megjelöltök, 5 tizedes pontossággal le tudnak kereskedni, főleg úgy, hogy van olyan kereskedési felület, ahol eleve négy tizedesig látni az "árakat"!

Szerintem a megoldás egyszerűbb. Egyrészt az, amit fentebb írtam, másrészt nem ártana megnézni, mit is csinálhat a program, mert sose felejtsük el, hogy program zár!
Megadtok egy értéket, és pont azon nem teljesül (5 tizedes pontosság). Ezt követően valószínűleg a 4. tizedest nézi, nem fog nektek kerekítgetni, miért tenné?

Ja, még egy megjegyzés:

1, http://hu.wikipedia.org/wiki/Trilli%C3%A1rd

ne vagdalkozz a számokkal ha azt sem tudod melyik mit jelent

fx napi forgalma állítólag 5 ezer milliárd usd, de erre azért nem vennék mérget hogy valós adat , tekintve hogy ezer milliárd usd már akkora összeg amekkora mentőcsomag elfogadása vagy elutasítása földindulásszerű mozgásokat idéz elé a piacon.

2, Nem kerekít senki. Egyszerűen hol így teljesül hol úgy de csak a stop, a tp , ahol te járnál jobban a félreteljesüléssel nem szokott...

ezt már leírtam korábban is de vagy nem olvastad vagy nem fogod föl miről is írtam.

nagyon úgy fest, ez egy kiskapu a brokernek amivel saját profitját növelheti.
Régi 2012-02-11, 20:17   #39 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
1, http://hu.wikipedia.org/wiki/Trilli%C3%A1rd

ne vagdalkozz a számokkal ha azt sem tudod melyik mit jelent

fx napi forgalma állítólag 5 ezer milliárd usd, de erre azért nem vennék mérget hogy valós adat , tekintve hogy ezer milliárd usd már akkora összeg amekkora mentőcsomag elfogadása vagy elutasítása földindulásszerű mozgásokat idéz elé a piacon.

2, Nem kerekít senki. Egyszerűen hol így teljesül hol úgy de csak a stop, a tp , ahol te járnál jobban a félreteljesüléssel nem szokott...

ezt már leírtam korábban is de vagy nem olvastad vagy nem fogod föl miről is írtam.

nagyon úgy fest, ez egy kiskapu a brokernek amivel saját profitját növelheti.
"Azt a piacot, tőzsdét jelenti, ahol devizákkal kereskednek. A számítógépes devizakereskedelem magába foglalja a világ legnagyobb, legdinamikusabb tőkepiacát, ahol a napi forgalom az 1,9 triliárd US dollárt is meghaladja."

Tudod egyik írásban ezt írják, a másikban azt!

De valóban több cikk ír 3000 milliárd körüli összegről, mint 14 trilliárdról!

Ettől függetlenül ez is nagy összeg!

Ahogy nézem, te se fogod föl, hogy én mit írtam!
Régi 2012-02-11, 21:25   #40 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Gratulálok, azt hiszem végre eljutottunk a válaszhoz:

Az, hogy a TP és SL különbözőképpen reagálna a lehetséges csúszásra valójában lényegtelen. Ezzel az erővel kicsit továbbgondolva a spread is lényegtelen, sőt minden.
Az is lényegtelen, hogy ECN brókerek milyen módon teljesítenek változó külső és belső likviditásnál mikrolotos ordereket a bankközi piacon..

Viszont hétfőn azzal fog telni a napom, hogy megszámolom a forex forgalmát az már tutti! Még nem tudom mit számít a kereskedésemben, de valamit biztos.
Régi 2012-02-12, 06:22   #41 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Gratulálok, azt hiszem végre eljutottunk a válaszhoz:

Az, hogy a TP és SL különbözőképpen reagálna a lehetséges csúszásra valójában lényegtelen. Ezzel az erővel kicsit továbbgondolva a spread is lényegtelen, sőt minden.
Az is lényegtelen, hogy ECN brókerek milyen módon teljesítenek változó külső és belső likviditásnál mikrolotos ordereket a bankközi piacon..
Kb annyira lényeges mint az, hogy ha te a hentestől fél kiló darált húst kérsz, akkor 49 dkg-ot, vagy 53dkg-ot mér-e ki neked.
Régi 2012-02-12, 08:44   #42 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kb annyira lényeges mint az, hogy ha te a hentestől fél kiló darált húst kérsz, akkor 49 dkg-ot, vagy 53dkg-ot mér-e ki neked.
Ha már az a topic címe, hogy "Hol teljesülnek a stop lossok?", gondoltam kicsit érdekel valakit az egész háttere. Egy olyan lehetséges eseménynek, ahol ha megtörténik akkor 4 féle kimenetele lehet: csúszás
stop jó irány, rossz irány,
tp jó irány, rossz irány.
És hogy van az, hogy ebből a 4 lehetőségből mindig a legrosszabb következik be?

Amúgy engem is csak az elmélete érdekelne az egésznek, mert mint írtam az én brókeremnél nincs ilyen.
De valóban bármilyen kérdésre a forexben az egyetlen korrekt válasz az, hogy
" Kereskedj úgy, hogy ne zavarjon! "
Régi 2012-02-12, 09:29   #43 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ha már az a topic címe, hogy "Hol teljesülnek a stop lossok?", gondoltam kicsit érdekel valakit az egész háttere. Egy olyan lehetséges eseménynek, ahol ha megtörténik akkor 4 féle kimenetele lehet: csúszás
stop jó irány, rossz irány,
tp jó irány, rossz irány.
És hogy van az, hogy ebből a 4 lehetőségből mindig a legrosszabb következik be?

Amúgy engem is csak az elmélete érdekelne az egésznek, mert mint írtam az én brókeremnél nincs ilyen.
De valóban bármilyen kérdésre a forexben az egyetlen korrekt válasz az, hogy
" Kereskedj úgy, hogy ne zavarjon! "
Írd le konkrétan, hogy mire gondolsz, példával, és azt is, hogy szerinted hol kellett volna teljesülnie a stopnak!
Régi 2012-02-12, 10:05   #44 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Írd le konkrétan, hogy mire gondolsz, példával, és azt is, hogy szerinted hol kellett volna teljesülnie a stopnak!
Öregem már ne is haragudj de azt kell mondjam: süt a szavaidból az ostobaság.
Leállsz vitázni csont kezdőként olyanokkal akik évek óta a piacon vannak.
Nem csodálom hogy a legtöbb kolléga messziről elkerüli a fórumokat mert iszonyat lelombozó amikor okoskodó hülyékkel találja szemben magát. Ki akar kit meggyőzni itt? Miért jó nekem hogy nagyképű kezdőkkel viaskodjak teljesen feleslegesen?
Én is voltam kezdő /2008/ , sőt mindenki volt, de nem állítottam be magam mindent tudó zseninek, pláne nem ha olyannal találtam szemben magam aki nagyságrendekkel felettem állt az akkori tudásával. Megpróbáltam úgy viselkedni hogy tudásszomjtól vezérelve a tőlem sokkal tapasztaltabbak esetleg több ezer óra kőkemény munkával magukba szívott ismeretanyagát át tudjam venni.

Utoljára reagáltam a hozzászólásodra, ezentúl egész egyszerűen levegőnek foglak nézni és mindenkit aki hozzád hasonló ostobasági faktorral rendelkezik ezen a fórumon. Nem vagy egyedül , ne aggódj!
A többieknek, akik esetleg valóan tanulni szeretnének szívesen segítek a tapasztalatommal, teljesen ingyen továbbra is. Ezt azt hiszem elmondhatom az itt jelenlévő, szintén segíteni akaró kollégákra is , már akik egyáltalán végleg el nem fordultak a magyar fórumoktól hasonló tapasztalatok miatt.
Régi 2012-02-12, 10:30   #45 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Hogy hogy hol?!
Ott kellene teljesülnie, ahol a megbízás szól rá, nem pedig rosszabb helyen.
Még mindig várjuk Németh Zoltán magyarázatát a jelenségre.

Gyula ne add fel! Egyes hozzászólásoknál már én sem érzem a feltétlen késztetést a válaszra.
Régi 2012-02-12, 18:18   #46 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Öregem már ne is haragudj de azt kell mondjam: süt a szavaidból az ostobaság.
Leállsz vitázni csont kezdőként olyanokkal akik évek óta a piacon vannak.
Nem csodálom hogy a legtöbb kolléga messziről elkerüli a fórumokat mert iszonyat lelombozó amikor okoskodó hülyékkel találja szemben magát. Ki akar kit meggyőzni itt? Miért jó nekem hogy nagyképű kezdőkkel viaskodjak teljesen feleslegesen?
Én is voltam kezdő /2008/ , sőt mindenki volt, de nem állítottam be magam mindent tudó zseninek, pláne nem ha olyannal találtam szemben magam aki nagyságrendekkel felettem állt az akkori tudásával. Megpróbáltam úgy viselkedni hogy tudásszomjtól vezérelve a tőlem sokkal tapasztaltabbak esetleg több ezer óra kőkemény munkával magukba szívott ismeretanyagát át tudjam venni.

Utoljára reagáltam a hozzászólásodra, ezentúl egész egyszerűen levegőnek foglak nézni és mindenkit aki hozzád hasonló ostobasági faktorral rendelkezik ezen a fórumon. Nem vagy egyedül , ne aggódj!
A többieknek, akik esetleg valóan tanulni szeretnének szívesen segítek a tapasztalatommal, teljesen ingyen továbbra is. Ezt azt hiszem elmondhatom az itt jelenlévő, szintén segíteni akaró kollégákra is , már akik egyáltalán végleg el nem fordultak a magyar fórumoktól hasonló tapasztalatok miatt.
Meghajlok előtted mester, de ha nem haragszol, a te tanácsaidat nem fogadom meg!

Lehet, több éve kereskedsz, meg foglalkozol a dologgal, de sajna sok öreg rókát láttam én már mákszemnyi tudással, persze a külvilág felé azt mutatták (vagy legalábbis azt próbálták megmutatni), hogy mekkora pengék az adott témában!
Én majd próbálok ellavírozni a semmitmondó tudásommal, és majd lesz valahogy!

Egyébként sosem írtam, hogy hallgatni kell rám, többször megírtam a hozzászólásaimban, hogy én kezdő vagyok, nem kell teljesen komolyan venni!
Régi 2012-02-12, 18:27   #47 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Hogy hogy hol?!

Gyula ne add fel! Egyes hozzászólásoknál már én sem érzem a feltétlen késztetést a válaszra.
Konkrét számadatokra gondoltam.

Gondolom akkor tud ott teljesülni, ahova a megbízást adtad, ha a másik oldalon is áll valaki!

Ha nincs az ellenkező oldalon senki, pontosabban eltérő a két oldalon a keresedési mennyiség, és emiatt nem teljesül a megbízásod, akkor természetesen KIZÁRÓLAG csak rosszabb helyen tud teljesülni! Mi ebben a nem érthető???

Most leírom, hogy én ezt csak mint kezdő gondolom így, Shortosgyula biztos jobb magyarázatot tud rá adni!

Szerintem ennyi az egész, egy kicsit túlbonyolítjátok ezt a dolgot!
Régi 2012-02-13, 09:34   #48 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Hogy hogy hol?!

Sziasztok!

Bocs de hétvégén nem voltam gépkozelben.
Látom hogy beindult a beszélgetés!
Sok jó és értemles hozzászólás hangzott el!

Nekem ami a legjobban tetszett:
SMK-tól
''Ilyen mértékű SL átugrásra simán magyarázatot ad amit fent írtam. Dukascopynál elérhetők tick szintű bid/ask adatok, ott megfigyeltem, hogy pl amikor az árfolyam kitör egy rangeből, nagy ugrásokkal mozog, 3-4 másodperc alatt 10 pipet is mozog. Ilyenkor néha 2-3 pipet is ugrik egyszerre. Ha ilyen helyre teszed a stoppodat, akkor jó esély van, hogy nem pontosan fog teljesülni.''

Illetve az is benne van a pakliban hogy a kereskedés 4 tizedesig zajlik sok helyen!

Ahhoz amit korábban írtam a stop teljesulésének a mechanizmusáról nem tudok tobbet hozzá tenni!
Annyi ha problémát tapasztalsz, ne gondold egybol hogy a broker akar átverni!
Ha tobb mint pár tized pip az eltérés esetleg tedd szóvá a brókernél.
Nálam nem szokott panaszkodni senki. Lehet mert nem tapasztalnak ilyet de lehet hogy nem érdekli oket amig nincs nagy eltérés!

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Stop loss recefyce Technikai elemzés 2 2012-04-30 01:12
Hol nyissak tőzsdezsámlát? fengou Brókercégek 13 2011-08-10 09:14
Hol fog zárni holnap az OTP? harzol Tőzsdejátékok 12 2010-09-17 20:29

A pontos idő 11:39 , a GMT +1 időzóna szerint.