| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 131
Hírnév szint: 1 ![]() |
A topic célja, hogy megpróbáljuk összeszedni az ideális hardvert(pc, mobiltelo stb.), ami szükséges pld. a Metatraderen(4-től) való problémamentes kereskedéshez.
Sok érv szól a laptopok mellett, többek között a hirtelen áramszünet esetén beavatkozásra való lehetőség. Ezt kiválthatja egy szünetmentes, de valljuk be nem sokan tartunk ilyet otthon. A másik fontos dolog a hdd és a RAM. Többször tapasztaltam már, hogy ha több minden fut a gépen a meta mellett(zene), vagy előállhat az a szerencsétlen helyzet, hogy éppen elkezd frissíteni valami századrangú windows alkalmazást, ezzel jelentősen lelassítva a rendszert. Ha ilyenkor kell hirtelen zárni, az elég gáz tud lenni. Véleményem szerint előnyösebb egy kimondott kereskedésre telepített gép, amin nincs felesleges játék, képek, fullhd movie-k, amik lefedik a merevlemez nagy részét, ezzel sokszor lassítva a rendszert. A merevlemezen minél több az üres hely, annál jobb. Jelenleg egy 1,7 Ghz-es Celeronal nyomom, 1Gb Rammal, ebből a gépből akarok egy kimondottan forexre kialakított gépet csinálni. Kíváncsi vagyok a véleményekre, ki milyen gépen kereskedik, és befolyásoló lehet e a többmagos proci egy 1,7-es géppel szemben a Metartadernél. Továbbá az internetkapcsolat, ami pld. a Diginetnél 2700 a leglassabb, és 4700 a leggyorsabb. Vajon van e érdembeli különbség a kettő sávszélesség között a MEtatrader működése szempontjából? Esetleg biztonságosabb a drágább csomag, olyan szempontból, hogy annál kevesebbszer van ideig-órág szünetelő internetkapcsolat ilyen-olyan szervizelési stb munkálatok egyebek miatt? További felvetődő témák lehetnek pld.: vírusirtók, megbízható egerek stb. Szóval jöhet minden ami hardverrel kapcsolatos. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Egy minimális gép is elég neki. Metatrader4 tudtommal csak 1 szálon tud futni, semmit nem profitál a többmagos rendszerekből. Internetes adatforgalma annyira kis csomagokkal dolgozik, hogy akár egy analóg telefonvonal is elég neki (33,6 Kbit/s). Volt rá példa pár éve, hogy azon használtam, mint biztonsági tartalék. Szünetmentes tápegység pedig sosem árt.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 1 ![]() |
Szerintem a legfontosabb a monitor. Full hd 22' -os már tökéletes. A magas felbontás a megjeleníthető gyertyák száma miatt szükséges.
Netnél azért nem baj ha a válaszideje 1000 ms alatt van de valóban nem kell extra net.Többmagos gép azért célszerű mert az mt4 csak egy szálon fut mint Archenius is említette és ha gond van a metával nem fagy le az egész rendszer, hiszen nem tudja lefoglalni a teljes gépidőt. Többektől hallottam már hogy 4 , esetleg 8 monitoros rendszer a tuti. Ez elég érdekes ugyanis magas idősíkon nincs arra szükség hogy egyszerre nézzünk több chartot, alacsonyabb idősíkon viszont humánerőforrás - feldolgozásbeli problémák lennének csak. Épp elég fenntartani a koncentrációt több órán keresztül m5 -ön 2 páron is nemhogy valaki 8 -at figyeljen. Pláne ha kezdő. Nálam egy 17 colos 2 ghz-s core duo-s noti van + rácsatlakoztatva egy 22 -es fullhd monitor, ettől több teljesen felesleges véleményem szerint. |
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|