Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek


Szavazás eredménye: Fix pozicióméretet használsz?
igen 7 18,42%
nem 31 81,58%
Szavazók: 38. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz

Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2014-05-07, 23:20   #451 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy 3 órás videofelvételt linkelt be Pilotfish az fxcm.de-től amelyben Birger Schafermeier (BS) mutatja be kereskedését élesben.


Először is nagy köszönet a videoért mert már régóta tervezem, hogy megnézem BS-t . Ez a 3 órás video gyakorlatilag kielégítette a kiváncsiságomat és most összefoglalnám hogy mi is számomra a mondanivalója.

Kifejezetten jó hogy német az anyag mert a német terminológiát is megismertem ( a németek amit csak lehet lefordítanak maguknak, így lett a Risk-Reward ratio-ból Chance-Risiko Verhältnis CRV).

A video azért került ebbe a forum szálba mert BS kereskedésében a money management kapja a fő hangsúlyt. Bár 2 részben is eltér az enyémtől:

- először is nem változtatja a pozició méretét a stoptól való távolság függvényében, inkább a napi mentális/piaci/számla feltételek alapján határozza meg (Markt/ Konto/Mental bedingungen)

- másodszor pedig a profit target a video alapján nem strukturális vagy extension alapú hanem egyszerűen vagy nem is határozza meg vagy csak a risk egy x szerese.

Na lássuk sorban mi is történt

a video elején látható hogy egy USDJPY poziciót nyitott. A stopot az utolsó alj alá rakta : bid-en tickre ráállítva. Ahogy később elmondta, a poziciónak nem volt különösebb oka egyszerűen csak a főtrendirányba akart nyitni némi visszatesztre.

Csatolás 4319

Nyilván senki nem tud belekötni abba ha valaki trend irányba nyit poziciót, de itt azért kicsit rezgett nálam a léc. Feltűnő hogy egy szó sem esik a targetről.

17:09-nél érdekesedik a dolog: azt mondja: " a stop a piaci szituációtól függ". korrekt. majd elkezdi notepadban számolgatni az RR vs találati arányt.. hát egy profi trédertől és profi előadótól többet vártam volna..

20:00 körül átugrik UY H4-re ás szerintem itt vette észre hogy a semmi közepén ugrott be. Röviddel ezután azt mondja hogy
Csatolás 4320

27:00 körül mondja hogy nem otthonról trédel, hanem irodából aminek előnye hogy több tréderrel együtt kereskedik ráadásul mindig van 1-2 gyakornok is (igen a # figthClub is hasonló ötleten alapszik).

33:40 a sok duma alatt nem húzza fel b/e re az UY poziját

34:36 kap egy kérdést: " ismer e valakit aki stop nélkül trédel".. na ez jó. Hr Birger aszongya hogy lehet stop nélkül trédelni, de az nem jó mert ha rosszul lép is be a trader nincs kontrolja, nincs definiált rizikó, pénzt lehet ugyan keresni, de a szakma lényege a Riziko menedzsment.

Wow. micsoda szavak. teljesen egyetértek, de annyit hozzátennék: olyan nincs hogy stop nélkül trédelsz.. ugye ezt vágja mindenki aki ezt olvassa. Volt itt is néhány aki azt mondta hogy ő stop nélkül nyomja már évek óta.. ehh mindig van stoppod: az accountod. Ha nem keresel egy strukturális stopot akkor gyakorlatilag az accontodig mehet a móka. ennyi. tőkeáttételes trédelésnek ez a lényege. ne keverjük ezt össze azzal ha bemegyek az OTP-be és veszek EUR-t HUF ér vagy ha veszek otthonra Egis-t.

na nézzük tovább

37-körül elkezdi az aranyat is nézegetni.. valahogy úgy tűnik nekem mintha nem túl nagy gyakorlata lenne az FXCM tradingstationjában.. az accountját nem mutatja,d e hogy ez nem egy 100TEUR-os számla... mindegy végülis lényegtelen..

Szóval beugrik GOLD shortba ( itt is a főtrend alapján csak úgy).. nos ez elég gáz .. ki is stoppolódik pár perc múlva. Ráadásul képernyőképet csinál az aranyról és azon rajzolgat.. ehh ez azért mega amatőr valljuk be. Még a scam oktatók is jobban vannak ellátva eszközökkel:
Csatolás 4321

no mindegy menjünk tovább...ugy 40 perc körül van egy érdekesség: valaki kérdezi tőle hogy miért nem huzza fel az UY-t break evenre. Erre azt mondja, hogy ő nem fél a veszteségtől, nem 5-10 pipre hajt és a lényeg hogy inkább scale out-t használ.. hasonloan Zooli-hoz ha nem jó a pozi akkor lefelezi..

46:33-nél egy pillanatra mutatja a platformot.. OMG 2.3 pipes eur-spread.. ez bezony nem active trader számla!! később a videoban már 0.9< pip alatt van a spread... ROFL.. szerintem az FXCM beszólt hogy vazze élőben vagyunk vegyétek már le ennek a spreadjeit.. gáz


Na most jönnek a hasznos dolgok: ugy látom hogy BS piacelemzése elég egyszerű vagy inkább gyenge. Igen határozottan gyenge. Viszont a money managementje az olyan németesen fegyelmezett és részletekbemenően kidolgozott. És ez egy nagyon fontos dolog: Ő a bizonyíték hogy money management-tel lehet eredményt elérni még ha a piacot nem is igazán érted.

Na lássuk:
50:19-nél a swing trédről mond egy hülyeséget: ugy definiálja hogy nagyobb a rizikó, denagyobb a reward is.. oops ez nyilván nem így van

52:58: itt vált számomra nyilvánvalóvá, hogy Hr Schäfermeier egy okos és fegyelmezett ember aki bizony tud dolgokat: azt mondja azért lett oktató mert a tréderség sok időt hagy neki.. igen ez igaz. Már Jesse livermoore is megmondta: a trédelés legnagyobb kihívása hogy maradj veszteg: "It never was my thinking that made the big money for me. It always was my sitting. Got that? My sitting tight!"

54:00 itt a gold trédje kistoppolódott majd elkezdett azzal a fastStone editorral idétlenkedni.. ehh ez gáz.

59:08-nál a Yen longot felhúzza mégiscsak breakevenre... ughogy amit 15 perccel korábban mondott hogy scale out... nos

Ugy kb 60 perc után jön egy érdekesebb blokk arról, hogy hogyan is elemzi a saját teljesítményét.. na ez viszont tetszett. Ebből látszik hogy hol van az az előny ami őt sikeressé teszi: 1 trendirányba lép be 2. részletesen elemzi saját teljesítményét.

Csatolás 4322

Ezt a dolgot én is szivesen átvenném, de nem excelben hanem ráépítve az accountomra ( apropó ő profi és kézzel irogatja ide be? vagy titkárnője-könyvelője van.. valszeg ez lehet)

1:08:05-nél a meeting megszakad ez után mutat egy másik kimutatást amiből kiderül, hogy ő 11%-os profit célra hajt, 47%-os a találati aránya és kb 17%-os valós hozamot tudott elérni 2012-ben. hmm.

Csatolás 4323

1:17 körül monte carlo szimulációval szarakodik.. ehh come on?!?
Majd áttérünk egy ujabb tréde-re a DAX on.. yipee már vártam mert azt tudtam hogy ő inkább dax trader...

hát amit kaptam az a klasszikus Open range breakout stratégia.. ugyhogy innentől már tényleg eldobtam az ötletet hogy BS-től valami komolyabb piaci technikát tanuljak.

Csatolás 4324

A video utolsó órájában a napi rutinját mutatja be, piacelemzései alapvetően hektikusak, ide-oda ugrálgat idősíkok között és gyakorlatilag a klasszikus trendkövető technikát alkalmazza top-down megközelítésben. 2:51 körül csinál egy bar-by bar elemzést is de az elég gyenge. tetszett még ahogy saját magát mentálisan is elemzi és az alapján indít agressziv/deffenziv trédeket... ehh nekem mindig azt tanították, hogy a piac alapján határozzam meg a pozicióimat és csak akkor trédeljek ha fittipaldi vagyok.


SUMMARY:
Az fenti elemzés egy köszönet a video-ért mert kb 2500 EUR körül van egy kurzusa (1-nap? 2 nap) és ezt most megusztam 3 órából.
Ugy látom Hr Schäfermeier moneymanagementje nagyon erős, emellett a már jól bevált industry standard dolgokat alkalmazza. Nem használ indikátorokat sőt kifejezetten elutasítja őket. A pénzemet rá merném bízni nyugodtan, de trédelni nem tőle kell megtanulni.
azért ez nem volt egy rosz elemzés még így hónapokkal később sem. lehet hogy változni fog de most még tartom az állításaimat.
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2017-12-19, 17:10   #452 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Post update

így 3.5 év után ráfér egy kis update erre a topicra.

Az alábbi MM roadmap táblát a neten találtam. Aki nem ismeri annak kívánom hogy vezesse az utját 2018-ban. ha vki ezen úton haladna dobjon meg 1-1 privát messageval amikor szint(et) lép.

Peace.

Jano elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2017-12-30, 19:59   #453 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-05-19
Összes hozzászólás: 2.005
Hírnév szint: 10
David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
így 3.5 év után ráfér egy kis update erre a topicra.

Az alábbi MM roadmap táblát a neten találtam. Aki nem ismeri annak kívánom hogy vezesse az utját 2018-ban. ha vki ezen úton haladna dobjon meg 1-1 privát messageval amikor szint(et) lép.

Peace.
Nagyon jó a felvetés, csakhogy:

-piac nem ennyire statikus időszakú
-nem látom értelmét korlátozni a nyerő oldalon a dolgoknak
- de a legfőbb gondom, hogy ez ilyen "fabricfeeling"-et ad vissza (5 éves terv)

A tréd nem gyári meló. Sokaknál (pl. irodákban, prop shopoknál) ezt látom a legfőbb pszichogyilkosnak. Muszáj hozni a "kötelezőt", különben ugrik a dolog. Ez így elég necc.

A MM részével meg az a gond, hogy jobban szeretem, ha valami $-ra megy, és nem pipre. "tickbaszás' kemény műfaj, a trédelésnek szerintem a legnehezebb halmazába jut.

DE! Gondolkodásnak jó, és a folyamatos withdrawal egy nagyon jó ötlet. Sőt, igazából az egész nagyon jó, csak a pénz, pip, időhorizont hármasban nagyon erősek a korlátok együtt. Mindent egybevéve, a leginkább pszicho oldalon tartom gyengének (magamat ilyesmi szigorú szabályoknak)

És megcsinálom én is a rám jobban jellemző roadmap-et Ha kész, feltolom ide, kommentcunami jöhet
David Chateau nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-08, 11:18   #454 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás June

e/u chart

Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-08, 11:53   #455 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-05-19
Összes hozzászólás: 2.005
Hírnév szint: 10
David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Végre egy szép chart!

Roadmap-pel hogy haladsz?
David Chateau nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-08, 12:30   #456 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Végre egy szép chart!

Roadmap-pel hogy haladsz?
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-08, 13:13   #457 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-05-19
Összes hozzászólás: 2.005
Hírnév szint: 10
David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Jó az, nem kell kapkodni. Ha tudsz majd, gyere be a margincall-ba, valami hasonlót csinálok én is, csak nem ennyire rögzítetten.
David Chateau nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-12, 19:17   #458 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

komoly dolgok: Alex Haywood / Doug Hirshhorn live
MOST
agenda:
https://www.bloomberglive.com/future...london/#agenda

event:
https://www.bloomberg.com/live/emea

ilyesmik:
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-12, 19:25   #459 (permalink)
Tag
 
Chucky logója
 
Csatlakozott: 18-03-27
Hely: CME
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 1
Chucky a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

no edge = no bet
small edge = small bet
high edge = high bet

jajj anyám

Chucky nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-12, 19:55   #460 (permalink)
Tag
 
Chucky logója
 
Csatlakozott: 18-03-27
Hely: CME
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 1
Chucky a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Modified schiff a BLOOMBERGEN

Chucky nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-12, 19:58   #461 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

pro trader sign #1: nozokni...érdekes...sosem látok ilyet itt a forumon:


hopp.. na ez a szép.. amikor minden összeér és a TA szegmensei kiegészítik egymást
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-12, 19:59   #462 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

[QUOTE=Chucky;101098]Modified schiff a BLOOMBERGEN
) very good Chucky!
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-19, 13:37   #463 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 911
Hírnév szint: 7
Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.Jano elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Aud fears ... . utoljára a '90 es évek végén volt short carry.
Csatolt kicsinyítések
advanced-money-management-20180619_083846.png   advanced-money-management-au_2yr_irswap.jpg  
Jano elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-19, 13:59   #464 (permalink)
Szenior tag
 
kockasseggu logója
 
Csatlakozott: 13-08-24
Összes hozzászólás: 1.979
Hírnév szint: 6
kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Jano eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Aud fears ... . utoljára a '90 es évek végén volt short carry.
okéj, ha felmegy újra a fehér halálfejedhez, akkor lenyomok neki egy sallert
__________________
Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss
kockasseggu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2018-06-19, 14:10   #465 (permalink)
Szenior tag
 
kockasseggu logója
 
Csatlakozott: 13-08-24
Összes hozzászólás: 1.979
Hírnév szint: 6
kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.kockasseggu elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

de előtte valaki please beszéljen a Zalánnal, hogy hosszútávon ez így nem lesz jó!!
//én már nem merek

__________________
Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss
kockasseggu nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Money Management, növekedés, risk, scaling, systemJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva


Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Follow the smart money! (Kövesd az okosakat!) / Commitments of Traders bandris Kezdőknek 66 2013-03-11 23:00
Apollo Money Maker (AMM) Expert Advisor HZFX Devizatőzsde 14 2012-12-13 10:16


A pontos idő 12:28 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.