Tőzsde Fórum |
|
Szavazás eredménye: Fix pozicióméretet használsz? | |||
igen |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 18,92% |
nem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 81,08% |
Szavazók: 37. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz |
![]() |
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
![]() |
#101 (permalink) |
Szenior tag
Összes hozzászólás: 901
Hírnév szint: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
GBPCHF.D érdekes Resistance/support váltás.
http://forexmosphere.org/charts/2013...3_GBPCHF_D.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 (permalink) |
Szenior tag
![]()
Erste... én mindig azt hittem, hogy a banki traderek a legjobbak. Ami engem illet az alábbi WTI shortot nem értem, bár sejtésem szerint breakoutra játszottak.
a poziciojuk ez volt: Short WTIoil @ 102.1 sl: 103.7 tp: 98.4 ez azt jelenti hogy 2.31.es RiskReewarddal játszanak. Ami azt jelenti, hogy átlagosan minden 2,3dik trédjük sikeres. na most nézzétek meg a chartot. Az irány a 60 perces fork szerint jó volt ugyan,de a belépési pont gyakorlatilag nem hagyott magának mozgási teret. Az Erste elemzése: https://www.erstemarket.hu/files/Ers...-10-03_WTI.pdf Jano chartja: http://forexmosphere.org/charts/2013-10-03_22-03-56.png |
![]() |
![]() |
Hirdetések |
![]() |
#104 (permalink) |
Szenior tag
![]()
ugye nem voltam tul udvariatlan...
http://forexmosphere.org/charts/2013-10-03_22-22-04.png egy ilyen kis ország esetében mint a mienk 10 jó tréder megfelelő háttérrel komoly hatást tudna gyakorolni a magyar GDP-re.. .. hmm nem is rossz ötlet... http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21306.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 (permalink) |
Tag
Összes hozzászólás: 53
Hírnév szint: 5 ![]() |
![]()
Jano! Egy tanács: esetleg megkéne próbálnod elérni azt aki fölöttük áll pozícióba. Ne zavarjon az itteni státuszuk itt mindenki felett van valaki ebben a kaptárban. Ha más nem az anyaméh!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 (permalink) |
Szenior tag
![]()
ez komoly. leállt a US goverment és az adósságuk tényleg csökken.. ime realtime: http://www.usdebtclock.org/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 (permalink) |
Szenior tag
![]()
amikor ezt mondják akkor tudjuk hogy az MNB tartalékainak annyi...
http://forexmosphere.org/charts/2013-10-04_16-00-13.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 (permalink) |
Szenior tag
![]()
DX feltámadt a mélyből az MNB nekiáll csapolni a devizatartalékokat vlasztások előtt fél évvel és az USDHUF elért a piros vonalkához...
fundamentálisan meghágott technical analysis marketmap... http://forexmosphere.org/charts/2013-10-04_16-03-26.png #CsakAStopSzámít |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 (permalink) |
Vendég
Összes hozzászólás: n/a
|
![]()
Miért gondolod, hogy az MNB-ben síkhülyék ülnek és nem képesek helyesen felbecsülni, hogy mennyi minimális tartalék szükséges?
Talán pont azért osztanak le belőle, mert 300-nál intervenció nélkül megtartotta magát a forint. Az adósok csak másodlagos szempont az árfolyamhoz képest, ezt ne feledd! ![]() ps.: az már csak plusz dolog, hogy erre a "szörnyű hírre" alig reagált valamit a forint.... lol |
![]() |
![]() |
#126 (permalink) |
Szenior tag
![]()
hi,
azok a párhuzamosok azok dinamikus ellenállás/support szintek. a szürke vonalak pedig csak a távolság felmérésére szolgálnak, hogy a hatás ellenhatás révén az egyes szintektől való távolságot nyomon lehessen követni. A villa szöge a legfontosabb, mert az mutatja az ár dőlészszögét az idő előrehaladtával: " the median line is a line of force that shows the slope of price as it moves forward through time". |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 (permalink) |
Szenior tag
Hely: Várpalota
Összes hozzászólás: 878
Hírnév szint: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Én pár napja tanulmányozom a vasvellát, tudja fene. Amolyan trendvonal+ csatorna+fibo dolognak tűnik, és fel is fogom, hogyan kell működnie, de annyi vízszintes vonalat húztam már, hogy a ferdék rendkívül zavarnak a garfikonon
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 (permalink) |
Szenior tag
![]()
egy kis magyarázat, Hagopian, illetve a folyamatról részletesebben:
http://www.youtube.com/watch?v=mldgKAxRx_A |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 (permalink) | |
Szenior tag
Összes hozzászólás: 1.276
Hírnév szint: 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Idézet:
vonalak behúzva, SL-TP szintek bejelölve, pozi benyitva csak úgy nyugodtan, mint bármikor máskor, amikor trédelsz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 (permalink) |
Tag
Összes hozzászólás: 53
Hírnév szint: 5 ![]() |
![]()
Jano ! Gratulálok úgy érzem HWTrader után te vagy a következő, aki forradalmian változtatsz traderek gondolkodásmódján. Nekem nagyon szimpatikus amit csinálsz!
Úgy látom lassan váltanom kell a metatrader-ről. Légyszíves írd meg nekünk melyik platformot és brókert használod!. Köszimöszi mégegyszer |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 (permalink) |
Szenior tag
![]()
hi,
az ml technika már több ezer éves még a piramisok felépítésénél is használták. a XX századi karrierje pedig r. babsonnal kezdődött és nem alan h andrewssal... kezdj el kutatni ezen a vonalon és olyan dolgok jönnek elő amelyektől az agyad eldobod .. ez a világ nagyon nem az aminek látszik. youve been livin in a dream world neo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 (permalink) | |
Kitiltott
Hely: Kecskemét
Összes hozzászólás: 393
Hírnév szint: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Idézet:
Tényleg komoly munkát rak Jano a videóiba, kommentjeibe, látszik, hogy beleásta magát a villába. Ezért tisztelet neki. De változatlanul azt gondolom, ez messze nem a Szent Grál, ami leírja a pénzügyi piacok működését. Egy alternatív elemzési eszköz. Ha van 3 pontunk remekül rajzolható rá abcd, amiből már csak egy lépés az Elliott. Ha valaki ferde támaszokat keres ott pl. a Fibo fan. Ha középvonalra és szélső értékről visszapattanásra esküszik, jól követi a mozgást Belkhayate 2009-ben díjnyertes COG stratégiája. S nem kell szubjektum a berajzoláshoz sem. De ezek a geometria modellek mindig működnek? Elég, ha benyög valamit Szíjjártó, vagy Csányi piacra dobja a részvényeit… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 (permalink) | |
Új tag
Összes hozzászólás: 23
Hírnév szint: 7 ![]() |
![]() Idézet:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 (permalink) |
Szenior tag
Összes hozzászólás: 696
Hírnév szint: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kénytelen vagyok részben kmisi mellé állni. Ez a villa semmivel sem több és kevesebb, mint a többi technikai eszköz. Lehet használni, de pont annyit ér, mint a többi technikai eszköz. Egy technikai eszköz pedig pont annyit ér mint a fundamentum. Van aki sikeresen tud rá alapozni, van aki nem.
Nézzük pl itt van az US. Számomra egyértelmű, hogy csődöl. Bármit lép. Erre vannak, akik azt mondják: Nem lehet egy 200 éve felépített bizalmat csak így szétrombolni, agyrém lenne. Közben mindannyian tudjuk, hogy a történelem ennél sokkal biztosabb és értékesebb hatalmakat rombolt szét pillanatok alatt. Ad bármilyen jelzést a piac szempontjából a (szubjektív) technikai long és a fundamentális long EURUSD kereszten? Nem. Ránézek pl FF-en a kereskedők 62%-a shortol. Ha a mamóka attól érzi magát biztonságban, mert ott a kereszt a nyakában, legyen. Ettől függetlenül a közelünkben simán meggyilkoltak egy nyugdíjas papot. Az embernek szüksége van arra, hogy megkapaszkodjon valamiben, és megpróbálja "uralma" alatt tartani a piacot. Természetesen ilyen formában nem fog menni, de ha szerencséje van, azt fogja hinni hogy emiatt lesz szerencsés. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy mi alapján köt, ha sikeres. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 (permalink) | |
Vendég
|
![]() Idézet:
És mivel az a stratégia épp elég bizarr és egyben tudományos (és Jano nagyon jól adja elő), ezért a tyúk meg a takonyra ugrás esete hibátlanul működik! ![]() ![]() Nekem tetszik. Élvezettel olvasgatom a bejegyzéseket. Jó látni ahogy sokan a szentgrált látják a vonalakban. És azt is hogy annak aki érti hogy mit, hova húzogat, annak a rendszere ezzel (is) pénzt termel, mint minden mással, amit az ember meggyőződés szinten alkalmaz a kereskedésében. Mert ugye tudjuk hogy villa, meg párhuzamos vonalak igen régóta léteznek... És talán valahol a végtelenben még találkoznak is! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#141 (permalink) | ||
Vendég
|
![]() Idézet:
Idézet:
amit lehet tenni, hogy a elfogadjuk a vesztes tradeket(-1R) és a nyerő tradeket(+3R,+5R,+10R..stb) futni hagyjuk. így matekkal és pszichoval "legyőzzük" a piacot terméktől,idősíktól függetlenül. biztonság meg egy illúzió. nincs biztonság. az élet egy állandó változás. a bizonytalanság elfogadása adja a legnagyobb biztonságot. |
||
![]() |
![]() |
#142 (permalink) | ||
Vendég
|
![]() Idézet:
![]() Idézet:
![]() Beléptem euraud shortba (megjósoltam, hogy esik). Volt egy elképzelésem (megjósoltam a egy ellenállási szintet), hogy mi állítja meg az emelkedést. Beállítottam a kezdeti stop losst (megjósoltam, hogy hová nem fog visszatérni az ár), majd áthelyeztem ( megjósoltam, hogy hová nem fog visszatérni az ár). Abban a meggyőződésben élünk, hogy a következő alkalommal is növeljük a találati arányunk egy újabb magas R/R-ú tréddel. Pozitív életszemlélet, nyitott szív, csakrák!!! ![]() |
||
![]() |
![]() |
#145 (permalink) | |
Vendég
|
![]() Idézet:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=YkRWhmkxtj8 |
|
![]() |
![]() |
#150 (permalink) | |
Vendég
|
![]() Idézet:
Tetszik ez az 50-50%-os elemzés. ![]() Szerintem pénteken semmi nem változott. Pont addig ment fel, amíg mennie kellett.... http://finance.yahoo.com/echarts?s=D...rce=undefined; Azt hiszem holnap is vagy fog esni az eső, vagy ha nem akkor száraz időnk lehet. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Címkék |
Money Management, növekedés, risk, scaling, system |
Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|
![]() |
||||
Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
Follow the smart money! (Kövesd az okosakat!) / Commitments of Traders | bandris | Kezdőknek | 66 | 2013-03-11 22:00 |
Apollo Money Maker (AMM) Expert Advisor | HZFX | Devizatőzsde | 14 | 2012-12-13 09:16 |