| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Van valamilyen tapasztalatotok a Magyar Telekom részvényekkel?Tipikus osztalék részvény,vagy azért lehet remélni némi hozamot is? Nemrég kezdtem el tőzsdézni,és próbálkozok a piacon!
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kifejezetten osztalékpapírról van szó.
Komoly árfolyamemelkedés azért sem nagyon várható, mert a piac le van fedve és fel van osztva. Nincs nagy lehetőség a fejlődésre, hisz már nem folyik a telefon és kábelhálózat bővítése, új hálózatok felvásárlása sem nagyon várható. Magyarul az Mtelekom esetében csak a hálózatok és szolgáltatások fejlesztése várható, ami nem jelent bővülést, hisz egyre jobb, gyorsabb szolgáltatást kell nyújtani ugyanazért a bevételért. Versenytársak szorítják le az árakat... Pont ezért is fizetnek magas osztalékot. Nem kell a pénz a bővítésre, hanem inkább kifizetik osztalékként.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0 ![]() |
Hali!
Egy kérdés az osztalékkal. Vettem előző héten 770-en Mtelecomot, meddig kell a számlámon tartani, hogy megkapjam az osztalékot? 04/28 vagy 04/30? Azt tudom, hogy 04/27-én a számlámon kell lennie. Válaszotokat előre is köszönöm |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Sopron
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0 ![]() ![]() |
A T+3 nap elszámolás miatt amit ma megvettél (vagy egyébként is volt), az 30-án még a tulajdonodban lesz, vagyis ma lehetett utoljára vásárolni osztalékért. Ha osztalékot szeretnél, holnap már eladhatod a részvényeidet, az 31-én menne ki a tulajdonodból - ha lenne ilyen nap.
"akkor, ha jól értem, ma este zárás után a szamlamon van a részvény holnap eladhatom és kapok osztalékot " - tehát igen. Arra viszont számíthatsz, hogy elvileg az osztalék nagyságával az árfolyam is kisebb lesz. |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0 ![]() ![]() |
Idézet:
Az igaz, hogy nem számíthatunk tőle nagy növekedésre, de lefelé is viszonylag stabil. Azaz nem valószínű, hogy egyik hónapról a másikra tönkremenne. Én szoktam vele játszani az ilyen ingadozásokra, pár hónapos relációban simán benne van egy kb. 10%-os haszon esélye... |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() |
Inkább kötvénynek, mint kincstárjegynek... Az követi le jobban a hozamok változását. És mivel részvényről van szó, és kockázatosabb mint egy kötvény, a piaci hozamokhoz képest tartalmaz hozamfelárat.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 99
A várható 10% körüli osztalék még mindig csábító lehet az M-Telekom papíroknál, de itt sincs kolbászból a kerítés.
Elég csak ránézni a 10 évvel ezelőtti árfolyamra és akkor már nem olyan egyértelmű, hogy a stabil osztalékra számítva olyan jó befektetés a távközlési cég papríja. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 269
Hmm. osztalékfizetés óta mintha nem akarna igazán teljesíteni az MTELEKOM.
Tulajdonképp ez még csábító árfolyam is lehetne a várható osztalékok miatt, de szinte már gyanús, hogy nem megy feljebb. Nem hagyna bent a piac ennyi könnyű pénzt ha nem lenne valami a háttérben. Lehet idén volt utoljára ilyen magas osztalék? |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Érdeklődnék egy portfolós részvény vásárlásról. A tranzakció státusza: Teljesíthető Ügylet neve, iránya: Vételi megbízás módosítása Részvény neve: MAGYAR TELEKOM Piac: BUDAPEST STOCK EXCHANGE Ajánlat típusa: Limitáras Limitár: 583 Ft Stop limit: Igen Stop limit aktiválási ár: 592 Ft Megbízás érvényessége: Visszavonásig (2010.12.07) Ebben az esetben hol teljesül a vétel? Mikor kerül ki a piacra? És hol a stop loss?Mert akárhogy is nézem nem világos számomra. Előre is köszi a választ! petyac
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|