Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Részvényárfolyamok


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-07-29, 15:01   #1 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-29
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 10
Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.
Alapbeállítás Fundamentális elemzés

Manapság a csapból is a technikai elemzés folyik, így sokaknak ez egyet jelent magával a tőzsdei elemzéssel. Itt van azonban az elemzések egy korábbi és nem lényegtelen formája a Fundamentális Elemzés!
A tőzsdei árfolyamokat hosszú távon ugyanis nem a hangulat és a különféle alakzatok határozzák meg, hanem az adott cég gazdasági mutatói, a politikai és iparági fejlemények, jövőbeli várakozások a cég termékeivel kapcsolatban és számos egyéb közgazdaságilag jól megfogható tényező.

Én nyíltan vállalom, hogy nem sokra tartom a technikai elemzéseket. Miért is egy alakzat döntené el, hogy egy cég jövője miként alakul? A különféle alakzatok már eleve a fundamentális tényezők alapján alakulnak ki, így aki ezekre támaszkodik már másodkézből szerzett információk alapján dönt.
Az sem véletlen, hogy a piac tele van mindenféle tőzsdei képzésekkel, melyek szinte kizárólag a technikai elemzésekkel foglalkoznak. Kérdem én miért is indít valaki tőzsdei képzést, ha egyszer olyan információ birtokában van, amivel simán meggazdagodhatna? Miért teremt saját magának konkurenciát egy olyan piacon ahol rövid távon csak a másik kárán lehet nyereségre szert tenni?
Mivel sokan követik a technikai elemzéseket, ezért az árfolyamot is befolyásolják. Márpedig, ha a valós adatok helyett a grafikonok határozzák meg az árfolyamot az igencsak tévútra vezetheti a technikai elemzések alkalmazóit.

Természetesen a fundamentális elemzés sem tökéletes. Nem lehet képletbe foglalni a sok információt és hírt, hisz ezeknek jó része eleve nem számszerűsíthető. Alapját azonban a tények, a gazdasági mutatók jelentik és hosszú távon ez az, ami igazán számít.
Alkalmazása igen nehéz és a mások által publikált fundamentális elemzések sem szentírások. A múltból számos példát találhatunk erre és a jövőben is biztos sok tévesnek bizonyult elemzés fog napvilágot látni.

A tőzsde a többség számára nem a hirtelen meggazdagodás területe. Ami pénzt valaki megkeres, azt mások elveszítik és csak a tőzsdén szereplő vállalatok teljesítménye az ami igazi nyereséget termelhet. Akármilyen elemzést is alkalmazzunk ezt nem árt szem előtt tartani.

Nyitásképp ajánlok egy linket a fundamentális elemzésekről, ahol elég részletesen ki van vesézve a téma: http://www.internetsuli.hu/curriculum.php?id=24&page=1
__________________
Attis - A fundamentális
Attis nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-30, 15:08   #2 (permalink)
Tag
 
Tőzsdeász logója
 
Csatlakozott: 09-03-15
Összes hozzászólás: 84
Hírnév szint: 10
Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.
Alapbeállítás

Hello Attis!
Engem is leginkább a fundamentális elemzés érdekel, mivel nincs időm/erőm/kedvem folyamatosan a gép előtt figyelni az árfolyamokat.
Ennek a topiknak nem a Haladó szekcióban lenne a helye a technikai elemzéssel egy szinten? Én ott keresném először.
Minden jót:
__________________
Tőzsdeász.hu hírfigyelő - nem maradsz le egy hírről sem
Tőzsdeász nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2009-07-31, 08:58   #3 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-01-30
Összes hozzászólás: 285
Hírnév szint: 10
Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Optimisták a befektetők

Az indexen most arról írnak, hogy a befektetők mekkora arányban optimisták, illetve pesszeimisták. Most kiugróan sok az optimista és ilyenkor szokott jönni a nagy bukta.

Ez fundamentális elemzésnek számít?
Úgy gondolom, hogy ami nem technikai az ide tartozik és tulajdonképpen ez az elemzés nem a grafikonok alapján született.

A cikk:
http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/...s_a_tozsdeken/
Kisbefektető nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-01, 12:22   #4 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-07-16
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
hzolka a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Ahogy én a piacot látom laikusként, őszig felfele megyünk. Októberre elérhetjük a tavaly októberi szintet, tehát a nagy gödörben a mély gödör peremére visszakapaszkodunk. Ez mondjuk otp esetén 7-8e pont. Messzebbre most nem érdemes nézni (illetve én nem tudok). Szóval én úgy látom jobb, ha igyekszem, mert érdemes most beszállni, nem húzni az időt. Akár nagyobb pénzel is, különben lemaradok egy jó kis kaszálásról.
Vélemény?
hzolka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-01, 13:17   #5 (permalink)
Adminisztrátor
 
Csatlakozott: 09-01-24
Összes hozzászólás: 379
Hírnév szint: 10
harzol elindult a hírnévhez vezető úton.harzol elindult a hírnévhez vezető úton.harzol elindult a hírnévhez vezető úton.harzol elindult a hírnévhez vezető úton.harzol elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Sokak szerint épp egy nagy esés vár ránk.
Lemaradni nem tudsz semmiről, ellenben egy hatalmas buktába is beleugorhatsz ezzel a hirtelen ötlettel.
Persze azt senki nem tudja, hogy mi jön az elkövetkezendő időkben, de szerintem ha megkérdezel 100 hozzáértőt, hogy lesz-e idén 7000 az OTP, akkor legalább 99 azt fogja mondani, hogy nem.
Szerintem túlontúl optimista vagy. Méterekkel a talaj fölött jársz. Vigyázz, mert innen nagyon nagyot lehet esni.

A kedvedet nem akarom elvenni, de légy óvatos.
harzol nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-13, 07:32   #6 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Attis! Ki kell, hogy ábrándítsalak kissé. A fundamentális elemzés egy nagyon jó módszer, akkor, ha mint befektető szeretnél résztvenni a piacon. De azt garantálhatom, hogy ha rövidtávú kereskedőként szeretnél boldogulni, biztos, hogy veszítesz a fundamentális eredmények elemzésével. Ugyanis ilyen esetben a piaci folyamatokat a pillanatnyi hangulatok befolyásolják, és nem a közgazdasági események.
Az alakzat elemzése a nem azt szeretné megmondani, hogy milyen lesz a cég eredménye hosszútávon, hanem azt, hogy milyen lesz a pszichológiai vélemény rövidtávon. A kereskedőt, vagy spekulánst ha így jobban tetszik, nem érdeklik, a cég eredményei különösebben, csak az, hogy az alakzatból való kilépéssel megfelelő profithoz tud jutni rövidtávon, vagy sem. Én magam mint technikai kereskedő azt mondhatom, hogy abban a pillanatban kukázom az adott instrumentumot amit kereskedek, ha technikailag úgy látom, hogy befejezte a pályafutását és a profittermelését az én szemszögemből. Teszem ezt úgy, hogy rá sem nézek fundamentálisan.
Tehát a lényeg, hogy a két elemzési típus nem ellensége egymásnak, hanem más célok érdekében kell őket bevetni, mivel az árakat más alapok mozgatják hosszú vagy rövid távon. Minnél hosszabb távon fektet be valaki(hangsúlyozom, hogy befektet) annál jobban csökken a pszichológia szerepe és növekszik a közgazdaságtané, és minnél rövidebb távon kereskedik a páciens(hangsúlyozom kereskedik) annál inkább fordítva van ez.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-13, 10:52   #7 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-29
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 10
Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.
Alapbeállítás

Tisztában vagyok azzal amit írsz, ám én ennél tovább megyek.

Fundamentális elemzés a legtöbb esetben valóban nem alkalmas a rövid távu árfolyamváltozások meghatározásához. Ezt soha nem is mondtam.
Van azonban sok olyan tényező, ami a grafikonnál többet mond. Pl.: más börzék teljesítménye, általános gazdasági hangulat, különféle jelentések megjelenése, jegybanki döntések...

Persze nekem nem véletlenül a fundamentális elemzés a legfontosabb, mert én valóban befektető vagyok. Ne nem kell vagyonokra gondolni, de bankbetét helyett tőzsdén tartom a pénzem, vagy kivételes esetben befektetési alapban, állampapírban.

A technikai elemzést azonban tényleg nem tartom semmire. Szerintem aki azt használja az szerencsejátékot űz. Mindenki ugyanazt látja, minden jól algoritmizálható, pénzt keresni mások kárán lehet. Amit te elbuksz megnyeri más, amit más buki lehet te nyered meg.
Biztos vannak olyan szempontok, ami alapján a jobbak pozitívan jönnek ki az ügyletekből. Ilyen a gyorsaság, precizitás és még biztos sok más is. A lényeg azonban az, hogy a technikai elemzők összességében nullán vannak. Amit az egyik nyer, a másik elbukja.
Számomra nem kérdéses, hogy nem a kispénzű magánemberek kerülnek ennek negatív oldalára.

Hát ennyi. Maradok a fundamentális elemeknél és a hosszú távú befektetésnél.
__________________
Attis - A fundamentális
Attis nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-13, 11:22   #8 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Attis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A technikai elemzést azonban tényleg nem tartom semmire. Szerintem aki azt használja az szerencsejátékot űz. Mindenki ugyanazt látja, minden jól algoritmizálható, pénzt keresni mások kárán lehet. Amit te elbuksz megnyeri más, amit más buki lehet te nyered meg.
Biztos vannak olyan szempontok, ami alapján a jobbak pozitívan jönnek ki az ügyletekből. Ilyen a gyorsaság, precizitás és még biztos sok más is. A lényeg azonban az, hogy a technikai elemzők összességében nullán vannak. Amit az egyik nyer, a másik elbukja.
Számomra nem kérdéses, hogy nem a kispénzű magánemberek kerülnek ennek negatív oldalára.
Akkor én már több mint 11 éve űzök szerencsejátékot, ha a technikai elemzés, annak tekinthető. Valószínűsíthető, hogy láttam egy s mást ezen idő alatt, és ha nem tudnék tartósan plusszba lenni, nem foglalkoznék a dologgal.
Kicsit úgy érzem, hogy megveted a spekulációt, pedig aki a tőzsdére jön annak tudatában kell lennie, hogy itt nem csak nyerni, hanem bukni is lehet. És ha hiszed, ha nem ebben nincs válogatás. Láttam már kispénzű embert is feladni, és 1998-ban nagypénzűt is a 72-es troli alá ugrani a tőzsde miatt. De egy közös volt bennük, mégpedig az emberi hülyeség és mohóság. Ez nem a tőzsde, de még csak nem is a spekulánsok hibája. Azt is látni kell, hogyha nem lennének spekulánsok a tőzsdén akkor nyugodtan megvehetnéd a kedvenc részvényedet, azon bizony egy lyukas garast sem keresnél, mert az árat nem a közgazdaságtan, hanem a kereslet/kínálat hajtja. Amíg a spekulánsok nem kezdenek el pörgetni egy papírt, addig bizony az ott marad.
Amivel a jobbak pozitívan jönnek ki, és tartósan plusszosak tudnak maradni az elsősorban a stratégiai gondolkodás, és a pénzmenedzsment, azaz tudják, hogy miképpen maradjanak kevesebb ideig veszteségben és miképpen igyekezzenek a nyereséges pozíciókban minnél tovább bent maradni.
Na szóval nem akarlak én meggyőzni a technikai elemzésről és annak hasznosságáról, csak azért ne nézzük ilyen egyoldalúan a dolgokat.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-13, 11:49   #9 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-29
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 10
Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.Attis már nem kispályás.
Alapbeállítás

Pont az a problémám, hogy mindenki egyoldalúan nézi a dolgokat, méghozzá a technikai elemzés oldaláról. Hirtelen technikai elemzés hívő lett mindenki és 99%-ban csak ezzel foglalkoznak a tőzsdetanfolyamok is. Ennek következtében a friss tőzsdézők is.

Spekulánsok mindig is voltak és lesznek is. Ezzel nincs is semmi baj, kellenek is, hisz elképzelhetetlen a tőzsde nélkülük. Arra akarok rávilágítani, hogy ne csak azt a rohadt grafikont lesse és elemezze mindenki!
__________________
Attis - A fundamentális
Attis nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-13, 12:32   #10 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Attis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Pont az a problémám, hogy mindenki egyoldalúan nézi a dolgokat, méghozzá a technikai elemzés oldaláról. Hirtelen technikai elemzés hívő lett mindenki és 99%-ban csak ezzel foglalkoznak a tőzsdetanfolyamok is. Ennek következtében a friss tőzsdézők is.

Spekulánsok mindig is voltak és lesznek is. Ezzel nincs is semmi baj, kellenek is, hisz elképzelhetetlen a tőzsde nélkülük. Arra akarok rávilágítani, hogy ne csak azt a rohadt grafikont lesse és elemezze mindenki!
Nos valóban sok tőzsdetanfolyam foglalkozik az ilyesmivel, bár a véleményem az, hogy a nagyrészük semmit sem ér, mert vagy olyanok oktatnak, akik megfelelnek annak a tételnek hogy "aki tudja az csinálja, aki nem tudja az meg oktatja" azaz a pénzüket még véletlenül sem a tőzsdén keresik, hanem legjobb esetben is a tőzsdével kapcsolatban. Ja és nem mellékesen olyan anyagokat oktatnak amelyek a netem ingyen hozzáférhetőek.
Valóban nem érdemes mindenkinek a grafikonokat nézni, annál is inkább, mert van aki egyszerűen nem alkalmas tőzsdei spekulánsnak. Jobban jár, ha már inkább hosszabb távra fektet be, vagy alapok papírjait veszi. Csak, hát az a helyzet, hogy sokan nem látják ezt be, és mivel nem látják be, viszonylag rövid időn belül padlót fognak fogni. Tőke és önbecsülés tekintetében is.
De hát az ember ilyen. Nem mindegy, hogy azt mondják neki, hogy "kapsz egy jobbhorgot" vagy tényleg kap egyet. Igénylik az emberek a jobbhorgot!

Mindamellett feltenném azt a kérdést, hogy szerinted a rövidtávon kereskedőknek mi alapján kellene dönteniük?
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-15, 08:57   #11 (permalink)
Tag
 
Tőzsdeász logója
 
Csatlakozott: 09-03-15
Összes hozzászólás: 84
Hírnév szint: 10
Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.
Alapbeállítás

Nekem tiszta sor volt, hogy fundamentális alapon hosszú távra kell befektetni, így is viselkedem.
Persze azért amikor hosszú távra akar valaki beszállni, akkor is érdemes vetni egy pillantást a chartra, nehogy már a maximumon vásároljon be...
Minden jót:
__________________
Tőzsdeász.hu hírfigyelő - nem maradsz le egy hírről sem
Tőzsdeász nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-08-16, 09:02   #12 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Tőzsdeász eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nekem tiszta sor volt, hogy fundamentális alapon hosszú távra kell befektetni, így is viselkedem.
Persze azért amikor hosszú távra akar valaki beszállni, akkor is érdemes vetni egy pillantást a chartra, nehogy már a maximumon vásároljon be...
Minden jót:
Így van. A ha fundázik az ember, akkor is érdemes a jó belépési pontot megkeresni technikai elemzéssel és például egy több hónapos, ne adj isten több éves támaszon elkezdeni a vételt, mert ott várható, hogy védeni fogják a vonalat.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-20, 12:50   #13 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-04-04
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Antal a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A lényeg srácok, hogyha technikailag nem vagytok toppon, és nem követitek le az árfolyam mozgását, akkor érhetnek meglepetések.
Antal nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-28, 15:56   #14 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-05-28
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
maverick202 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én viszonylag új vagyok a kereskedésben, és mivel viszonylag csak kevés pénzem van erre a célra ezért rövidtávú kereskedéssel foglalkozom, de szerintem még itt sem fontos abszolút szétválasztani a technikai elemzést és a fundamentálisat. A fundamentális elemzés alatt azt értem, hogy időnként bizonyos hírek alapján kereskedsz. Mert vannak olyan hírek, amik nagyon gyorsan beépülnek az árakba, és ha jön egyfajta hír, emellett pedig a grafikon is arra mutat, amerre szerinted a hír is vinni fogja az árakat, elég jó profitot lehet fogni.

Mondok egy példát: Én napi szinten követem a piaci híreket, különböző nagy, külföldi oldalakon. Egy-két héttel ezelőtt, amikor kijöttek a szokásos jelentések a nagy befalapok összetételéről, elég hamar olvastam, hogy Soros szinte a teljes arany eszközeitől megszabadult. Egyébként is folyamatosan követem az aranyat, mert nagy rajta a voltailitást, és jókat lehet fogni a mozgásokon. Megnéztem a grafikont azon is úgy tűnt, hogy ellenállásba ütközött az arany, mellette ott volt a jelentés a Soros alapról, akire szinte az összes kisbefektető odafigyel, ezért várható volt egy nagyobb korrekció. Szóval benyitottam egy aranyshortot, és az arany ára alig egy nap alatt vagy 15-20$-t esett. Mondanom sem kell, hogy még egy viszonylag biztonságos méretű tőkeáttétellel is elég jó pénzt fogtam. Ráadásul én ezt az üzletet, majdnem kockázatmentesnek mondanám, mert a hírek is és a grafikonok is egy irányba mutattak.
maverick202 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-28, 16:31   #15 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

maverick202.

A fundamentális alapokon történő kereskedésnek(inkább befektetésnek), nem sok köze van a hírkereskedéshez. Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy ország esetében megjelenő negatív hír, törvényszerűen érinti az adott ország gazdasági alapjait, vagy nevezzük inkább fundamentumainak.

Amit te csináltál az inkább egy hírre történő reagálás volt.
Amikor viszont fundamentálisan értékelünk egy vállalati részvényt, egy országot egy devizát, arra vagyunk kíváncsiak, hogy érdemes e a jövőre vonatkozólag közép vagy akár hosszabb távon beléjük fektetni. Pl részvénynél a vállalat távolabbi kilátásai a piacon, a versenytársak, a tőkeellátottsága, a tulajdonosi struktúrája (mondjuk mennyire fognak szakmai döntések születni) a termelő vállalat pénzügyi helyzete....stb. Vizsgálhatjuk a ROE mutatót, a piaci kapitalizációt, a EPS mutatót vagy éppen a P/E mutatót és még lehetne sorolni. Na ilyenkor már elkezdünk fundamentálisan elemezni.

De az, hogy Sorosék adják vagy veszik az aranyat, hát annak nem sok köze van ehhez.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-28, 17:19   #16 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-05-28
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
maverick202 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Azt mondtam, hogy a fundamentális elemzés alatt én azt értem, hogy hírre történő kereskedés. Tudom h. mi a klasszikus fundamentális elemzés, de sajnos nem vagyok Warren Buffet, és nincs jó pár milliárd befektetésre váró dollárom.

Csak azt modnom, hogy a tőkeáttételes kereskedés során nyilván csak rövidtávon kereskedhetsz a margin miatt, viszont emiatt még nem kell csak a technikai elemzésre támaszkodni.

Lehet h. nem volt a legjobb a példám, de akkor másik: Az EUR/USD példája. Folyamatosan jöttek hírek az elmúlt hetekben a görög, spanyol gondokról, a németek ezzel kapcsolatos belpolitikai gondjairól stb. (remélem ezeknek a dolgoknak már köze van az EUR fundamentális értékeléséhez) Én úgy voltam vele, hogy ezek olyan erejű, negatív hírek h. viszonylag hamar bele kell épülnie az árba. Egy ideig a kiábrándító hírek ellenére az EUR/USD felfelé tartott, már-már úgy látszott fittyet hány a tagországok egyéni gondjaira, adósságaira. Egészen múlt péntekig, amikor szépen beszakadt, és ez hétfőn is folytatódott. Azóta mondjuk már visszaerősödött, de ha rövid időre is a hírek (ami remélhetőleg fundamentális) beépültek az árba.

Lényeg a lényeg: Azt mondom h. bizonyos fundamentális híreket, tényeket, adatokat rövidtávon is meg lehet játszani, és jó pénzt lehet vele csinálni, nem kellenek a különböző tankönyvi mutatók. Annak akkor van értelme ha van jó pár misid, és 5-10-20 éved erre a célra.
maverick202 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-28, 17:37   #17 (permalink)
Szenior tag
 
Forex Klub logója
 
Csatlakozott: 10-11-06
Összes hozzászólás: 2.699
Hírnév szint: 11
Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.Forex Klub elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Úgy sem tudod meghatározni, hogy éppen milyen hír milyen befolyással van bármelyik instrumentumra. Lehet attól teljesen ellentétes is a reakció, mint amit te "logikusan" várnál. Legjobb példa erre az amerikai munkanélküliségi adat.
Forex Klub nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-29, 10:29   #18 (permalink)
Tag
 
Zeeman logója
 
Csatlakozott: 10-08-15
Összes hozzászólás: 81
Hírnév szint: 9
Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
maverick202 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Azt mondtam, hogy a fundamentális elemzés alatt én azt értem, hogy hírre történő kereskedés. Tudom h. mi a klasszikus fundamentális elemzés, de sajnos nem vagyok Warren Buffet, és nincs jó pár milliárd befektetésre váró dollárom.

Csak azt modnom, hogy a tőkeáttételes kereskedés során nyilván csak rövidtávon kereskedhetsz a margin miatt, viszont emiatt még nem kell csak a technikai elemzésre támaszkodni.

Lehet h. nem volt a legjobb a példám, de akkor másik: Az EUR/USD példája. Folyamatosan jöttek hírek az elmúlt hetekben a görög, spanyol gondokról, a németek ezzel kapcsolatos belpolitikai gondjairól stb. (remélem ezeknek a dolgoknak már köze van az EUR fundamentális értékeléséhez) Én úgy voltam vele, hogy ezek olyan erejű, negatív hírek h. viszonylag hamar bele kell épülnie az árba. Egy ideig a kiábrándító hírek ellenére az EUR/USD felfelé tartott, már-már úgy látszott fittyet hány a tagországok egyéni gondjaira, adósságaira. Egészen múlt péntekig, amikor szépen beszakadt, és ez hétfőn is folytatódott. Azóta mondjuk már visszaerősödött, de ha rövid időre is a hírek (ami remélhetőleg fundamentális) beépültek az árba.

Lényeg a lényeg: Azt mondom h. bizonyos fundamentális híreket, tényeket, adatokat rövidtávon is meg lehet játszani, és jó pénzt lehet vele csinálni, nem kellenek a különböző tankönyvi mutatók. Annak akkor van értelme ha van jó pár misid, és 5-10-20 éved erre a célra.
Sajnos tényleg hírre kereskedsz és nem fundamentálisan. Mert a hírre kereskedés azt jelenti hogy egy egy negatív vagy pozitív hír rövid távon milyen hatást okoz!
A fundamentális elemzésnél nem sokat számít hogy a németeknél milyen viták vannak belpolitikailag! A görögök fundamentálisan az euro országok gdp-jének kb 3%-át adják és ramaty náluk a helyzet. Míg a németek kb a 25%-át...
Vagyis ha fundamentálisan elemzel akkor a görög-spanyol-portugál hármasnál a bankrendszerük erejét és a német(és egyéb euroországbeli) bankok feléjük való kitettségét érdemes nézni!
És az említett hármasnál sem az számít már hogy bajban vannak mert azt már régen tudjuk! A lényeg hogy miként tudják a folyó fizetésüket finanszírozni!

Csak egy gyors példa a görögökre: ugye minden állam a folyó költségvetésére rövid távú hiteleket vesz fel év közben(és közép-, hosszú távúakat is) mert a bevételek csak lassabban folynak be, viszont a béreket,támogatásokat,számlákat stb fizetni kell! Ha a görög bankrendszer illikvid akkor ezt csak külföldi befektetők által tudja megoldani! De nem bíznak bennük a külföldi befektetők mert nem akarnak olyan reformokat hozni ami biztosítaná hogy csökken a deficit és nem a még nagyobb eladósodás és így a csőd felé mennek! Most nem akarok mélyebben belemenni a német bankok görögök felé való kitettségébe de a lényeg az hogy fundamentális elemzésnél nem az számít hogy beszélnek a problémákról hanem hogy milyen megoldási javaslatok hangzanak el és melyiknek van nagyobb valószínűsége és az hogyan hathat az egész EU bankrendszerére(likviditására, ezáltal a szűkülő hitellehetőség ami lassítja a növekedést, refinanszírozások fontosak a nagy cégeknek stb) és ezáltal más államok növekedésére!
Mert a görög válság nem azért baj mert olyan részarányt képviselne az EU-ban hanem mert más országokból szívja el a tőkét...

Vagyis ha plcégeknél nem a Sidius által említett ROE,ROA, P/E , iparági mutatók, nyersanyagindexek stb alapján... vagy devizáknál a bizalmi indexek, külker mérleg, folyó fizetési mérleg, bankrendszer mutatói stb alapján számítasz(mert a fundamentális elemzés bizony számítások is!!) valamintcsak napon belül kereskedsz akkor te a hírre kereskedsz!

Természetesen ha úgy gondolod hogy az EURUSD párost fundamentálisan kereskeded le akkor szívesen olvasok kisebb elemzéseket hogy mi várható szerinted ezügyben mert magam is érdeklődöm a fundamentális elemzés iránt csak a tőkém nem engedi meg a komolyabb befektetést és a daytrade amúgy is érdekel
__________________
A Tőzsde egy vicces hullámvasút
Zeeman nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-29, 15:51   #19 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-05-28
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
maverick202 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Pont mostanában olvastam egy fogamra való cikket ezzel kapcsolatban:

http://tozsdeakademia.com/forex-stra...z-eurot-hajtja
maverick202 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-05-30, 20:35   #20 (permalink)
Tag
 
Zeeman logója
 
Csatlakozott: 10-08-15
Összes hozzászólás: 81
Hírnév szint: 9
Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Zeeman már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
maverick202 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Pont mostanában olvastam egy fogamra való cikket ezzel kapcsolatban:

http://tozsdeakademia.com/forex-stra...z-eurot-hajtja
Nem rossz!
Mondjuk én jobban szeretem a különlegességeket! Pl még tavaly olvastam egy konkrét számokkal teletüzdelt svájci frankos előrejelzést ahol leírogatták hogy melyik europai ország mekkora frank alapú hitelmennyiséggel rendelkezik (lakosságra és vállalatokra) és hogy az amiatt frank forgalom(ami szintén elég szépen ki volt számítva) miért fogja még sokáig erősen tartani a valutát!

Meg Kína tartalékvaluta elképzelései! Ami ha beindul valamelyik valuta felé(az euro esélyes) akkor mint a gőzhenger megy! Hisz elég csak megnézni hogy mekkora dollártartalékot halmozott fel amit valamikor diverzifikálni fog!
__________________
A Tőzsde egy vicces hullámvasút
Zeeman nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-09-13, 12:20   #21 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szerintetek melyek a legmegbízhatóbb és legrészletesebb médiumok, amelyekből egyes vállalatokról minden nyílvános adathoz hozzá lehet jutni ?
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-12-22, 13:27   #22 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Intel nagyon kedvező vételnek tűnik számomra EV/EBITDA, profit margin és szektor alapján is. Trend is úgy tűnik támasztva van. Dividend sem elhanyagolható...

Kereskedik még valaki vele?
  Válaszol idézettel
Régi 2013-01-08, 17:04   #23 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Rendkívül hálás lennék,ha lennétek szívesek megírni nekem, hogy az interneten hol találom a következő adatokat.
Mindegyik adat világszinten értendő ( ha úgy nincsen akkor régiónként pl. USA, EU, stb..)
-egyes gazdasági ágazatok bevételei
-gazdasági ágazatokon belül iparágak bevételei
-iparágakon belül al-iparágak bevételei, azokon belül pedig szakágak bevételei

Tehát egy olyan adatbázisra lenne szükségem, amiben az ilyen "top-down" megközelítésnek megfelelően lehet követni a globális gazdaságot.
Létezik ilyen adatbázis és egyáltalán léteznek ilyen adatok?

A segítséget előre is köszönöm szépen!
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-01-12, 10:49   #24 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Rendkívül hálás lennék,ha lennétek szívesek megírni nekem, hogy az interneten hol találom a következő adatokat.
Mindegyik adat világszinten értendő ( ha úgy nincsen akkor régiónként pl. USA, EU, stb..)
-egyes gazdasági ágazatok bevételei
-gazdasági ágazatokon belül iparágak bevételei
-iparágakon belül al-iparágak bevételei, azokon belül pedig szakágak bevételei

Tehát egy olyan adatbázisra lenne szükségem, amiben az ilyen "top-down" megközelítésnek megfelelően lehet követni a globális gazdaságot.
Létezik ilyen adatbázis és egyáltalán léteznek ilyen adatok?

A segítséget előre is köszönöm szépen!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...or_composition
  Válaszol idézettel
Régi 2013-01-15, 18:19   #25 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszi, de ez nagyon kevés.
Szerintem nem jól értelmezted azt amit írtam...
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-02, 20:04   #26 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Amazon short:

http://seekingalpha.com/article/1531..._article_title
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 10:40   #27 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem tudom miért nem tűnik fel senkinek, hogy a CEO már kipakolt $250.000.000 értékben $250-es feletti árfolyamon...

Ezzel valószínűleg nem a hétvégi kirándulást akarta fedezni...

http://finviz.com/quote.ashx?t=amzn
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 12:52   #28 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Lehetséges AXP short:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/i....2.186833.html

Érdekes!!
Csatolt kicsinyítések
fundamentalis-elemzes-axp.png  
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 15:38   #29 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem tudom miért nem tűnik fel senkinek, hogy a CEO már kipakolt $250.000.000 értékben $250-es feletti árfolyamon...

Ezzel valószínűleg nem a hétvégi kirándulást akarta fedezni...

http://finviz.com/quote.ashx?t=amzn
ő már 2 éve is adta, akkor 73 körül, úgyhogy ez szvsz nem annyira mérvadó. jövő hét csütörtökig itt fog mocorogni az árfolyam, akkor jön ki a gyj, inkább ez indíthat el nagyobb mozgást, ha gázos lesz.(mint ebay tegnap).
Amexet addig nem shortolnék, amíg Buffett bácsi portfóliójának a 12%-át adja ő már csak jobban ért a fundához, mint mi itt összesen
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 19:19   #30 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Mekkora volumenben adta 2 éve?

Buffet portfolioja publikus, de mikor frissül?
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 22:13   #31 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

http://finviz.com/insidertrading.ashx?oc=1043298&tc=7
nagyobb tételben adta, mint most, de mivel csak 73$ volt az ár, ezért öszegben kevesebb. a legalsó sor 2 éve február. itt látod,h eladott 1850000db-ot, a mostani "csak" 1millió db körül volt, de az ár kissé több.
Buffett portfolio 3 havonta frissül. a márc.31 állapot szerint volt 12%-a a cégben. ő azért nem m1-en kereskedik, nem gondolom,hogy hírekre kiszórja pik-pakk ha mégis, azt látni fogjuk
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-18, 22:31   #32 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

hopp, ezt benéztem, nem 2 éve volt az a tranzakciója, hanem 2008-ban, de azóta is folyamatosan adja, mikor kell egy kis lé régebben nagyobb tételekben adta, de felment az ár, így gondolom kevesebb is elég mostanában.
úgy látom, még van majd 87 millió db papírja, azzal kihúzza egy darabig....(uhh..az 26,1 milliárd usd jelen árfolyamon)
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-19, 00:51   #33 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Az IPO tündérmeséje
Instagram után semmin sem csodálkozom

Kíváncsi vagyok Buffet kipakol-e
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-26, 21:48   #34 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Kijött tegnap az AMZN gyorsjelentés, a cég ismét veszteséges, bár a bevétel a vártnál vmivel jobb: reakció FEL 2,7%-kal - tegnap még afterben beverték a kicsik de gyorsan visszajött, most meg már 8,5 dolcsis pluszban van. Mikor írtad, én is gondolkodtam shorton- csak gyj után, ha xar lesz- hát nem lett szép, de a nagyok csak meghúzták irgalmatlan forgalommal. Ebből is látszik ,hogy részvénynél 2 dolog számít: viselkedés, reakció. az amzn már vagy 3 éve bull trendben mozog, a gyj-re adott reakció meg elég jó, úgyhogy a shorttal itt is várnék, mint axp-nél. (nyilván nem m1,2,3,4,5,stb..re gondolok, hanem alaphangon D1-re)
amúgy mostanában arra játszok, hogy afterben, meg premarketben a kicsik egymást szivatják, másnap nyitás után jönnek a nagyok, és irányba állnak ismét a papírok. némi lélekjelenléttel jól lehet keresni. (pl tegnap kijött egy amcsi utazásszervező gyj-e, amire a céget beütötték 26%-kal (expe). erre a kicsik leverték a pcln árát 870 körülre- ugyanaz a szektor ugye) ma még nyitás előtt beszálltam 890 körül, mert látszott, h húzzák vissza. nyitás után 10 perccel már 900 volt az ár...10 perc 1000 usd.
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-27, 10:39   #35 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-03-28
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 8
William Gates a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Tegnap mi történt a JPY-el, hogy olyan masszívan menetelt egész nap?
William Gates nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-07-27, 21:07   #36 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
William Gates eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tegnap mi történt a JPY-el, hogy olyan masszívan menetelt egész nap?
Végy egy pillantást a Nikkeire.
  Válaszol idézettel
Régi 2013-07-27, 21:09   #37 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

AMZN-t minél tovább húzzák fel, annál nagyobbat fog esni. Most még erős a piac.

AXP egyelőre 10-20-50-es mozgóátlag alatt van. Ha nem megy fölé jó lehet a short. (Ha nem, akkor előbb utóbb az lesz )
  Válaszol idézettel
Régi 2013-08-31, 21:12   #38 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Úgy nézem az AXP long ki is purcant akkor, AMZN még egy utolsó hajrára képes volt
  Válaszol idézettel
Régi 2013-10-24, 10:04   #39 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Ritkán járok mostanában erre..
Nekem nem úgy tűnik, mintha az AXP long kipurcant volna, most ath körül van, AMZN-nal együtt.(úgy tűnik mégsem véletlen, h Buffett az egyik leggazdagabb ember a világon)
Az Amazonnal kapcsolatban: ok, hogy veszteséges a cég, de irgalmatlan forgalmat bonyolít.
Az éves forgalma 67 MRD Usd, a vesztesége meg 101 millió.Ez 0,15%!
Az ebay nyeresége forgalomarányosan 17% körül van, ha az AMZN csak a negyedét összehozza ekkora forgalommal, az évi majd 3 MRD Usd a jelenlegi forgalomra vetítve.(jelen várakozások szerint a forgalom jelentős növekedése és a veszteség csökkenésére számítanak q3-ban) Lehet, h a 400usd-s célárak nem is túl magasak?...
Az AXP-nél meg úgy összességében az amcsi pü-i szektornál nem állnék a rövid oldalra amíg a fed kétkézzel szórja a pénzt. amíg tart a qe, addig buy on dip! (és a lakosság még csak most kezdi felfedezni a részvényeket)
Az egész csak onnan jutott eszembe, hogy ma AMZN gyj, érdemes figyelni, különösen after hours-ban lehet gyorsan nagyot kaszálni ilyenkor...
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-11-16, 17:00   #40 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Már a csapból is a stimulus folyik, szóval a részvénypiaci lufi lassan elkerülhetetlen

Definició szerint ha a párhuzamos csatorna tetejét átlép az ár logaritmikus skálán, akkor kezdődik az eszetlen mania fazis.

DAX-ot nézte valaki?
Csatolt kicsinyítések
fundamentalis-elemzes-amzn.png   fundamentalis-elemzes-axp.png  
  Válaszol idézettel
Régi 2013-11-17, 15:00   #41 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

"Már a csapból is a stimulus folyik, szóval a részvénypiaci lufi lassan elkerülhetetlen "-ez nyilván így van, a lufit már régóta fújják, a kérdés csak az, hogy mikor pukkad ki. Mivel Yellen lesz a Fed elnök, ezért simán mehet még a qe.
Mellesleg egy bull marketbe akármikor belefér egy 20% körüli korrekció, attól még bull marad ameddig ilyen mértékű a likviditás a piacon, addig itt nem lesz bear...amíg van pénz rv-t venni, addig miért is csökkennének az árak? a pénznek menni kell valajóhová.

"Definició szerint ha a párhuzamos csatorna tetejét átlép az ár logaritmikus skálán, akkor kezdődik az eszetlen mania fazis."- Bocs, de ez nem a fundamentális elemzés topik? csak abból gondolom, mert itt nincs vonalhúzogatás, indikátorhalmaz, meg mindenféle varázslás..ki is van halva rendesen, végül is sokkal egyszerűbb két vonalból megjósolni a jövőt, mnt megérteni a p/bv-t, roe-t roi-t és a többieket
Amzn:
http://finviz.com/quote.ashx?t=amzn&ty=c&ta=0&p=m
szektortárs ebay:
http://finviz.com/quote.ashx?t=ebay&ty=c&ta=0&p=m
ha megnézed a marginokat és az eps várakozásokat a két cégnél, akkor láthatod, h van még bőven kraft az amzn-ban.
szvsz az amzn-t egyenlőre nem mondanám lufinak, csak simán beárazta a piac a jövőt.
Axp-nél nekem elég hosszú távra, ha Buffett nem kezdi el leépíteni a poziját
09.30 adatok:
http://www.gurufocus.com/holdings.ph...=position#cont
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-11-17, 16:17   #42 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Még egyik piac sincs lufi fázisban. Az csak a legvége.
  Válaszol idézettel
Régi 2013-12-13, 21:45   #43 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a vállalatok mindenféle könyvelési manőverrel tudják alakítani a mérlegüket.
Tehát még akkor is tudnak papíron nyereséget kreálni, amikor mínuszban vannak.
Az ilyen dolgokkal szerintetek mit lehet kezdeni, ha fundamentumok alapján akarunk döntést hozni ?
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-12-14, 00:09   #44 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a vállalatok mindenféle könyvelési manőverrel tudják alakítani a mérlegüket.
Tehát még akkor is tudnak papíron nyereséget kreálni, amikor mínuszban vannak.
Az ilyen dolgokkal szerintetek mit lehet kezdeni, ha fundamentumok alapján akarunk döntést hozni ?
Röviden: semmit. (lásd: Enron)
Bővebben: azért elég sok lehetőség van kivédeni a csúnya manipulációt.
1, Minden befektetés alapja a diverzifikáció. ha csak 1 váll. részvényét tartod, és manipulálnak, majd buknak, buksz mindent, de ha 10 részvényedből dől be az egyik cég, akkor nincs akkora tragédia.
2, a Funda nem csak nyereség/veszteség. Több mutatót kell használni, csökkentve ezzel a "mellényúlás" lehetőségét.
Nekem pl. ezek vannak standard beállítva:
http://finviz.com/screener.ashx?v=21...tionshort&ft=2
3, Konkrét vásárlás előtt kiszámolom a rv. Graham számát, és ha nagyon túlárazott, akkor nem veszem meg.
4, Amennyiben a fentiek alapján minden ok, akkor megvárok naposon egy technikai jelet, sáv alja, rsi 20 körül, duplaalj, ilyesmi. Nem viszem túlzásba ezt a részét, annyira nem fontos ennél a stratégiánál. (van technikai alapú belépő is)
5, legyen az ember bármily körültekintő, a piac még mehet a pozi ellen, akár nagyon is, ezért az első 2-4 hetet mindig biztosítom opcióval. Igaz így csökken a nyereség, de maximalizálva van a veszteség, és a stop sem tesz ki a poziból.(stopot soha nem használok)
Gondolom más is tapasztalta azt a "kellemes" érzést, hogy poziba lép, majd az ár ellene megy, kiüti a stop-ot, még szöszöl kicsit körülötte, majd megindul a jó irányba..na ezt opcióval ki lehet rv esetén védeni
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2013-12-14, 08:05   #45 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a vállalatok mindenféle könyvelési manőverrel tudják alakítani a mérlegüket.
Tehát még akkor is tudnak papíron nyereséget kreálni, amikor mínuszban vannak.
Az ilyen dolgokkal szerintetek mit lehet kezdeni, ha fundamentumok alapján akarunk döntést hozni ?
"Ismerd a managementet"
  Válaszol idézettel
Régi 2013-12-14, 17:40   #46 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm szépen a válaszokat!
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-06-03, 19:56   #47 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia!
Röviden vázolnád, hogy hogyan működik ez az opcióval biztosítás?

Idézet:
stingy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
5, legyen az ember bármily körültekintő, a piac még mehet a pozi ellen, akár nagyon is, ezért az első 2-4 hetet mindig biztosítom opcióval. Igaz így csökken a nyereség, de maximalizálva van a veszteség, és a stop sem tesz ki a poziból.(stopot soha nem használok)
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-06-23, 12:06   #48 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-04-06
Összes hozzászólás: 390
Hírnév szint: 8
stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.stingy elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

röviden: ha veszel pl 100db rv-t, és emellett 1 kontraktus put opciót. ekkor max az opció díját bukhatod el.(viszont nyilván nyereség is akkor képződik, ha a rv. árfolyama többet emelkedik, mint a rv.bekerülési ár + put "ára".)
ez nyilván a legegyszerűbb példa, opciós stratégia.
http://www.theoptionsguide.com/optio...trategies.aspx
itt 72 stratégia van, lehet válogatni
stingy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-06-23, 17:35   #49 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 265
Hírnév szint: 8
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm szépen !
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-06-25, 07:40   #50 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Gdp & cpi
Csatolt kicsinyítések
fundamentalis-elemzes-gdp-vs-inflation.png  
  Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
elemzés, fundamentális elemzés, tőzsdei elemzésJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolvaA pontos idő 06:42 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.