Tőzsde Fórum

Tőzsde Fórum (http://forum.tozsde.hu/)
-   Részvényárfolyamok (http://forum.tozsde.hu/reszvenyarfolyamok/)
-   -   Aktuális árfolyam változások magyarázata (http://forum.tozsde.hu/reszvenyarfolyamok/60-aktualis-arfolyam-valtozasok-magyarazata.html)

Kisbefektető 2009-03-13 09:51

Aktuális árfolyam változások magyarázata
 
Ma komoly pluszban nyitott a tőzsde, OTP különösen hasít.
Én nem igazán értem, hogy miért? Mire reagált ma a piac?

Arra gondolok, hogy a tegnapi tengeren túli nagyobb emelkedés hatására megy felfelé a BUX, de ez csak tipp. Ennyi lenne?

Arra gondoltam, hogy ebben a témában mindig megvitathatnánk az aktuális változásokat és azok miértjét. Mi kezdők ebből tanulhatunk majd, hisz a múltbéli események megértése segíthet a jövőbeli döntések meghozatalához.

WiZARD 2009-03-13 10:48

soxor csak ennyi. ha usa emelkedett, akkor követjük. ha esett akkor is.
és van amikor (mint elmúlt pár napon) pont ellentétesen mozgunk, néha hír hatására, néha anélkül :(
napközben DAX, és usa határidők tudják mozgatni a piacot, és többnyire azt követjük, de erre is igaz, hogy előfordulhat az is hogy ellentétesen mozgunk...

mellesleg megint volt 3 nap esés (amikor usa/nyugat eu emelkedett), jöhet egy kis korrekció itthon is.

Kisbefektető 2009-03-19 14:54

Mostanában elég gyakran megyünk szembe az USA beli árfolyamokkal. Ez miért van?

Megesett felfelé és lefelé is.

Konkrétan a mai napi nagy felfele mitől van?
Mi az oka annak, hogy minden reggel gyengélkedik a forint, aztán estére felhúzzák? Nekem ebből az jön le, hogy az MNB nap végére rántja vissza az árfolyamot, de ennyire már csak nem amatőrök.

Becker 2009-03-25 11:07

Nem biztos, hogy ez a megfelelő hely, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy elértük és talán már túl is vagyunk a tőzsdei mélyponton.
Ha ez igaz lenne, akkor mostanában kellene bevásárolni.

Ti mit gondoltok erről? Megvolt már az alja?

Én nem hiszem, hogy 9000 alá eshetne a BUX és 1200 sem lesz már az OTP.

Persze ez csak az én tippem és tudom, hogy semmi sem kizárt. Lehet még ebből 600 Ft-os OTP és 5000-es BUX. Nagyon soktényezős a képlet.

Az alját elkapni ugyebár nem lehet, erre játszani felesleges is. Sokan írják, hogy ez megint csak egy kis Rally, ami most megy, de bennen felmerült, hogy ez már a trendfordulás volt.

korompai.andras 2009-03-25 18:33

Akár Trend, akár csak egy kisebb emelkedés, érdemes lehet kihasználni, ha az árfolyamok úgy indokolják, és itt szigorúan csak a technikai elemzésről beszélek.

Lehet ezeken is pénzt keresni, ezért aki spekuláns típus, kezdjen el gondolkodni a holnapi vásárlásán. Aki azonban biztosabb sikerekben, és hosszú emelkedőben reménykedik, az várjon még egy korrekcióra, tudjátok, csak a biztonság kedvéért. :D

stock 2009-09-24 10:22

Sziasztok!

Ugyan nem árfolyam változás, csak arról szóló hírek, de én értetlenül állok előttük:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009...ti_reszvenyek/
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009...forintos_euro/

Előbbi a hazai Blue Chipek erősödését jósolja, míg utóbbi 245 Ft-os eurót.
Hova ez a hirtelen optimizmus? Mintha valakinek direkt az lenne a célja, hogy most sok kisembert beugrasszon egy nagybevásárlásba, valamint EUR eladásba.
Ahogy én látom a helyzetet pont a korrekció ideje jött el és az EUR is bármikor 280 fölé szaladhat.

Persze nem mondom, hogy tuti így lesz, de amit ezek a cikkek írtak arra jelenleg kevesebb az esély, mint az esésre. Mégis nyomatják őket pont egy olyan napon, mikor egész komoly eséssel indított a BUX.

willow 2009-09-25 13:18

Tudod, ha valamit sokan jósolnak, az előbb, vagy utóbb be is következik.De én sem a tőzsde jelenlegi erősödésében, sem a 245 forintos euróban nem hiszek. Valaki tőzsdeguru akar lenni. Ha bejön amit mond, akkor ő az ünnepelt sztár. Ha meg nem, akkor ki emlékszik arra a kis névtelen elemzőre.
Üdv
willow

sidius 2009-09-25 14:44

Hát ezeket az elemzőket, még olvasni is szörnyű, bár én teljesen immúnis vagyok rájuk. Mindenesetre ha elemeznek akkor én igyekszem az ellenkezőjében gondolkodni. 23-án is elmagyarázták, hogy most már venni kell az eurusd-t. Na én végigshortoltam a napot. Egy darab long nem sok annyit nem nyitottam a párban.

Kisbefektető 2010-01-05 14:39

Ha valakinek van arra valami magyarázata, hogy most miért emelkedik ilyen eszementen a BUX és különösen a MOL azt szívesen olvasnám.

Mag28 2010-05-08 13:33

Valaki kérem világosítson fel a következőkről!

Az egész válság Amerikából indult ki, az ottani jelzálogpiaci válság hatására.
Mindezek után az olyan feltörekvő piacok szívták meg legjobban, mint mi. A mi valutánk zuhant a mélybe, a mi alapkamatunk ugrott meg és a mi tőzsdénk szakadt be. Természetesen sok más hasonló országgal együtt és persze másnak is jutott a jóból.
Mindeközben az USA röhögve vesz tudomást minderről, tolja az ezermilliárdokat a lakosságnak és a vállalkozóinak, mert fillérekből kap hitelt.
Azért kap fillérekből hitelt, mert a pénzüket féltő emberek tőlünk menekítik ki a pénzüket és viszik Amerikába!!! Abba az Amerikába, aki ezt az egészet kiváltotta, oda ahol a legtöbb bank ment csődbe és oda, ahol az emberek olyan hülyék voltak hogy szénné adósodtak el, hogy abból ingatlanspekulácóba fektessenek.
Csak nekem visszás ez az egész???

Most itt van a Görög válság?
Rettenetesen eladósodtak a Görögök. Ekkora hiánynál, már az ingyenélő és hasonló jelzők lennének a megfelelőek. Mi sem vagyunk semmik, de náluk nagyon elszaladt a ló.
Mindazonáltal az EU nagyon kis szeletét teszik ki. Ha kihúznánk őket a képletből, akkor 1% GDP visszaesés se lenne EU szinten és akkor már 0-val számoltuk Görögországot.
Mindezek után egész Európa beleremeg a Görög válságba! Az az EU kerül bajba, aki Görögországot kihúzni igyekszik a szarból, saját forrásaiból juttat pár 100 milliárd eurót a Görögöknek!
Azoknak a Görögöknek, akik most saját népüket ölik, törnek-zúznak, ahelyett, hogy dolgoznának. Igazuk van a Szlovákoknak, hogy miért ők segítsenek a Görögöknek, mikor azok sokkal jobban élnek, mint ők.
Ha itthon kiürül a kassza, akkor én nem verekszem össze az asszonnyal, hanem spórolni kezdünk! Náluk az egész országban kiürült és képtelenek kicsit is visszavenni.
Nem lenne ezzel semmi baj. Ássák csak a saját sírjukat, ha akarják, de miért dől össze a fél EU gazdaság miattuk?

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem azok az országok szívnak, akik a bajt okozzák?
Attól, mert Amerikában és Görögországban elcsesznek valamit miért szív a fél világ, köztük mi is?

sidius 2010-05-08 18:02

Ne haragudj, hogy azt mondom, ez a kérdés nem teljesen idevaló!

Ettől függetlenül válaszolni azért lehet rá!
Amerika! Teljességgel igazad van, attól eltekintve, hogy itt az USA-ról beszélünk nem Amerikáról. Azért lehet, hogy az argentinok megsértődnének, ha egy kalap alá vennénk őket az USA-val, de Hugo Chavez biztos!:)
Bár igazad van, de mondjál már nekem egy olyan történelmi időszakot, amikor nem a kicsik voltak a nagyokért hanem fordítva! Róma esetében másképpen volt? A középkorban másképpen? Hát első világháborúban vagy a másodikban? A hidegháború idején?
Az USA ugyanaz mint Róma, csak csak 1500 évvel később. Sőt ha hiszed ha nem, ha megéli a világ, akkor mernék rá tenni némi aprót, hogy 1500 év múlva is hasonló érdekek mentén fog működni ez a FÖLD nevű sárgolyó. A kicsik szívnak, a nagyok nyernek. Ezen aztán kár keseregni. Vagy ha kesergünk, akkor attól jobb lesz? Azon kell gondolkodni, hogy az adott és fennálló keretek között én mit tudok tenni, amivel előrébb viszem a környezetem és a saját dolgaimat.

Görögök! Nem is olyan régen még minket kellett kihúzni a kakiból és gyaníthatóan még most sem sikerült ez tökéletesen. Alapvetően tök mindegy, hogy ez összegszerűen kevesebbe került mint a görögök megmentése, de a párhuzamok ugyanazok. Aki nem hiszi járjon utána, de csak egy példa: Adóelkerülés!
Az EU nem a görögök miatt került bajba. Ez hatalmas tévedés. Az EU legfőbb baja az, hogy azok az értékek amikért elméletileg deklaráltan létrejött, már akkor sem vették komolyan, most meg aztán főleg nem. Sőt akkor sem, amikor a hozzánk hasonló országokat felvették. Már akkor egyértelmű volt, hogy ez nem az egyenlők közössége, hanem lesznek az egyenlők, és az egyenlőbbek. Lesznek akik idehúznak, lesznek akik odahúznak, lesznek akik sehova sem húznak. Ez egy nemzetállami rendszer, és ez a legnagyobb gyengéje, ugyanis ez előrevetíti, hogy így soha az életben nem lesz versenytársa az USA-nak, Kínának vagy akárkinek. Európának alapvetően egyszerű döntést kell meghoznia: Nemzetállamok közössége lesz vagy elindul a mély integráció felé. Ha nem zetállamok közössége lesz illetve marad, akkor legjobb esetben is max 20 éve van, de szerintem még annyi sem. Ha elmélyülni akar akkor meg nem kellene mindenféle nemzetállami szívózásokkal akadályozni a folyamatot.
Amiről te beszélsz, azaz a görögök csődje (és jó eséllyel az összes dél-európai térségnek szaga van), nem csak a görögök hibája, hanem az egész monetáris unió csődje. Olyan országok kerültek néhány paraméter alapján bele, akiknek semmi esélye nem volt hosszútávon betartani a játékszabályokat. Néhány agyon hallgatott közgazdász, ezt már nagyon régen mondogatja. Bezzeg amikor felvetődött a kétsebességes Európa gondolata, mekkora nagy sírás-rívás volt. Legalább akkora mint a nyugdíj esetében a svéd modell emlegetése alkalmával, kis hazánkban.
Azt egyszer és mindenkorra tudomásul kell venni, hogy amíg egy ország, térség vagy nevezzük akárminek, nincs egy szinten azokkal, akikkel egy klubba szeretne kerülni, addig ne próbálkozzon a klubbal, amíg a feltételeket nem tudja teljesíteni, de minden szinten ám. Gazdaságilag, pénzügyileg, társadalmi tudatban és még sorolhatnám. Ha nem így tesz abból csak káosz lesz, mint ahogyan a fenti példából is látszik!

Mag28 2010-05-10 13:37

Ok. Akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi történik ma?

A zuhanás és most az emelkedés is a Görög helyzethez kapcsolódik. Mi ez ha nem "az aktuális árfolyam változások magyarázata"?

Lehetett tudni, hogy ez lesz. A Görög helyzett miatti pánik nem tarthatott örökké, mégis sokan erősen lereagálták.
A válság óta hiszti van a piacokon és nem a cégek értékét nézik a kereskedők, hanem föl-le rángatják az árfolyamot. Sokakat megszivatnak ezzel, sokan buknak a tőzsdén.
De ki nyer ezzel az egésszel igazán sokat?

sidius 2010-05-10 15:47

Idézet:

Mag28 eredeti hozzászólása (Hozzászólás 4175)
Ok. Akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi történik ma?

A zuhanás és most az emelkedés is a Görög helyzethez kapcsolódik. Mi ez ha nem "az aktuális árfolyam változások magyarázata"?

Lehetett tudni, hogy ez lesz. A Görög helyzett miatti pánik nem tarthatott örökké, mégis sokan erősen lereagálták.
A válság óta hiszti van a piacokon és nem a cégek értékét nézik a kereskedők, hanem föl-le rángatják az árfolyamot. Sokakat megszivatnak ezzel, sokan buknak a tőzsdén.
De ki nyer ezzel az egésszel igazán sokat?

Az nyer nyilván aki a bukókkal ellentétesen játszott.
A kereskedők nem is a cég értékét nézik! Ők spekulánsok akiket alapvetően a gyors árfolyam alakulások érdeklik.
Ne keverjük össze őket, a befektetőkkel akiket viszont a cégek érdeklik, és elsősorban a fundamentumokkal törődnek, nem a pillanatnyi pánikrohamokkal. Őket nem vagyok biztos, benne, hogy megszívatták.
Egyébként mivel a válságnak közel sincs még vége (bár úgy lenne, de lehet még néhány csontváz a szekrényben amik elő fognak jönni), lesz itt még lejtmenet. Nagy kérdés az is, hogy mit fog tenni a világ és az egyes országok az óriási adósságállománnyal. Valahogy majd azt is kézben kell tartani, és finanszírozni. Lesz ebből még rémüldözés!

Egyébként meg tökmindegy mi okozta a hisztit a piacokon. Utólag úgyis könnyű okosnak lenni. A tőzsde emelkedésből és esésből áll, amióta feltalálták. Az a kérdés, hogy az adott pillanatban melyik oldalon állsz, és ennek megfelelően fogod értékelni. Mi ebben a probléma?

sidius 2010-05-10 15:56

Egyébként erről beszéltem a 11. hozzászólásomban:

http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/...s_mentocsomag/

Az EU jövője például ilyenektől függ. Döntéseket kell hozni, hogy megvédik az eurót vagy sem. Persze ez nem elég. Monetáris szinten szerintem alap, hogy át kell vizsgálni, hogy az eurót használó országok, hogyan hathatnak az euróra, és keményen oda kell tenni magukat, hogy megvédjék a közös pénzt. Akinek ez nem tetszik az ki kell vágni a euró övezetből. Ennek a lehetősége megteremthető, főleg a görögök után szerintem lesz erre igény. Megjegyzem, hogy addig kár is bevezetni az eurót olyan országoknak, ahol a politikai, a gazdaság, és a nemzet gondolkodása, a jövedelmek...stb nincs megfelelő szinten. Például ez Magyarországra is vonatkozik, bárhogy is fáj kimondania egy magyarnak.

mano 2010-05-21 08:19

Úgy látom megjött a korrekció vagy a W keményen.
Mindenki készülhet erős shortokra a tegnapi amerikai zárás után...

mano 2010-05-27 17:38

Kína rendesen odatette magát tegnap és ma.
Kicsit megzavarták a tőzsdei kereskedést az egész világban.
Gondolom jót nevettek amikor egymás után szakadt és emelkedett a tőzsde egy elszólásra.

mano 2010-06-07 10:20

Azt hiszem azért idevésem az utókornak, hogy csütörtökön, pénteken "böszmeség" volt, majd vasárnap gyógyító puszi.
Ennek megfelelően én ma még esést, de ha külföldön nincs valami komolyabb zűr, akkor később emelkedést várok.

bandus 2010-06-07 12:15

én ma reggel vettem részvényt 525 db-ot 4800-ért. nem kis pénzemben került, de remélem megérte.

amikor lement 4400-ra hülyét kaptam.
most már megy vissza hál istennek.

én is a holnapot várom. Remélem Viktor mondd pár szép és jó dolgot, hogy izmosodjon az otp.

Mag28 2011-02-10 14:38

Mi ez az eszméletlen esés, ami ezen a héten zajlik?
Senki nem írja miért van, nincs magyarázat rá. Legalábbis én nem találom.

Egyiptom nem lehet, mert az már múlt héten is zajlott és akkor felfelé mentek az árak.

Kisbefektető 2011-02-11 09:00

Azért ez szerintem nem olyan nagyon meglepő.
Számos ok áll a háttérben, például a kormány által beharangozott reformok csúszása.

Itt olvashatod több elemző véleményét: http://vg.hu/penzugy/tokepiacok/lesz...tne-meg-340599

Becker 2011-04-06 09:00

Idézet:

Becker eredeti hozzászólása (Hozzászólás 585)
Nem biztos, hogy ez a megfelelő hely, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy elértük és talán már túl is vagyunk a tőzsdei mélyponton.
Ha ez igaz lenne, akkor mostanában kellene bevásárolni.

Ti mit gondoltok erről? Megvolt már az alja?

Én nem hiszem, hogy 9000 alá eshetne a BUX és 1200 sem lesz már az OTP.

Persze ez csak az én tippem és tudom, hogy semmi sem kizárt. Lehet még ebből 600 Ft-os OTP és 5000-es BUX. Nagyon soktényezős a képlet.

Az alját elkapni ugyebár nem lehet, erre játszani felesleges is. Sokan írják, hogy ez megint csak egy kis Rally, ami most megy, de bennen felmerült, hogy ez már a trendfordulás volt.

Aztamindenit!!! Hogy én milyen okos voltam 2 évvel ezelőtt. Elméletben!
Gyakorlatban viszont egy nagy hülye vagyok, mert akkor nem vettem végül szinte semmit. Mondhatni, hogy nem hittem magamban.

Azt már megtanultam, hogy ezzel nem szabad foglalkozni, de így leírva a saját bölcsességemen megakadt a szemem.
Mától újra kicsit aktívabb leszek itt. :)

Mag28 2011-09-22 22:08

No csak nehogy a végén mégis igazad legyen!

Becker 2011-10-26 10:23

Mégsem lettem aktívabb és mégsem látom annyira miért arra mozognak az árfolyamok amerre mennek... Valaki?

Becker 2011-10-26 10:39

Amúgy mit gondoltok róla:
mekkora szerepe van mondjuk egy KEG, illetve hazai piacon nézve a másik véglet, az OTP részvény árfolyamának rövid távú mozgásában a nagyobb fórumokon egy-egy hangadónak, vagy a nagyobb szakmai portálokon lehozott cikkeknek? Egy-két újságíró, vagy hangadó akár játszhat is arra, hogy előbb meglépi, majd megírja!?

Szerintem egy OTP-nél ennek elhanyagolható a szerepe, de egy gagyi papírnál már akár egy felezést, vagy épp duplázást is előidézhet a kis mennyiségek miatt. Elég ha ráugrik 1 tucat ember egy KEG szintű papírra. Nos?

Kisbefektető 2011-10-28 09:22

A kis részvényeket egyetlen ember is meg tudja mozdítani, a nagyokhoz pedig minimum egy Index.hu címlap kell. Emlékszem a Panergy-t és az RFV-t hirdette meg úgy 1 éve pont az index és azokban a napokban meg is ugrottak vagy 5-10%-al.

A Tőzsde Fórum szerintem már egy közepes papírt is meg tudna mozdítani.

Érdekes felvetés.

gabor 2012-01-09 23:22

Az én értelmező kéziszótáram kereskedéshez részvényekre, ha valakit a hírek még befolyásolnak:
---------------------------------------------

(Bennfentes vagy S.R. ügyletek, brókercégek, tőzsdei portálok hírei*kapcsán az alábbi idézőjelbe tett szavak, mondatok értelmezése)

Véteben "Gondolkozik": *
(Megtörtént a vétel?) Elad, legjobb esetben nem vesz.

Eladáson "Gondolkozik":*
(Megtörtént az eladás?)*Vesz, rosszabb esetben tart.

"Vett", "Vesz":
Magánsz. össz. 25mill felett emelkedésre számít, az alatt piacbef. lehet.
Cég (akár SRV) a kib.mennyiség alapján min.5%-al növelte a vásárlásokkal a részesedését, emelkedésre számít, az alatt piacbef. lehet.

"Eladott","Elad":
Ua. mint a "vett" csak fordítva.

"Befektetés"-re ajánlott (ill. reklámozott instrumentum):
Ha az utóbbi hónapokban-hetekben megingott a fel, akkor Kitárazás van. Hosszú beragadásra érdemes számítani.

"Befektetés"-re nem ajánlott, "Bovli" kategória:
Ha a reálgazdaságban produktív és ált.ban nyereséges akkor ez vételi jel.*
Ha a cég honlapján 2 klikkeléssel nem találom meg, hogy tudom megvenni a termékét, szolgátatását úgy Bovli. Vagy a honlapja főoldalán kapásból az árfolyam fogad akkor Bovli. Minősítéstől függetlenül is.

"Tartást javasol":
Fogalma sincs mi várható, ha az előző ajánlása nem jött be.

"Összeomlás":
Nem lesz összeomlás.

"Tovább Szárnyalhat":
Hirtelen és váratlanul fog beszakadni.

"Elérte mélypontját":
Nem érte el a mélypontját.

"Elérte a csúcsát":
Nem érte el a csúcsát.

"Hova emelkedik?":
Számítani lehet további emelkedésre, míg ugyanezen szakértők pozitívan nem nyitkoznak az emelkedés várható célárával kapcsolatban.

"Dinamikusan fejlődő":
Piramist építenek. Ha meginog a fel, kitárazás van. "Dinamikus" tőkemelésre is lehet hamarosan számítani.

"Ennél már nem mehet lejjebb":
Ennél lejjebb fog menni.

-----
Remélem nem maradt ki semmi lényeges...

StLui 2012-01-10 08:47

Idézet:

gabor eredeti hozzászólása (Hozzászólás 18982)
Az én értelmező kéziszótáram ...

Jó, tetszik :D

recefyce 2012-10-26 20:00

Felteszek egy amatőr kérdést...
Nyomon lehet követni a cégekhez befutó megrendeléseket?
Vagy ez cégfüggő?

recefyce 2017-01-29 19:47

Komolyan mondom, hogy begyújtok a könyvekkel és utána kiugrok a földszinti ablakon :)
Ennyit arról, hogy ha jobban teljesít a cég az elvártnál, akkor komoly emelkedésre lehet számítani, szelvénylevágás után meg komoly esésre....
Legyetek szívesek ezt megmagyarázni nekem:
Agilent Technologies, Inc. Jele: A
Napi grafikon.ThinkOrSwim platform.
2016.12.29: Osztalékot fizet. Utána egy nap kicsi esést követően számottevő emelkedés 9 napon keresztül.
11.15: Jelentés: A bevétel több lett, mint a kalkulált. Némi emelkedés, ami egy napos csak, utána komoly beszakadás.
09.30: Osztalékot fizet. A chart meg sem rezzent, menetel felfelé.
08.17.: Jelentés: Több bevétel az elvártnál. Erre esik az árfolyam, majd oldalazni kezd, ezt követően még jobban beszakad.
06.30: A szelvény levágást követően jön a rally...

AlpinForex 2017-01-29 22:44

Idézet:

recefyce eredeti hozzászólása (Hozzászólás 86196)
Komolyan mondom, hogy begyújtok a könyvekkel és utána kiugrok a földszinti ablakon :)
Ennyit arról, hogy ha jobban teljesít a cég az elvártnál, akkor komoly emelkedésre lehet számítani, szelvénylevágás után meg komoly esésre....
Legyetek szívesek ezt megmagyarázni nekem:
Agilent Technologies, Inc. Jele: A
Napi grafikon.ThinkOrSwim platform.
2016.12.29: Osztalékot fizet. Utána egy nap kicsi esést követően számottevő emelkedés 9 napon keresztül.
11.15: Jelentés: A bevétel több lett, mint a kalkulált. Némi emelkedés, ami egy napos csak, utána komoly beszakadás.
09.30: Osztalékot fizet. A chart meg sem rezzent, menetel felfelé.
08.17.: Jelentés: Több bevétel az elvártnál. Erre esik az árfolyam, majd oldalazni kezd, ezt követően még jobban beszakad.
06.30: A szelvény levágást követően jön a rally...


Szia!
Bar utolag magyarazatot gyartani egy mozgas megideologizalasara legalabb annyira konnyu, mint ertelmetlen, megis, hogy ne ugorj ki az ablakon itt az en verziom, ime:
1. Osztalek. Egy 45 dollaros reszvenynel 11 cent szelvenykiarazodas nem egy nagy truvaj, kulonoskepp, ha ez a reszveny minden kulonosebb ok nelkul alapjaraton is tobb mint napi fel dolcsit mozog. A heti chart long trendet mutat, a kassza csorog, nem csoda ha osztalek utan a bikak rendre erore kapnak.
2. Jo hirre eses. A regi tozsdei bolcsesseg jut eszembe:vegyel a pletykara, adj el a hirre. Barmilyen abszurd, a veteli kedvet a sztori futi, nem a hir. A sztori a jovot festi rozsaszin vagy vervoros ecsettel, a hir mar a mult, mely torvenyszeruen szurke es keves teret ad a fantazianak a kiszinezesere.

recefyce 2017-01-30 09:06

Köszi, hogy leírtad a te verziód!
Tehát kb. az lehet, hogy a- "ha jobban teljesít a cég az elvártnál, akkor komoly emelkedésre lehet számítani, szelvénylevágás után meg komoly esésre...."- című alap tézis csak akkor állja meg a helyét ha előzőleg nem árazódott be a pletykák, jóslatok, előzetes ígérgetések mentén? /...már pedig rendszerint beárazódik../

AlpinForex 2017-01-30 09:56

Idézet:

recefyce eredeti hozzászólása (Hozzászólás 86216)
Köszi, hogy leírtad a te verziód!
Tehát kb. az lehet, hogy a- "ha jobban teljesít a cég az elvártnál, akkor komoly emelkedésre lehet számítani, szelvénylevágás után meg komoly esésre...."- című alap tézis csak akkor állja meg a helyét ha előzőleg nem árazódott be a pletykák, jóslatok, előzetes ígérgetések mentén? /...már pedig rendszerint beárazódik../

Igen. Szerintem is a tőzsdén fundamentális alapon a meglepetés, a konszenzussal ellentétes (vagy azt jelentősen felülmúló) hír tud nagy lendületet adni az árnak. Ha csak a már beárazódott (előzetesen várt) eredmények realizálódnak, akkor jön a pletykára (elemzői jóslatokra, megérzésekre stb.) extra kockázatot vállaló korai beszállók profitrealizálása... De vigyázat! Részvényeknél a negyedéves jelentéshez csatolt menedzsment predikciók is bekavarhatnak a tényleges ármozgásba!

recefyce 2017-01-30 13:57

"a konszenzussal ellentétes (vagy azt jelentősen felülmúló) hír tud nagy lendületet adni az árnak"
Igen, igen...viszont a példában hiába volt még a várakozásokat is felülmúló eredmény :)
Nem egyszerűek ezek a dolgok... :S

AlpinForex 2017-01-30 15:44

Idézet:

recefyce eredeti hozzászólása (Hozzászólás 86224)
"a konszenzussal ellentétes (vagy azt jelentősen felülmúló) hír tud nagy lendületet adni az árnak"
Igen, igen...viszont a példában hiába volt még a várakozásokat is felülmúló eredmény :)
Nem egyszerűek ezek a dolgok... :S

Ha egyszerű lenne, mindenki így keresne pénzt... :-)
Mindazonáltal a hozzászólásomban felhívtam a figyelmet, hogy részvények esetén a menedzsment várakozások jelentősen be tudnak kavarni a számok sugallta képbe. Tehát -ha valaki funda alapon akar döntést hozni-nem elég csak a kijött eredmény számot nézni, célszerű elolvasni a negyedéves eredménybeszámolót a háttér folyamatokról és az így levont következtetések alapján meghozni a döntést.

recefyce 2017-01-30 19:48

Vaaagy úúgy...Ezek szerint van egy kalkulációja az elemzőknek, a vállalati menedzsmentnek és a tömegnek...ha jól értem...
Bár ezek közül nyilván a tömeg akarata a fajsúlyosabb...

AlpinForex 2017-01-30 23:03

Idézet:

recefyce eredeti hozzászólása (Hozzászólás 86236)
Vaaagy úúgy...Ezek szerint van egy kalkulációja az elemzőknek, a vállalati menedzsmentnek és a tömegnek...ha jól értem...
Bár ezek közül nyilván a tömeg akarata a fajsúlyosabb...

Bar az ironia detektorom kijelzett, azert megprobalom megvilagitani mire gondolok. Eloszor is szerintem nem a tomeg, hanem a penz akarata a fajsulyosabb. Ezerszer egy reszvenynel egyszer ezer rendszerint erosebb, ha koncentraltan lep piacra. De abban biztos lehetsz, hogy a smart money nem csak a netto eredmeny sor alapjan fog piacra lepni. Es igen, az elemzoknek, a menedzsmentnek es a tomegnek is van egy kalkulacioja. De a minoseguk kozott zongorazni lehet a kulonbseget. A legjobban nyilvan a bennfentes vezetok ismeri a ceget. Szamtalanszor elofordul, hogy a jo eredmeny utan csititani akarjak a varakozasokat, vagy egy gyenge negyedev utan verbalisan probaljak megtamadztani az arfolyamot. A konkret kerdesedben szereplo ceg vezetosegi osszefoglaloit nem olvastam, de azert az arulkodo, hogy a menedzsment sajat reszvenyei tekinteteben folyamatosan az eladoi oldalon van. Az elemzok szinten meglehetosen jol ismerik a cegeket, de hogy ebbol mit osztanak meg az ingyenes hirlevelekben, az mar elsosorban az altaluk kepviselt brokerceg, vagy hedge fund erdekeit tukrozi. Az elemzesuk valos eredoje nem a szavakbol, hanem a tettikbol ismerheto meg. A konkret esetben az latszik, hogy a reszvenyek tobb mint 80 szazaleka nagy alapok kezeben van, de az elmult 6 honapban a reszesedesuk inkabb csokkent mint stagnalt. Ez ido alatt a reszveny ara nott. Hogy lehet ez? Valoszinuleg a harmadik csoport, az altalad tomegnek nevezett "tudatlanok" vasarolnak, akik az elemzoi minositesek, ujsagcikkek, az eredmenybeszamolok par kontextusbol kiragadott szama, valamint a technikai kep es a multbeli teljesitmeny alapjan hoztak meg dontesuket. A relevans kerdes szerontem az, hogy ezek a vasarlasok hosszutavon kinek az erdeket szolgaljak valojaban?

recefyce 2017-01-31 16:34

Nem ironizáltam és nagyra értékelem, hogy veszed a fáradtságot és leírod a véleményed, ezzel is életben tartva ezt a lanyhuló fórumot.
Úgy látom rajtad kívül sajnos nincsen sok aktív tag.
Köszi, hogy írsz. Emésztgetem... :)

recefyce 2017-03-08 12:09

Nézegetem az amerikai piac részvényeit és azt látom, hogy túlnyomó része a tegnapi nap kb 15-16 óra között ugrott egy hatalmasat, rést hagyva maga után. Ezzel jellemzően kitörtek egy csatornából. Szerintetek betölti? Milyen forgatókönyvre tippeltek?

recefyce 2017-03-08 12:16

Most hogy kisebb idősíkon is megnéztem, látom, hogy az időpontot nem jól írtam, de a lényeg maradt...
Csak pár példa:
cnce,lgih,tgtx,meet,glbl,af,nmbl...de kb. bármit megnyitok ez fogad.


A pontos idő 02:04 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.