Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Haladó szekció > Technikai elemzés


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-06-25, 18:37   #1 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-02-06
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 10
TheElf elindult a hírnévhez vezető úton.TheElf elindult a hírnévhez vezető úton.TheElf elindult a hírnévhez vezető úton.TheElf elindult a hírnévhez vezető úton.TheElf elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Tulipánhagymák

Az első híres gazdasági válság történetét mindanniyan ismerjük, mint azt is, hogy a csak az árfolyam változása alapján döntést hozó befektetők nem vették figyelembe a tulipánhagyma "használati értékét", így nem vették észre, hogy az árfolyamok irreálisak.

Azóta számos válságnál, lufinál emlékezünk vissza arra, hogy a csupán chart alapján meghozott döntések olyan árfolyamokhoz vezetnek amik nincsenek köszönőviszonyban sem az adott értékpapír valós értékével. Az eredmény borítékolható: Előbb-utóbb kipukkan a lufi.

Felmerült bennem a kérdés: Miért is volt népszerű a random walk elmélet? Miért nem jellemző a technikai elemzés használata virtuális piacokon. Úgy gondolom, hogy jelenleg elsősorban a történelmi megközelítés lesz jelenleg az érdekes.

Ha egy piacon döntően az adott piacot ismerők döntései határozzák meg az árfolyamot, akkor az árfolyam pontosan tükrözni fogja e befektetők körében kialakuló konszenzust, pontos iránytű, barométer az árfolyam. Így az árfolyam változásában - kis késéssel - valóban minden megjelenik, e kis késés jelentheti a hátrányt, a konszenzus biztonsága az egyéni tippel szemben a módszer előnyét.

Egy pont után viszont nehéz megmondani, hogy az egyes hírek, a reálgazdaság vagy a technikai elemzés határozza meg majd egy részvény árát, ha a két dolog egymás ellen hatna akkor "kiszámíthatatlanná" vállik az adott részvény árfolyama...

Ha döntően a technikai elemzés lesz a meghatározó, stb. akkor a technikai elemzés újra jól működik többnyire, a tulipánhagymák kapcsán ismert következményekkel... (A devizaárfolyamokra nem figyelve, külföldön befektetve viszont így is lehet bukni)

Számos automatizmus (elég ehhez a stop loss), a TDT is előbb-utóbb elkezdi befolyásolni a részvényárfolyamokat.
TheElf nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
technikai elemzés

« - | Tozsde.mlsv.hu »


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolvaA pontos idő 13:16 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.