Tőzsde Fórum

Tőzsde Fórum (http://forum.tozsde.hu/)
-   Tengerentúli tőzsde (http://forum.tozsde.hu/tengerentuli-tozsde/)
-   -   Pár kereskedési ötlet amcsi részvényekhez (http://forum.tozsde.hu/tengerentuli-tozsde/781-par-kereskedesi-oetlet-amcsi-reszvenyekhez.html)

GP57 2013-01-11 21:58

Pár kereskedési ötlet amcsi részvényekhez
 
Sallang nélkül a képek:

link

GP57 2013-01-11 22:16

A sallang: alapvetően bull marketben vagyunk, mert 1) a világ jelentős jegybankjai telenyomták a rendszert friss pénzzel, amit el kell költeni 2) kamatok iszonyatosan alacsonyak, ez a vállalkozásoknak is kedvez 3) a technikai kép is maximálisan ezt mutatja és ha megvizsgáljuk a részvények relatív árazását, akkor nincsenek még drága szinteken (magasan vannak, de azért, mert a céges eredmények is rekordokat döntögetnek...) Tehát elég balga ötlet lenne shortokat tartani hosszú távon, ez alól most egyedül a Amazon-t tartom kivételnek, mert mint sok hasonlóan túlárazott részvény (GMCR, MNST, CMG; nem ide tartoznak a [korábban] bajokkal küszködő cégek, mint NFLX, FSLR, RIMM, ezeket lehetett shortolni is...)
Szóval ezért látható a legtöbb helyen long irányú beszálló.

A tanulság: látszik mennyire kevés alkalom adódik valóban igazán jó beszállókat találni, illetve mennyire szépen tud mozogni egy insturment ha mindenkori maximumon van és nincs semmilyen ellenállása felfelé (fx analógiával EUR/JPY...) Ugyancsak látszik, hogy nem elvárható, hogy valami irányszerűen mozogjon ha az ár számos ellenállás közé van szorulva. És mindez ugye átültethető valamennyire devizára is! ...

TDTjani 2015-01-26 15:32

Air Lease long
 
Sziasztok,

Nem akartam külön topikot nyitni. És ez pont jó átfogó kategória, időnként majd írok ide, ha látok valamit "Amerikában" :) . Szívesen venném a véleményeteket is. Jöhet a kritika - egyrészt bírom, másrészt szívesen tanulok.

http://www.tdtjani.com/2015/01/air-lease-long.html

Üdv: TDTjani

moneymentor 2015-01-26 20:00

Az ötlet jó.
Kérdés, hogy milyen részvényekkel, milyen alapon, milyen távra akarsz tippeket megosztani?

(Részvényeknél kifejezetten használható a fundamentális megközelítés, ezért engem pl. kizárólag technikai spekuláció mindenféle centes részvénnyel valószínűleg nem érdekelne.)

TDTjani 2015-01-27 19:31

Szia Moneymentor!

Köszönöm válaszod.

Gyorsan meg szeretném jegyezni: nem vagyok hivatásos elemző, így nem is szeretnék (sőt jogosultságom sincs) tippeket pláne nem tanácsokat adni. Egyszerűen csak leírom, mi az amit látok, vagy épp lekereskedek.

Fő cél (a jövedelemszerzés mellett :) ), hogy egy kis eszmecsere bontakozzon ki. Nyilván én is szívesen tanulok.

Azonban be kell valljam, én alapvetően technikai elemzés alapján kereskedem. (Természetesen persze a legfőbb fundamentumokat én sem hagyhatom figyelmen kívül.)

Egyébként nálad mi tartozik a centes kategóriába? Nekem az amerikai piacon kb. a 10-35$ papírok tartoznak a főbb érdeklődési körbe.

üdv: Jani

moneymentor 2015-01-28 05:30

Szia!
Centes részvénynél inkább olyasmire gondoltam, mint amivel a Wall Street farkasa hülyítette a népet: bizonytalan háttér, ellenőrizhetetlen fundamentum, max. süket brókerduma. Szóval nekem egy chart, vagy egy technikai elemzés, pláne egy brókeri ajánlás még kevés ahhoz, hogy részvénnyel kereskedjek.

Több ezer USA részvény van, ezért már így is sok program segít ezeket technikailag szűrni (pl. finviz, Autochartist, Trading Central, WHSTechscan…)

Az viszont tényleg érdekes lenne, ha leszűkítenéd a kört pl. a legtöbb online brókernél kereskedhető néhány tucat részvényre, és ezekhez csinálnál aktuálisan egy-egy fund-tech összefoglalót, ajánlást.

Jó munkát. :)

TDTjani 2015-01-28 21:28

Ez teljesen jogos. No name cégekkel nekem sem áll szándékomban kereskedni. Nem vagyok egy rulettjátékos típus. :)

És valóban, több ingyenes oldal rendelkezésre áll, ha az ember szűrni akar egy kicsit. Én pl. szeretem a https://www.google.com/finance oldalt, teljesen egyszerűen kezelhető és számomra elégséges is a felkínált szűrési feltételek sora. De persze én is megfordultam a finviz vagy épp a bigcharts oldalán, stb.

A fund-tech összefoglalót viszont biztos, hogy nem tudom vállalni. Sajna nem vagyok otthon a fundamentális elemzés mélységeiben.

Mondjuk abban van fantázia, hogy havonta 1-2 részvényt körüljárunk. Több valószínűleg nem férne bele, gondolom te éppúgy nem vagy eleresztve szabadidővel, mint ahogy én sem.

No, majd látjuk! Sikeres kereskedést! :)

stingy 2015-02-06 19:16

Bár nem rv. hanem etf, de talán nem lesz gond belőle. nézegettem mostanában a tőkeáttételes short term futures etf-eket. ezeknél ugye van egy adott napi ár, viszont a mögöttes termék ált. a néhány hónappal későbbi határidős lejárat.ebből, meg az elemi matekból arra gondoltam, hogy mi lenne, ha pl. olajnál, ami szvsz valahol 45 körül lokális mélyponton lehet, megjáttszanám a következőt: eladok DWTI-t (3x short etf) hosszú távra.
ebben az a ráció, h ha mégis délnek indul az olaj, akkor a fentebb említett matek alapján az etf értéke lényegesen kevesebbet fog ellenem menni, mint az alaptermék. miért is?
a napi árazás miatt az etf 3x annyi %-ot fog elmozdulni, mint az alaptermék. tehát ha az olaj 10-ről 9-re megy, akkor az etf 10-ről 13-ra (olaj esett 10%-ot, 3x etf ment 30-at)nyilván lesz ellentétes mozgás, amikor is mondjuk az olaj visszajön 10%-ot és lesz 9,9. ekkor az etf 9,1 lesz, mert 30%-ot esik. hoppá! az alaptermék gyakorlatilag nem mozdult semmit, a 3x etf meg esett 10%-ot...és ekkor még nem bonyolítottam a sztorit a határidő rejtelmeivel.nyilván, ha "jó" irányba megy el az olaj, tehát emelkedik, akkor az etf hatányozottan fogja veszíteni az értékét.visszanézve pár etf chartot, a bukta olyankor van, amikor hirtelen és nagy arányú rossz irányú mozgás van. ezeket sajnos ki kell ülni, amihez tőke kell, de ahogy néztem, ezek pár hetes,1-2 hónapos sztorik, utána a fenti logika miatt az ár "kénytelen" a nekem megfelelő irányba állni.
ott tűnik jó stratégiának a dolog, ahol hosszú távú aljat v tetőt üt az ár, és a fundamentumok sem támogatják tovább az esést, emelkedést.( pl olajnál van egy ár ami alá nem fog beesni, mert akkor inkább lezárják a kutakat). index etf-re a russ, rusl esetén néztem, ott működőképesnek tűnik, és a vix-nél is.
amit még figyelni kell,az a short selling költsége. ezeknél az etf-eknél a nagy mozgás miatt szép nagy pénzt gombolnak le az emberről a kölcsönadók. itt azt lehet játszani, hogy olyan etf-et kell választani, aminek van opciója, és jó távoli otm put-ot kiírni rá, ami kb fedezni fogja a short selling költségeit, a nyereség meg a strike price és az otm put különbsége.
tegnap jutott eszembe ez az egész ezért gyorsan meg is játszottam dwti-vel, de a gyorsan jött nyereség miatt a pszichom kidobott a poziból:)ami végül is nem baj, mert utána jöttem rá, h ennek nincs opciója.
csak azért írtam le ezeket, mert hátha van vkinek ilyen irányú tapasztalata, és tud vmit, amit nem vettem észre, és el lehet hasalni rajta (egyenlőre túl szépnek tűnik, olyankor mindig van vmi stikli..)
- a helyesírási hibákért meg bocs, nincs automatikus javító a böngészőmben:)-

stingy 2015-02-17 20:39

Olaj etf-fel megjáttszottam a fenti ötletet. eladtam 200db SCO-t 69-en.(ez 2x tőkeáttételes olaj short etf. ) ennek most évi 8% körül van a költsége, ezért eladtam rá egyenlőre csak 100db 60-as április 17-es lejáratú put-ot, 5,40/db áron. 200 db. esetén a short éves ktg-e kb.1100$, ezzel a put eladással fél évre fedezve van a ktg, a többit majd meglátjuk.akkor lesz meleg a dolog, ha innen tovább esik az olaj, de szvsz. hosszú távon nem lesz 30-40$, mert már most lezártak vagy 200 kutat az usa-ban. többek között ebből is gondolom, h inkább stabilizálódni, v kissé emelkedni fog az ár. akkor viszont nyerő lesz a dolog.(legrosszabb esetben is hosszú távon "erodálódik" az etf).

a másik kereskedési ötletet a béka hátsóját alulról figyelő hozamok adták.
itt vettem 200db TBT-t(ez 2x áttételes 20 year Bond short etf) 44,90-ért.ennél a terméknél nekem alacsony az opció IV-je a valószínűsített hosszú távú nyereséghez képest, -valamint ez long pozíció, ezért nincs + költsége- így még nem fedeztem le opcióval. és valszeg nem is fogom, annyira nem hiszek abban, hogy hosszú távon ekkora kamatok fennmaradnak. de az élet majd eldönti:)
(ezek hosszú, fél-1+ éves pozik, és szigorúan magánvélemény, nem ajánlat!)

stingy 2015-02-17 21:19

sco-ra ment a másik put 5,40-en. így nyugodtabban alszok...

TDTjani 2015-03-14 15:45

Vessünk egy pillantást az American Expressre
 
http://www.tdtjani.com/2015/03/figye...-american.html

moneymentor 2015-03-14 16:57

Idézet:

TDTjani eredeti hozzászólása (Hozzászólás 64819)

A technikai kép világos.

Nem kérdezem, hogy fundamentálisan is indokolt-e venni, mert már írtad, hogy azt nem figyeled.

Az viszont érdekelne, hogy hol kereskedsz, mekkora a minimális számlaméret, mekkorák a költségeid, mekkora a tőkeáttétel, mekkora pozíciót kell nyitnod, hogy a költségeket biztosan ki tudd gazdálkodni pl. ebben az esetben?

Az is érdekelne, hogy szerinted a finviz, vagy a google a megbízhatóbb szűrő?

stingy 2015-04-17 23:31

Idézet:

stingy eredeti hozzászólása (Hozzászólás 61447)
Olaj etf-fel megjáttszottam a fenti ötletet. eladtam 200db SCO-t 69-en...

ma zártam mindkét pozit (az opciókifutás miatt).Összességében elég jó profitot hozott, de a leveraged etf-ek volája nem az én lelki világomnak való. sco 100 $-nál már csak a xanax mentett meg a zárástól:)
ennyi elég is volt a kísérletezgetésből, maradok inkább a kisebb potenciálú, de nyugisabb technikánál.

TDTjani 2015-04-27 15:46

Talán ebben is lehet fantázia:

http://www.tdtjani.com/2015/04/arcel...e-mt-long.html

TDTjani 2015-04-27 15:58

Idézet:

moneymentor eredeti hozzászólása (Hozzászólás 64820)
A technikai kép világos.

Nem kérdezem, hogy fundamentálisan is indokolt-e venni, mert már írtad, hogy azt nem figyeled.

Az viszont érdekelne, hogy hol kereskedsz, mekkora a minimális számlaméret, mekkorák a költségeid, mekkora a tőkeáttétel, mekkora pozíciót kell nyitnod, hogy a költségeket biztosan ki tudd gazdálkodni pl. ebben az esetben?

Az is érdekelne, hogy szerinted a finviz, vagy a google a megbízhatóbb szűrő?

Szia MoneyMentor!

Bocsánat, csak most vettem észre, hogy írtál.
Nos, alapjában véve elég alacsony tőkével kereskedek, így amit írtál komolyan érint.
Vagyis valóban volt már olyan, hogy épp hogy sikerült a költségeket fedeznem a megtermelt nyereséggel. Illetve az is előfordult már, hogy amiatt nem nyitottam pozit, mert a várható nyereség mértéke nem érte volna el a költségszintem.

Alapvetően tőkeáttétel nélkül nyitok pozit az amerikai piacon, ez alól az arany képez kivételt, ott 3x tőkeáttétellel nyitok pozit.

A FINVIZ oldalát ismerem, de alapvetően a google-t használom, számomra megfelelőek/elegendőek a szűrők, amiket ott találok.

üdv: Jani

TDTjani 2017-01-16 08:44

Alcoa
 
Jó rég volt már hozzászólás ebben a topicban, érdekes, hogy most pont magam után következek :)

http://www.tdtjani.com/2017/01/alcoa...-price-60.html


A pontos idő 12:18 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.