Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Haladó szekció > Tőkeáttét

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-10-17, 19:09   #51 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
atomjani eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
1. Én azt hittem, hogy ez a lot arány minden kereskedésre igaz. Azaz ha berakok 100 ezer forintot, akkor 1:100 arány azt jelenti, hogy ezer forinttal kell minimum megbízást indítanom. De most meg azt látom, hogy csak akkor fontos ez az arány, hogyha a brókertől akarok nagyobb pénzt igényelni kereskedés céljából. Tehát ha csak a saját pénzemmel akarok kereskedni, akkor akár 1 dollárt is elég vásárolnom.

Mennyire kell figyelnem a spread értékere? Biztos nem fogok ész nélkül kereskedni. De ha kisebb árfolyammozgásokra játszok, akkor a spread által a bróker mekkora szeletet hasíthat a nyereségből? Elég nagyot, hogy érdemes legyen ezt is szem előtt tartani? Esetleg függ ez attól is, hogy mit adok miért? Inkább az arányokra vagyok kíváncsi, például elérheti e a nyereség felét a spread értéke.
Remélem nem tértem el túlságosan a témától.
Vegyük alapul az euro-usa dollárt. Tételezzük fel, hogy a spread 2pip. Ha 0.01 lotot kötsz, a bróker jutaléka 20 cent, és minden egyes pip +- 10 cent. Ha 0.1 lotot kötsz, akkor a bróker jutaléka 2 dollár, és minden pip elmozdulás 1 dollár. Ha 1 lottal kötsz, akkor a bróker jutaléka 20 dollár, és minden pip +- 10 dollárt ér. Ha például veszel 1 lotot, és 100 pip nyereséget érsz el, akkor kerestél 1 000 dollárt. Ebből a bróker lecsippent 20 dollárt, és neked megmarad 980 tiszta dollárod. De ha vesztesz 100 pipet, akkor vesztettél 1 000 dollárt, és még a bróker is elvisz 20 dollár spread költséget. Ahhoz, hogy te 1 lotot tudjál kötni, a számládon kell lenni 1 000 dollárnak, mert ez a margin vagyis a letéti követelmény. Ezt a pénzt a bróker a kötéskor azonnal zárolja a számládon, mert ebből fedezi az esetleges veszteséget. A bróker sohasem kockáztatja a saját pénzét. Ha a margin szint leesik egy bizonyos százalékra, például elvesztetted a 20 százalékát, akkor felszólitanak, hogy fedezd a hiányzó összeget. Ha felére esik, akkor autómatikusan zárják a poziciót. Ezért nem érdemes 1 000 dolláros számlával 1 lotot kötni, mert néhány pip elmozdulás is halálos lehet. A számok tájékoztató jellegűek, mert a spread, és a margin brókerenként változik.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-18, 10:49   #52 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
karesz78 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Szerettem volna letölteni a http://goo.gl/pTnjB címről az "Fx_kalkulátor_kezdőknek.xls" Excel táblázatot, de sajnos a file törölve lett. Valaki esetleg fel tudná tölteni megint, vagy el tudná küldeni nekem? Előre is köszönöm!
karesz78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-11-24, 17:16   #53 (permalink)
Új tag

McFly logója

Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 1
McFly a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Elrontottam valahol?

EURUSD instrument

0.01 pip az 10euro cent elmozdulás igaz?

200euro 1:100-hoz tőke áttéttel 20000euro lesz aminek a marginja 1000/100tehát a margin kötésenként 10 euro, azaz 100pip 0.01-es lotánál? Láttam van ahol 0.5% margin is elég akkor gondolom ott feleződnek a dolgok.

Jól számoltam vagy nagyon mellé lőttem?
McFly nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-14, 23:38   #54 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 7
TakeUrPills a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves McFly!

Az 1:100-hoz tőkeáttétel nem azt jelenti, hogy most 20 000€-d lesz a 200ból. Hanem azt, hogy 20 000€ euró összességben vehetsz fel pozíciót. Mivel nem a kötés 100%-át fizeted meg, csupán az 1:100-hoz részét, azaz 1%-ot.
Ha 0,01lot-ot veszel (1lot=100 000, 0,01lot= 1000 egység), akkor 1:100-hoz tőkeáttétnél nem 1000egységet helyezel letétbe pozi nyitásnál, csupán 10 egységet. 1 pip értéke nem változik a tőkeáttéttől, ahogy a nyereség/veszteség sem a tőkeáttéttől maximalizálódik, hanem a pozíció méretétől. A tőkeáttét csak a pozícíó méretezésének növelésében segít téged.
Tehát visszatérve, ha 0,01 lotot nyitsz EUR/USD devizapáron, akkor a nyereséged 10cent lesz pipenként attól függetlenül, hogy a tőkeáttéted 1:1-hez, 1:50-hez vagy 1:1 000 000-hoz.

Remélém segítettem, ha bármi kérdésed felmerül írj bátran.
TakeUrPills nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 22:12   #55 (permalink)
Kitiltott

Összes hozzászólás: 16
Jupiterrr a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Úgy hallottam, a tőkeáttét veszélyes, különösen amikor az ember kezdő még. Elveszítheti az összes tőkét. Igaz ez? Mi a véleményetek?
Jupiterrr nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-16, 10:10   #56 (permalink)
Szenior tag

Zoltán Németh IronFX logója

Hely: Ciprus
Összes hozzászólás: 278
Hírnév szint: 1
Zoltán Németh IronFX a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zoltán Németh IronFX részére
Alapbeállítás

Igen a tokeáttétel veszélyes!
Kereskedjen mindenki 1:1 Haha!

Igaz minél magasabb a tokeáttételed annál nagyobb pozikat tudsz felvenni a befektetett tokéddel. Így a profit is magasabb! De ha nagyobb pozikat veszel fel akkor konnyen el is veszítheted a pénzed!

A rutinos kereskedok 1:100 at választanak és a legagresszívabb stratégiával sem kockáztatnak 30%-nál tobbet! (persze az átlag 2-8%)

Viszont bármekkora is a tokeáttétel mindig van rá esély hogy elveszíted a befektetett pénzed! Szóval mindenki legyen résen!
Régi 2012-02-18, 10:56   #57 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
PEPITABOX a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás hová tüntetek ?

Sziasztok - vagytok még ? - vagy máshol pörög az olvasni való ?
PEPITABOX nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
pip, tőkeáttét, tőkeáttétel

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 15:48 , a GMT +1 időzóna szerint.