| Tőzsde Fórum |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#51 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Szerettem volna letölteni a http://goo.gl/pTnjB címről az "Fx_kalkulátor_kezdőknek.xls" Excel táblázatot, de sajnos a file törölve lett. Valaki esetleg fel tudná tölteni megint, vagy el tudná küldeni nekem? Előre is köszönöm! |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#53 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 1 ![]() |
Sziasztok!
Elrontottam valahol? EURUSD instrument 0.01 pip az 10euro cent elmozdulás igaz? 200euro 1:100-hoz tőke áttéttel 20000euro lesz aminek a marginja 1000/100tehát a margin kötésenként 10 euro, azaz 100pip 0.01-es lotánál? Láttam van ahol 0.5% margin is elég akkor gondolom ott feleződnek a dolgok. Jól számoltam vagy nagyon mellé lőttem? |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0 ![]() |
Kedves McFly!
Az 1:100-hoz tőkeáttétel nem azt jelenti, hogy most 20 000€-d lesz a 200ból. Hanem azt, hogy 20 000€ euró összességben vehetsz fel pozíciót. Mivel nem a kötés 100%-át fizeted meg, csupán az 1:100-hoz részét, azaz 1%-ot. Ha 0,01lot-ot veszel (1lot=100 000, 0,01lot= 1000 egység), akkor 1:100-hoz tőkeáttétnél nem 1000egységet helyezel letétbe pozi nyitásnál, csupán 10 egységet. 1 pip értéke nem változik a tőkeáttéttől, ahogy a nyereség/veszteség sem a tőkeáttéttől maximalizálódik, hanem a pozíció méretétől. A tőkeáttét csak a pozícíó méretezésének növelésében segít téged. Tehát visszatérve, ha 0,01 lotot nyitsz EUR/USD devizapáron, akkor a nyereséged 10cent lesz pipenként attól függetlenül, hogy a tőkeáttéted 1:1-hez, 1:50-hez vagy 1:1 000 000-hoz. Remélém segítettem, ha bármi kérdésed felmerül írj bátran. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Igen a tokeáttétel veszélyes!
![]() Kereskedjen mindenki 1:1 Haha! Igaz minél magasabb a tokeáttételed annál nagyobb pozikat tudsz felvenni a befektetett tokéddel. Így a profit is magasabb! De ha nagyobb pozikat veszel fel akkor konnyen el is veszítheted a pénzed! A rutinos kereskedok 1:100 at választanak és a legagresszívabb stratégiával sem kockáztatnak 30%-nál tobbet! (persze az átlag 2-8%) Viszont bármekkora is a tokeáttétel mindig van rá esély hogy elveszíted a befektetett pénzed! Szóval mindenki legyen résen!
|
![]() |
| Címkék |
| pip, tőkeáttét, tőkeáttétel |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|