Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Befektetés egyéb formái > További befektetési formák


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2014-02-26, 18:58   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-02-26
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
jtigyi a hírnévhez vezető út elején jár.
Post tesztelt, működő szolgáltatáshoz befektető szükséges

Üdv mindenkinek!

Egy eléggé összetett, megtervezett szolgáltatáshoz keresek befektetőt. Néhány mondatot írok magamról, illetve, hogy miként indult az egész.

Kb 15 éves korom óta foglalkozok programozással, szabadúszóként. Most 24 éves vagyok, tehát lassan 10 éve lesz, hogy első fizetős munkámat elvégeztem.

Kb másfél éve belefáradtam, hogy újabb és újabb melókat keresek, illetve szakítás után is voltam, így belevetettem magam egy fájlmegosztó szolgáltatás elkészítésébe. Bár "csak" kínomban írtam azt a programot, de mégis elég sikeres lett, illetve sok-sok egyedi megoldást beleprogramoztam.

Havi 6500Ft-tért béreltem egy db szervert a fájlmegosztó-hoz és rövid idő alatt ismert lett, illetve havi 35-40e látogatót szerzett magának. Idővel elkezdtem vele már azért is foglalkozni jobban, mert nagyon megtetszett a sikere és kihívás volt. Sajnos azonban elértem egy olyan állapotot, ahol szükségessé vált, hogy befektetőt keressek, mert én magam nem tudtam, nem tudom fenntartani a szolgáltatást. Egy év alatt nem sok más munkám volt amin dolgoztam, tehát bevétel nélkül fejlesztettem. Illetve sokan elkezdték használni a szolgáltatást és természetesen a kis szerver nem is bírta a megterhelést. Mostanában eléggé változó a felhasználók hozzáállása az oldalhoz, mert mikor többen használnák (napi 2500-3000fő), akkor a szerver már nem bírja tovább és megáll... Tehát akadozik a szolgáltatás, illetve nem is mindig tudom kifizetni időben a szervereket. Ugyan termel, termelt hasznot az oldal, de egyébb bevétel nélkül sajnos nekem is ehhez kell, kellett hozzányúlni...

Jelenleg van egy befektetőjelölt, de ő rokon és elég sokat kell rá várni, illetve nem tartom túlságosan megbízhatónak.

Mára már igen pontos dokumentációt készítettem arról, hogy mire van szükség, mekkora lenne a havi fenntartási költség, illetve mekkora összeg kell az infrastruktúra kiépítéséhez.

Lényegében megvan a termék, illetve a havi és egyszeri kiadások. Ehhez pedig ugyan a bevételi arányt nem tudom előre kalkulálni, de azt igen, hogy ha a jelenlegi látogatók 1%-a befizet prémium tagság címén havi 1000ft-tot, akkor abból gond nélkül fenntartható a szolgáltatás. Illetőleg ebbe nem számoltam bele a reklámbevételeket.

Üzleti életben nem hiszem, hogy sok olyan szolgáltatás van, ahol elég 1%-ot rávenni ilyen kis összeg befizetésére. De ez a jelenlegi, akadozós nem megbízható szolgáltatás melletti érték. Mikor havi 40e fő körül volt, akkor fél százalék sem kellett volna hozzá.

4 féle "tagság"-ot terveztem.

1.: látogató, 2.: regisztrált tag, 3.: prémium (1000ft/hó), 4.: extra prémium (2000ft/hó)

Ha meglenne a befektetési összeg, akkor kb 1-2 hónap átállni az új szerverekre, illetve átírni a programot. Ehhez kb 3-4 hónap, hogy a tagok és látogatók újra megbízzanak a szolgáltatás stabilitásában és elkezdjenek prémium fiókokat rendelkedni. 12 hónapon belül elérhető, hogy én és programozó társam megéljünk a bevételből, illetve a befektető is elkezdhesse lecsípni a saját hasznát. 2 éven belül már igen komoly haszonra lehet havi szinten számítani.

Az általam elkészített dokumentumokat csak személyesen mutatnám meg a lehetséges befektetőjelöltnek, vagy jelölteknek, mert sok-sok munkám bennevan az összeállításukban. (bevételi forrás nélkül ez sok-sok pénzt is jelent) Saját költséges sajnos jelenleg már nem tudok utazgatni, Mezőtúr területén belül azonban gond nélkül megoldható a találkozó. Esetlegesen, ha megveszed a vonatjegyemet, akkor elutazok bármilyen távolságra. Ez nem túl pozitív dolog talán, de érthető, hogy ha lenne pénzem nem keresnék befektetőt.

Szóval a minimum összeg az kb 2,5 millió ft lenne, a maximum 5-8 millió ft. Minél nagyobb a kezdeti összeg annál gyorsabban megoldható annak visszatermelése, illetve annál jobb havi fenntartási költséget tudok kicsikarni az internetszolgáltatóktól.

Mezőtúr-ra állítanám be a szervereket, jelenlek a UPC, t-home, Diginet, Vidékháló, invitel végez felméréseket és adott árajánlatokat. Elsősorban mikróval oldanánk meg a netet. Kisebb befektetésnél ennek havi díja úgy 100-150e ft/hó, de saját antennákkal 35-40e ft/hó, csak ott az entennák 100-150e ft/db áron vannak.... Ezután mivel saját ingatlanban eltudom a mikrós net segítségével helyezni a szervereket, csak az áram amit fizetni kell. Ez viszont nem 40, hanem kb 30ft/kw áron lesz előre fizetős órának köszönhetően...

Telefonszámot is adok: 0670 617 75 29 (akár 24 órában hívható... Ha netán nem venném fel, akkor pár perc múlva érdemes újra próbálkozni akkor már felfogom venni)

Akár több befektető is szóba jöhet. Befektetés mértékének megfelelően oszlik majd meg a tulajdoni jog is. Ha netán meglenne a 8 millió ft, akkor utána már fölösleges lenne több pénzt befektetni, azzal már nem tudnánk mit kezdeni... Esetleg reklámba befektetni... De nem érdemes...
jtigyi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-02-26, 19:06   #2 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Én ha a Te helyedben lennék, megoldanám, hogy már most nyereséges legyen az üzlet és utána az összes hasznot megtartanám magamnak. Mi a garancia rá, hogy ha most nem nyereséges, akkor az lesz?
Szerintem az 1000 forint lehet több is. 2000 legalább.
Felmerül még milyen jogi kockázatai vannak egy file-megosztó rendszernek, mert gondolom a tartalmat senki nem fogja szűrni....
Illetve miért egyedi a megoldásod?
  Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2014-02-26, 19:22   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-02-26
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
jtigyi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv,

A facebook sem befektető nélkül indult, nekem miért menne másképp? :-) .... Komolyra fordítva a szót.:

Mint írtam 6500ft-ból kb40e ft-tot is betermelt a hónapban(vagy nem írtam, de akartam). A gond, hogy ez ugyan nyereség, de valakinek dolgoznia kell rajta és megélnie addig. Ha lett volna mondjuk havi 650e ft-tom, akkor nem 40e ft-tot termelt volna be az oldal, hanem 4 milliót. A befektetés mértékéhez kell nézni a nyereséget. Amíg a befektetés kicsi pénzben, addig a nyereség is az. Ez számomra most egy ördögi kör. Jelenleg nem stabil a szolgáltatás háttere, így nem termelhet hasznot sem, mert a felhasználók nem azt nézik, hogy épp 5000 másik ember is használni akarja a szolgáltatást és leterheli a szervert, őt csak az érdekli, hogy neki működik-e, vagy nem.

Azért egyedi megoldás, mert vannak benne olyan szolgáltatások, amik más hasonló oldalakon nem, vagy csak ritkán megtalálhatóak.

pl.: Láttál már olyat valahol, hogy kapsz egy "tárhelyet", ami megjelenik a gépeden mondjuk Z meghajtóként és akár játékot is telepíthetsz rá és nem számít mekkora szabad hely van a gépeden? (ugyan ez fejlesztésre szorul épp, de teszteltem játékot róla 5mb/s-os internettel. Tökéletesen üzemelt.)

De igen, a tartalmak szűrve lesznek ugyanúgy mint a youtube-on, vagy az összes többi hasonló weboldalon. Magát a jogi nyilatkozatot ügyvéddel kell megcsináltatni, erre viszont szintén nincs pénzem. Beszéltem azonban ügyvéddel és teljesen legálisan üzemeltethető egy fájlmegosztó weboldal.

Garancia? 1% ... Mármint az, hogy ennyi elég hozzá. Ehhez viszont megintcsak kell egy cég is, mert a magyarok nem szeretnek paypal-en fizetni, vagy kártyával a neten. Sok tag kérdezte, hogy mikor lehet már végre sms-sel is fizetni. Magánszemély viszont nem igényelhet sms fizetést, mert nem állnak vele szóba a cégek.
jtigyi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-02-26, 19:26   #4 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

osztom GP véleményét, valahogy old meg a finanszírozást, mert egy társsal később a fejed fogod verni a falba, h Te melózol rajta, tiéd az ötlet és más húzza le a lét róla
még azt sem modhatod, h nem jogosan, hiszen megfinanszírozta a projektedet
de amikor osztásra kerül a lé, egy idő után baromi ideges leszel
hidd el, tapasztalat
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-02-26, 19:34   #5 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-02-26
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
jtigyi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
_pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
osztom GP véleményét, valahogy old meg a finanszírozást, mert egy társsal később a fejed fogod verni a falba, h Te melózol rajta, tiéd az ötlet és más húzza le a lét róla
még azt sem modhatod, h nem jogosan, hiszen megfinanszírozta a projektedet
de amikor osztásra kerül a lé, egy idő után baromi ideges leszel
hidd el, tapasztalat
Sajnos nem tudom megoldani a finanszírozást. Nem szívesen válok meg százalékoktól, de ha mondjuk van belőle nekem havi 500e ft hasznom úgy, hogy a fejlesztés, fenntartás és minden egyéb költség már megvan oldva miért zavarna, hogy másnak is van rajta haszna, még ha több is? Miután már ebből megélek gond nélkül belekezdhetek másik projektekbe is.

Sok olyan embert ismerek, akik részesednek 1-1 weboldal hasznából, de van nekik legalább 10-15 weboldal... Minden nagy és sikeres oldal mögött vannak befektetők. Ezután már úgy is elfogok tudni kezdeni egy projektet, hogy nem lesz szükségem második, harmadik emberre.
jtigyi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-02-26, 23:29   #6 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-02-26
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
jtigyi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Esetlegesen még abban is lehet gondolkozni, ha féltek a fájlmegosztó mivoltából, hogy közösségi finanszírozást összehozni a szolgáltatásnak. Azonban ehhez is kell némi tőke. Egy profi kinézetet kellene kölcsönözni az egész projektnek, illetve hozzá nagyon jó marketinges anyagot összehozni. Aztán ezt feldobni a kickstarter-re, vagy hasonló oldalra. Ott jóval nagyobb összeg összejönne, mint amekkorára szükségem van. Az alap program kész, így tudnánk is mit mutatni. Ehhez jóval kevesebb tőke is elég, ha érdekel valakit, illetve abban az esetben nem százalékot ajánlok fel, hanem X összeget visszafizetésre... De akár a kickstarter összegének X százalékában is megeggyezhetünk...
jtigyi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-02-28, 11:38   #7 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-02-26
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
jtigyi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hali,

Míg semmire nem találok befektetőt úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok közösségi finanszírozással. Indítottam is egy projektet, sajnos az angolom kissé hiányos így a megfogalmazás is, de már megvan az első hozzájáruló a projekt sikeréhez. :-D

Hogy lássátok tényleg nem most kezdem el vele foglalozni itt indult a projekt:
http://pcforum.hu/tarsalgo/104159/In...megosztas.html

Itt pedig most tettem ki:
http://www.indiegogo.com/projects/fi...ting/x/2768766
jtigyi nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
fájlmegosztó, internetes, szolgáltatás, vállalkozásJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva


Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Egy működő devizatőzsdei stratégia. birodesign Kezdőknek 1682 2015-08-28 09:07
Kereskedő befektető kapcsolat Brian További befektetési formák 17 2014-05-06 18:50
Bróker/befektető cég alapítás feltételei Matt Kezdőknek 14 2012-06-20 23:35
Befektető keresés a fogyókúra piachoz Valaki További befektetési formák 1 2010-09-23 11:26


A pontos idő 06:47 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.