| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy Ti félreraktok-e már, és ha igen, milyen formában (önkéntes mnyp., nyesz, stb.) nyugdíjas éveitekre. Szerintetek érdemes-e nyesz-r számlát nyitni, ha igen, melyik bef. szolgáltatónál, pénzintézetnél? mire kell odafigyelni a nyesz-r számla nyitásakor, érdemes-e egyáltalán? (kb. 35 évem van még a nyugdíjig) Érdemes-e erre a számlára részvényt venni, vagy inkább befektetési jegyeket összeválogatni? Egyáltalán honnan tudom, mennyit kell félretennem a nyugdíjhoz? Az utóbbi időben sok szó esett az öngondoskodásról, ezen kérdésekre azonban nem találtam választ. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 3 ![]() |
A TBSZ számlát se hagyd ki. Én NYESZ-t nem nyitnék, mert sokkal jobban meg vagy kötve, mint a TBSZ-el.
Én biztos csak részvényt vennék, mert a befektetési alapok csak elviszik a profit egy nem is olyan jelentéktelen részét és 35 év távlatban nem is hiszem, hogy ügyesebbek lennének, mint aki vakon belevásárol abba amit jónak érez aztán ül rajta. Most olvasgattam itt két régi témát: Buy and hold, hogyan? Buy and Hold Szerintem nem hülyeség a Buy and Hold, csak elég hosszú távra kell tervezni, ami legtöbbünknek nem erősségünk, de úgy látom neked igen.
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Köszönöm a választ. A Tbsz-szel nekem az a problémám, hogy én havonta rendszeresen szeretnék kisebb összegeket eltenni (párhuzamosan az önkéntes pénztárral - remélem, az egyik csak bejön), és úgy tudom a Tbsz-en egyszerre lehet lekötni, ezután indul meg a várakozási idő. Persze lehet, hogy ez eltúlzott és korai aggodalmaskodás, mégis az idei év eseményei megerősítettek abban, hogy a nyugdíjjal kapcsolatban valamerre "lépni" kell. Szerintem ez ugyanúgy vonatkozik arra, aki visszalépett, mint arra aki továbbra is mnyp tag.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 3 ![]() |
Tbsz-nek a nyitás évében van a feltöltési szakasza, magyarul az alatt az év alatt bármikor tehetsz rá pénzt.
Következő évre pedig egy új TBSZ-t lehet nyitni. Ha jól tudom több helyen is ingyenesek ezek az alszámlák, pl. a Randomcapital-nál egészen biztosan. Így 5 tbsz számlával lehet félrerakni az idők végezetéig. Kérdés meddig lesz adómentes, mert mostanában nem divat meghagyni a kedvező lehetőségeket. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| NYESZ, nyugdíj, nyugdíjelőtakarékosság, TBSZ |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|