Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Tőzsde hírek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-01-12, 21:56   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
iamthenobody a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Iráni-Izraeli háború

Teljesen új vagyok még a tőzsdézés világában, és szeretném a tanácsotokat kérni, segítséget, hogy mit gondoltok erről az egészről, érdemes-e stb.
Szóval mint azt sokan tudják, Irán atomerőműveket építget.Az ő bevallása szerint békés célokat fog szolgálni az erőmű.Izrael és csatlósa, Amerika azonban azzal vádolják hogy atombombát gyárt titokban.
A lényege az egésznek az, ha Izrael esetleg egyedül vagy Amerikával karöltve megtámadja Iránt, Iránnak lehetősége van rá hogy lezárja az országához közel lévő szorost (a nevét most nem tudom pontosan), s ezzel meggátolja az olaj eljutását, oda, ahova el kéne jutnia.Az olajárak az egekbe fognak emelkedni, ezt több helyről is hallottam.Ha Amerika beszáll akkor ismét rengeteg USA dollárt fog beleölni a háborúba, ezzel gondolom én nagyot változik a dollár árfolyama, hogy melyik irányba azt nem tudom.
Nem tudom mikor következik be ez a háború, remélem soha.De ha mindenképp muszáj, akkor ha megtehetem, próbálok pénzt keresni rajta.Ezzel szerintem a tőzsdecápák milliárdokat fognak megint kaszálni, de ti is legyetek résen, biztos csurran-cseppen majd valami.
Kérdésem az lenne hogy szerintetek minek az árfolyamára fog még hatni, mennyire, melyik irányba?
Most kéne elkezdeni befektetni?
Hatalmas megtiszteltetés lenne nekem és nagyon örülnék ha Pintér Péter is kifejtené a véleményét ezzel kapcsolatban.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
iamthenobody nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-01-13, 04:36   #2 (permalink)
Szenior tag

butcher logója

Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2
butcher már nem kispályás.butcher már nem kispályás.butcher már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
iamthenobody eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Teljesen új vagyok még a tőzsdézés világában, és szeretném a tanácsotokat kérni, segítséget, hogy mit gondoltok erről az egészről, érdemes-e stb.
Szóval mint azt sokan tudják, Irán atomerőműveket építget.Az ő bevallása szerint békés célokat fog szolgálni az erőmű.Izrael és csatlósa, Amerika azonban azzal vádolják hogy atombombát gyárt titokban.
A lényege az egésznek az, ha Izrael esetleg egyedül vagy Amerikával karöltve megtámadja Iránt, Iránnak lehetősége van rá hogy lezárja az országához közel lévő szorost (a nevét most nem tudom pontosan), s ezzel meggátolja az olaj eljutását, oda, ahova el kéne jutnia.Az olajárak az egekbe fognak emelkedni, ezt több helyről is hallottam.Ha Amerika beszáll akkor ismét rengeteg USA dollárt fog beleölni a háborúba, ezzel gondolom én nagyot változik a dollár árfolyama, hogy melyik irányba azt nem tudom.
Nem tudom mikor következik be ez a háború, remélem soha.De ha mindenképp muszáj, akkor ha megtehetem, próbálok pénzt keresni rajta.Ezzel szerintem a tőzsdecápák milliárdokat fognak megint kaszálni, de ti is legyetek résen, biztos csurran-cseppen majd valami.
Kérdésem az lenne hogy szerintetek minek az árfolyamára fog még hatni, mennyire, melyik irányba?
Hatalmas megtiszteltetés lenne nekem és nagyon örülnék ha Pintér Péter is kifejtené a véleményét ezzel kapcsolatban.
Ha háború lesz, káosz lesz. Ne várjuk hogy ez megtörténjen.
butcher nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-01-13, 10:46   #3 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
iamthenobody eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Ha a pozíciófelvételed oka a háború miatti áremelkedés, akkor poziba lépés után Te tudatosan vagy tudat alatt reménykedni kezdesz a háború kitörésében, folytatásában. Erről nem foglalok állást, de javaslom inkább, hogy más okokat keress, amik pozitív gondolatokra épülnek.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-01-13, 16:11   #4 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
iamthenobody a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Úgy látom, elkerülte a figyelmedet az hogy én azt írtam, remélem soha nem következik be a háború.Ez mindenkinek rossz, és biztos lesznek olyan következményei amely a mi hazánkat is érzékenyen érinti.Nem reménykedek a háború kitörésében, de ha már elkezdődik, akkor engedtessék meg nekem hogy profitáljak belőle.Nem én indítom a háborút, nem én adok el fegyvereket a 2 országnak.Nem hinném hogy ez annyira erkölcstelen lenne.
De mivel sok mindenki ismeri Izrael és Amerika háborús politikáját, ezért sajnos valószínűbb az a lehetőség hogy kitör a háború, mint az hogy nem.
Az élet ad 1-2 nagy lehetőséget.Valaki vagy kihasználja, vagy nem.Mondjuk Soros Györgyről mi a véleményed?Más országok fizetőeszközei ellen intéz támadást, csak azért hogy ő sok pénzt keressen.Nem érdekli hogy egy adott ország milyen károkat szenved el, őt csak a pénz érdekli.Szerintem ez gusztustalanabb mint amit én csinálnék.
Sok-sok gazdag ember van, akár tisztességes, akár bűnöző.A hasonló köztük az, hogy jókor voltak jó helyen vagy kihasználták a lehetőséget.
Kövezzetek meg érte, de én is ki fogom használni.MEg biztos vagyok benne, hogy még sok tőzsdés is, köztük magyarok is fektetnek be pénzt, hogy majd később nyerhessenek.
Szóval köszönöm a válaszaitokat, de örülnék neki ha valaki szakmai, befektetési tanácsot is tudna adni.
Köszönöm!
iamthenobody nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
háború, Irán, Izrael

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 16:58 , a GMT +1 időzóna szerint.