| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 65
Hírnév szint: 4 ![]() |
Idézet:
Nekem átlag 1 GB környékén szokott lenni az adatforgalmam (meta, e-mail, web, skype video nélkül). Előtte a Pannon-nál, akarom mondani Telenor-nál volt 4GB-os, de nekik rosszabb a lefedettségük. A nagyobb városokban gyorsabb a Pannon, a T-Mobile elég sűrűn lemegy Edge-ig (de az általában mindenhol van az országban), míg a konkurencia vígan ketyeg HSDPA-n. Ezt főleg Budapesten, Szegeden, Zalaegerszegen, Kaposváron és Kecskeméten tapasztaltam. A Pannon-nal volt egy afférom, mert küldözgették az sms-t, hogy túlléptem a 3 GB-ot, majd félóra múlva már a 4GB-ot is és innentől feláras a móka! Megnéztem a PDA-n a GPRS Monitort és 1,3 GB volt a havi forgalom oda-vissza! Felhívtam a kontaktot, hogy 20%-os eltérést még el tudok fogadni, de ez egy hangyányival több. A végén nem számlázták ki a többletet... Ez már a sokadik húzásuk volt, így meguntam és váltottam. |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() Majd figyelem és az első adandó alkalomnál kilépek. Köszi az infókat
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Volt ott egy srác, aki egy teljes nappal előtte már ott volt. Csakhogy övé legyen az első. Őrület
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Akkor sem lesz horror számlád, ha pl H1-ben vagy M15-ön pozíciót építesz. Már ha így kereskedsz.... Köszi
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Tag
Fél évig szinte csak a mobilnetet használtam és átlag 1,5-2 Gb volt az adatforgalmam (a Meta egész nap ment, a laptopon). A metával nem fogod túllépni a keretet (a jobb alsó sarokban Te is tudod ellenőrizni, hogy mennyi az annyi a kapcsolat állapota mellett)! Arról nem is beszélve, hogy a mobilmeta szerényebb adatforgalmat bonyolít és kevesebbet fogod ténylegesen használni, mint az asztalit. Most már a legtöbb mobilnet előfizetésnél már csak csökken a sávszélesség, ha túlléped a korlátot és nem számlázzák ki a többletet. A Pannonos mókámnál még nem így volt...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
iPhone-ra tudtommal nincs metatrader, csak hasonló pl. az FxPro-nál az iTrader. |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
De javarészt óránként néznék rá. Köszönöm
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
![]() Arra gondolsz, hogy a normál előfizetésedhez van valamennyi internetforgalom is (pl. 700 MB)? |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() Nálam a mobilnet a mobil internet, a modemes a számítógéphez. A telós meg a ugye ha telefonon netezel
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Tag
Elvileg teljesen mind1, hogy egy stick-be rakod a mobilinternetes kártyát vagy egy telefonos PDA-ba, iPhone-ba, stb. és időnként azt használod modemként. Tapasztalatom szerint gyorsabb az adatforgalom PDA-n mint a stick-en.
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Hírnév szint: 3 ![]() |
Úgy tudom, csak, windows oprendszerre van metatrader.
Ha tud a telefon távoli asztal elérést megoldható , de ha nem érintőképernyős a telefon és ilyen kicsi a képernyő szerintem iszonyú macerás lenne. Ezt láttad? |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 10
Idézet:
?
|
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 164
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Van értelme mobilon kereskedni? Pici az egész, iphone még multitaskingot sem tud. Talán a 4-es igen, de az horror áron van. Ráadásul egy pozíció nyitásnál nekem nyitva van a kereskedési program és az excel is, ahol kiszámolom az RR-t és a pozíció méretet. Ez elég körülményesnek tűnik egy mobilon. A ráépítés és a zárás viszont kivitelezhetőnek tűnik mobilon is. Ki hogyan használja? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És a Metatraderbe simán belépsz az account numberrel vagy Te is bekapcsolva hagyod az otthoni géped és összekötöd a telóval?
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én 80 százalékban iphone-ról kereskedek, az elején nagyon zavart a 9 cm képátló de kb 3 hónap alatt úgy megszoktam, hogy nem ezen múlik a kereskedés. Van már multitasking az ájfonra meg pozícióméretező de nem használom. Nagyon nagy előnye, hogy beállítod pl. óránként csipogjon előrántod a zsebedből kb 10 másodperc alatt elötted van a chart ránézel, döntesz majd mész a dolgodra. Én márt annyira megszoktam, hogy m5-ön is építettem pozit amg a gyerek a játszótéren garázdálkodott. |
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Laza Akkor talán érdemes kipróbálni. Én első körben egy netbook-on gondolkodtam inkább, vagy egy ipad-en. De a telefon lenne a legpraktikusabb. De továbbra is inkább a pozícióépítésben és a zárásban látom a létjogosultságát. Arra, hogy több páron is belépőket keress rajta, háát, kicsit macerásnak érzem. Bár ha valaki gyorsan és jól számol fejben, és elég felkészült kereskedő annak mehet.
|
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az iphone kijelzője elég nagy, simán megoldok mindent mint az ottoni géppel. Húzok trendvonalat, fibot mindent. Aikor elkezdtem telefont keresni, hogy tudjak kereskedni minden létező kütyüfórumon kérdezősködtem, hogy melyik telefont ajánlanák erre a célra. Mindenhol csak az ájfont javasolták a könnyű kezelhetősége miatt. Nekem bevált, de az elején sokat szenvedtem vele. Már gondoltam rá, hogy csinálok egy videót és felteszem a youtube-ra, csak kell szereznem egy kamerát. A felkészült kerekedő résszel még hadilábon állok de csak idő kérdése... |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Akkor van nyűglődés, ha nem Metatrader-es brókercégnél kereskedsz, mint én jelen pillanatban az Oandánál (Az AlpariUK-t hanyagolom pár hónapig). Két választásom van jelen pillanatban: 1. Android operációs rendszert futtatok Win CE helyett és a siralmas mobilplatformjukat használom 2. Remote Desktop-al irányítom az egyik otthoni gépet Szenvedés mindkettő a Mobilmetához képest... |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ha Metán kereskedsz akkor a Mobilmeta sem fog gondot okozni. Az új OS-sel az iPhone-on is megy a multitasking 3GS-ig lefelé biztosan, talán még a 3G-n is. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Sajnos az ájfonra nincs metatrader de távoli asztallal használható. Kb 10 féle remote desktopot próbáltam mire megtaláltam az igazit: teamviewer. Nagy előnye, hogy jól beállítva nagyon kevés forgalmat generál és könnyen kezelhető és mivel a saját számítógépedről jönnek az adatok mindent tudsz használni. Most az iphone 4-re csorgatom a nyálam, valahogy be kell szereznem... |
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Az Alparinál vagyok, akkor gondolom müködik simán telóról belépve és Remote Desktoppal, ha jól értelmezem.
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
"Simán belépsz mint az asztalin, felhasználónév és jelszó. A Mobilmeta külön program, ami önállóan funkcionál." http://www.alpari.co.uk/en/trading_p...4/mt4_pda.html |
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Persze azok sem éppen olcsók .Amúgy ha nem akarod egész napra bekapcsolva hagyni az otthoni gépedet, de mégis távoli asztallal kapcsolódsz rá telóról akkor van valami megoldás? Mondjuk az otthoni gépet készenléti üzemmódba rakod és amikor a telóról távoli asztallal rácsatlakozol akkor feléled? Vagy az energiagazdálkodást kell beállítani, ha valami ilyesmit akarsz elérni? Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Itt egy példa: http://winportal.net/?id=19 Ha nem fix az IP címed (hanem dinamikus), az bonyolítja a helyzetet, de az is orvosolható (www.dyndns.com). |
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az iphone 4 iszonyatos drága de akit megfertőz az alma annak utánna nem kell más. |
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
1. amíg telepíted v. babrálod rákötsz egy külső monitort 2. nem fogyaszt annyit mint egy asztali gép 3. ha áramkimaradás van, akkor egyben megvan a szünetmentes táp is. Amennyiben több órás a kimaradás és nem bírja az akksi, akkor wake on lan. 4. nem a normál laptopod megy non-stop, amit én sajnálok erre a feladatra beosztani A VPS is jó megoldás lehet, esetleg TightVNC. Én is ezért félek megvenni az új szifont, mert a végén függő leszek! ![]() Bár távirányításra jobb lenne az iPad és akkor az ebook olvasó is letudva, csak nehezen fér el a zsebben... |
|
|
|
|
|
|
#40 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Amennyiben a sérült kijelzős laptop megoldást választod, akkor beüzemelés után felrakod a polcra, ahol nincs útban és onnantól kezdve csak távirányítod (mobileszközről vagy másik asztaliról). A kijelzőt a hátlapjával együtt le kell venni, mert ha ráhajtod, akkor jobban melegszik.
|
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Köszi az infókat. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 91
Én PDA-n és Omnia I-en szoktam metázni, mindkettő "vincés" WINCE
![]() T-mobilnál lehet SMS-ben kérni net100-at havi 900 FT-ért, még sosem merítettem ki metázással.
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Szenior tag
Nagyon csinos
![]() Neked melyik jön be jobban a mobile trader vagy a távoli asztal? A mobile traderhez nem volt még szerencsém de olvastam valahol, hogy mt5 lesz szifonra. Mivel én már fertőzött vagyok kénytelen vagyok várni.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| kereskedés, mobil, mobiltelefon, okos telefon |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|