Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Haladó szekció > Tőzsdei elemző programok

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-11-09, 08:44   #1 (permalink)
Tag

Sapka logója

Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1
Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Stratégia teszter programok

Sok hozzászólásban volt már szó back test-ekről, különböző szimulátor progikról. Szerintem érdemes ennek a témának nyitni egy külön topicot.

Kezdőknek írom, hogy a tesztelés lehetővé teszi stratégiák kipróbálását akár több évre visszamenőleg. Ezt érdemes megtenni, hiszen megerősítést nyújt, az ember el kezd hinni a stratégiájában. Természetesen egy back test nem váltja ki az élő demózást. Viszont sokszor a demózás sem elég önmagában, hiszen vannak stratégiák, amik néhány hónapig működnek (olyan a piaci környezet), utána viszont csak a veszteséget termelik.

A legtöbb progiban nem lehetséges magasabb időtávra váltani teszt közben, és a stopmódosítás, részleges zárás, stb. is nehézkes vagy nem is lehetséges.

Fizetős szoftver:
Eddig a legjobbnak a Forex tester-t találtam (http://www.forextester.com/), a demóban egy hónapot lehet vele visszamenőleg letradelni, de mindig csak ugyanazt a hónapot. Jelenleg kb. 200dollár a teljes verzió megvásárlása, ami a tudásához képest olcsónak mondható. A teljes verzióban lehet teszt közben időtávot váltani. Be lehet pl. 1H esetén állítani, hogy 5percenként mutassa a gyertya állását. Nagyon hasonlít a metatraderre, nagyon könnyű pozíciómenedzselés. Lehet közben rajzolni, indikátorokat használni, stb.

Ingyenes szoftverek:
MT4-hez:
LFH simulator (csatoltam a file-t)
History training : http://codebase.mql4.com/5949

Érdekesnek tűnik még a Forex Strategy Builder is, erről azonban szinte semmit sem tudok.

Első hsz-nak ennyit. Várom minden kedves fórumozótól, aki használ ilyen programokat, hogy ossza meg velünk tapasztalatát.
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: zip Stratégia teszter.zip (49,5 KB, 99 olvasás)
Sapka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-04, 11:44   #2 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 2
hamsa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ez az LFH simulator nagyon jó, csak arra nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet vele egyszerre több pozíciót is felvenni. Nekem csak egyet enged, utána a többit egyszerűen nem nyitja meg, hiába állítom be az értékeket. Van rá valami megoldás?
hamsa nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-12-04, 20:13   #3 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
For-FOREX a hírnévhez vezető út elején jár.
Talking

Sapka ! Ez a history trading szimulátor szerintem is nagyon jó, köszönöm, hogy ajánlottad.

Nekem csak egy gondom van, hogy nem az általam beírt kezdődátummal indul hanem egy általa kiválasztott időpontban. Pedig beírtam a
használat dátumát és a pipát is betettem. Ha tudna valaki segíteni
megköszönném !!!!!!
For-FOREX nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-05, 15:02   #4 (permalink)
Tag

Sapka logója

Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
For-FOREX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sapka ! Ez a history trading szimulátor szerintem is nagyon jó, köszönöm, hogy ajánlottad.

Nekem csak egy gondom van, hogy nem az általam beírt kezdődátummal indul hanem egy általa kiválasztott időpontban. Pedig beírtam a
használat dátumát és a pipát is betettem. Ha tudna valaki segíteni
megköszönném !!!!!!
Igen, ez sajnos nekem is probléma volt. Nem tudom a megoldást sem erre, sem a több pozíció nyitására. Hátha esetleg valaki más...
Régi 2011-12-05, 18:06   #5 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Ha az LFH szimulátorról beszéltek, akkor F2 , majd kiválasztani a devizanemet, majd download, majd mégegyszer download, és már látod is, hogy mikortól töltötte le az adatokat. No ezt lehet aztán kezdö dátumnak beállitani.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-09, 20:57   #6 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 6
ttorhcs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Fsb

szó esett a Forex Strategy Builder - ről

én régóta kattintgatom, szerintem ( egy kis hekkelés után ) egész használható eszköz stratégia tesztelésre optimalizálására.

próbálta már valaki közületek?

szívesen kicserélném ismereteimet.
ttorhcs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-09, 21:39   #7 (permalink)
Tag

Sapka logója

Alapbeállítás

Idézet:
ttorhcs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
szó esett a Forex Strategy Builder - ről

én régóta kattintgatom, szerintem ( egy kis hekkelés után ) egész használható eszköz stratégia tesztelésre optimalizálására.

próbálta már valaki közületek?

szívesen kicserélném ismereteimet.
Kíváncsiak vagyunk a tapasztalataidra. Hátha azon felbuzdulva más is leírja a sajátjait.
Régi 2011-12-10, 09:54   #8 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 6
ttorhcs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Fsb

hümm

litániát tudnék írni...

elég jól, könnyen használható, stratégia építés közben azonnal látod az eredményt is.
ha valakinek mond valamit a WYSIWYG (azt kapod amit látsz), na ezt stratégiaépítésben még nem találtam meg más szoftverben sehol. Biztos van..
Rengeteg indikátort tud.

Van neki egy kereskedő modulja is - Forex Strategy Trader - amivel használni is tudod az elkészített stratégiákat, MT4-hez tud kapcsolódni.

hja, ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, ennek ellenére jól ki van dolgozva.

Képes kezelni a Dukascopy-s (kiváló minőségű) adatokat, és amióta van nekik MT4-es kapcsolatuk is, (Fair Trading Technology) le is lehet kereskedni náluk az elkészített stratégiákat. Ami nagyon jó, mert azonos adatokkal és kiváló végrehajtással ( gyorsak, precízek a Dukasnál) tudsz dolgozni.

Akit érdekel az automatizált kereskedés, de úgy, hogy szeretné tudni is hogy mi történik, szeretné érteni, annak nagyon ajánlom. ezeknek a sok száz dolláros "nem tudod hogy mit veszel" robotoknak nem vagyok nagy híve.
(Fap ,Fapturbo ,Forex-Megadroid...stb.)

nekem egy 15 stratégiás rendszerem fut egyenlőre demoban,
1H charton 2007-ig visszatesztelt adatokkal.
Már elindítottam az éles számlanyitást, (Dukas...persze ) pár hónapon belül szeretnék élesben is dolgozni.

én, amíg a saját szememmel nem láttam, hogy mennyire nehéz konzisztens, stabil stratégiát ( nem mindig nyerő...csak gyakrabban nyerő mint vesztő) építeni ezen az "őrültekháza" piacon (forex) nem hittem el senkinek...
ttorhcs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-10, 10:06   #9 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
ttorhcs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
hümm

litániát tudnék írni...

én, amíg a saját szememmel nem láttam, hogy mennyire nehéz konzisztens, stabil stratégiát ( nem mindig nyerő...csak gyakrabban nyerő mint vesztő) építeni ezen az "őrültekháza" piacon (forex) nem hittem el senkinek...
Igen, ezzel nagyon sokan vannak igy. Ezért jók a stratégia tester programok.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-05-03, 09:16   #10 (permalink)
Tag

Sipirla logója

Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 2
Sipirla a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy az egyéni felhasználoi fügvényt amikor irják a programban ahhoz iskell fügvényhivás ? Nemértem ezt a részt a programozásban a fügvényhivás és a egyéni fügvényeket.A kettönek van köze egymáshoz ? Hivni kell a egyéni felhasználoi fügvényeket is ? Valaki ha irna ide egy egyszerü használhato példát amin elehet menni egy egyszerü felhasználoi fügvényről és a fügvényhivásról érthetöen azt megköszönném.

Címkék
program, stratégia, teszter

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Stratégia, vagy mégsem? Sityu Kezdőknek 10 2011-05-10 12:56
A Stratégia rubio Kezdőknek 142 2011-04-13 19:17
Partner Programok székely Brókercégek 4 2010-11-09 16:05

A pontos idő 17:02 , a GMT +1 időzóna szerint.