| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Sok hozzászólásban volt már szó back test-ekről, különböző szimulátor progikról. Szerintem érdemes ennek a témának nyitni egy külön topicot.
Kezdőknek írom, hogy a tesztelés lehetővé teszi stratégiák kipróbálását akár több évre visszamenőleg. Ezt érdemes megtenni, hiszen megerősítést nyújt, az ember el kezd hinni a stratégiájában. Természetesen egy back test nem váltja ki az élő demózást. Viszont sokszor a demózás sem elég önmagában, hiszen vannak stratégiák, amik néhány hónapig működnek (olyan a piaci környezet), utána viszont csak a veszteséget termelik. A legtöbb progiban nem lehetséges magasabb időtávra váltani teszt közben, és a stopmódosítás, részleges zárás, stb. is nehézkes vagy nem is lehetséges. Fizetős szoftver: Eddig a legjobbnak a Forex tester-t találtam (http://www.forextester.com/), a demóban egy hónapot lehet vele visszamenőleg letradelni, de mindig csak ugyanazt a hónapot. Jelenleg kb. 200dollár a teljes verzió megvásárlása, ami a tudásához képest olcsónak mondható. A teljes verzióban lehet teszt közben időtávot váltani. Be lehet pl. 1H esetén állítani, hogy 5percenként mutassa a gyertya állását. Nagyon hasonlít a metatraderre, nagyon könnyű pozíciómenedzselés. Lehet közben rajzolni, indikátorokat használni, stb. Ingyenes szoftverek: MT4-hez: LFH simulator (csatoltam a file-t) History training : http://codebase.mql4.com/5949 Érdekesnek tűnik még a Forex Strategy Builder is, erről azonban szinte semmit sem tudok. Első hsz-nak ennyit. Várom minden kedves fórumozótól, aki használ ilyen programokat, hogy ossza meg velünk tapasztalatát. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 2 ![]() |
Ez az LFH simulator nagyon jó, csak arra nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet vele egyszerre több pozíciót is felvenni. Nekem csak egyet enged, utána a többit egyszerűen nem nyitja meg, hiába állítom be az értékeket. Van rá valami megoldás?
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sapka ! Ez a history trading szimulátor szerintem is nagyon jó, köszönöm, hogy ajánlottad.
Nekem csak egy gondom van, hogy nem az általam beírt kezdődátummal indul hanem egy általa kiválasztott időpontban. Pedig beírtam a használat dátumát és a pipát is betettem. Ha tudna valaki segíteni megköszönném !!!!!!
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
szó esett a Forex Strategy Builder - ről
én régóta kattintgatom, szerintem ( egy kis hekkelés után ) egész használható eszköz stratégia tesztelésre optimalizálására. próbálta már valaki közületek? szívesen kicserélném ismereteimet. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
hümm
litániát tudnék írni... ![]() elég jól, könnyen használható, stratégia építés közben azonnal látod az eredményt is. ha valakinek mond valamit a WYSIWYG (azt kapod amit látsz), na ezt stratégiaépítésben még nem találtam meg más szoftverben sehol. Biztos van.. Rengeteg indikátort tud. Van neki egy kereskedő modulja is - Forex Strategy Trader - amivel használni is tudod az elkészített stratégiákat, MT4-hez tud kapcsolódni. hja, ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, ennek ellenére jól ki van dolgozva. Képes kezelni a Dukascopy-s (kiváló minőségű) adatokat, és amióta van nekik MT4-es kapcsolatuk is, (Fair Trading Technology) le is lehet kereskedni náluk az elkészített stratégiákat. Ami nagyon jó, mert azonos adatokkal és kiváló végrehajtással ( gyorsak, precízek a Dukasnál) tudsz dolgozni. Akit érdekel az automatizált kereskedés, de úgy, hogy szeretné tudni is hogy mi történik, szeretné érteni, annak nagyon ajánlom. ezeknek a sok száz dolláros "nem tudod hogy mit veszel" robotoknak nem vagyok nagy híve. (Fap ,Fapturbo ,Forex-Megadroid...stb.) nekem egy 15 stratégiás rendszerem fut egyenlőre demoban, 1H charton 2007-ig visszatesztelt adatokkal. Már elindítottam az éles számlanyitást, (Dukas...persze ) pár hónapon belül szeretnék élesben is dolgozni.én, amíg a saját szememmel nem láttam, hogy mennyire nehéz konzisztens, stabil stratégiát ( nem mindig nyerő...csak gyakrabban nyerő mint vesztő) építeni ezen az "őrültekháza" piacon (forex) nem hittem el senkinek... |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni hogy az egyéni felhasználoi fügvényt amikor irják a programban ahhoz iskell fügvényhivás ? Nemértem ezt a részt a programozásban a fügvényhivás és a egyéni fügvényeket.A kettönek van köze egymáshoz ? Hivni kell a egyéni felhasználoi fügvényeket is ? Valaki ha irna ide egy egyszerü használhato példát amin elehet menni egy egyszerü felhasználoi fügvényről és a fügvényhivásról érthetöen azt megköszönném.
|
![]() |
| Címkék |
| program, stratégia, teszter |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||