Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Tőzsdei képzések

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-07-01, 16:52   #501 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem hagyjuk a múltat, és koncentráljunk a jelenre.
Az előző példa ma majdnem hajszál ugyanúgy megismételte magát.
Itt láthatóak az aktuális kötések EUR/USD-re.
Első trade indítása M15-ön.
Managelése M5-ön.
Majd a lezárás után kielemezzük hogy mit volt érdemes csinálni, és mit nem.

http://kepfeltoltes.hu/view/100701/e...toltes.hu_.jpg

Üdv: Péter
na ezt már végképp nem értem.
Tanfolyamon arról beszéltünk H4-en figyeljük a trendet, H1-en esetleg be lehet lépni és M15 alá soha ne menjünk még menedgelés miatt sem, ja és hogy Te álltalában H4 alá nem is nagyon mész. Ehez képest M15 fölött nem láttunk kötésedet, most még M5 is, hol volt itt long trend? H1-en sem volt mert csak egy nyílegyenes feltépés volt, M15-ön is csak pillanatnyi megállók voltak, semmi csúcs-völgy, már teljesen össze vagyok zavarodva
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-01, 18:36   #502 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 208
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Managelése M5-ön.

Mázlista

Én a GBP/USD pároson csináltam hasonlót telefonon munka közben, a végén 1 percesen amíg le nem merült a mobil...
1 dollárból "csináltam" 20-at. Holnap megjutalmazom magam egy gombóc fagyival
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-07-01, 18:53   #503 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 235
Hírnév szint: 2
nevető3dick a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Managelése M5-ön.

remélem itt már fordul
nevető3dick nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-01, 20:26   #504 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 115
beginner a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tanfolyamon arról beszéltünk H4-en figyeljük a trendet, H1-en esetleg be lehet lépni és M15 alá soha ne menjünk még menedgelés miatt sem, ja és hogy Te álltalában H4 alá nem is nagyon mész. Ehez képest M15 fölött nem láttunk kötésedet, most még M5 is, hol volt itt long trend? H1-en sem volt mert csak egy nyílegyenes feltépés volt, M15-ön is csak pillanatnyi megállók voltak, semmi csúcs-völgy, már teljesen össze vagyok zavarodva
Sziasztok!

Félve merek hozzászólni, mert mint tegnap jeleztem, teljesen kezdő vagyok. Ellenben úgy gondolom a bejegyzéseim, ha butaságok is, a tanulási folyamat része. Én a fő trendet H4-en figyelem, a counter trendeket M15-ön rajzolom, de valahogy úgy érzem, hogy mégis H1-en kereskedem.
Ezekből kiindulva nálam eur/usd, és gpb/usd egyértelműen long, 06.08-óta.
Ma még ebben a pillanatban is nagyon sok tradernél csörög a kassza. Jó tudom, hogy a mai egy extrém helyzet, de szerintem egyértelműen a mai emelkedés kezdetét M15-ön gyönyörűen be lehetett azonosítani, mindkét devizapárnál. Utána pedig építkezni ugyanúgy M15-ön, bár M5-ön szebben.
Igaz, hogy én megijedtem, és 17:00 körül zártam mindkettőt.(Még ha demó is.)
b.
beginner nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-01, 20:58   #505 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Tanfolyamon arról beszéltünk H4-en figyeljük a trendet, H1-en esetleg be lehet lépni és M15 alá soha ne menjünk még menedzselés miatt sem, ja és hogy Te álltalában H4 alá nem is nagyon mész. Ehez képest M15 fölött nem láttunk kötésedet, most még M5 is, hol volt itt long trend? H1-en sem volt mert csak egy nyílegyenes feltépés volt, M15-ön is csak pillanatnyi megállók voltak, semmi csúcs-völgy, már teljesen össze vagyok zavarodva
Na a választ megkaptam a mai OFK-n, ami egyben az első is volt nekem, viszont tanulságos.
Régi 2010-07-01, 21:38   #506 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Akárhogy is nézem, ez nekem is long H4-en.Én is figyeltem, de akkora volt a kitörés, hogy nem láttam megfelelő R/R-t H1-en sem, az alatt meg nem mertem bekötni. Péter gratula hozzá, ezt tényleg csak M15-ről lehetett megfelelő R/R-rel indítani, és akkor logikus az M5-ös MM. Én inkább maradok egyenlőre a H1 belépőnél ha ott is megfelelő a célár. Ma pl. az usdjpy-t shortoltam H1 letörésre a H4 trendvonaltól. Kicsit korábban kitett, mert a nagy esés hatására M5-ön szűken követtem, és ki is stoppolt. Még lett volna benne, de már vissza is tért az ár. Így is 1:3,5 lett az R/R, és ezzel elégedetten szálltam ki, igaz csak egy pozival. Nem láttam biztonságos belépőt, mert kicsit vadnak találtam a mozgásokat.
Üdv: Gio
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-eurusd.gif   forexegyetem-usdjpy.gif  
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-01, 21:41   #507 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 77
csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Régen jártam már erre, de fel lett hívva a figyelmem, hogy itt zajlik az élet rendesen...

Többen kérdezték már Pétertől, hogy milyen arányban vannak sikeresek a tanfolyamot végzettek közül...

Én elkezdtem látogatni mind az OTK-t mind pedig az OFK-t és nekem egy igen különös dolog tűnt fel mind két helyen SOK alkalommal... Ha jól tudom, annyira nem szeretik a NEM TANFOLYAMOT végzetteket mert ők NEM ÉRTIK azt a nyelvet, amit ott beszélnek... Nos én nem végeztem t.folyamot, de én annyira beleástam már magam ebbe a témába és amúgy is annyira érdekesnek tartom a gondolkodásmódot, hogy azért szenteltem időt arra, hogy jegyzetelgettem és megpróbáltam összetenni a képkockákat..

Nos, ami a lényeg... Nagyjából nekem TANFOLYAM NÉLKÜL az alábbi dolgok jöttek le:

- Szinte mindegy is, hogy mit és milyen időtávon trédelsz, talán a pontos elmozdulási értékek miatt nemmindegy, hogy most az arany, cukor vagy EURUSD, mert 1 pont más érték, de valójában MINDEGY! Megvannak a beszállási jelek és azokra kell lépni

Nekem sokszor feltűnnek olyan kérdések, ami apszolute nem ehhez a stratégiához tartozik.. Mint például ma kérdezte valaki: "Ha a részvénypiac lefelé ment, akkor az EURUSDnek nem lefele kellett volna?" A kérdés lehet hogy nem szó szerint volt, de a mondanivalója az volt, hogy a Péter mondja meg, hogy miért erre meg miért arra ment... Meg azt, hogy most miért ment egyik pár erre amikor a másik arra...
Az OTK-n is bejöttek mindenféle hangulatindexek meg fura instrumentumok, ami azt jelenti hogy LONGOS a hangulat, erre jött nálam a kérdés: Ha ennek a tanfolyamnak az a lényege, hogy P1 P2 P3 P4re belépünk, hogy JÓ KOCKÁZATÚ HELYEN lépjünk be, ha ennek a tanfolyamnak az a lényege, hogy megtanuljuk managelni a pozit, akkor miért akarnak egyesek 3szögre, fejvállra meg mindenféle fundamentális indokokra belépni, és ezt miért Péteren kérik számon, hogy EZ MOST MIÉRT ARRA MEGY?

Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy HA ezek a kérdések OLYANOKTÓL IS jönnek, akik végeztek tanfolyamot és még a tanfolyam alatt sem tudták megérteni ENNEK A STRATÉGIÁNAK a mondanivalóját, akkor lehet, hogy a tanfolyamot végzettek közül lesznek rendesen, akik sajna el fognak vérezni... De ez szerintem akkor nem a tanfolyam hibája lesz, mert ők nem is azt csinálják amit ott tanultak...

Ez egy érdekes megfigyelés számomra

Az pedig a másik, hogy amióta látogattam az OFK-t és később az OTK-t is, nem csak jobb tőzsdei, de jobb mindennapi döntéseket sikerült hoznom!

Azért arra kiváncsi lennék, hogy HA ÍGY sikerült - szerintem - elggé jól megértenem a megérteni valót, akkro a tanfolyam mit tudna nekem adni..

Biztosan, hogy nem most a közeljövőben, mert messze vagyok, de valamikor fogok rá időt szakítani és el fogok menni.....

Azért Pétertől kérdeznék majd valamit privátban, amit nem az üfszolgálattól kérdeznék meg, mert megtettem, de a sok levél miatt megkértek, hogy had ők válaszoljanak...

Nos, ha van Péternek olyan email címe, amit általában ő szokott olvasni, azt akár ő, akár más megoszthatná velem...
csabyke nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-01, 21:47   #508 (permalink)
Tag

csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Na a választ megkaptam a mai OFK-n, ami egyben az első is volt nekem, viszont tanulságos.

Volt 1-2 hete a Birger Schäfermeier-nek az okítása, ahol ő is volt.. Mondta is, hogy ott alacsonyabb idősíkon ment a bűvészkedés

Azóta tűnt fel nekem, hogy a hosszabb countertrendeket alacsonyabb idősíkon SZIGORÚAN KIS KOCKÁZATTAL is megjátsza... Pontosabban EURUSD Longok voltak....

Persze lehet, hogy csak én látogatom az OFK-kat túl rövid ideje, de nekem ez tűnt fel.... :-))
Ha ez régen is így volt , akkor nem szóltam...
Régi 2010-07-01, 21:52   #509 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
csabyke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Azért Pétertől kérdeznék majd valamit privátban, amit nem az üfszolgálattól kérdeznék meg, mert megtettem, de a sok levél miatt megkértek, hogy had ők válaszoljanak...

Nos, ha van Péternek olyan email címe, amit általában ő szokott olvasni, azt akár ő, akár más megoszthatná velem...
Küldj itt privátot, gondolom én..
Régi 2010-07-01, 22:03   #510 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Nálam az EUR/USD h4-en short. Rosszul látom?
Régi 2010-07-01, 22:21   #511 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
Volt 1-2 hete a Birger Schäfermeier-nek az okítása, ahol ő is volt.. Mondta is, hogy ott alacsonyabb idősíkon ment a bűvészkedés

Azóta tűnt fel nekem, hogy a hosszabb countertrendeket alacsonyabb idősíkon SZIGORÚAN KIS KOCKÁZATTAL is megjátsza... Pontosabban EURUSD Longok voltak....

Persze lehet, hogy csak én látogatom az OFK-kat túl rövid ideje, de nekem ez tűnt fel.... :-))
Ha ez régen is így volt , akkor nem szóltam...
Kíváncsi lennék, hogy a mai longokat a szokásos 1 lottal kötötte-e mert 300pip egy 6-os pozcióval elég csinos összeg lehet...
Régi 2010-07-01, 23:42   #512 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nálam az EUR/USD h4-en short. Rosszul látom?
Szia Moszad!
Dobtam fel egy H!-es képet, ahol szépen emelkedik felfelé és egy countertrend fibo 50 és 61.8 nál fordul ("egészséges"), kialakítva a H4-es emlkedés következő völgyét. Ha a kezdetét nézed az emelkedésnek, látszik, hogy a kisebb aljak vonalától elvállik egy nagyobb lendülettel, de a counter trenddel szépen visszaigazodik a trendvonalhoz és egy igen jelentős völgyet alakít ki, amikor fordul.Amikor a counter, amit jelöltem, longba törik, mindenképp long jelzés. Az igaz, hogy a főtrend naposon még lefelé mondható, de junius az felfelé trendel. Miután most erős fibo értéken fordult és az előző csúcs is már megdölt, ez még mindenképp folytatódni látszik. Szerintem nem kizárt a fibo 161.8 teljesítése. Na de ez csak feltevés. Ami viszont nekem lényeg, hogy addig nem várom shortra, míg ez a H4-es trend le nem törik.
Gio
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-eurusd.gif  
Régi 2010-07-02, 03:50   #513 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 135
Hírnév szint: 4
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Managelése M5-ön.

Mivel mindig elhangzik, hogy trendkövető...akkor a képek szerint az EURUSD fő trend már LONG nálad? Mert mindkétszer longoltad....
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 08:39   #514 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 91
fxkred a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Forexegyetem módszerét kiegészítettem egy házi barkács rendszerrel, azóta 100%-osak a jelek.

Kinyomtattam Péter képét feltettem velem szembe a falra. Pl tegnap EU shortot nyitottam próbának, és -10 pip után a kép KÖNNYEZNI kezdett.

Rögtön rányitottam duplára EU longot, és láss csodát, a könny elállt és a kép rám mosolygott.

Mára még jobban működik, elég ha az egér mutatót a sell gomb fölé terelem, és figyelem néhány másodpercig a képet, ha könnyezni kezd a másik gombra kattintok a mona lisa mosolyt látok akkor meg erre.
Nincs stressz azóta.

Van még 40 db képem, mind be van trenírozva, a sőt most a pólóval is kisérletezek, de ebben a nagy melegben nem lehet a könnyezést és az izzadást megkülönböztetni.

A képek korlátozott számban elérhetők, a vaterán fél tanfolyam áráért.
Aki nyugodtan akar kereskedni megéri!!

fxkred nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 09:11   #515 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

Idézet:
fxkred eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Forexegyetem módszerét kiegészítettem egy házi barkács rendszerrel, azóta 100%-osak a jelek.

Kinyomtattam Péter képét feltettem velem szembe a falra. Pl tegnap EU shortot nyitottam próbának, és -10 pip után a kép KÖNNYEZNI kezdett.

Rögtön rányitottam duplára EU longot, és láss csodát, a könny elállt és a kép rám mosolygott.

Mára még jobban működik, elég ha az egér mutatót a sell gomb fölé terelem, és figyelem néhány másodpercig a képet, ha könnyezni kezd a másik gombra kattintok a mona lisa mosolyt látok akkor meg erre.
Nincs stressz azóta.

Van még 40 db képem, mind be van trenírozva, a sőt most a pólóval is kisérletezek, de ebben a nagy melegben nem lehet a könnyezést és az izzadást megkülönböztetni.

...tiszta hüjjjjjje vagy !!
Rég röhögtem ilyen jót.

Látom a kérdéseiteket, meg az időszakos tanácstalanságot.
Amint lesz egy kis időm válaszolok.
Köszi a türelmet.

P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 09:32   #516 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
fxkred eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Nincs stressz azóta.

Ebből én is veszek!
Nem lehet olyan képet választani,amelyiken csak mosolyog Péter?
Régi 2010-07-02, 09:46   #517 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
teknon a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
ALTERMAN eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Péter,Gio,értem hogy mit nem értettek!
Pontosabban Gio azthiszem már érti részben.Igen én pont úgy értem,hogy a második pozit már duplán kell nyitni ,nem úgy ahogy Beginner.
Az sl pedig ugyanaz,és az eredmény is ugyan az.
Gio,ugyanakkor ezt nem kell megállítani a második kötésnél,ugyanúgy lehet poziméretet növelni akár százszor is egyenként,mint ahogy lehet rányitni száz pozit is a pozicióra.(már ha volna ilyen szép pozi).Tehát összességében a poziépítés nem csodaszer,csak másképpen fogalmazza meg az mm-et,és nem mellékes,hogy a kezdőnek egyszerűbb,főleg ha a Péter átlagár indikátorát használja.Akinek nem gond az mm,az szerintem mindegy melyik módszert használja.
(Előnye az egyszerűség és a spreed részbeni megspórolása,hátránya csakis haladóknál jelentkezhet,mégpedig az,hogy nem tud jól elhelyezett céláron kiszállni az első poziból,mert nem zárhatja,és nem tudja korrekciókor az összes pozit újranyitni,vagy fogalmazzunk úgy,nem tudja az "átlagárát" javítani.(Azért idézőjel,mert egy dupla pozinál nincs átlagár)Persze ehhez már megint gyakorlat kell,kiszedni 80 pip emelkedésből mondjuk100 pipet egy traden, ha van rá korrekciós elmozdulás).
Összességében nincs ennek komoly jelentősége szerintem,de a felvetett kérdésre a válasz adott,le lehet zárni,de akkor a a második kötést dupla egységgel kell nyitni,ugyanazokat az sl szinteket használva.
ALTERMAN!

Egyetértek veled abban, hogy az adott példában, amennyiben dupla pozimérettel visszanyitva jó iránynál ugyanakkora hozam, rossz iránynál pedig ugyanakkora kockázat van benne, mint a ráépítésnél. Ugyanakkor 2 dolgot vet fel bennem az elképzelésed:

Az egyik, hogy ez csak akkor teljesül, ha amilyen szinten zártál célárnál, ugyanazon a szinten nyitsz duplát. Viszont ha vársz egy kitörési gyertyát pl, akkor már attól függően, hogy milyen trigerre nyitsz, biztos, hogy a célár fölött lesz egy kicsivel longnál, ami azt jelenti, hogy a hozam csökken, és a kockázat meg nő. Kíváncsi lennék milyen trigert használsz, mert ha nem nagy az eltérés, ez nem vészes veszteség a piramissal szemben.

A másik, ami viszont már sokkal inkább érdekel, hogy mivel a célárnál szállsz ki, érdekelne, hogy hogyan tudod egyértelműen meghatározni előre, hogy hol is lesz az, mert a 2 piramisosnál még csak értem, hogy a visszatesztnél az előző csúcs egy pontos célár, de hogy lehetne meghatározni a 4 célárat és az ahhoz tartozó zárásokat, majd visszanyitásokat dupla tripla majd 4x rányitással pl a Peti által bemutatott 4-es piramisnál.

Alterman, még egy utolsó gondolat: abban is egyetértek veled, hogy amennyiben szűk stop miatt nem zárul a 2-es piramis, és nem kényszerül az ember emiatt a korrekcióban visszanyitni, akkor a korrekciót tényleg csak kiüli, és nem kereskedi le úgy, mint céláras zárás-visszanyitás stratégiával.

Üdv: teknon
teknon nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 09:50   #518 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Managelése M5-ön.

A tegnapi hozzászólások arról, hogy zárjunk célárnál és nyissunk duplával, vagy rányissunk zárás nélkül felvetett bennem egy kérdést a Péternek ezt a 4-es piramisát látva. Én itt nem a célárnál záráson gondolkoztam, hanem a következő szituációt képzeltem el:

Tegyük fel, kép szerinti 4 helyen nyitottam volna, viszont a második nyitás után az oldalazásnál a stop-ot kb 1,2320-ra, húzva a hamis letörés kivett volna. Majd ezután a képen látható maradék 2 helyen, azaz a teljes piramis 3. és 4. helyén lettek volna újra nyitások. A kérdésem az, hogy a 2 pozis piramisom kistoppolódása után, amikor jön a 3. jel, akkor mekkora pozival szálljak vissza? Én három lehetőséget különböztettem meg:

1. 3x pozimérettel, hisz most a 3. nyitás jönne, ha nem vesz ki a stop.
2. 2x pozimérettel, hisz eddig 2 pozival voltam benne.
3. 1x pozimérettel, hisz új trade, új kockázat.

Természetesen az 1. és 2. esetben, az eredeti kockázatom 3x ill. 2x kell tradelnem, tehát ezzel túllépném 3x ill. 2x túllépem a megengedett kockázati szintemet. Viszont, mivel ebben a két esetben az volt a filozófiám, hogy az egész piramis egynek tekintem, mondhatom azt, hogy amennyiben a lezárult 2pozis piramis profitja fedezi a 3x ill. 2x es kockázatot, akkor mégsem léptem túl a kockázati szintemet.

Ki milyen stratégiát választana ilyen szituációban?

üdv: teknon
Régi 2010-07-02, 10:42   #519 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
teknon eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ALTERMAN!

Egyetértek veled abban, hogy az adott példában, amennyiben dupla pozimérettel visszanyitva jó iránynál ugyanakkora hozam, rossz iránynál pedig ugyanakkora kockázat van benne, mint a ráépítésnél. Ugyanakkor 2 dolgot vet fel bennem az elképzelésed:

Az egyik, hogy ez csak akkor teljesül, ha amilyen szinten zártál célárnál, ugyanazon a szinten nyitsz duplát. Viszont ha vársz egy kitörési gyertyát pl, akkor már attól függően, hogy milyen trigerre nyitsz, biztos, hogy a célár fölött lesz egy kicsivel longnál, ami azt jelenti, hogy a hozam csökken, és a kockázat meg nő. Kíváncsi lennék milyen trigert használsz, mert ha nem nagy az eltérés, ez nem vészes veszteség a piramissal szemben.

A másik, ami viszont már sokkal inkább érdekel, hogy mivel a célárnál szállsz ki, érdekelne, hogy hogyan tudod egyértelműen meghatározni előre, hogy hol is lesz az, mert a 2 piramisosnál még csak értem, hogy a visszatesztnél az előző csúcs egy pontos célár, de hogy lehetne meghatározni a 4 célárat és az ahhoz tartozó zárásokat, majd visszanyitásokat dupla tripla majd 4x rányitással pl a Peti által bemutatott 4-es piramisnál.

Alterman, még egy utolsó gondolat: abban is egyetértek veled, hogy amennyiben szűk stop miatt nem zárul a 2-es piramis, és nem kényszerül az ember emiatt a korrekcióban visszanyitni, akkor a korrekciót tényleg csak kiüli, és nem kereskedi le úgy, mint céláras zárás-visszanyitás stratégiával.

Üdv: teknon
Üdv!
A két elképzelés különböző kereskedési módszer is lehet,de a kockázat kezelése ugyanaz,csak más formában.
A signál ezért ebben a kérdés felvetésben másodlagos dolog,mert lehet gyertya signálra várni,meg még vagy ezerféle signálra várni,ki melyiket szereti.
A kockázat kezelésen van a hangsúly.A cél ár,és beszállási árak meghatározása az egy külön 7 napos tanfolyamot emésztene fel!
Én azt javaslom,hogy inkább maradjon mindenki a Péter féle módszernél,mert az sokkal átláthatóbb,a másik módszer csak nagyon gyakorlott traderek számára rutin.
Tehát ne keverjük a kettőt egymással,mert abból csak káosz lessz.
(De röviden a kérdésedre válaszolva,jobb áron kell belépni zárás után,mint a cél ár volt.
A második kérdésedre pedig egyszerű a válasz,miután egyetlen egy pozi van nyitva,tudod rögtön az "átlagárát".Mivel tudod mennyi nyereséget gyűjtöttél,tudod az sl szintet is.A pozíció méretezés az,amit tudni kell gyorsan kiszámolni. )
Régi 2010-07-02, 11:27   #520 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
A tegnapi hozzászólások arról, hogy zárjunk célárnál és nyissunk duplával, vagy rányissunk zárás nélkül felvetett bennem egy kérdést a Péternek ezt a 4-es piramisát látva. Én itt nem a célárnál záráson gondolkoztam, hanem a következő szituációt képzeltem el:

Tegyük fel, kép szerinti 4 helyen nyitottam volna, viszont a második nyitás után az oldalazásnál a stop-ot kb 1,2320-ra, húzva a hamis letörés kivett volna. Majd ezután a képen látható maradék 2 helyen, azaz a teljes piramis 3. és 4. helyén lettek volna újra nyitások. A kérdésem az, hogy a 2 pozis piramisom kistoppolódása után, amikor jön a 3. jel, akkor mekkora pozival szálljak vissza? Én három lehetőséget különböztettem meg:

1. 3x pozimérettel, hisz most a 3. nyitás jönne, ha nem vesz ki a stop.
2. 2x pozimérettel, hisz eddig 2 pozival voltam benne.
3. 1x pozimérettel, hisz új trade, új kockázat.

Természetesen az 1. és 2. esetben, az eredeti kockázatom 3x ill. 2x kell tradelnem, tehát ezzel túllépném 3x ill. 2x túllépem a megengedett kockázati szintemet. Viszont, mivel ebben a két esetben az volt a filozófiám, hogy az egész piramis egynek tekintem, mondhatom azt, hogy amennyiben a lezárult 2pozis piramis profitja fedezi a 3x ill. 2x es kockázatot, akkor mégsem léptem túl a kockázati szintemet.

Ki milyen stratégiát választana ilyen szituációban?

üdv: teknon
Az egyszeres poziméret ÁLL A LEGKÖZELEBB szerintem a helyes vlaszhoz, mégpedig az alábbi miatt....

Tegyük fel, hogy az előző pozicióépítésnél 50 pipre kellett tenned a stopot, mert ez volt mondjuk 500$ -nyi - általad bevállalható kockázat.... --> 1 lot

Aztán elszáll a pozi majd újra építkezel.....

Most ismét egy ÚJ pozit nyitsz, ha JÖN A JEL NYITNI KELL

De most az van, hogy a SL-t CSAK 25 pipre kell tenned...
Most is 500 USD-t kockáztathatsz, de most CSAK 25 pip fog elviini ennyit ---> 2 LOT
Tehát itt nyithattál 2szeres pozimérettel!

De mivan, ha MOST 100 pipre kell tenned a SL-t?
Akkor meg nyithatsz 0,5 LOT-al, tehát csak FÉL pozimérettel...

Minden egyes nyitáskor KOCKÁZATOT és POZIMÉRETET kell számolnod...

Amúgy a Péteré az nem PIRAMIS, mert a PIRAMISBAN változik a pozik mérete felfelé haladva, itt pedig egységnyi...

Ha 1 LOT-al volt nyitva akkor mind 1LOTtal lesz
Régi 2010-07-02, 13:05   #521 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Az egyszeres poziméret ÁLL A LEGKÖZELEBB szerintem a helyes vlaszhoz, mégpedig az alábbi miatt....

Tegyük fel, hogy az előző pozicióépítésnél 50 pipre kellett tenned a stopot, mert ez volt mondjuk 500$ -nyi - általad bevállalható kockázat.... --> 1 lot

Aztán elszáll a pozi majd újra építkezel.....

Most ismét egy ÚJ pozit nyitsz, ha JÖN A JEL NYITNI KELL

De most az van, hogy a SL-t CSAK 25 pipre kell tenned...
Most is 500 USD-t kockáztathatsz, de most CSAK 25 pip fog elviini ennyit ---> 2 LOT
Tehát itt nyithattál 2szeres pozimérettel!

De mivan, ha MOST 100 pipre kell tenned a SL-t?
Akkor meg nyithatsz 0,5 LOT-al, tehát csak FÉL pozimérettel...

Minden egyes nyitáskor KOCKÁZATOT és POZIMÉRETET kell számolnod...

Amúgy a Péteré az nem PIRAMIS, mert a PIRAMISBAN változik a pozik mérete felfelé haladva, itt pedig egységnyi...

Ha 1 LOT-al volt nyitva akkor mind 1LOTtal lesz
Először is köszönöm a kijavítást a piramis szót illetően, hogy ne legyen kavarodás, akkor a változó poziméretes rányitás a piramis, és az fix poziméretes meg legyen egyszerűen „rányitós” Én az pusztán az egyszerűség kedvéért, hogy a kérdés fókusza ne vesszen el, ezért a rányitóst használtam.

Igazad van a kockázatkezelést illetően is, hisz a kockázatszintem az egy adott érték, a stop viszont minden egyes tradenél nagy valószínűség szerint máshova kerül és emiatt poziméret is folyamatosan változik. A piramisnál pedig ha a kockázati értéked fix, szintén ugyanez van, viszont a kockázati értéket célszerű folyamatosan csökkenteni, hisz egyik piramis sem tart örökké.

Tettem tehát még egy egyszerűsítést, amit szintén elfelejtettem közölni: a stop-ot ugyanakkorának feltételeztem fel szintén azért, hogy könnyebben összehasonlítható legyen a 3 eset.

Tehát, hogy egyértelmű legyen a kérdés, akár egységnyi a poziméret akár nem, akár ugyanakkora a stoptávolság akár nem, egy dolog mindig ugyanakkora: a kockázat összege mind a 4 esetben (korábban írtam, hogy természetesen még ez is csökkenhet, na de ez már végképp elbonyolítaná a példát) Ezért véltem úgy, ha ezt a két egyszerűsítést végrehajtom (nem közöltem őket ez viszont tény) akár a piramisról akár a „rányitós” stratégiáról beszélek, a lényegi kérdés ugyanaz marad:

Mivel rendszerben gondolkozom, tehát nem 1-1 pozikban, hanem több db-os pozikban, ezért ha ez több db után a szűk stop miatt lezárult, akkor mennyivel érdemes visszanyitni, vagyis milyen mértékig érdemes visszaépítenem a szűk stop miatt lezárult addigi pozikat?

Minél inkább vissza akarom építeni az eredeti pozikat (hisz a trend, amire fogadtam folytatódik), annál inkább megközelítem szűk stop előtt elérhető profitot, de ha megtörik a trend, akkor nyilván a veszteség is nagyobb, amit viszont az eddigi rányitások profitjából fizetem ki, tehát igazából nem nagy nyerő/nagy vesztő áll szemben közepes nyerő/kis vesztővel, hanem nagy nyerő/kis nyerő áll szemben közepes nyerő/közepes nyerővel, ha kockázatkezelés szempontjából egy rendszernek tekintem az egymásra nyitott pozikat.
Régi 2010-07-02, 14:27   #522 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 46
xerof a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mi is ez a OFK, OTK? A keresővel nem találtam választ.
xerof nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 14:43   #523 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
xerof eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mi is ez a OFK, OTK? A keresővel nem találtam választ.
http://forexegyetem.hu/ofk/
Régi 2010-07-02, 14:54   #524 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Először is köszönöm a kijavítást a piramis szót illetően, hogy ne legyen kavarodás, akkor a változó poziméretes rányitás a piramis, és az fix poziméretes meg legyen egyszerűen „rányitós” Én az pusztán az egyszerűség kedvéért, hogy a kérdés fókusza ne vesszen el, ezért a rányitóst használtam.

Igazad van a kockázatkezelést illetően is, hisz a kockázatszintem az egy adott érték, a stop viszont minden egyes tradenél nagy valószínűség szerint máshova kerül és emiatt poziméret is folyamatosan változik. A piramisnál pedig ha a kockázati értéked fix, szintén ugyanez van, viszont a kockázati értéket célszerű folyamatosan csökkenteni, hisz egyik piramis sem tart örökké.

Tettem tehát még egy egyszerűsítést, amit szintén elfelejtettem közölni: a stop-ot ugyanakkorának feltételeztem fel szintén azért, hogy könnyebben összehasonlítható legyen a 3 eset.

Tehát, hogy egyértelmű legyen a kérdés, akár egységnyi a poziméret akár nem, akár ugyanakkora a stoptávolság akár nem, egy dolog mindig ugyanakkora: a kockázat összege mind a 4 esetben (korábban írtam, hogy természetesen még ez is csökkenhet, na de ez már végképp elbonyolítaná a példát) Ezért véltem úgy, ha ezt a két egyszerűsítést végrehajtom (nem közöltem őket ez viszont tény) akár a piramisról akár a „rányitós” stratégiáról beszélek, a lényegi kérdés ugyanaz marad:

Mivel rendszerben gondolkozom, tehát nem 1-1 pozikban, hanem több db-os pozikban, ezért ha ez több db után a szűk stop miatt lezárult, akkor mennyivel érdemes visszanyitni, vagyis milyen mértékig érdemes visszaépítenem a szűk stop miatt lezárult addigi pozikat?

Minél inkább vissza akarom építeni az eredeti pozikat (hisz a trend, amire fogadtam folytatódik), annál inkább megközelítem szűk stop előtt elérhető profitot, de ha megtörik a trend, akkor nyilván a veszteség is nagyobb, amit viszont az eddigi rányitások profitjából fizetem ki, tehát igazából nem nagy nyerő/nagy vesztő áll szemben közepes nyerő/kis vesztővel, hanem nagy nyerő/kis nyerő áll szemben közepes nyerő/közepes nyerővel, ha kockázatkezelés szempontjából egy rendszernek tekintem az egymásra nyitott pozikat.
Szerintem csak ha 1 pip híján is, de kivett a stop, akkor az már azt jelenti, hogy valami hiba volt a spekulációnkban...

Mivel az SL-t jelentős szintek FÖLÉ tesszük nem két piipel, így ha MÁR oda szúrt, szerintem biztonsági okokból érdemes ÚJRA kezdeni az építkezést, ha JELET látunk..

A stopot azért tettük oda, hogy megmutassa, hogy az előző beszállónk HAMIS jelet adott

Ha HAMIS volt a jel, tehát nem az lett, amit akartunk, akkor szerintem nem érdemes erőltetni...
Ha igazunk volt és a trend megy tovább, akkor újbóli építkezéssel is keresni fogunk
Ha pedig nem, akkor KEVESEBBET FOGUNK BUKNI

Ez az én meglátásom....

Szóval ÉN a magam részéről ÚJRA KEZDEK építeni....
nem nyitok vissza UGYANANNIT
Régi 2010-07-02, 15:06   #525 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 46
xerof a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

_- Köszi!
xerof nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 15:23   #526 (permalink)
Szenior tag

Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Tibit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel mindig elhangzik, hogy trendkövető...akkor a képek szerint az EURUSD fő trend már LONG nálad? Mert mindkétszer longoltad....
Péter jól tudja hogy a fő trend short,de talál kis kockázatú helyszínt longra.
Csökkentett pozíciómérettel és M15ön lehet longolni.Ennyi már rám is ragadt.
Aki nem akar unatkozni az most is tud pénzt csinálni rövidebb idősíkon.
Valaki meg megvárja hogy a főtrend irányába tudjon shortolni.Kinek mi a szimpatikus...Elnézést Pétertől hogy beleszóltam!
Tibit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 20:37   #527 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Idézet:
Tibit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Péter jól tudja hogy a fő trend short,de talál kis kockázatú helyszínt longra.
Csökkentett pozíciómérettel és M15ön lehet longolni.Ennyi már rám is ragadt.
Aki nem akar unatkozni az most is tud pénzt csinálni rövidebb idősíkon.
Valaki meg megvárja hogy a főtrend irányába tudjon shortolni.Kinek mi a szimpatikus...Elnézést Pétertől hogy beleszóltam!
Szerintem meg azért "trédeli" long-al mert ő is látja amit én csak sejtek, hogy fordul a trend....Nézd meg naposon és hetes bontásban!
És nézd meg alatta a forgalmat is!
Ez meg rám ragadt, hogy ismerd fel ha ellened fordul a piac...velem pont ez történt a héten amikor shortolni akartam.
Régi 2010-07-02, 20:45   #528 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Naposon az utolsó lokális alj 06-07-én volt...ez elég hosszú idő ahhoz hogy counter trendnek lehessen nevezni, főleg hogy azóta van benne egy magasabb alj is amiről ismét feljebb mászott. Csak elmélkedem....
Régi 2010-07-02, 21:34   #529 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás EUR/USD...merre???

...nem hittem hogy ennyire sok kérdés fel tud merülni, csupán egy átlagos trade kapcsán...

Az első kérdés ahogy látom az az hogy: miért long?
A válaszom nagyon egyszerű.
A fő trend (H4) ervényben van, csupán egy korrekció zajlik.
De mivel az esés igen nagy mértékű volt és hosszú időbeni lefolyású, ezért a visszatesztje is jó eséllyel lesz akkora hogy érdemes legyen lekereskedni.

http://kepfeltoltes.hu/view/100702/9...toltes.hu_.gif

A H4-es ábrán jól látszik, hogy mindössze egy kis korrekció van, legalábbis eddig, és semmi extra.

A szabályrendszeremben pontosan meg van határozva hogy mikortól játszhatok a fő trenddel ellentétes irányba.
Meg vannak határozva a pozíciónagyságok, idősíkok, agresszív kilépési elemek.
Innetől kezdve szemrebbenés nálkül játszhatom a longomat a rendszerem elemeinek a betartása mellett.
Ahogy az ábrákból is kiderült ilyenkor alacsonyabb idősíkon kereskedem, az általános kockázati összegem kb. felével és teljesen más kiszállási rendszert használok, mint amikor főtrendet követek le.

Ugye itt jön a kérdés hogy mikortól lehet longban gondolkodni?

A válaszom az hogy akkortól amikortól már a short pozíciókra nincs megfelelő kiszállási rendszered!
Ez az oka annak hogy nem tudok egyenlőre shortolni (persze ez amikor szükséges, akkor meg fog változni... ).
Ezen az ábrán jól látszik hogy mikor történt meg egy olyan mértékű emelkedés, ami után már egyáltalán nem gondolkodom a short nyitásokban, és megvárom az első long beszállási szignált.

http://kepfeltoltes.hu/view/100702/A...toltes.hu_.gif

Ez nálam egy egyszerű fibo 50%-os szinthez van kötve.
Éppen ezért longoltam tegnap is és ma is az EUR/USD-t.
Természetesen ma estére a nyitott és egymásra épített pozíciók ismét lezáródtak, nyereséggel.
Az ábrát nem raknám ki, mert úgy érzem ismét egy tucat kérdés érkezne....

SZóval ennyi az egész.

Az nem jó meglátás hogy ÉN "sejtem hogy fordulni fog a piac" vagy előre "érzem"....
Dehogy sejtem! Fogalmam sincs hogy mi fog történni a jövőben.
De nem is érdekel.
Mivel a következő gyertya szinének az eltalálására is mindössze 50% esélyünk van, így teljesen mindegy hogy mit gondolok a piacról, vagy mi az elvárásom.
Ha a véletlennel, a kiszámíthatatlannal nem tudok pénzt csinálni, akkor megette a fene az egészet!

Azt azért érdemes átgondolni hogyha egy ilyen minimális 1-2 napos korrekción lehet annyi pénzt csinálni, mint ahogy a kereskedésekből látható volt, akkor vajon az elmúlt jónéhány hónapban vajon volt-e létjogosultsága a pozícióépítésnek???

Jobb ha nem számoljátok ki...

Persze ilyenkor szoktak azok a válaszok jönni hogy majd mi lesz akkor ha nem lesz trend?
Hát igen..
NA ez az amitől a legkevésbé kell félni!

P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-02, 21:36   #530 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Nálam ez csak counter trend

Ha alakzatokra kereskednék akkor viszont tuti azt látám benne, ez fej váll....
Régi 2010-07-02, 21:39   #531 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Köszönöm a választ!

Egyébként azért írtam, hogy sejtem, mert fogalmam sincs róla..
Régi 2010-07-02, 22:02   #532 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
...nem hittem hogy ennyire sok kérdés fel tud merülni, csupán egy átlagos trade kapcsán...

Az első kérdés ahogy látom az az hogy: miért long?
A válaszom nagyon egyszerű.
A fő trend (H4) ervényben van, csupán egy korrekció zajlik.
De mivel az esés igen nagy mértékű volt és hosszú időbeni lefolyású, ezért a visszatesztje is jó eséllyel lesz akkora hogy érdemes legyen lekereskedni.

http://kepfeltoltes.hu/view/100702/9...toltes.hu_.gif

A H4-es ábrán jól látszik, hogy mindössze egy kis korrekció van, legalábbis eddig, és semmi extra.

A szabályrendszeremben pontosan meg van határozva hogy mikortól játszhatok a fő trenddel ellentétes irányba.
Meg vannak határozva a pozíciónagyságok, idősíkok, agresszív kilépési elemek.
Innetől kezdve szemrebbenés nálkül játszhatom a longomat a rendszerem elemeinek a betartása mellett.
Ahogy az ábrákból is kiderült ilyenkor alacsonyabb idősíkon kereskedem, az általános kockázati összegem kb. felével és teljesen más kiszállási rendszert használok, mint amikor főtrendet követek le.

Ugye itt jön a kérdés hogy mikortól lehet longban gondolkodni?

A válaszom az hogy akkortól amikortól már a short pozíciókra nincs megfelelő kiszállási rendszered!
Ez az oka annak hogy nem tudok egyenlőre shortolni (persze ez amikor szükséges, akkor meg fog változni... ).
Ezen az ábrán jól látszik hogy mikor történt meg egy olyan mértékű emelkedés, ami után már egyáltalán nem gondolkodom a short nyitásokban, és megvárom az első long beszállási szignált.

http://kepfeltoltes.hu/view/100702/A...toltes.hu_.gif

Ez nálam egy egyszerű fibo 50%-os szinthez van kötve.
Éppen ezért longoltam tegnap is és ma is az EUR/USD-t.
Természetesen ma estére a nyitott és egymásra épített pozíciók ismét lezáródtak, nyereséggel.
Az ábrát nem raknám ki, mert úgy érzem ismét egy tucat kérdés érkezne....

SZóval ennyi az egész.

Az nem jó meglátás hogy ÉN "sejtem hogy fordulni fog a piac" vagy előre "érzem"....
Dehogy sejtem! Fogalmam sincs hogy mi fog történni a jövőben.
De nem is érdekel.
Mivel a következő gyertya szinének az eltalálására is mindössze 50% esélyünk van, így teljesen mindegy hogy mit gondolok a piacról, vagy mi az elvárásom.
Ha a véletlennel, a kiszámíthatatlannal nem tudok pénzt csinálni, akkor megette a fene az egészet!

Azt azért érdemes átgondolni hogyha egy ilyen minimális 1-2 napos korrekción lehet annyi pénzt csinálni, mint ahogy a kereskedésekből látható volt, akkor vajon az elmúlt jónéhány hónapban vajon volt-e létjogosultsága a pozícióépítésnek???

Jobb ha nem számoljátok ki...

Persze ilyenkor szoktak azok a válaszok jönni hogy majd mi lesz akkor ha nem lesz trend?
Hát igen..
NA ez az amitől a legkevésbé kell félni!

Érdekes, hogy 2 percen bellül szinte teljesen egyforma képet töltöttünk fel.

Én nem láttam a képed, mert pont a hozzászólást írtam.
Ezek szerint mégsem vagyok reménytelen?
Régi 2010-07-03, 14:58   #533 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Engem ezek után már csak az érdekel, hogy mikor jön el az a pont illetve mi fogja jelezni amikor megint a fő "short" trendet kell kereskedni? Alapfokú trader-nek egyáltalán érdemes kereskednie ilyenkor, vagy jobban teszi ha kivár a major trend-re?
Régi 2010-07-03, 19:50   #534 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Forgalom???

Idézet:
Szerintem meg azért "trédeli" long-al mert ő is látja amit én csak sejtek, hogy fordul a trend....Nézd meg naposon és hetes bontásban!
És nézd meg alatta a forgalmat is!
Ez meg rám ragadt, hogy ismerd fel ha ellened fordul a piac...velem pont ez történt a héten amikor shortolni akartam.

A Forexen nincs olyan forgalom adatunk, mint egy tőzsdén. Pontosabban nem tudjuk a forgalmat. Hiszen csak becslések vannak a napi és éves forgalomra is. (nem egy "helyen" / "épületben" van a Forex piac.)
A metán a volume (mennyiség) szerintem nem ezt jelenti. Ha tippelnem kéne, akkor a gyertya időtartama alatt lezajlott össz mozgás. Pl.: Negyven pontos órás gyertya. De amíg kialakult, addig a 40 ponton belül többször volt fent és lent. Így ebben a gyertyában Pl.:120 pont mozgás volt.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-03, 19:54   #535 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 31
Piphunter a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Engem ezek után már csak az érdekel, hogy mikor jön el az a pont illetve mi fogja jelezni amikor megint a fő "short" trendet kell kereskedni? Alapfokú trader-nek egyáltalán érdemes kereskednie ilyenkor, vagy jobban teszi ha kivár a major trend-re?
Az emelkedő trend a klasszikus nézet szerint akkor vált csökkenőbe, ha az elsődleges feltétel megbukik, vagyis az egymást követő völgyek monoton emelkedése után az utolsó völgy az előzőnek alázár. (nem csak egyenlő szintet ér el, hanem alázár). Ezt kell kivárni. Ha lesz egyáltalán trendváltás.
Piphunter nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-03, 20:38   #536 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ahh.. megint mindenki megy tanfolyamra hétfőn, csak én nem!!

Asszem berendelek addig is azokból a szentképekből. Főleg, ha olyan bucsus-ledesvillogós, az a dizájn! 2dbot. Egyet anyámnak is ,aki ráadásul még NŐ is! No problem ,meg is oldottam a kérdést...

Lackok sztem P1-re. Én még azt is kérdezném ,hogy p4-re azért erős lenne lépni majd völgyeknél, h1-en? És H4-en P4 short? Ott már inkább? Hétfőn még nem játszott neked a short? Raktam be róla nemrég képet. Ott jó volt az R/R.

Üdv
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-06, 17:04   #537 (permalink)
Új tag

elektromosgyalogos logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 9
elektromosgyalogos a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ahh.. megint mindenki megy tanfolyamra hétfőn, csak én nem!!

Üdv
Soha sem gondoltam, hogy egy ilyen tanfolyam majd ennyire felforgatja az életemet, persze teljesen jó értelemben. Nem túl rég megkérdezték ha napi sok, sok órát gyakorolom a technikát ami kb. 15%, akkor mennyit időt fordítok a maradék 85-re ami ugye a mentális része a dolgoknak. Ezzel mennyit foglalkozom??Mit teszek, milyen dolgokkal képezem magam????HÚHA!! Ez olyan volt, mintha Erdei (Madár) Zsoltitól kaptam volna egy baráti gyomrost. A Forexegyetem előtt, mint majdnem mindenki ( Tisztelet a kivételnek szó szerint!), én is úgy gondoltam, ha lesz valamilyen belépési rendszerem, megtanulom az alakzatokat, bekapcsolok jó sok indikátort elég jó és sikeres tréder lehetek. Néha még olvasok egy-két könyvet hozzá és meg is van a SZENT GRÁL stratégia.( Ezt most leírni elég ciki..) Mekkorát tévedtem........Persze, korábban majdnem befizettem olyan "tanfolyamra" is ahol majd később, előfizethetek egy olyan "szolgáltatásra",hogy sms-ben küldenek belépési pontokat. Na ez mekkora ötlet!!!Kiszállási pontokról, kockázat kezelésről nem esett szó vagy csak nem figyeltem oda eléggé..... Legalább ketten, az oktató cég és a mobil szolgáltató is keresett volna rajtam. Szerencsére ,csak az ingyenes előadásig jutottam!! Ezzel nem szeretnék úgymond " köztéri szobrot állítani " a PROFIT.HU / FOREXEGYETEM-nek (így csupa nagybetűvel leírva). DE!! Sehol máshol nem hallottam azokat az elveket ,gondolatokat mint itt. Amit ha valaki komolyan vesz, akkor nem csak a tőzsdén, hanem az élet más területén is sikeres lesz. A kettő automatikusan együtt jár. Persze, ezzel nem akarom azt mondani, hogy csak ez a rendszer hozza a pénz, a többi meg viszi mert ez felelőtlen és buta dolog lenne. Vannak emellett nagyon sikeres más rendszerek is!!! Hanem azt ,hogy annyira megváltozott az életem és gondolkodásom általuk,amit korábban álmodni sem mertem.

Üdv:Karesz
elektromosgyalogos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-06, 20:28   #538 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Eurgbp

EURGBP m15-ön bővítenék (első ráépítés lenne), nem tudom eldönteni, hogy vízszintesen húzzzam a vonalat amit át kell törjön felfele az árfolyam vagy enyhén eső trendvonalnak húzzam be ?
Régi 2010-07-06, 21:12   #539 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 115
beginner a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
EURGBP m15-ön bővítenék (első ráépítés lenne), nem tudom eldönteni, hogy vízszintesen húzzzam a vonalat amit át kell törjön felfele az árfolyam vagy enyhén eső trendvonalnak húzzam be ?
Szia!

Én megvárnám amíg áttöri az ellenállás szintet, mert ebben az esetben, ha counter trend törésénél kötsz az, R/R nem kedvező. Egyébként, lehet hogy éppen most fog a köv. 15 perces gyertya a szint fölé zárni. De csak , ha ellenállás felett zár akkor kötnék.

b.
beginner nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-06, 21:39   #540 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
beginner eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia!

Én megvárnám amíg áttöri az ellenállás szintet, mert ebben az esetben, ha counter trend törésénél kötsz az, R/R nem kedvező. Egyébként, lehet hogy éppen most fog a köv. 15 perces gyertya a szint fölé zárni. De csak , ha ellenállás felett zár akkor kötnék.

b.
Köszi, countertrendtörés, ha nem várok gyertyazárást falsh is lett volna eddig
Régi 2010-07-07, 11:56   #541 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

EURUSD nálam P1 gyanús nemsokára H1en 5perc múlva kb.

RR picivel kettő alatt...
Régi 2010-07-07, 12:14   #542 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
elektromosgyalogos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Soha sem gondoltam, hogy egy ilyen tanfolyam majd ennyire felforgatja az életemet, persze teljesen jó értelemben. Nem túl rég megkérdezték ha napi sok, sok órát gyakorolom a technikát ami kb. 15%, akkor mennyit időt fordítok a maradék 85-re ami ugye a mentális része a dolgoknak. Ezzel mennyit foglalkozom??Mit teszek, milyen dolgokkal képezem magam????HÚHA!! Ez olyan volt, mintha Erdei (Madár) Zsoltitól kaptam volna egy baráti gyomrost. A Forexegyetem előtt, mint majdnem mindenki ( Tisztelet a kivételnek szó szerint!), én is úgy gondoltam, ha lesz valamilyen belépési rendszerem, megtanulom az alakzatokat, bekapcsolok jó sok indikátort elég jó és sikeres tréder lehetek. Néha még olvasok egy-két könyvet hozzá és meg is van a SZENT GRÁL stratégia.( Ezt most leírni elég ciki..) Mekkorát tévedtem........Persze, korábban majdnem befizettem olyan "tanfolyamra" is ahol majd később, előfizethetek egy olyan "szolgáltatásra",hogy sms-ben küldenek belépési pontokat. Na ez mekkora ötlet!!!Kiszállási pontokról, kockázat kezelésről nem esett szó vagy csak nem figyeltem oda eléggé..... Legalább ketten, az oktató cég és a mobil szolgáltató is keresett volna rajtam. Szerencsére ,csak az ingyenes előadásig jutottam!! Ezzel nem szeretnék úgymond " köztéri szobrot állítani " a PROFIT.HU / FOREXEGYETEM-nek (így csupa nagybetűvel leírva). DE!! Sehol máshol nem hallottam azokat az elveket ,gondolatokat mint itt. Amit ha valaki komolyan vesz, akkor nem csak a tőzsdén, hanem az élet más területén is sikeres lesz. A kettő automatikusan együtt jár. Persze, ezzel nem akarom azt mondani, hogy csak ez a rendszer hozza a pénz, a többi meg viszi mert ez felelőtlen és buta dolog lenne. Vannak emellett nagyon sikeres más rendszerek is!!! Hanem azt ,hogy annyira megváltozott az életem és gondolkodásom általuk,amit korábban álmodni sem mertem.

Üdv:Karesz

Én ugyan csak OTK-OFK látogató vagyok, de amikor pszihológiai dolgokról van szó, még jobban is szeretem mint amikor tech.elemzünk

Azt kell, hogy mondjam, nekem nagyon sok hibámra világított rá...

Szerintem az emberek két csoportba sorolhatók egy bizonyos kategória szerint

- Vannak az örök nyertesek
- Vannak az örök vesztesek

Az örökveszteseknek is vannak néha nyeréseik, és az örök nyerteseknek is van sok pici buktájuk...

Az örökvesztes gyakran nem lenne olyan vesztes, ha VÉGIG MERNÉ VINNI AZT, AMIT KITALÁLT!! S, most itt nem arra gondolok, hogy bemersz -e nyitni P1-re 10$-ra egy pozit, hanem arra, hogy bemered -e majd nyitni 200$ rizikóval...

Vajon mersz -e felvenni hitelt a házadra, hogy vegyél egy nyaralót a Bódenitó partján, ami azért nem 50 milla, de lehet, hogy a szomszéd megmerte tenni... Miért? Mert ő bele mert vágni a dologba...

Az örök nyertesekre mondják, hogy jajj de jó neki... Naja, jó neki, mert ő belevágott és bejött neki...

Szóval nekem a Profit.Hu azon hozzááállása, hogy TUDNI KELL PONTOSAN, HOGÍ MIKOR MIT LÉPEK

Tudni kell, hogy MIKOR SZÁLLOK KI

Gondolj bele... Kitalálod, hogy te nyitsz egy boltot...

Ha már belefogtál és az elején nem megy, akkor ha buta vagy, erőlködsz, erőlködsz, majd szídod a bankot, hogy elment a ház..

Ha meg azt mondod, hogy okés, beleöltem 2milliót kezdésne
Két év alatt elvitt még kettőt, akkor BEZÁROM! És majd a maradék nyolcból újba kezdek

Az életnek minden területén INDULÁSKOR 50% az esélye, hogy bejön... Legyen szó arról, hogy most boltot akarsz nyitni, tőzsdei pozit felvenni, vagy a világ legcsodálatosabb nőjét leszólítani a villamoson

Szóval én pár hónapja elkezdtem a tőzsde mellett más céljaimat is megvalósítani és igen
EGY NAGY DANKE SCHÖN!

na, hogy ON-ra forduljon a dolog:

Benyitottam a longot

SL: 1,2551
CÉL: 2,2660
Régi 2010-07-07, 12:15   #543 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
EURUSD nálam P1 gyanús nemsokára H1en 5perc múlva kb.

RR picivel kettő alatt...
GBPUSD-t pedig meg is léptem szintén P1, vagy ez lehet már P3
EURGBP 0,8315 törése kiütött, longnak ott vége
Régi 2010-07-07, 12:24   #544 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
GBPUSD-t pedig meg is léptem szintén P1, vagy ez lehet már P3
EURGBP 0,8315 törése kiütött, longnak ott vége
Én is így látom.GBPUSD szerintem is szép jelzés, benne is vagyik P1 és P4 egyben. EURUSD visszateszt elég erős volt (emelkedés fibo38,5 színtjéig), ami már nem egy egészséges visszateszt. Ebbe nem merek most belenyitni, hiába jobb látszolag az R/R. CHF-et shortoljátok?
Régi 2010-07-07, 12:36   #545 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én is így látom.GBPUSD szerintem is szép jelzés, benne is vagyik P1 és P4 egyben. EURUSD visszateszt elég erős volt (emelkedés fibo38,5 színtjéig), ami már nem egy egészséges visszateszt. Ebbe nem merek most belenyitni, hiába jobb látszolag az R/R. CHF-et shortoljátok?
Nem értettem miért sok a ha 38%-ot visszajön az emelkedésből a piac, és rájöttem, hogy Te szoktad fordítva húzni a fibot ha nincs kép akkor elég meglepő így a kijelentés, de megfejtettem
Régi 2010-07-07, 12:38   #546 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

A fibo 38 miért sok? 50-ig még természetes egy korrekció. Még az erős trendek is szoktak korrigálni 38-ig.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-07, 12:39   #547 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Látom Lui megelőzött ))
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-07, 13:02   #548 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 61
TőzsdésTőkés a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:

Szia StLui,

A kérdésed nagyon jó volt, és válaszod is van már rá.

Megosztanád ezt velünk?

Üdv
TőzsdésTőkés nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-07-07, 13:09   #549 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Látom Lui megelőzött ))
Ok-ok ott a 2 pont! Rossz szokás, bár a színteken nem változtat, csak a számadat más Ígérem átszokom
Régi 2010-07-07, 13:13   #550 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Bár ha jól tudom, a fibonacci stratégiában úgy huzzák, mint én, mikor visszateszt 61.8 célár 161.8. De javítsatok ki, ha tévedek.
Válaszol

Címkék
devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 17:04 , a GMT +1 időzóna szerint.