| Tőzsde Fórum |
|
|
#751 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Hírnév szint: 2 ![]() |
Én kezdő trader vagyok és demózom. Nekem a véleményem az utólagos kötésről ez:
Minden egyes trigger egy löket. Lendülete, és egy két idősíkkal lentebb trendje van az általunk elvárt irányban. Fundamentális és vagy technikai beszállást testesít meg. Ilyenkor legtöbbször elgyengül az olykor nagyon erős (pl. P4-nél) másik irányú mozgás (aktuálisan kevesebben kötnek arra, és azok közül akik már pozícióban vannak, jónéhányuk stopja is a triggert erősíti) emellett belépnek azok akik a trigger irányába vártak jelet, és vagy fundamentálisan ezt az irányt látják megalapozottabbnak. Ezek együtt adják a lendületet, ami a trigger bekötésekor adja a reményt, h az én irányomba megy a dolog, és nem pedig a trigger árszintje (vagyis hogy "jó áron van"). Ilyenkor abban bízom, h két gyertya múlva már nagyon nem itt lesz az árfolyam. Az mindig igaz, h nem látni a jövőt és így kétesélyes a dolog, de amikor a jel átfordul egy oldalazásba, vagy picit megy csak jó irányba és visszajön az azt jelenti, hogy a jel (vagyis a felsorolt orderek együttes ereje) nem biztosított kellő lendületet. Ilyenkor nagyon sok trader inkább felezi a pozícióját, nem pedig beszáll. Persze két gyertya múlva is ugyanúgy 50-50%, mint előtte. Döntsd el, h szerinted ha egy profi trader látná, h egy deviza egy szignál után két gyertyával arrébb ugyanazon az árszinten van, és látna egy olyat ahol két gyertyával arrébb elmozdult a jó irányba, és van lehetősége egy időgéppel visszamenni bekötni őket, akkor a pénzének hány %-át rakná az első devizapárba... Szóval én nem kötöm be az ilyet... várok újabb jelet(akkor is, ha az nyilván "rosszabb" áron lesz), mert azt érzem biztosabbnak (de még egyszer: kezdő vagyok!) |
|
|
|
|
|
#756 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() főleg ezért nem tudom mire gondoltok, mert ebből a beírásból shortra következtetek, de nekem a GU inkább P1 long |
|
|
|
|
|
|
#757 (permalink) |
|
Tag
EurChf-et a Péter longolja és jó eséllyel lassan nullába húzható, ha még fent lesz...
![]() Amit én mondtam az EurGbp long (ez nem néz ki jól, de hát egész nap esett, és a jel sem volt kristály tiszta, így benne volt a pakliban a mínusz), a másik GbpUsd short a duplacsúcsból lefelé jövő gyertya utáni agresszív beszálló (p4). Ha GbpUsd-t longra nézed - szerintem - azzal sincs baj. Én úgy gondolkodom róla, h 1.5320 felett longolható és 1.5150 alatt shortolható... közötte nem kereskedném... az egyetlen, amit eldöntöttem, h ebben a range-ben bevállalok, az az említett short szignál a sáv tetején... |
|
|
|
|
|
#759 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0 ![]() |
Szia Péter!
A találati aránnyal kapcsolatban lenne egy kérdésem hozzád. Az utóbbi hetek kereskedéseit visszanézve kerestem a választ arra, hogy miért kezdett el folyamatosan csökkeni a számlám. Kiszámoltam a payoff ratio-t (1,88) és a találati arányomat (nyerő: (21,5%) nullás: (13,5%) vesztes: (65%). Ez utóbbi elég aggasztó. A munkám miatt csak későn este vagy korán reggel vagyok gépközelben, és az ekkor bevitt megbízások általában hamar kistoppolódnak. Persze lehet, hogy a probléma gyökere teljesen más és csak részben kapcsolódik a rossz találati arányhoz...? Szerinted mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm válaszod! |
|
|
|
|
|
#762 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 70
Nem tudom kit mennyire erdekel ,volt nehany szabad percem es krealtam egy chat szobat ahol terveim szerint online lehet eszmet cserelni az altalunk kedvelt pozicioepitesrol.... ha valakit erdekel nezzen be
http://www.chatzy.com/844328656547
|
|
|
|
|
|
#764 (permalink) |
|
Szenior tag
Itt törhet a H4 countertrendvonal, de fölément az utolsó normálisabb esés 61,8-a fölé, és onnan jött most le, viszont behúztam egy kisebb GU-n jelölthöz hasonló fibo-t is, az meg a long ellen szól, mert lejött többet mint 61,8, vagy itt is 0,81 alá kellett volna tennem az utolsó fibot és akkor semmi nem szól a long ellen?
|
|
|
|
|
|
#765 (permalink) |
|
Tag
Szerintem a long szignálod teljesen jó (ahogy korábban írtam 1.5320-as szint fölött tartom longolhatónak és ez fölé ment), de az a 100 pipes M1 gyertya, meg az erre arra kaszálás nem igazán tetszik én inkább várok, h tisztuljon. Ráadásul nem tartok kizártnak usd erősödést... pl eur-ral szemben... én most jegelem ezt, de a belépőd szerintem jogos, bár ha kiszed és bemegy a szintén korábban említett 1.5150-es szint alá, akkor légy óvatos a longgal, én ott már shortolnám H1-ben és M15-ben (meg D1-ben is
)
|
|
|
|
|
|
#767 (permalink) |
|
Tag
Nekem a több hetes trend vonalakkal az a bajom, h ha a múltban többször figyelmen kívül hagyta a piac, akkor azzal miért pont most foglalkozna... ez lehet, h nem jó nézet, de én inkább egy-két napra visszamenő, vagy napon belüli trendtöréseket nézek, azon túl inkább csak a trend megállapítása érdekel, aminél nekem meg első sorban a csúcs-völgy és a fibo elemzés mérvadó. Szerintem jól húztad be a fibo-t EurGbp-ben. A trendvonalas okfejtésemhez felraknék egy képet, de nem tudom, h kell.
|
|
|
|
|
|
#769 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#772 (permalink) |
|
Tag
Szerintem nem a 150-200pip-es stop a durva (hiszen arányaiban itt kisebb a költség), hanem D1-ben forexezni
![]() Bár végül is, ha megnyitod D1-ben és a nullába húzás után H4-ben, v H1-ben kezeled, akkor lehet, h mégis jó ötlet... én még H4 fölé nem mentem (csak trendet megállapítani) |
|
|
|
|
|
#775 (permalink) |
|
Tag
Pont ma gondolkodtam, h H4-nél már lehet, h fontos, melyik időzóna szerint mutat gyertyát a chart... van ezzel kapcsolatban tapasztalatod (ugyanis nálam 12-kor az EG már kint zárt a trendvonaladon kívül és azóta is szépen megy)
|
|
|
|
|
|
#776 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#778 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
)
|
|
|
|
|
|
|
#779 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#780 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Úgy veszem észre, hogy te munka mellett kereskedsz. Kíváncsi lennék arra, hogyan oldod ezt meg? Gondolom számítógép mellett dolgozol és így van rá lehetőséged. Én alkalmazott vagyok és nem a saját cégem főnöke, így nem túl szerencsés a devizapiacon garázdálkodnom a munkaidő alatt, bár a munkaidőbe beleférne H1, H4 idősíkon. Szóval a következő kérdések merülnek fel bennem: - Melyik brókercégnél vagy? - MT4-et, valami java plattformot vagy esetleg PDA-t használsz a kereskedésre? (MT4-et nem tudom telepíteni a munkahelyi gépre, így ez kilőve) - Hogyan kezeled ezt a dolgot a kollégák előtt? Folyamatosan ablakot váltasz, ha valaki közeledik a monitorod felé? ![]() Válaszodat előre is köszönöm. Norb_X |
|
|
|
|
|
|
#781 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
szóval ahogy akarok, de ezzel nem vagy kisegítva, innentől az is mindegy, hogy nekem a "könyvelőgépre" van telepítve MT4demo is, és ProTrader éles is
|
|
|
|
|
|
|
#782 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Szia, Bár nem engem kérdeztél, két dologban tudok segíteni: - MT4-et nem kell telepítened, akár egy pendrive-ról is futtatható - Van egy olyan program, hogy VirtuaWin http://virtuawin.sourceforge.net/downloads.php, ami azt teszi lehetővé, hogy több asztalt kezeljen a windows, ezáltal egy billentyűkombinációval eltüntetheted a chart-os ablakokat. Ja és ez is fut pendrive-ról. |
|
|
|
|
|
|
#783 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 91
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#785 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Idézet:
Köszi a tippet. Micsoda aljas kis progi ez a virtuawin, egyből eltüntet mindent. ![]() Így már magamfajta földi halandó is kereskedhet munkaidőben feltűnés nélkül. Üdv. NorbFX |
|
|
|
|
|
|
#786 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 77
Másik fórumban már nekemestek emiatt, de itt azért kultúrált a társaság szóval....
- Már hallottam h H4en 23órás zárás szerint nézik és ezért ezt kell nézni,mert akkor lépnek sokan a H4 zárás miatt... - Nekem az a PRIVÁT VÉLEMÉNYEM, hogy tökmindegy.... A H4 gyertyazárást szerintem inkább arra használjuk, hogy egy SZÁMUNKRA tehát SZÁMUNKRA fontos pillanatban a gyertya az adott szint felett volt... Elvileg Péterék mindig azt mondják, hogy tökmindegy, hogy mi az a termék a grafikonon és tökmindegy, hogy mi az ársáv, akár randomszámgenerátor is lehetne, akkor is tudni kell rajta sikeresen kereskedni.. Szóval ÉN EZT A GONDOLATOT ragadtam meg magamnak és én nem foglalkozom vele, hogy milyen időzóna szerint zár a H4 vagy D1 - nekem amikor zár, akkor az P1 vagy P4 és kész.... De ez csak egy NÉZŐPONT ami vitatható, de szerintem senkinek nincs igaza ezügyben... |
|
|
|
|
|
#790 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#791 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() De a saját kis laptopomra nem lát rá a nagy testvér ![]() Brian, küldtem mailt. |
|
|
|
|
|
|
#793 (permalink) |
|
Szenior tag
Most vettem észre, hogy fordítva ülök a lovon EURUSD H1-ben shortra próbálkoztam, (sárga vonalak) és egy szerencsés nullás kistopp után elkezdtem kicsit meszebbről nézni, így már tiszta lett:
|
|
|
|
|
|
#797 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez pedig Péternek, kedvenc párja
![]() Az első pozi juni elején nyílt az első nagy feltépéskor, de elhatároztam ezt is levezénylem ahogy tanultuk, a másodikat jelöltem mire nyitottam, jöhet talán a harmadik, csak a nagyon változó spread miatt nehéz stoppot kezelni, 3-400pip sem árt: |
|
|
|
|
|
#798 (permalink) |
|
Tag
Hű te ezt már nagyon vágod... én a Cad-ot shortolom az usd-vel szemben... ez egyenlőre nullás, de még benne vagyok... a chf-et is shortolom az usd-vel szemben.. ebből már tuti, h pénz lesz (demón)... huffal meg nem játszom, már játszottam tavaly (egy kiadós sikerélménnyel kezdtem - el is mondtam mindenkinek, h ebből leszek csilliárdos - aztán öt-hat trade és elvitte a demó-számlám (mondjuk hozzáteszem, akkor nem tradeltem mint most, hanem TRÉdeltem
és az még a szent grál keresős időszakomban volt )
|
|
|
|
|
|
#799 (permalink) |
|
Szenior tag
Valamit nagyon félreértettél
![]() nekem az élesnek vitte el a jelentős részét 2008-ban, és még sehol sem vagyok a nullához! ésszel (és már sajnos kellő félelemmel) építkezni valahogy nehezebb mint zsigerből rombolni |
|
|
|
|
|
#800 (permalink) |
|
Tag
Nekem több mint egy éve van félretéve devizaszlán pénz kereskedni, de amíg nem hozom demón az általam elvártakat (márpedig még nem, bár sokat fejlődtem), akkor addig nem nyúlok hozzá... pedig a bét-en éles pénzből csináltam tavaly profitot, de ha az ember kellően őszinte magához, akkor különbséget tud tenni tudás-tapasztalat és a mázli között... nekem a pénzt az utóbbi hozta, ezt felismertem, leálltam vele... átmentem demóra és ott a már tényleges tudásom szerint 2009-ben két és félszer kiütöttem a demo-számlámat
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|