| Tőzsde Fórum |
|
|
#902 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() GBPUSD: short az tényleg necces volt, viszont magam részéről örülök neki, hogy már jó irányt keresgélek adott párnál, talán ezzel már nem lesz gond. |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#904 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
30 párt nézel!!!Nekem 3-4 is elég. Én azt vettem észre ha sokat nézek,kötögetek össze-vissza(pl.NZDUSD bekötöm)utánna fontosabb pároknál lemaradok a jelről,mert a kockázatom a számlára vetítve nem engedi meg hogy bekössem. Türelmetlenek lennénk?!1-2 párt kéne végig követni vagy nemtudom. |
|
|
|
|
|
|
#906 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nincs róla egy képed? Kíváncsi lennék rá, mert az szinte lehetetlen hogy 4 pozin ne keress pénzt! Én is benne vagyok, mindössze 2 pozival, H4-en tradelve, de már csak nyereségről beszélhetünk. Ha van kép, akkor szívesen segítek hogy hol volt a hiba, és akkor legközelebb hátha nem lesz... Tudom én szoktam mondani hogy a nullás tradenek örülni kell, de ez most a TE esetedben nem igaz! ![]() A 3. pozíciótól legkésőbb pénzt KELL keresned! Egy profi könyvelőnek ez a minimum.
|
|
|
|
|
|
|
#907 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
El kezdtem olvasni elölről a fórum topicokat és ezzel kezdtem. Rájöttem többet tanulok, ha nem össze-vissza csinálok mindent,hanem lépésről-lépésre. Ugye szó volt már a topic elején a naplózásról. Hát elkezdtem én is, bár nem tudom demot érdemes-e,de én úgy érzem igen, mert abból is sokat tanulhatok és tanulságos lehet szerintem. A lényeg: MT4en van a számla történet simán lehet menteni,és azt táblázatkezelőben formázni a saját igényeink szerint. Nem kell egyesével beírni. Ez világos. Az viszont nem, hogy mikor ez meg van és tegyük fel, 1-2 hónap múlva visszanézem, hogy mégis mekkora hibákat követtem el vagy mit csináltam,mit látok belőle? Az ok, hogy az adatok megvannak,és értem mi mit jelent,de abból a hibákat miként lehet leolvasni? Vagy erre majd idővel rájövök? Érdemes-e grafikont kimenteni? Mert visszalapozni...hát hadd ne mondjam, sok idő. Vagy a naplóhoz írjam oda, hogy ezt a pozíciót miért nyitottam? A másik a mentális napló. Ha ezt minden tradenél leírja az ember,mennyi bejegyzés lesz? Mert nagyobb idősíkon ez nem okoz akkora problémát, de kisebben már okozhat nem? És ez mennyire segítheti elő a fejlődést? A válaszokat előre is köszönöm! Petya |
|
|
|
|
|
#909 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
A tradenapló pénzügyi része egyszerűen ahhoz kell hogy lásd, amit csinálsz annak van-e pénzben mérhető eredménye, vagy nincs. HA nincs, akkor abból tudod kiolvasni hogy mi az amivel elégeted a pénzedet, és azt kell vizsgálni hogy mit kell változtatni a startégia egyes elemein, hogy a veszteségeket mérsékeld. A nyeresléges tradeknél hasonlót kell vizsgálni, csak a nyereség maximalizálási oldalról. A napló ad egy konkrét képet arról a dologról amit csinálsz, és a részletek nagyon fontosak lesznek a végleges stratégiád kidolgozásában! Pl. ha látsz egy szituációt, ami a szokottnál több veszteséget okozott (ami ugye elvileg nem lehetne...) akkor azonnal tudod keresni az okát, és tudatosan megértetni magaddal hogy legközelebb hogyan tudod elkerülni a veszteség okozóját a stratégiádban. Ha nyereséges traded van, ott pedig azt lehet vizsgálni, hogy mit tettél jól? Volt-e tudatos cselekvés amivel előidézted a nyereséget? Lehetne-e legközelebb hasonló szituációkat lekereskedned, esetleg úgy hogy ha a piac hasonló elmozdulást csinál, akkor legalább ennyit, vagy még többet keress azon a jövőben? Mentális napló... Na ez már nehezebb téma. Főként azért mert az első években az ember nem ismeri be önmagának hogy a kereskedéseire a saját énje milyen rendkívül nagy hatással van. A mentális napló, amolyan "gyónás önmagadnak", elég személyes és bizalmas dolgok lesznek benne. Olyank amiket másnak valószínűleg nem akarsz megmutatni, mert őszinte gondolatok vannak benne. Hogy miért kell? Csupán azért mert emberek vagyunk, és nem gépek. Mivel az emberi tényezőt így értelem szerűen nem lehet kihagyni a dologból, fontos hogy felismerjük a mentális szintjeinket és azoknak a kihatását a tradekre. AZ ember csak bizonyos mentális állapotban tudja előidéznie magának a nagyon sikeres tradeket. És vannak olyan helyzetek amikor nem a piaccal van a baj, hanem magával a traderrel. VAnnak olyan események a hétköznapokban amik néha alkalmatlanná teszik az embert a kereskedésre. Ezek mind kiderülnek amikor a pénzügyi naplód mellé odateszed a metális jegyzőkönyvedet is. Én tudom hogy ezeket nehéz vezetni, de ez csak addig lesz nehéz, amíg meg nem tapasztalod az előnyeit a dolognak. Sokan kérdezik tőlem és biztos másoktól is hogy hogyan lehetne gyorsabban megtanulni ezt a szakmát? A gyors tanulásra nem feltétlenül a sok kereskedés a jó megoldás! Nem lehet feldolgozni a túl intenzív kereskedést! Maximum a szoftverhasználat fog menni 100%-osan, de az eredmények el fognak maradni. A kevesebb, de megfelelően kiértékelt és tudatos tradeknek sokkal, de sokkal nagyobb értelmük van! Ne kereskedj heti 100 szituációt! Kereskedj csak 10-et, de azt tedd tudatosan és elemezd ki annak minden részletét. Vizsgáld meg hogy mit tettél helyesen, és mit nem? Figyeld önmagadat, és lásd meg hogy milyen állapotban van helye a tradenek, és mikor nem célszerű kereskedned. Először ismerd meg önmagadat, és a viszonyodat a piachoz. Légy tisztában a képességeiddel, mintsem hogy eredményeket várj el egy embertől akit nem tudod hogy tud-e eredményeket produkálni. HA a naplók vezetése már nem lesz teher, akkor fogod igazán megérteni hogy miért van rájuk szükség. Tradelj kevesebbet és csinálj nagyobb eredményeket! Nem az a hatékonyság amikor nagy energiafelhasználással érünk el eredményeket, hanem amikor kis erőfeszítéssel csinálunk nagy dolgokat. Értsd: tradelj kevesebbet, de az legyen minőségi, és legyenek eredményei. A napló megmutatja hogy 100 tradeből melyik az a 20 amivel igazán érdemes lett volna foglalkoznod. Ezt az agyad eltárolja, amikor visszanézed a naplót, és a jövőben tudat alatt is keresni fogja azokat a helyzeteket, amik a múltban eredményeket hoztak. Én javaslom a képek rendszeres elmentését a naplódba, mert egyszerűbb a kiértékelés. Én pl régebben csak kélpet mentettem el, és oda írtam be amikt fontosnak ítéltem. Persze kezdőként nekem senki nem mondta hogy naplózni kellene, úgyhogy ezt saját kúfőből kezdtem el. Néha még most is jó visszanézni 5-6 évvel ezelőtti kereskedéseket. (...hogy mekkora hülyeségeket csináltam abban az időben... )Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#910 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
És amikor ránéztem a tradenaplóra, mert felderengett, hogy én ezzel már mióta küzdök és utánna megnéztem a H4-es chartot, na akkor jött a sikítófrász
|
|
|
|
|
|
|
#911 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Köszönöm a gyors választ!
Hát akkor megpróbálkozom a mentális naplóval kíváncsi vagyok a hatására A nálatok fellelhető minta segíteni fog szerintem. Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#912 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Tartani kell az időtávot és az annak megfelelő stoppot, nem próbálkozni a "sokat ment majd egy kis korrekcióban visszaveszem" típusú dolgokkal, sokba került de legalább tanultam és nagyon örültem amikor ezt észrevettem, nem egyedi este volt a GU tradem! |
|
|
|
|
|
|
#913 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Azonnal látszanak a hibák, amin már a jövő héttől simán tudsz is javítani. HA valaki hozzán jön személyes konzultációra, legtöbbször nem is adok rá lehetőséget tradenapló nélkül. Mert értelem szerűen nincs miről beszélni... A TE diagnózisod: Nálad a dolog elég egyszerű. Az átlagos nyereséged: +36,78 Usd, ezzel szemben az átlagos veszteséged: -61,70.- Usd. Ezt a kettőt ha osztod egymással akkor kijön a PAyoff ratio, ami jelen esetben 0,59. Ez a 45/55-os találati aránynál kevés ahoz hogy a számlád nullán legyen, vagyis a számlád összege törvénysezerűen fogyni fog. A találati arányról nem tudok véleményt mondani, mert nem tudom hogy milyen stratégiát játszol. Az viszont teljesen bizonyos hgy a kockázati szinted a szálaösszeghez képest magas!!! Ez a legnagyobb baj. Ez az első amin javítanod kell. Nem megengedhető egy 3,000.- usd-s számlán a 175.- usd veszteség, mert ez közel -6%-os bukó! Ez mindenképpen sok. AZon a napn volt 6 db traded, amiből 2 nyerő volt és 4 vesztő. Aznap vesztettél összesen 480.- usd-t ami a számlád összegének kb 16%-a. Ezzel van a baj. A probléma kezelése: JAvaslom hogy 3,000.- usd-s számlánál ne legyen nagyon az egyidejű össz kockázat 3%-nál! Ez azt jelenti hogy akárhány pozid van nyitva, annak ha az összes a következő percben kiütődik, akkor sem vihet el többet mint a számlaösszeged max. 3%-a! A következő gond, hogy hamar le vannak zárva a nyereséges tradek, tehát nincs elengedve a nyereség kellőképpen. Azt javaslom hogyha a trade nyerőbe megy, akkor ne arra gondolj, hogy csak legyen meg annak a vesztes tradenek a kompenzációja amit előzőleg csináltál, hanem hagyd hogy a neked kedvező irányú elmozdulás kitermelje a maximális hozamot. Átalgosan többet kell keresned a nyertes tradeken. NE akarj változtatni a találati arányodon!! Azon nagyon könnyen lehet, de leírnom is fölösleges, mert semmi értelme, hiszen mindegyikhez párosul egy payoff ratio, úgyhogy inkább azzal kell foglalkoznod. Tehát a jövő heti feladataid: 1, Csökkenteni a kockázati szintet. 2, a veszteségeket összegszerűen lentebb vinni , kisebb pozícióméretekkel. (ha kell válts brókercéget, ha nincs a mostaninál 0,01 LOT !!!) 3, a nyerő tradeket engedni hagyni kifutni, mert szükséged van nagyobb mértékű nyereségekre. 4, cél az 1,5-ös payoff ratió elérése! Problémák amiket nem látok, de biztosan tudom hogy a háttérben húzódnak: -ne kereskedj azonos méretű pozíciókkal! -számold ki a kockázati szintnek megfelelő nagyságú pozícióméretet. Itt van kalkulátor, pozícióméretező, ha esetleg nem volna még: http://forexegyetem.hu/forexinfok.html -ne kereskedj bosszúból, vagy olyan szándékkal hogy "visszakeresed" az e-heti veszteségeidet. AZ már a piacé. Nem tudod visszakeresni, csak tudatosan, ésszel tudsz úgy kereskedni, hogy a stratégiád által a kezdeti számlaszinted újra helyreáll, és nullán leszel. Nem az a cél most hogy "visszakeress" hanem az hogy megtanulj kereskedni és egy rendszert üzembiztosan üzemeltetni! Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#914 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Írtad a stratégiát. Na erre nem tudom mit mondjak,mert az nem igazán alakult még ki nálam. Bár nem tudom,hogy 1 hónap alatt ez ki tud-e alakulni? Sokat olvasok róla, hogy nekem kell létre hozni,de még azt sem tudom milyen támpontok alapján,vagy mit kell bele venni. Na erre kell először rájönnöm. És mielőtt mondanátok rákerestem több helyen is,de érdemi információt egyszerűen nem találok rá. Brókert már váltottam. Tadawulra váltottam,de ugye ott is csak 0,05ös a lot. MT4-es platformon még nem találtam 0,01es lotot,de ha tudtok szóljatok. Nyereség elengedése. Tegnap sikerült egy olyan tranzakció amiből ki tudtam hozni a maximálisat. Holnap linkelem ha érdekel. Remélem az azt tükrözi amire gondolsz ezzel kapcsolatban. Ide lenne is egy kérdésem a csúszó stop. Tudom a működését,értem is.Csak egy nem világos. Ha az érték felmegy a kötési szint fölé. Ugye akkor ez már csak nyereség lehet vagy nem? Úgy értem,hogy ha mégis visszaesik az ár akkor a csúszó stop is visszamegy a belépési szint alá vagy ott kistoppol? Ez még nem történt meg velem és azért kérdezem. petya |
|
|
|
|
|
|
#915 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#916 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#918 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Én még annyit füznék a mentális részhez, hogy a napló mellett szerintem nagyon jó, ha össze vannak szedve egy oldalon azok a célok, amiket el szeretnél érni és azok a gondolatok, amiket fontosnak érzel a fejlődésedben. És ezek is szintén akkor jók (legalábbis nekem nagyon sokat segítenek), amikor épp a padlón vagy. És nem úgy mennek a dolgok. Ezeket már most kezd el szerintem. Én nyitottam egy word dokumentumot anno és azóta beleírom, amiket akár a online klubban hallok, akár másoktól szedem össze innen-onnan. Azokat, amik úgy érzem nekem szólnak. És az elején ott vannak azok a pontok, hogy miért is kezdtem el. Nem olyan régen ezek sokat lendítettek nekem. Láttam miket sorakoztattam fel akkor. És rájöttem, hogy becsapni nem akarom magam. Feladni mindig könnyebb. És ezeket a célokat még most is akarom
|
|
|
|
#919 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Először azt hittem, hogy 4 pozival piramist építettél, és így sikerült nullás trédet elérned. Na ez tényleg necces lett volna. De mint kiderült, te mind a négyszer kiléptél, majd újra kötöttél, és a négyből három lett nyerő, egy pedig veszteséges, és így jött ki a nullás tréd. Hát mi ebben a katasztrófa? A szerencsétlenebb helyzet az lenne, ha mínuszban zártál volna, 3 nyerő, meg 1 vesztő után. |
|
|
|
|
|
|
#921 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Gábor valamelyik OFK-n mondta, hogy ha belépés után 2 gyertya ellene indul vagy ha 5 gyertyán belül nincs mozgás, akkor kezdi lezárni a pozit.
És ha mondjuk egy nagyobb (kb 60-70 pipes) hirtelen mozgás után tör meg egy olyan szintet az ár, ahol triggert kapsz, várható az oldalazás vagy kisebb korrekció. Tehát ok a leépítésre. De szinte biztos vagy ebben, és mégis jobb leépíteni?
|
|
|
#922 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nekem is az építés jött át. Ahogy írtam is, nekem van benne 2 long pozim, és ma reggel nyílt a harmadik. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül... ![]() üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#923 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Én jellemzően nem használom, de a lényege az abszolut bizonyított matematikailag. Az előnye hogyha ellened megy a piac az az hogy a veszteségeid mérséklődnek. HA pedig egy idő után mégis a trade irányába megy az árfolyam, akkor pedig legalább valamennyi egységgel azért benne tudsz lenni. A gondolatmenetedben talán a "várható az oldalazás vagy kisebb korrekció" az ami lehet hogy megvalósul, lehet hogy nem az ilyen esetekben. Tehát számítani nem érdemes semmire. Éppen ezért kell a védelmi mechanizmus a rendszerben. Ahány trader, annyi féle stratégia... |
|
|
|
|
|
|
#924 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Értem, köszönöm.
|
|
|
|
#928 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#929 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Idézet:
![]() Én EurGbp-zek, de gyáva voltam a második pozi benyitására (féltem, h a túl gyors pozi és túl szűk stop idő előtt elintéz), talán majd a következő órákban (ha addig nem vesz ki). 0-ban vagyok ez a vigaszom. |
|
|
|
|
|
|
#931 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Idézet:
Megvárod amíg kistoppolódik? |
|
|
|
|
|
|
#937 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
(Péter ezt egységnyi elmozduláskor 0-ba húzásnak hívja.) Viszont azt láthatod, hogy az igazán jó beszálló néhány órával korábban lett volna. (sávozás P2) Nos azt simán visszatesztelheti, de akkor kistoppolódsz veszteséggel... 50-50% az esély. Ezért érdemes nullába húzni és este, vagy holnap ránézni. (Amennyiben trendet követsz.) |
|
|
|
|
|
|
#938 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Vagy kitalálok rá valami stratégiát vagy hagyom futni. Igen, trendet követek. Köszi...
|
|
|
|
#939 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Idézet:
Mónikázás: http://szleng.blog.hu/2008/11/02/monika_4 |
|
|
|
|
|
|
#940 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ezért mondom mindig hogy a kiszállás a LÉNYEG... Én éppen az előző gyertyában léptem be újra, 4. pozícióval. Természetesen az egy teljesen más szituáció, mintha most kezdeném a tradet, mert ugye az én esetemben már kockázatról nem beszélhetünk. Ez a mostani Profit2-es szignál csak akkor nyitható elsőként, ha a hozam /kockázat megfelelő a TE stratégiádnak! Stop módosítás legközelebb vagy egységnyi elmozduláskor, nullába húzással, vagy pedig a következő kialakult szinteknél. Nálam a stopok itt vannak: ![]() üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#941 (permalink) |
|
Szenior tag
|
[QUOTE=P Péter forexegyetem;6504]...hát a belépés mindig attól függ hogy az adott helyzetre van-e kiszállási stratégiád!
Ezért mondom mindig hogy a kiszállás a LÉNYEG... Én éppen az előző gyertyában léptem be újra, 4. pozícióval. Természetesen az egy teljesen más szituáció, mintha most kezdeném a tradet, mert ugye az én esetemben már kockázatról nem beszélhetünk. Ez a mostani Profit2-es szignál csak akkor nyitható elsőként, ha a hozam /kockázat megfelelő a TE stratégiádnak! Stop módosítás legközelebb vagy egységnyi elmozduláskor, nullába húzással, vagy pedig a következő kialakult szinteknél. Köszönöm. És egy ilyen esetben, ahol maximum napin vagy hetin tudsz visszanézni jelentős ellenállást a hozam miatt, akkor Te oda teszed? Mert már szint itt nem nagyon van.
|
|
|
#943 (permalink) |
|
Szenior tag
|
EUR/USD
Itt egy másik példa arra amikor az árfolyam csak simán "kilövi" magát és nincsenek szintek. Ilyenkor ismét az egységnyi elmozdulás/kockázat nullába húzása lehet az egyik megfelelő módszer a kockázat csökkentésére. Most itt van a stop még mindig H1-ban:
|
|
|
|
|
|
#944 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És utána módosít. Jól gondolom?
|
|
|
|
#945 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
[QUOTE=Pekka;6505]
Idézet:
A hozam számítás mindig az adott idősíkban, ahol nyitsz ott értendő. Én a P2-es szignálnál azt szoktam javasolni hogy a kitörési sáv szélességét mérd föl elsődleges "célárnak", persze nem azért hogy ott majd zárd a pozit, mindössze azért hogy mérlegeld hogy jó lesz-e az üzlet. Ez egy abszolut pesszimista elvárás, amit az esetek 90%-ában megcsinál az instrumentum, ha a kitörés valós, tehát nem nagyon lehet vele mellé nyúlni. GBP/USD esetében jelenleg nincs ellenállási szint! A legközelebbi talán olyan 1,6500 körül lesz, de önmagában az sem jelent semmit, mert attól még nem fogunk kiszállni. Az előző nagy csúcs pedig 1,6800 körül van. Szóval semmi ok az aggodalomra... ![]() Az hogy miért longoljuk remélem nem kérdéses! Az alábbi H4-es ábrán jól látszik a nagy esés, mint előzmény. AZ én stratégiámban fibo 50%-ig csak short,mert addig visszateszt van, fölötte pedig long, abban az esetben ha vizuálisan jól látható múltbéli szintek fölé megy az árfolyam. Itt ez abszolut megvalósult, tehát stratégia szerint kereskedem. Ez a legfontosabb, és nem az hogy nyereséges lesz-e ez a trade avagy sem.
|
|
|
|
|
|
|
#946 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Tudom, nem szereted, ha agyonelemezzük a trade-jeidet. Remélem nem veszed zokon a kérdésemet. Észrevettem, hogy a 3. nyitás után a nyitás szintje fölé raktad a stoppokat bizonyos távolsággal. Gyanítom, hogy a profitot akartad maximalizálni, mert nagy mértékű elmozdulás volt aminél egy bizonyos szintű visszaengedés a profitból már nem megengedhető. Kiváncsi vagyok milyen megfontolásból tetted, ill milyen érték szerint, értem ezalatt, hogy pl. fibo 38,2 Köszönöm a türelmed |
|
|
|
|
|
|
#947 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
[QUOTE=P Péter forexegyetem;6509]
Idézet:
|
|
|
|
#948 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Így ahogy mondod. A 3. pozíció nyitást követően nem volt stop módosítási helyszín. Így értelem szerűen egy dologra kellett törekednem, az pedig nem más mint a kereskedési szakasz 3. eleme, a NYERESÉGMAXIMALIZÁLÁS! Ebben a szituációban csak azt kellett átgondolni hogy : HOGYAN? Amíg az utolsó pozícióm nyitási szintje alatt van a stop-om, addig nincs mindegyik pozim nyereségben. Tehát értelem szerűen legalább annyit kell tennem a pozícióim érdekében hogy az utolsó nyitási szint fölé teszem ideiglenesen, amíg nem alakul ki egy normálisabb stop pont. Addig voltak itt a stop-ok, utána pedig felkerültek 1,5820-ra, majd pedig a jelenlegi szintre. |
|
|
|
|
|
|
#949 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Mármint úgy érted, h nem volt stop módosítási helyszin H1-EN, ezért aztán M15-ben kerestél (ahogy mondani szoktad: értelmes) kiszállási pontot, amit meg is találtál egy 1.5778 környékén kialakult M15-ös völgy személyében, ami alá biztonságos távolságra (és az utolsó nyitás fölé) berakhattad a stopokat. Gondolom én...
Mert hát ugye lebegő stopokat nem alkalmazunk csak úgy a vak világban, hiszen a mi belépési szintünk a piacot nem érdekli. Aztán ha H1-ben kialakul tutibb szint, akkor oda módosítjuk. Kérlek, mondd, h amit írtál az kb. ezt jelenti
|
|
|
|
|
|
#950 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |