| Tőzsde Fórum |
|
|
#1154 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#1156 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 27
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Dávid |
|
|
|
|
|
|
#1158 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Azért teszem ki, hogy kapjak jót-rosszat Inkább köszi, hogy leírod a véleményed.Abban lehet hibáztam, hogy hamar kötöttem, akár mindkét esetben. Mert attól hogy szerintem törik egy CT, még egy visszatesztet meg lehetne várni. De a kérdésem az, hogy egy ekkora trend H4-en, ami szerintem napiban még CT, lehet-e kötni, ha nálam ezeknek a fiboknak az elesése már csak short. Hisz láttam már nem egy chartot, amiben a CT-törésnél beszálltatok.
|
|
|
|
#1159 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nekem H1-en nagyon távoli az az alj, kb 250 gyertya, csak kicsinyítve látom H1-en, akkor már minimum H4 ahol azt figyelembe venném, M15-ön nem volt rossz az a belépő, igaz már ki is kellett volna mindkettőt stoppolni.
|
|
|
|
|
|
#1160 (permalink) |
|
Új tag
Igen. Én azért kötöttem be ott, mert az az alj a felfelé menő trendben egy jelentős alj. A trendvonalam egy érintője. Mikor az is megtört, nekem akkor volt világos, hogy a trend már lefelé megy. De akkor ez így nem szignál értékű?
|
|
|
#1161 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
az emelkedő H4 trendvonal előbb megtört, kb ott ahol Pekka első belépője volt, az is jó amit Te írsz, hogy elesett az előző jelentős alj, de ezt H4-re mondanám nem H1-re. H1-en nekem már a 3750 elég lett volna trendtörésre. De az megint egy másik kérdés, hogy elég lenne e itt a H1-es trendtörés, egy H4-en is jól látható emelkedő trendben. Viszont H4-ben ez az emelkedő trend csak egy countertrend, ami 50-61,8 fibo között fordult le, így viszont elég lett volna megvárni H4-en a trendvonaltörést várni és 1,3575-nél belépni shortba |
|
|
|
|
|
|
#1162 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
#1163 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 91
Kérdés volt az ofk klubban hol lehet CHFHUF- grafikont mt4 alatt nézni.
Instatradert használom erre a célra. www.instaforex.com |
|
|
|
|
|
#1165 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Hello!
Uj vagyok még itt.. Pintér Péterhez lenne egy kérdésem illetve csatoltam is hozzá egy fájlt a kötésimről.. csak annyi hogy mi a véleménye róla... igaz nem sok trademet tartalmazza, de azér mégis.. majd ha lemegy a jövöhét akkor csatolnam a hetit is hozzá... előre is köszönöm ! http://data.hu/get/2864545/Kotesekk.htm.html |
|
|
|
|
|
#1167 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 87
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1168 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 87
leirom hogy én mit vettem észre:
mindig 0,1 lottal nyitsz: számold ki a pozicioméretet h tudd mennyit kockáztatsz a stopszintedig (nem lenne szabad 1000 dolláros számlával -38.56 usd t buknod) ne menj le h1 es idötávnál kisebbre ne zárd le nyeröbe a trad eket célárnál tul sok poziciod van egyszerre megynitva meg nem nagyon értem h mikre nyitottál, de lehet hogy csah h1 nél lentebb kellett volna néznem. |
|
|
|
|
|
#1169 (permalink) |
|
Szenior tag
Csatolt képen sárga karikánál, előzetes eső trend, és jelentős szint miatt P4-re short, most piros karika alatt 7102-n állok bővítésre várva. DE... közben láthatóan kialakult egy kis H1 emelkedő terndecska aminek vehetjük a mostanit a countertrendjének és várhatom a letörés helyett a felfele kitörést is. Félreértések elkerülése végett van bővem rossz tradem is
, ez hónap eddig NULLÁS!Ja és most is jelentős a szint, szóval épp lehetne felfele is egy P4, ez már csak hab a tortán |
|
|
|
|
|
#1170 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() És olyan jó, amikor az ember a belépés után ezeket így szépen ki tudja elemezni
|
|
|
|
#1171 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Közben van AUDUSD longom is "régről", már azon is gondolkodtam, hogy nem zárom őket, hanem csak elkezdem építeni azt amelyik jó irányba megy
|
|
|
|
|
|
|
#1172 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Viszont az EUR/CHF-et megshortoltam megint.
|
|
|
|
#1173 (permalink) |
|
Szenior tag
Múlt héten OTK-t hallgattam, tetszett csütörtökön nem voltam ezért is mentem OTK-ra.
Ezen felbuzdulva a héten is meghallgattam az OTK-t, most nem tetszett ( a téma) Megyek ma hátha feltöltődöm OFK-n
|
|
|
|
|
|
#1174 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() EURCHF-hez gratula! (tapsolós szmájli) ![]() Én meg nézegettem USDCHF-et két órán át a nagy gyertya előtt, hogy letört, be KÉNE lépni (fejet falbaverős szmájli) |
|
|
|
|
|
|
#1175 (permalink) |
|
Új tag
Amikbe én beléptem ma...
15:00kor: USDCHF short, H4-en P2 szignál USDCAD long, H1-en, P1 szignál 16:00kor: EURCHF short, H1-en, P1 szignál Mindegyikkel 2%-os kockázat, mit gondoltok sok ez így egyszerre? Dávid
|
|
|
#1177 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() Köszi. Reggel 6-óta néztem és vártam a törést. Bár az olyan ráépítéssel gondba vagyok, amikor csak minimálisat tesztel vissza. Az olyan újabb letörésnél nem merek újabb pozit nyitni, mert sokszor hosszabb visszatesztet csinál és így kiüt. Na az USDCHF szórakozik rendesen. Abban én most nem bízom sehogy sem. Pár csurdogál lefelé
|
|
|
|
#1179 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
húúde tele a t.kömcsak az audusd longot tartom, ennyi eszem van kicsit részletezem, visszajött letörési szint fölé kicsuktam a felét, megindult le, behúztam a stoppot a másik felére a lefordulás fölé, azt is kiszedte mgasabban és újra lefordult és beszakadt |
|
|
|
|
|
|
#1180 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
De nem búslakodom mert egyre jobb a mérlegem. Ráadásul a főnököm bejelentette, hogy nem lehet munkaidőben nálam a telefon... Felvetettem, hogy akkor munkahelyet váltok... -ezt viszont annyira nem tartja jó ötletnek, inkább békén hagy. Csak kapjam vissza a drágaszágom...
|
|
|
|
|
|
|
#1181 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Az USDCHF oké szerintem. Én csak azért nem léptem be, mert már az EUR-ral megyek ellene. És az EURCHF picivel korábban jobb lett volna, de így is jó szerintem. Még remélhetőleg megy az lejjebb. Itt az enyém, ahol én léptem be. És elszalasztottam egy pozit :S
|
|
|
|
#1183 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 39
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Elkezdtem demozni én is. Sok időm sajnos nincsen rá, de ma H4-en beléptem egy EURUSD shortba. Idáig jó a pozi, de még nem tudtam stopot módosítani. Érdekelne a véleményetek a feltöltött képről. Köszi előre is. http://kepfeltoltes.hu/100820/eurusd...toltes.hu_.gif |
|
|
|
|
|
#1184 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Én is így vagyok benne ha ez megnyugtat...
|
|
|
|
#1186 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ebből mindössze az látható hogy nyitottál egy 1,000.- usd-s számlát, amin csináltál 29 db kötést, és eddig 28,6%-os nyereségben vagy, 1 nap elteltével. Ez szép eredmény is lehet akár, de ez sem igaz ebben a formában, mert a kockázattal kellene öszevetni. Fogalmam sincs hogy mi a stratégiád, azt sem tudom hogy milyen idősíkban kötsz, nem látom a kockázati szintedet, egyszóval nem is tudok véleményt írni. A 29 db kereskedés is édes kevés bármire is. Mondjuk úgy hogy volt egy jó napod ![]() Eddig az látszik belőle hogy maximális veszteséged 38,56.- usd volt, a maximum nyerőd pedig 97,35.- HA van legalább 300 trade, utána lehet beszélgetni arról hogy mit is csinálsz és hogy minek van létjogosultsága a stratégiádban. Ebből a célból tartok időnként konzultációs órákat. További sok sikert kívánok neked. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#1187 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Én nem kerestem benne rendszert, de lehet hogy ismétlódnak benne a szakaszok. Mindössze azt szoktam javasolni a hallgatóimnak hogy mielőtt bármibe is kezdenek, ezzel a játékkal játszanak egy kicsit. Ha itt nem tudják megduplázni pár perc alatt a virtuális pénzüket, akkor érdemes elgondolkodni azon hogy mit csinálnak, mit gondolnak rosszul, illetve másképp, mint ahogy ebben a szakmában kellene. Ezt a célt szolgálja a játék. A gondolkodásmód megváltoztatásában ad némi segítséget. Nekem pedig elsődlegesen ez a célom, nem az hogy valaki nagyon gyorsan megtanuljon pénzt csinálni a forexen. Az egy másodlagos szempont, ami úgyis jön magától, előbb utóbb. |
|
|
|
|
|
|
#1188 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Igen, természetesen devizapiac volt. Arany trade volt, 2,5 évvel ezelőtt. A tradenaplóm szerint H1/m15/m5-ön játszottam. Számlaösszegre vetített kezdeti kockázat 1,65% volt. Össz nyereség a trade végén ennek a 48 szorosa. Szívroham elmaradt... |
|
|
|
|
|
|
#1189 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Egy kérdés az idősíkokkal kapcsolatban: korábban volt egy olyan kijelentésed, hogy óvatosan kell bánni a megnyitott pozíció rövidebb idősíkon való menedzselésével, mert nagyon gyakran úgy stoppol ki, hogy az eredeti elképzelés helytálló és megvalósul. Ezzel egyet is értettem. Az utóbbi időben mégis elkezdtem kísérletezni a kisebb idősíkra váltással (pl. H1-en setup van és M15-ön menedzselem), mert fontosabbnak tartom az eredménynél, hogy a kockázatot minimalizáljam, vagyis minél előbb 0-ban legyen a stop. Kisebb idősíkon a pozícióépítés is hamarabb elkezdődhet. Nincs még elegendő adat, hogy statiszikám legyen (100+ trade), de addig is érdekelne, hogy Te hogyan kezeled a kérdést, mit tekintesz fontosabbnak: minél előbb stoppot húzni, vagy inkább maradni a kialakult setup idősíkjában a nagyobb mozgások érdekében? |
|
|
|
|
|
|
#1190 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Az utóbbi. Nem vagyok híve a ki-be ugrálásoknak, sem a kapkodásnak. Nem fogod elhinni, de én a PROFIT miatt csinálom a forexet! ![]() Éppen ezért a maximumot igyekszem kihozni minden tradeből. A nullábahúzás fontos lépés, de az még csak a kezdete a nyereséges tradenek. Az eredeti, nagyobb idősík, mindig "megbízhatóbb". Sokszor ugyanabban az idősíkban managelem végig a pozikat és ha nem muszáj nem váltok kisebbre. De néha kivételt kell tenni... pl. tanfolyam, stb... |
|
|
|
|
|
|
#1191 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Akkor térjünk vissza a rekord tradedhez, ahol H1-ről egészen M5-ig lementél. Ez -kereskedési hiba volt? -tanfolyamon volt? -Akkor még más szabályaid voltak? Szóval miért tettél kivételt és mi lett volna az eredmény ha végig H1-en maradsz? |
|
|
|
|
|
|
#1192 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Bocs ezt Péternek szántam. Utoljára módosítva: butcher által : 2010-08-23 07:33 Oka: kiegészítés |
|
|
|
|
|
|
#1194 (permalink) |
|
Szenior tag
Ha véletlenül összejönne egy ekkora pozicíóépítés, akkkor én lehet a végén már M1-re vagy tick-re is lemmennék, hogy védjek lehetőleg minden pipet. Magamból indulok ki, EU-t is shortolom, sikerült 1,2700 körül pénteken kiszedetni magam, majd 1,2670 körüli átlaggal visszaléptem, sok értelme vol egy 3 poziciós tradnél, ami azóta 4 lett, mert 2710-en vettem még egyet. Pontosabban 1,2676-nál vettem vissza kettőt, majd letörésnél még egyet 1,2667-nél, majd késő este még egyet 1,2711-nél (leátlagoltam? vagy csak a szar kiszállásomat, ami 1,2700-nál volt, próbáltam kompenzálni)
|
|
|
|
|
|
#1196 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Dehogy akarok kötekedni Péterrel. Tisztelem, és becsülöm azért, amit idáig elért, és az önzetlen segítségéért, amit idáig nyújtott. Egyszerűen érdekel a stratégiája, és az, hogy milyen szorosan ragaszkodik hozzá.
|
|
|
|
|
|
#1199 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
És akad miindig olyan fontos szint, ahol nem árt résen lenni.![]() Gio |
|
|
|
|
|
|
#1200 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Lehet hogy volt benne hiba, mire felépült a dolog, ezt már nem tudom, de a kiszállásban nem volt semmi extra. Értelem szerűen itt is maximalizálni kellett a profitot. Ez már a harmadik pozíciótól érvényes általánosságban. Az hogy mi lett volna ha...? Fogalmam sincs. Nem volt akkor tanfolyam. Ilyen láncot felépíteni nem lehet úgy hogy közben egy teremnyi hallgatóra koncentrál az ember. Aki volt már nálam az gondolom megérti. Természetesen azért írtam az idősíkokat, mert az utolsó pozinál abban az idősíkban száltam ki. Nincs ebben semmi különös. Gondolom érezhető hogy ennyi pozíciónál mennyi a lebegő profit elmozdulása, akár csak pár pipnél... Ez már ilyenkor nem gyerekjáták. Van olyan pont, amikor egyszerűen zárni kell, és ebben az esetben ez M5-ön volt. Stratégiám az évek alatt nem sokat változott. Talán ma már még ritkábban megyek le rövid idősíkba, max ennyi a változás. Nem hinném hogy egy idő után az embernek szüksége van startégiakeresésre, vagy jelentős változtatásokra. Aki ezt teszi, annak általában még nincs kész a rendszere. De végül is ez már a múlt, úgyhogy nincs jelentősége. Koncentráljunk a jelenre. Nem tudom lehetséges-e hogy 20 perc múlva lesz itt egy lehetőség? ![]() Üdv: Péter |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|