| Tőzsde Fórum |
|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 15
Hírnév szint: 1 ![]() |
100%-ot egyetértek a lelki felkészültség fontosságával a napon belüli trédelésnél. Folyamatosan döntéseket kell hozni.
Hiába a végletekig leegyszerűsített belépési jel, amiről könnyen gyorsan eldönthető, hogy belépési pont. Itt még megnyomni az entert nem nagy kunszt, hanem ami utána jön. Kezdődik általában a visszahúzással, na az meddig megy, jól léptem be?, nem néztem el valamit. Akik a tuti jelben reménykedve túl nagy pozival léptek be már szinte kiesnek, hiszen lecsapják 20-30% veszteségben. Aztán a mínuszok után megindul jó irányba. "Na végre plusz, de mivel letörésnél léptünk, ezért ott eljátszik egy kicsit.... " Mit látok, mínusz volt rendesen, most végre van már rajta egy kis plusz. Tovább fog menni? Most lezárhatom pluszban van rajta 2 pip. Á, a fenébe ez legalább zsebben van. Mindegy visszakapcsolok percesbe, ott jobban látom mi van.... Tegnap háromszor is újra mínuszba szaladt, nem kockáztatok. Lecsapom. Ekkor kiesik kb megint a 2/3-ada az embereknek. Azután, általában a gyengék kihullása után 10-30 másodpercen belül láss csodát, erőteljes húzásokkal megindul jó irányba. Szedi a stoppokat gyorsul lefelé. Hú az anyját, hogy a jó @@@@@ essen bele, már megint kimaradtam, pedig TUTTTAAMM. Ugye megmondtam , ott amikor ránéztem, ott, rögtön tudtam!!! Néhány felkészületlen még poziban maradt, mert épp a kötési hasmenését kezelte a WC-n. Visszaér és meglátja a hosszú gyertyát percesben a jó irányba. Pillantás a terminálra, ohohohohoho ezt nem hiszem el, elkaptam. Hopp megállt, na merre megy? Ajjjaj visszafelé húz. PLACCS. Na tőlem nem veszel vissza, öcsém. Hmm majdnem a csúcson zártam. Anya gyere, nézd mit csináltam! Ezt nézd mekkora kasza. 2,5 $ egy húzásra. Hú de ideges voltam. És nézd meg, épp a csúcson kaptam el... Na, most meg mi a fenét csinál? Áh még van benne pár pip, de hát pont a tetején úgysem tudom elkapni. Hú b@sza meg, megint megindult. Na felkapcsolok 5 percesre, mi a fene van itt. Lehet van még benne, vagy csak engem akarnak szivatni? Mindegy várok. Juuuj meghúzott még egy hosszú gyertyát, na, ha meg egyet megy, megint beszállok. Érzem nyerőben vagyok.... Placcs, beszálltam, na húz, jól van. Hopp, na megállt kicsit, nézd az MACD-t jól vagyok látom, gyerünk vissza percesben, ötpercesben nem érzem annyira. Na miért ácsorog? Jól van, nyugi, csak egy kicsit visszahúz, mindjárt megindul, húúú, nem sok ez egy kicsit, már mínusz 7$. DE hát jól léptem be, basszus álletörés volt. Nem hiszem úgy húzott lefelé, mindegy ennyi mínuszt már nem zárok, várok. Mi a sz@r, valami hírek volt? Miért megy ez most ellenkezőleg. Most zárjam le, áá, nem fordul csak úgy sarkon a piac, valami visszahúzásnak kell lenni. Na ha 63-ig elmegy akkor lezárom. Á, 70, de mintha már lefelé rángatna megint. 84,á , ez csak egy tüske. Megint 73 na ugye. Most már jó, lefelé megy, adok rá még egyet, mert akkor felezek, átlagolok. Hopp 60 még húz 30 pipet és nullán vagyok. 2 óra. Na majd az amcsik lenyomják. Mi ez már megint, 94 , 97, hát, a j@ k@ a@ b@ sz@. Placcs. Margin call, mi a szar ez. Miért nem köt? Hát ez nem igaz, na most meg nézd meg merre megy, szabadesés lefelé, mondtam, mondtam. Egy óra múlva. Nincs elég pénz a szálámon. Nekem ez nagon menne, megéreztem merre megy, de nincs elég pénzem. Ha rátennék 10 millát sosem buknék, tudom mikor kell ráadni, meg duplával ellenkezőleg ha fordul. Itt ülök úgyis. Kérek kölcsön a szomszédtól. Ad tiz millát, megpörgetem, két hét alatt, kap 20% kamatot a többi az enyém. A seggét a földhöz veri örömében. Csengetnek, ki az, Gyula bá? Épp jókor jött... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 23
Idézet:
![]() Micsoda írói véna.. Nem gondolkoztál még könyvíráson? Egyébként sajnos nagyon igaz... sokunkkal megesett már hasonló tépelődés kereskedés közben. |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#4 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 213
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Szia xexees!
Szinte tökéletes meglátás. Na ezen kell, kéne változtatni. Sok sikert hozzá mindenkinek.!
As we sow abundantly, we reap abundantly.This is the Divine Law. Utoljára módosítva: willow által : 2010-04-02 13:10 Oka: kiegészítés |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 91
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Bár nem vagyok sem az Univerzum ura, sem Jedije, sem Falconja, azt azért bátran állíthatom, hogy azok a megállapítások teljes mértékben megállják, a helyüket, hogy a Forex piachoz bizony nem kevés pénz kell és ott nem árt észnél lenni. Stílusosan: az aszteroida mezőkön áthaladva egyre tapasztaltabb pilótává válva el fogjuk érni valamelyik galaxist:-)
Ugyanakkor és egyúttal azt is állítom, hogy a részvénypiac nehezebb mint a Forex, látszólagos lassúsága ellenére. Ha sikerül komplexen kezelni a piacokat és megtalálni az összefüggéseket a kettő csak egymást kiegészítve működik igazán jól. A devizapiac önmagában nem igazán értelmezhető, pusztán csak a TA korlátos eszköztárával lehet úgy ahogy elbíbelődni rajta. A Gap nem fóbia, hanem kíméletlen valóság, ha benne van valaki. Ezt nyilván feljegyzi majd az a játékos a "mentális naplójába", akit akár egyszer is megsuhintott úgy istenigazából. Persze azt nem tudom kinek mennyire segít, ha feljegyzi, hogy ma mohó és kapzsi voltam, tegnap rosszkor léptem poziba, majd abból ki, pedig tegnapelőtt milyen marha jól csináltam a dolgokat. Ha erre van ideje és energiája, hogy naplószerűen fejlessze az önkontrollját , hát tegye, ha úgy érzi ezáltal fegyelmezettebben tudja tenni a dolgát. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kedves Jegenye, Osztom is meg nem is a véleményedet a részvénypiac kérdésben. Abban megegyezik a véleményünk hogy ha valaki nem tudja értelmezni a részvénypiacokat (és itt nem a Magyar kis játszótérre gondolok) akkor sok nehézsége fog akadni a devizán is, pláne közép vagy hosszútávon. Ez a kettő igen szopros kapcsolatban volt, van és lesz is egymással, míg a világon "gazdaság és pénz van". A GAP dolg az kb 6-7 évvel ezelőtt természetesen engem is "megsuhintott úgy istenigazából" úgyhogy tudom hogy nagyjából mit jelent. Ez akkor 80,000.- usd-be került 2 nap alatt. Lehet hogy ez nem nagy pénz, de akkor nekem kezdőként nagynak számított. Persze ha most nem tudnám elő venni az akkori tradenaplómat akkor nehéz helyzetben lennék, az biztos... Ha nem tanultam volna a szituációból, akkor téynleg az egy olyan hiba lett volna, amit nem volt érdemes elkövetni! Ez pedig egy sima, egyszerű eset volt, amikor vállalati jelentéskor benne voltam egy bizonyos cégben, egy igen rövid lejáratú opcióval. A részletek most nem annyira érdekesek. A GAP dologban a következőket figyeltem meg az elmúlt években amióta részvényezem is. A GAP-ek nagyrésze, kb 70%-a a fő trend irányában keletkezik. EZ nekem egy nagyon fontos információ! Ugyanis én kizárólag trendkövető stratégiát használok a részvénypiacon is. Ezen egyszerű oknál fogva a GAP-ek nekem sokkal többször hoznak extra, nem várt profitot, mintsem hogy veszteséget. A legtöbb trader attól fél hogy a stoppját a gap átugorja és hogy nem teljesülnek. A tények azonban azt mutatják hogy 100 kereskedésből talán 1 x fordul elő ilyen! (ha valakinek ez akkora gond, akkor pedig be lehet biztosítani minden egyes nagyobb részvényt, hogy nyugodtan aludjon az ember) Akkor tehát mégsem itt megy el a pénz.... Mert ugye az még mindig tény hogy a kereskedők nagy része elveszti a pénze 90%-át pl. a forexen. És persze most tudom hogy nem egy olvasó már el is kezdte írni a válaszát, hogy "de hol voltam én az Orosz válságkor, vagy 2001 szept 11.-én.." És tényleg őszintén mondom hogy legmélyebb tiszteletem azoknak akik annak idején a piacon voltak, és túl tudták élni. (nagyon sajnálom hogy akkor még nem kereskedtem) Bár meggyőződésem hogy akinek akkor is volt kilépési stratégiája, és figyelembe vette az akkori trendeket, annak nem voltak túl nagy problémái. Viszont igazán azokat sajnálom, akik megéltek már ilyen "világrengető" eseményeket, és a mostni gazdasági válságban mégis pénzt veszítettek! Sőt azokkal ez emberekkel van igazán nagyon nagy baj, akiknek az életükben ez már nem az első válság, és mégsem tudtak vele igazán nagy pénzeket keresni! Igen, a múlt azon hibáit nem volt érdemes elkövetnünk, amikből nem tudtunk tanulni. Nekem a tőzsdei pályafutásom kapcsán a 2007-2009-es válság volt az első. De egyetlen dolog a napnál is világosabb volt. Pontosan meg lehetett határozni az esések egyértelmű jeleit, és pontosan meg lehetett határozni azt hogy meddig szabad shortolni a piacokat. (akik követik a heti elemzéseinket, azok most nem mondják az hogy ez egy utólagos információ, akik pedig nem, azoknak úgyis mindegy hogy mit írok) Most pedig 2009 március óta csak és kizárólag longolni tudom az én stratégiámmal az USA részvénypiacot. (teszem ezt 2009 márc 23.-a óta, és ezt megint azok tudják igazolni akik azon a héten velem együtt vettek elsőként APPLE részvényt) (és természetesen az utóbbi 1 évben talán senki nem kapott több kritikát ezzel kapcsolatban, mint én, de akkkor sem tudok változtatni a nézetemen.) A másik dolog amit megfigyeltem, hogy azok akik részvényekel kezdik el a pályafutásukat, azok nem bírják elveszíteni a pénzüket olyan rövid idő alatt mint a devizások. NAmármost, nekem mint oktatónak, kutya kötelességem az olyan instrumentum és időtáv favorizálása, ahol a kezdők a tőkéjüket a legnagyobb biztonságban tudhatják. Éppen ezért mindenkinek azt javaslom hogy: kezdje a tőzsdével való megismerkedését a részvénypiaccal, azon belül is az Amerikaival! Ha valaki képes 1 éven túl is megőrizni a tőkéjét ezen a játszótéren, akkor egy borzasztó nagy előnnyel rendelkezik azokkal szember akik 3 hónap alatt a seggére vernek a számlájuknak! Ez az előny pedig a következő: Sokkal több időt tudtak a piacon tölteni miközben tanultak! Ez nagyon, nagyon lényeges. Mindenki fel akarja gyorsítani a tanulást azzal hogy nekiesik a devizának, és orrvérzésig tradel, napi 8-10 órában, mondván hogy majd így hamarabb megtanulja a szakmát! DEHOGY TANULJA! Viszont a lelki gödrök és a kudarcok olyan gyorsan jönnek egymás után, hogy azt sem tudja hogy mit kezdjen a dologgal. Jön a két megszokott érzés, a kapzsiság és a félelem, de olyan gyorsan váltakozva, hogy a delikvens azt sem tudja hogy mit csinál, csak nyomkodja a számláját (jóesetben a demót) addig amíg pénz van rajta. Aztán újratölti, és újratölti, mgnem abbahagyja a tradet, mert nem bírja feldolgozni a veszteségeket. Ezzel egy dolgot ért el: KIREKESZTETTE MAGÁT A VILÁG LEGJOBB ÜZLETÉBŐL!!!! Eszébe sem jut mentális naplót vezetni, mert nem is hallott róla, a sima tradenaplóra meg nincs is ideje, meg nem is érti hogy minek kell. Mivel hogy az esetek 90%-ában ezt látom, arra az egyszerű következtetésre jutottam, hogy ez tuttibiztos100% hogy nem a sikerhez vezető út. ÉS abban igazad van hogy kell az önkontroll. De milyen formában? Hogyan tudja magát egy kezdő trader önfegyelemre nevelni? Hogyan kezdjen hozzá? Mi konkrétan az első lépés? A legtöbb helyen akik oktatnak, azt hallom hogy "tanulj meg érzelem mentesen tradelni". "Mert a sikeres traderek érzelem mentesen hoznak döntéseket." Ezt ám a nagy okosság! Szerintem az sem érti ezt igazán, aki ezt mondja. (Szivesen felidézném azon oktatócégek hosszú listáját akiknek az anyagában ez benne van, vagy hallottam a múltban valamelyik tanfolyamon, webinárban, vagy bárhol, de azt hiszem akkor nagyon sokan megharagudnának rám... )Te mint érzelmekkel születő ember, tanulj meg érzelmek nélkül dolgozni? Tehát az lenne a "szent grál" hogy azokat az emberi érzéseket, amik az életnek időnként értelmet adnak , azokat öljük meg valahogy szándékosan magunkban? Irtsuk ki a reményt, ami ez egyik lételeme az emberi természetnek? Milyen rossz hír lenne ez azoknak a fiataloknak akiknek a hétköznapok a reményen alapulnak, egy jobb jövőbe vetett hiten, egy szerelem beteljesülésén, egy jobb anyagi környezet megteremtésén. Írtsuk ki a kapzsiságot magunkból? Ki az akiben nincs valamilyen szintű kapzsiság? Ki ne vágyna többre annál amivel rendelkezik, vagy amit elért eddig az életben...? Vagy a félelmet szüntessük meg magunkban? Azt az érzést ami a gyermeket meggátolja abban hogy a forró kandalló ajtajához nyúljon, azt az érzést ami néha az ember életét menti meg, amikor nem megy bele olyan dolgokba amivel az életét veszélyeztetné? Nem hinném hogy ez lenne a cél. Az érzelmek kioltásával nem mást, mint magát az EMBERT ölnénk meg. Ez biztosan nem lehet a sikeres trade kulcsa. Sőt, véleményem szerint minden egyes tradhez nagyon, nagy szükség van az emberi félelemre, és a kapzsiságra is, a többi nagyszerű emberi tulajdonság mellett. Ez az aminek az egyensúlyban tartása hozza meg előbb -utóbb a sikert ezen a területen is. Mentális napló. Ebben a dologban nem kell pálcát törnünk. Kinek a mentális napló, kinek nem ... ![]() Amiért én azt gondolom hogy nem hogy kell, hanem kötelező! (és ez megint csak az én privát véleményem amivel nem kell egyetérteni, sőt...) VAn ugye a piac, ami egy folyamatosan mozgó valami. Van egy összekapcsoló láncszem, az pedig maga a számítógép, ami szintén elettelen, érzelmektől mentes dolog. És van a 3. dolog a tradeben, az pedig maga az ember. Az első kettő dolognak nincs mentális összetevője, mert gyupán tárgyakról és megfoghatatlan dolgokról van szó. DE, ott van az ember, akin a történések 99%-a múlik! Minden egyes trade eredménye, vagy vesztesége a te felelősséged! (persze sokszor próbáljuk ez indikátorokra, hírekre, vagy bármi másra fogni, de akkor is mi vagyunk a felelősek minden tettünkért! ) A mentális napló pont ezzel a dologgal foglalkozik. Annak a fontos résznek a "könyvelését" csinálja, amiről sokszor elfelejtkezünk. A meglátásom a következő, az ember mentális helyzete és a traddel való kapcsolatában. Vegyünk 2 szituációt: 1, Reggel felkelek, kipihenten, és bekapcsolom a számítógépemet. Az időjárás csodálatos, a hangulatom kifogástalan. A nap is jól indul, mert ahogy leülök a piac elkezd mozogni, és a stratégiámnak megfelelő jelzések jönnek folyamatosan. Elkezdek tradelni. A tradeket 12.00-ig csinálom, és ott abbahagyom az aznapi munkát. Azon a napon jól kerestem, nem voltak zavaró körülmények. Modhatnám hogy ideális volt minden a trade-hez. Mentálisan felkészült voltam, és ez meglátszik az eredményekben is. 2, A következő napon fáradtan ébredsz. Előző este céges buli volt, meg amúgy is sokár tudtál elaludni valami miatt... Hajnalban arra ébredtél hogy a szomszéd macskája nyávogására egyszerűen nem tudsz tovább aludni. Reggel 7.30-kor becsönget a postás és behozza szokásos havi számlákat. Már attól is feszült vagy hogy tudod hogy csekkek vannak a levelekben. Normálisan 8.00-kor szoktál felkelni, de ez az este kicsit más volt mint a többi... Mély nyomot hagyott benned, úgy hogy talán nem is érezted közben. Leülsz szokás szerint a gép elé. Elkezdesz kereskedni. Az első trade veszteséggel zárul. Rájössz hogy kicsit korán léptél piacra. Annyira nem örülsz neki, de mivel megszoktad az időszakos veszteségeket, így tradelsz tovább. Aztán a tradek vegyesen záródnak, és délben abbahagyod a kereskedést. A kérdésem mindössze a következő: -Melyik esetben vagyok mentálisan jobb viszonyban a piaccal? -Melyik helyzetben tudok több pénzt csinálni? -Melyik napot szeretem jobban? Feltételezem hogy ezekre a kérdésekre mindenkinek egyértelmű a válasza. Valószínűleg erre a napra emlékezni is fogok. DE MEDDIG??? Menniyre fogok visszaemlékezni a sikeres napomra? Mikor fogok újra gondolni rá, amikor majd egy érzelmi "gödörben" leszek és kell valami ami kihúz onnan? Hogyan tudok önmagamba lelket önteni a múlt pozitív tapsztalataiból, ha nem naplóztam le, amit le kellett volna? Nagyon sok tardert látok, aki abbahagyja a kereskedést idejekorán. Ezeknek az embereknek, akik előt nagy jövő állt volna, biztos hogy nem volt tradenaplójuk. De mentális naplójuk biztosan nem. Sőt olyan ember sem a környetzetükben aki a "lelket tartotta volna bennük" amikor arra szükség lenne. És én tudom hogy amentális napló vezetése az teher az első időben, és sokszor nem értjük hogy miért is kell. (néha elő szoktam venni és erőt merítek abból, amikor jó dolgokat csináltam, és folyamnatosan kutatom hogy mikor voltak veszteségeim, és annak mi volt a pzsichés oka, mert sokszor nem a stratégiámban kell keresnem a problémák gyökerét.) Persze a napló vezetése nem kötelező, senki sem fog megbukni a vizsgán, ha nincs tradenaplója (mert ugye nincs is vizsga csak az ÉLET, ahol a legtöbben viszont megbuknak, sajnos..) Én azért vezetem, ha másért nem, hát azért hogy néha idézni tudjak belőle storikat nektek, amiből bízom benne hogy néhányan tanulni fognak. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Nem , nem volt. 3 nap általában nekem elegendő ahhoz hogy legyen annyi trade ami nyereséget termel. Egyébként az is teljesen normális lenne ha kevés trade lehetőséget adna a piac, és veszteséget csinálnék. Arra hogy nyereséggel zárul 3 nap, vagy sem, én személyesen semilyen ráhatással nem vagyok. Éppen ezért nekem nincs is napi, vagy heti hozam elvárásom. Hogy is lehetne, hiszen senki nem tudja hogy mi fog történni a jövőben. Amit a piac ad, azt elfogadom, ha pedig elvesz néha azt is szívesen kölcsönadom. Én a piacot rövid távon nem tudom megverni, csak sok traddel (legalább 20 kell). Nekem a háború megnyerése a lényeg, nem az egyes csatáké. Ez olyan mint a tenisz. Soha nem cél hogy minden meccslabdát megnyerj, mert az a cél hogy a mérkőzést nyerd meg! De persze a legtöbb ember miért jön el? Mert nem hiszi hogy lehet egyszerűen pénzt csinálni. Van aki a saját szemével látja, de úgysem hiszi el. Ez van. Én minden hónapban bevállalom hogy bármely 3 nap alatt élőben bemutatom a stratégia működőképességét. Aztán akinek tetszik az megtanulja, akinek nem az mással keresi a pénzét. Ettől többet nem tehetek. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 372
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Egyébként minden tiszteletem a tiétek, hogy ezt így beválaljátok. Nagyon szeretnélek egyszer meghallgatni titeket, remélem a közeljövőben lesz rá alkalmam. Te hogy kezdted a traderkedést? Gio |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Jövé héten 1 hétig tradelünk közösen a hallgatóinkkal a tradertáborunkban. Ott 5 napnak lesz az összesített eredménye. Lehet hogy majd ezt is kitesszük valahova. 3 nap valóban nem sok idő. HA legalább 20-30 tradet tudok csinálni, akkor annak nyereségesnek kell lenni. A nehézség mindössze annyi, hogy itthon H4-en, H1-en kötök, tanfolyamon pedig muszáj lemenni kisebb timeframe-be, hogy a hallgatók lássák sűrűbben a kötéseket. Persze a szignálok ilyen rövid idősíkban nem annyira megbízhatóak. Normál esetben akár egy hétig is benne szoktam lenni pozíciókban... Én Ausztrál piacon kezdtem kb 8 éve a tőzsdével való megismerkedést. Magyar piacon sohasem kereskedtem. Mára már csak Usa részvény, Opciók és Deviza maradt a kedvencek között. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 93
Idézet:
Ugyanabban az idősíkban építed a pozikat amiben a piacra lépsz? Itt több embertől olvsatam, hogy nyitnak pl 1 óráson és 15 percesen építgeti. Ha tegnap a seggemen maradok és a 4 órás eur/usd-n nem mentem volna le 1 órásra stoppot huzigálni most vastag plusszban lennék. Üdv: Benjamin |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Szenior tag
|
ok, tettem fel egy képet is USD/CAD-ről.
http://kepfeltoltes.hu/view/100406/A...toltes.hu_.gif üdv: Péter |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ha megnyitottad az első pozit és kialakul egy következő trigger, de az első még nem termelt annyit, hogy a második már ne legyen kockázatban akkor mindenképpen megvárod a következőt? Köszönöm a képet Üdv: Benjamin |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Megnyitom a következő pozit minden olyan helyzetben, amokr a pozícióm nőni tud, és a kezdeti kockázatom csökkenni tud. Nálam a chartjaimon narancssárga vonallal látod a pozícióim súlyozott átlagárát. Végül is mi egy tradernek a végcélja? AZ hogy minnél nagyobb pozíciómérettel legyen benne egy trendben, de úgy hogy ne legyen túlzott mértékű a kockázata. Ezt nem lehet megvalósítani azzal hogy egyszerre toljuk bele a tőkénket, csak ha így folyamatosan. Szerintem ez logikus, és pofon egyszerű dolog.... |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Szenior tag
|
EUR/USD H4-en valóban nincs kiszállás.
Sőt ahogy látod aa short poziban már kockázat sincs, hanem csak profittal tudok zárni (persze egyenlőre eszem ágában sincs...) http://kepfeltoltes.hu/view/100406/9...toltes.hu_.gif üdv: Péter |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Tag
Kedves Péter!
A válaszoddal, amely jó alaposra sikeredett:-) egyet tudok érteni. Nagyjából, egészéből. A legfontosabb dolgokat helyezed homloktérbe, úgy mint kockázatkezelés, trendkövetés. Abszolút elsődlegességet élvez mindennel szemben, eztán jönnek a pszichés tényezők valóban, de egyáltalán nem alárendelt módon az előző kettőnek. Teljesen egyetértünk. A pszichés tényezőknél azonban egy dolgot azonnal tisztáznunk kell önmagunkban. Pénzt akarunk csinálni, vagy a játék izgalmát keressük? A nagy zseton - ezt most már mindenki tudja - a trendben van. A trendkövető szisztémák sem izgalommentesek, hiszen .... De erről majd nemsokára értesülni fogsz hamarosan egy komplex kereskedési rendszer bemutatásán keresztül. Aminek ez eredményei nyilvánosak lesznek. Őszintén megvallom engem a játék része már nem nagyon érdekel a tőzsdének. Csak egy:elfogadható kockázati szintek mellet nyugodtan aludni. És jó sok pénzt keresni:-) |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Szerintem csak pénzért csinálni ezt, az nem biztos hogy hosszútávon működik, mert az önmagában nem teszi boldoggá az embert. Én élvezem benne a "játékot" vagy nevezzük annak aminek akarjuk. Aludni én is nyugodtan szeretek, és a pozícióim miatt már egy jó ideje nem vagyok nyugtalan. Ami a jó sok pénzt illeti...háááát...na jó, valljuk be hogy mindenki azért csinálja! ![]() Az én rendszerem bevallom nem sok izgalmat rejt magában. Szerintem a kereskedés egy idő után halál unalmas, magányos, és egyhangú dolog. Minden nap, évek óta ugyanazt csinálod, egyedül, néhány monitor előtt. Ebben nincs semmi kreatív, semmi alkotó dolog. Van egy számlád, amiről (én legalábbis) havonta leveszek pénzt. Ennek nem biztos hogy mindenki önmagában tud örülni. Legalábbis hogy ez nem tölti ki az ember életének nagy vágyait, az biztos. Persze eleinte nagyon izgalmas a kereskedés, főleg amíg az ember a "Szent Grált" keresi... Kíváncsian várjuk a nagy meglepetésedet!
|
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
A vágyak előbb utóbb beteljesülnek, és akkor már nem a vágy kategóriába tartoznak. Ha elérsz, megkapsz valamit, akkor már nem vágysz annyira a dolog után. Ha meg akarsz tanulni valamit, akkor hajt a vágy egy ideig. Utána amikor elérted, akkor keresed a következő kihívást. Szerintem mindanniyan ilyenek vagyuk. Ki-ki valahol tart az életében valamilyen fázisban. A fő hogy azzal mindig elégedettek legyünk amit el tudtunk eddig érni. Persze nem azt mondom hogy ne keressünk új kihívásokat, de tudjunk örülni a jelennek! Én személy szerint elégedett vagyok, de teli vagyok újabbnál, újabb ötletekkel! (Persze ezek nem feltétlenül a kereskedéshez kapcsolódnak) Szerintem ezzel mindenki így van. Van akinek az a következő célja hogy a főnökétől szabaduljon meg, és van akinek az hogy mástól szabaduljon meg ![]() Nekem soha sem volt főnököm, úgyhogy én ezt a célt nem tudtam magam elé kitűzni. Kívánom hogy mindenki érje el a személyes célját, akár a tradeben, akár másutt az életben. A lényeg hogy ne legyünk céltalanok, mert az boldogtalanná teszi az embert. u.i: és nem mondom azt hogy unalmas a tradelés, de egyhangúnak nagyon egyhangú...persze ha van egy végleges stratégiád, csak akkor. Nézd meg a mai napot, minden ment a maga trendjében. Egész nap ülhettél a gép előtt és kereskedhettél. És mi az eredménye? Ok, pár ezer dollárral bentebb vagy, de speciell nekem fáj a hátam mint a fene, és nem akarok monitort nézni! Úgyhogy holnapra szabadnapot adok magamnak. p. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Én a szabadságomat remélem a kereskedéstől! Önmegvalósítás ,vagy mi a szösz!? Egy ideje saját magam főnöke vagyok.. sajnos-vagy szerencsére- nem bírtam számomra értelmetlen dolgokat csinálni. Én is szeretnék most ismét "feljebb" lépni. Szabadság: engem ez motivál. Idő és pénz.Péter, a tanfolyamon konkrét stratégiát oktatsz? Konkrét kilépési jelekkel , konkrét piaci szituációkhoz rendelve? Mert ugye itt a kiszállásban van a kutya elásva.Sablonszerűen beilleszthető rendszer ez ,részletesen kidolgozva, vagy valamelyest szubjektív? Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kedves Fxpadavan, Bízom benne hogy megtalálod előbb utóbb a személyes szabadságodat a tradeben! Természetesen, én elmondom elejétől a végéig az én rendszeremet. Naná hogy a kiszállásban vana kutya elásva! Erre kell a sok idő, míg ezeket megtanulja az ember. Ez nyilván nem megy 3 nap alatt... Ez nem hagyományos üzlet. Itt nem akkor keresed a pénzt amikor belépsz és mondjuk "olcsón veszel"! Erre szoktam azt mondani hogy van egy nem kevés tradeből álló tesztem, aminek a nyitási pozijai vakon vannak benyitva, és mindössze a kiszállások vannak managelve. Ez persze csak egy tesz volt annak bizonyítására, hogy a profitoknak semmi köze a beszállásokhoz, mert minden a kiszálláson múlik. Végül is akkor keresel pénzt, nem amikor belépsz. Abból is egyértelműnek kellene lenni mindenkinek hogy nem a beszállás a lényeges pont, hogy a résztvevők 99%-a erre koncentrál, és több mint 90%-uk, veszteséges! Innentől kezdve a napnál is világosabb hogy a "jó" beszállási stratégiák nem lehetnek a hosszú távú siker kulcsa! Tehát az én rendszeremben kb 5 x annyi kiszállási elem van mint belépési. Nagyjából így tudnám összefoglalni. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Tag
Péter,
garantáltan meg fogsz lepődni. Sőt! De majd mindent a maga idejében.(Mightinak márciusra ígértem, április lesz belőle) De mondok még valamit, hátha felpörög tőle az adrenalinszinted. Miért nem csinálsz egy devizaalapot? Vagy egy abszolút hozamút? Ott egészen biztos komoly kihívásokkal szembesülsz, mérhető a teljesítmény, versenyezhetsz is, satöbbi.Igazi megmérettetés, izgalmas szakmai feladat. Tény, hogy sok a jogi procedúra, de megéri. Talán emlékszel a BWM-es előadásokra, a Faluvégi Balázs megcsinálta, mert ez volt számára az igazi cél. A szakmai becsvágy. Persze azt is megértem, ha ez a fázis nem hoz lázba, mert valóban vannak még rendkívül érdekes és értékes dolgok a világban amivel érdemes foglalkozni. Üdv |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 81
Idézet:
Na az alap ,az már érdekes téma!Ha valaki unatkozik,ezt én is javaslom!Igazából kiegészítenélek azzal,hogy külföldi alap az igazi,nem magyarországi! Teljesen más világ nagyságrendileg minden tekintetben! ALTERMAN
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Remélem azért nem annyira bonyolult a rendszered hogy hónapokba tart összeszedni a tartozékait? ![]() Annyira nem tudtál felpörgetni, mert ez nálunk már nem mai téma, csak még te nem ismersz minket. Külföldi befektetési alapunjaink már évek óta működnek, különböző szektorokban, amik garantált hozamúak. Nem is fizetnek túl rosszul, úgy gondolom, legalábbis a tagjaink rendkívül elégedettek. Természetesen ezt csak egy zárt közösség veheti igénybe. A trade alap amiről itt írtok, az értelem szerűen külföldi céggel éri meg csak működtetni. Nem is hinnéd hogy ilyen dolgok nem csak a te fejedben fordulnak meg... ![]() Egyébként pedig a véleményem az, hogy mindenki pénze, saját magánál van a legnagyobb biztonságban. Éppen ez a célja az oktatási rednszerünknek, hogy azok akik befektetni kívánnak, azoknak ne kelljen másra bízni a vagyonuk egy részét, hanem saját maguk tudják azt managelni. Ennek lényegesen több értelmét látom. Miért bítná valaki a pénzét másra, akár ránk? ha tudja saját maga üzemeltetni a rendszerét? ...na persze ha nem tudja, az más kérdés... ![]() Persze, nyilván mindenki hallott már a BWM-es alapról, meg arról is hogy milyen csúfos vége lett, legalábbis nekem erről panaszkodott tavaly év végén egy hallgatóm, ainek nem kevés pénze volt ott. De a jó az hogy ki tudta menteni, és ma már önállóan tradel vele. Szóval a MAgyar alapokról nem igazán mondanék véleményt, csupán annyit, hogy soha eszembe sem jutna Magyar cégen keresztül befektetési alapot létrehozni! Persze nyilván vannak az embernek más alternatívái.... Ez nyilván kihívás! Én a magam részéről pedig szeretem a kihívásokat! ![]() üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Nem akarok itt tömjénezni, meg éljenezni, de hatalmas élmény volt végigolvasni ezt a topicot, abba sem tudtam hagyni. Köszönöm a hosszú hozzászólások tulajdonosainak az építő és kultúrált beírásait, és remélem, hogy Péter nem fog innen kiregelni...:-), mert az általa írtak olyan érzést adtak, mintha megint a tanfolyamukon ülnék (nagyon klassz volt). A többieket (Sidius, Alterman,...) még nem ismerem annyira (tőzsde tekintetében), de minden tiszteletem az övék is. Nagyon remélem, hogy sok érdekes olvasnivalót adtok még az érdeklődő közönségnek. No, szóval ne az enyém legyen az utolsó szó...:-) |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Új tag
Hallo Mindenki,
Sajnálom hogy félreérthetően fogalmaztam, és az csengett ki a postból, hogy szerencséje volt Péternek és tulképpen ezért sikeres. Mi sem állt távolabb tőlem, mint az a mentalitás, hogy ha valaki valamit jól csinál, akkor kezdjük ki, mert biztosan trükközik. Én is 15 -18 éve részvényezek, álltam én is eleget a Vörösmarti téren az üvegkalitka mögött, mikor még nem volt mobiltelefon (vagy ha volt az 5 kiló és keveseknek adatott meg) és az előtérbe kirohanó brókerek ajánlataira kellett rácsapnunk, láttam az orosz válságot, a BUX határidőben egy pillanat alatt elveszni a pénzem 1998-ban mikor a második fordulóban váratlanul győzött a narancsos csapat, argentin pénzügyi válságot, meg ezer emlékezetes pillanatot. Forexbe is viszonylag hamar belevágtam, még a magyar hőskorban. Ezzel csak arra utalok, hogy meg tudom ítélni, ha valaki simlizik, de azt is ha komoly dolgot tesz le az asztalra. Természetesen Péter esetében az utóbbira hajlok, és el tudom fogadni többé kevésbé az érvrendszerét. A kereskedési rendszerével tisztában vagyok mivel végignéztem az összes OFK anyagait. Tetszik, szépen kidolgozott, de az indikátoron edzett elmém nehezen fogadja el hogy nem lehet egy két dologgal besegíteni a P2 P1, P3 jelek jobb megítélésében. Mivel rendszerben gondolkodik és az eredményességet a számla mutatja a legjobban, elfogadom, hogy működni kell. Forexet egy hisztis csajhoz hasonlitva, mindenkinek más taktikája van hogyan gáncsolja hanyatt, igy más az indíttatása is hogy feleségül kéri (hosszabb távon ebből akar élni, napi kereskedéssel) vagy csak egy éjszakás kalandra gondolt (jól szórakozik, igaz pénzbe is kerül, de rászánja .Mivel akik itt vagyunk, mindannyian szeretnénk megélni belőle, ami nem egyszerű saját érőből tanulva. Bátorítok mindenkit hogy fogadjon el segítséget, a saját erőből megtanulás nagyon rögös, és sokkal költségesebb is, de a dolgok jobban rögzülnek ![]() Milyen jó volt sikeresnek lenni részvénnyel a "Buy and hold " taktikával a nagy felfutás idején, vagy villám mozgású forexen demoban hetente duplázni. Azután jön az éles pénz és egész másképpen kezd el viselkedni az ember. A csuda beállítás (holy Grail)meg a csuda EA-k kutatása is sok pénzbe időbe telik, és nagyon tanulságos. És akkor jön Birger, akit istenitettek és azzal kezdi a tanfolyamát, hogy aki azért jött ide, mert a szent Grált kereste, rossz helyen jár, elsőre viccnek tűnik. Aztán másról sem beszél mint money management, meg hogy miért nem működik az indi, meg ovis módra írkáljam a kötéseim, mikor ott van a naplóban, na az fordulópont a gondolkodásban, már persze ha eljut az ember agyáig a mondandó. Sajnos a gondolkodás mód és a szokások az ember legnagyobb börtöne. Nincs előtte foglár, de mégis nagyon nehezen akarunk belőle kilépni. Mert ott a veszély, hogy megint megégetjük magunkat valami újjal, a neki működik nekem biztos nem stb. önigazolással, nehezen váltunk nézőpontot. Kialakul az embernek egy módszertana, amivel könnyedén megcsinál 50-100 pipet 2-3 nap alatt, de az már kérdéses, hogy megvan-e az a szemlélete, amivel az igazán hosszan futó térdeket is követni tudja. Az én szememben ezért érdekes az a néhány arany kötés, az a járulékos nyereség a többi tréden, nekem csak sallang, hisz azt én is produkálni tudom. azért jött jókor ez a technológia , mert már szentül meg voltam győződve hogy nem sok újat tudnak mutatni, de ofk nézegetés során úgy érzem sikerült fejlődnöm, bár egyén nem völgy csúcs elemzési konformok sajna hátráltattak a teljes szemlélet átvételében. Kiváncsian várom a tréder tábor eredményeit, mert most a héten a piac igazán komoly kihívások elé állította ezt a rendszert, m1- m5-ön kívül az oldalazásban igen nehéz lehetett pénzt csinálni. De hát a kereskedés erről szól, kiváncsian nézem majd vissza a listát. Addig is következetes szerencsét
|
|
|
|
|
|
#31 (permalink) |
|
Szenior tag
|
"Kiváncsian várom a tréder tábor eredményeit, mert most a héten a piac igazán komoly kihívások elé állította ezt a rendszert, m1- m5-ön kívül az oldalazásban igen nehéz lehetett pénzt csinálni. De hát a kereskedés erről szól, kiváncsian nézem majd vissza a listát. Addig is következetes szerencsét" Sziasztok, Hát ismét véget ért egy tradertábor. ![]() Ez a 6. év, hogy ilyen táborokat tartunk. Az első 2004-ben volt. Nehéz hetünk volt, az biztos. Talán devizán az év egyik legrosszabb hete. De hát ez van, ilyen az élet. Igen, megvoltak a kihívások, de nem engedtük a piacnak hogy megverjen minket! Természetesen a trendkövető stratégiával nem lehet pénzt csinálni akkor amikor nincsennek trendek, legalábbis olyan trendek amik az általam kereskedett idősíkban legalább valameddig tartanak. Így pozícióépítésre csak minimális lehetőségek voltak. A tábor alatt az alábbi instrumentumokkal kereskedtünk: -deviza swingtrade -DAx és Bund, valamint államkötvények Futures -részvény daytrade és napon túli swingtrade -ultrarövid határidejű részvény opció Forexen kb. 20%-os nyereséget csináltam a két számlán amin kereskedtük, részvény és opcióval kb. sziontén 20% körüli nyereséget, és a többi instrumentum is megközelítette ezt a nyereségszintet. A kereskedési naplót hamarosan publikáljuk amit kész lesz az összesítése. Ebben a táborban az opciós piac adta a legnagyobb nyereségeket. Voltak opciók amik 1-2 nap alatt 500%-tól akár 1,100%-os nyereséggel zárultak! Ezek legtöbbjéről nem utólag tájékoztattuk a hallgatókat hírlevélben, hanem élőben többen megjátszottuk... ![]() A részvénypiac tovább szárnyalt a héten, aminek következtében kimagasló hozamok termelődtek a napon túli kereskedéssel és a daytraddel egyaránt. De tudom hogy itt szinte mindenkit a forex érdekel, mert a közhiedelem az, hogy azzal lehet a legtöbb pénzt keresni. Ezt az állítást én nem erősíteném meg, de ez most nem ide tartozik. Az hogy nehéz hetünk lesz a devizapiacon, az már az első napon észrevehető volt. Éppen ezért a szokásos pozícióméreteknél lényegesen kisebb pozikat nyitottam. A stratégia abszolut deffenzív volt. Minimális kockázatok, és viszonylag kevés trade jellemezte a hetet. Forexen összesen 46 db pozíciót nyitottam, melyekből közel 20 nyereséges volt, és közel harminc pedig veszteséges. A heti payoff ratiom 2,74-es volt. Összefoglalva a heti tevékenységet, továbbra is határozottan állítom hogy a diverzifokációnak igen kimagasló szerepe van abban hogy a trader szmlaegyenlege kiegyensúlyozottan tudjon növekedni! A termékek közötti diverzifikáció számomra egy igen komoly kockázatkezelést jelent. Én magam forexen, usa részvény és opciós piacon kereskedem már évek óta. Természetesn a kedvencem az opció, hiszen nyolc éve opciókereskedem, és ez már szinte hagyománnyá alakult át. Több mint 8,000 opciós ügyletet kötöttem az elmúlt években, amiből egyenesen következik hogy igen komoly értelmét látom a dolognak. A részvényszámlám az idei évben eddig közel 30%-os nyereségben van (és ezalatt a lezárt tradeket értem). Ha ezeket összevetjük, akkor én azt tudom mondani, hogy számomra a kereskedés egyik biztonsága a termékek közötti kockázatmegosztásban rejlik. A táborban a 3 meghívott tanulónk, akik élőben kereskedtek mindenki előtt 3 különböző instrumentummal tradeltek: -deviza -határidő -részvény daytrade Mindannyian nyereséggel zárták a hetüket. Ugyanazt csinálták velünk közösen mint amit otthon a hétköznapjaikban. Ők 1-1,5 éve ismerkedtek meg nálunk a piacokkal, és mindegyikőjük megtalálta a saját instrumentumát, a saját kereskedési idősíkját. Úgy láttam rajtuk hogy azon kevesek közé tartoznak, akik vették a fáradtságot és komolyan vették ezt a szakmát. Sokszor ugyanabban az időpillanatban kötöttünk, annélkül hogy megbeszéltük volna. Amikor átnéztük este a részvény és opciós pozícióinkat, szinte mintha klónoztuk volna egymás számláját. Egyszóval vannak olyank akik készek elhinni azt hogy szigorú önfegyelemmel, kimagasló sikereket érhetnek el azok, akik nem adják fel olyan könnyen a dolgokat, mint a kerskedők másik 90%-a, akik veszítenek ebben a szakmában. Ha összefoglalnám a 2010-es tavaszi tradertábort, akkor azt mondanám hogy a piac megizzasztott bennünket, de emelt fővel, és némi készpénzzel távoztunk! ![]() Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: London
Összes hozzászólás: 19
Idézet:
Opcios oktatasotok is van? A forexes juliusi tanfolyamra mar befizettem. Udv Janos
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Idézet:
Az opciók engem is érdekelnének az elhangzottak után. ![]() "De tudom hogy itt szinte mindenkit a forex érdekel, mert a közhiedelem az, hogy azzal lehet a legtöbb pénzt keresni." Péter mivel lehet a legtöbbet keresni? |
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: London
Összes hozzászólás: 19
Idézet:
en a julius 5-tol 7-ig tarto tanfolyamra gondoltam. A majus vegire nem tudtam szabadsagot intezni. En kulomben mar 7 honapja opciozok elesben. Janos
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
...a kockázatkezeléssel! Azzal lehet a legtöbbet keresni, vagy inkább azt mondanám hogy a legkevesebbet veszíteni. ![]() Üdv: P. |
|
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Szenior tag
Mindannyian nyereséggel zárták a hetüket.
Ugyanazt csinálták velünk közösen mint amit otthon a hétköznapjaikban. Ők 1-1,5 éve ismerkedtek meg nálunk a piacokkal, és mindegyikőjük megtalálta a saját instrumentumát, a saját kereskedési idősíkját. Úgy láttam rajtuk hogy azon kevesek közé tartoznak, akik vették a fáradtságot és komolyan vették ezt a szakmát. Sokszor ugyanabban az időpillanatban kötöttünk, annélkül hogy megbeszéltük volna. Amikor átnéztük este a részvény és opciós pozícióinkat, szinte mintha klónoztuk volna egymás számláját. Egyszóval vannak olyank akik készek elhinni azt hogy szigorú önfegyelemmel, kimagasló sikereket érhetnek el azok, akik nem adják fel olyan könnyen a dolgokat, mint a kerskedők másik 90%-a, akik veszítenek ebben a szakmában. Ha összefoglalnám a 2010-es tavaszi tradertábort, akkor azt mondanám hogy a piac megizzasztott bennünket, de emelt fővel, és némi készpénzzel távoztunk! ![]() Üdv: Péter[/QUOTE] Szia Péter! Részemről teljesen meg vagyok győzve, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam.. Egyetlen személyes problémám ,hogy hamarosan úgy alakul az életem,hogy napon belül nem fogom tudni figyelni a chartokat. Egészen őszig-télig.Tanfolyamra még csak-csak lenne időm,de ki szeretném használni a tanfolyam adta lendületet a kereskedéshez! Szóval daytrade terveim akkorra. Sebaj, vár rám devizánkénti 9 év a teszteren a nyáron! Meglátjuk mire jutok egyedül addig. Legalább nagyobb rálátással megyek a majd tanulni hozzátok.Kérdéseim: 1.Ősszel is még lesznek tanfolyamok,folyamatosan? Látom, hogy tábor lesz... 2.Van lényegi különbség a 4 napos, és a forexegyetemes 3 napos tanfolyam között? 3. Tradingroom előfizetés ,csak tanfolyamot végzetteknek lehetséges? Köszönet a letölthető indikátorokért, sokat segítenek! Sok sikert a fórum összes olvasójának! Üdv: Fxpadavan |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Részemről teljesen meg vagyok győzve, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam.. Egyetlen személyes problémám ,hogy hamarosan úgy alakul az életem,hogy napon belül nem fogom tudni figyelni a chartokat. Egészen őszig-télig.Tanfolyamra még csak-csak lenne időm,de ki szeretném használni a tanfolyam adta lendületet a kereskedéshez! Szóval daytrade terveim akkorra. Sebaj, vár rám devizánkénti 9 év a teszteren a nyáron! Meglátjuk mire jutok egyedül addig. Legalább nagyobb rálátással megyek a majd tanulni hozzátok.Kérdéseim: 1.Ősszel is még lesznek tanfolyamok,folyamatosan? Látom, hogy tábor lesz... 2.Van lényegi különbség a 4 napos, és a forexegyetemes 3 napos tanfolyam között? 3. Tradingroom előfizetés ,csak tanfolyamot végzetteknek lehetséges? Köszönet a letölthető indikátorokért, sokat segítenek! Sok sikert a fórum összes olvasójának! Üdv: Fxpadavan[/QUOTE] SZia, 1, Igen, ebben az évben még tartok tanfolyamokat. 2,A különbség annyi hogy a 4 naposon a részvénypiacon tanulod meg a legfontosabb dologkat, a nulláról indulva, a forexegyetem 3 naposon pedig a devizapiacon. 4 naposon általában nincs lehetőség az élő tradere, mert napon túli kereskedést oktatunk, a devizán pedig kereskedünk mert 3 nap alatt lehet kellő mennyiséágű pozíciót nyitni, és szemléltetni a rendszer lényegét. 3, A fórumunk az teljesen zárt, egyenlőre csak hallgatók látogathatják. A célja a tapasztalatmegosztás, és az egyéni tradek bemutatása. Ez nem kifejezetten trading room, de elég hasznos dolog. Mivel nem lehet megtanulni 3 nap alatt tradelni, így szükség van mindenkinek a további oktatásra. Ez nálunk itt folytatódik. Azért nincs értelme külsősöket beengednem, mert egyszerűen sokszor úgy érzem hogy más nyelvet besuélümk. Ha valaki nem érti a szemléletemet, akkor az egyetemi klub sokszor nem segítség, hanem csak további kérdéseket vet fel, amit már a tanfolyamon a hallgatókkal megbeszéltünk. üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Szenior tag
SZia,
1, Igen, ebben az évben még tartok tanfolyamokat. 2,A különbség annyi hogy a 4 naposon a részvénypiacon tanulod meg a legfontosabb dologkat, a nulláról indulva, a forexegyetem 3 naposon pedig a devizapiacon. 4 naposon általában nincs lehetőség az élő tradere, mert napon túli kereskedést oktatunk, a devizán pedig kereskedünk mert 3 nap alatt lehet kellő mennyiséágű pozíciót nyitni, és szemléltetni a rendszer lényegét. 3, A fórumunk az teljesen zárt, egyenlőre csak hallgatók látogathatják. A célja a tapasztalatmegosztás, és az egyéni tradek bemutatása. Ez nem kifejezetten trading room, de elég hasznos dolog. Mivel nem lehet megtanulni 3 nap alatt tradelni, így szükség van mindenkinek a további oktatásra. Ez nálunk itt folytatódik. Azért nincs értelme külsősöket beengednem, mert egyszerűen sokszor úgy érzem hogy más nyelvet besuélümk. Ha valaki nem érti a szemléletemet, akkor az egyetemi klub sokszor nem segítség, hanem csak további kérdéseket vet fel, amit már a tanfolyamon a hallgatókkal megbeszéltünk. üdv: Péter[/QUOTE] Köszönöm a választ! Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 41
Szia Péter!
Feltennék még egy alapkérdést, amit feltételezem, hogy a többi kezdő is fel szokott tenni: Nem félsz attól, hogy ha a stratégiádat, amit oktatsz sokan használják majd, akkor elveszti a hatékonyságát? És miért nem? |
|
|
|
|
|
#41 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 41
Tudom, én nem vagyok Péter, de mive kiváncsi vagyok, hogy ez hülyeség -e, vagy sem:
Szerintem akkor a tőzsde, hogy ha 100 000 ember a Forexegyetemről ebbe a stílusba kezd, az még mindig jóformán semmi... Porszemek a sivatagban... Mellesleg a tőzsde évszázadok óta trendeket követ, miért máltozna ez most meg? Nem fog holnaptól összevissza csapkodásba kezdeni. Én így látom!
|
|
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Ugyanis a tanfolyamról kikerülők, úgyanúgy hordozzák magukban a statisztikai átlagot, azaz a maxi hosszútávon 10% nyerő és 90% vesztő embert mint a tanfolyam előtt tették. Logikus felvetés különben, de ez azért van mert emberek vagyunk, a gyengeségeinkkel, erősségeinkkel. Tehát nagyon sokáig fog tartani, hogy legyen annyi, nagy tőkével játszó, ezen módszer szerinti játékos, akik a tőzsdei világ egyensúlyát "felborítják". Ahhoz hogy sikeres légy nem elég az 5 napos tanfolyamot elvégezni, gondolkodás módot kell váltani, gyakorolni kitartóan, és magas kudarctűrő képességgel kell rendelkezni, és azzal a szerencsével hogy az életkörülményeid lehetővé tegyék azt, hogy eljuthass arra a szintre hogy ezzel is pénzt kereshessél. ( értsd legyen elég időd, támogatásod, és induló pénzed még ezek után). És ezek a szűrők megrostálják az embereket, és a végén marad 5-10 % akik belépnek a kitartóan nyertesek klubjába. Biztos voltál MLM előadáson már, ha azok közül ismersz arcokat ,akik fenn ugrálnak a színpadon, nagyon keveseknek vezetett egyenes siker történetük. |
|
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 500
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
üditő, kávé, igaz csak nes-ek , ebéd pedig egész jó menü, venni lehetett, az épület aljában, ott már jó kávéval.Ja először bepánikoltam, mert ebben az épületben voltam egy 101sikerakadémia bemutatón. Tartok tőle nem sok újat fogok tudni mesélni, egyelőre minden úgy van ahogy Péter mesélt róla (tényleg Péter köszi az extra kedvezményt ). Ami fontos talán, hogy azért az abszolút kezdőnek ez mélyvíz szerintem, mert sok fogalommal nincsen tisztában, így lehet néha kínai neki amit mond Péter. Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem. Egyszerű, ha nem a legegyszerűbb stratégia, ami talán minden trendkövető strat alapja. Szerintem csak ezt lehet bonyolítani mindefélével, például csodaindikátorokkal. Első nap ennyi ![]() Jó lenne ha holnap több süti lenne
|
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Éppen kérni szerettem volna Tőled valami tudósításfélét, ha nem gond! ![]() Köszi! |
|
|
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 372
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Rendes tőled az info te sütifaló
|
|
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni de tudom mi az az ENTER gomb mivel én voltam a jelentkező Szerintem hasznos volt a tanfolyam mint azt nyertes kollégánk is megállapította (Ő kapta Pétertől az ingyenes lehetőságet) akivel nagyon sokat beszélgettünk a 3 nap alatt sőt együtt is ebédeltünk szerintem Ő tudja igazolni hogy tudom mi az az Enter gomb De ezt szerintem ezek után már nem mosom le magamról. 2 apró prolémám volt a tanfolyammal 1: Péter tényleg folyamatosan kötött, de sok tredeted csak utólag mutatott be végül rájöttem, hogy hasznosabb volt inkább figyelni mint tredeket figyelgetni, többen meg is beszéltük, hogy kiváncsiak leszünk a kötés naplőra ( még nem került ki a webre) mivel kb 4-5 olyan pozició volt amit közösen kötöttünk be meg volt néhány amit felhívta a figyelmünket hogy ugye ezt ti is bekötöttétek. 2. Kicsit nem volt egyértelmű a tájékoztatás abból a szempotból (többen is észrevételeztük), hogy mi a 48 órás akció keretein belül jelentkeztünk ahol tisztában voltunk vele hogy az 500 dolláros TadawulFx számlát nem kapjuk, de azzal nem hogy sem az egyetemi klubba való tagságot sem az OFK-n való részvételt nem tartalmazza a csomag csak a tanfolyam díjját. Ez többünket mellbe ütött amikor szembesültünk vele. Ezektől eltekintve ajánlom a tanfolyamot mindenkinek!!!! Hasznos és jó információkat kaptunk, valamint több hibánkra is rá lett világítva. Ja ha valaki megy akkor a szendvicsekre raboljon rá mert amit kiraknak 80-90 embernek az gyorsan elfogy ![]() Bocs hogy ilyen hosszan írtam. u.i.: Ezt a levelet is diktáltam a páromnak mert nem találtam az Entert (Ezt nem lehetett kihagyni)
|
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Olvastam ebben a fórumban, hogy bérből és fizetésből élőknek nem való, nekik nem ajánlott a tőzsdei kereskedés. Én mindig csak ebben a formában dolgoztam, de érdekelne a tőzsde a további jövedelem szerzés céljából. Mi a magyarázata a fenti állításnak, nekem nem is szabadna kereskednem, egy esetleges előre kalkulálható kudarc miatt.
|
|
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 615
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Idézet:
Az átlag fizetésből és a bérből és fizetésből élők halmaza azért nem fedi egymást, bár kétségtelen, hogy van egy nagy közös halmazuk. Nem tudom ő mire gondolt, amire én gondolok az az, hogy aki átlag fizetésből él, annak nyilván nincs túl sok pénze és akinek nincs túl sok pénze annál nagyon erős már kis pénz elvesztésének a gondolata is. Ez gátolni fogja a játékszabályok betartásában, így pedig nehéz eredményeket elérni. A kis számla buktatóiról meg már esett szó bőven, ez lehet a másik ok amiért átlag fizetésből élőknek sokkal nehezebb sikereket elérniük. |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (1 tag és 4 látogató) | |
| mjani |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|