| Tőzsde Fórum |
|
|
#151 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Megnyitom a következő pozit minden olyan helyzetben, amokr a pozícióm nőni tud, és a kezdeti kockázatom csökkenni tud. Nálam a chartjaimon narancssárga vonallal látod a pozícióim súlyozott átlagárát. Végül is mi egy tradernek a végcélja? AZ hogy minnél nagyobb pozíciómérettel legyen benne egy trendben, de úgy hogy ne legyen túlzott mértékű a kockázata. Ezt nem lehet megvalósítani azzal hogy egyszerre toljuk bele a tőkénket, csak ha így folyamatosan. Szerintem ez logikus, és pofon egyszerű dolog.... |
|
|
|
|
|
|
#152 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 38
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Van a brókernél arany, csak nem a micro számla mérethez. De ha nem fontos, akkor most nem foglalkozom vele egyelőre. Egyébként én is a trendet próbálom követni. Pl ahogy írtad előbb, az USDCAD-ben én is benne vagyok, március 31 óta, 170 pont nyereséggel. De pl ma reggel EURJPY-n egy 600 pipes long trédet is zártam. Az a része nagyon nem tiszta a dolognak, hogy hogyan kell zárni, a stopot mi alapján kell húzogatni stb. Remélem sokkal okosabb leszek a tanfolyam után ezekben a kérdésekben (is). Érdemes tanfolyam előtt elkezdeni az online forex klubotokat? |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#153 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ok, akkor majd találkozunk személyesen is. USD/CAD ból éppen mostanában kell kilépni, ha minden igaz (stop 1.0025nél) (nem kis nyereséggel...) Szerintem ne hallgasd az online klubokat előtte, mert egyszerűen nem fogod érteni hogy miről beszélek. Olyan lesz mintha egy másik nyelvet beszélnék. Tudom hogy forexezel, de akkor sem. Csak tanfolyam után javaslom, mert akkor fogod megérteni hogy miről is szól ez az egész "játék". Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#154 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 104
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Kedves Péter!
A válaszoddal, amely jó alaposra sikeredett:-) egyet tudok érteni. Nagyjából, egészéből. A legfontosabb dolgokat helyezed homloktérbe, úgy mint kockázatkezelés, trendkövetés. Abszolút elsődlegességet élvez mindennel szemben, eztán jönnek a pszichés tényezők valóban, de egyáltalán nem alárendelt módon az előző kettőnek. Teljesen egyetértünk. A pszichés tényezőknél azonban egy dolgot azonnal tisztáznunk kell önmagunkban. Pénzt akarunk csinálni, vagy a játék izgalmát keressük? A nagy zseton - ezt most már mindenki tudja - a trendben van. A trendkövető szisztémák sem izgalommentesek, hiszen .... De erről majd nemsokára értesülni fogsz hamarosan egy komplex kereskedési rendszer bemutatásán keresztül. Aminek ez eredményei nyilvánosak lesznek. Őszintén megvallom engem a játék része már nem nagyon érdekel a tőzsdének. Csak egy:elfogadható kockázati szintek mellet nyugodtan aludni. És jó sok pénzt keresni:-) |
|
|
|
|
|
#155 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Szerintem csak pénzért csinálni ezt, az nem biztos hogy hosszútávon működik, mert az önmagában nem teszi boldoggá az embert. Én élvezem benne a "játékot" vagy nevezzük annak aminek akarjuk. Aludni én is nyugodtan szeretek, és a pozícióim miatt már egy jó ideje nem vagyok nyugtalan. Ami a jó sok pénzt illeti...háááát...na jó, valljuk be hogy mindenki azért csinálja! ![]() Az én rendszerem bevallom nem sok izgalmat rejt magában. Szerintem a kereskedés egy idő után halál unalmas, magányos, és egyhangú dolog. Minden nap, évek óta ugyanazt csinálod, egyedül, néhány monitor előtt. Ebben nincs semmi kreatív, semmi alkotó dolog. Van egy számlád, amiről (én legalábbis) havonta leveszek pénzt. Ennek nem biztos hogy mindenki önmagában tud örülni. Legalábbis hogy ez nem tölti ki az ember életének nagy vágyait, az biztos. Persze eleinte nagyon izgalmas a kereskedés, főleg amíg az ember a "Szent Grált" keresi... Kíváncsian várjuk a nagy meglepetésedet!
|
|
|
|
|
|
|
#157 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#158 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
A vágyak előbb utóbb beteljesülnek, és akkor már nem a vágy kategóriába tartoznak. Ha elérsz, megkapsz valamit, akkor már nem vágysz annyira a dolog után. Ha meg akarsz tanulni valamit, akkor hajt a vágy egy ideig. Utána amikor elérted, akkor keresed a következő kihívást. Szerintem mindanniyan ilyenek vagyuk. Ki-ki valahol tart az életében valamilyen fázisban. A fő hogy azzal mindig elégedettek legyünk amit el tudtunk eddig érni. Persze nem azt mondom hogy ne keressünk új kihívásokat, de tudjunk örülni a jelennek! Én személy szerint elégedett vagyok, de teli vagyok újabbnál, újabb ötletekkel! (Persze ezek nem feltétlenül a kereskedéshez kapcsolódnak) Szerintem ezzel mindenki így van. Van akinek az a következő célja hogy a főnökétől szabaduljon meg, és van akinek az hogy mástól szabaduljon meg ![]() Nekem soha sem volt főnököm, úgyhogy én ezt a célt nem tudtam magam elé kitűzni. Kívánom hogy mindenki érje el a személyes célját, akár a tradeben, akár másutt az életben. A lényeg hogy ne legyünk céltalanok, mert az boldogtalanná teszi az embert. u.i: és nem mondom azt hogy unalmas a tradelés, de egyhangúnak nagyon egyhangú...persze ha van egy végleges stratégiád, csak akkor. Nézd meg a mai napot, minden ment a maga trendjében. Egész nap ülhettél a gép előtt és kereskedhettél. És mi az eredménye? Ok, pár ezer dollárral bentebb vagy, de speciell nekem fáj a hátam mint a fene, és nem akarok monitort nézni! Úgyhogy holnapra szabadnapot adok magamnak. p. |
|
|
|
|
|
|
#159 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 173
Idézet:
![]() Én a szabadságomat remélem a kereskedéstől! Önmegvalósítás ,vagy mi a szösz!? Egy ideje saját magam főnöke vagyok.. sajnos-vagy szerencsére- nem bírtam számomra értelmetlen dolgokat csinálni. Én is szeretnék most ismét "feljebb" lépni. Szabadság: engem ez motivál. Idő és pénz.Péter, a tanfolyamon konkrét stratégiát oktatsz? Konkrét kilépési jelekkel , konkrét piaci szituációkhoz rendelve? Mert ugye itt a kiszállásban van a kutya elásva.Sablonszerűen beilleszthető rendszer ez ,részletesen kidolgozva, vagy valamelyest szubjektív? Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#160 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 104
Péter,
garantáltan meg fogsz lepődni. Sőt! De majd mindent a maga idejében.(Mightinak márciusra ígértem, április lesz belőle) De mondok még valamit, hátha felpörög tőle az adrenalinszinted. Miért nem csinálsz egy devizaalapot? Vagy egy abszolút hozamút? Ott egészen biztos komoly kihívásokkal szembesülsz, mérhető a teljesítmény, versenyezhetsz is, satöbbi.Igazi megmérettetés, izgalmas szakmai feladat. Tény, hogy sok a jogi procedúra, de megéri. Talán emlékszel a BWM-es előadásokra, a Faluvégi Balázs megcsinálta, mert ez volt számára az igazi cél. A szakmai becsvágy. Persze azt is megértem, ha ez a fázis nem hoz lázba, mert valóban vannak még rendkívül érdekes és értékes dolgok a világban amivel érdemes foglalkozni. Üdv |
|
|
|
|
|
#161 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Idézet:
Na az alap ,az már érdekes téma!Ha valaki unatkozik,ezt én is javaslom!Igazából kiegészítenélek azzal,hogy külföldi alap az igazi,nem magyarországi! Teljesen más világ nagyságrendileg minden tekintetben! ALTERMAN
|
|
|
|
#163 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Szia Péter! Köszönöm a részletes választ. Számomra nagyon értékes amiket írsz. Hallja az ember a statisztikai adatokat (90% számlát nulláz az első 3 hónapban), de nem tudja (a kezdő) hogy mitől van ez. S hogy ép ésszel ki lehet-e védeni. Az hogy ritkán van rendezvény úgy értettem, hogy jó előre betelik. Már csak a május végire tudnék elmenni, de hol van az még? Ki tudja addig még mi történik? Egyébként hogy ritkábban tartanál 3 napos rendezvényt. Még egyszer köszönöm a válaszodat! |
|
|
|
|
|
|
#166 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Remélem azért nem annyira bonyolult a rendszered hogy hónapokba tart összeszedni a tartozékait? ![]() Annyira nem tudtál felpörgetni, mert ez nálunk már nem mai téma, csak még te nem ismersz minket. Külföldi befektetési alapunjaink már évek óta működnek, különböző szektorokban, amik garantált hozamúak. Nem is fizetnek túl rosszul, úgy gondolom, legalábbis a tagjaink rendkívül elégedettek. Természetesen ezt csak egy zárt közösség veheti igénybe. A trade alap amiről itt írtok, az értelem szerűen külföldi céggel éri meg csak működtetni. Nem is hinnéd hogy ilyen dolgok nem csak a te fejedben fordulnak meg... ![]() Egyébként pedig a véleményem az, hogy mindenki pénze, saját magánál van a legnagyobb biztonságban. Éppen ez a célja az oktatási rednszerünknek, hogy azok akik befektetni kívánnak, azoknak ne kelljen másra bízni a vagyonuk egy részét, hanem saját maguk tudják azt managelni. Ennek lényegesen több értelmét látom. Miért bítná valaki a pénzét másra, akár ránk? ha tudja saját maga üzemeltetni a rendszerét? ...na persze ha nem tudja, az más kérdés... ![]() Persze, nyilván mindenki hallott már a BWM-es alapról, meg arról is hogy milyen csúfos vége lett, legalábbis nekem erről panaszkodott tavaly év végén egy hallgatóm, ainek nem kevés pénze volt ott. De a jó az hogy ki tudta menteni, és ma már önállóan tradel vele. Szóval a MAgyar alapokról nem igazán mondanék véleményt, csupán annyit, hogy soha eszembe sem jutna Magyar cégen keresztül befektetési alapot létrehozni! Persze nyilván vannak az embernek más alternatívái.... Ez nyilván kihívás! Én a magam részéről pedig szeretem a kihívásokat! ![]() üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#167 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kedves Fxpadavan, Bízom benne hogy megtalálod előbb utóbb a személyes szabadságodat a tradeben! Természetesen, én elmondom elejétől a végéig az én rendszeremet. Naná hogy a kiszállásban vana kutya elásva! Erre kell a sok idő, míg ezeket megtanulja az ember. Ez nyilván nem megy 3 nap alatt... Ez nem hagyományos üzlet. Itt nem akkor keresed a pénzt amikor belépsz és mondjuk "olcsón veszel"! Erre szoktam azt mondani hogy van egy nem kevés tradeből álló tesztem, aminek a nyitási pozijai vakon vannak benyitva, és mindössze a kiszállások vannak managelve. Ez persze csak egy tesz volt annak bizonyítására, hogy a profitoknak semmi köze a beszállásokhoz, mert minden a kiszálláson múlik. Végül is akkor keresel pénzt, nem amikor belépsz. Abból is egyértelműnek kellene lenni mindenkinek hogy nem a beszállás a lényeges pont, hogy a résztvevők 99%-a erre koncentrál, és több mint 90%-uk, veszteséges! Innentől kezdve a napnál is világosabb hogy a "jó" beszállási stratégiák nem lehetnek a hosszú távú siker kulcsa! Tehát az én rendszeremben kb 5 x annyi kiszállási elem van mint belépési. Nagyjából így tudnám összefoglalni. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#168 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Idézet:
De szokásomhoz híven,azért én szeretném megvilágítani egy másik oldalról a a stratégiák elemeinek a fontosságát! Az biztosan igaz,hogy az általad említett stratégia,(amit ismertetsz az előadásokon ) legfontosabb eleme a kilépési terv. Ugyanakkor más stratégiák legfontosabb eleme a belépési terv! Ha a belépési pozíciók jók,sokkal könnyebb, nyereséggel kiszálni egy kötésből,mintha a belépési pontok rosszak lennének,remélem ebben egyetértesz velem! Ugyanez elmondható a MM -re is ,ha jó az MM,nyilván kisebb veszteséget tudunk elkönyvelni,mintha egy totális csőd MM et használnánk! Mindebből következik szerintem:a jó stratégia az az,ha: 1:kiváló belépési pontokat találunk, 2:kiváló kilépési stratégiánk van,(mint Neked) 3:kiváló MM -t van alkalmazva Mindhárom kell,ahhoz,hogy azt mondjuk ,igazán egyedi,és jó stratégiánk van. Persze azzal is lehet pénzt keresni,ha csak a kilépési stratégiánk kiváló.. De nem kell hogy csak az legyen az! ![]() Ugyanakkor nekem is van(igaz pár éve nem haszálom)olyan stratégiám ahhol csak a kilépéssel foglalkozom igazán,nem a belépéssel,és bizony szép nyereséget értem el vele amíg használtam.-ezt csak azért írom,hogy jelezzem nem cáfolni akarlak,csak kiegészíteni! ![]() ALTERMAN
|
|
|
|
#169 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Szerintem ez ugyanaz az oldal, mint amiről eddig is szó volt. ![]() Tudom hogy a legtöbb stratégia legfontosab eleme a belépés. És természetesn nagyon sok jó stratégia van, ami pénzt csinál néhány embernek. Az én stratégiámban amit a legtöbbször használok, annak is szigorú belépési rendszere van. Mindössze azt szerettem volna hangsúlyozni az arányokkal, hogy nálam a kilpési elemekre sokkal nagyobb figyelmet fordítok. (és ez megint csak egyéni vélemény, ha úgytetszik meggyőződés) Természetesen 3 eleme van a sikeres tradeknek is és a sikertelen tradeknek is.. belépés, kockázatkezelés, kilépés. Talán abban vannak félreértések (és nem közöttünk) hogy ki-milyen fontosságot tulajdonít a 3 területnek. A gyakorlaban én azt látom hogy a legtöbbször ezek az arányok merülnek fel, amivel viszont nem tudok egyetérteni, mint fontossági sorrend: 80% belépés 10% kilépés 10% kockázatkezelés A belépés számomra mindig "üzleti " szempontból szükséges. A másik kettő pedig ahhoz hogy pénzt is keressek .Az én arányaim szinte mindegyik rendszeremben, minden instrumentumnál: 10% belépés 40% kilépés 50% kockázatkezelés ( ami nem azonos a money managementtel, legalábbis a legtöbben nem azt értik rajta). Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#170 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Érdekes, hogy többféle szemszögből is lehet kereskedni, és mindegyik működik, ha azoknak a mesterévé válik valaki! Persze ettől szép az egész, és ettől is mozog úgy az ár, ahogy. Ami nekem megkapó ebben, hogy mennyi lehetőség van napon belül is, ha az ember fel tud nőni a feladathoz! És ha félrerakok mindent és abból szemszögből nézem a dolgot akkor azt látom, hogy igen, az ár mozog, és sokat mozog! Csak meg kell tanulni ULTRAmaximálisan kihasználni! A bukónak meg hamar likvidálás! Valami ilyesmire gondolok szabályokba foglalva... Amit észrevettem még psziho fronton, hogy pl egy kudarckerülő, kudarcoktól félő ,beállítottságú embernek bizony lehet melója először magával egy 50% találatú rendszerrel. Plusz végigülni egy trendet. Erre pedig a naplózás a kulcs , mint sok mindenre. Én így látom.Érdekes dolgok ezek na! ![]() Jó kereskedést ! Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#171 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Néha úgy érzem hogy sajnáltok az 50%-os találatio arányom miatt.... ![]() ![]() ![]() De komolyan. Mi az hogy "lehet melója" ? Kicsit úgy érzem mintha büntetésként mondanád hogy milyen szar lehet nekem végigülni egy trendet. Pedig őszintén mondom hogy nem így van. Én azokat az üzleteket szeretem amiben nincs kockázat, csak nyereség. A trendkereskedés nálam pont ezt jelenti. Amíg más a körmét lerágja az egész napos tradekben, hullára gazdagítja a brókerét, én csak néha ránézek a gépemre, és élvezem azt amit a piac ad. Ez szerintem nem annyira macerás dolog. A legtöbb embernek a forex= a kockázattal. Nekem nem igazán az. Az 50%-os találatról, ill. a "hagyományos értelemben vett találati arányról" már azt hiszem kifejtettem a véleményem korábban. legalábbis azt hiszem hogy ezen a fórumon volt. Én fel tudom dolgozni azt, amikor egy tradebe beleteszek 1,000.- usd kockázatot, majd lezárom egy olyan pillanatban amikor már csak 20.- usd-t vitt el. Ez persze egy vesztes trade, tehát a naplóba a vesztesek közé megy. Ez a legtöbb embernek az agyában -20.- usd-t jelent, és egy negatív élményt. Ugyanez a trade az én agyamban + 980.- nyereséget jelent, és egy nagyon, nagyon pozitív élményt. Ugyanakkor a statisztikában ez egy VESZTES trade a találati arány szempontjából. Szóval, mint mondtam én egy kicsit másképpen látom a világot... Ebből a szemszögből persze lehet "sajnálni" hogy milyen lasan tanulok, hogy 8 év tőzsdézés után, csak 50%-os találati arányt tudok elérni. A helyzet az hogy ebben a rendszerben nagyjából ez a maximum. 30/70-ről indulnak a legtöbben, és 50%-ig lehet eljutni. Ha tudatosan tudom hogy ez a cél, akkor azt mondhatom hogy elértem a célomat! Persze nyilván jobban hangzik hogy "nekem 85%-os találati arányú rendszerem van". Volt nekem is olyan. Hál istennek már nem azt használom. Ez a "kinek a pap, kinek a papné"... Lehet hogy nem vagyok teljesen érthető ebben a dolgban, de ez így van rendjén. u.i. "aki kudarcot akar kerülni", az meg ne tradeljen! üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#172 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Szerintem Fxp sem arra gondolt, hogy ez neked milyen rossz lehet, ill. hogy bárki sajnálna ezzel kapcsolatban. Én igazat adok neked(szerintem más is) hogy ez az egész relativ fogalom. De az biztos, hogy vannak olyan rendszerek, ahol nagyon fontos a jó belépés és annak a találati aránya. Viszont azt is látom, hogy ahogy te kereskedsz ill. ahogy azt oktatod is, ennek nincs akkora jelentősége a sikerességében. Lényegében mindenben 50% van:Vagy jó, vagy nem jó Az esélyünk ennyi. A sikeressége pedig már ott indul, hogy az adott rendszer ebből mit képes kihozni. Itt jönnek szóba a már említett faktorok. Az látszik, hogy a te stilusod tökéletesen megfelel minden tényezőnek, és ami a legszimpatikusabb benne, hogy független a körülményektől. És ez szerintem egy ilyen közegben a legnagyobb előny. Míg a magasabb találat érdekében többszörös együttállásokat keresek, hogy helyzetbe kerüljek, addig te kipróbáltál 3 lovat, amiből kettő nem vált be, ezért hamar lepattantál róla, de a másikkal már rég elöttem jársz![]() Vagyis mire egy számomra belépési szignál jelentkezik, te már benne lehetsz.És ez nekem nagyon tetszik, főleg azért, mert ha az a szignál mégsem úgy teljesít, mint ahogy azt várnánk tőle, az nekem biztos veszteség, amely szint az adott esetben neked már profitban van. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a találati arányra alapozott rendszerek jól működnek, ha az a szám megfelelő, de sokkal föbb minden függvényében, mint a te stratégiád.Na és persze tudjuk minél több külső tényező kell a működéshet, annál gyengébb a rendszer a "zavaros vizeken". Itt megjegyzem a stilusodat még nem ismerem, ezért csak a jéghegy csúcsát tudom hasonlítgatni, de ebben az esetben szerintem ez is elég. Legalábbis én így látom. És nekem szimpatikus. ![]() Leginkább az jellemez, ahogy kiállsz magadért ill. magatokért és aktivan résztveszel a forum életében. Ez más oktatócégről nem mondható el. De javítson ki v.ki, ha tévedek. Szívesen olvasom az írásaidat, főleg ha az szakmai jellegű. ![]() Üdv: Gio |
|
|
|
|
|
|
#173 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szerintem félreértés van! ![]() Én egyáltalán nem kritizálni akartam a módszered! Sőt.. Érdekesen nézne ki ha én sajnálnálak! ![]() Épp most fejeztem be egy tesztelést trendkövetésre a magam módján és nagyon szép eredménye lett! A "lehet melója"-ára azt értettem , hogy amíg hozzá nem edződik az ember azért kemény késztetése lehet ,hogy idő előtt lezárja a trédjét " mert már sokat ment"pláne ha relative sok a nyereség . Pl a közvetlen környezetemben ezt vettem észre ma délután súlyozottan, és hazudnék ha nekem nem lett volna, bár szerencsére közel sem olyan mértékben. Azt vettem észre, mintha félnének a trendben ülni és állandóan az menne a fejükben ,hogy :zárni-zárni.És így -ha korán zárnak- tényleg panaszkodhatnak a találati arány miatt! Pedig még az én "rendszerkém" is működik eddig.(bár még sokat kell tesztelni) Amúgy meg én vagyok az ,aki abszolút mindenre nyitott, csak működjön! ![]() D1-es PA-tól, thx Hwtrader, M15-M30-ig. A nem túl alacsony idősíkú scalptól, a trendkereskedésig. Üdvözlettel: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#174 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Nézegettem Péter a kötéslistádat, nem voltam rest visszakerestem a grafikonokon. Az a kíváncsiság vezérelt, hogy van-e valami szupernaturális készség, ami kifejlődik a 8 év alatt, vagy valami más okozza -e a sikert.
Mint a Holy grail aktív keresője számtalan technikai fogást elsajátítottam már a netről. Nézegettem a kötéseid, amit a tanfolyamokon csináltál, és bizony jó néhányat még demon sem kötöttem volna be. Aztán elgondolkodtam azon, hogy nyilván 8 év után te is tudod ezeket, de akkor miért mész bele majdnem vesztesnek látszó szitukba. Arra jutottam, hogy talán nem is a kötések nagy energiával történő szuper kivitelezésén van a hangsúly, hanem azon, hogy ha előre meghatározott esély van a nyerésre akkor azt az esélyt megadod magadnak. Fura , de a statisztika működik, kötöttél 38 -szor, abból a nyereséget gyakorlatilag egy arany kötés hozta. Az előre begyakorolt strattal, (piramis építés) gyakorlatilag tökéletesen kihoztad belőle a maximumot, tényleg technikai alapon sem lehetett volna többet kihozni. A másik 37 kötés majdnem nullszaldós. Meditáltam rajta, akkor most ekkora mákod van, vagy hogyan lehet az, hogy mindegyik tanfolyamon becsúszik az az egy bizonyos nagy kötés, ami a számlát meglendíti a kedvező irányba. Lehet ez valami olyasmi mint a fű vetése. Nem kell egyenként a magokról eldönteni hogy ez kikel, ez nem kel ki, elég ha tudjuk, ami a kezünkbe került az fűmag, és ki kell szórni. Majd aztán látjuk, ami kikel azt öntözzük növeljük vágjuk, ami nem kelt ki az meg járulékos veszteség. Mondjuk kertészt nem is láttam fűvetés miatt gyomorvérzéssel kórházba kerülni. Lehet ez a titok? Ezért mondod unalmasnak a kereskedést? |
|
|
|
|
|
#175 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
március: 3233-2347 ami 885 USD egy 6000 USD-s számlán, 3 nap alatt!! február: 2422-1815 ami 607 december: 692-355 azaz három nap alatt 338 USD egy 3500 USD számlán, ami 10%. Ezek szerintem arany nélkül is nagyon jónak számítanak. |
|
|
|
|
|
|
#176 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
De kis pénzzel, kis kockázattal igenis számít a belépő. Nem jól látom? Üdv Pekka |
|
|
|
|
|
|
#178 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
De persze ez ha 50% telálati az arány, akkor ez hosszútávon a szűk kezdeti stoppok miatt (ha a belépés megfelelő helyen keresendő, ahol ez lehetséges) nagyon is nyereséges. Csak ott van a hiba, ha az ember lehetetlen helyzetekben próbálkozik a szűk belépőkkel, akkor persze csak halmozódik a veszteség. Olyan mértékű kezdeti kockázatot kell választani, hogy (ha tudjuk, hogy a rendszerünknek kb. hány trade kell a nyereséghez) finanszírozni tudjuk a veszteséges pozikat is.
![]() üdv. Gio |
|
|
|
|
|
#179 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Soha olyat nem mondtam hogy nem számít a belépő! Sőt, abból derül ki hogy egyáltalán érdemes-e beszállni az üzletbe. Én mindössze arra kívántam rávilágítani, hogy az én rendszeremben a kiszállásnak sokkal több feltételrendszere, és jelentősége van. Ha összevissza ugrálsz be a piacra, akkor nyilván előbb-utóbb elvérzel... A baj ott van, amikor a belépési rendszeredtől várod kizárólag az eredményeket. Attól hogy te szubjektív döntés alapján a piacra léptél, még nincs eredmény. Az eredményeket a belépés összetevői daják:-Mikor lépsz piacra? -Milyen irányban lépsz piacra -Milyen mérték ben lépsz piacra? -Mikor lépsz be ismét a piacra? ...stb... Hogyan veszít a legtöbb kezdő a belépéssel? -Nincs stratégiai jelzés a belépésre, mégis belép. -Túl korai, vagy túl késői beszállás. -Nincs "trigger" jelzés a beszállásnál. -Túl nagy mértékű beszállás. -Csak egy beszállási lépésben gondolkodik. -Csak a beszállásra összpontosít. -Mivel belépett, így "elvárásai" vannak a piaccal szemben. -Az eredményeit főként a beszállásaitól várja. -Túl sűrű beszállások. -Túl rövid időtávú beszállások. -"nagy megbízhatóságú" jelekre történő beszállás. -Beszállás túl közeli stoppal. ...stb... Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#180 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
![]() Idézet:
SZia xexees, Nincs titok... ha lenne akkor nem lenne mindenki számára hozzáférhető az összes infó a kereskedéseinkről. Amit viszont biztosan nem látsz a naplóban, hiába látod a kötések időpontját, hogy milyen idősíkon lett benyitva a pozíció. Ez viszont fontos információ, mert annélkül nem tudod hogy nekem mi a "trigger" candle. Néha úgy túnhet ho "reménytele helyzetekben" nyitom a radeket. Ezazoba nem így van. Minden egyes tradenek kifejezett célja van, és minden nyitásban rendkívül jó üzleti lehetőség kínálkozik, aminek a kimenetele 50% hogy bejön, avayg sem. Én ezt el tudom fogadni, és bőven elegendő ahhoz hogy eredmények legyenek. Íta itt korábban valaki hogy "csak sz arany miatt" volt némi szerencsém... ![]() Ez aranyos! ![]() Már azt hittem hogy arannyal nem ér pénzt csinálni. Nekem teljesen mindegy mi az indóstrumentum. Amelyik adja a szignálomat, és jó benne az üzlet lehetősége, azt kereskedem, ami pedig nem ilyen azt nem kötöm be. NEkem nem kell sok nyereséges trade. Bőven elvagyok 40%-os "találati aránnyal " is, mert ahogy látod az én rendszeremben a talélati arány teljesen mást jelent, mint a legtöbb kereskedőnél. Természetesen arra a néhány nagyon sokat hozó trendre utazok, ami bőven kompenzálja a fáradozásaimat! ![]() Éppen most kezdődik egy teljes hetes kereskedői táborunk a Balatonon, ahol közel 100 traderrel egy teremben kereskedünk reggeltől estig, a világ szinte összes piacán. Egész nap devizázunk! Ítt nincs mellébeszélés, nincsennek elméleti dolgok, nem tud senki könyvből okos lenni. Vagy érted a szakmát és vannak eredmények, vagy nem és akkor nincsennek. Itt az elméleti tudásnak helye nincs! Az ilyen helzeteket szeretem amikor az igazság nagyon hamar kiderül. www.tradertabor.hu MAjd jövő héten beszámolok az eredményekről. ...Hátha szerencsénk lesz megint... ![]() Sikeres hetet kívánok mindenkinek! üdv: péter |
|
|
|
|
|
|
#181 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#182 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Nem akarok itt tömjénezni, meg éljenezni, de hatalmas élmény volt végigolvasni ezt a topicot, abba sem tudtam hagyni. Köszönöm a hosszú hozzászólások tulajdonosainak az építő és kultúrált beírásait, és remélem, hogy Péter nem fog innen kiregelni...:-), mert az általa írtak olyan érzést adtak, mintha megint a tanfolyamukon ülnék (nagyon klassz volt). A többieket (Sidius, Alterman,...) még nem ismerem annyira (tőzsde tekintetében), de minden tiszteletem az övék is. Nagyon remélem, hogy sok érdekes olvasnivalót adtok még az érdeklődő közönségnek. No, szóval ne az enyém legyen az utolsó szó...:-) |
|
|
|
|
|
#183 (permalink) |
|
Tag
Hallo Mindenki,
Sajnálom hogy félreérthetően fogalmaztam, és az csengett ki a postból, hogy szerencséje volt Péternek és tulképpen ezért sikeres. Mi sem állt távolabb tőlem, mint az a mentalitás, hogy ha valaki valamit jól csinál, akkor kezdjük ki, mert biztosan trükközik. Én is 15 -18 éve részvényezek, álltam én is eleget a Vörösmarti téren az üvegkalitka mögött, mikor még nem volt mobiltelefon (vagy ha volt az 5 kiló és keveseknek adatott meg) és az előtérbe kirohanó brókerek ajánlataira kellett rácsapnunk, láttam az orosz válságot, a BUX határidőben egy pillanat alatt elveszni a pénzem 1998-ban mikor a második fordulóban váratlanul győzött a narancsos csapat, argentin pénzügyi válságot, meg ezer emlékezetes pillanatot. Forexbe is viszonylag hamar belevágtam, még a magyar hőskorban. Ezzel csak arra utalok, hogy meg tudom ítélni, ha valaki simlizik, de azt is ha komoly dolgot tesz le az asztalra. Természetesen Péter esetében az utóbbira hajlok, és el tudom fogadni többé kevésbé az érvrendszerét. A kereskedési rendszerével tisztában vagyok mivel végignéztem az összes OFK anyagait. Tetszik, szépen kidolgozott, de az indikátoron edzett elmém nehezen fogadja el hogy nem lehet egy két dologgal besegíteni a P2 P1, P3 jelek jobb megítélésében. Mivel rendszerben gondolkodik és az eredményességet a számla mutatja a legjobban, elfogadom, hogy működni kell. Forexet egy hisztis csajhoz hasonlitva, mindenkinek más taktikája van hogyan gáncsolja hanyatt, igy más az indíttatása is hogy feleségül kéri (hosszabb távon ebből akar élni, napi kereskedéssel) vagy csak egy éjszakás kalandra gondolt (jól szórakozik, igaz pénzbe is kerül, de rászánja .Mivel akik itt vagyunk, mindannyian szeretnénk megélni belőle, ami nem egyszerű saját érőből tanulva. Bátorítok mindenkit hogy fogadjon el segítséget, a saját erőből megtanulás nagyon rögös, és sokkal költségesebb is, de a dolgok jobban rögzülnek ![]() Milyen jó volt sikeresnek lenni részvénnyel a "Buy and hold " taktikával a nagy felfutás idején, vagy villám mozgású forexen demoban hetente duplázni. Azután jön az éles pénz és egész másképpen kezd el viselkedni az ember. A csuda beállítás (holy Grail)meg a csuda EA-k kutatása is sok pénzbe időbe telik, és nagyon tanulságos. És akkor jön Birger, akit istenitettek és azzal kezdi a tanfolyamát, hogy aki azért jött ide, mert a szent Grált kereste, rossz helyen jár, elsőre viccnek tűnik. Aztán másról sem beszél mint money management, meg hogy miért nem működik az indi, meg ovis módra írkáljam a kötéseim, mikor ott van a naplóban, na az fordulópont a gondolkodásban, már persze ha eljut az ember agyáig a mondandó. Sajnos a gondolkodás mód és a szokások az ember legnagyobb börtöne. Nincs előtte foglár, de mégis nagyon nehezen akarunk belőle kilépni. Mert ott a veszély, hogy megint megégetjük magunkat valami újjal, a neki működik nekem biztos nem stb. önigazolással, nehezen váltunk nézőpontot. Kialakul az embernek egy módszertana, amivel könnyedén megcsinál 50-100 pipet 2-3 nap alatt, de az már kérdéses, hogy megvan-e az a szemlélete, amivel az igazán hosszan futó térdeket is követni tudja. Az én szememben ezért érdekes az a néhány arany kötés, az a járulékos nyereség a többi tréden, nekem csak sallang, hisz azt én is produkálni tudom. azért jött jókor ez a technológia , mert már szentül meg voltam győződve hogy nem sok újat tudnak mutatni, de ofk nézegetés során úgy érzem sikerült fejlődnöm, bár egyén nem völgy csúcs elemzési konformok sajna hátráltattak a teljes szemlélet átvételében. Kiváncsian várom a tréder tábor eredményeit, mert most a héten a piac igazán komoly kihívások elé állította ezt a rendszert, m1- m5-ön kívül az oldalazásban igen nehéz lehetett pénzt csinálni. De hát a kereskedés erről szól, kiváncsian nézem majd vissza a listát. Addig is következetes szerencsét
|
|
|
|
|
|
#184 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Köszönöm a kimerítő választ? ![]() Pekka |
|
|
|
|
|
|
#185 (permalink) |
|
Szenior tag
|
"Kiváncsian várom a tréder tábor eredményeit, mert most a héten a piac igazán komoly kihívások elé állította ezt a rendszert, m1- m5-ön kívül az oldalazásban igen nehéz lehetett pénzt csinálni. De hát a kereskedés erről szól, kiváncsian nézem majd vissza a listát. Addig is következetes szerencsét" Sziasztok, Hát ismét véget ért egy tradertábor. ![]() Ez a 6. év, hogy ilyen táborokat tartunk. Az első 2004-ben volt. Nehéz hetünk volt, az biztos. Talán devizán az év egyik legrosszabb hete. De hát ez van, ilyen az élet. Igen, megvoltak a kihívások, de nem engedtük a piacnak hogy megverjen minket! Természetesen a trendkövető stratégiával nem lehet pénzt csinálni akkor amikor nincsennek trendek, legalábbis olyan trendek amik az általam kereskedett idősíkban legalább valameddig tartanak. Így pozícióépítésre csak minimális lehetőségek voltak. A tábor alatt az alábbi instrumentumokkal kereskedtünk: -deviza swingtrade -DAx és Bund, valamint államkötvények Futures -részvény daytrade és napon túli swingtrade -ultrarövid határidejű részvény opció Forexen kb. 20%-os nyereséget csináltam a két számlán amin kereskedtük, részvény és opcióval kb. sziontén 20% körüli nyereséget, és a többi instrumentum is megközelítette ezt a nyereségszintet. A kereskedési naplót hamarosan publikáljuk amit kész lesz az összesítése. Ebben a táborban az opciós piac adta a legnagyobb nyereségeket. Voltak opciók amik 1-2 nap alatt 500%-tól akár 1,100%-os nyereséggel zárultak! Ezek legtöbbjéről nem utólag tájékoztattuk a hallgatókat hírlevélben, hanem élőben többen megjátszottuk... ![]() A részvénypiac tovább szárnyalt a héten, aminek következtében kimagasló hozamok termelődtek a napon túli kereskedéssel és a daytraddel egyaránt. De tudom hogy itt szinte mindenkit a forex érdekel, mert a közhiedelem az, hogy azzal lehet a legtöbb pénzt keresni. Ezt az állítást én nem erősíteném meg, de ez most nem ide tartozik. Az hogy nehéz hetünk lesz a devizapiacon, az már az első napon észrevehető volt. Éppen ezért a szokásos pozícióméreteknél lényegesen kisebb pozikat nyitottam. A stratégia abszolut deffenzív volt. Minimális kockázatok, és viszonylag kevés trade jellemezte a hetet. Forexen összesen 46 db pozíciót nyitottam, melyekből közel 20 nyereséges volt, és közel harminc pedig veszteséges. A heti payoff ratiom 2,74-es volt. Összefoglalva a heti tevékenységet, továbbra is határozottan állítom hogy a diverzifokációnak igen kimagasló szerepe van abban hogy a trader szmlaegyenlege kiegyensúlyozottan tudjon növekedni! A termékek közötti diverzifikáció számomra egy igen komoly kockázatkezelést jelent. Én magam forexen, usa részvény és opciós piacon kereskedem már évek óta. Természetesn a kedvencem az opció, hiszen nyolc éve opciókereskedem, és ez már szinte hagyománnyá alakult át. Több mint 8,000 opciós ügyletet kötöttem az elmúlt években, amiből egyenesen következik hogy igen komoly értelmét látom a dolognak. A részvényszámlám az idei évben eddig közel 30%-os nyereségben van (és ezalatt a lezárt tradeket értem). Ha ezeket összevetjük, akkor én azt tudom mondani, hogy számomra a kereskedés egyik biztonsága a termékek közötti kockázatmegosztásban rejlik. A táborban a 3 meghívott tanulónk, akik élőben kereskedtek mindenki előtt 3 különböző instrumentummal tradeltek: -deviza -határidő -részvény daytrade Mindannyian nyereséggel zárták a hetüket. Ugyanazt csinálták velünk közösen mint amit otthon a hétköznapjaikban. Ők 1-1,5 éve ismerkedtek meg nálunk a piacokkal, és mindegyikőjük megtalálta a saját instrumentumát, a saját kereskedési idősíkját. Úgy láttam rajtuk hogy azon kevesek közé tartoznak, akik vették a fáradtságot és komolyan vették ezt a szakmát. Sokszor ugyanabban az időpillanatban kötöttünk, annélkül hogy megbeszéltük volna. Amikor átnéztük este a részvény és opciós pozícióinkat, szinte mintha klónoztuk volna egymás számláját. Egyszóval vannak olyank akik készek elhinni azt hogy szigorú önfegyelemmel, kimagasló sikereket érhetnek el azok, akik nem adják fel olyan könnyen a dolgokat, mint a kerskedők másik 90%-a, akik veszítenek ebben a szakmában. Ha összefoglalnám a 2010-es tavaszi tradertábort, akkor azt mondanám hogy a piac megizzasztott bennünket, de emelt fővel, és némi készpénzzel távoztunk! ![]() Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
#187 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Szia Péter!
Feltennék még egy alapkérdést, amit feltételezem, hogy a többi kezdő is fel szokott tenni: Nem félsz attól, hogy ha a stratégiádat, amit oktatsz sokan használják majd, akkor elveszti a hatékonyságát? És miért nem? |
|
|
|
|
|
#188 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 77
Tudom, én nem vagyok Péter, de mive kiváncsi vagyok, hogy ez hülyeség -e, vagy sem:
Szerintem akkor a tőzsde, hogy ha 100 000 ember a Forexegyetemről ebbe a stílusba kezd, az még mindig jóformán semmi... Porszemek a sivatagban... Mellesleg a tőzsde évszázadok óta trendeket követ, miért máltozna ez most meg? Nem fog holnaptól összevissza csapkodásba kezdeni. Én így látom!
|
|
|
|
|
|
#189 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ugyanis a tanfolyamról kikerülők, úgyanúgy hordozzák magukban a statisztikai átlagot, azaz a maxi hosszútávon 10% nyerő és 90% vesztő embert mint a tanfolyam előtt tették. Logikus felvetés különben, de ez azért van mert emberek vagyunk, a gyengeségeinkkel, erősségeinkkel. Tehát nagyon sokáig fog tartani, hogy legyen annyi, nagy tőkével játszó, ezen módszer szerinti játékos, akik a tőzsdei világ egyensúlyát "felborítják". Ahhoz hogy sikeres légy nem elég az 5 napos tanfolyamot elvégezni, gondolkodás módot kell váltani, gyakorolni kitartóan, és magas kudarctűrő képességgel kell rendelkezni, és azzal a szerencsével hogy az életkörülményeid lehetővé tegyék azt, hogy eljuthass arra a szintre hogy ezzel is pénzt kereshessél. ( értsd legyen elég időd, támogatásod, és induló pénzed még ezek után). És ezek a szűrők megrostálják az embereket, és a végén marad 5-10 % akik belépnek a kitartóan nyertesek klubjába. Biztos voltál MLM előadáson már, ha azok közül ismersz arcokat ,akik fenn ugrálnak a színpadon, nagyon keveseknek vezetett egyenes siker történetük. |
|
|
|
|
|
|
#190 (permalink) | |
|
Tag
Hely: London
Összes hozzászólás: 52
Idézet:
Opcios oktatasotok is van? A forexes juliusi tanfolyamra mar befizettem. Udv Janos
|
|
|
|
#191 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Idézet:
Az opciók engem is érdekelnének az elhangzottak után. ![]() "De tudom hogy itt szinte mindenkit a forex érdekel, mert a közhiedelem az, hogy azzal lehet a legtöbb pénzt keresni." Péter mivel lehet a legtöbbet keresni? |
|
|
|
|
|
|
#192 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
en a julius 5-tol 7-ig tarto tanfolyamra gondoltam. A majus vegire nem tudtam szabadsagot intezni. En kulomben mar 7 honapja opciozok elesben. Janos
|
|
|
|
#193 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 77
Amúgy az opciót azt értem, hogy miért jó, de arra viszont keresek választ, hogy JOBB-e mint a CFD?
Néztem a neten opciós videót Pétertől... Az ő példájában 2000 USD tőke kellett 1000 db 32 dolláros részvényhez, ha jól emlékszem.... CFD esetén lehet (32eer USD helyett...) CFDvel ELVILEG ugyanazt lehet elérni nem? Csak ott 3200 $ kell, mert CFD-k esetében általában 10%-ot kell letenni (FxPro + 0,04 spread mint összes jutalék) De ha jól értettem egy (bocsi nem tudom a neveket pontosan) "short" CFD, melynek a lehívási ára 34USD 32$nál 2000 van tényleg kockáztatva, viszont ha a CFD nyit egy 35ös szitnen másnap (GAP), akkor emiatt több mint 2ezer$ a bukta? Csak kiváncsi vagyok, hogy jól értelmezem -e az opció előnyét a CFDhez képest, vagy mind2 jó termék... |
|
|
|
|
|
#194 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
sajnos a CFD-rol semmit nem tudok, ezert osszese tudom hasonlitani az opciokkal. En foleg vertical opciokkal kereskedek, szerintem ez a legkonnyebb es szamomra a legbiztonsagosabb. Janos
|
|
|
|
#195 (permalink) |
|
Szenior tag
Mindannyian nyereséggel zárták a hetüket.
Ugyanazt csinálták velünk közösen mint amit otthon a hétköznapjaikban. Ők 1-1,5 éve ismerkedtek meg nálunk a piacokkal, és mindegyikőjük megtalálta a saját instrumentumát, a saját kereskedési idősíkját. Úgy láttam rajtuk hogy azon kevesek közé tartoznak, akik vették a fáradtságot és komolyan vették ezt a szakmát. Sokszor ugyanabban az időpillanatban kötöttünk, annélkül hogy megbeszéltük volna. Amikor átnéztük este a részvény és opciós pozícióinkat, szinte mintha klónoztuk volna egymás számláját. Egyszóval vannak olyank akik készek elhinni azt hogy szigorú önfegyelemmel, kimagasló sikereket érhetnek el azok, akik nem adják fel olyan könnyen a dolgokat, mint a kerskedők másik 90%-a, akik veszítenek ebben a szakmában. Ha összefoglalnám a 2010-es tavaszi tradertábort, akkor azt mondanám hogy a piac megizzasztott bennünket, de emelt fővel, és némi készpénzzel távoztunk! ![]() Üdv: Péter[/QUOTE] Szia Péter! Részemről teljesen meg vagyok győzve, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam.. Egyetlen személyes problémám ,hogy hamarosan úgy alakul az életem,hogy napon belül nem fogom tudni figyelni a chartokat. Egészen őszig-télig.Tanfolyamra még csak-csak lenne időm,de ki szeretném használni a tanfolyam adta lendületet a kereskedéshez! Szóval daytrade terveim akkorra. Sebaj, vár rám devizánkénti 9 év a teszteren a nyáron! Meglátjuk mire jutok egyedül addig. Legalább nagyobb rálátással megyek a majd tanulni hozzátok.Kérdéseim: 1.Ősszel is még lesznek tanfolyamok,folyamatosan? Látom, hogy tábor lesz... 2.Van lényegi különbség a 4 napos, és a forexegyetemes 3 napos tanfolyam között? 3. Tradingroom előfizetés ,csak tanfolyamot végzetteknek lehetséges? Köszönet a letölthető indikátorokért, sokat segítenek! Sok sikert a fórum összes olvasójának! Üdv: Fxpadavan |
|
|
|
|
|
#196 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Szia Péter, Jövő héten megyek a 3 napos tanfolyamra. Az élő kötéseidet tudják követni a hallgatók? Érdemes élő számlával követni, vagy ehhez inkább demot javasolsz? köszönöm András |
|
|
|
|
|
|
#197 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
...a kockázatkezeléssel! Azzal lehet a legtöbbet keresni, vagy inkább azt mondanám hogy a legkevesebbet veszíteni. ![]() Üdv: P. |
|
|
|
|
|
|
#198 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
CFD-nek teljesen más a kockázatkezelése. Én magam nem CFD-zek. A társam trdael vele, úgyhogy inkább nem mondok olyanról véleményt amiben nincs tapasztalatom. Üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#199 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Részemről teljesen meg vagyok győzve, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam.. Egyetlen személyes problémám ,hogy hamarosan úgy alakul az életem,hogy napon belül nem fogom tudni figyelni a chartokat. Egészen őszig-télig.Tanfolyamra még csak-csak lenne időm,de ki szeretném használni a tanfolyam adta lendületet a kereskedéshez! Szóval daytrade terveim akkorra. Sebaj, vár rám devizánkénti 9 év a teszteren a nyáron! Meglátjuk mire jutok egyedül addig. Legalább nagyobb rálátással megyek a majd tanulni hozzátok.Kérdéseim: 1.Ősszel is még lesznek tanfolyamok,folyamatosan? Látom, hogy tábor lesz... 2.Van lényegi különbség a 4 napos, és a forexegyetemes 3 napos tanfolyam között? 3. Tradingroom előfizetés ,csak tanfolyamot végzetteknek lehetséges? Köszönet a letölthető indikátorokért, sokat segítenek! Sok sikert a fórum összes olvasójának! Üdv: Fxpadavan[/QUOTE] SZia, 1, Igen, ebben az évben még tartok tanfolyamokat. 2,A különbség annyi hogy a 4 naposon a részvénypiacon tanulod meg a legfontosabb dologkat, a nulláról indulva, a forexegyetem 3 naposon pedig a devizapiacon. 4 naposon általában nincs lehetőség az élő tradere, mert napon túli kereskedést oktatunk, a devizán pedig kereskedünk mert 3 nap alatt lehet kellő mennyiséágű pozíciót nyitni, és szemléltetni a rendszer lényegét. 3, A fórumunk az teljesen zárt, egyenlőre csak hallgatók látogathatják. A célja a tapasztalatmegosztás, és az egyéni tradek bemutatása. Ez nem kifejezetten trading room, de elég hasznos dolog. Mivel nem lehet megtanulni 3 nap alatt tradelni, így szükség van mindenkinek a további oktatásra. Ez nálunk itt folytatódik. Azért nincs értelme külsősöket beengednem, mert egyszerűen sokszor úgy érzem hogy más nyelvet besuélümk. Ha valaki nem érti a szemléletemet, akkor az egyetemi klub sokszor nem segítség, hanem csak további kérdéseket vet fel, amit már a tanfolyamon a hallgatókkal megbeszéltünk. üdv: Péter |
|
|
|
|
|
|
#200 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ahogy a piac adja a lehetőségeket, és amikt észreveszek, miközben a közel 200 diás anyagot próbálom átadni, természetesen kereskedünk. Az oktatásnak nem az a célja hogy már a tanfolyam alatt visszakeresd a költségeidet! Persze sokan ezért jönnek, de ezt abszolut nem támogatom, mert nem tudsz figyelni, miközben kereskedsz.Kiesik egy-két fontos mondat, aztán nem áll össze a kép... Lehet éles számlával is csinálni, meg demóval is. Nekem végül is mindegy, én élesben fogok kötni. Üdv: Péter |
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|