| Tőzsde Fórum |
|
|
#2001 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Robbins technikája pedig részemről a legelismertebb, és ez képzi az alapját a blogomnak. Egy tömör formában a legjobbakat igyekeztem összegyűjteni, sok saját résszel kombinálva. De még mindig nem értem, mit is akarsz igazán. Talán az én hibám, de rágd már a számba! |
|
|
|
|
|
|
#2002 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 235
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#2004 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 48
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, meggondolom akkor még, hogy mitévő legyek.Egyelőre a "stratégiámat" tesztelem még egy ideig, aztán meglátjuk mi lesz.Egyébként Pintér Péter stratégiájáról hol tudok olvasni?
|
|
|
|
|
|
#2006 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha tisztában vagy a trend meghatározásával, a P1,2,3,4 belépési pontokkal, van kilépési elképzelésed, akkor annyi. |
|
|
|
|
|
|
#2007 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 70
Idézet:
Igazabol nekem ez volt a fo problemam a tanfolyammal.Elotte kb fel ev alatt osszeszedtem majdnem mindent a poziepitesrol,gyakoroltam demon,elesben ,jartam az online klubbra ,elmentem a tanfolyamra...ez mind nagyon jo volt tenyleg,ugy erzem nagyon sokat segitett..DE! Egyvalamit hianyoltam a tanfolyamrol es klubokrol is: a lenyeget,a kilepeseket..Pedig hat az hozza a penzt..ok,beszeltunk a parabolicrol,donchianrol es mindengyik belepesi jelzes lehet kilepesi jelzes is forditott esetben,de ez meg hol van attol a 15-20tol amit allitolag Peter hasznal..ha pl H4 nyitok,a parabolic es a donchian kiesik,mert egy 4 orason nyitott pozit nem akarok 5 vagy 15 percesen lezarni... Elhiszem hogy nem lehet strategiat atadni,teljesen lemasolni ,ki kell hogy tapasztalt,formald sajat magadra,de sokkal konyebb lett volna ha ezekrol valami konkretabbat kapok a kezembe. Ugyanugy ahogy le lehet irni egy p1,p2es nyitast ,miert ne lehetne leirni 8-10 vagy akar 15 kiszallast is reszletesen..abbol egyszerubben es rovidebb ido alatt lehetne epitgetni a sajat strategiad,ha mar egyszer kiadsz erte egy rakas penzt.. Szerintem a kapott infokbol,alapokbol igen ossze lehet hozni egy strategiat amivel tudod magad nullan tartani,sot meg nyereseges is,de ahhoz hogy folyamatosan ,vagy legalabbis tobbszor produkalj 2es koruli payoffokat a het vegi osszesitesnel,amiket Peter csinal szinte minden alkalommal ez keves... Tudom mogotte van sok ev tapasztalat es nem is akarok minden heten 25 szazalekot csinalni ,de valahogy ezt erzem,ezt hianyoltam az oktatasbol. Ha megneztek egy f.egyetemes naplot ,nagyon keves az olyan 3 napos rendezveny ahol 1-2 vagy max 3 pozinal tobb van felepitve es megis a vegeredmeny erosen pozitiv... Pedig nekunk is ezen kell szerintem dolgozni.Sokaig elkovettem azt a hibat hogy mindig vartam a lehetoseget ,hogy mikor jon mar az a 4es 5os 6os piramis,de csak nem jott es a penzem meg fogyott .. Most elertem azt hogy ha a heten a nyeroim csak 1 vagy 2 egysegbol allnak akkor is plusszos a szamlam,ha meg bejon egy-ket 3as vagy estleg 4es pozicio az kulon bonus ![]() A kezdoknek azt tudnam mondani tehat a sajat tapasztalatombol,hogy ne essenek az en hibamba ,es ne arra koncentraljanak eloszor hogy mikorra jon mar ossze a 10es piramis,mert ha csak nagy nagy szerencsed nincsen ugysem fog...egyszer lehet hogy bejon ,de az nem jelent semmit hosszutavon..Ez a strategia igenis eletkepes ha mondjuk a heten csak 1-2 parban tudsz 2es vagy 3as poziciot felepiteni.Es annak is kell lennie ha hosszutavon eletben akarsz maradni.Nem minden heten van lehetoseg nagy pozicioepitesekre..sot.. Ha gyengen muzsikalo heteken is tudod magad tartani,az mar fel siker,kozben meg ha kapsz egy egy hetet amikor 4-5os pozikat fel tudsz epiteni az nagyon jo...Az elmult ket hetben nem igazan hasznaltam ezt a strategiat,nem volt szamomra megfelelo a piac,de elotte majdnem 2es payoffal zartam a hetet,korulbelul 50szazalekos talalati arannyal ,ugy hogy talan egy 3as es egy 4es pozim volt,a tobbi 1 vagy max 2...es megis hihetetlen jot tett a szamlamnak ![]() Tudom kicsit elkanyarodtam az eredeti hozzaszolastol.... |
|
|
|
|
|
|
#2008 (permalink) |
|
Szenior tag
Szeretnélek figyelmeztetni, hogy az oktatott stratégia trendkövető...
a trendkövető stratégiának van néhány hibája, amiken érdemes elmélkedni, s átgondolni elég-e egy stratégia és/vagy a tanultakat nem kell-e áthangolni. |
|
|
|
|
|
#2009 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Mindenki tudja hogy minden strtegianak vannak jo es kevesbe jo idoszakai. Birger is fel van vertezve vagy husszal ,ha hinni lehet a neten olvasott infoknak.. Szerintem arra is kell legyen rendszered ,hogy mik azok a kriteriumok amelyek alapjan eldontod hogy az adott strategia mukodokepes a piacon vagy sem ill epp melyik az amelyik mukodokepes... Vagy...csak van egy strategiad ,amiben nagyon ott vagy es ahoz keresel jo piacot..Tulajdonkeppen ezt csinalod "kicsiben" amikor figyelsz 8-10 part es kivalasztod azt ill azokat amik a legjobban megfelelnek pl a pozicioepitesnek,tehat szemmel lathatoan a legjobban trendelnek ill legjobb az RR stb...de ha epp alloviz van az egesz forexen ?Nem feltetlenul kell mindennap kereskedni a forexen...lehet hogy ezekben az idokben epp egy amerikai reszvennyel,vagy mas instrumentummal tudnal sok penzt csinalni ugyanezzel a strategiaval ... Nem kell hogy egyet erts velem,ez csak szemelyes velemeny.... |
|
|
|
|
|
|
#2010 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 26
Idézet:
Hi, EUR/USD-t én is bekötöttem H4-ben. Szerintem jó volt a meglátásod. |
|
|
|
|
|
|
#2013 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez ha jól számolom 9 db, amit olyan szájbarágósan megtanít, hogy néha sok is:-) Lehet keresni a hiányosságokat az oktatásban, hogy ha nem úgy megy a kereskedés, ahogyan azt szeretnénk, de "a hiba az Ön készülékében van". Aki ezeket jól tudja, annak csak idő kérdése a siker. Nincs szüksége semmi újra. De lehetne 100x ennyi jelzés, azzal sem lennél előbb eredményes. Hogy miért? Mert Neked kell beérned, nem a stratégiádnak! És bizony az egy folyamat eredménye. Közben majd alakulnak ki újabb "eszközeid" a kereskedésben, lesznek intuitív részek, de nem attól leszel jobb. Csupán addigra Te is sokban fejlődsz, és csak azután leszel képes ledönteni néhány bizonyos korlátot. Ha már nem csak nullás vagy, hanem stabilan nyerő, akkor már büszke lehetsz magadra, mert a legtöbben nem jutnak el a fejlődésnek ebbe a szakaszába. És ha visszanézel, láthatod, hogy nem a "hiányzó" kiszállási stratégiákon múlott:-) Soha ne felejtsd a 2 legfontosabb szót: ALÁZAT és FELELŐSSÉGVÁLLALÁS Majd rájössz, hogy miért. Persze nem ismerlek, ezért nem tudom, hogy milyen trader vagy, de a megjegyzésedből kiderül, hogy még nem tudod, miért is ez a 2 kulcsszó! Sok sikert! Gio |
|
|
|
|
|
|
#2016 (permalink) |
|
Új tag
|
Szia Gio!
Olvasom a fórumot most már pár hónapja és én is arra jutottam ,hogy érdemes Péterék oktatásán részt venni és jövőre el is megyek csak nálam a november ,december csak a meloról szól ,nincs szabadnap,se szabadság ,se táppénz sajna. De azért figyelem a fórumokat és olvasgatok utána már ami szabad időm van. Sokat lehet tanulni főleg innen tőletek és köszönte érte mindenkinek. Üdv: Joci |
|
|
|
|
|
#2018 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2019 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ami késik nem múlik:-) Sőt az jön is... Üdv a klubban! Remélem minden kérdésedre találsz választ és megtalálod az útját, hogy sikeres kereskedővé válj ![]() Üdv: Gio |
|
|
|
|
|
|
#2023 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Nalam is megesett ..nem egyszer es nem is ketszer... Teljesen egyetertek azokkal akik azt mondjak hogy demon ki lehet alakitani egy strategiat,ami jol mukodik,de ahhoz hogy penzt keress elesben ,ahhoz bizony egy elo szamlaval ,valos penzzel kell "jatszani". Ahhoz ,hogy ne csak egy ures vazad legyen ,ami elmeletben es demoban jol mukodik de elesben csak nem akar ,meg kell toltened valami plusszal..es ez a valami Te vagy.Kell az hogy nehany pofont kapj,megegesd magad ahhoz ,hogy utana ugy a tudatodba rogzuljenek ezek a hibak hogy veletlenul se kovesd el oket..Nem hiszem hogy barki kepes ezt ugy megtanulni,betartani minden szabalyt hogy elotte ezeken ne ment volna at.. Peldaul en joparszor jartam ugy ,hogy volt mondjuk 2 nyitott pozim ,ami meg kockazatban volt..2 pozicion volt a max kockaztathato mennyiseg,ugy tunt teljesen egyertelmu mi lesz ,merre mennek a chartok,tulzott magabiztossag,elvaras a piaccal szemben stb Gondoltam most jol megpakolom a szamlam ,ranyitottam meg 1-2 vagy 3 pozit ,miert is ne ugyis tudom mi lesz,parszor meg a triggert sem vartam meg...aztan mi lett a vege ?Nem reszletezem ,ugyis tudjatok... De ezek kellettek ahhoz ,hogy TUDJAM miert nem teszek ilyet tobbet.. Az emberi termeszet ilyen,mindegy hogy Ti mit irtok a forumon ,mindegy hogy mit mond Peter,vagy akarki ,azt gondolod Te vagy a kivetel..vagy csak az az egy alkalom lesz a kivetel..aztan rajossz.. Aki regebb ota kereskedik ugyis tudja mirol beszelek,aki meg csak most tapasztalja ugyis at fogja elni.. Ezert 1000 szazalekban egyetertek azzal ,hogy amig tanulsz TUL KELL ELNI A PIACOT...semmi mas nem lehet a celod,ne gondold hogy jovore az egesz pereputtyot a Ferrariddal viszed nyaralni a villadba mert Te leszel a kivetel,vagy a szerencses...csak erre figyelj...Ha meg megvan a tanulas resz ,ki lehet cserelni az elsodleges celt a : TOKE MEGORZESERE..utana johet a tobbi... Ez nem neked szolt Gio,csak szomenesem van ![]() Az alazatrol...az ha a piaccal szemben erted ,egyetertek Veled..ha azert mert kritizaltam valamelyest az oktatast ,akkor nem ![]() Nezd ,mindannyian masok vagyunk ,masok az elvarasaink..Ha te veszel egy autot ,en veszek egy ugyanolyat ,ugyanannyiert...lehet neked a hangja nem tetszik ,nekem meg az ules tul kemeny ...az ,hogy en mit gondoltam mondjuk a tanfolyamrol mielott elmentem ,es milyen gondoltatok voltak bennem utana teljesen egyeni..de azert vannak a forumok,hogy azt ird le amit gondolsz,nem azt amit hallani akarnak...senkinek sem lenne jo egy "Bologato Janos Strategy " Nekem kellett ez a "hianyerzet" a kiszallasokrol ahhoz ,hogy sok orat seggeljek vegig a gep elott,agyaljak rajtuk es igazan magamenak tudjam oket...Felreertes ne essek ,nem vagyok sem F gyetem sem Peter ellenes ...sot! A legnagyobb tiszteletem!!!Az aki valamelyest jartas a forexben tudja hogy ahhoz ,hogy ilyen konnyedseggel tudjon oktatni es penzt varazsolni ujra es ujra a chartokon nem kevesre van szukseg...gondolok itt arra az utra ,amin vegigment ,ahhoz hogy ezt elerje... A kinai harcmuveszetekben azt mondjak a mester az ,aki a lampast tartja ,hogy megvilagitsa az utat ,de vegigmenni Neked kell rajt... "Roviden"ez a valaszom ![]() Kedves Gio ! Remelem az eurusd-t mar reg longolod ezerrel )
|
|
|
|
|
|
|
#2024 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2025 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 102
Sziasztok!
Látom megy a véleménycsere itt a fórumon a forexegyetemről. Ehhez szeretnék én is pár szót hozzászólni, mert én is részt vettem rajta. Korábban már voltam a tőzsdei alaptanfolyamon a Gábornál, ahol mindent szájbarágósan és többször, több oldalról megközelítve mondott el. Nekem az nagyon sokat segített, mert végre kaptam egy „lámpást”, ami szerint el tudok in dulni Ezután később elmentem a forexegyetemre is, de oda már úgy, hogy előtte gyakoroltam és utánanéztem egy-két dolognak, hogy ne arra kelljen figyelnem, hogy egy pip az hány dollár, vagy hogy mi az a lot. Nem bántam meg, hogy elmentem, de az biztos, hogyha először vagyok ott úgy, hogy még sosem hallottam semmiről, akkor ismételnem kellett volna. Úgy gondolom, hogy külön kell választani a tanfolyamot a kereskedéstől. A tanfolyamra kifizet az ember egy szép nagy összeget és ezért nyílván vannak elvárásai. Az, hogy utána hogyan kereskedik, az egy másik kérdés. Nyílvánvaló, hogy mindenkinek egy saját stratégia szerint kell kereskednie, mert csak abban fog tudni hinni. Ez így rendben is van, amíg a kereskedésről beszélünk. De amikor a képzésről, akkor ez már csak egy hangzatos mondattá alakul. Én mint totál nudli kezdő a tanfolyam után az OFK-n, az egyetemi klubbon és persze a képzésen is elvárom, hogy a trader ne csak azt mondja el, hogy milyen kiszállási lehetőségek vannak, hanem azt is, hogy ő személy szerint mikor mit használ, hiszen nekem a stratégiám kidolgozásához támpontokra van szükségem, hogy elinduljak az úton. Nagyon sokszor az a válasz, hogy „ahogy te gondolod / ahogy a stratégiád engedi”. Ez a válasz jó lehet egy haladónak, de egy kezdőnek nem, mert neki még legfeljebb gyermekcípőben jár a stratégiája, és ezzel nincs kisegítve. Az OFK-n sokszor ez a válasz egy kérdésre. Én ezzel együtt szeretek a Petitől tanulni, mert a teljesítménye alapján tudom, hogy piszok sokat tud, és hogy el lehet ezt tőle tanulni. Ami pedig a pszichplógiát illető hangzatos mondatokat illeti, az nagyon fontos, mert egyre jobban érzem a jelentőségét, de amikor technikai kérdésem ill. problémám van, akkor arra várok választ. Ezért ezt nem szabad összekeverni. Szerintem a pszichológiai részt nagyon nehéz megoldani, met én ismerem a saját hibáimat, és ennek ellenére még elkövetem őket. Az OFK-n a mai napi tag vagyok. Ez ugyan a kezdőknek van fenntartva, de a Peti a beküldött kérdésekre mindig válaszol, és mindig van egy-két mondat, ami nekem segít. Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy igaz az, hogy nem mindenre kapsz konkrét választ. Engem például nagyon érdekelne a Peti 20 kiszállási pontja és az is, hogy miért, mert ami tetszik benne, azt szívesen kipróbálnám, és biztos vagyok benne, hogy sok kérdésre választ kapnék. Ezzel együtt örülök, hogy rájuk találtam és nem másholkezdték mosni az agyamat. Ez az agymosás nekem nagyon bejön. Vagy csak jól átmosták az agyamat, és már nincs viszonyítási alapom. )) Másik hiányosságnak tartom a pozíciók méretezését. Arra a mai napig nem kapo választ, hogy milyen helyzetben kell max. kockázatot vállalni, és milyenben szabad csak csökkentettet. Nekem ez most az egyik fő problémám. Azt is olvastam a Petitől, hogy például a trenddel szemben is kereskedik, de erről gondolom azért nem beszél a képzéseken, mert egy kezdőnek előbb a sodrás irányába kellene megtanulnia menii, majd későőb azzal szemben. Minden képzésnek tradernek vannak hátrányai és hiányosságai. Az embernek azt kell eldöntenie, hogy hol van az a határ, ahol még fizet érte, és ahol már nem. Számomra sokkal több az előnyük, mint a hátrányuk. Rengeteg bemásolt chartot néztem át a Petitől, és nagyon kevés helyen használ 1 ATR távolságot. Biztos meg van az oka, és ez engem, nagyon érdekelne, mert sokszor említi, hogy ez egy jó támpont. Az én elképzeléseimbe a Petiék kereskedési rendszere abszolút belefér, és nagyon hatékonynak tartom. Én eldöntöttem, hogy ezt az utat követem. Szerintem megéri náluk tanulni, és tőlük tanácsot kérni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tanulónak is vannak hibái, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy a képzés vagy a trader a rossz. Ezt fel kell tudni ismerni, de így vagy úgy, ha nincs eredmény, azért én felelek. Ha más elvárásaim vannak, akkor máshova kell menni tanulni, vagy mást kell csinálni. De legrosszabb esetben magamnak kell megcsinálni. Én biztos, hogy maradok náluk és ajánlom őket, mert nekem megfelel. De ha nem fog, akkor sem hagyom abba ezt a bulit, mert nem akarok 30 év múlva azon keseregni, hogy mi lett volna ha…. Inkább mondjam azt, hogy nem jött be, nekem nem ment, de legalább megpróbáltam az életemet úgy alakítani, ahogyan azt élni szeretném, és nem pedig nyavajogva fogadtam el azt, ami van. |
|
|
|
|
|
#2026 (permalink) |
|
Szenior tag
Jó példa a kapkodásra és türelmetlenségre, valamint kapzsiságra.. Az eurchf-en nyitottam az első pozit, amikor a lenti sávból kitört. Ezután kialakult egy sáv, ahol megvettem a másodikat, de azt M15-ön, holott a stratégiám szerint ez még korai. A stopot M15 alapján helyeztem el, ahol ki is vett a piac a piros nyílná. Örültem, amikor tegnap megindult felfelé, mert messze a célár és szépet lehet keresni, ha H1-en maradok. A belépéseket a kék nyílak jelzik.
És most? Most szarul érzem magam, mert el fog menni a célárig, és én a stratégiám megszegése miatt aprópénzzel szálltam ki. Egy újabb nyitás pedig újabb kockázatot jelent. |
|
|
|
|
|
#2028 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
)Kb. két hete nem tudtam benyitni az usdchf-t sell irányba P4-es szignállal, mert még kockázatban voltam máshol. Az is fájt, mert tankönyvbe illő chartot írt le egészen a célárig, és legrosszabb esetben is 3 pozíciót lehetett építeni. Az is fájt, bár M15-ön be lehetett volna szállni. |
|
|
|
|
|
|
#2029 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2030 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ja, és én nem az a típus vagyok, akit vígasztal, hogy más lekereskedte helyettem. ))
|
|
|
|
|
|
|
#2031 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 0 |
Szia Gio!
Nekem az lenne a kérdésem hogy milyen idősíkon kereskedsz ill. hogy van e a stratégiádba olyan pont h pl. csak a 3. vagy 4. pozicio megnyitása után váltassz 1 idősíkkal lejjebb? Köszönöm a választ! Egyébként én is a kilépési stratégiákról olvasnék többet...Mert ugye azzal keressük a pénzt,nem a belépéssel.Péter egyszer azt mondta h nem tervez haladó forexegyetem tanfolyamot...Pedig szerintem érdemes lenne ezen elgondolkozni...Engem biztosan érdekelne,mert bár nem tartom magam profinak egyáltalán,de vannak olyan kérdések amik egy kezdőben nem merülnek fel.Most erre persze lehet azt mondani hogy kérdezzem meg OFK-n..,De jó lenne egyszer összefoglalva hallani Pétertől ezeket a dolgokat akár csak egy 1 napos tanfolyam keretében is. |
|
|
|
|
|
#2032 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Előre bocsánatot kérek, ha valaki közönségesnek gondolná, amit írok és nem is közvetlenül neked szánom a választ, de a te kérdésed inspirálta. A nászéjszakádon is Pétert kéred meg hogy segítsen? Ideje lenne már mindenkinek elengednie a Péter kezét... Nem oldhat meg mindent mindenki helyett és nem taníthat meg mindent mindenkinek. Mindenkinek magának kell megtanulnia kereskedni, akár Péter, akár más mutatta meg az utat.
|
|
|
|
#2033 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Szerintem jobb előbb tájékozódni és nem azon gondolkozni a nászéjszaka után,hogy mit rontottál el.Ennyi. |
|
|
|
|
|
|
#2034 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Előbb tájékozódni = mondjuk, részt vettél a tanfolyam, olvastál könyveket, stb. Utólag azon gondolkozni, hogy mit rontottál el? Akár elrontottad a tanácsok ellenére, akár nem, neked kellett végigcsinálnod nem a tanács adójának. "Ennyi." Ne vedd magadra, mert tényleg konkrétan nem neked szántam a hsz-t, mindenkinek meg kell tanulnia felelősséget vállalnia a tetteiért, ugyanúgy, ahogy mindenkinek magának kell végül saját rendszert alkotnia. Aki mindig mások tanácsára akar támaszkodni, az ebben a szakmában eleve halálra van ítélve. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell másoktól tanulni, mert ezt senki nem szívta magába az anyatejjel, de önállóság és felelősségvállalás nélkül a tanulás sem ér semmit.
|
|
|
|
#2035 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2036 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
![]() Értem én, hogy azt az 5%-ot keresed, de a legtöbb ember így van ezzel. Sajnos el kell fogadnod és mindenkinek, hogy pont az az 5% nem tanítható. A 95-öt könnyen össze lehet kaparni, akár egy tanfolyamon, akár a neten, akárhol. Az a fránya kis maradék az, ami benned kell kifejlődjön. Miután mindenkinek kell egy saját módszer, így kicsi az esély rá, hogy azok a válaszok, amiket kapsz, pont jók lesznek a te 5%-os résed kitöltésére. De sosem lehet tudni. ![]() A Birger könyve mellett, amit pár nappal korábban megtalálsz, ajánlok még egy olvasnivalót. Ebben is, mint a Birger könyvben benne van minden minden válasz, amire szükség lehet a sikeres kereskedéshez. http://www.profitscenario.com.au/A-T...x-Formula.html
|
|
|
|
#2037 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A Birger könyvet pedig sokkal hamarabb olvastam mint ahogy felkerült volna a netre. Attól függetlenül h Gio-nak tettem fel a kérdést,kíváncsi vagyok más válaszára is,például a tiédre is...Ha már ennyire osztod az észt... |
|
|
|
|
|
|
#2038 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 81
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2039 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Sziasztok kedves Fórumozók!
Először is köszönöm, hogy Ti vagytok nekem! Nagyon sokat tanultam ettől a fórumtól és próbálom Péterék stratégiáját gyakorolni, egyelőre több-kevesebb sikerrel. Régebben ad-hoc kereskedtem (először demón, majd miután ott sikeres voltam élesben), aztán rájöttem, hogy mennyire más az egész, ha az ember pénze csak fogy... Egyelőre csak annyit fűznék minden "csak" demón kereskedő munkájához, hogy nagyon más élesben, és egy nyerő stratégia is lehet vesztő pusztán a pszihó miatt! Sajnos sokkal okosabbat egyelőre nem tudok mondani, mert eddig szinte minden számomra lényeges dologról esett már itt szó, legalább érintőlegesen. Tényleg minden aktív tagnak köszönöm ezt a tanulságos fórumot! |
|
|
|
|
|
#2040 (permalink) | ||
|
Új tag
Idézet:
Észt osztani abszolút nem áll szándékomban csak a véleményemet fogalmaztam meg, ami pedig személyeskedés nélkül jogomban áll. Jelesebb emberek megették már helyettem (Birger, Kalló, Pintér, stb.), az ő útmutatásaikra alapoztam a leírtakat, ami ha úgy tetszik, a meggyőződésem is. És, hogy a Gio-nak és utóbb nekem is feltett kérdésedre választ adjak: én 1 és 4 óráson kereskedek és igen, szoktam a sokadik ráépítésnél lejjebb váltani. De azt hiába is próbálnám meg leírni, hogy hogyan és miért úgy váltok, mert minden egyes eset egyedi, amelyeknél ott kellene lenned hogy lásd, de még akkor sem tudnám tökéletesen elmagyarázni, hogy miért akkor és úgy csináltam. Idézet:
De igazából nem az én érdemem, én csak bemásoltam a linket.
|
|
|
|
#2041 (permalink) |
|
Szenior tag
[QUOTE=sickra;8918]Szia Gio!
Nekem az lenne a kérdésem hogy milyen idősíkon kereskedsz ill. hogy van e a stratégiádba olyan pont h pl. csak a 3. vagy 4. pozicio megnyitása után váltassz 1 idősíkkal lejjebb? Köszönöm a választ! Egyébként én is a kilépési stratégiákról olvasnék többet...Mert ugye azzal keressük a pénzt,nem a belépéssel.Péter egyszer azt mondta h nem tervez haladó forexegyetem tanfolyamot...Pedig szerintem érdemes lenne ezen elgondolkozni...Engem biztosan érdekelne,mert bár nem tartom magam profinak egyáltalán,de vannak olyan kérdések amik egy kezdőben nem merülnek fel.Most erre persze lehet azt mondani hogy kérdezzem meg OFK-n..,De jó lenne egyszer összefoglalva hallani Pétertől ezeket a dolgokat akár csak egy 1 napos tanfolyam keretében is.[/QUOT Általában H4-es főtrendet veszem alapul. Belépési stratégiákat H4 és H1-en tervezem. Arra nincs külön szabályom, hogy mikor váltok lejjebb. Csupán azért, mert ezt a körülmények illetve a belépést követő mozgások határozzák meg. Ha minden tankönyvszerű, akkor 3 poziig nem megyek le m15-re. De H4-es nyitásnál már a kockázatomat is szeretem h1-en mérsékelni. De ha erős mozgások vannak, sokszor muszáj kisebb idősíkon kezelni a kereskedést, mert gyakori, hogy h1-en nem ad stophelyet, ráépíteni se lehet, de szépen rohan előre. Ilyenkor meglehet tenni azt is, hogy egy pozival agresszíven követed és igyekszel minél többet kivenni az egyirányú mozgásból, de én jobban szeretem megvizsgálni ilyenkor az alacsonyabb idősíkú történéseket. Ha ott van stophely, tudok bele építeni. Ezzel felvállalom a nullás tréd "kockázatát", de ez magába hordoz egy jobb lehetőséget is. Tehát ilyenkor már akár 1 pozival is m15-ön menedzselek. Belépésnél mindenképp a magasabb idősík adta jelzések a megbízhatóbbak, mert azért egy normális h4-es szignál ritkán alakul pont egy beeső hír miatt ki hamisként. Az azért 4 óra történéseit foglalja magában. Tehát én arra szeretek a legjobban lépni, de mint írtam is, a kockázat csökkentése érdekében már keresem a h1-es stophelyeket. Aztán ha már h4-en is alakulnak ki szintek, vagy esnek el már meglévőek, van, hogy maradok h4-en, hamár nincs vagy csökkentett kockázat van benne. Ez attól függ, hogy milyen messzire van a célár. Ha egy szép h4 trendtörés volt, mint a napokban sok esetben, nem ritka a 6-7-800 pipes célár sem. Ott h4 belépő után első lépésként kockázat csökkentés vagy nullázás, akár h1-en, majd h4-en további követés és építés 3 poziig, ha erre van mód, mivel 7-800 pipnél ritka az, hogy h1-en közben ne törjön meg a trend feltétele és ne vegyen ki. De sokszor ez h4-ig nem terjed ki. Ha erős a mozgás és muszáj lejjebb menni, akkor H1. Ha ott is túl fürge, akkor m15. Az alá nem megyek. Ha m15-ön sem találok stophelyeket, akkor nem építek rá, extrém kiszállási stratégiát alkalmazok. Ilyenkor parabolic, de az elmozdulás fibo50 alatt nem hagyom már a stoppot. Vagyis a parabolic még nem jelez, de ahogy megy előre, szépen 50%-on viszem utóna a stoppot, arra az esetre, ha extrém fordulás lenne, vagyis egy m15-ös gyertyán belül visszajönne. A forexegyetemhez annyit csak, hogy írtam, hogy 9 vagy 10 kiszállást konkrétan és részletesen megtanít Péter, szamban 4 beszállással. Ez bőven elég! Nem tudom, hogy mit tudtok ebben hiányolni. Innen már csak a finombeállítások következnek, de azt már magadra kell belőnöd. Arra, ahogy te kereskedsz és amit te vállalsz anyagilag, mentálisan és időben. Azt már nem lehet 80 embernek tanítani! Szerintem ha konkrét kérdéssel megkeresitek Pétert, abban is biztosan tud segíteni, ha elakadtok. De az már nem lehet egy tanfolyam témája! Gio |
|
|
|
|
|
#2043 (permalink) |
|
Tag
Mielott meg elmenne a forum teljesen ertelmetlen sardobalos iranyba...teszek fel 2 kepet...az egyik az apple ,a masik az intel H4 ill H1-es chartja...
Nehany hozzaszolassal elobb irtam,hogy ha csak ez az egy stategiad van (pozieites) es epp azt az idoszakot eli a forex ,hogy nem nagyon tudsz ertelmes kotesekben gondolkozni ezzel a modszerrel ,keresni kell egy masik instrumentumot ,amin jobbak a lehetosegek... Rugalmasnak ,nyitottnak kell lenni es nem csolatassal csak az eurusd-t kotni mindig minden percben ha trendel a piac ,ha nem...(tudom ,kicsit kisarkitottam ...) |
|
|
|
|
|
#2044 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2045 (permalink) | |
|
Szenior tag
[QUOTE=Gio;8933]
Idézet:
A Gábor ezzel kezdte a tőzsdetanfolyamot. Mit csinálsz, miután vettél egy tv-t? Elkezded beállítgatni, hisz megy az neked a használati utasítás nélkül is, majd amikor egy órás küzdelem után nem jutottál sehova, megkeresed a leírást. Ugyanez van a kezdő és a haladó közötti úton. Jön egy ismeretlen szituációsorozat, ami rendszeresen kivesz és nem tudsz megoldást találni. Ha kitartó az ember, előbb vagy utóbb rájön a megoldásra, de ha egy tapasztalt tradert kérdez meg, akkor hamarabb és egyszerűbben juthat el a megoldáshoz. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kapott válasszal tud azonosulni, hisz ez már személyiségfüggő. Ha például egy instrumentum már sokat emelkedet és jön még egy P1-es szignál, nem biztos, hogy tanácsos teljes kockázattal bekötni, hiszen egyre nagyobb az esélye egy korrekciónak. Vagy például ha lemarad az ember egy P3-ról, többféleképpen lehet beszállni. Várok egy kialakult szintet és az áttörésére nyitok, ha van megfelelő stophelyszín. Illetve le lehet menni kisebb idősíkra, és egy kialakult árszinten belépni. És még millió más lehetőség van a tradertől függően. Ezeket azért írom, mert ez mind azt mutatja, hogy rengeteg a váratlan, nem tankönyvi vagy tanfolyami eset, amire tanoncunk választ keres és ilyenkor kell egy tapasztalt trader. Abban mind egyet értünk, hogy a Peti elég jó ebben a buliban. Mindezek mellett ő is tanul, kérdez azoktól, akikben azt látja, hogy valamiben jobb nála és így választ kap arra a kérdésre, ami benne merűl fel. De ezek a kérdések, ahogy én tudom, nem feltétlenül technikaiak. Ha egy profinak is kell néha egy „segítő kéz”, akkor miért ne lenne ez érthető tanoncunknál? Ezt nem közvetlenül neked írtam, csak a te beírásodnál járva gondoltam, hogy hozzáfűzök ehhez a témához egy-két gondolatot. |
|
|
|
|
|
|
#2046 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Kedves Péter!
Engem meggyőztél! Örülök, hogy rátaláltam az írásodra, így a forex pályafutásom kezdetén. Milyen képzettséggel kell rendelkeznem ahhoz, hogy a 3 napos oktatáson hallottakat meg is értsem? Köszönöm Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2048 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |