Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Tőzsdei képzések

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-04-24, 18:03   #201 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Hírnév szint: 3
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

SZia,

1, Igen, ebben az évben még tartok tanfolyamokat.
2,A különbség annyi hogy a 4 naposon a részvénypiacon tanulod meg a legfontosabb dologkat, a nulláról indulva, a forexegyetem 3 naposon pedig a devizapiacon.
4 naposon általában nincs lehetőség az élő tradere, mert napon túli kereskedést oktatunk, a devizán pedig kereskedünk mert 3 nap alatt lehet kellő mennyiséágű pozíciót nyitni, és szemléltetni a rendszer lényegét.

3, A fórumunk az teljesen zárt, egyenlőre csak hallgatók látogathatják.
A célja a tapasztalatmegosztás, és az egyéni tradek bemutatása.
Ez nem kifejezetten trading room, de elég hasznos dolog.
Mivel nem lehet megtanulni 3 nap alatt tradelni, így szükség van mindenkinek a további oktatásra. Ez nálunk itt folytatódik.
Azért nincs értelme külsősöket beengednem, mert egyszerűen sokszor úgy érzem hogy más nyelvet besuélümk.
Ha valaki nem érti a szemléletemet, akkor az egyetemi klub sokszor nem segítség, hanem csak további kérdéseket vet fel, amit már a tanfolyamon a hallgatókkal megbeszéltünk.

üdv: Péter[/QUOTE]

Köszönöm a választ!

Üdv:
Fxp
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-25, 19:45   #202 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Holnap megyek a tanfolyamra, nem tudom lesz-e kaja, pia , irodai gépen van az email amit küldtek, lehet abban írtak róla, mert a honlapon nem találtam, lehet első nap éhezni fogok ?
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-04-26, 18:09   #203 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Holnap megyek a tanfolyamra, nem tudom lesz-e kaja, pia , irodai gépen van az email amit küldtek, lehet abban írtak róla, mert a honlapon nem találtam, lehet első nap éhezni fogok ?
Voltak szendvicskék, KEVÉS süti üditő, kávé, igaz csak nes-ek , ebéd pedig egész jó menü, venni lehetett, az épület aljában, ott már jó kávéval.
Ja először bepánikoltam, mert ebben az épületben voltam egy 101sikerakadémia bemutatón.

Tartok tőle nem sok újat fogok tudni mesélni, egyelőre minden úgy van ahogy Péter mesélt róla (tényleg Péter köszi az extra kedvezményt ). Ami fontos talán, hogy azért az abszolút kezdőnek ez mélyvíz szerintem, mert sok fogalommal nincsen tisztában, így lehet néha kínai neki amit mond Péter. Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.
Egyszerű, ha nem a legegyszerűbb stratégia, ami talán minden trendkövető strat alapja. Szerintem csak ezt lehet bonyolítani mindefélével, például csodaindikátorokkal. Első nap ennyi
Jó lenne ha holnap több süti lenne
Régi 2010-04-26, 19:02   #204 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Talking

Idézet:
stlui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
voltak szendvicskék, kevés süti :d üditő, kávé, igaz csak nes-ek , ebéd pedig egész jó menü, venni lehetett, az épület aljában, ott már jó kávéval.
Ja először bepánikoltam, mert ebben az épületben voltam egy 101sikerakadémia bemutatón.

Tartok tőle nem sok újat fogok tudni mesélni, egyelőre minden úgy van ahogy péter mesélt róla (tényleg péter köszi az extra kedvezményt ). Ami fontos talán, hogy azért az abszolút kezdőnek ez mélyvíz szerintem, mert sok fogalommal nincsen tisztában, így lehet néha kínai neki amit mond péter. Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.
Egyszerű, ha nem a legegyszerűbb stratégia, ami talán minden trendkövető strat alapja. Szerintem csak ezt lehet bonyolítani mindefélével, például csodaindikátorokkal. Első nap ennyi
jó lenne ha holnap több süti lenne :d

Éppen kérni szerettem volna Tőled valami tudósításfélét, ha nem gond!

Köszi!
Régi 2010-04-27, 06:20   #205 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Voltak szendvicskék, KEVÉS süti üditő, kávé, igaz csak nes-ek , ebéd pedig egész jó menü, venni lehetett, az épület aljában, ott már jó kávéval.

Tartok tőle nem sok újat fogok tudni mesélni, egyelőre minden úgy van ahogy Péter mesélt róla (tényleg Péter köszi az extra kedvezményt ). Ami fontos talán, hogy azért az abszolút kezdőnek ez mélyvíz szerintem, mert sok fogalommal nincsen tisztában, így lehet néha kínai neki amit mond Péter. Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.
Jó lenne ha holnap több süti lenne

Rendes tőled az info te sütifaló
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-27, 10:38   #206 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
lutri a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok
Én csak pár napja szereztem tudomást erről a forex-es ügyködésről. Egy levelet kaptam a Betfair-tól, akikkel már jó pár hónapja játszom (főleg foci, fogadás) , hogy nézzek be a tradefair spread betting oldalukra, amin "fogadni lehet a tőzsdére, devizaárfolyamváltozásokra" és egyéb dolgokra. Ezek után elkezdtem körülnézni a neten és vagy egy tucat hasonló forex-trading , spread betting stb. weboldalt találtam. Namost a kérdésem a következő, ha valaki járatos efajta dolgokba akkor mondja meg nekem, hogy melyik a legjobb trading weboldal és mielött nekiálnék ilyesmiknek érdemes bármilyen tanfolyamot elvégeznem vagy csak rakjam a téteket? Zárójelben hozzáteszem ( életembe nem tőzsdéztem).
lutri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-27, 11:12   #207 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
lutri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok
Én csak pár napja szereztem tudomást erről a forex-es ügyködésről. Egy levelet kaptam a Betfair-tól, akikkel már jó pár hónapja játszom (főleg foci, fogadás) , hogy nézzek be a tradefair spread betting oldalukra, amin "fogadni lehet a tőzsdére, devizaárfolyamváltozásokra" és egyéb dolgokra. Ezek után elkezdtem körülnézni a neten és vagy egy tucat hasonló forex-trading , spread betting stb. weboldalt találtam. Namost a kérdésem a következő, ha valaki járatos efajta dolgokba akkor mondja meg nekem, hogy melyik a legjobb trading weboldal és mielött nekiálnék ilyesmiknek érdemes bármilyen tanfolyamot elvégeznem vagy csak rakjam a téteket? Zárójelben hozzáteszem ( életembe nem tőzsdéztem).
Mielőtt ezeket a kérdéseket felteszed, nézz körül egy kicsit a fórumban, hogy ne kelljen ugyanazokat a kérdéseket esetleg újra és újra megválaszolni! Egyébként a Betfair a legjobb fogadótőzsde, én is használom. Persze csak szórakozásból!
Régi 2010-04-27, 11:13   #208 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok
Szia!

Küldtem választ a privát leveledre...
Ez valójában egy szakma ,amit azért nagyon nem árt megtanulni! Alapképzés nélkül semmiképpen nem nyitnék éles számlát!
Pétert itt is eléred ha kérdésed lenne a tanfolyammal kapcsolatban.

Sok sikert!

Fxp
Régi 2010-04-28, 18:25   #209 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 46
xexees a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok
Én csak pár napja szereztem tudomást erről a forex-es ügyködésről. .
Jó hosszú és rögös út előtt állsz. Ne feledd, lesz négy szint a tudásodban, mikor a negyedikre felérsz majd bátorítsd te is a kezdőket

1. szint : Tudattalan Inkompetencia, azaz nem vagy tisztában azzal sem hogy mit kell tudnod.

2. szint: Tudatos inkompetencia, azaz kezded felfogni, hogy egyáltalán milyen ismeretekre lesz szükséged ahhoz hogy a számládat hosszabb távon életben tartsd.

3. szint: Tudatos kompetencia, azaz , már egy rendszerrel, az összes tartozékával, ki- belépéssel, jelzésekkel, tisztában vagy, a pénzkezelési eljárásokat tudatosan alkalmazod, de még igen komoly erőfeszítést, koncentrációt igényel a helyes alkalmazása.

4. szint: Tudattalan kompetencia: Mikor már nem remegsz meg, nem megy fel a pulzusod egy belépési jelnél, és automatikusan teszed a dolgod egészen a kötés lezárásáig, és ilyen fórumokat olvasol, és nem érted eddig miért nem volt ez ilyen magától értetődő
xexees nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-29, 16:11   #210 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Én is voltam. (Éltem a kapott lehetőséggel.)
Szintén csak jót mondhatok. Pl.: A kivetített diákat megkapod jegyzetben, szemben sok más tanfolyammal. A Meta telepítéssel nem megy az idő, hanem akinek gondja van vele, annak szünetben segít a rendszergazda, stb.
Tényleg egy jól összeszedett „tanmenet” jellemezte a tanfolyamot. És nem a lényegtelen dolgok hosszas taglalása. Itt hallottam vissza már az első napon számos olyan hibát, amiket eleinte elkövettem. És ezek szerint mindenki elkövet. Péter is átesett ezeken a hibákon. A saját pályakezdéséből merített példákat. Ezért az ő előadása számomra hiteles. A korábbi tanfolyamok (amiken részt vetem)„elméleti” oktatói nyilván nem találkozhattak személyesen ezekkel az érzésekkel, hibákkal.
Nem a „pálmafás tengerpart és aranyozott Rolls Rolyce holnapra” szellemben telt az előadás, hanem a kezdésként elérhető reális célok, kereskedés közbeni érzelmek, vagyis a valóságról szólt.
Bemutatásra került egy egyszerű és jó stratégia, ami mindenki számára elsajátítható. Semmi indikátor és egyéb varázslás, csak az árfolyam szalag. De nem ez volt a tanfolyam legfontosabb része, hanem a kockázat kezelés. Aki nem ma kezdte, az tudja a sorrendet. Első: ne veszítsd el a pénzed. A többi csak utána jön. És a gyakorlatban elsajátítható, hogyan lehet kis kockázattal nagy profitra szert tenni. Mindezt lépésről lépésre az összes psziho-csapdára és lelki gödörre figyelmeztetve. Ez nagyon tetszett. Mert ezekre nekem még magamtól kellett rájönnöm, sok idő és némi depresszió árán.
Őszességében a tanfolyam egy használható tudást ad, amivel még nem váltod meg a világot, de már esélyes vagy. És a hiányzó pluszt megkapod a netes „konzultációkon” (2 fajta is van) De itt is tetszik, hogy nem egy sima chat, ahol néha ír valaki, hogy” X/Y-t longoltam most!” hanem összegyűjtöd a kérdéseidet, esetleg vázolod a „szárnypróbálgatásaidat” és hetente egyszer egy „webinar” teremben Péter választ ad. Rávilágít, ha hibáztál, stb.
Ez volt a negyedik tanfolyam, amin jártam. Az első 3 után olvashattátok az eredményt. (gyakorlati tudás megszerzése topik) Itt kellett volna kezdenem. És másnak is ezt tudom ajánlani. Persze másnapra nem leszel top trader, de lényegesen több dologra fény derül már az elején. És utána is van hová fordulnod.
Péter: Köszönöm még egyszer a lehetőséget.
Ui.: Kicsit igazolva éreztem magam, mikor a sikertelen 90%-ról volt szó, elhangzott:” néhány oktató is a 90%-ból került ki.”
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-29, 22:08   #211 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
hszabi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni de tudom mi az az ENTER gomb mivel én voltam a jelentkező Szerintem hasznos volt a tanfolyam mint azt nyertes kollégánk is megállapította (Ő kapta Pétertől az ingyenes lehetőságet) akivel nagyon sokat beszélgettünk a 3 nap alatt sőt együtt is ebédeltünk szerintem Ő tudja igazolni hogy tudom mi az az Enter gomb De ezt szerintem ezek után már nem mosom le magamról. 2 apró prolémám volt a tanfolyammal
1: Péter tényleg folyamatosan kötött, de sok tredeted csak utólag mutatott be végül rájöttem, hogy hasznosabb volt inkább figyelni mint tredeket figyelgetni, többen meg is beszéltük, hogy kiváncsiak leszünk a kötés naplőra ( még nem került ki a webre) mivel kb 4-5 olyan pozició volt amit közösen kötöttünk be meg volt néhány amit felhívta a figyelmünket hogy ugye ezt ti is bekötöttétek.
2. Kicsit nem volt egyértelmű a tájékoztatás abból a szempotból (többen is észrevételeztük), hogy mi a 48 órás akció keretein belül jelentkeztünk ahol tisztában voltunk vele hogy az 500 dolláros TadawulFx számlát nem kapjuk, de azzal nem hogy sem az egyetemi klubba való tagságot sem az OFK-n való részvételt nem tartalmazza a csomag csak a tanfolyam díjját. Ez többünket mellbe ütött amikor szembesültünk vele.

Ezektől eltekintve ajánlom a tanfolyamot mindenkinek!!!! Hasznos és jó információkat kaptunk, valamint több hibánkra is rá lett világítva.

Ja ha valaki megy akkor a szendvicsekre raboljon rá mert amit kiraknak 80-90 embernek az gyorsan elfogy

Bocs hogy ilyen hosszan írtam.

u.i.: Ezt a levelet is diktáltam a páromnak mert nem találtam az Entert (Ezt nem lehetett kihagyni)
hszabi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-30, 08:40   #212 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 8
forex182 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Olvastam ebben a fórumban, hogy bérből és fizetésből élőknek nem való, nekik nem ajánlott a tőzsdei kereskedés. Én mindig csak ebben a formában dolgoztam, de érdekelne a tőzsde a további jövedelem szerzés céljából. Mi a magyarázata a fenti állításnak, nekem nem is szabadna kereskednem, egy esetleges előre kalkulálható kudarc miatt.
forex182 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-30, 08:55   #213 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Nem jól érthetted. Csak tudd beleilleszteni az életedbe. Például ha nem tudsz óránként a gép előtt lenni, hanem csak esténként, akkor kereskedhetsz napos időtávon. (Pl.: HWTrader blogja) De ehhez nagyobb számlára lesz szükséged. Vagy választhatod a részvénykereskedést, ahol darabra tudsz részvényeket venni.
A kutya ott van elásva, hogy ha napon túl kereskedsz Forexen, akkor nagyobb kockázatot kell vállalnod Ehhez szerintem min. 10 000 USD körüli számlában kell gondolkodnod. És a kockázat sokszor több lesz, mint pár napi kereseted, ami zavaró lehet. De akkor még mindig ott vannak a részvények.
Régi 2010-04-30, 08:59   #214 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
forex182 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Olvastam ebben a fórumban, hogy bérből és fizetésből élőknek nem való, nekik nem ajánlott a tőzsdei kereskedés. Én mindig csak ebben a formában dolgoztam, de érdekelne a tőzsde a további jövedelem szerzés céljából. Mi a magyarázata a fenti állításnak, nekem nem is szabadna kereskednem, egy esetleges előre kalkulálható kudarc miatt.
Pontosan hol is olvastad ezt így a fórumban?
Régi 2010-04-30, 10:44   #215 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

"A kutya ott van elásva, hogy ha napon túl kereskedsz Forexen, akkor nagyobb kockázatot kell vállalnod Ehhez szerintem min. 10 000 USD körüli számlában kell gondolkodnod. "

Többször olvastam már ezt a fajta megközelítést, de nem gondolom, hogy jó ha egy kevés tapasztalattal rendelkező kezdőben ez marad meg. Sokan a számot megjegyzik, de a mondat többi részét már nem, megnyitják a számlát, majd 10000 dollárral is túl sokat kockáztatnak. "Mindent ide nekem, de azonnal" - kezdő szindróma.
A bróker által engedélyezett kötésegységen is múlik, hogy tudjuk-e a kockázatot csekély szinten tartani.

Abban egyetértek, hogy ha a legkisebb egység a minilot, akkor tényleg ne legyen 10000 eur alatt a kezdőtőke.
Sajnos az Oanda már nem nyit számlát magyaroknak, de talán más is van akinél nincs minimumlimit és a kezdők kipróbálhatják magukat akár 1000 dollárral.

Ha valaki átlagbérből hoz össze 10000 dollárt nagy az esélye, hogy a pénz túl nagy súlya miatt nem tud könnyen dönteni, tele lesz félelemmel amikor be kellene lépni a piacra. Ellenkező esetre is van példa: a kis összegű "játékpénzt" túl könnyelműen játszák el egyesek.

Kezdőként érdemes elfogadni, hogy az első 1-2év nem a pénzkeresésről szól. Jövedelem kiegészítést nem, de jó %-os hozamot lehet produkálni kis tőkével is.

Nem kötözködni akartam, csak egy olyan szemléletet megosztani, ami nekem sokat segített. 1997-ben kaptam az első komoly pofont a piactól és pont a pénz súlyának nem megfelelő kezelése vezetett oda.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-02, 12:10   #216 (permalink)
Új tag

komikami a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Második éve próbálkozom a forexel és kisebb nagyobb sikerekkel. Úgy érzem, hogy a kockázatkezelésem rossz. Jelenleg minden megnyitott pozícióban 2%-kot kockáztatok úgy, hogy a stopot az előző jelentős csúcs/mélyponthoz húzom vagy szinthez és ehhez számolom ki ezt a bizonyos 2%-kot. Ez valamiért nem túl sikeres megoldás nálam. Órás trenden kereskedem és 15 percesen próbálom manegelni.
Kockázat kezeléssel kapcsolatban tud nekem valaki segíteni?
komikami nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-04, 09:50   #217 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

Idézet:
hszabi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Volt olyan, 1 ember, aki arra is jelentkezett, hogy nem tudja mi az az enter gomb, szegényt nem irigyeltem.

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni de tudom mi az az ENTER gomb mivel én voltam a jelentkező Szerintem hasznos volt a tanfolyam mint azt nyertes kollégánk is megállapította (Ő kapta Pétertől az ingyenes lehetőságet) akivel nagyon sokat beszélgettünk a 3 nap alatt sőt együtt is ebédeltünk szerintem Ő tudja igazolni hogy tudom mi az az Enter gomb De ezt szerintem ezek után már nem mosom le magamról. 2 apró prolémám volt a tanfolyammal
1: Péter tényleg folyamatosan kötött, de sok tredeted csak utólag mutatott be végül rájöttem, hogy hasznosabb volt inkább figyelni mint tredeket figyelgetni, többen meg is beszéltük, hogy kiváncsiak leszünk a kötés naplőra ( még nem került ki a webre) mivel kb 4-5 olyan pozició volt amit közösen kötöttünk be meg volt néhány amit felhívta a figyelmünket hogy ugye ezt ti is bekötöttétek.
2. Kicsit nem volt egyértelmű a tájékoztatás abból a szempotból (többen is észrevételeztük), hogy mi a 48 órás akció keretein belül jelentkeztünk ahol tisztában voltunk vele hogy az 500 dolláros TadawulFx számlát nem kapjuk, de azzal nem hogy sem az egyetemi klubba való tagságot sem az OFK-n való részvételt nem tartalmazza a csomag csak a tanfolyam díjját. Ez többünket mellbe ütött amikor szembesültünk vele.

Ezektől eltekintve ajánlom a tanfolyamot mindenkinek!!!! Hasznos és jó információkat kaptunk, valamint több hibánkra is rá lett világítva.

Ja ha valaki megy akkor a szendvicsekre raboljon rá mert amit kiraknak 80-90 embernek az gyorsan elfogy

Bocs hogy ilyen hosszan írtam.

u.i.: Ezt a levelet is diktáltam a páromnak mert nem találtam az Entert (Ezt nem lehetett kihagyni)

Kedves hszabi,

Köszi az észrevételeket.
AZ enter dologgal mindössze azt kívántam kihangsúlyozni hogy minimális számítógép ismerettel már tudsz dolgozni a devizapiaon.
A lényeg azt hogy értjük a viccet..

Tradenaplót kitettük az oldalra.

1, Az első nap ha emlékszel rá én kifejezetten felhívtam a figyelmét mindenkinek hogy a 3 nap célja nem feltétlen az hogy te a saját számládon kössél.
Ezt azért mondom el mindig, mert óriási pszichocsapda van a tanfolyam ideje alatt, amibe majdnem mindenki beleesik!

A legtöbben úgy érzik hogy attól hogy én kötök valamit, vagy felhívom a figyelmet arra hogy itt és itt érdemes pozícióba lépni, vagy adott esetben kiszállni, "az egy tutti dolog", de az tény hogy attól még az árak nem feltétlenül arra fognak menni!
Ahogy láttad sok esetben megállapítottuk egy trade lehetőségét, de én sem mindegyiket kötöttem be, mert esetleg nem volt már felhasználható tőke, vagy éppen az anyagban haladtunk, és lekéstük a szignált, stb...

Én azt javaslom mindenkinek hogy a tanfolyam ne arról szóljon hogy minnél többet köss velem együtt! Megkértem mindenkit a jelenlévők közül hogy a legfontosabb hogy arra figyeljen amit mondok. Azt értse meg hogy mi a lényege a kereskedési stratégiának, és hogy milyen legyen a kereskedéshez való viszonyunk, mint számtanilag, mint pedig mentálisan.
Amikor valaki közben tradel, akkor értelemszerűen a pozíciójára figyel, és izgul hogy mi lesz a végkimenetele.
Ennek az az eredménye hogy egyszerűen még annyira sem tud figyelni, mint ahogy ezt normál esetben meg tudná tenni.

És mi lesz ennek az eredménye?

Lehet hogy beköt velem 10-20 pozíciót, de a lényeget viszont lehet hogy nem érti meg! NEM az a célja a tanfolyamnak, hogy ott azon a 3 napon pénzt keress, hanem hogy a hlétköznapokban majd később sikeres trader legyél!
Ahogy látod már a tanfolyam alatt a legtöbben eltévesztik a célt, amiért egyáltalán eljöttek.
Ez az egyik legnagyobb csapda, melybe azok akik beleestek csalódottnak érzik magukat, és nem értik meg a 3 nap mondanivalóját.

A kötések kivitelezése abszolut egyszerű és teljesen objektíven kivitelezhető.
Nem az a lényeg hogy le tudod-e nyomni az entert velem együtt, hanem az hogy amikor otthon ülsz egyedül a gép előtt, akkor hogyan fogsz dönteni?
Hogyan éled túl a pszichocsapdákat amik körülötted tátonganak?
Hogyan dolgozod fel lelkileg a kudarcot, és hogyan tudod elfogadni azt hogy a piac folyamatosan kidob, veszteséggel?

A legtöbben egy képzeletbeli védelmet éreznek, mivel hogy egyes pozikat én is bekötök.
Úgy érzik hogy ettől fognak ott abban a 3 napban pénzt keresni.
Ez ÓRIÁSI TÉVEDÉS!!!
ÉN nem tudom a jövőt.
Nem is akarom megfejteni, sőt semilyen kisérletet nem teszek az előrejelzésére, és abszolut nincs semmiféle elvárásom.
Én egyet tudok, hogy a stratégiám nekem abszolut biztosan nyereséges, és mindössze a tradek számától függ, valamint attóül hogy trendel-e az adott időszakban a piac.
Én ezt tudom elfogadni, és a saját kereskedési hitrendszerem ezért sziklaszilárd.
A hallgatók legtöbbjének ez nincs meg, és ez nem is csoda, hiszen a legtöbben először hallanak erről a kereskedési rendszerről.
Miért is lehetne elvárni hogy azonnal nyereségesen kereskedjenek vele?

Attól hogy a számlámon nyitva van néhány pozíció, én még teljesen higgadtan tudlak titeket oktatni.
AZ viszont bizonyos hogy akik engem hallgatnak, és van nyitott pozíciójuk, azok kizárt dolog hogy 100%-os figyelemmel tudjanak lenni arra a nagyon fontos dolgokra amiről beszélek.

Gondoljátok át, hogy az új információknak mindössze max 20%-a marad meg az ember fejében, még akkor is ha nagyon figyel és közben jegyzetel.
Mennyivel alacsonyabb ez a szám, ha nem tudsz rám figyelni, amikor esetleg azt a fontos mondatot mondom el ami a jövőben neked több ezer dollárt jelentene, de nem figyelsz rá oda, mert éppen azzal vagy elfoglalva hogy keresel-e 50.- usd-t valamelyik devizapáron a 3 nap egyikében...

Valójában ez is egy kockázatkezelés!

Tehát ebben látom az egyik legnagyobb gondot ami az élő kötésekkel
kapcsolatban fel szokott merülni.

2, Tanfolyam díj.
Úgy gondolom hogy a rendszerünk nem túl bonyolult.
A 3 napos forexegyetem részvételi díja: 195.000.- ft bruttó.
Ha valaki kap tőlünk e-mailen ettől kedvezőbb részvételi lehetőséget, azon ne lepődjön meg.
A videóban, vagy a szöveges ajánlatban ebszolut egyértelműen benne van minden.
HA nem így tűnt, akkor érdemes mégegyszer végignézni, vagy elolvasni, és nem lesznek kételyek.
Persze tudom én hogy itt is működik a kisujjamat nyújtom, és az egész karom kellene, de hát az élet nem ilyen...
Bármelyik csomagot választod, és bármire "upgradeled", az pont úgy van kitalálva, hogy a résztvevő minnél inkább a magasabb csomagot választja, annál jobban jár.
Egyébként amikor értesülsz egy videóüzenetben a 48 órás ajánlatról, még azt sem tudod hogy van ilyen hogy ajándék Ofk, meg egyetemi klub, tehát ezt nem hiszem hogy akkor hiányolhattad volna, csak talán utólag esik le hogy de jó lett volna az is ingyen.
Ha valaki az 50%-os kedvezményt veszi igénybe, amely a leg alapabb szolgáltatásunkat foglalja magában, ahhoz természetesen csak a tanfolyam jár.
Ez gonodlom egyértelmű kellene hogy legyen...

Mindenesetre köszönöm minden résztvevőnek az értékes véleményét, és a gondolatokat, és bízom benne hogy tudunk folyamatosan javítani a hibáinkon, hogy a rendszerünkben az elégedett és sikeres hallgatók száma a 100% felé közelítsen.

u.i. Látom a szendvics és a süti mennyiség az valós probléma, mert már többen is szóvátettétek, úgyhogy a jövőben nagyobb figyelmet fordítunk majd erre a rendkívül fontos dologra is !

Üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-04, 17:06   #218 (permalink)
Új tag

hszabi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Péter!

Sajna a tanfolyamtól kezdve a mai napig nem tudtam tredelni mivel úgy éreztem még ülepednie kell a tanfolyam anyagának. Ez a kereskedési stratégia nekem is nagyon bejön. Ma nyitottam egy EUR/USD pozit H1 ben szerintem P1-en már egyet ráépítettem szintén H1-ben most pedig egy függőt raktam be M15.ben. Ha most zárnák akkor is kellemes nyereség alakulna de építem tovább ha a piac is úgy akarja. De sokat nem adok vissza neki Az volt a baj, hogy szerintem mint sokan mások én is úgy mentem oda, hogy akkor most megkeresem a tanfolyam árát és milyen tuti lessz mert ingyen voltam ott. Ezért ért egy kis csalódás. De tökéletesen igazad van abban, hogy nem lenne figyelve az előadásra ha a pozikat bújnám mert még nem vagyok egy hidegvérű kereskedő. Az Enteres dolgot ezért vettetem fel mert meglepődve olvastam, hogy volt olyan aki komolyan vette hogy volt olyan aki ne tudja. Tanulság: legközelebb nem sütöm el ezt a poént Szerencsére én leghátul űltem így nekem szendvics mindig jutott. Csak a képernyőt nem láttam tökéletesen pedig jó a szemem de az a kis tv hátul nem igazán adta vissza az életérzést Tanulság legközelebb korábban kell odaérni Az egyetemi klubbról és az OFK-ról tudtam mivel előfizető voltam, de az OFK-ra megint előfizetek mert az szerintem hasznos ajánlom mindenkinek.

Üdv:

hszabi
hszabi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-04, 17:12   #219 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni de tudom mi az az ENTER gomb mivel én voltam a jelentkező u.i.: Ezt a levelet is diktáltam a páromnak mert nem találtam az Entert (Ezt nem lehetett kihagyni)
Máskor használd az idézést, mert így csak most esett le, hogy nekem válaszoltál.
Semmiből nem derült ki, hogy vicc volt, és előfordulhatott volna, hogy olyan valaki van ott aki nem használ számítógépet.
Ja és miért keserítettél volna el, ezt meg végképp nem értem, nem jártam örömtáncot, hogy valaki nem tudja mi az az enter gomb
Régi 2010-05-04, 17:18   #220 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia Péter!

Ma nyitottam egy EUR/USD pozit H1 ben szerintem P1-en már egyet ráépítettem szintén H1-ben most pedig egy függőt raktam be M15.ben. Ha most zárnák akkor is kellemes nyereség alakulna de építem tovább ha a piac is úgy akarja. De sokat nem adok vissza neki
Ehez meg gratula, én egyszerűen nem merem meglépni a jeleket, max egyszer, ha kiüt szinte biztos nem lépek vissza
Régi 2010-05-04, 20:54   #221 (permalink)
gtr
Új tag

Összes hozzászólás: 5
gtr a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Összességében hogy voltatok megelégedve a tanfolyammal?
Értem ezalatt hogy tumultus volt 80 ember nem kevés egy teremben, nincs idő senkivel sem foglalkozni külön ha van valami gondja.
A stratégia mennyire tűnik jónak kezdőknek?

Nekem is sürgősen el kell menjek egy ilyen tanfolyamra, mert én előbb kereskedek és utána tanulok és ennek nem lesz jó vége előbb utóbb.
A forexegyetemet néztem ki főként, csak ez hogy nem lehet bejutni csak több hónap múlva ez aggaszt egy kicsit. Amiket Péter leírt itt azok szimpatikusak, meg nem is kerül sokba végülis.
Megéri várni ha van értelme, egy jól működő stratégiára van szükségem meg arra hogy betartsam az alapvető szabályokat, addig nincs esélyem.
Hiába látszik sokszor egyszerűnek nem az. Meg kell tanulni ez van, nem elég a pénz hozzá.
Addig is gyakorolgatok hátha azért néha sikerül valami, meg tesztelem az idegeimet.
gtr nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-05, 14:41   #222 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Oké. Valóban extrém amit az EUR/USD művel tegnap óta. De a tanultak alapján már kerestem vele egy „48 órás akciónyit” (Ez már realizálva) és 50 USD-nél kisebb volt a kezdeti kockázat.
Régi 2010-05-05, 17:37   #223 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Oké. Valóban extrém amit az EUR/USD művel tegnap óta. De a tanultak alapján már kerestem vele egy „48 órás akciónyit” (Ez már realizálva) és 50 USD-nél kisebb volt a kezdeti kockázat.
Rendben, de azért arra kiváncsi lennék, hogy milyen tanultak alapján léptél pozícióba, mert én itt sem pinbárt, sem divergenciát stb , nem látok. Várom elemzésedet, mert nagyon kiváncsi vagyok. Köszi.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-05, 18:12   #224 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Rendben, de azért arra kiváncsi lennék, hogy milyen tanultak alapján léptél pozícióba, mert én itt sem pinbárt, sem divergenciát stb , nem látok. Várom elemzésedet, mert nagyon kiváncsi vagyok. Köszi.
Nem is ezeket oktatták a tanfolyamon…
Régi 2010-05-05, 18:41   #225 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Ja közben beugrott. A forexegyetemes tanfolyamon tanultad. Mivel az fizetős, ezért természetesen szupertitkos. Ezért ne is segíts senkinek.
Régi 2010-05-05, 19:09   #226 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Idézet:
Ja közben beugrott. A forexegyetemes tanfolyamon tanultad. Mivel az fizetős, ezért természetesen szupertitkos. Ezért ne is segíts senkinek.
Te most mit válaszolnál erre a helyemben?
Régi 2010-05-05, 19:13   #227 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
forexfelix a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Na már nagyon fúrja az oldalatokat a forexegyetem módszere. Van rá mód személyesen is elmenni megnézni, épp a héten volt ingyenes gyülekezet.
Tartottak ingyenes webináriumot a neten is. Péter utólagos engedélyével közzé teszek egy talált linket ahol a február eleji ingyenes webinart láthatjátok. Mivel ingyenes és publikus volt gondolom nem lesz ellenükre. Ha igen, természetesen eltávolítom.

Benne van az a már-már legendás GOLD kereskedés, ahol egy 3000 $-os számlán 140$ kezdeti kokázattal 11000$ nyitott nyereséget realizáltak egy tanfolyamon élő kötésben.

http://rapidshare.com/files/349502884/forexE100211.rar
forexfelix nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-05, 19:44   #228 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
forexfelix eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ez nem egy link, ez egy rar fájl!?
Régi 2010-05-06, 07:40   #229 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

"Idézet:
willow eredeti hozzászólása

Te most mit válaszolnál erre a helyemben? "

..Elnézést hogy beleszólok, annak ellenére hogy nem engem kérdeztetek...

EUR/USD-vel gondolom senkit nem kell meggyőznöm hogy a 2010-es irány, valamire való idősíkban az csak SHORT lehet.
Innentől kezdve nem hinném higy valami különleges képesség kell ahhoz hogy a világ legegyszerűbb stratégiájával észrevegyük a short beszállási jeleket.
Azért vagyok erről meggyőződve, mert végignéztem a saját fórumunk elmúlt 1 heti bejegyzéseit (és itt nem 5 hozzászólást kell alatta érteni...) és azt látom hogy a szakmában kezdők (hallgatóink) is minden további nélkül le tudták kereskedni gyönyörű szépen, több pozícióval az elmúlt napok esését is, ugyanúgy mint ahogy ezt az elmúlt hónapokban jónéhányszor közösen és egyénenként is megtettük. Ebből számomra a legfontosabb dolog lejön, éspedig az hogy a stratégia bár szubjektívan közelíti meg a manuális trade lehetőségeit, de MINDENKI számára kivitelezhető különösebb nehézségek nélkül egy idő után.
(Tehát az elmélet, miszerint a stratégia annyira szubjektív, hogy főként csak én tudom kereskedni, megdőlni látszik )

És tudom hogy eretnek dolog, és nem szeretnék senkit megbántani, de az eső trend meglátásához, lekereskedéséhet mindössze az árgrafikon szükséges.
Minden egyéb indikátor a legtöbb esetben zavaró lehet, legalábbis nekem teljesen biztosan.

A kutya azonban nem itt van elásva.
Hiába van meg a legjobb belépési szignál, hiába vesszük észre időben hogy mit kell csinálni, mert ez még csak a sikernek max a 10-20%-át adja.
Ha nem működik megfelelően a kockázatkezelés, ha nincs kellően kialakult
pénzkezelési szokásunk, he nem nőttünk fel ahhoz hogy hogyan kell egy esésből vagy az emelkedésből a maximumot kihozni (és itt nem csak arra gondolok hogy megfogtam esetleg 2-300 pipet egy trendszakaszban) akkor az egész nem sokkal több egy grafikonon végrehajtott szerencsejátéknál !
Annyi hogy nem a félkarút rángatjuk, hanem a buy/sell gombot nyomogatjuk.

A stratégia egyébként abszolut nem titkos, soha nem is volt az, sőt talán mi voltunk az elsők akik az oktatott rendszerünket a legtöbb helyen publikáltuk, videókkal, szöveggel, és mindenhogy ahogy csak erőnkből tellett.
Nincs semmi titok, nincsennek misztikumok, és nincs benne semmi bonyolult.
Viszont nem lehet elmondani egy-két mondatban.
A lényege, ha tömören kellene megfogalmaznom a következő lenne:

-Gondolkodj úgy a tradekben, mintha egy vállalatot vezetnél.
-Maximalizáld a piac adta lehetőségeket.
-Minimalizáld azt a veszteséget amit a piac rendszeresen elvesz tőled.
-Ne képezd magad túl a technikai elemzésben.
-Képezd magad mesteri szintre a kockázatkezelésben, és a pénzkezelésben.
-Ne csináld azt amit a legtöbb trader tesz.
-Gondolkodj másképpen mint az átlagember.
-Küzdd le az ösztönös szokásaidat amik a tredben gátolnak az eredmények elérésében.
-Kereskdj tudatosan, és ne törekedj az érzelem mentességre.
-Használ az érzelmeidet a saját javadra.
-Légy tisztában a korlátaiddal, és ennek figyelembevételével kereskedj.

TAlán ennyi a lényege a sikeres manuális trader szakmának.

Nincs csoda és nincs szent grál a szó hagyományos értelmében!
Ne is kered soha!!!

u.i: csak jelezném hogy éppen ezekben a percekben lehet ráépíteni az EUR/USD shortra, és bármilyen hihetetlem, ma MAgyarországon ezt velem együtt több százan megteszik, annélkül hogy tudnánk róla, és keresnek vele annyi pénzt, ami talán sosem lesz publikus.
Ezt mi csak úgy hívjuk: P2.
Sikeres tradet kívánok mára is mindenkinek.

üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-06, 07:41   #230 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Idézet:
Willow folytassuk inkább itt: Ahogy én látom....
ahol még „neked sem segítettem soha”… 17. hozzászólás.
Régi 2010-05-06, 07:56   #231 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 91
fxkred a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
"Idézet:
u.i: csak jelezném hogy éppen ezekben a percekben lehet ráépíteni az EUR/USD shortra, és bármilyen hihetetlem, ma MAgyarországon ezt velem együtt több százan megteszik, annélkül hogy tudnánk róla, és keresnek vele annyi pénzt, ami talán sosem lesz publikus.

ÜDv a piptársaknak. Meg nem állhatom, hogy megmutassak egy EU demo trédet, ami felvillanthatja azt micsoda potenciál van a piramis építésben.
Talán elgondolkodnak néhányan, hogy mennyi is lehet az a "nem publikus összeg" amit csak az EU-n a napokban lehetett keresni.
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-eu-piramis0506.jpg  
fxkred nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-06, 08:12   #232 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Alapbeállítás

Idézet:
fxkred eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ÜDv a piptársaknak. Meg nem állhatom, hogy megmutassak egy EU demo trédet, ami felvillanthatja azt micsoda potenciál van a piramis építésben.
Talán elgondolkodnak néhányan, hogy mennyi is lehet az a "nem publikus összeg" amit csak az EU-n a napokban lehetett keresni.
Ennyi…

És már több mint egy éve sztorizunk a pozícióépítésről… Willownak is ajánlottam kb.1 hónapja. A fentebbi linken. Csak akkor ő a hírkereskedésben látta a fantáziát. Most meg én vagyok, aki nem segít…
Egy kis jelentőségű megjegyzés: A képen „sima pozícióépítés” látható. A piramisnál egyre kisebb pozíciók kerülnek ráépítésre.
Régi 2010-05-06, 09:52   #233 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Benne van az a már-már legendás GOLD kereskedés, ahol egy 3000 $-os számlán 140$ kezdeti kokázattal 11000$ nyitott nyereséget realizáltak egy tanfolyamon élő kötésben.

Viszont 33. percben felvillan egy -9500-as számlatörténet is
Nem én vettem észre, de amikor megmutatták eléggé megzavart.
Régi 2010-05-06, 09:58   #234 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 91
fxkred a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ennyi…

És már több mint egy éve sztorizunk a pozícióépítésről… Willownak is ajánlottam kb.1 hónapja. A fentebbi linken. Csak akkor ő a hírkereskedésben látta a fantáziát. Most meg én vagyok, aki nem segít…
Egy kis jelentőségű megjegyzés: A képen „sima pozícióépítés” látható. A piramisnál egyre kisebb pozíciók kerülnek ráépítésre.
Azt hallottam hogy Warren Buffet mikor 0,85-ről longolta az Eurót és építgette a pozíciókat, mire 1.28-hoz ért már 12 milliárd (!sic) dollárja volt nyitva. Valahogy csak a világ leggazdagabb embere volt valamelyik évben
fxkred nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-06, 11:56   #235 (permalink)
Szenior tag

fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Próbáltam megnézni Péter videóit a tozsdevideok.hu oldalon, de email címet és nevet kér. Amikor beírom, azt az üzenetet kapom, hogy már korábban regisztráltam. Hogyan tudnék mégis belépni a korábbi címemmel, ha többször szeretném megnézni?
Régi 2010-05-06, 12:38   #236 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lui, Ahol fát vágnak ott a forgács is repked
Régi 2010-05-06, 12:44   #237 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
xexees eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Lui, Ahol fát vágnak ott a forgács is repked
Na jó, de nem szeretném ha a favágás eredménye fogpiszkáló lenne, "ha el nem b.szom"
Régi 2010-05-06, 23:55   #238 (permalink)
gtr
Új tag

Összes hozzászólás: 5
gtr a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
"Idézet:

EUR/USD-vel gondolom senkit nem kell meggyőznöm hogy a 2010-es irány, valamire való idősíkban az csak SHORT lehet.
Innentől kezdve nem hinném higy valami különleges képesség kell ahhoz hogy a világ legegyszerűbb stratégiájával észrevegyük a short beszállási jeleket.
Azért vagyok erről meggyőződve, mert végignéztem a saját fórumunk elmúlt 1 heti bejegyzéseit (és itt nem 5 hozzászólást kell alatta érteni...) és azt látom hogy a szakmában kezdők (hallgatóink) is minden további nélkül le tudták kereskedni gyönyörű szépen, több pozícióval az elmúlt napok esését is, ugyanúgy mint ahogy ezt az elmúlt hónapokban jónéhányszor közösen és egyénenként is megtettük. Ebből számomra a legfontosabb dolog lejön, éspedig az hogy a stratégia bár szubjektívan közelíti meg a manuális trade lehetőségeit, de MINDENKI számára kivitelezhető különösebb nehézségek nélkül egy idő után.
(Tehát az elmélet, miszerint a stratégia annyira szubjektív, hogy főként csak én tudom kereskedni, megdőlni látszik )

És tudom hogy eretnek dolog, és nem szeretnék senkit megbántani, de az eső trend meglátásához, lekereskedéséhet mindössze az árgrafikon szükséges.
Minden egyéb indikátor a legtöbb esetben zavaró lehet, legalábbis nekem teljesen biztosan.

A kutya azonban nem itt van elásva.
Hiába van meg a legjobb belépési szignál, hiába vesszük észre időben hogy mit kell csinálni, mert ez még csak a sikernek max a 10-20%-át adja.
Ha nem működik megfelelően a kockázatkezelés, ha nincs kellően kialakult
pénzkezelési szokásunk, he nem nőttünk fel ahhoz hogy hogyan kell egy esésből vagy az emelkedésből a maximumot kihozni (és itt nem csak arra gondolok hogy megfogtam esetleg 2-300 pipet egy trendszakaszban) akkor az egész nem sokkal több egy grafikonon végrehajtott szerencsejátéknál !
Annyi hogy nem a félkarút rángatjuk, hanem a buy/sell gombot nyomogatjuk.

A stratégia egyébként abszolut nem titkos, soha nem is volt az, sőt talán mi voltunk az elsők akik az oktatott rendszerünket a legtöbb helyen publikáltuk, videókkal, szöveggel, és mindenhogy ahogy csak erőnkből tellett.

-Küzdd le az ösztönös szokásaidat amik a tredben gátolnak az eredmények elérésében.

Ne is kered soha!!!

Én is szeretnék az elégedett tanulók közé tartozni, már be is fizettem, az 50%-ost de majd ráfizetek a plussz dolgokra és legfeljebb ugyanott leszek árban.
Meg amúgy sem az ár a lényeges hanem hogy bármi használhatót tanuljak, amivel tudok kereskedni sikeresen, 1 tréden is visszajön a tanfolyam bőven. Mert hiába próbálkozok nem megy magamtól. Valahogy mindig rossz irányba akarok nyitni meg nyitok is, ha meg jó az irány akkor nincs türelmem kivárni.
Ennek nem lesz jó vége ezzel a tőkével, fontos hogy jól/jobban csináljam és ehhez tanulni kell nincs mese. A legfontosabb a szabályok betartása, ami nálam nincs jelenleg, ezt kell nagyon megtanulni és akkor nincs para.
Edzem magam idegileg, de azért tényleg nem könnyű, amikor nyitva van egy pozi főleg egy sok lotos akkor stresszelek egy kicsit ezen kell változtatni.

Ha esetleg van bárki aki nem tud jönni a május végi tanfolyamra akkor beugranék helyette, de alapból csak a júliusira van hely sajna, tehát várok.
gtr nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-07, 07:20   #239 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
"Idézet:

Ne is kered soha!!!

Köszönöm Péter! Mindig örömmel olvasom a hozzászólásaidat, mert van mit tanulni belőlük. Sajnos én olyan mértékben házhoz vagyok kötve, hogy lehetetlen bármilyen tanfolyamra eljutnom. Így marad az internetes tanulás. Ezért fontos számomra mindennemű építő jellegű hozzászólás. Mégegyszer köszi.
Régi 2010-05-07, 08:13   #240 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:

Bocs, de ez engem csak nem hagy nyugodni, mert ez egy aktuálisan, video szerint, 6500-as számlaegyenlegű számlán van, és így ennek az az üzenet, hogy egy párnapja még 15-20ezres számlára be lehet vállalni két hét alatt 9500-as veszteséget. Nyilván nem ez volt a cél.

Természetesen Péteréktől várnék valamit erre, akkor is ha benéztem valamit. Köszi!
Régi 2010-05-07, 08:51   #241 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:

Bocs, de ez engem csak nem hagy nyugodni, mert ez egy aktuálisan, video szerint, 6500-as számlaegyenlegű számlán van, és így ennek az az üzenet, hogy egy párnapja még 15-20ezres számlára be lehet vállalni két hét alatt 9500-as veszteséget. Nyilván nem ez volt a cél.

Természetesen Péteréktől várnék valamit erre, akkor is ha benéztem valamit. Köszi!
Mindegy mint mond Péter, ez szerintem rossz hozzáállás. Ha a félelmeid vezérélnek kereskedés közben be is vonzod azt, amitől rettegsz.
Ha abból indulsz ki, hogyan tudom ezt megcsinálni, mikor Ő is óriási mínuszba szalad, akkor már feladtad mielőtt elkezdted volna.
Van az a bizonyos "elvonatkoztatott állapot" a being, mikor kizárod a napi zajokat, a félelmeid és teszed a dolgod, ahogy begyakoroltad, nem zökkent ki sem a veszteség sem a nyereség, 'cool' maradsz.

Ha egy pillanatnyi egyenleg megpillantása kizökkent a hitedből, hogy meg tudod csinálni, akkor "nem vagy még kész". Ha gyakoroltad a módszert és neked működött, nem mindegy kinek mi van a számláján? Ha neked nem működik akkor mutogathat 11 ezer dolláros gold nyereséget, azt sem hiszed el. Magadban higgy, ne másokban. A gombot mindig is te fogod megnyomni, és nem lesz kit okolni, akármit mondott előtte.
Régi 2010-05-07, 09:14   #242 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 101
kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Mindegy mint mond Péter, ez szerintem rossz hozzáállás. Ha a félelmeid vezérélnek kereskedés közben be is vonzod azt, amitől rettegsz.
Ha abból indulsz ki, hogyan tudom ezt megcsinálni, mikor Ő is óriási mínuszba szalad, akkor már feladtad mielőtt elkezdted volna.
Van az a bizonyos "elvonatkoztatott állapot" a being, mikor kizárod a napi zajokat, a félelmeid és teszed a dolgod, ahogy begyakoroltad, nem zökkent ki sem a veszteség sem a nyereség, 'cool' maradsz.

Ha egy pillanatnyi egyenleg megpillantása kizökkent a hitedből, hogy meg tudod csinálni, akkor "nem vagy még kész". Ha gyakoroltad a módszert és neked működött, nem mindegy kinek mi van a számláján? Ha neked nem működik akkor mutogathat 11 ezer dolláros gold nyereséget, azt sem hiszed el. Magadban higgy, ne másokban. A gombot mindig is te fogod megnyomni, és nem lesz kit okolni, akármit mondott előtte.
Xexees!
Igen,így van!Elvárnák sokan,hogy 3000 usd -s számlán realizáljunk 10000 usd nyereséget gyorsan,de kockáztatni meg nem akarnak semmit!Ha leesik a számla felére,már minden gondjuk van!
El kellene dönteni ,hogy mi a kockázat tűrő képessége az egyes kereskedőnek,aztán ahhoz kéne mérni ugyanezen kereskedőnek a profit elvárásait!
Már más is mutatott ezen a fórumon nagy kockázatú kötéseket,aztán mindenki összehordott róla mindent,holott senki nem tud róla semmit!.Meg lehet csinálni!A nyereség is nagy,a veszteség is nagy!-ezt el kell fogadni.Csak az foglalkozzon ilyen kötésekkel,aki tudja mit csinál! A kezdeti tőke számít,ilyen esetekben( azt ne bukjuk el!)
Én így tanultam!
kismentor nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-07, 09:18   #243 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:

Ellentmodnás van abban amit tanultam és abban amit láttam most attól akitől tanultam. Ha egy idegentől látok akármit plussz-mínuszban az tényleg nem szabad, hogy befolyásoljon, de szerintem ez más eset, mert azt kéne megtanulnom, gyakorolnom amit most nem tudom, hogy alkalmaz-e az aki tanit rá?

ja és nem pillanatnyi egyenleg volt a -9500 hanem számlatörténet, ami nem önmagában sok, hanem a pillanatnyi 6500-as számlaegyenleghez képest.
Régi 2010-05-07, 10:24   #244 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 38
anszilag a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
forex182 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én nem emlékszem, hogy ilyet írt volna valaki. Szerintem Péter 133-as hozzászólásában írt mondattal kevered, ami így szólt: "Meggyőződésem hogy az átlag fizetésből élőknek egyáltalán nem lenne szabad a forexen kereskedniük! "

Az átlag fizetésből és a bérből és fizetésből élők halmaza azért nem fedi egymást, bár kétségtelen, hogy van egy nagy közös halmazuk.

Nem tudom ő mire gondolt, amire én gondolok az az, hogy aki átlag fizetésből él, annak nyilván nincs túl sok pénze és akinek nincs túl sok pénze annál nagyon erős már kis pénz elvesztésének a gondolata is. Ez gátolni fogja a játékszabályok betartásában, így pedig nehéz eredményeket elérni. A kis számla buktatóiról meg már esett szó bőven, ez lehet a másik ok amiért átlag fizetésből élőknek sokkal nehezebb sikereket elérniük.
anszilag nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-07, 10:28   #245 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 38
anszilag a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
kismentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Xexees!
Igen,így van!Elvárnák sokan,hogy 3000 usd -s számlán realizáljunk 10000 usd nyereséget gyorsan,de kockáztatni meg nem akarnak semmit!Ha leesik a számla felére,már minden gondjuk van!
Persze. hogy gondjuk van. Ha valakinek a számlaegyenlege a felére esik, akkor ott valami nem stimmel a kockázat kezeléssel. Ha valakinek ez a forexhez tartozik, az szerintem elsősorban a szerencsejátékot keresi, ez esetben viszont talán jobb, ha elmegy kaszinóba, ott legalább nem kell annyit okoskodni.
anszilag nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-05-07, 11:31   #246 (permalink)
Szenior tag

kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
anszilag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Persze. hogy gondjuk van. Ha valakinek a számlaegyenlege a felére esik, akkor ott valami nem stimmel a kockázat kezeléssel. Ha valakinek ez a forexhez tartozik, az szerintem elsősorban a szerencsejátékot keresi, ez esetben viszont talán jobb, ha elmegy kaszinóba, ott legalább nem kell annyit okoskodni.
Ha valaki nem tud különbséget tenni óvatos vagyonkezelés alapján működő mm ,valamint nagy hozamot produkáló,de kockázatos
stratégia között,az először üljön vissza az iskolapadba.Ha 2 % ot akar kockáztatni az esetlegesen egy életen át összegyüjtött pénzéből a kereskedő,akkor ne akarjon 3000 usd tőkével 5 nap alatt 11000 usd-t keresni,mert nem fog menni,és nem is érdemes ezzel próbálkoznia.
Ha valaki 1000 usd kezdeti tőkéből 5000 usd -t csinál,akkor veszíthet 50%-ot,hiszen még maradt 100% haszon a kezdetí tőkére vetítve!Ez ilyen egyszerű!Azért írtam,hogy a kezdeti tőkét kell védeni,azt kell bebíztosítani.
Ha jól értelmeztem ,a Péterék stratégiája is arról szól,hogy a kezdeti tőkén lévő kockázatot minimalizálja,nem pedig a legutolsó számlaegyenleg kockázatát.Nem mindegy!Ezt én is nehezen tudtam megérteni amikor a tanítóm magyarázta,de mára kitisztult a kép.
Régi 2010-05-07, 12:00   #247 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ha jól értelmeztem ,a Péterék stratégiája is arról szól,hogy a kezdeti tőkén lévő kockázatot minimalizálja,nem pedig a legutolsó számlaegyenleg kockázatát.Nem mindegy!Ezt én is nehezen tudtam megérteni amikor a tanítóm magyarázta,de mára kitisztult a kép.
Nem jól értelmezed, ezért van a kérdésem továbbra is Péterhez. A strat alapján nem lehetne ilyen bukó, ekkora számlán, de nyilván lehet valami magyarázat, ez érdekelne, sajnos én ilyen vagyok hogy folyamataos megerősítés kell.
Régi 2010-05-07, 12:17   #248 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ha valaki 1000 usd kezdeti tőkéből 5000 usd -t csinál,akkor veszíthet 50%-ot,hiszen még maradt 100% haszon a kezdetí tőkére vetítve!Ez ilyen egyszerű!.

Ez nagyon rossz szemlélet!!!
Ha van 5000 USD-d mindegy, hogy az nagyrészt nyereség vagy sem. Az a tőkéd! Ahhoz mérten kell felvállalni a további kockázatokat. Amit írsz, annak egyenes következménye, hogy hosszú távon nem fogod tudni megtartani a nyereségeket, mert a pillanaznyi tőkéhez képest túl sokat kockáztatsz.
Régi 2010-05-07, 13:53   #249 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez nagyon rossz szemlélet!!!
Ha van 5000 USD-d mindegy, hogy az nagyrészt nyereség vagy sem. Az a tőkéd! Ahhoz mérten kell felvállalni a további kockázatokat. Amit írsz, annak egyenes következménye, hogy hosszú távon nem fogod tudni megtartani a nyereségeket, mert a pillanaznyi tőkéhez képest túl sokat kockáztatsz.
Nem figyelsz!Ha az mm felépítése olyan,amit Te említesz,az 5000 usd-s tőke létre sem jön,tehát nem létezik(pár nap alatt 1000 usd-ből).Erről beszélek!A nyereséget készpénznek vesszük és természetesnek,a kockázat már nem tetszik?Ne álmodj 1000 usd-ből pár nap alatt 5000 usd-s számlát kockázat nélkül! De ha van kockázat,azt lehet minimalizálni.Olyan hogy helyes mm nem létezik!Azért nem,mert az a stratégiától függ,attól,ki milyen módon akar tőkét építeni.Olyan mm létezik még amit sokan használnak.Olyan is,melyet kevesen használnak.Hogy melyik a jobb??Kinek ez,kinek az.Egyén,és stratégia függő.
Rengeteg mm sytem van!
Régi 2010-05-07, 14:06   #250 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Nem figyelsz!Ha az mm felépítése olyan,amit Te említesz,az 5000 usd-s tőke létre sem jön,tehát nem létezik(pár nap alatt 1000 usd-ből).Erről beszélek!A nyereséget készpénznek vesszük és természetesnek,a kockázat már nem tetszik?Ne álmodj 1000 usd-ből pár nap alatt 5000 usd-s számlát kockázat nélkül! De ha van kockázat,azt lehet minimalizálni.Olyan hogy helyes mm nem létezik!Azért nem,mert az a stratégiától függ,attól,ki milyen módon akar tőkét építeni.Olyan mm létezik még amit sokan használnak.Olyan is,melyet kevesen használnak.Hogy melyik a jobb??Kinek ez,kinek az.Egyén,és stratégia függő.
Rengeteg mm sytem van!
Azt magyarázd már el hogy jön ez a téma ide? Senki nem beszélt F.egyetemmel kapcsolatban itt ilyenről.
Válaszol

Címkék
devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 17:05 , a GMT +1 időzóna szerint.