| Tőzsde Fórum |
|
|
#3751 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 150
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
Nekem a videókból úgy tűnt, hogy nem igazán várja a sült galambot. |
|
|
|
|
|
|
#3755 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
P4 long = az esés végén lévő legalacsonyabban lévő gyertya, legmagasabb pontjának törése? Megpróbáltam színekkel jelölni a szignálokat. Jól értelmezem? És jól látom, hogy a P1 szignál kb ugyan az, mint a P4? |
|
|
|
|
|
|
#3756 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 70
Idézet:
Nalam igy nez ki az eurusd,(h4-h1ben kereskedem).Csokkeno csucsok,emelkedo volgyek ,egy beszukulo csatornaban.Ha megnezed a chartot nem igazan adott lehetoseget poziepitos strategiara az elmult idoszakban.Erre szoktak mondani,ha nem szep a chart,keress olyat aminel ranezesre el tudod donteni,hogy merre kereskedj,es szep trendszeru mozgasokat latsz benne.Pl mostansag talan az usdchf konnyebben kereskedheto,mint az eurusd...vagy ha ranezel az eurchf-re ,egyszerre el tudod donteni hogy milyen iranyba keresd a beszallot...
|
|
|
|
|
|
|
#3757 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Napos charton valóban már látom ezt a szűkülő csatornát, viszont H4-ben nálam határozottan esik (na de ezt én látom, ami ugye nem számít )USD/CHF és EUR/CHF párokat meg H1-ben bambultam és ott szanaszét van ![]() Most legalábbis még ezt látom , de lesz ez jobb is, ha meg nem akkor nem lesz éles számla. Annyira kezdő vagyok, hogy azt sem tudtam egyelőre eldönteni, hogy melyik charton próbálkozzam. A stop elhelyezése meg a másik probléma. Én nem tagadom, béna vagyok egyelőre, de talán az augusztusi tanfolyamon majd "felkapcsolják a villanyt". PL: EUR/USD 2010. szeptemberétől 1 hónapig olyan szépen hasított, hogy talán még én is le tudtam volna kereskedni ![]() A legnagyobb gáz, hogy nem tudom eldönteni, hogy ha pl. egy trend fordul, akkor mikor szállhatok be, mert ha beszállnék, akkor mindenki azt mondani, hogy csak vissza teszt, nem trendforduló. Ennek is még tisztulnia kell..., mert mire észreveszem, hogy trendforduló, addigra vége. Na mindegy... majd csak átlátom a dolgokat, meg hát mit várhatok... 1,5 hónapja néztem először chartra. |
|
|
|
|
|
|
#3758 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
"Annyira kezdő vagyok, hogy azt sem tudtam egyelőre eldönteni, hogy melyik charton próbálkozzam."
azon kell tradelni, amelyik szép. ránézel és 2 másodpercen belül megtudod mondani, hogy milyen trend van. ha már gondolkodni kell a trenden, akkor hagyni kell azt az instrumentumot. ez szép:
|
|
|
|
|
|
#3759 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez EUR/USD ha jól látom H1-ben. Nem úgy értem, hogy nem tudom eldönteni melyik instrumentum chartján próbálkozzam, hanem, hogy melyik időperiódusban (vagy nem tudom mi a pontos megnevezése). Tehát, hogy H1-H4-D1... vagy mit vegyek alapul. Pl. Ha ránézek EUR/USD chartra D1-ben akkor emelkedik, ha ránézek H4-ben akkor tanácstalan vagyok, ha pedig H1-ben akkor esik... Ezt kell megtanulnom... (első körben)
|
|
|
|
|
|
|
#3762 (permalink) |
|
Szenior tag
egységnyi elmozdulásnál nullába húzom. ha kialakulnak stop helyszínek, akkor húzom a stopot. de nem szívesen lépek ki. nem azért léptem be, hogy kilépjek. a veszteséges tradeket le kell zárni(ha eléri a stopot - a stop negatív irányba módosítani nem szabad).
úgy is lesz jó sok vesztes pozi. a nyereséges tradeket meg nem szabad lezárni. hadd menjen, amíg csak lehet. |
|
|
|
|
|
#3763 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha egységnyit mozdul az ár és már BE-ben van a stop, de megfordul és kiüt, viszont nem töri a trendet, akkor új pozit veszel fel szívfájdalom nélkül? Tehát ilyen esetekben az a cél, hogy nullában legyen a stop? Gondolom az a legszarabb érzés, amikor lemegy a monitorról a grafikon egy short pozinál, majd egy hirtelen fordulat után nullában kiütött a stop... Nem lehet ezt ésszerűen követni? Pl. H1-en mondjuk 100 pip-es csúszó stopal? Mondjuk van egy pozi és már nullában van a stop, de leesik a pozitól 200 pip-et, viszont nem alakul ki újabb szignál, akkor sem lehet mondjuk 100 pip pluszba tenni a stopot? |
|
|
|
|
|
|
#3764 (permalink) |
|
Szenior tag
sokféleképpen ki lehet lépni. ez mindenki maga dönti el, hogy mennyit bír vissza adni a piacnak. függ a kockázatkezelési rendszeredtől,psziché..stb.
mindenki a saját szabályrendszere alapján lép be és ki a pozícióból. a szabályrendszert meg folyamatosan lehet változtatni(ha rosszak az eredmények) a több 100 tradet tartalmazó trade és mentális napló alapján. naplózott eredmények alapján tudod eldönteni, hogy min. mekkora RR az, amivel be szabad lépni a poziba. payoff ratio(min. 50 trade)*találati arány/100 = RR. szerintem türelmesen várd meg a tanfolyamot. és nézegesd az OFK-at. én már több, mint egy éve nézem és mindig van mit tanulni. amúgy látszik rajtad a lelkesedés. ez jó, mert nagy szükséged lesz rá. privbe küldök egy vagy kettő weboldal címet, mert nem akarok itt reklámot. |
|
|
|
|
|
#3765 (permalink) |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 59
Sziasztok, látom vannak még páran akiknek nincs meg mik is a szignálok definíciója pontosan. Anno végigolvastam a fórumot, összesen 1 hsz-t láttam ahol valaki erről írt, de nem említette az összeset, amit meg leírt az túl kevés info volt.
Szóval ha valamelyik fórumozótársam lenne olyan kedves, hogy elmagyarázná, esetleg képpel megfűszerezné, hálás lennék! Egyébként valószínű nem lesz ismeretlen nekem és másnak sem a szignálok többsége, csak szeretném a rend kedvéért tudni melyiknek mi a neve, és pontosan hogy néz ki az összes. Köszönöm! |
|
|
|
|
|
#3766 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#3767 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
![]() De a p4 nem világos, nem látom mi köze lenne a gyertyákhoz. A trendvonalat metszi a chart egyik majd másik irányból, ez a p4? |
|
|
|
|
|
|
#3768 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én olyan gyertyákatt kerestem, ahol a counter trendben (eső főtrend esetében) töri a legalacsonyabb pontját, mert első körben nem értettem, hogy honnan tudnám mikor van az emelkedésnek vége, de látszik, hogy nagyjából akkor amikor egy gyertya legalacsonyabb pontja elesik. Persze minél lejjebb megyek az időbeosztásban annál több a téves szignál. Én legalábbis így látom... |
|
|
|
|
|
|
#3769 (permalink) |
|
Szenior tag
"P4-RŐL, AKKOR BESZÉLHETÜNK AMIKOR A FŐTRENDDEL ELLENTÉTES IRÁNYÚ MOZGÁST VÉGEZ AZ INSTRUMENTUM, ÉS EGY JELENTŐS SZINTEN, TEHÁT ELŐZŐ SZUPPORT, VAGY RESISTANCE SZINT KÖZELÉBEN KIALAKUL A KÖVETKEZŐ HELYZET:
VAN EGY UTOLSÓ GYERTYÁNK, AMI A JELENTŐS SZINTEN, VAGY ANNAK A KÖZVETLEN KÖZELÉBEN VAN. EZ A "HIGHT ADÓ GYERTYA" ESŐ FŐTRENDBEN, VAGY "LOWT ADÓ GYERTYA" EMELKEDŐ FŐTRENDBEN. ÉRTELEM SZERŰEN EZEK A GYERTYÁK A COUNTER TREND VÉGÉN LÁTHATÓAK. AMIKOR EZ A GYERTYA MEGJELENIK, AKKOR MÉG NEM TUDOD HOGY OTT FORDULÓ LESZ, AVAGY SEM!! EZÉRT KELL A KÖVETKEZŐ GYERTYA, AMI A HIGHT ADÓNAK, VAGY A LOWT ADÓNAK AZ ALACSONY, ÉRTÉKE ALATT, VAGY FORDÍTOTT ESETBEN FELETTE ZÁR, ATTÓL FÜGGŐEN HOGY MELYIK IRÁNYBA KÉPZŐDIK A JELZÉS. ALÁBB LÁTTOK EGY PÉLDÁT ERRE: EZ EGY LEFELÉ MENŐ TREND. AZ ELŐZŐ JELENTŐS SZINTNÉL KIALAKUL EGY ZÖLD GYERTYA, AMI A "HIGH"-T ADÓ GYERTYA. AMIKOR ENNEL ELESIK A "LOW"-JA, VAGYIS A GYERTYA LEGALACSONYABB ÉRTÉKE, ÚGY HOGY A KÖVETKEZŐ GYERTYA EZ ALATT ZÁR, AKKOR MEGVAN A TRIGGER! EZ EGY SHORT JELZÉS. POZÍCIÓ NYITÁS CSAK A GYERTYAZÁRÁSKOR!!! A LÉNYEGE ENNEK A JELZÉSNEK HOGY RENDKÍVÜL ALACSONY A KOCKÁZATI SZINTJE. ENNEK A JELZÉSNEK A STOPJA, A HIHGT ADÓ GYERTYA LEGMAGASABB ÉRTÉKE FELETT VAN, LEGALÁBB 2 X SZERES SPREAD TÁVOLSÁGRA (VAGY VAN AKI AZ ATR-T HASZNÁLJA). lÁTATÓ HOGY EZ A JELZÉS LEGTÖBBSZÖR P1, VAGY P3 ELŐTT ALAKUL KI. MINDÖSSZE ELŐTTE VAN LEHETŐSÉG BESZÁLNI NÉMELY ESETBEN , KISEBB PIP ÉRTÉKŰ KOCKÁZAT MELLETT. ENNEK A TALÁLATI ARÁNYA UGYANÚGY 50-50%-ESÉLYES, SEMMI TÖBB. NEM AZT A CÉLT SZOLGÁLJA, HOGY MEGELŐZZÜK A FENTI KÉT BESZÁLLÁSI JELZÉST EZZEL A P4-ESSEL! EGYÉBIRÁNT EZ A JELZÉS KIVÁLÓAN HASZNÁLHATÓ KISZÁLLÁSRA IS CÉLÁR KÖZELÉBEN, MERT AKKOR IS EGY KORÁBBI JELENTŐS SZINT KÖZELÉBEN KELL KISZÁLLÁSI DÖNTÉST HOZNOD." http://forum.tozsde.hu/attachments/t...m-aaa-fx-2.gif |
|
|
|
|
|
#3772 (permalink) |
|
Szenior tag
Találtam egy nagyon jó kis szimulátort, ami ingyenes.
Pár napba beletelt amíg rájöttem a dolgokra, de nagyon jó. http://articles.mql4.com/301 |
|
|
|
|
|
#3773 (permalink) |
|
Szenior tag
Első tesztem...
Természetesen ez a szimulátor csak manuális kötésekre alkalmazható, NEM ROBOT. A találati arányom nem éri el még az 50/50-et sem (42,22% / 57,78%), viszont így is sikerült profitot termelnem. Minden esetben 2% kockázatot vállaltam, ami 10K$-os demo számlán 0.2-0.24 közötti kötésegységeket jelentett. Pozíciókat próbáltam építeni. A SL szintet soha nem bántottam, ha ellenem indult az ár, nem csaltam, tehát nem néztem meg előre hogy merre fog menni a trend. Elsőre nem is rossz... ![]() 2010.01.04-2010.10.08-án leállítottam, mert el kell mennem... |
|
|
|
|
|
#3776 (permalink) |
|
Szenior tag
Nem.
Általában a stopok nem haladják meg a 100 pip-et, kizárólag akkor haladhatja meg (legalábbis én ezt határoztam meg magamnak), ha már a pozícióépítés során bevállalható a nagyobb kockázat. Így nagyrészt (99%-ban) a lotméretek 0.2 Ahogy látom a tesztek során a progi nem kalkulálja a stop helyét, hanem kizárólag a tőkéhez számolja a 2% risket. Ez nem baj, jó nekem a 0.2-es lot + az a kezdetleges beszállási szabályom ami jelenleg van , de azért figyelek, számolok...Néztem, hogy a max, vagy relatív drawdawn 20% körül volt, amitól kicsit megijedtem, de rájöttem, hogy ez akkor volt, amikor 6 pozícióval voltam egy trendben és már csak erős pluszban szállhattam ki... Nagyon jó kis progi, demo számlán való kereskedés + ez szvsz sokkal jobb gyakorlati tanulást eredményez. |
|
|
|
|
|
#3777 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Csak én nem értem, vagy te "hülyeségeket" beszélsz. Kifejthetnéd részletesebben.
Idézet:
Szerk. Ezt felfogtam. Hogy lehetett a lebegő, nem realizált visszaesésed 20%, miközben állításod szerint egy erősen pluszos pozíciósorral ülsz egy trendben? |
|
|
|
|
|
|
#3778 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az első kérdésed. ahogy látom utólag sikerült megérteni. A második: Nézd meg a képet! Maximális lehívás = relatív drawdawn = ~19% Ha 6 pozival ülsz egy trendben, akkor az egyenleged ezekkel csökken, viszont a saját tőke (mivel már nem tudsz csak pluszban kiszállni) sokkal magasabb mint az egyenleg! Amíg nincsenek lezárva a pozíciók, addig ez relatív drawdawn. |
|
|
|
|
|
|
#3780 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Kockázat szerintem csak addig van, amíg a tranzakciók eredője lehet negatív. Ha ez megszűnik nem beszélhetünk tovább kockázatról, mert akkor pénzt már nem veszíthetsz. Legfeljebb elmaradt haszonról. A másikon még egy kicsit gondolkozok. Köszi. |
|
|
|
|
|
|
#3781 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Erre válaszoltam, hogy nekem szabályom, hogy csak olyan pozit veszek fel, aminek a kockázata max 100 pip, kizárólag akkor lehet "messzebb" 100 pipnél a stop, amikor már a pozícióépítés ezt lehetővé teszi. Tehát az előző pozik + egy nagyobb méretű pozi együtt, kizárólag pluszban záródhat. Igen tévesen használtam a kockázat kifejezést, javítok pozícióméretre ![]() Még kezdetleges szabályaim vannak, de ezért futtatom a teszteket, hogy tanuljak. Nagyjából így értettem... |
|
|
|
|
|
|
#3782 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 3 ![]() |
Sziasztok!
Az a problémám hogy Alparinál van számlám és az a gondom hogy nem tudok pl 0.011 és 0.019 és ilyen nem kerek számú lotokat venni! csak 0.01 ,0.02 ,0.03 .......... Ha valaki tudja megköszönném ha megosztaná velem
|
|
|
|
|
|
#3783 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Idézet:
tehat amivel Te kötsz az 1000USD nek felel meg... Az FX open 100 USD azaz 0,001 lot nak megfelelő méretet enged... |
|
|
|
|
|
|
#3786 (permalink) |
|
Szenior tag
Csak azért kérdezem, mert úgy tudom P1 szignálról akkor beszélünk, ha:
1. A fő trend ellenirányú counter trendje tört 2. A RR arány megfelelő 1. Nekem sem az irány nem egyértelmű short (sőt...) 2. Az 1.4442-es szint nagyon rossz RR arányt biztosít. Ha rosszul látom, majd megint lebuzizol, de talán túlélem...
|
|
|
|
|
|
#3787 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 224
Vitéz Uram,
nincs Elton Dzsonizás no para, ha meg eltűrőd akkor látom jó úton haladsz. Ugyanígy a piacon el kell tűrni, az olykor történő szivatást. ![]() Írtam is, hogy trend ellen. SZerintem itt az ideje, lefele menni, ugyanis görög helyzet megoldva, dollárra meg jó hírek kijőve. Plusz profit realizálás hétfőn amcsik bolondok napja+ profitrealizálás hogy jöjjenek fel Balaton Soundra. ELég indok? ![]() Na dijung disung mindenkinek jó 7véget. Éjjenek a Kínai raszták |
|
|
|
|
|
#3788 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#3789 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 19
Sziasztok. Ha lehet, élesben kereskedő (de mindenkép' gyakorlott) fórumosokat kérdeznék: hogyan kezelitek a korreláló devizákat, vagy akár az EUR/USD és a vele hasonlóan mozgó DAX, vagy arany, olaj stb. CFD-ket. Én szorongva longolok be egy emelkedő EUR/USD kereszt mellett pl. a DAX.I-re. Pedig legutóbb rendesen kerestem volna rajtuk.
Vélemény? |
|
|
|
|
|
#3790 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#3791 (permalink) |
|
Tag
Vannak itt egyébként, akik élesben, sikeresen kereskednek a forexegyetemes technikákkal? Nem kételkedésből kérdezem, nekem a demon jól működik.
Csak érdekel, hogy a fórumozóknak hogy megy a valódi pénzes kereskedés. Pl hány százalékot kerestek egy hónapban áltlagosan, vannak-e hosszú veszteséges periódusok stb. |
|
|
|
|
|
#3792 (permalink) |
|
Szenior tag
Nagyon láma kérdésem van...
![]() Pár videót megnéztem és mindenhol más rövidítést látok az intsrumentummal kapcsolatban, DAX, olaj, arany kapcsán. Én ezeket látom az MT4-ben: DAX30 #QMQ1 GOLD A videókban ezen istrumentumok kapcsán egész más megnevezést láttam... |
|
|
|
|
|
#3794 (permalink) |
|
Szenior tag
Az a kérdés amit feltettem.
Pl. néztem egy Pintér P. féle videót, ahol az arany XAU/USD, nálam ilyen nincs is, csak annyi, hogy GOLD. A megbízás ablakban pedig azt látom, hogy "GOLD, gold Spot (100oz)" Olaj esetében ugyan ilyen eltéréseket látok, most nem találom azt a videót, ahol az olajjal kereskedik valaki, de egész más volt a rövidítése, mint amit én látok. Én ezt látom: "#QMQ1, August 2011 Mini Light, Sweet Crude Oil Future (5$)" A kezdők hol tudnak utána nézni, hogy tulajdonképpen mi micsoda? A devizapárok esetében ez egyértelmű, de a többinél (nekem) nem az. |
|
|
|
|
|
#3795 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 135
Hírnév szint: 4 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#3796 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Hahó! Régen jártam erre.
Mostanság, nyáron éppen sok a meló, nyaralás, hobbi szabadidő, stb, nincs időm forexelni. Tud valaki ennek a használatáról valami segítséget adni? (magyarul) Idézet:
Köszi! OAndorka
|
|
|
|
|
#3797 (permalink) | ||
|
Tag
Összes hozzászólás: 50
Idézet:
Idézet:
http://www.tradingsystemforex.com Erről én is szívesen vennék némi plusz infót. Nekem jó angolul is, de az oldal nekem nem túl egyértelmű, hogy mit kéne csinálnom, hogy hozzájussak a backteszthez. Enko, hogyan készítetted a végén ezt a kimutatást az egészől, Bár még nem próbálgattam sokat, de ez a teszt nekem is megfelelne. Csak jó lenne tudnom hogy hoztad elő azt a kimutatást, ami a csatolt képen van. Köszi! |
||
|
|
|
|
|
#3799 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Addig oké, hogy a ZIP-et kibontom a script-ek közé:
http://www.tradingsystemforex.com/sc...simulator.html. Aztán onnan hogyan tovább. Még soha nem használtam script-et.
|
|
|
|
#3800 (permalink) |
|
Szenior tag
Nem igazán értem melyik szimulátorra gondoltok, mert nekem csak egy főoldal jön be, amit linkeltél.
Amit én használok Vhands trade a neve. Fentebb linkeltem hol lehet letölteni. Lehet pozit építeni, stopot módosítani, fix lottal kötni, vagy meg lehet adni, hogy hány %-ot kockáztasson (ezt én nem használom, mert csak a tőke alapján határozza meg a lotméretet, a stopot nem veszi figyelembe). Tehát ugyan úgy számolok mintha élesben kereskednék. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|