Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Tőzsdei képzések

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-06-01, 15:10   #351 (permalink)
Szenior tag

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3
calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nahát Lui nem hittem volna, hogy ilyesmire vetemedsz! Te és az egypercezés...
Ki tudja, még az is kiderülhet, hogy Bollingertől SAR-en át az Ichimokuig minden indikátor ott nyüzsög a grafikonodon.
calen nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-01, 16:00   #352 (permalink)
Szenior tag

Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Tibit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
csabyke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Agresszív 1 perces trade az üzlettárástól
http://tozsdetanfolyam.hu/trade09_29

És van benne bukós trade, bár a mérleg plusszos!
Ezt még nem is láttam,köszi.
Azt az 54ezres számlát én hamar lenulláznám egypercesen
Tibit nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-06-01, 16:20   #353 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kipróbáltam ma reggel demon az egypercezést, persze hogy "brutál" nyerő lett

Nekem kezelhetőnek tűnt a helyzet, szinte ugyan az volt a kiinduló szitu mint a videon, csak épp letörés lett belőle. Ma reggel eurusd-n 1,2238-on nyílt az első, négy pozi lett belőle, utánna már nem bűvítettem, mert élseben is elkezdtem, csak a stoppot figyeltem 1,2155-ig tudtam húzni 4*68 pip nyerő lett így a vége.
Az éles pozit nullában stopoltam, és kicsukott, ment annyit mint amekkora a stop volt, akkor húztam nullába. Volt egy elejtett félmondat a videoban arról, hogy két pozival kellett volna indítani. Én meg pont hallottam egy olyan strat-ról amiben 2pozi indítás, és amikor annyit megy jó irányba az árfolyam amekkora a stop, akkor az egyiket zárni, a másikat nullába húzni.

Viszont érdekes, hogy óráson nem merem még mindíg nyitni a tanultakat, M1-en igen Talán az zavar a legjobban, hogy lehet órák, napok telnek el mire eredmény lesz, és ha negatív, az zavarna csak igazán

Pedig a nevemben az ST a SwingTrader rövidítése akar lenni, nem pedig az amire sokan gondolnak. Volt egy DtLui is (tőzsdemágus versenyen indultam két névvel pár éve) de azt el is hagytam.
Én is próbáltam 5percesen,de számomra még nem sok értelme volt:kevés az idő a veszteség feldolgozásához,még akkor is ha a lot ugyanannyi mint óráson.Egy idő múlva idegroncs lennék!Óráson belefér 1-2nap alatt a veszteség mértéke.
Régi 2010-06-01, 18:34   #354 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nahát Lui nem hittem volna, hogy ilyesmire vetemedsz! Te és az egypercezés...
Ki tudja, még az is kiderülhet, hogy Bollingertől SAR-en át az Ichimokuig minden indikátor ott nyüzsög a grafikonodon.
Szia Calen
Semmi indikátor, tök fölösleges, lassan P1,2,3,4 hívő leszek teljesen.
Ma volt az első éles napom, érdekesség hogy fölfelele már élesben benne voltam EU-ban, de ki-be ugráltam, még tartok azért az egypercezéstől, mert Péterék nagyon óvtak mindenkit tőle, de remélem csak a tempo miatt, nem tudom mennyire volt szerencsés ezt a le-föl trendelést kifogna ma. Lelkileg fel tudja pörgetni az embert. Szóval igykeszem, igyekszem.
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-01, 18:38   #355 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Tibit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én is próbáltam 5percesen,de számomra még nem sok értelme volt:kevés az idő a veszteség feldolgozásához,még akkor is ha a lot ugyanannyi mint óráson.Egy idő múlva idegroncs lennék!Óráson belefér 1-2nap alatt a veszteség mértéke.
Én itt nem adok 2%-ot a piacnak, talán felet sem, így nincs lelki teher, és ha itt is működnie kell akkor jó lesz, a tempo mint írtam nem zavar még M1-en sem, ha csak erre kell figyelnem. Fárasztó az biztos, meg adrenalin növelő, legalábbis így az elején.
Régi 2010-06-01, 18:45   #356 (permalink)
Tag

Porter logója

Hely: London
Összes hozzászólás: 52
Porter a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Én itt nem adok 2%-ot a piacnak, talán felet sem, így nincs lelki teher, és ha itt is működnie kell akkor jó lesz, a tempo mint írtam nem zavar még M1-en sem, ha csak erre kell figyelnem. Fárasztó az biztos, meg adrenalin növelő, legalábbis így az elején.
Szia,
feltudnal tenni egy chartot a reggeli tredrol, had tanuljunk konnyebben.

koszi
Régi 2010-06-01, 20:02   #357 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Hogy lehet-e tanulni belőle majd eldöntitek, a pirosakat élőben követtem és léptem volna, a sárgákat utólag rajzoltam be, nyilak belépés, vonalak stopszintek:
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-100601eurusd_m1.png  
Régi 2010-06-02, 07:45   #358 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Ahány trader annyi szokás!
Régi 2010-06-02, 08:08   #359 (permalink)
Szenior tag

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.calen már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Szia Calen
Semmi indikátor, tök fölösleges, lassan P1,2,3,4 hívő leszek teljesen.
Ma volt az első éles napom, érdekesség hogy fölfelele már élesben benne voltam EU-ban, de ki-be ugráltam, még tartok azért az egypercezéstől, mert Péterék nagyon óvtak mindenkit tőle, de remélem csak a tempo miatt, nem tudom mennyire volt szerencsés ezt a le-föl trendelést kifogna ma. Lelkileg fel tudja pörgetni az embert. Szóval igykeszem, igyekszem.
Mi az a P1,2,3,4?
A tegnapi napomra én se vagyok büszke. AUD/USD-n volt egy reggeli shortom M5-ön és az első szembeforduló gyertyára zártam, ahogy előre meghatároztam (nem tetszett a setup). Utána meg kihagytam az EUR/USD negyedóráson a haramit, mert betojtam... Szóval mostanában ilyenektől megyek a falnak. De már reggel éreztem, hogy szétcsúsztam agyilag, úgyhogy inkább féket tettem magamra. Az ilyen szar időjárás eléggé szét tud csapni engem.
Az AUD/USD-n kívül XAU/USD-ből jött egy kis pénz tegnap, zárult a hétfői longom.
Az egypercezés lehetőségéért irigyellek, nálam a spread csak M5-ig enged.
calen nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-02, 08:20   #360 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mi az a P1,2,3,4?
Az egypercezés lehetőségéért irigyellek, nálam a spread csak M5-ig enged.
P1234 forexegyetemes signálok elnevezése, itt is kiderült már többször talán, hogy mi micsoda, de indexfórumon is.

EURUSD 2pip, nem extra kicsi a spread
Régi 2010-06-02, 15:28   #361 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 87
prepszi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok! Milyen szoftverrel lehet ilyen rajzokat csinálni a csartokba? meg huzogatni ilyen stopszinteket meg ilyesmi?
prepszi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-02, 16:04   #362 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
prepszi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok! Milyen szoftverrel lehet ilyen rajzokat csinálni a csartokba? meg huzogatni ilyen stopszinteket meg ilyesmi?
A metatrader 4 is jó rá.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-02, 19:27   #363 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

azt probálgatom de mégse tudok rajta semmi ilyesmit csinálni mint pl ezen a videon: http://www.youtube.com/watch?v=-kbCV...os=3sdx8Tey2Mo

és nem is igy néz ki...
Régi 2010-06-02, 19:37   #364 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
azt probálgatom de mégse tudok rajta semmi ilyesmit csinálni mint pl ezen a videon: http://www.youtube.com/watch?v=-kbCV...os=3sdx8Tey2Mo

és nem is igy néz ki...
videot nem tudsz, vagy nyilat rajzolni?
Régi 2010-06-03, 01:10   #365 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

nyilat rajzolni! vagy egy rövid vonalat. csak végtelen egyeneseket tudok rakni ha trendvonalat akarok. és a felület sem úgy néz ki nálam mint azon a videon.
Régi 2010-06-03, 05:17   #366 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 30
GG_FOREX már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.GG_FOREX már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
nyilat rajzolni! vagy egy rövid vonalat. csak végtelen egyeneseket tudok rakni ha trendvonalat akarok. és a felület sem úgy néz ki nálam mint azon a videon.
Trendline tulajdonságok - változók - sugár elől vedd ki a pipát és akkor szakaszt tudsz rajzolni.
Régi 2010-06-03, 07:43   #367 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Felület(grafikon): jobb gomb- tulajdonságok- általános. A bal oldali oszlopot tuningoljuk. Itt a "gyertyák" legyen bejelölve.
Alatta OLHC megjelenítése kivételével minden pipát szedj ki.

Majd a színek fülre kattintva beállítod a színeket.
Ha végeztél. Akkor a mintáknál (felső menüsor "minták") mentsd el. És ha új grafikont nyitsz meg, akkor innen betöltöd.
Ui.: ha még lesz kérdésed, szerintem nyiss egy meta topikot.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-03, 09:33   #368 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 91
fxkred a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Itt van két sablon fájl, az egyik neve "fehér" fehér háttéren mutatja a gyertyákat, a másik az eredeti állapot visszaállítása "Ures".

a Program files\ meta neved\templates mappába másold be őket , újrainditás meta, majd kiválasztod a kivánt grafra.

Rövid trendvonal: Trendvonal ikon, rárakod a grafra.
2. dupla kattintással kiválasztod, jobb egér gomb, felugró menüből Trendline tulajdonságok parancs.
3. Katt a változók fül-re, majd a SUGÁR kiválasztó négyzetből a pipát szedd ki. és lesz rövid vonalad.
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: zip templates.zip (1,0 KB, 47 olvasás)
fxkred nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-03, 11:08   #369 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Köszönöm a válaszokat!
Régi 2010-06-03, 12:09   #370 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 77
csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.csabyke már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

forexegyetem-eurjpyh4_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Érdemes lehet figyelni
H4en elég jó SLnek igérkezik

SL: kb. 114
Cél: kb: 110
Ami alatt már alázárt nálam: 113,30

Szóval szerintem ez jó kis RISK

EUR gyengül
JEN pedig erősödik trend szerint, ha USD JPY párra nézünk D1 W1 M1 távon, tehát ez azt jelenti, hogy a JEN még a dodóhoz képest is erősödő fázisban van
AKkor pedig az EURhoz aztán végképp jónak kell lennie
JEN USD-ben is van most egy kis oldalazás szerűség, szóval ha a JEN megindul, akkor lehet itt még nagy rally a linkelt párban lefelé

VÉLEMÉNYEKET várok
Ki hogylátja

Ki rajzolta volna másképpen

Nálam még 2 óra gyertyazárásig
(Ezen hozzászólásomat más fórumokba is beszúrtam...)
csabyke nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-03, 12:48   #371 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

"VÉLEMÉNYEKET várok
Ki hogylátja"

Én is így látom,H1-en is jó lesz.
Régi 2010-06-03, 13:04   #372 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.Gio már nem kispályás.
Alapbeállítás

inkább ide: Célkeresztben +
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-03, 13:38   #373 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
csabyke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Csatolás 512
Érdemes lehet figyelni
H4en elég jó SLnek igérkezik

SL: kb. 114
Cél: kb: 110
Ami alatt már alázárt nálam: 113,30

Szóval szerintem ez jó kis RISK

EUR gyengül
JEN pedig erősödik trend szerint, ha USD JPY párra nézünk D1 W1 M1 távon, tehát ez azt jelenti, hogy a JEN még a dodóhoz képest is erősödő fázisban van
AKkor pedig az EURhoz aztán végképp jónak kell lennie
JEN USD-ben is van most egy kis oldalazás szerűség, szóval ha a JEN megindul, akkor lehet itt még nagy rally a linkelt párban lefelé

VÉLEMÉNYEKET várok
Ki hogylátja

Ki rajzolta volna másképpen

Nálam még 2 óra gyertyazárásig
(Ezen hozzászólásomat más fórumokba is beszúrtam...)
Ide írom a véleményem, de szerintem a kérdésnek máshol jobb helye lenne és talán egyikünk sem sértődne meg, ha Harzol áthelyezné.

Csak azt fűzném hozzá. hogy én is figyelgetem és a célárat kicsit szolidabban képzelném el, hisz a counter trend nem az eddigi esés mélypontjáról indult, így ha azt is figyelembe vesszük akkor nem egy vízszintes támaszt kapunk. Én inkább ahhoz igazodom. Rakok fel képet, ami órás graf. de ez szépen látszik 4H is.
Gio
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-eurjpy.gif  
Régi 2010-06-03, 13:45   #374 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás EJ

EJ 113,30-as szint nálam hetesen egy letört szint ami fölé csak fölé tudott ma szúrni, még egy pont a trade mellett, ha alá zár.
Régi 2010-06-03, 18:15   #375 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Sikerült délután folyamán 5 szintes kis pozit építeni EU percesben, a mellékelt kis videón lehet látni, hogy az AG4 EA-val milyen könnyedén lehet pozit elhelyezni és stopot huzigálni.
http://rapidshare.com/files/394880730/ag4.mp4
Régi 2010-06-03, 19:11   #376 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
fxkred eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sikerült délután folyamán 5 szintes kis pozit építeni EU percesben, a mellékelt kis videón lehet látni, hogy az AG4 EA-val milyen könnyedén lehet pozit elhelyezni és stopot huzigálni.
http://rapidshare.com/files/394880730/ag4.mp4
szerintem inkább youtube-ra, vagy indavideo-ra, ez valami borzalom, sosem tudtam megbarátkozni ezzel a rapid izével, persze ez inkább az én hibám gondolom

Grat a poziépítéshez, én már le is szoktam az M1-M5-ről, én ma nyitottam 3pozit H1-en, amiből egyet bővítettem is már, de majd kiugrik a szivem tőlük, úgy tekertem a szobabiciklit mint az állat.
Régi 2010-06-03, 20:08   #377 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
szerintem inkább youtube-ra, vagy indavideo-ra, ez valami borzalom, sosem tudtam megbarátkozni ezzel a rapid izével, persze ez inkább az én hibám gondolom
Most hogy már van nagy felbontású videó is a tjúbon, lehet van értelme rövideket odatenni, az biztos hogy nem olyan munkás. Meg is kísérlem.

A másik dolog, hogy a Tőzsdei Elemző programok / Metatrader 4 téma alatt folytatom az AG4 -ben felfedezett tulajdonságok bemutatását, akit érdekel ott találja meg.
Régi 2010-06-03, 20:23   #378 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Közben sikerült feltennem a Youtube-ra, egyenlőre nagyon gyér a minősége de feldolgozás alatt áll. Pont a lényeget nem látni, remélem megjelenik a 720p-s lehetőség is.

http://www.youtube.com/watch?v=DvZJIfpzAZo
Régi 2010-06-07, 22:52   #379 (permalink)
Új tag

k-kris logója

Hely: szerbia, subotica
Összes hozzászólás: 25
Hírnév szint: 2
k-kris a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül k-kris részére
Post eur-jpy es xag-usd láncüzletek

Üdvözlök minden tradert ezen a fórumon.

Még eléggé újonc vagyok itt a fórumon eddig csak olvasgattam a hozzászólásokat.

Múlt héten sikerült lekereskednem az eur-jpy esését kb 5 pozícióval, készítettem
róla egy képet és ezt szeretném ha véleményeznétek.

Remélem a Pintér Péter is tud majd rávetni egy pillantást.

Voltam elég sok webináron igyenesen és 10 fizetősön is.

Nagyon sokat segitettek nekem ezek a webinárok, csak dicsérni tudom őket és a munkájukat.

Nagyon örülök hogy beléjük botlottam az életem során.
Valószínű hogy már rég abbahagytam volna az egészet ha ők nincsenek és nem öntenek belém egy kis lelket,a webinárok alklamával.

Sajnos az álamkassza kiürült és nem tudok ott lenni a webinárokon, hétről hétre.
De most elhatároztam, hogy gyűjteni fogok a FOREXEGYETEM tanfolyamára, talán a télire össze is jön.
Addig meg kereskedek a 100 eurós mikro számlámon.

Péter úgy ismer hogy a " 100 eurós - Kósa Krisztián "

Kb. 2009 novemberében ismerkedtem meg elősször evvel a területtel.
Az élő kis számlámmal kb 15 hete kereskedek. És nagyjából nullán vagyok, nem veszett el a számlám még közel 200 kereskedés után sem.
van még bőven mit tanulnom.

A problémám legnagyobb részben hogy a kiinduló egy egységnyi kockázatomat sokszor elveszi a piac, mert a meló miatt nem tudom időben elvágni a veszteségemet, vagy ha pozíció építés lehetősége van sokszor azt is lekésem, vagy a pozíció nyitásokat. Nagyjából evvel tudom magyarázni ezt az állapotot.
A brókernek már megkerestem a számlám értékét. Nekem meg semmi.
A kockázat az 1 szazalek altalaban, szivesebben hasznalnak 0,5 szazalekot, de ehhez meg piciny a szamlam.

En szemely szerint csak a pozició építésben látom a kiutat, CSAK EBBEN VAN A PÉNZ.

A múlt héten is elég sok hüjeség ellenére pozitívban zártam a hetet. Erővel arannyal akarok tradelni mindíg. es ez miatt buktam a mult heten kozel 2 szazalekot. a 1 szazalek
megengedett helyett. de a vege jo lett a hetnek es pozitiv 3 szazalekot csinaltam. kozel 30 kereskedesem volt.

De persze már párszor felvílágosított a Péter ,hogy 100 eurós számlát lehetetlen megtartani.
Hát ez nekem úgyahogy sikerült, de nem tudtam sokat előre lépni vele.

csabyke, hozzászólásait nézegettem és látom ő is gyűri a videóit, újra és újra megnézi, ahogy én is.
E tekintetben osztom a véleményét.

Hát röviden most csak ennyit írok elsőre
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-newname_0001.jpg   forexegyetem-newnam2.jpg  
k-kris nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-08, 07:17   #380 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
k-kris eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
En szemely szerint csak a pozició építésben látom a kiutat, CSAK EBBEN VAN A PÉNZ.

Üdv a fórumon! Nem akarom elvenni Pétertől a lehetőséget, hogy reagáljon a pozícióépítéses képeidre ezért én csak erre az egy kijelentésre reagálok!

Elhiszed, hogy ez éppen olyan kizárólagosságot követelő kijelentés mint, hogy csak a TA elemzés vagy csak a fundamentális elemzés? 15 hét után, úgy hogy még csak nullában vagy (ami egyébként nem feltétlenül rossz, mert sokan ilyenkor már vaskos mínuszban vannak) ezt mire alapozod?
Régi 2010-06-08, 08:11   #381 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Egy kis technikai dilemmám adódott:
rendszeresen szívesebben lépek be egy rövid oldalazásból letörés után (P2), de sokszor nagy a gyertya H1-en, eddig mindíg megvártam a zárást, de szinte mindíg volt visszateszt, meg oldalazás, meg minden, szóval elég sokat kellett dekkolnom mínuszos poziban ücsörögve, azután vagy tovább ment vagy nem. Lehet nem kéne gyertyazárást várni, vagy csak M15-ön, vagy inkább P1-re nyitni, esetleg P3-ra, de ezekre nem annyira merek, mert félek, hogy túl korán húzom be az ellentrend vonalat amit törni kéne...
Régi 2010-06-08, 09:16   #382 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:

Múlt héten sikerült lekereskednem az eur-jpy esését kb 5 pozícióval, készítettem

Nagyon sokat segitettek nekem ezek a webinárok, csak dicsérni tudom őket és a munkájukat.

Valószínű hogy már rég abbahagytam volna az egészet ha ők nincsenek és nem öntenek belém egy kis lelket,a webinárok alklamával.

Sajnos az álamkassza kiürült és nem tudok ott lenni a webinárokon, hétről hétre.
De most elhatároztam, hogy gyűjteni fogok a FOREXEGYETEM tanfolyamára, talán a télire össze is jön.

Az élő kis számlámmal kb 15 hete kereskedek. És nagyjából nullán vagyok, nem veszett el a számlám még közel 200 kereskedés után sem.

A problémám legnagyobb részben hogy a kiinduló egy egységnyi kockázatomat sokszor elveszi a piac, mert a meló miatt nem tudom időben elvágni a veszteségemet, vagy ha pozíció építés lehetősége van sokszor azt is lekésem, vagy a pozíció nyitásokat. Nagyjából evvel tudom magyarázni ezt az állapotot.
A kockázat az 1 szazalek altalaban, szivesebben hasznalnak 0,5 szazalekot, de ehhez meg piciny a szamlam.

A múlt héten is elég sok hüjeség ellenére pozitívban zártam a hetet. Erővel arannyal akarok tradelni mindíg. es ez miatt buktam a mult heten kozel 2 szazalekot. a 1 szazalek
megengedett helyett. de a vege jo lett a hetnek es pozitiv 3 szazalekot csinaltam. kozel 30 kereskedesem volt.

De persze már párszor felvílágosított a Péter ,hogy 100 eurós számlát lehetetlen megtartani.

csabyke, hozzászólásait nézegettem és látom ő is gyűri a videóit, újra és újra megnézi, ahogy én is.

Üdv minden kollégának!
Most haza jöttem kicsit pihenni,van egy kis időm irogatni néha.
Örülök annak,hogy sok ember számára pozitiv a tapasztalat P.Péterrel kapcsolatban,mivel már a szememre vetették,hogy felelőtlen voltam,amikor pozitiv előjellel irtam róla a legelsők közt.(vagyis inkább fogalmaznék úgy,hogy "nem negatív előjellel"írtam).
Szóval örülök.
Azt azért nem mondanám hogy csak ebben a pénz.Ez badarság.Mint ahogy az is,hogy csak a TA létezik,meg az is,hogy csak a fundamentum létezik.Kéremszépen minden létezik!
A pozíció építés egy csomo psyhological csapdát kihagy,amit más stratégia nem,ezért tűnik kereskedhetőbb stratégiának.
Nagyon könnyű belépési pontokat,és rákötéseket találni meredek eső piacon,pánik idején,mint amilyen pánik van az idén eddig.A neheze majd akkor jön,amikor sehogyan se akar trend kialakulni.Akkor kell igazán elővenni a tudást,mert lehet hogy sok kezdeti kis veszteségek fognak jelentkezni sok tradernél.Remélem hogy azért nem így lesz,de csak óvatosan a lelkesedéssel,és bölcsen kereskedni!
Régi 2010-06-08, 09:21   #383 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv a fórumon! Nem akarom elvenni Pétertől a lehetőséget, hogy reagáljon a pozícióépítéses képeidre ezért én csak erre az egy kijelentésre reagálok!

Elhiszed, hogy ez éppen olyan kizárólagosságot követelő kijelentés mint, hogy csak a TA elemzés vagy csak a fundamentális elemzés? 15 hét után, úgy hogy még csak nullában vagy (ami egyébként nem feltétlenül rossz, mert sokan ilyenkor már vaskos mínuszban vannak) ezt mire alapozod?
SÍdius,én valahogy veled sosem tudok vitatkozni,csak egyet érteni.Hogy ez miért van,nem tudom.Valahogy egy páran ugyanúgy gondolkodunk az általános dolgokról a világban.
Régi 2010-06-15, 08:26   #384 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Itt a nyár, a forexegyetem innovációja :Női tőzsdetanfolyam.

http://www.noitozsdetanfolyam.hu/toz...gerosites.html

Ha hozol két barátnőt féláron mehetsz.
Nem tudom lesz-e testüreg motozás, ha nem, be lehet lógni férfiaknak is, ha vállalja az ember a tanga bevágását 3 napig. Mondjuk a bajusztól, szakálltól megszabadulni ebben a melegben talán javítja is a komfortérzetet.

Ha lebukna az ember, még mindig próbálkozhat a transzvesztitáknak tartott három napossal.
Régi 2010-06-16, 09:57   #385 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

Idézet:

...kaptam a jelzést hogy válaszolnom kell...

SZóval Krisztián.
Örülök hogy lelkes vagy, és annak is hogy tényleg csodával határos módon megvan még az a bizonyos 100.- euród.
Nem sok ilyen kezdőt láttam aki ilyen sok trade után még tudott vigyázni a pénzére, és nem bukta el.
Ez számomra tényleg csodával határos.
TAlán nem azt mondtam egyzser " hogy lehetetlen" hanem ha jól emlékszem azt mondtam hogy "szinte hihetetlen" amit csinálsz.
Látom benned a jó szándékot, és a tanulni vágyást, meg az elkötelezettséget, amik rendkívül fontos tulajdonságok.
És valljuk be hogy egyet kell értsek a többiek hzzászólásával hogy 15 hét, az nem egy nagy idő ebben a szakmában, de a tradejeid számából ítélve többet gyakorolsz az átlagnál.
Abban én sem értek egyet hogy csak a pozícióépítéssel lehet eredményeket elérni, mert annyi jó és működő stratégia van a tradeben, mint égen a csillag.
Nem a stratégián múlik a manuális trade sikere, hanem a traderen, és annak mentális felkészültségén.

A pszichocsapdákról is kicsit más a véleményem.

A pozícióépítésben semmivel nincs kevesebb pszichocsapda, mint más rendszerekben.
Mindössze ezek a csapdák alapjában véve mások, mint az egy pozis tradekben.
Én azért ezt oktatom, mert kezdőket ezzel a szemlélettel tudom a legegyszerűbbe eljuttatni arra a kereskedői szintre amelyre szükséges lenne hogy mindenki eljusson, és onnan tovább tudjon lépni, hogy megtalálja a saját stratégiáját.
(Én nem tudlak sem téged, sem mást megtanítani sikeresen tradelni. Ez a TE felelősséged.
Én mindössze a kezdeti lépésekben tudok tanácsot adni.)
Ebben kívánok neked is nagyon sok sikert!

De hogy ne megint csak az üres szavakról legyen szó, adok neked egy kézzel fogható lehetőséget, amit úgy érzem hogy te megfelelő képpen tudsz értékelni.
(bár megmondom őszintén hogy személyesen nem ismerlek, mindössze a neved, meg a 100.- eurós számla alapján tudlak némileg azonosítani)

Tehát az ajánlatom a következő:

Adok neked ajándékba 500.- usd-t a következő feltételekkel, hogy kereskedni tudj, és legyen is eredménye.
-Nyitunk neked egy számlát, ahol metatraderen tudsz kereskedni.
-Meg kell tanulnod a szoftver használatát.
-Kapsz egy félautomata kockázatkezelési segédletet a szoftverhez, aminek az általam beállított szabályrendszerét SOHA nem rúghatod fel, nem szegheted meg.
-ARANNYAL nem kereskedhetsz addig amíg a számlaösszeget meg nem dupláztad.
-Ha ez megtörtént, akkor a nyereség 80%-át visszautalod magadnak és veszel belőle azt amit nagyon szeretnél. Én nem bánom hogy mi az , nekem csak az a fontos hogy azt érezd hogy amit vettél, az annak az eredménye hogy ragaszkodtál egy szabályrendszerhez, és annak élvezed a "gyümölcsét".
-Ugyanezt a számladuplázást meg kell csinálnod mégegyszer és ezután kereskedhetsz arannyal is.
-A maximális össz kockázatod a teljes számlaösszegre vetítve 3%-nál soha nem lehet több!
-A számlád kivonatát minden hónapban el kell juttatnod hozzám.
-legalább egyszer részt kell venned a forexes tanfolyamomon, ingyenesen, hogy ne csak a videóim alapján kereskedj...

Ha elfogadod a feltételeimet, akkor indulhat a játék.

Üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-16, 10:48   #386 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Nem semmi egy Ember vagy Péter!
Már nagyon várom, hogy személyesen is megismerjelek. A juliusi forextanfolyamon végre ott leszek én is. Eddig a videóid alapján próbáltam a rendszert. Előző hónapban több mint 100 tradem volt, ragyogó(nekem) erdménnyel, ez a hónap viszont már 81 lezárt kereskedést tud magamögött, de ellenkező eredménnyel. Remélem a tanfolyam alatt sikerül kicsit helyretennem magamban a dolgokat, és rájönnöm a hiányosságokra.
Gio
Régi 2010-06-16, 10:50   #387 (permalink)
Szenior tag

P Péter forexegyetem logója

Összes hozzászólás: 196
P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.P Péter forexegyetem már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül P Péter forexegyetem részére
Alapbeállítás

Idézet:
Egy kis technikai dilemmám adódott:
rendszeresen szívesebben lépek be egy rövid oldalazásból letörés után (P2), de sokszor nagy a gyertya H1-en, eddig mindíg megvártam a zárást, de szinte mindíg volt visszateszt, meg oldalazás, meg minden, szóval elég sokat kellett dekkolnom mínuszos poziban ücsörögve, azután vagy tovább ment vagy nem. Lehet nem kéne gyertyazárást várni, vagy csak M15-ön, vagy inkább P1-re nyitni, esetleg P3-ra, de ezekre nem annyira merek, mert félek, hogy túl korán húzom be az ellentrend vonalat amit törni kéne...

Szia StLui,

Ahogy korábban is javasoltam az első pozíció legyen benyitva lehetőleg P1-re.
Ennek 2 oka van:
1, Nagyon közeli stop helyszín, abban az esetben ha normális méretű gyertyával alakul ki a szignál.
2, nagyon egyszerűen meghatározható az "elsődleges célár".

Általános hibák a P1-re való kötéskor:
-Nem vájuk meg a counter trend végét, mert nem azonosítható, túl korai időpontban akarjuk meghatározni a counter trend végét, tehát még nincs trend, amikor már a végét látjuk.
-rövid idősíkban is kötik sokan, ahol ennek a szignálnak nem jó a R/R-je.
-nagyobb esélyt adnak ennek a szignálnak az eredményességének, "találati arányának" mint a véletlen, tehát minden egyes tradeben többet gondolnak mint az 50%.

P2-t én a ráépítésre javaslom.
HA nagy a P2-es gyertya és nem jó a R/R, akkor pedig egyszerűen annnak a visszatesztjét kell bekötni, egy korábbi jelentős szinten, akár P4-re.

Javaslom hogy max M15-ig menj le a rövid idősíkban, és itt figyeld ezeket a szignálokat.

CSAK olyan belépésbe menj bele, aminek pontosan tudod a kilépési szintjét, és az üzlet a triggerben önállóan is megfelelő.

üdv: Péter
P Péter forexegyetem nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-16, 14:19   #388 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Na Krisztián, most Ruzsa Magdi után te is megcsinálhatod a szerencséd Kishegyesen. Becsüld meg a gesztust, szurkolunk neked, annyit még Péter hozzátehetett volna, hogy kaphatnál egy ingyen OFK tagságot is hogy tudjuk követni fejlődésed
Igazi színfoltja voltál a klubnak, reméljük hallunk rólad.
Régi 2010-06-16, 14:43   #389 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Egy kérdésem van Péterhez:
Többször hangoztatod, hogy a rendszered találati aránya <= 50%. A nullás trade-eket hová sorolod, nyerő vagy bukó? Esetleg egy harmadik kategória, amely nem része a találati arány számításnak?

Nekem ugyanis az tűnik logikusnak, hogy ha
-nyerő: aminek pozitív az eredménye
-bukó: aminek nagatív vagy 0 az eredménye.
Így könnyedén kijön, hogy egy 2 körüli pay off rario-val akár 30%-os találati arány is messze nyereséges lehet. Ráadásul a pay off ratio számításánál is jelentős, hogy a 0-ás trade hová tatozik.

Amennyiben a nullás trade (amiből nálam rengeteg van) bukónak számít, akkor viszont az 50%-os találati arány tűnik szinte elérhetetlennek. (Nem mintha elsődleges célom lenne).
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-16, 20:01   #390 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
P Péter forexegyetem eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia StLui,
.............
Köszi a segítséget, igyekszem... azóta is próbálkoztam P1 belépővel, persze, hogy túl korán húztam be a trendvonalat. Sokszor ráhúzom az órás gyertyákra, és nem várok legalább valami kicsike csúcs-völgyecskét a countertrendben.
Régi 2010-06-17, 00:07   #391 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

A melóm miatt netezni ritkán tudok, de "pihenőben" folyamatosan a gép előtt ülök és tesztelek, gyakorlok, stratégiát építek. Ritkán kereskedem. Most épp különböző trendfajtákhoz optimalizálok kiszállási sablonokat. Olyan ez mint a sakk, a piac MINDEN lépésére ,előre meg kell, hogy legyenek a kész optimalizált reakcióim. Ezen vagyok. Minden lényeges momentumban képben lenni, és kettővel előre gondolkodni. Mondhatom, hogy gyökeresen megváltozott a szemléletem. Rengeteg beszállási jelem van , de úgyis a kiszállás , az R/R és az erő iránya a lényeg. A kiszállás rengeteg kombinációban. Sok minden letisztulni látszik, egyszerűsödik... A piac nem az igazi most-az én tapasztalatommal legalábbis-, összességében nagyon kicsi pulszban tudtam hozni ezt a pár napot, inkább nullás pozik voltak. Ez is eredmény , most védekezni kell.
Szóval Péter és Gábor köszönöm szépen az elkalauzolást ebbe a kereskedési formába, szemléletmódba. Lényegében most a kockázatkezelésre edzek.

Még egy dolog van a terveim között, majd a távolabbi jövőben ,a tanfolyam után valamikor ;az Elliott Hullám Teóriát tanulni. Jelenleg csak összezavar, mert nagyon bonyolut és ,szerintem ezt csak nagy tapasztalattal érdemes használni. Persze ez csak feltevés . Még ez az elmélet van ,ami nem hagy békén ,hogy lehet valószínűségre is trédelni.
Péter, Altermann, vagy bárki aki tapasztalt tréder, van-e tapasztalatotok benne, és mi a véleményetek róla?

Sok pipet!

Fxp

ui:Hajrá Krisztián!
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-17, 08:08   #392 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Alapbeállítás

Én nem kereskedem elliot hullámokkal.Ugyanakkor szerintem ha valakinek az agya "rááll",és ügyes,akkor nyereséges lehet vele.
Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

A melóm miatt netezni ritkán tudok, de "pihenőben" folyamatosan a gép előtt ülök és tesztelek, gyakorlok, stratégiát építek. Ritkán kereskedem. Most épp különböző trendfajtákhoz optimalizálok kiszállási sablonokat. Olyan ez mint a sakk, a piac MINDEN lépésére ,előre meg kell, hogy legyenek a kész optimalizált reakcióim. Ezen vagyok. Minden lényeges momentumban képben lenni, és kettővel előre gondolkodni. Mondhatom, hogy gyökeresen megváltozott a szemléletem. Rengeteg beszállási jelem van , de úgyis a kiszállás , az R/R és az erő iránya a lényeg. A kiszállás rengeteg kombinációban. Sok minden letisztulni látszik, egyszerűsödik... A piac nem az igazi most-az én tapasztalatommal legalábbis-, összességében nagyon kicsi pulszban tudtam hozni ezt a pár napot, inkább nullás pozik voltak. Ez is eredmény , most védekezni kell.
Szóval Péter és Gábor köszönöm szépen az elkalauzolást ebbe a kereskedési formába, szemléletmódba. Lényegében most a kockázatkezelésre edzek.

Még egy dolog van a terveim között, majd a távolabbi jövőben ,a tanfolyam után valamikor ;az Elliott Hullám Teóriát tanulni. Jelenleg csak összezavar, mert nagyon bonyolut és ,szerintem ezt csak nagy tapasztalattal érdemes használni. Persze ez csak feltevés . Még ez az elmélet van ,ami nem hagy békén ,hogy lehet valószínűségre is trédelni.
Péter, Altermann, vagy bárki aki tapasztalt tréder, van-e tapasztalatotok benne, és mi a véleményetek róla?

Sok pipet!

Fxp

ui:Hajrá Krisztián!
Régi 2010-06-17, 22:41   #393 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
witmo a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:

Hol lehet 100euros számlát nyitni?
witmo nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-18, 06:40   #394 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
witmo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem 200 dolcsi minimummal tudsz nyitni ést azt faragni 100-ig
Régi 2010-06-18, 06:42   #395 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.381
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Pl. Marketiva!
Régi 2010-06-18, 07:39   #396 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Krisztián képein az Oanda látható.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-18, 08:12   #397 (permalink)
Szenior tag

fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Krisztián képein az Oanda látható.

...valóban. És az Oanda ráadásul pont az a cég, ahol igenis lehet 100 euróval kereskedni, mert a kötésegység nem minilot, nem microlot, hanem 1 egység!!!
Így a kockázat bármilyen kis számlával kezelhető. Igaz ugyan, hogy a hozam és a veszteség is csak jelképes lesz, de mégis valódi pénz.
Véleményem szerint ez sokkal jobb megoldás, mintha valaki demózna.

Jelenleg nem nyit új számlát az Oanda magyar embereknek, de a korábban nyitottakat nem piszkálja. Az egyik számlám náluk van és működik.
Régi 2010-06-18, 09:39   #398 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Pl. Marketiva!
Bizony a jó öreg marktetiva, de nagy meglepetésemre találtam egy Metás, és ráadásul Magyarországon is bejegyzett céget, annak minden előnyével (és hátrányával ), ahol szinte oandás spreadek vannak.

Admiral markets
Régi 2010-06-19, 20:32   #399 (permalink)
fxg
Új tag

Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
fxg a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
fxkred eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Bizony a jó öreg marktetiva, de nagy meglepetésemre találtam egy Metás, és ráadásul Magyarországon is bejegyzett céget, annak minden előnyével (és hátrányával ), ahol szinte oandás spreadek vannak.

Admiral markets
Az Admirral kapcsolatban milyen hátrányokra gondolsz?
fxg nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-20, 07:40   #400 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
fxg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az Admirral kapcsolatban milyen hátrányokra gondolsz?
A smile-ból ítélve szerintem az adózás
Ha külföldön nyitsz számlát, ott nem kérik el a magyar adóazonosító jelet.
Egyébként adókötelezettség itt is ott is van, csak itthon ez könnyebben érvényesíthető.
Válaszol

Címkék
devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 17:05 , a GMT +1 időzóna szerint.