| Tőzsde Fórum |
|
|
#4401 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Fél év után hasonlítsd össze az eredményeket.Magyarul teszteld a stratégiád különböző kilépési ponjainak eredményességét. A fele pozicio lezárása is jo lehet,de az csak a pszihénknek segít valójában. Ugyanannyiszor fogod elbukni a másik fél pozi plusszát,mint megnyerni mondjuk a dupláját.Az nem csodaszer,de jól esik nekünk ha látjuk hogy fut a pozicio fele.De milyen jó lenne ha az egész futna olyankor! ![]() Tudom mások másképp látják.Én viszont így gondolom.
|
|
|
|
#4402 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
)
|
|
| Hirdetések |
|
|
#4404 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Viszont én fénysebességgel tudok menni! ![]() Ő nyugodt,megfontolt,és nem tudtam kihozni a sodrából sosem! Biztos vagyok benne hogy jó trader,majd ő segít nektek higgyétek el!
|
|
|
|
#4405 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 18
Hírnév szint: 1 ![]() |
"a nyereség hatványozottan nő"
![]() Erre ne adjon pénzt senki szerintem , ez nem vezet semmi jóhoz ez a gondolat. Szerintem jobb úgy felfogni, hogy a kockázat növelésével a veszteség növekedhet. Kockázat növelés vesztes stratégia. Kockázat csökkentés nyereséges stratégia. |
|
|
|
|
|
#4406 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#4407 (permalink) |
|
Szenior tag
Negyed órája ezen gondolkozol?Vagy az értelmező szótárt böngészed?Ejh ejh ![]() Pedig a következő kérdésem az lett volna,hogy tudod-e mi az a Kereskedelmi rendszerek?És azok átlagos,és abszolút kockázata? Ha ezt mind kikerested az értelmező szótárból,és értelmezed is,akkor már rá is jöttél hogy nagy igazságot említettél,de rossz helyre válaszoltál vele!
|
|
|
#4408 (permalink) |
|
Szenior tag
Hatékony kereskedelmi rendszerek teljesítménye a kockázat növelésével hatványozottan nő!Értelem szerűen a kockázat csökkentésével az eredmény meg hatványozottan csökken.
Ez nem jelenti azt,hogy mindenki növelje a kockázatot!Akár csökkentheti is.Az ő döntése. De számoljon a következményekkel negatív/pozitiv irányba!
|
|
|
#4411 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok.Elnezest ha sokakat untatok vele,de a hatvanyokrol jutott eszembe : Amikor a nyero strategiarol van szo ,a legtobben a belepesi pontokat hiszik a mindent eldonto elemnek a rendszerben .Jo esetben kesobb rajonnek ,hogy a kilepesi pontok meg fontosabbak..Odaig mar nem biztos hogy mindenki eljut ,hogy peldaul a helyes poziciomeretezesnek mekkora szerepe van ,ha a trade-eket osszessegeben vizsgaljuk.
A belepesi pontoknal olyan helyeket keresunk ,ahol szamunkra rovid ido alatt eldol ,hogy az arfolyam arra megy ,amire "fogadtunk" ,avagy tevedtunk es kistoppolodunk..A stop helyszineket ebben a rendszerben a csucsokhoz,volgyek aljahoz,savokhoz ,szintekhez kotjuk.(Altalaban a P4-P5 belepesi jelzesek jatszhatok meg a legkisebb stop tavolsaggal) Ha ezeket a belepeseket valaki azzal a lot merettel koti ,amit megszokott ,akkor mi tortenik? Ha kistoppolodik ,akkor orul ,hogy a szokasosnal kevesebb penzt bukott a kisebb stop tavolsag miatt..ha nyerobe fordul a trade ,lehet elkonyveli maganak( jo esetben nem csak magaban ) egy ujabb sikeres trade-kent..szoval ez mindenkepp olyan kotes lesz ,ami minden esetben jo erzessel tolt el ) De aki veszi a faradsagot ,kiszamolja hogy adott esetben ,3-4-5szor akkora lotmeretet vehet fel es emellett ugyanannyi penzt kockaztat mint szokott ,az azt hiszem egy sikeres poziepites utan megtudja mi a hatvany Nem kell 10 pozit egymasra epiteni ,engem mar egy sikeres 4-5 pozis trade is elegge fel tud villanyozni ilyen esetkben Tovabbi szep napot mindenkinek !
|
|
|
|
|
|
#4412 (permalink) |
|
Szenior tag
Köszönöm FXtrader55 a "tartalmas"szakmai hozzászolásodat,bíztos sokat segítettél ezzel is az embereknek!
![]() De sajnos a "VS" nem állja meg a helyét,mert nem teljesen azonos a rendszer,és a portfolio mint tudjuk,úgyhogy nem ütközik a két elmélet.
|
|
|
#4413 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Szerintem a két nevet nem kéne egy napon említeni. |
|
|
|
|
|
|
#4414 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 235
Idézet:
tények, tények, tények azok viszont mindig hiányoznak nem elég jónak lenni, annak is kell látszani:-) egyébként, ha a bemásolt írással nagyon egyetértesz,akkor a te gondolataidat is soronként meg tudnám cáfolni:-)
|
|
|
|
#4415 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szerintem sem kéne egy lapon említeni,én nem is tettem. Szerintem hanyagoljuk a témát.
|
|
|
|
#4416 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A bemásolt írással egyet értek.Hogy megcáfolnád,vagy nem,az viszont nem érdekel.Attól én még így gondolom,meg még rajtam kívül sokan. Szerintem beszélgessünk a szakmáról,ne rólam. ![]() Ott viszont jó lenne egy két tény,vagy legalább érv a részedről.De sehol sem találom a szakmai hozzászolásodat a témához.
|
|
|
|
#4417 (permalink) |
|
Szenior tag
Innentől kezdve személyemmel kapcsolatos beírásokra sajnos nincs kedvem,sem időm foglalkozni.Megkérek mindenkit a szakmáról beszélgessünk!Köszönöm!
![]() (már csak pár napot kell kibírni velem!)
|
|
|
#4418 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szakmai dolgok: matek, valószínűség számítás, pszichookosságok, életigazságok, közhelyek. Körülbelül úgy néz ki, hogy néhány ember beszélget a maratoni távfutásról, de még egyikük sem futotta le, sőt nem is látták őket lefutni, de vannak akik szentül hisznek néhány pillanatképnek. Teljesen egyszerű. Pénzügyi stratégiákat, pénzügyi eredményekkel lehet alátámasztani. LÓVÉ:-) Ötlet, felismerés, elmélkedés, tervezés, megvalósítás, tesztelés, eredmények elemzése.
|
|
|
|
#4419 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha megkeresed életed első igazán nagy "lóvé"-ját majd,hidd el Te is hagyod a fenébe majd! ![]() Sok sikert hozzá!
|
|
|
|
#4420 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Mi a helyzet Alterman manuális stratégiájával? Aki esetleg nincs képben, erre gondoltam: http://devizatozsde.blog.hu/2009/02/...al_strategiaja (2009.02.12.) Érdemes a kommenteket is elolvasni! Azóta is sikerült évente 80-szorozni a tőkéd? Akkor ma hol is tartasz? Légyszi segíts kiszámolni, mert ekkora számot még leírva sem láttam .
|
|
|
|
|
|
|
#4421 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Vagy igen??De ha jól emlékszem FXTRADER 55 a moderátor nagyon szépen rendre utasított már ott is!!Azt is érdemes elolvasni!![]() Figyelj!!Nagyot mondok most neked!Mind elbuktam egytől egyig!!Egy árva vasam sem maradt belőle.Sőt még rá tettem egy lapáttal! Azt is elbuktam!Remélem mostmár jobban érzed magad! ![]() Mégegyszer kérdezném:valami szakmai hozzászolás?Nem megy? ![]()
|
|
|
|
#4422 (permalink) |
|
Szenior tag
Ha már felvetődött,akkor Alterman manuális stratégiáját valaki leprogramozta magának,és letesztelte.Hogy utána mi lett,nem tudom.Hogy hogyan csinálta nem tudom.Hogy nem pontos,az szinte bíztos.Ez már egy kb 6 éves stratégia.
Idézet a blogbol: "Sziasztok! Alterman volt egy kis időm és megnéztem EA-val mit is csinálna a stratégiád. Ez még csak az első verzió de át kell nézni mert a 44. és a 84. között szépen lefelezi a számlát. Az EA val 20080101-tól 20090324-ig néztem. Az eredmény 10000$ => 62762$ 1.0 lot kötéssel . Szóval ígéretes lehet. Mióta csinálod ? Mert 2008 04 és 06 között volt a 44 és a 84 közötti kötés ahol felezett . De ha lesz időm visszanézem mi is a történet." kepfeltoltes.hu/090325/alterman2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Válasz erre
|
|
|
#4423 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Próbálom akkor metaforák és hasonlatok nélkül... 1., Elméletekről vitatkozni gyakorlati tapasztalatoktól mentesen teljesen felesleges. 2., Te nem akarsz eladni nekem semmit, se tanfolyamot, se EA-t, se szignál előfizetést, így irreleváns a számlatörténeted ilyen szempontból. Ellenkező esetben viszont evidens, hiszen a két szép szemét, meggyőző marketingjét fizesse saját maga, ne én. 3., Az 1., és 2., pontokból ugyanaz következik. Okoskodni, mentális és egyéb naplókat elemezgetni teljesen felesleges, ha nincs számszerűsítve. A szemmel látható hosszabb távú eredmények támaszthatnak alá bármilyen TUDÁST. A becsatolt kép 1 perc alatt létrehozott ellenőrzött stratégia, számlaötszörözés példájára. Na és??? Holnaptól el kellene adnom EA-ként vagy tanfolyamon kellene oktatnom? Nem jelent semmit.
|
|
|
|
#4424 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Az utóbbi jó néhány hozzászólás hogy jön a Forexegyetemhez? Talán célszerűbb lenne nyitni az ilyen jellegű beszélgetésekhez egy másik topikot, esetleg privátban folytatni.
Egyébként hány napig fogjátok még oltogatni egymást? Kicsit belterjesnek érzem az egészet. U.i.: Bocs, ha valakit megbántottam. |
|
|
|
|
|
#4425 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
A forexversennyel kapcsolatban egy kérdésem. Ha egy nullába húzott stop kiütődik, akkor nem nullába kellene záródnia a trédnek? Nem a mínusz 10 USD zavar hanem az elv. Legalább is az elmúlt 2 évben nullába záródott....... ![]() http://kepfeltoltes.hu/view/111216/t...toltes.hu_.gif Ui: Azt hiszem átnézem a TADA éles számlámat is.....
|
|
|
#4427 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4428 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#4429 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4430 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 78
Chart olvasási technikában volnék kíváncsi a hivatalos forexegyetemes álláspontra, egy nagyon egyszerű dologgal kapcsolatban. Idősík mindegy az elv a fontos. Adott egy emelkedő főtrend és egy előző csúcs.
Mikor mondhatjuk el, hogy szabályosan új csúcsra ment az árfolyam? lásd képen. 1-es vagy 2-es szituáció? 1. Az árfolyam felmegy addig ahol korábban is volt, sőt kanóccal magasabbra is megy, de nem tud magasabban zárni. A következő gyertyában viszont az előző csúcshoz képest magasabban zár ugyan, de az előző kanócos gyertyatestében még benne van és itt megy új csúcsra. 2. Csak akkor számít szabályosnak, ha nemcsak az előző csúcs fölé, de ebben az esetben a korábbi gyertya kanóca fölé is zár. Köszönöm a figyelmeteket és a válaszotokat. |
|
|
|
|
|
#4431 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4432 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Eddig nem figyeltem fel erre a lehetőségre egy volatilisebb napi mozgásnál. Az is igaz, hogy alap esetben nem megyek le H1-es idősík alá! Persze volt már, hogy egy hétvégi "komolyabb" gap átugrotta a stoppomat és nagyobb veszteséggel zártam az általam meghatározottnál, de ezt bele kalkuláltam mint piaci lehetőség. Köszönöm a segítséget!!!!
|
|
|
|
#4433 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 78
Idézet:
De most nem jelentős árszint van, hanem egy közbenső szituációban. Tehát az a kérdés, hogy az 1-es vagy a 2-es szituációban mondható el, hogy valóban új csúcsra ment az ár? Esetleg tud valaki egy definíciót? |
|
|
|
|
|
|
#4434 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha szorosan a témánál maradunk, és a FE stratégiát nézzük, az nem ismer ilyen kifejezést. Konkrét szignálok teljesülését vizsgálják meghatározott körülmények közt. Ha az új gyertyának lesz egy magasabb max. ára, akkor a kanóca vége lesz az új csúcs. De ez önmagában nem sokat jelent. Mert a rákövetkező gyertya nyugodtan csinálhat ettől is magasabb csúcsot. |
|
|
|
|
|
|
#4435 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 211
Üdv
Olvastam, hogy beszéltetek itt stratégia leprogramozáshoz. Nos, ezen énis gondolkodtam. De egy gép mégis csak kockázatos lehet, hiszen az emberi tényezőt nem veszi számításba és mentális elemeket sem lehet bele beépíteni (egyelőre). Tehát a kérdésem, hogy bevállalna vki ilyet élő számlán, úgy h a pénzét egy gépre bízza? Illetve, hogy a nagy traderek, mint például Birger, használnak ilyen automatizált kereskedést? |
|
|
|
|
|
#4436 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Toronto
Összes hozzászólás: 11
Sziasztok,
Szerintem semmi sem lehetetlen. Vannak olyan periódusok, amiket egy kapott információval le lehet kereskedni. Ahol én dolgozom ott is vannak ilyen instrukciók, amiket kötelező jelleggel le kell kereskedni. A kockázat csak annak nagy aki nincsen benne. Nézzétek meg a weboldalamat: http://www.apollomoneymaker.webs.com/ |
|
|
|
|
|
#4437 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 18
Le lehet kereskedni le lehet kereskedni... egyszer le lehet másszor meg nem. A weboldaladhoz gratuláció ovuláció, de kívánom, hogy majd nehéz időszakok átvészelése után is maradj talpon és reklámozd az oldalad. Bocs nem veled van a gond, hanem velem meg a k... piaccal. Szájber lett minden tényleg minden 50% lesz. Nagy kaszinó.
|
|
|
|
|
|
#4438 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Sziasztok!
Nézegettem a neten és a http://www.hunforex.hu/strategiak/autochartist_alpari oldalon láttam ezt az autochartist nevű programot! Valaki használta már esetleg, valaki tud valamit mondani róla?? Alpari-s ügyfeleknek részére éles számlához ingyenes! |
|
|
|
|
|
#4439 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 211
Idézet:
Ja és kérdésem lenne a közzétevőhöz, hogy ki lehet e próbálni demoszámlán? mert ha tadawulhoz és mt 4 -hez van a progi akkor elvileg lehet |
|
|
|
|
|
|
#4441 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Idézet:
Én személy szerint nem nyitnék 2-ik pozit addig mig nem tudom a stopot olyan szintre rakni,hogyha ellenem megy akkor legalább nullás trade legyen belőle.Ez nálamkőbe van vésve. Üdv. |
|
|
|
|
|
|
#4442 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
jaj, de amatőr:-)
|
|
|
|
#4444 (permalink) |
|
Szenior tag
dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó hírlevele
www.tothandras.hu Rendezvények a közeljövőben mérnök informatikus (1), műhelygyakorlat (1), befektetés (1), ingatlan (1)Ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadás » Köszöntöm a karácsony és az újév közti rövid szünetben hírlevelem olvasóit! Ez úton kívánok mindenkinek boldog új évet és kívánom minden céljukhoz jussanak közelebb a csodálatos 2012-es esztendőben! És most hadd meséljek két valóban megtörtént, ugyanakkor hihetetlennek tűnő történetet. Van befektetése és érdekli mit tegyen vele? Segíthetünk » www.tothandras.hu » Ponzi tulipánjai Az első történet 1637-38-ban játszódott le Hollandiában, ahol az emberek szó szerint megőrültek a tulipánokért. Ebben az időszakban a békés hollandok hirtelen ritka tulipánhagymákat akartak venni, és az árak pár hónap alatt a háromszázszorosukra emelkedtek. Egy-egy különleges tulipánért egy szakmunkás 10 évi bérét vagy akár házat, malmot adtak. Majd az egész mánia napok alatt összeomlott, és a drága tulipánok visszatértek az eredeti árukra. Ez volt a történelem első jól dokumentált befektetési buborékja, amit aztán számtalan követett. Az akkor spekuláló hollandok jó része csődbe ment, de Hollandiában azóta is nemzeti virág a tulipán és azóta kötelező minden turistának legalább egy csomag tulipánhagymát vennie. A másik történet egy amerikai olaszról, Charles Ponziról szól. 1918-ban az USA-ban felfedezte, hogy Olaszország és az USA közt 4 szeres eltérés van a nemzetközi postautalványok árában. Erre aztán mai pénzben átszámolva 20 milliárd forintos üzletet alapított. Az emberek tódultak hozzá, mert fél év alatt megduplázta a pénzüket. Természetesen, mint minden ilyen üzlet, ez is azon alapult, hogy a kivevők pénzét az új befizetők pénzéből fizette ki. És amíg egyre többen jöttek, addig egyre jobban ment az üzlet. Majd egyszer csak egy újságcikk nyomán fordult a trend és az egész légvár összeomlott. Hat bank ment csődbe és Ponzi öt év börtönt kapott. Bár nyomorban halt meg, elnyerte a halhatatlanságot: ő lett minden piramis és pilótajáték atyja. Az angolban minden ilyet Ponzi séma néven emlegetnek azóta is. A világrekordot egyébként piramisjátékban Albánia tartja, ahol 1997-ig a nemzeti GDP 70%-át fektették be a csalóknál, és az összeomlást forradalom követte, ahol 2000 szervezőt öltek meg. Végül az ENSZ békefenntartóknak kellett rendet csinálniuk. Miért írom le mindezt? Hogy nevesünk az ostoba balekokon? Nem – manapság Magyarországon tömegesen szaladgálnak a Ponzik és mindenütt csak tulipánokat adnak-vesznek. Nézzük néhányat. Az egyik a klasszikus pilótajátékok. Az ember azt hinné, hogy mindenki tudja, hogy ez csalás (megjegyzem konkrét törvény van ellene, a BTK 299 paragrafusa szerint 3 évi börtönnel büntethető). Ennek ellenére boldog-boldogtalan szervezi. Mindössze pár százezer- millió befizetése és még egy csomó ember rábeszélése szükséges. A legmulatságosabb az volt, hogy az egyik vesztes a múltkor elmondta nekem, azért vette ki a pénzét a bankból és adta be inkább a hálózatba, mert nem bízott a bankban... Klasszikus Ponzi séma nagyon szép álruhában a Forex robotokba fektetett pénz. A Forex a különböző valuták adásvételével foglalkozó hely, ahol ma már főként számítógépprogramok adják-veszik a valutákat. A cél, hogy az árfolyammozgásokkal sok pénzt keressünk. A hiszékeny befektetőknek azt ajánlják, hogy az ilyen szuper robotnál forgattassák a pénzüket, ami legalább évente duplázza a pénzüket. Ha jól megvakarjuk a dolgot, ezek a robotok igazából a jövőt akarják meglátni. Hm. Ezzel az erővel a jövő heti lottó ötöst is megjósolhatnánk. Természetesen még senki sem látott olyan programot, ami folyamatosan és biztonságosan pénzt termel. Még a bankok szakemberei is rendszeresen lenullázzák az ilyen ügyletekben a pénzt. Persze igazából a Forex robot csak mese – a kasszánál Ponzi ül. (Megkérdeztem az egyik ismerősömet aki valóban ilyen ügyletekkel foglalkozik egy nagybanknál. Ő csak ennyit kérdezett: ha tényleg lenne ilyen gépünk, akkor nem mi használnánk a saját pénzünk fialtatására? Egyébként meg ilyen csodamasinák nincsenek.) Aztán ott vannak a Carbon Creditek. Nehéz eldönteni, hogy tulipánról vagy Ponziról van szó, én az utóbbi mellé raknám a voksom. (Bár megjegyzem annak idején Ponzi 500 dollárra perelte az egyik szakértőt, aki kimutatta a csalását – és meg is nyerte.) A történet itt csodás (megjegyzem Ponziknak MINDIG remek történeteik vannak...) A Föld felmelegedése elleni küzdelemben vezették be az országok közt a széndioxid kibocsátási kvótákat. A rendszer szerint magánemberként is ilyenekbe fektethetünk és hogy-hogy nem az árfolyamok folyamatosan és rohamosan emelkednek. Igazából nem a kvótákba csak ennek az ígérvényébe – de akkor is milyen remek dolog ez, munka nélkül mennyit lehet keresni. Természetesen a végén mindenki elveszti a pénzét – még szerencse, hogy Magyarország nem Albánia és nem szokták tömegesen felakasztani a szervezőket. Megjegyzem a PSZAF ismét nem áll a helyzet magaslatán, hasonlóan, mint korábban Tribuszerné, a Baumag vagy az Il Ferro kapcsán... Aztán persze virágzanak klasszikus tulipánok is. Az elmúlt évtized bővelkedett a lufi jellegű befektetésekben. Először a technológiai, majd a dotkom lufi, ezt követte az ingatlan és most éppen az arany tűnik nagyon lufi jellegű befektetésnek. Lufik mindig is lesznek, mert az emberek velük született ösztönös mohóságán, mint a meleg trágyán tenyésznek. Amikor egy befektetés árfolyama elindul felfelé, az emberek elkezdenek tódulni és egyre feljebb, és feljebb verik az árfolyamot. Aztán elérkezik a pont, ahol már nincs tovább – és akkor az árfolyamok lezuhannak. Az okosak addigra már kiszálltak, a még okosabbak meg bele sem szálltak. Nagyon érdekes, hogy több befektetés-pszichológus történelmileg végignézte, hogy időszakonként milyen az egyes befektetés fajtáknál a közvélekedés a biztonságról és aztán milyen lesz a valódi biztonságuk. Az eredmények azt mutatják, hogy a később teljesen biztonságosnak bizonyuló befektetéseket általában bizonytalannak tartják az adott korban, míg a később teljesen bizonytalannak bizonyult dolgokat teljesen biztonságosnak. A mai korra vetítve: például ma közvélekedés szerint a részvény befektetések nagyon bizonytalanok. Ugyanakkor lényegében a megszokott áruk feléért szerezhetők be. Mások szerint, viszont az arany, ami megháromszorozódott az elmúlt öt évben, teljesen biztonságos. Nyilván a fák nem nőnek az égig, egyszer minden kiegyenlítődik – és megint mindenki rájön utólag, mi is lett volna a legjobb. Manapság nem könnyű biztonságban megtartani a pénzt. Ezért nagyon fontos, hogy ne bízzuk Ponzikra és ne fektessük tulipánokba. Mindenképpen csak olyan befektetések javasoltak a mik a PSZAF szigorú kontrolja alatt vannak! Ha mégis lépre mentek – akkor ebben a pillanatban szálljanak ki! Már ha még lehet...
|
|
|
#4445 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest (XVII. ker)
Összes hozzászólás: 20
Elnézést de mi az eszmei mondanivalója ennek a hozzászólásnak?
------------------------------------------------------------ 1.) www.tothandras.hu mesél egy történetet Ponzi tulipánjairól amelynek kapcsán becsaptak egy csomó embert ? De majd a tanácsadáson megmondják neki a frankót (?) 2.)Esetleg a www.tothandras.hu -ra jelentkező gyanútlan jelentkezők úgy járnak mint a hollandok a tulipánhagyma vételével ? Tehát nem mondják meg a frankót nekik hanem pont az ellenkezője , be fogják őket csapni. 3.) Ok . a Forex robotok általában veszteségesek , de ezt azért a több ezer robotról talán egyesével kellene megállapítani mert kb. ugyanolyan lesz a kijelentés mint az , hogy "hülyék a nők" :-) 4.) Az eszmei mondanivaló talán az , hogy "ÓVAKODJ a FOREX-től" mert a bróker cégek a PONZI urak és a TRADER-ek 90 % -a meg veszít. 5.) Esetleg az az eszmei mondanivaló , hogy a tőzsdei oktatásokon az előadók jutalékért hajtják a "FOREX VÁGÓHÍDJÁRA A BIRKÁKAT" , hiszen mindenki tudja , hogy 90% veszíteni fog. Kivéve persze az oktatókat és a bróker cégeket . Ott a bevétel az fix , és nem számít , hogy "merre megy a piac". Ráadásul az R/R arány is szuper , a lehengerlő szöveg után nem fogják tömegek visszakérni a pénzüket. Pár nap alatt 100-200.000 Ft tiszta bevétel minden érdeklődőtől , akiknek majd szépen elfüstöl a pénze . De addig is magabiztosak a tanítványok mint STEWIE WONDER aki fanyar humorral jelentette ki , hogy SAJNOS VAK VAGYOK DE SZERENCSÉRE NEM VAGYOK FEKETE. (azaz majd én nem járok úgy mint az a 90 % akik bizonyára nem vezettek TRADE naplót vagy biztos "bénák voltak"). Az első számla nullázás után , hogy még jobban megkopasszák a gyanútlan LÚZERT még egy kicsit elküldik "mentális tréningre" , hogy önmagát hibáztassa és , hogy még a pszichológusok is kaszálhassanak egy kicsit. (ha már tőzsdei képzésekről szól ez a fórum...így kerül ide PONZI ÚR.... :-))) ) 6.) A külföldi bróker cégek nincsenek a PSZÁF szigorú felügyelete alatt , de hiába is lennének ott egy kis "STOP HUNTING" az bizony átcsusszan akkor is. Vagy egy 10 mp-ig tartó 10 PIP-es SPREAD , hogy a "kereslet összetalálkozzon a kínálattal kicsit be kell neki segíteni" :-) ------------------------------------------------------------------------------ Nagyon talányos ez a "TULIPÁNOS HISTÓRIA" de biztos az a rossz aki rosszra gondol ... (azaz én...) hihihi :-)))) |
|
|
|
|
|
#4446 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A hozzászólásoddal pedig egyetértek.
|
|
|
|
#4447 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 50
Idézet:
Egyébként te már voltál tanfolyamon? Nagyon kíváncsi vagyok hogy hogyan lehet úgy pozit építeni, hogy bent is maradj elég sokszor és a kockázatod se nőljön a kezdeti kockázatod fölé, és ezt megtedd akár többször is az elsődleges célárig, számomra ez csak akkor tűnik mevalósíthatónak, ha az árfolyam szinte korrekció nélkül száguld a célárig. Ez nincs túl sűrűn... Akkor hogyan? Egyébként a Péterék sokszor berakják a levelekbe, hogy már milyen sok tanuló elérte azt hogy a számláját legalább 0-ban tudja tartani. El kell hogy mondjam, soha nem csináltam még éles trédet, (a tanfolyam után szeretnék nyitni számlát), de számomra nem tűnik ez nagyon bonyolultnak, stratégia teszterben minden gond nékül nyitok 50 olyan tradet, mivel 0-ban tartom a számlát, sőt még lesz rajta egy kis haszon is. De gondolom ennyi miatt senki nem akarja kockázatni a pénzét. Úgy gondolom, hogy éles határvonal van az között, hogy valaki profitosan kereskedik, vagy hogyha 0-ban tartja a számlát. Üdv! |
|
|
|
|
|
|
#4448 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Mennyi az a sok tanuló? Milyen időszakot vizsgálva? Mennyi időt és munkát belefektetve?
|
|
|
|
#4449 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 51
Idézet:
Még nem voltam én sem tanfolyamon! Szívesen elmennék de Nem nagyon van Keret rá sajnos! Viszont ha el is mennék akkor én is azért amiért te, azért hogy végignézzem a nagyokat hogyan kereskednek a Zsoltot a Pétert meg a Gábort! Már oda vissza tudom a Forexegyetemes jelzéseket filozófiát mindent,De viszont valami még hiányzik,Talán egyfajta magabiztosság vagy tudat azzal szemben hogy sikeres vagyok ) Bár ez addig nem is lesz meg míg nem leszek sikeres !! Sokat gondolkodtam én is azon hogy hogyan lehetne viszonylag nagyobb nyereségeket elérni, én valahova oda jutottam hogy csak nagyon jó stop lehetőségű pozikba szállok be ez maga után vonja hogy jó az R/R is ugye! (Én mostanában inkább M15 és M5-ön kereskedem!) Ha mondjuk van egy jelentős szint egy lefelé menő trendben H1 en, akkor ott figyelek M15 ön egy dupla csúcsot és a második csúcs után egy P1 re nyitok! Bár ez elég ritka eset! Már régóta vezetek Trade Naplót De nagyon rossz találati arány jön ki! Én úgy csinálom hogy veszem a vesztes Tradeket ami kiüti a kezdeti stopomat! Vannak a 0-s tradek amik véget érnek vagy azért mert egységnyi nyereség után nullába húztam a stopomat és azt kiüti az árfolyam vagy azért mert nyitottam egy másodikat és az átlagáramhoz visszament az árfolyam!! A harmadik pedig a nyereséges Kategória amikor minden rendben lezajlik és elmegy a célárig (általában ez kb 2-3 pozíció egy trade alatt!)! Többel még nem sikerült! Na most A számok úgy néznek ki hogy találati arány 12% 0-s trade arány 33% vesztes tradek 55% célárnál záródó pozik átlaga kb 212 usd Vesztes pozik átlaga 52 usd Számla egyenleg 5000 Usd A Pay off ratiom még nem is lenne rossz de a találati arányommal vannak nagy gondok! Az adatok nem éles számlához tartoznak! ![]() Szóval ezért lenne érdemes elmenni a tanfolyamra! Valószínűleg én is elmegyek majd mindenképpen mert vannak dolgok amiket szívesen megkérdeznék a Főkolomposoktól ![]() Vannak itt olyan Tréderek akiknek sikerül elérni azt a 40-50% os találati arányt? Úgy hogy az a ténylegesen célárig elment pozíciókat tartalmazzák? Azzal viszont én is egyetértek amit már sokan elmondtak! Igazán nyereséges tradereket nem fogsz fórumokon látni! Mivel azok már végigmentek ezen az úton és semmi erejük meg energiájuk nincsen rá! Rengeteget kell tanulni tapasztalni! Aztán miután már nagyon sokat tudsz az elméletről csak azzal kell foglalkozni hogy a neked legmegfelelőbb Stratégiát megtaláld! Aztán kitudja mennyi idő után eljön a siker és az mindenért kárpótol )üdv fearline |
|
|
|
|
|
|
#4450 (permalink) |
|
Szenior tag
Pont ez a bajom a pár napos tanfolyamokkal, hogy nincs meg az az után követési, együtt kereskedési időszak ami alatt "kézen fogva" vezetnék a tanulókat a piacon éles körülmények között. Szerintem az kevés, hogy a tanfolyamon kapsz egy szabályrendszert, vagy egy OTK-n OFK-n utólag megnézheted mit "kellett volna" csinálnod.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 5 (0 tag és 5 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|