Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Tőzsdei képzések

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-01-31, 21:13   #4651 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 1
sikertitka a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szerintem nincs baj azzal, ami metszettökű emberek kiváncsiságának tárgya. Eredmények tényleg kellenének és punk tum. Addig tényleg megkérek én is mindenkit, hogy inkább itt a fórum elején tanulgassa a nézeteket, mint fizessen bárkinek, amíg az adott személy társaság nem adott megbízható eredményeket a toptrader sikereiről és stratégiájának konkrét hosszútávú sikereiről. Ennyi akkor ez a téma lezárva nálam. Megjegyzésnek annyit, hogy Izrael célja Magyarország. Hogy miért? Egyszerű értékes ásványi kincsek, például elsősorban víz. A hosszú kések éjszakája marad azér a háttérbe gondolom mindenkinél. Üdv
sikertitka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:20   #4652 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
BB12 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Tamás László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
2 évet jártam magyar általános iskolába, Izraelbe érettségiztem, és a diplomám is ott szereztem. Ez legyen a legnagyobb gondom az életbe, hogy nem megy a Magyar írás.
Esetleg Te tudsz valamit Péterék eredményességéről?
ÉS MOST BUKTÁL LE!

Prodidzsáj "Tradersanya" beírását javította ki, vajon miért te kezdtél el mentegetőzni!?

Szánalmas vagy!
Miért kellett így elbarmolni ezt a jó kis fórumot?
BB12 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2012-01-31, 21:38   #4653 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 6
Hamster a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Gyerekek!

Pintér Péter pedig a "hamsa" álnéven próbálta védeni a cége becsületét... :-)

Olvassatok már a sorok között!!!!

Évek óta itt vagytok a fórumokon, tudjátok kinek milyen az írási stílusa, habitusa, szóhasználata, mondatalkotása, gondolatvilága...

... nem igaz, hogy nem tudjátok beazonosítani az embereket!

A forex oktatás hatalmas biznisz, és egyesek akár álnevek mögé bújva is bármit megtesznek, hogy a másikat lejárassák, vagy a saját igazukat megvédjék.

Az, hogy Laciról megírtam a leleplező írásomat, nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség az oktató cégek részéről egy hiteles kötéslistára.

Pintér is, LongLaci is ugyanolyan hibás, ugyanolyan sunyi, oktatásból megélni akaró érdekemberek, akiket úgy tudunk legyőzni, ha olyan céghez nem megyünk tanulni, ahol nincs élő statement.
Hamster nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:40   #4654 (permalink)
Tag

Forex Gump logója

Hely: Veszprém
Összes hozzászólás: 37
Hírnév szint: 2
Forex Gump már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Forex Gump már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ugyan már, nehogy valakit a helyesírásáról próbáljunk megítélni milyen ember vagy tréder, és épp lehet-e titkárnője vagy sem.

A kérdés továbbra is ugyanaz: Látott-e valaki valaha hiteles számlakivonatot egy oktatótól? És legyen az P, divergenciás, skalpolós vagy épp spike-os oktató.... Igen kéremszépen, ezen a számlán már 1 éve trédelem az oktatott stratégiát és ilyen és ilyen eredményt értem el vele. Nem kellenek az összegek a kutyának sem, de végig lehessen követni, hogy itt és itt ezt és ezt csinálta ezért meg ezért. Most már engem is érdekelne ez a dolog....
Forex Gump nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:42   #4655 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 3
prepszi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hahaha ez mi???
prepszi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:43   #4656 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 14
hamsa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Megjegyzésnek annyit, hogy Izrael célja Magyarország. Hogy miért? Egyszerű értékes ásványi kincsek, például elsősorban víz.

Még ekkora ökörséget... itt lett minden hozzászólásod teljesen komolytalan. Mi a ráknak jönne ide izrael, amikor milliószor jobb és élhetőbb helyek vannak a világon. A víz kell neki? Ne röhögtess már, az esőerdőkben, Mexicoban és Amerikában is akkora víztárak vannak a föld alatt, amibe Magyarország 10x belefér. Ráadásul akkor ennyi erővel miért nem az északi sarkot vagy a déli sarkot akarja megszerezni? Kristálytiszta édesvíz van ott is több milliárd liternyi. És ha elolvad? Az északi sark alatt akkora területű érintetlen termőföld van, hogy akkor meg azzal járt jól Én ezt a világ Magyarország ellen hülyeséget sosem értettem. Valami névtelen senkiházi unatkozó győzikeshowon felnőtt beteg ember agyából kipattant, hogy a világnak a Magyar föld kell.

Persze, Magyarországon rengeteg lehetőség van, ezt sem vitatom, de más országokban is legalább annyi lehetőség van. Sőt, a lehetőség mindenütt ott van, csak maximum olyanok kapják meg, akik észre sem veszik.

Egyébként meg a nagy globális összeesküvésekben mindig azt látom, hogy úgy állítják be, van egy globális szervezett ellenség, manapság "árnyék kormánynak" hívják őket, és ez ellen harcol Kovács Pista, kutyafüle falva egyetlen lakosa. Ha létezik valóban a veszély amiről te beszélsz, akkor létezik olyan szervezet, akik ellenük "harcol". Mint ahogy mindig is létezett. De egyébként meg erre csak azt tudom mondani, hogy egy felnőtt társadalmat nem lehet megvezetni. Namost Magyarország társadalma egy 5 éves értelmi szintjén van -.- "Persze persze... karácsonyra kapsz kolbászbó kerítést, de csak akkor, ha jó leszel" aztán mi megy karácsonykor? "Hát azé nem kaptad meg, mert rossz voltál... ejnye bejnye... na majd jövőre!" És ez megy 20 éve :-]

Az végülis jó, mert az azt jelenti, hogy 4 évente 1 évet fejlődünk. Tehát mire értelmes döntéseket tud hozni a társadalom, az körülbelül még 40 év, és mire felnőttnek mondhatnánk a társadalmunkat erősen 60+ év Micsoda jövőkép jeah!
hamsa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:46   #4657 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
fujimoto a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

[QUOTE=Hamster;19737]***********************************
. Az egész kalamajka amit kavar itt és a másik fórumon, a saját maga frusztrációjának a megnyilvánulása. Az emberek idegeinek a felborzolása a cél, ezzel csillapítva saját sikertelenségéből fakadó belső nyomást, illetve azt is kinézem belőle, hogy oktatóként vissza akar térni, azért zavarja össze megint az embereket.

Hogy Tradersanya Longlaci-e,azt nem tudom. De hogy a fenti idézet nem állja meg a helyét,azt biztosan tudom,mivel személyesen ismerem Lacit.
Ha ő az,akkor lehet,hogy nem jól csinálja ezt a fórumosdit.Talán nem kéne ilyen dolgokkal tölteni az idejét.De tradelni valóban tud,és valóban nagy pénzeket kezel nagyon is jó eredménnyel.Ezt hála istennek a saját tapasztalatomból mondhatom. Végül is ez a lényeg nem? Ha valóban Ő az,aki megkérdőjelezi Pintérék eredményességét,akkor azt hiszem teljesen jogosan teheti.
fujimoto nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:49   #4658 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 14
hamsa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Hamster eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Gyerekek!

Pintér Péter pedig a "hamsa" álnéven próbálta védeni a cége becsületét... :-)

Olvassatok már a sorok között!!!!

Évek óta itt vagytok a fórumokon, tudjátok kinek milyen az írási stílusa, habitusa, szóhasználata, mondatalkotása, gondolatvilága...

... nem igaz, hogy nem tudjátok beazonosítani az embereket!

A forex oktatás hatalmas biznisz, és egyesek akár álnevek mögé bújva is bármit megtesznek, hogy a másikat lejárassák, vagy a saját igazukat megvédjék.

Az, hogy Laciról megírtam a leleplező írásomat, nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség az oktató cégek részéről egy hiteles kötéslistára.

Pintér is, LongLaci is ugyanolyan hibás, ugyanolyan sunyi, oktatásból megélni akaró érdekemberek, akiket úgy tudunk legyőzni, ha olyan céghez nem megyünk tanulni, ahol nincs élő statement.
Nono, kikérem magamnak ezt a vádat. Én én vagyok! Azt hiszem... bár lehet skizofrén vagyok Akkor már értem, hogy honnan jön a késztetés, hogy milliárdos legyek Már eleve az vagyok, ezt tudja a tudatalattim is
hamsa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:57   #4659 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 42
sikertitka a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Péter nem egyenlő hamsával, hamsa nem veszi észre a fától az erdőt. A sok leminősítés célja országunk felvásárlása kilóra. Érdek: jó fekvés, természetileg biztonságos hely.
sikertitka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 21:58   #4660 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Izrael????
Jaj..............
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 22:06   #4661 (permalink)
Tag

Alapbeállítás jaj

Idézet:
hamsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Megjegyzésnek annyit, hogy Izrael célja Magyarország. Hogy miért? Egyszerű értékes ásványi kincsek, például elsősorban víz.

Még ekkora ökörséget... itt lett minden hozzászólásod teljesen komolytalan. Mi a ráknak jönne ide izrael, amikor milliószor jobb és élhetőbb helyek vannak a világon. A víz kell neki? Ne röhögtess már, az esőerdőkben, Mexicoban és Amerikában is akkora víztárak vannak a föld alatt, amibe Magyarország 10x belefér. Ráadásul akkor ennyi erővel miért nem az északi sarkot vagy a déli sarkot akarja megszerezni? Kristálytiszta édesvíz van ott is több milliárd liternyi. És ha elolvad? Az északi sark alatt akkora területű érintetlen termőföld van, hogy akkor meg azzal járt jól Én ezt a világ Magyarország ellen hülyeséget sosem értettem. Valami névtelen senkiházi unatkozó győzikeshowon felnőtt beteg ember agyából kipattant, hogy a világnak a Magyar föld kell.

Persze, Magyarországon rengeteg lehetőség van, ezt sem vitatom, de más országokban is legalább annyi lehetőség van. Sőt, a lehetőség mindenütt ott van, csak maximum olyanok kapják meg, akik észre sem veszik.

Egyébként meg a nagy globális összeesküvésekben mindig azt látom, hogy úgy állítják be, van egy globális szervezett ellenség, manapság "árnyék kormánynak" hívják őket, és ez ellen harcol Kovács Pista, kutyafüle falva egyetlen lakosa. Ha létezik valóban a veszély amiről te beszélsz, akkor létezik olyan szervezet, akik ellenük "harcol". Mint ahogy mindig is létezett. De egyébként meg erre csak azt tudom mondani, hogy egy felnőtt társadalmat nem lehet megvezetni. Namost Magyarország társadalma egy 5 éves értelmi szintjén van -.- "Persze persze... karácsonyra kapsz kolbászbó kerítést, de csak akkor, ha jó leszel" aztán mi megy karácsonykor? "Hát azé nem kaptad meg, mert rossz voltál... ejnye bejnye... na majd jövőre!" És ez megy 20 éve :-]

Az végülis jó, mert az azt jelenti, hogy 4 évente 1 évet fejlődünk. Tehát mire értelmes döntéseket tud hozni a társadalom, az körülbelül még 40 év, és mire felnőttnek mondhatnánk a társadalmunkat erősen 60+ év Micsoda jövőkép jeah!

Azért mégis a Dohány utcai Európa legnagyobb, és a világ 2-ik legnagyobb zsinagógája.

Amennyiben Tradersanya Izrelben érettségizett, és diplomázott, személy szerint elhatárolódom tőle.
Ha meg a Pintér tényleg Hamsa néven írogat, akkor mind a ketten szánalmasak.

Köszönöm, hogy helyre lettek téve a dolgok.
Régi 2012-01-31, 22:08   #4662 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sajnos láthatóan fogalmad sincs a FE stratégiájáról, oktatásáról, ami nem szemrehányás részemről, csak akkor a kritikákat sem feltétlen értem azzal szemben amit nem ismerünk.
Egy FE alapján kereskedő sehogy nem látja a MAI chartot, és semmit nem vár a jelzett időpontoktól sem. Viszont ezt a két dolgot pl én is betartom azóta is, mármint hogy sehogy nem látom a chartok mai napját, és nem várom a híreket, pedig nem FE alapján kereskedem.

Nem a technikát kritizáltam, hiszen tényleg nem ismerem.
A marketing módszerekkel volt bajom.
Kérlek olvasd vissza a hozzászólásaimat.
Régi 2012-01-31, 22:20   #4663 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Igazi Tamás László a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

faszfej TraderSanya, kamú TamásLászló, és Hamster
Nem ismertem ezt a lapot, de kaptam 6 emailt, és 3 telefont, hogy én vagyok a téma gondoltam reagálok.
Nem leszek szofisztikált. Fogalmam nincs ki az aki a nevemmel hülyét akar csinálni, de ha folytatja higgye el megtaláltatom és nagyon rábaszik. Ne keverjen bele ebbe a faszságba senki, játszadozzatok inkább a kis pöcsötökkel. Amúgy is mindenki tudja aki ismer, Péter és a profit tisztelője vagyok, mindig is jó véleményel voltam róluk, mindig is dicsértem őket mindenkinek. Az oktatást abba hagytam ,nem érdektelenség miatt , a célomat nem értem el, 4 tanfolyamból találtam 3 embert akikbe láttam fantáziát, akikben szintén csalódtam, feladták. Nekem nem éri meg oktatni, (traderként keresem a pénzem, nem is szarul) én tehetséges trader jelőlteket kerestem, ami sajnos nem létezik. És akkor csaló az anyád picsája. Az FxChartManagert meg egyik hülye se tudta lemásolni, hogy gombokkal a charton működjön, a világ minden pontján folyamatosan veszik, csak a fasz magyarok nem, azok inkább fel akarták törni, meg lemásolni.
Ezt nem szoktam nyilvánosan mutogatni, meg agyat játszani, de csak hogy epekedj te buzi, majd ha ilyen évet tudsz pródukálni akkor visszaélhetsz a nevembe, te meg csalónak hívhatsz. Az egyik számlám a sok közül. Majd 500 kötés, mivel tudja mindenki daytrader vagyok.

Jó lenne nem én lennék a téma, inkább tanuljatok, hogy egyszer ti is ilyen eredményt tudjatok elérni.
További jó tradelést mindenkinek.

Igazi Tamás László nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 22:35   #4664 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Laci, ezen is az iskolázatlanságod látszik... :-)
Ne akard már bemagyarázni, hogy egy ismerősöd által írt levél hatására tévedtél ide, Te, mint a fórumok bajnoka, és mit sem tudva az itt futó diskurzusról, ilyen gyorsan végigolvastál minden bejegyzést, beazonosítottál mindenkit, és arra jutottál, hogy neked létre kell hoznod egy új nevet Igazi Tamás László néven és mindenre reagálnod kell .... :-)

... mondom, Te a fórumban több napja tartó vita összes bejegyzését végigolvastad cirka fél óra alatt? :-))))) ....

Laci!
Te sajnos eredménytelen vagy a tradingben, és ez jobban frusztrál téged, mint bármi más az életben...

Ezt te is, én is tudom!

A kitett grafikon pedig te is tudod, hogy nem hiteles, meg se néztem az eredményeket... egyenletesen növekvő hozamgörbét számlaszám nélkül, hivatalos mt4-ből kiszedett statement nélkül bárki fel tud ide rakni...

Ideje lenne a vitát lezárni, így is jól szétbasztad a fórumot, ország világnak üzenem, hogy se Tamás Lászlóval, se Pintér Péterrel ne foglalkozzon, a forex ipar legnagyobb magyarországi szélhámosai...

... publikált eredmények nélkül osztani az észt pszichologiáról... ők ennyire képesek!....
Régi 2012-02-01, 00:38   #4665 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 46
xerof a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
nevető3dick eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ne csigázz:-)
Állítólag ez a spike chat számlája, gondolom a kettő közül a jobbik. Remélhetőleg hamarosan cáfolják, mert ezzel nehéz lenne reklámozni.
Valószínüleg a profitosok (Nomen est omen) is érzik, hogy már mutatni kellene valami konkrétat. Tradershow lesz, ahol élőben fognak kereskedni, igaz csak egy napig, de már az is valami.
xerof nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 05:07   #4666 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Igazi Tamás László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az FxChartManagert meg egyik hülye se tudta lemásolni, hogy gombokkal a charton működjön, a világ minden pontján folyamatosan veszik, csak a fasz magyarok nem, azok inkább fel akarták törni, meg lemásolni.
Jobbat csinált, pont egy magyar srác, amiben nem villognak kegyetlenül zavaróan a gombok. A technológiát sokan ingyen ki is próbálhatták BZoliék EA-jában.
archenius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 05:29   #4667 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Igazi Tamás László a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hamster

„ország világnak üzenem, hogy se Tamás Lászlóval, se Pintér Péterrel ne foglalkozzon, a forex ipar legnagyobb magyarországi szélhámosai...” és további beírásaid amiben leírsz neveket.

Kis tücsök, így tanulatlanul gyorsan átgondolásra teszek javaslatot tanult, de ezek szerint felelőtlen kis buksidnak. Mielőtt hevesen klampirozól át kellene gondolni, hogy, egy nyilvános média felületen konkrétan megnevezve besározod, a cégemet és engem is.

Abban a kényelmetlen és gondolom számodra majd terhes, helyzetbe tudsz kerülni, hogy felelőtlenséged és buzgóságod révén bírósági tárgyalásokra járhatsz és valószínűleg majd még pénzt is fizethetsz , miután a nyakadba varratok egy hitelrontási, és rágalmazási pert. Van szép új média törvényünk, amit gondolom nem ismersz. Szóval tanult, de ezek szerint ebben nem járatos barátom, ezen túl gondold át, megírandó soridat.

Óvatosan a billentyűkkel, nem csak úgy leírni konkrét neveket, vádakat, rágalmazásokat.
Kérlek téged is és másokat is, gondolja át ezen kis felvetésem, mielőtt felesleges baromságot venne a nyakába.

Javaslom ne Én legyek a téma.

Maradok tisztelettel,

Tamás Laci

FxChartManager : Látom ismered a terméket, nagyon rég nem villognak, első verzióknál volt probléma. Kérlek téged is , hagyjátok ezt is, nem kell neki reklám, nem a magyar piacra szól.
Igazi Tamás László nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 06:21   #4668 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 17
totka a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Aki ismeri Pétert, az tudja, hogy ilyen vitába be sem száll,másrészt, ha mégis akkor azt nem álnéven teszi.
totka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 07:37   #4669 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

............
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 07:44   #4670 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 235
nevető3dick a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
xerof eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Állítólag ez a spike chat számlája, gondolom a kettő közül a jobbik. Remélhetőleg hamarosan cáfolják, mert ezzel nehéz lenne reklámozni.
Valószínüleg a profitosok (Nomen est omen) is érzik, hogy már mutatni kellene valami konkrétat. Tradershow lesz, ahol élőben fognak kereskedni, igaz csak egy napig, de már az is valami.
tradershow?.-)))

2 órában:-)))))

2 évet, ha kérhetnék...
nevető3dick nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 07:52   #4671 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 235
nevető3dick a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Érdekesen előkerülnek új tagok és frissen regisztráltak.

itt egy szebb statement:

http://www.admiralmarkets.hu/custom/...led_481248.htm

Csak egy mondatot tennék hozzá.

Sose haboznék "üzleti ismereteket" például Demján Sándortól tanulni, de ha azt tanfolyam formájában tenné, az lenne a vég.
nevető3dick nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 08:12   #4672 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 126
HJozsó a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
nevető3dick eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Érdekesen előkerülnek új tagok és frissen regisztráltak.

itt egy szebb statement:

http://www.admiralmarkets.hu/custom/...led_481248.htm

Csak egy mondatot tennék hozzá.

Sose haboznék "üzleti ismereteket" például Demján Sándortól tanulni, de ha azt tanfolyam formájában tenné, az lenne a vég.
Ez szép?
5000 USD-nél 3 lotokkal nyitni, 7000 körül 8 lot?
Szerintem ez így elég kockázatos!
HJozsó nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 08:23   #4673 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

A moderáció nem működik?
Lehet, hogy Harzol szabadságon van
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 08:36   #4674 (permalink)
Adminisztrátor

Összes hozzászólás: 207
Hírnév szint: 10
harzol a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Itt vagyok, de már nem győzöm követni a dolgokat. Privátba, vagy a moderációs topikba megírhatná nekem valaki, hogy mi a helyzet. Köszi.
harzol nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 08:53   #4675 (permalink)
Tag

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
aSzabe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

"Látott-e valaki valaha hiteles számlakivonatot egy oktatótól?"

Én mondjuk nem.

Mit várunk egy alapozó szintű, egy közepes, egy profi tanfolyam, mit egy napi egy órás webinár, mit egy bentlakásos tréder iskola oktatójától?
Vannak- e számszerűen megfogalmazható elvárásaink? Vagy csak egy statement?
Az elég lenne, ha van egy éves (többéves) statementje évi 10% plusszal? Vagy 50% alatt megy a levesbe? Érdekel a max DD-je? Mekkora deposittal? Mi a fontos belőle még?
Tudtommal van egy oktató, akinek még demo számlája sincs évek óta..Mégis rengetegen mennek a tanfolyamjaira. Tehát valamit biztos ad, amire szüksége van az embereknek. Vagy nem, de azt látványosan csinálja. :-)
Itt is elemezni kell, mint a kereskedésnél. Van Risk és van Reward. De csak a Risk biztos.
A Risk az idő és pénz összege. Amit erre áldozok. A Reward amit tanulhatok. Ha valaki azt hiszi, hogy 5-200ezer forintért önmagában toptréder lehet, az fizesse is be, szerintem. Akinek ennyit megér némi plussz tudás, az is. Aki sajnálja rá a pénzt az tanuljon máshonnan, esetleg több időt áldozva rá.
Hozzáteszem én nem voltam soha tanfolyamon, csak azt a párezer órát szántam rá az egészre. Ha lehetett megnéztem oktató videókat, elolvastam röviden tanfolyami előadásokat. Nálam az idő a Risk. Ha több órai olvasás után találok EGY mondatot, ami hasznos, akkor azt mondom megérte. Ha egy tanfolyamon EGY mondatot tart értékesnek az ember már lehet megérte.
Mindenkinek más az igénye, van aki tanfolyam nélkül a metatradert sem tudná bekapcsolni. Ez komoly! Ha valakinek egy pici pluszt adnak ezek a dolgok, már nem mondhatjuk, hogy lehúzás, átverés.

Amúgy a külföldi guruknál is vannak szép történetek. Például az egyik amerikai oktatóval kapcsolatban (milliokért oktatott, a honlapon évi többszáz % eredmény) rengeteg mailt kaptam mint levlistás, hogy hány 100e dollárt nyúlt le, bukott el..
aSzabe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 18:43   #4676 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 10
Simon Géza a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Ma szerencsére elég sok lehetőség nyílt a kereskedésre. Ti milyen párokon kereskedtetek, és miért?
Én a mai napon az alábbi párokon léptem be:
USD/DKK H4 Long irányba. (Itt az árfolyam a counter trendvonalát törte meg és erre a jelzésre léptem be.)
CHF/JPY H1 Short. (Ezt azért nyitottam be kora reggel mert 1 órás idősíkon kialakult egy P5-ös szignál.)
EUR/USD H4 Short. (Azért nyitottam be mert az árfolyam elérte a napos idősíkon kialakult jelentős szintet majd egy counter trend vonalát letörte egy 100-as ATR értéknél nagyobb gyertya ami nekem meg is felelt egy P1-es szignálnak.)
CAD/CHF H1 Short. (Itt kialakult egy felszúrás ami nagyobb volt a 100-as ATR értéknél és itt a beszálló a gyertya Low szint elesése volt számomra. Nem kimondottan P-s szignál. Úgy tudom, hogy ez inkább spike beszálló. De a menedzselés nálam ugyan az mint bármely más P-s jelzésnél.)
GBP/CHF H1 Short. (Itt szinte ugyan az mint a CAD/CHF párnál.)
CAD/JPY H1 Long (Jelentős szinten alakult ki egy P4-es szignál)
GBP/JPY H1 Long ( Tegnap benyitott GBP/JPY ma reggel ki is stoppolódott de már csökkentett kockázattal. Utána kialakult egy hasonló jelzés mint a CAD/JPY páron és arra léptem be.)
GBP/NZD H4 Short (Itt a piac letört P2-es szignállal.)
AUD/CHF H1 Short (Jelentős szinten alakult ki egy 100-as ATR értéknél nagyobb gyertya aminek a Low szint elesésénél nyitottam pozíciót.)
EUR/GBP H1 Short (Ez a trade utólag visszanézve hibás belépés volt. Nem valósult meg számomra a P1-es letörés, de a telefonomról úgy tűnt, hogy igen. Ezt a naplóba be is írtam.)
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-screenshot_81.jpg   forexegyetem-screenshot_82.jpg   forexegyetem-screenshot_83.jpg  

forexegyetem-screenshot_84.jpg   forexegyetem-screenshot_85.jpg   forexegyetem-screenshot_86.jpg  

forexegyetem-screenshot_87.jpg   forexegyetem-screenshot_88.jpg  
Simon Géza nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-01, 18:44   #4677 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 10
Simon Géza a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Itt van még 1.
Csatolt kicsinyítések
forexegyetem-screenshot_89.jpg  
Simon Géza nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-02, 10:01   #4678 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 172
Shortosgyula a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

"faszfej TraderSanya, kamú TamásLászló, és Hamster
Nem ismertem ezt a lapot, de kaptam 6 emailt, és 3 telefont, hogy én vagyok a téma gondoltam reagálok.
Nem leszek szofisztikált. Fogalmam nincs ki az aki a nevemmel hülyét akar csinálni, de ha folytatja higgye el megtaláltatom és nagyon rábaszik. Ne keverjen bele ebbe a faszságba senki, játszadozzatok inkább a kis pöcsötökkel. "

Ezek után te fenyegetsz bárkit is bírósági perrel?
Vicces fiú vagy te
Emlékszel a tavalyi dtforexes reklámodra ahol kitettél egy állítólagos éles statementet?
Privátban kaptál egy levelet hogy nem ártott volna kitakarni a benne szereplő pozíciók sorszámát mert az összes demo pozi volt. Érdekes módon a reklám azonnal eltűnt ,arra a levélre meg nem válaszoltál...
A tanfolyamodon részvevő tanulók közül pedig azóta ha jól tudom páran egész jól haladnak előre kitörölve a memóriájukból a negyedmilliós tandíjat és a tanfolyamodat
Shortosgyula nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-02, 10:19   #4679 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Aki olvassa a magyar forexes fórumokat, az tudja, hogy ha valakinek a véleményére, kritikáira lehet adni, akkor az shortosgyula!

Örülök, hogy felvállaltad így nyíltan a véleményedet!

A többi fórum olvasótársat pedig arra kérek, hogy ha valaha az életben Tamás László nevét halljátok bármilyen forex oktatással kapcsolatban, a saját érdeketekben onnan azonnal meneküljetek!
Régi 2012-02-02, 10:29   #4680 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Hamster én nem ismerem. de azért Pintér Pétert nem kéne leszólni. kicsit többet tanultam tőle, mint 10 másik tőzsdeoktatótól együttvéve.
sindler nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-02, 13:32   #4681 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Részemről az ügy tisztázva Lacival.
Régi 2012-02-02, 15:00   #4682 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Emailbe beszéltél vele, vagy hogy érted a tisztázást?
Részemről is lezárva a téma!
Régi 2012-02-03, 11:41   #4683 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 33
hortobagyipalacsinta a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

sziasztok
kicsit lemaradtam...
Be tudná valaki linkelni a forexegyetem meg a spike élőszámlájának a reader kódjait?
hortobagyipalacsinta nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-03, 16:05   #4684 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Igen mailben.
Régi 2012-02-03, 21:17   #4685 (permalink)
Szenior tag

OAndorka logója

Összes hozzászólás: 116
OAndorka a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hát Ti azért tudtok élni, az biztos.
Tényleg minden fórumon front van. Meg az időjárásban is. Meg a gazdaságunkban is
Régi 2012-02-04, 11:17   #4686 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Nálad is?
Régi 2012-02-04, 13:32   #4687 (permalink)
Szenior tag

OAndorka logója

Összes hozzászólás: 116
OAndorka a hírnévhez vezető út elején jár.
Talking

Még nincs, éppen most érkezik:
Régi 2012-02-06, 08:31   #4688 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Esett a hó! Akkor el kell adni?
Régi 2012-02-06, 09:54   #4689 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Dorocron a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok Fórumozók!

Ötletet szeretnék kérni Forex robotok készítéséhez! Körülbelül 2 éve tanulom a tőzsde világát. Letöltöttem több száz oldalnyi anyagot, Kosztolány könyveket, rengeteg videós előadások anyagait (elemzésközpont, profit.hu, youtube videók stb.). Mindennap napi jelentések kapok a questortól, erstetől (külföldi piacok, hazai piacok, részvénypiac, devizapiac stb.), valamint több internetes oldalt (finviz, bloomberg, finance.yahoo, stb.) nézek át naponta csak, hogy összefüggéseket vagy valamilyen kapcsolatokat találjak piacok, országok, szektorok között.

Sajnos kezdeti kereskedéseimnél elkövettem minden létező hibát (hitelből diverzifikáció nélkül egy termékkel kereskedtem, igen magas pozíció mértezéseim voltak, és reménykedtem, ha valami az ellenkező irányba indult el

Azóta sokat tanultam saját hibáimból, és a kezdeti nehézségek után fegyelmezettebb és következetesebb kereskedés folytatok. Eleinte a fundamentális elemzés híve voltam. Hírekből próbáltam megjósolni egy-egy piac trendfordulós pontjait. Természetesen rutintalanságomnak köszönhetően ingen sokat buktam a külföldi piacokon.

Az utóbbi időben áttértem a technikai elemzés világába, hisz többen állítják: a piaci árban minden információ beépül (így minek a fundamentális elemzés? ). Jelenleg a forex robotok tanulmányozása, programozása érdekel. Szeretnék egy saját stratégia rendszert kialakítani.
Ehhez kérnék ötleteket, hogy merre érdemes elindulnom?
Dorocron nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-06, 10:30   #4690 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Divergenciára írj programot, ha azt megtanulod jól nem lesz gondod az életbe! (legalábbis Zsolti ezt mondta 2 éve állítólag, meg most is úgytudom a spikeba is benne van) Szóval RSI DiVeRgEnCiA!
Régi 2012-02-06, 14:01   #4691 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Dorocron eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok Fórumozók!
Az utóbbi időben áttértem a technikai elemzés világába, hisz többen állítják: a piaci árban minden információ beépül (így minek a fundamentális elemzés? ). Jelenleg a forex robotok tanulmányozása, programozása érdekel. Szeretnék egy saját stratégia rendszert kialakítani.
Ehhez kérnék ötleteket, hogy merre érdemes elindulnom?
hát nagyon nem kell túlbonyolítani. rádobsz a charta egy 100-as mozgótátlagot.
ha felette van, akkor long. ha alatta, akkor short. a számla eredménye függ a pszichotól,poziméretezéstől és hogy mikor zárod a pozid,mikor lépsz ki.

ha kicsit bonyolultabb stratégia kell, akkor h1 en megnézed a trendet.
pl. legyen emelkedő.
behúzod a h1 es támasz ellenállás szinteket és ezeknél lépsz be M1 en egy P4re+legyen RSI divergencia. az R/R általába 1:5 , 1:10 azzal sokat nem kell törődni(Fekete Gábor fél strat.)
sindler nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-06, 14:29   #4692 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Ez egyszerűen hangzik! És milyen idősíkon állapítod meg 100as mozgóátlaggal a trendet? Én hallottam 200as mozgóbigyóról, hogy esetleg azt többen használják. Most hogy is van ez?
100as? Vagy te nem vagy 100as?
Fekete Gábor is oktat? ÚÚÚ ő is olyan jó mint a céges társa Zsolt? Akkor használom a stratiját! Nekem nem kell a naplójuk én vakon hiszek bennük!!!
Régi 2012-02-06, 15:13   #4693 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 36
Alapbeállítás

Idézet:
hortobagyipalacsinta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez egyszerűen hangzik! És milyen idősíkon állapítod meg 100as mozgóátlaggal a trendet? Én hallottam 200as mozgóbigyóról, hogy esetleg azt többen használják. Most hogy is van ez?
100as? Vagy te nem vagy 100as?
Fekete Gábor is oktat? ÚÚÚ ő is olyan jó mint a céges társa Zsolt? Akkor használom a stratiját! Nekem nem kell a naplójuk én vakon hiszek bennük!!!
Most viccelsz,palacsinta!Megkérdőjelezed a codálatosz fantasztikus szabályos és rejtett divergenciákra alapuló stratégiát?Gyanús vagy Te nekem! Sindler amit leírt/M15-H1 szintek elpattanása M1-en /pedig elég jól működik. Shortold a havat mert egyre nagyobb lesz
tapci nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-06, 16:06   #4694 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Nem kérdőjelezek. Zsolti nem béka! Zsolti megcsinálta most dübörög a SPIKEja állítólag.
A visszapattantyúd lehet ma bejött de amikor 1 év alatt 450 %ot csinál a csóka és most meg szétSPIKEOlja a piacot ... hát nem csodás ez a magyar fiú?
Régi 2012-02-06, 16:18   #4695 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 36
Alapbeállítás

Tudom,hogy a Zsolti nem béka.Magyarok vagyunk nem belgák.Febr.9-én két órás csoportokban fogják vendégül látni a sok érdeklődőt.Szerintem menned kéne,hátha közelebbről rád ragadna valami,vagy a hátadba ütnének egy spike-t.
tapci nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-06, 19:58   #4696 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Ott a helyünk, jó hogy mondod! A spikeot meg majd elhozom és kiélheted rajta a rejtett divergenciás hajlamaidat, ha annyira kívánod ! Én maradok a Zsolti alapjainál a szabályos divergenciánál! Rejtett nem érdekel.... Csak döljön a lé. Végülis ő is ezzel kezdte 450% évente! Ő toptrader?
Régi 2012-02-09, 12:04   #4697 (permalink)
Új tag

sunyisk8 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

hello mindenkinek
még új vagyok itt ezen a fórumon és csak most ismerkedek a tőzsde világával és lennének kérdéseim a nálam tapasztaltabbakhoz.
először is, ha már ez a forexegyetem topicja, érdekelne, hogy melyik tanfolyamot érdemesebb elvégezni a tőzsdetanfolyamot vagy inkább a forextanfolyamot? azért kérdezem mert Péter még a topic elején azt mondta, hogy kezdőknek a tőzsdézést ajánlja inkább.
mennyire kell felkészültnek lenni egy ilyen tanfolyamon való részvételhez, mik azok az alapok, amik feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy ne csak pislogjak mint hal a szatyorban?
Péterék milyen brókeren kereskednek és milyen platformot preferálnak?
továbbá az is érdekelne, hogy én mellékállásban, munka után tudnék kereskedni és nem tudnék naponta órákat a gép előtt ülni emiatt. Esetleg ha nem tudok minden nap ránézni a chartokra akkor érhet-e veszteseég stb?
kicsit hosszúra sikeredett így az első hozzászólásom
sunyisk8 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 15:41   #4698 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 4
Balance a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Sunyisk8!
Én is új vagyok itt,de azért megpróbálom összefoglalni a dolgokat,hogy tisztábban láss!Nem lesz rövid,de talán tudok vele segíteni.Én voltam korábban mindkét tanfolyamon,de ha nekem anno valaki segített volna elmagyarázni,hogy mit mire tudok használni,akkor valószínűleg csak az egyikre mentem volna el,vagy esetleg egyikre sem.Mindazonáltal nem bántam meg egyik tanfolyamot sem.Nagyon sok kérdést kell tisztába tenni magaddal kapcsolatban,hogy eldöntsd,mész-e tanfolyamra,és ha igen,melyikre?Mindenki másképpen tanul.Sokan saját magukat képzik a neten.Mások(ha megtehetik) rengeteg tanfolyamot elvégeznek több millió forint értékben.Nem biztos,hogy ők lesznek előrébb egyébként.Megfelelő időráfordítással szerintem Péterék anyagáról is össze lehet annyit szedni,mintha elvégezted volna valamelyik tanfolyamot.De,ami nagyon fontos: A chartok előtt eltöltött időt semmi sem pótolja. A lényeg:Ha neked nincs szinte korlátlan időd arra,hogy ezt a szakmát megtanuld(tökmindegy,hogy részvény,vagy forex),akkor bele se kezdj!Úgysem fogod végigcsinálni.Ugyanez a helyzet a motivációval.Ha nem vagy elég eltökélt,ha nincs meg a kellő akaraterőd,akkor hagyd az egészet már az elején,és ne töltsd vele az idődet,ne pazarold rá a pénzedet.
Ha időd is van,és céltudatos,eltökélt embernek tartod magad,akkor lehet itt esélyed.Akkor jön a többi kérdés. Hogy állsz anyagilag? Van-e annyi tőkéd,aminek a befektetésével megtérülhet később az idő,amit a trédeléssel töltesz.Mennyi időd van kereskedni? Ahogy írtad,munka után tudnál vele foglalkozni.Tudnod kell,hogy ha napközben nem tudsz a chartokra nézni egyáltalán,akkor csakis napi felbontásban tudsz gondolkodni.Ez annyit jelent,hogy naponta egyszer kell döntéseket hoznod a pozíciók menedzselésével kapcsolatban.A napos grafikonokon való kereskedéshez nagyméretű stoptávolságokat kell használnod,ehhez pedig nagy tőke szükséges.Például meg tudsz nyitni az Interactive Brokersnél 10000 dollártól egy számlát,de napos grafikon kereskedve még nagy rutinnal sem fogsz tudni elég pénzt keresni vele.Arról nem is beszélve,hogy mire odáig eljutsz,hogy pénzt keress,ez szerintem több év,de még azt is megkockáztatom,hogy évtized(és itt most nem elírtam),abban az esetben,ha a tanulóidőben sem tudsz többet a gépnél lenni,mint munka után.Akinek kevesebb a tőkéje,annak megoldás lehet a forex a tőkeáttét miatt.De forexen a napos chartokat inkább csak szinte korlátlan tőkéjű befektetők kereskedik.Legalábbis az itteni körökben nem sűrűn hallasz olyat,aki forexen napos charton trédel.Még a négyórás felbontáshoz is nagy tőke kell itt is,és akkor megint visszakanyarodtunk oda,hogy ha csak négyórás chartokon tudsz gyakorolni,akkor sokkal,de sokkal kitolódik a tanulóidőszak. Hogy mennyire? Ha nagyon céltudatos vagy,nagyon eltökélt,és reggeltől estig tudsz ezzel foglalkozni,akkor mimum két év.De még az is kivételes.Én legalábbis csak olyat ismerek,aki ennél hosszab idő után lett konzisztensen nyerő.Ha csak napjában néhányszor tudsz rénézni,esetleg csak munka után...Szerintem el se kezdd! És akkor még arról sem beszéltem,hogy mennyi minden más is hiányzik a megfeleő időn,tőkén,eltökéltségen kívül.Például a biztos otthoni háttér,a harmónia.Az az állapot,amikor neked "csak" a trédeléssel,illetve annak megtanulásával kell foglalkoznod.
Ha mégis elkezded magad beleásni a témába,akkor ezek alapján a szempontok alapján kell eldöntened,hogy milyen instrumentumokkal érdemes foglalkoznod,és milyen időtávon.Még akkor is kiderülhetnek meglepetések.Példál ha neked kevés a tőkéd,de sok az időd,akkor érdemes a forexen a daytrade-t tanulnod.De mi van akkor,ha te nem az a típus vagy,akinek ez fekszik?Mondjuk nem vagy képes a gyors döntéshozatalra?(Ez egyébként nem feltétlen hiba).Akkor neked nem ez a megfelelő pálya.Minimum M15-ös,vagy órás chartokat kell kereskedned,mert ott több időd van a döntések meghozatalára. Szóval rengeteg szempont alapján,és sok gyakorlással eltöltött idő alapján előbb utóbb mindenkinek(aki nem adja fel) kialakul a saját stílusa,megtalálja a saját útját ebben a szakmában.
Azt mondják,az emberek 95%-a vesztes.Szerintem még több is,mivel ebben az arányban benne vannak azok is,akik belelkesednek a könnyű pénzkereset lehetőségétől,és mielőtt a fenti kérdéseknek a végére járnának,és felbecsülnék reálisan a saját helyzetüket,beleugranak a kereskedésbe.Itt sokszor csak egy-két hónapig tart a lelkesedés,vagy inkább a tőke...Ha lenne egy felvilágosító szerv,vagy akár csak egy weboldal,ahol leírják ezeket a dolgokat,szerintem sokkal kevesebben kezdenék el ezt a szakmát.De ilyen nincs.Miért is lenne?Kinek lenne ez jó?Az oktatócégeknek biztosan nem,a brókercégeknek sem.A sikeres kereskedők pedig nem tudnák kiktől elnyerni a pénzüket,hiszen a forex nullszaldós piac.Itt csak akkor tud nyerni valaki,ha más veszít. Szóval ha ezek után tanfolyamra akarsz menni,akkor egy alapnak teljesen jó a Profit.hu.Hozzám Péter gondolkodásmódja közelebb áll,de ismerek olyat,aki Gáborral van így.Úgyhogy talán döntsd el a fentiek segítségével,hogy a tőzsde,vagy a forex lenne a Te pályád,és az alapján dönts! Preferált brókercégekkel pedig egyenlőre kár foglalkoznod.Egyenlőre ez sokadrangú kérdés.Amivel a tanfolyamon gyakoroltok majd,azok teljesen jók.Később pedig úgyis majd a kereskedési stílusodhoz kell keresned brókert.
Ez így valóban nem volt rövid,de még sokszor ennyit lehetni írni,hidd el nagyon összetett szakma ez.
Balance nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 16:57   #4699 (permalink)
Új tag

sunyisk8 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

szia Balance!
köszönöm a részletes felvilágosítást, az igazat megvallva ez egy picit elvette a kedvemet az egésztől!
DE. úgy gondolom, hogy sokak azért vágnak bele ebbe a szakmába mert keresik az anyagi függetlenséget és ki akarnak törni a mókuskerékből. mivel én is ezt a mókuskereket hajtom, ebből következően nem sok szabad időm van és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. viszont amiket leírtál azok alapján akkor senki ne kezdjen ebbe bele, mert ha nincs ideje akkor teljesen fölösleges. ergo akkor akinek állandó munkája van és nem a saját főnöke akkor az sosem tud kiszakadni ebből az ördögi körből. nem? vagy majd ha kirúgnak az állásunkból majd akkor álljunk neki a tőzsdézésnek? de akkor meg kényszerből kellene csinálni, ami megint nem egy jó dolog.
bár lehet nem a legjobb topocban érdeklődök, de érdekelne, hogy ki mennyi időt töltött az elején a gép előtt és van e esetleg olyan kereskedési stratégia ami nem igényel 0-24 számítógép előtti felügyeletet? mert azt olvastam, hogy a részvénypiac nem annyira mozgékony mint a devizapiac és arra gondoltam, hogy lehet a részvényekkel kellene inkább foglalkozni kezdőként.
mindenesetre még csak a 22 oldalon járok ebben a topicban, lehet mire ide a végére érek az olvasásban megvilágosodok
sunyisk8 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-09, 18:42   #4700 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 115
beginner a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Balance eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Sunyisk8!
Én is új vagyok itt,de azért megpróbálom összefoglalni a dolgokat,hogy tisztábban láss!Nem lesz rövid,de talán tudok vele segíteni.Én voltam korábban mindkét tanfolyamon,de ha nekem anno valaki segített volna elmagyarázni,hogy mit mire tudok használni,akkor valószínűleg csak az egyikre mentem volna el,vagy esetleg egyikre sem.Mindazonáltal nem bántam meg egyik tanfolyamot sem.Nagyon sok kérdést kell tisztába tenni magaddal kapcsolatban,hogy eldöntsd,mész-e tanfolyamra,és ha igen,melyikre?Mindenki másképpen tanul.Sokan saját magukat képzik a neten.Mások(ha megtehetik) rengeteg tanfolyamot elvégeznek több millió forint értékben.Nem biztos,hogy ők lesznek előrébb egyébként.Megfelelő időráfordítással szerintem Péterék anyagáról is össze lehet annyit szedni,mintha elvégezted volna valamelyik tanfolyamot.De,ami nagyon fontos: A chartok előtt eltöltött időt semmi sem pótolja. A lényeg:Ha neked nincs szinte korlátlan időd arra,hogy ezt a szakmát megtanuld(tökmindegy,hogy részvény,vagy forex),akkor bele se kezdj!Úgysem fogod végigcsinálni.Ugyanez a helyzet a motivációval.Ha nem vagy elég eltökélt,ha nincs meg a kellő akaraterőd,akkor hagyd az egészet már az elején,és ne töltsd vele az idődet,ne pazarold rá a pénzedet.
Ha időd is van,és céltudatos,eltökélt embernek tartod magad,akkor lehet itt esélyed.Akkor jön a többi kérdés. Hogy állsz anyagilag? Van-e annyi tőkéd,aminek a befektetésével megtérülhet később az idő,amit a trédeléssel töltesz.Mennyi időd van kereskedni? Ahogy írtad,munka után tudnál vele foglalkozni.Tudnod kell,hogy ha napközben nem tudsz a chartokra nézni egyáltalán,akkor csakis napi felbontásban tudsz gondolkodni.Ez annyit jelent,hogy naponta egyszer kell döntéseket hoznod a pozíciók menedzselésével kapcsolatban.A napos grafikonokon való kereskedéshez nagyméretű stoptávolságokat kell használnod,ehhez pedig nagy tőke szükséges.Például meg tudsz nyitni az Interactive Brokersnél 10000 dollártól egy számlát,de napos grafikon kereskedve még nagy rutinnal sem fogsz tudni elég pénzt keresni vele.Arról nem is beszélve,hogy mire odáig eljutsz,hogy pénzt keress,ez szerintem több év,de még azt is megkockáztatom,hogy évtized(és itt most nem elírtam),abban az esetben,ha a tanulóidőben sem tudsz többet a gépnél lenni,mint munka után.Akinek kevesebb a tőkéje,annak megoldás lehet a forex a tőkeáttét miatt.De forexen a napos chartokat inkább csak szinte korlátlan tőkéjű befektetők kereskedik.Legalábbis az itteni körökben nem sűrűn hallasz olyat,aki forexen napos charton trédel.Még a négyórás felbontáshoz is nagy tőke kell itt is,és akkor megint visszakanyarodtunk oda,hogy ha csak négyórás chartokon tudsz gyakorolni,akkor sokkal,de sokkal kitolódik a tanulóidőszak. Hogy mennyire? Ha nagyon céltudatos vagy,nagyon eltökélt,és reggeltől estig tudsz ezzel foglalkozni,akkor mimum két év.De még az is kivételes.Én legalábbis csak olyat ismerek,aki ennél hosszab idő után lett konzisztensen nyerő.Ha csak napjában néhányszor tudsz rénézni,esetleg csak munka után...Szerintem el se kezdd! És akkor még arról sem beszéltem,hogy mennyi minden más is hiányzik a megfeleő időn,tőkén,eltökéltségen kívül.Például a biztos otthoni háttér,a harmónia.Az az állapot,amikor neked "csak" a trédeléssel,illetve annak megtanulásával kell foglalkoznod.
Ha mégis elkezded magad beleásni a témába,akkor ezek alapján a szempontok alapján kell eldöntened,hogy milyen instrumentumokkal érdemes foglalkoznod,és milyen időtávon.Még akkor is kiderülhetnek meglepetések.Példál ha neked kevés a tőkéd,de sok az időd,akkor érdemes a forexen a daytrade-t tanulnod.De mi van akkor,ha te nem az a típus vagy,akinek ez fekszik?Mondjuk nem vagy képes a gyors döntéshozatalra?(Ez egyébként nem feltétlen hiba).Akkor neked nem ez a megfelelő pálya.Minimum M15-ös,vagy órás chartokat kell kereskedned,mert ott több időd van a döntések meghozatalára. Szóval rengeteg szempont alapján,és sok gyakorlással eltöltött idő alapján előbb utóbb mindenkinek(aki nem adja fel) kialakul a saját stílusa,megtalálja a saját útját ebben a szakmában.
Azt mondják,az emberek 95%-a vesztes.Szerintem még több is,mivel ebben az arányban benne vannak azok is,akik belelkesednek a könnyű pénzkereset lehetőségétől,és mielőtt a fenti kérdéseknek a végére járnának,és felbecsülnék reálisan a saját helyzetüket,beleugranak a kereskedésbe.Itt sokszor csak egy-két hónapig tart a lelkesedés,vagy inkább a tőke...Ha lenne egy felvilágosító szerv,vagy akár csak egy weboldal,ahol leírják ezeket a dolgokat,szerintem sokkal kevesebben kezdenék el ezt a szakmát.De ilyen nincs.Miért is lenne?Kinek lenne ez jó?Az oktatócégeknek biztosan nem,a brókercégeknek sem.A sikeres kereskedők pedig nem tudnák kiktől elnyerni a pénzüket,hiszen a forex nullszaldós piac.Itt csak akkor tud nyerni valaki,ha más veszít. Szóval ha ezek után tanfolyamra akarsz menni,akkor egy alapnak teljesen jó a Profit.hu.Hozzám Péter gondolkodásmódja közelebb áll,de ismerek olyat,aki Gáborral van így.Úgyhogy talán döntsd el a fentiek segítségével,hogy a tőzsde,vagy a forex lenne a Te pályád,és az alapján dönts! Preferált brókercégekkel pedig egyenlőre kár foglalkoznod.Egyenlőre ez sokadrangú kérdés.Amivel a tanfolyamon gyakoroltok majd,azok teljesen jók.Később pedig úgyis majd a kereskedési stílusodhoz kell keresned brókert.
Ez így valóban nem volt rövid,de még sokszor ennyit lehetni írni,hidd el nagyon összetett szakma ez.
Szia!
Respekt!

Címkék
devizatőzsde, FOREX, mentális napló, tanfolyam, tőzsdetanfolyam

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 4 (0 tag és 4 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 17:08 , a GMT +1 időzóna szerint.