| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kecskeméti István Magyarországon az elsők között foglalkozott a technikai elemzéssel.
Kezdőknek mindenképpen ajánlani tudom ezt a könyvet. Nem csak a T.A. -ról szól. Megismertet a kockázat kezeléssel (2% szabály) Pozícióépítéssel. A grafikonok fajtáival. Árfolyam alakzatokkal. (Néha nagyon is alapos. Például az indikátorok képlete nem túl fontos szerintem.) Gyertya formációkkal, indikátorokkal. Valós grafikonokon szemléltetve. Sokan elhatárolódnak a Technikai kereskedéstől, de ők is ismerik a fontosabb részeit. Ha másra nem is, de a beszállási pont meghatározására, vagy valamire mindenki használ valamit a technikai eszköztárból. Nem szentírás, de az elengedhetetlen alaptudás, alap fogások nagy része megtalálható ebben a könyvben. A szerző weboldala: chartcenter.hu |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Lenne egy kérdésem. Mégpedig egy bekezdéssel kapcsolatos amit a Kecskeméti István - Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével című könyvben olvastam. A véleményetekre vagyok kíváncsi,hogy ez igaz-e? Érdemes e betartani?
"A felbontás megválasztásánál a használhatóság és az időtáv szempontjait kell szem előtt tartanunk. A napon belüli kereskedésre a line (minden kötést külön pont jelöl, amelyeket egy vonallal összekötünk), vagy egy 5 perces Japán gyertya alakzat ajánlott. A néhány, 1-5 napos intervallumban vizsgált grafikonnal a 15-30 perces felbontást használjuk, míg a több hetes grafikonoknál már a 60 perces vagy 4 órás felbontással érdemes dolgoznunk. Természetesen, ha egy formációban bizonytalanok vagyunk, akkor használhatunk kisebb felbontást is, ami megkönnyítheti a felismerést. Három hónapon túl már napi grafikonokat, több éves időintervallumban pedig a heti vagy a havi grafikon ajánlott." |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 2 ![]() |
Üdvözlök mindenkit!
Remélem nem okoz gondot, hogy itt érdeklődöm, de jobb nem jutott eszembe... Tudna vki. olyan linket adni nekem, ahonnan letölthetném a "Bollinger on Bollinger Bands" című könyvet? Előre is köszönöm. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 2 ![]() |
Lenne vki. olyan kedves, hogy elmagyarázza nekem, hogy a 209.oldalon ábrázolt pozícióépítésnél, milyen jelzéseket figyelt a szerző? Miért pont azokon az árfolyamokon nyitott újabb pozíciókat?
Az első longba lépést tisztázza: "Ez pontosan a kitörés utáni napnak a nyitóárfolyama" |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Martin Baxter, Andrew Rennie Pénzügyi kalkulus
http://www.typotex.hu/konyv/Pénzügyi%20kalkulus Száz János Tőzsdei opciók vételre és eladásra http://bookline.hu/product/home.acti...re_es_eladasra tessék kiolvasni mindkettőt. majd megdumáljunk... |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Kecskeméti István, könyv, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák