Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egis részvény

Collapse
X
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Egis részvény

  A kisebbik gyógyszeripari részvény az Egis a BÉT-en a 4 Blue Chip után az ötödik legfontosabb papír. Főleg exportra termel és főleg generikus gyógyszereket.
  50,91%-ban a Francia Arts et Techniques du Progrés tulajdonában van, amin felül csak 2 cég lépi át valamivel az 5%-os tulajdonosi küszöböt. A papír magyar viszonylatban tehát minden szempontból likvidnek tekinthető.

  Osztalékfizetés szempontjából a részvényenkénti 120 Ft volt az elmúlt évekre jellemző, ami várhatóan a jövőben is könnyűszerrel tartható lesz. A jelenlegi árfolyamhoz viszonyítva az igen csekély mértékű osztalékfizetést jelent, tehát az Egis Nyrt. részvények nem kifejezetten osztalékpapírok.
  A társaság az elmúlt években csökkenő forgalom mellett tudta növelni nyereségét, míg idén gyakorlatilag megőrizte nyereségességét. Az Anpharm-üzlet tavalyi 4 milliárdos eredményét nem számolva azonban ez is komoly, 30% feletti javulást jelent.

  Piacai közül a volt szovjet utódállamok jelentősége egyre csökken, ezen a területen volt visszaesés megfigyelhető, míg a hazai piac és Nyugat-Európa stagnál, vagy csekély mértékben növekszik. Az erős export érdekeltségek miatt az Egis eredményessége nagyban függ a forint árfolyamától.

  A mintegy 2500 fős hazai és 1100 fős külföldi alkalmazotti létszámot az Egis a válság alatt is megőrizte.
  Attis - A fundamentális

 • #2
  Valaki nem ásta bele magát jobban az EGIS körüli dolgokba?

  Azért elég jelentős részvényről van szó. Ma eddig pl. a 3. legnagyobb forgalmat hozta és mégsem nagyon esik itt szó róla.

  Kicsit hektikusabban mozog az árfolyama, mint a Richteré.

  Hozzászólás


  • #3
   120 forintos osztalékot szavaztak meg. Ez elég soványnak tűnik, de tavaly sem volt több.

   Hozzászólás


   • #4
    Az Egis mindig ekkora osztalékot fizetett amióta az eszemet tudom, de a nyereséget okosan fekteti és ruházza be!!! Egyik kedvenc magyar papírom...

    Hozzászólás

    Working...
    X