Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyógyszerpapírok

Collapse
X
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Gyógyszerpapírok

  Richter és EGIS.

  Miben jobb egyik a másiknál? A kettő közül melyik miben erősebb, miben gyengébb?

  Mik a szempontok gyógyszer papír vásárlásánál? Melyek az iparág specialitásai?

 • #2
  Önálló véleményem sajnos nincs a témában, de leírom, amit az eheti hvg-ben írtak nagyjából.

  "A lényeg annyi, hogy gyógyszerre mindenki költ, tehát nem itt lesz a legnagyobb a visszaesés, sőt a gyógyszeripart nem is sújtotta annyira a recesszió, mint a többi ágazatot." (mondjuk ilyet hallottunk már a technológiáról is 2000-ben )

  Sőt volt ahol plusszban zárták az évet. Azt hiszem a Pharmatology and Biotechnics összesítés +8%-os lett az évre az USÁban.

  Hozzászólás


  • #3
   Egy időben sokat trédeltem a Ricsivel, az Egissel kevesebbet, az nem olyan likvid. Hozzátartozik, hogy életem első megbízásakor Egist vettem, és az enyém volt aznap az utolsó kötés 35-kor a könyvben. Azóta is őrzöm valahol a szkrínsotot arról a képernyőről.

   A Richter nagyobb, emiatt likvidebb is. Ha jól tudom a dollár kitettsége is nagyobb, míg az Egisnél az euró a nagyobb. Ebből következik, hogy melyik papír melyik devizapárra érzékenyebb. Az orosz piaccal volt valami érdekes még, régebben volt a sztori, már nem emlékszem, de fundamentálisan keményen érintette a cégeket.
   Persze ami még durva volt, az a "gyógyszeradó" bevezetése, gondolom emlékeztek. Ráadásul pont akkor volt egy nagyobb Egis pakkom, alig győztem kilikvidálni.
   Nyilván nem esznek kevesebb gyógyszert az emberek a válságban. Nem ezért esett ekkorát mindkettő. Inkább, hogy a sok intézményi befektető kiszedte a lóvét belőlük. Hogy mi lesz velük, fogalmam sincs.
   Bővebbet én sem tudok hozzáfűzni, inkább a chartjaikat szoktam nézegetni.

   Hozzászólás

   Working...
   X