Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hazai részvények

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Szia!

  Nem tudom csak lemaradt-e a hozzászólás lényegi része, vagy ennyit szántál, de ha üdvözölni szeretnéd a fórumtagokat, akkor arra szolgál a Bemutatkozás kategória.
  Itt célszerű az OTP-ről csevegni.

  Üdv,
  harzol

  Hozzászólás


  • Sziasztok!

   Már azért is megérte hülyeséget csinálnom az OTP részvényeimmel, hogy leírtam mi történt, és egyikőtök (bocsánat, de most nem tudom visszakeresni, ki volt) beírta ide a fórumba, hogy "csigagiba példáján okulva". Ez azért jó érzés, hogy valakinek jót tettem akaratlanul, mert tanult a hibámból.

   Akkora nagy hiba azonban mégsem volt, mint a mostani helyzet mutatja: 2083 zárt pénteken a papír. Van egy pakkom, amit 1800-on vettem cca. 3 hete. Most azon hezitálok, hogy adja-e el hétfőn cca. 12 % nyereséget realizálva, vagy sem.
   Ha esünk vissza, akkor majd újra veszek.

   Ami azt illeti, tegnap járt le egy 2 hónapra, 11.5 %-os kamatra lekötött forint betétem.
   Tudjátok mennyit adtak erre az időre majd másfél millióra ? Kemény 20.000,- Ft-ot.
   És azt tegyük hozzá, hogy ez igen-igen jó kamatnak számít. Választanom kellett a felháborodás és a harsány nevetgélés között - inkább ez utóbbira szavaztam, de éppen ezért foglalkoztat most az előzőekben felvázolt eladás. 3 hét alatt, fele annyi pénzzel 4x annyit "kereshetek", mint egy banki betéttel.

   Előre is köszönöm a válaszokat.

   Hozzászólás


   • csigabiga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akkora nagy hiba azonban mégsem volt, mint a mostani helyzet mutatja: 2083 zárt pénteken a papír. Van egy pakkom, amit 1800-on vettem cca. 3 hete. Most azon hezitálok, hogy adja-e el hétfőn cca. 12 % nyereséget realizálva, vagy sem.
    Mekkora hiba volt? Jó kérdés, kétféle megközelítés van. Az egyik az, hogy nagyon sok kisbefektetővel ellentétben megvan a lehetőséged arra, hogy nyereséget realizálj az üzleten, ami nagyon jó dolog. Ebben az időszakban sokan, sok pénzt vesztettek az OTPvel.

    Ugyanakkor aki jól mérte fel a lehetőségeit az sokkal többet keresett. Amit megkreshettél volna, de nem kerestél meg rossz döntések miatt az ugyanúgy az ablakon kidobott pénz. Ugyanakkor tévedhetetlen ember nincs, és ilyen értelemben elkönyvelhető vesztessége mindenkinek van / lesz. Döntsd el, hogy az akkor jó döntést hozva számodra elérhető összeget magad elé képzelve bosszant a dolog, vagy annak örülsz, hogy nyereséges volt az üzlet.

    Hozzászólás


    • Lehet hogy ezt a döntést már hamarabb meg kellett volna
     hoznod.
     Mert 12 % os nyereséggel egy ilyen bizonytalan politikai
     környezetben hétfőn egy réssel lefelé nyitáskor
     elszállhat nagyon könnyen a 12% haszon.
     Bár gondolom azért hagytad bent mert bízol a
     politikai környezet javulásában.
     Viszont a helyzet az hogy nem csak itthon állunk rosszul
     belpolitikailag meg gazdaságilag hanem usa is
     visszaesett a pénteken.
     ....s mit ér a pénz,élet nélkül...

     Hozzászólás


     • A lényeg hogyha ez meg is történik akkor ne kapkodj
      légy felkészült.
      TA san is meg Fundásan is.
      ....s mit ér a pénz,élet nélkül...

      Hozzászólás


      • Köszönöm a hozzászólásokat !

       Ez nem ennyire fekete vagy fehér, ugyanis én abszolút kezdő vagyok, és nem a tőzsdéből élek. Ráadásul azon szerencsések közé tartozom, akiknek még van stabil munkahelyük, és meg is tudnak élni a fizetésükből.

       Tehát azon nem bosszankodom, hogy mi lett volna ha így várok, vagy úgy nem várok - nekem ez a nyereség is ún. talált pénz lenne. Vettem ugyan 3000-en is 100 db-ot, de egyáltalán nem omlottam össze, hogy most ott bent csücsül és nem tudok mit kezdeni vele. Nem kell kenyérre, nem is akartam elkölteni, tehát amíg veszteségem lenne, nem adom el. Mennyi kamatot kapnék ennyi pénzre egy év alatt a bankban ? Na ugye.... Egyszer csak felmegy megint 3000-re.

       De a következő kérdés rögtön adódik: egy kicsit kifejtené valaki bővebben, hogy a "hétfőn egy réssel lefelé nyitáskor" mit jelent pontosan ? Mennyi lehet ez a rés ? Ha megadom a megbízást holnap, hogy hétfőn reggel 2060-on adják el, mennyi annak az esélye, hogy teljesül ?

       Hozzászólás


       • ma elég szépen lehetett shotolni. tudja valaki, hogy petin lehet e shortolni? mert nem igen találok olyan opciót. Külön szerződés kell talán hozzá?köszi a választ

        Hozzászólás


        • valaki legyen oly kedves és magyarázza el nekem mi az az osztalékfizetés. Pl a mostani állami nyomda any 54,55 ftos osztaléka. Veszek 1 héttel korábban részvényt és osztalékfizetés másnapján eladom, kapok osztalékot ezért, vagy hogy működik ez? köszönöm

         Hozzászólás


         • Részvénytársaságok dönthetnek úgy, hogy a nyereségük egy részét nem forgatják vissza, hanem osztalék formájában kifizetik a részvényeseknek.
          Olyan cégekre jellemző a nagy osztalék, ahol a piac telített, nincs hova fejleszteni és/vagy terjeszkedni.
          Persze úgy is dönthet egy részvénytársaság, hogy nem fizet osztalékot. (pl. kell a pénz a beruházásra)

          Elég az adott napon birtokolni a részvényt. Így is megkapod az osztalékot, de azzal számolni kell, hogy a részvény árfolyama aznap nagyjából az osztalék mértékével esni fog. Ilyen módon tehát nem lehet biztosan nyerni. Lehet kicsit többet esik, lehet kicsit kevesebbet, de ezt nem lehet előre tudni és az egyéb piaci dolgoktól függ.

          Hozzászólás


          • Lehet, de csak technikai daytrade-el, azaz napon belül.

           Ha jól tudom nem kell hozzá semmi külön szerződés. Amennyiben komolyan gondolod, akkor csak próbálj eladni olyan papírt, amilyened nincs.

           Hozzászólás


           • Egyébként én most nem gondolkoznék short-ban. OTP ma is szépen ment felfelé és ha egy ilyenbe beleszaladsz TDT-vel, akkor 1-2 nap alatt elbukhatod az összes pénzed.

            Közel 9% emelkedés egy nap alatt. Ez sem a nyugodt, válság előtti időket idézi.

            Hozzászólás


            • lehet nagyon hülye kérdés, de mi alapján dől el a nyitó és záróár? mert néha akkorákat ugrik. előre is köszönöm a választ

             Hozzászólás


             • A záróár az adott nap utolsó kötésének árfolyam.
              Ennek megfelelően a nyitóár a nap első adásvételének árfolyama.

              Nagy eltérés akkor szokott lenni, ha a tőzsdei nyitvatartási időn túl történik valami, ami nagyban befolyásolja az árfolyamot.
              Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha a tovább nyitvatartó amerikai tőzsdék nagy esésbe, vagy emelkedésbe mennek át a nap végén.

              Ezt a hazai piac csak reggel tudja lereagálni.

              Hozzászólás


              • Már csak ennek Blue chip-nek nem volt saját témája, így most megnyitottam.

               Ki milyen lehetőségeket lát a Richter papírokban? Van akinek vannak Richter részvényei?

               Hozzászólás


               • Üdv mindenkinek! Rendelkezek egy pár darab Telecom részvénnyel. A kérdésem az lenne, hogy melyik nap adhatom el a papírokat úgy , hogy az osztalékot még megkapjam?

                Hozzászólás

                Working...
                X