Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hazai részvények

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • fxtom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ennél csak bonyolultabbak vannak. Egyébént dec 21-én BÉT-en 4200 volt az OTP, Frankfurtban 14,234 EUR a záróár. Itt max a devizakockázaton van profit, az árfolyamkülönbözeten nem nagyon.
  BÉT záró 21-én: 4149 Ft, MNB közép EURHUF: 286,6
  Ez olyan kicsi különbözet - ráadásul MNB középen nem igazán tudsz venni -, hogy gyakorlatilag csak a deviza risk marad belőle.

  Hozzászólás


  • KJTom91 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nagyon határozott nem választ adtál ALTERMAN.Miből gondolod hogy nem?
   Hát probáld ki,és vond le a következtetéseket!
   Enyém a galaxis leggyorsabb hajója!

   Hozzászólás


   • Fxtom kérlek felvilágosítanál az arbitrázs ügyletek bonyolultságáról?Mi az amit bonyolultnak találsz benne?
    És az általad említett napon kb.: 1,78% profitod lehetett volna.

    Hozzászólás


    • KJTom91 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Fxtom kérlek felvilágosítanál az arbitrázs ügyletek bonyolultságáról?Mi az amit bonyolultnak találsz benne?
     És az általad említett napon kb.: 1,78% profitod lehetett volna.
     Nem vagyok nagy szakértője az arbitrázs ügyleteknek. Az egyetlen módszer, amivel mélyebben foglalkoztam, az a devizáknál használt statisztikai arbitrázs, amit néhány nagy hedge fund is használ. Erre írtam, hogy ez más műfaj, néhány könyvet is is írtak róla, ezek közül a legjobb szerintem ez:
     http://www.amazon.com/Pairs-Trading-.../dp/0471460672
     Ez egy bonyolult módszer, nem lehet egy napon említeni a részvény arbitrázzsal.

     Viszont őszintén érdekelne, ha levezetnéd, hogy hogy jött ki az 1,78% profit, reális, megvalósítható értékekkel (MNB középen számolt deviza nem az), költségeket is belekalkulálva.

     Hozzászólás


     • Szervusztok! Üdvözlöm a régi rókákat!

      Kis off-al kezdeném a mondókám. Ahogy már sokszor, az előző hosszászólásomnál is elhatároztam nem írok többet. Ezt jeleztem is. (Jó rég volt) Mégis olvasom időnként ezt a fórumot. Néha kedvem volna beírni ezt-azt... Feltűnt mostanában néhány eltűnt-előkerült érdekesebb figura, akiknek szívesen olvastam a hozzászólásaikat, bár nem beszélgettünk. Kedveltem ezeket, mert olyan piszkosul magbiztosak és beképzeltek, mint én :-) Azt hisszük nálunk a szent grál. Közben tényleg :-) Szóval ezúton szertném jelezni, hogy bár továbbra sem leszek gyakori vendég, viszont elnézését kérem minden kedves fórumozó társamnak, akiket megbántottam az elmúlt években a nagyképű hozzászólásaimmal. Elszálltam, és alakultam.*Sajnálom.*Félelmetesen erősen jellemformáló hatású a tőzsde. Talán ezen a korszakon is át kellett esni. Ennyit az off-ról.

      --------


      Nos, a Telekom papírról gondoltam megosztom veletek a meglátásaim és várakozásaim a közeli jövőt illetően az én "sajátos" látásmódom alapján. Végülis ezért jöttem:-)*Egy évben én többnyire egy alkalommal kereskedek a telefonos papírral. Nagyjából így december és május között. Ez a pillanat most lett számomra aktuális.

      Kezdeném a múlttal: Az utóbbi hetekben és hónapokban, mint az biztos sokatoknak feltűnt, alaposan lecsapták ennek a papírnak az árfolyamát. Elég sokan, elég sok féle elképzeléssel áltak elő ennek vélhető okairól. Ismertebb hírportálok hírei utáni kommentek, illetve fórumozók véleményeit is figyeltem eleget. A leggyakrabban visszaköszönő teóriák: "Kitárazhatott valamelyik nagyobb szereplő", "Az öntő addig önti, amíg van neki", "Lehet, hogy még van neki", "Már nincs komoly támasz, lemehet 320-ig is"... És még sok hasonló érdekesség, más IQ szinten és más csomagolásban előadva. Én az utóbbi idők esésének okát másban látom. Szerintem a legegyszerűbb válasz az, hogy shortolva volt. Semmi egyéb. Talán láttunk már ilyet 2010-ben is... Tálán vagy biztosan? ;-) Most lehetne beszélnem a fundmentumokról, azokról a gazdasági, politikai döntésekről melyek hatással voltak az árfolyamra, de nem teszem. Egyrészt nem értek hozzá, és nem is érdekel. Másrészt pedig számomra spekuláns szemmel nézve bőségesen elegendő ok az esés indokolni a nagybani shortolással. Ennyit akkor a múltról. Nézzük a jelent.

      Amit felfedezni vélek, hogy a napokban, hogy a részvényár esése a szokásoshoz képest kiemelkedő forgalommal megállt, még emelkedni is tudott egy kicsit. Nem tudom ez miért történhetett, talán short zárás volt? Mindegy is. Nem próbálom kitalálni, mert szükségtelen. Ismételten elégséges ennyi információ. Hogy a megszokotthoz képest nagyobb a forgalom. Ez jó vagy rossz az árfolyamnak az már a jövő. Lássuk akkor ezt.

      Számomra a nagy forgalom mindig egy jel. Az árfolyam pedig meg fogja mondani miért volt a nagy forgalom. Másképpen, merre tette meg tétjeit a nagyobb tőke. Én úgy gondolom, tekintettel a közelgő osztalékra, továbbá alapozva arra, hogy a piac már ismeri az ismerhető negatív híreket, és pletykákat, nincs is miért jelentősen essen ez a papír. Másként: Ha nincs miért essen, akkor miért is ne emelkedhetne? :-) Amit elmondtam a charton mások elemzései szerint technikai alapon (TA) úgy tűnik nem helyénvaló. Bár ez nem érdekel különösebben, mert nem használok technikai elemzést (sem) a döntéseim során.*

      A magam részéről betankoltam dec.21.-én, a világvége jeles napján eme részvényből 359 forinttól 362-ig bezárólag.*A pozícióm 1-4 hónapos időtávra terveztem. Nagyobb volatilitásra, visszaesésre számítok. További jelentős esést viszont már nem várok.*Az elvárt nyereség 15-20% felett, de meglátásaim szerint korábban/később szállok ki, ha úgy találom helyesnek.*Ha stoppot tennék, amit nem fogok, akkor az 350 alatt lenne.*

      Miután a vételem megtörtént, és már nem befolyásolhat senki a tisza döntésemben, esti mese helyett megnéztem mit "jósolnak" az elemzők. Kedvencem, Babics"Mellétrafáló"Egon tollából idézem nektek azt a pár sort, amely szintén ellentmond nekem.*Az elemzés 28.-a reggel készült. Íme:

      "Napos:*A ford. fülescsésze-bázisból számolt célárat elérte. Ez a 355 gyenge támasz. Innen indulva nagyon gyenge forgalmú emelkedés - ezzel nem fog messzire jutni. Itt mélyen maradhat."

      Talán tévedek. De a pozícióim kezdetektől nyereségesek, ekkor 3,8% pluszt mutatnak. Ez persze még nem jelent semmit. Ez csak a kezdet. Vagy tévedhetek, és nem is a kezdet, hanem a vég kezdete. Ki tudja? Viszont vicces rendszeresen ilyen felállásban olvasnom az ilyesmit. :-) Abban biztos vagyok, mire ez a jóember megjósolja a bullt, lehet is zárni ami nyitva volt...

      Amiket leírtam szubjektív nézeteim. Nem követendők, és nem ajánlások! Véleményem, és a pozícióm ismertetése, önfényezés. Semmi több!*

      BUÉK!
      -A reklám helye-

      Hozzászólás


      • Azzal a 30db-os napi volumennel biztos lángész ötlet lehet OTP-t arbitrázsolni. Feltenném rá az életemet is...

       Az arbitrázs az intézmények játékasztala, nekik van rá villámgyors software-ük és "0" spread. Van ilyen h pl az egyik tőzsdén nagyon megtolják az ezüstöt, a másikon nem, akkor amelyiket megtolták (mondjuk egy nagyobb order) akkor azt shortolják a másikat meg longolják. Pár centet lehet fogni rajta.

       Ha ennél bonyolultabb dolgok érdekelnek, akkor keress rá ezekre: (calendar) spread trading, convertible arbitrage, ezek is hasonló dolog.

       Hozzászólás


       • KJTom91 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Az imént néztem rá a hazai és külföldi részvények árfolyamalakulására és nem tudom hogy helyesen-e,de azt vettem észre hogy az Otp részvények a Bét-en kívűl a német tőzsdén is forgalomban vannak és más árfolyamon mint a hazai piacon.
        Az érdekelne ha tényleg így van,akkor az ott megvásárolt részvényeket a Bét-en is értékesíthetem?
        Megjegyzem miért is kéne átcipelned "fizikailag" a részvényt, ha egyik helyen nyitsz egy longot, a másikon meg egy shortot, hisz a kívánt tranzakció ezzel meg is történt, egyedül a zárást kell egyszerre elvégezni.

        Hozzászólás


        • Látom nem nagyon pörög ez a topik, pedig szerintem nem csak én kereskedem magyar részvényekkel. Jó lenne ha meg tudnánk osztani egymással a mindennapi spekulációkat, ugyanis több szem többet lát. Nekem most is van egy shortom OTP-n.

         Hozzászólás


         • Hoffi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Látom nem nagyon pörög ez a topik, pedig szerintem nem csak én kereskedem magyar részvényekkel. Jó lenne ha meg tudnánk osztani egymással a mindennapi spekulációkat, ugyanis több szem többet lát. Nekem most is van egy shortom OTP-n.
          Miért nyitottad be?

          Hozzászólás


          • 2012 gyj

           http://stockportal.hu/index.php/a-mo...okkent-tavaly/

           Hozzászólás


           • 2012 gyj

            http://stockportal.hu/index.php/nyer...agyar-telekom/

            Hozzászólás


            • Kedves Mindenki!
             Fizikai részvényekről van szó.
             Adva van 9db ARAGO Befektetési Holding Rt. 1000 Ft névértékű,bemutatóra szóló Törzsrészvény és 1 db 1000 Ft értékű névre szóló Kamatozó Részvény.
             Kérdésem az lenne ,hogy ér-e ez még valamit,ha igen ,akkor hol lehet értékesíteni?
             Segítségeteket -ha tudtok-nagyon köszönöm.
             Üdvözlettel.
             Ena

             Hozzászólás


             • 2012 gyorsjelentés, és grafikon:

              http://stockportal.hu/index.php/az-o...nott-2012-ben/

              http://stockportal.hu/charts/candlestick_otp.php

              Hozzászólás


              • Remélhetőleg ez a hír ma már látszódik az árfolyamon

               http://stockportal.hu/index.php/a-ri...odast-irt-ala/

               Hozzászólás


               • a 17000 nagyon vonzza

                Hozzászólás

                Working...
                X