Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Global Fund egyösszegű befektetés

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • vertike eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Eléggé furcsa, szerintem bolondítják a népet, hogy húzzák az időt, mert már senki sem akar náluk dolgozni és a az ügyfelek is veszik ki a pénzüket.
  Hát ezt kétlem. Az értékesítési ügynökök itt is és más cégeknél is szép jutalékokat kapnak. Lelkiismeret úgy általában nem jellemző az ilyen emberekre, dolgozzon bármelyik cégnél is. Amíg jutalékot tud kicsikarni valamiből, addig nem mozdul egyik sem, ebben biztos vagyok.

  Az ügyfelek meg nem viszik el a pénzt, mert kapják a hozamot. Addig meg, ha esetleg aggódnának is, akkor sem fognak mozdulni. Már csak azért sem, mert ha előbb elviszik, akkor időtől függetlenül vagy nem kapnak egyáltalán hozamot az eddig eltelt időre, vagy akár 5%-al kevesebb pénzt fizetnek vissza, ha még a fél évet nem haladta meg a lekötött idő.
  Szóval nekem más a véleményem. Az édesanyám pénze náluk van már fél éve, de eddig semmi olyat nem tapasztalt, hogy bármi gond lenne. Aki eladta neki a terméket, az is még nekik dolgozik.

  Ha tényleg Takarékszövetkezeti termékeket fognak értékesíteni, akkor ahhoz meg fogják szerezni a megfelelő engedélyeket. Vagy talán már meg is vannak. Erről egy ügynökük biztos többet tudna. Szerintem a PSZÁF hamar lecsapna, ha nem így lenne. Az engedélyekre biztos jobban rámennek, mint a gyakorlati működésre. De ez megint csak vélemény. Annyira azért nem ismerem ezeknek a dolgoknak a működését.

  Hozzászólás


  • Érdekes megközelítés.

   Amíg nem tör ki a pánik és amíg nem kezdik el tömegek kivenni a pénzüket, addig természetes, hogy látszólag minden rendben van. Miért ne lenne ha az emberek befelé hordják a pénzüket?

   A gond és a pánik majd akkor lesz, amikor többen egyszerre akarják kivenni a pénzüket. Akkor pillanatok alatt pánik lesz és onnantól már senki nem jut a pénzéhez.

   Talán ezért lenne célszerű, akár hozam nélkül is kilépni.

   Ezt viszont mostanában még szinte senki sem fogja megtenni, mert aki belépett az nyilván hisz is a "lehetőségben". Amíg ez a hit nem inog meg, addig lehet fújni a lufit. Valószínűleg jó nagyra, hogy aztán a végén hatalmasat szóljon, mikor kidurran.

   Hozzászólás


   • Akár csak a tőzsde...

    Hozzászólás


    • Nem éppen. A tőzsdén optimális esetben a jól teljesítő részvények egy értékes cég tulajdonhányadát testesítik meg. Egy részvénytársaság esetében gyárak, gépek, materiális és immateriális javak tényleges értékkel bírnak, nem beszélve a profittermelő képességről.
     Ott is lehet lufit fújni, ha a várakozások és remények meghaladják a tényleges teljesítményt. Ha egy részvény esetében durran ki a lufi, akkor valahova a tényleges érték közelébe fog beállni az árfolyam. A lényeg, hogy ott van mögöttes érték.

     A Global Fund esetében viszont nincs mögöttes érték. Csak a lufi van. Szedik befelé a pénzt, amit ki tudja hova tesznek. Gondolom egy nagy részét felélik, szétosztják az ügynökök közt beszervezési jutalékként, valamennyit kimenekítenek offshore számlákra, egy részét pedig tartalékolják arra az esetre, ha lenne néhány kilépő akit ki kell fizetni.

     A lényeg, hogy az egész mögött nincs semmi valós érték.
     Ha jelentősen bezuhan az Apple, a VW, vagy az OTP Bank részvénye, akkor annak oka van. Lehet az a vállalat rossz teljesítménye, vagy egy válság, egy rossz iparági adat. Viszont ekkor is el lehet adni a részvényeket. Kis gond esetén néhány százalék veszteséggel, nagyobb gond esetében mondjuk féláron.
     Az édesanyád befektetését a lufi kidurranását követően el is felejtheted. Nulla forintot fogtok belőle látni. Ez azért egy kis különbség.

     Másik dolog, hogy ha megnézzük, hogy mondjuk az elmúlt 100 éves időtávban az értéktőzsdén a befektetők átlagosan milyen hozamot értek el, akkor az igencsak pozitív lesz. Ott tehát átlagosan az emberek hozamot realizálnak.

     A Global Fund, vagy CGB, vagy hívják is magukat bárminek viszont egy átverés. Rejtett piramisjáték. Előre lehet tudni, hogy a pénzt invesztálók nagy része el fogja bukni azt, amit beletett.
     Komoly hatósági vizsgálatok is ekkor lesznek majd. Tömegével fogják feljelenteni a céget, a pénzüket elveszítő emberek.

     Hozzászólás


     • Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ezt nem annyira értem. Ez alatt azt érted, hogy 18 hónap alatt megkeresi a befektetett tőkét? Végül is másképp nem nagyon lehet...
      Nálam nagyon nem jön ki a matek még 18%-al sem.
      Szerintem valamit rosszul számol az ismerősöd.
      Bocsi!

      A "18 hónap megjegyzés" téves!!

      Üdv.

      Hozzászólás


      • vertike eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Nem értem milyen 18 hónapról beszélsz, tudtommal éves (12 hónap) lekötésről volt szó, amit lehet hosszabbítani 3x. Tehát az ismerősöd, amit kap hozamot az éves és annak a negyedét kapja meg negyedévente.
       Vagy le vagyok maradva valamiről? Állítólag valamilyen új konstrukcióval álltak elő a Körmend és Vidéke takszöv bankbetétjét fogják értékesíteni. Bár banki termékközvetítéshez pedig minden munkatársnak kell a PSZÁF hatósági, meg ugye a cégnek is, és tudtommal az nincs. Illetve az engedély fent van a CGB Silencium vagy mifene cégük csak Biztosítási hatósági vizsgát bonyolíthat pénzügyit nem, ennek ellenére hallom, hogy a munkatársaknak saját maguk oktatják a pénzügyi ismereteket és a hatósági vizsgásokkal mg nem törődnek, nekik is ugyanúgy végig kell hallgatni azt amiből már van hatóságijuk. Szóval olyat oktatnak amihez nincs is engedélyük. Eléggé furcsa, szerintem bolondítják a népet, hogy húzzák az időt, mert már senki sem akar náluk dolgozni és a az ügyfelek is veszik ki a pénzüket. Csak továbbra akit nem értek az a hatóság, ilyenkor hol vannak?
       Bocsi!

       A "18 hónap" megjegyzésem téves!

       Üdv.

       Hozzászólás


       • Sziasztok

        Sziasztok, régen történtek feljegyzések a céggel kapcsolatban, a legújabb infokról ki mit tud, állítólag a rendőrség gazdasági bűncselekmények osztálya eljárást folytat a cég ellen...

        Hozzászólás


        • Hunter07 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Sziasztok, régen történtek feljegyzések a céggel kapcsolatban, a legújabb infokról ki mit tud, állítólag a rendőrség gazdasági bűncselekmények osztálya eljárást folytat a cég ellen...
         Nem csodálkozom!
         Pedig, hogy verte a nyálát a Kertész!
         Meg is érdemlik a sok buta pénzúgyi tanácsadó aki azt hitték, hogy mekkora biznisz közben cumi!

         Hozzászólás


         • honlap

          Úgy tűnik, hogy már a honlapjuk is elérhetetlen. Ha jól sejtem a cég a következő stádiumba lépett.

          Hozzászólás


          • Többségünket nem éri meglepetésként a hír, hogy elérkeztünk a történet végéhez: http://index.hu/gazdasag/2013/10/25/...kamubrokerceg/

           Hozzászólás


           • Sokaknak csak most kezdődik az igazi történet.

            Hozzászólás


            • http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasa...gkesett-a.html

             Hozzászólás


             • Valaki esetleg aki ügyfél és kifizették vagy aki sorstárs és pánikol?????sürgős

              Hozzászólás


              • Szerintem könyveld el magadban, hogy az a pénz már nem létezik és ha visszakapsz belőle valamit, akkor lesz minek örülni

               Garantált 18%-os hozam ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy a szerződés melyik felén lévő ember a nagyobb... marha!

               Hozzászólás


               • Nem kárörvendő bunkók válaszát várom aki olyan egyszerű mint a faék és mások kára okoz neki örömet hanem valakit aki esetleg hasonló helyzetben van és tényleg van valami infója az ügyben. Ezek a "szerintem..." dumák jelenleg nem érdekelnek.

                Hozzászólás

                Working...
                X