Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

BankRáció.hu - Bankszámla, hitel és bankbetét összehasonlítás

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • BankRáció.hu - Bankszámla, hitel és bankbetét összehasonlítás

  A mai nap az Index cikkében találkoztam ezzel a Bankráció.hu kalkulátorral.

  Bankszámlákat tudunk vele összehasonlítani, mint ahogy megtehetjük ezt a hitelekkel, bankbetétekkel is többek között.

  Egyszerűen használható, mégis elég összetett ahhoz, hogy jó képet kapjunk arról, hogy a banki szokásaink mellett pl. melyik bankszámla érné meg legjobban.

  Az adattartalmat nem ellenőriztem, de a saját számlám adatait jól számolja, így feltételezem a többi is jó.
  Már nagyon hiányzott a piacról egy ilyen szolgáltatás. Úgy gondolom, hogy ilyen szolgáltatások által lesz a társadalom egyre tudatosabb pénzügyekben.

  Tudom, hogy ez reklám, de szerintem megérdemli az oldal. Tudom, hogy vannak hasonló oldalak főleg pl. hitelekre. Azt is tudom, hogy nem jótékonyságból csinálják a kitalálói, hanem jutalékot gombolnak le a bankokról. (mint a biztosítási oldalak).
  Viszont felhasználói szemmel ettől függetlenül hasznos szolgáltatás.

  Az oldal elérhetősége közvetlenül: http://www.bankracio.hu/

  Ki próbálta már? Mit néztetek vele? Mi a véleményetek?

 • #2
  A pénzügyi közvetítés mindig is az egyik legjobban fizető szektor volt, viszont nagyon korrekten és tényleg hasznosan is lehet csinálni. Jónak tűnik, szerintem is hiányzott!

  Hozzászólás


  • #3
   Van már több hasonló kalkulátor is a piacon. Pl. http://www.bankmonitor.hu/

   Kicsit az megy végbe a piacon, mint a biztosítási díj kalkulátor oldalak létrejöttekor. Ez önmagában nagyon jó dolog, hisz a kötelező biztosítás díjakat is alaposan letörték ezen oldalak.
   Apró szépséghiba, hogy a bankszektor agyonadóztatása miatt most az emberek célja az lehet, hogy kitérjen az áthárított horribilis banki kondíciók elől.

   Hozzászólás


   • #4
    Sziasztok!
    Alapvetően nagyon jó dolognak tartom, hogy vannak bankbetét-, és számlakalkulátorok, de néhány kétségem azért van a dologgal kapcsolatban:
    - A számlakondíciók kitalálásánál olyan kreatívak tudnak lenni a bankban, hogy simán lehet olyan apróbetűs dolog, amit a kalkulátor számításai kihagynak.
    - Az emberek többsége szerintem nem foglalkozik annyit a pénzügyeivel, hogy akár kalkulátorral, akár Excellel utánaszámoljon, melyik számla érné meg neki (hiába lehet vele mondjuk 30 ezret megtakarítani évente). Valaki meg a lakáshitele miatt nem is válthat bankot, csak bankon belül van mozgástere. Annak persze örülök, ha itt többségben vannak azok, akik igenis foglalkoznak a dologgal, és tesznek is érte.

    Amikor a Spóroljunk a bankon c. ebook-ot írtam, pont ezért kategorizáltam az ötleteket aszerint, mennyi energiabefektetés igényelnek. (Nagyon egyszerű ötletektől a teljes bankolás újraszámolásáig.)
    Tőzsdeász.hu - az új, ingyenes grafikonrajzoló

    Hozzászólás

    Working...
    X