Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

daytrade talents

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • daytrade talents

  Egy trader ismerősöm hívta fel a figyelmemet a daytradetalents.com oldalra.

  Regisztráltam, nyomom a tradeket, gyűjtöm a tapasztalatokat, de nem tudom, mennyire vehetem komolyan. Egyelőre nem állítom, hogy átverés lesz, azt sem, hogy nem az.

  Maga az egész olyan Rejtő Jenő-szerű.

  Impozáns megjelenésű weblap, bizalomgerjesztő arcok a világ több pontjáról, jó önéletrajzok, 135 éves! tapasztalat, irodák világszerte, saját platform, saját stratégia, dollármilliomos ügyfelek.

  De azt látom, hogy a platform gagyibb, mint az mt4, pláne a dealbook, vagy a saxo. Béta, azaz vélhetőleg teszt verzió, amit talán egy 30 év körüli svájci magyar srác? cége fejleszt?. Alig van termék, alig van elemző eszköz, indikátor. Akadozik, nehézkes, lefagy, long helyett shortol?. Értem én, hogy drága megvenni egy licencet, meg talán jobban is bele lehet nyúlni a sajátba, de ez akkor se az igazi.

  A céges stratégiára nem oktatnak ki, mindenkinek a sajátjával kell próbálkoznia. De ha nyereséges vagyok, akkor miért érdekelne az övék?

  A cég pesti irodája nem tudom, hol van, a magyarországi képviselő meg egy namíbiai zenész?. Tőle kaptam egy cégesnek nem mondható levelet, de aztán választ a kérdéseimre még nem.

  A platformba beépítettek egy érdekes kockázatkezelést, amiben van logika, de nem könnyíti meg, hogy gyorsan elérhető legyen az az elvárás, amit 3 hónapos próbaidőn keresztül kell teljesíteni: 1 millió dolláros számlán 25 ezer nyereség egyenletes teljesítménnyel. 1 terméknél max 2,5 lot egyszerre, összesen max. 10 lot. Hedge nincs.

  Szerződést nem láttam, nem tudom van-e fix jövedelem, kártérítési, vagy egyéb felelősség, befektetővédelem, no és persze engedélyek. Állítólag 30% a jutalék a nyereségből, ha az évi 10% megy.

  Kérdés persze, hogy egyáltalán vannak-e millió dolláros számlák, ügyfelek.

  Szóval nem tudom, mit gondoljak. Örülnék, ha működőképes lenne a dolog, de egyelőre én traderként nem látom a hátteret, befektetőként pedig inkább beraknám a pénzem azért a 10%-ért egy jó befektetési alapba egy megbízható pénzintézetnél.

  Néhányan próbálkoznak innen is vele, ha jól tudom. Tapasztalatok? Információk? Van, aki végigcsinálta a 3 hónapot úgy, hogy gond nélkül működött neki a rendszer?

 • #2
  Korai lenne még bármit is írni róla.

  Hozzászólás

  Working...
  X