Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Befektetési arany

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Befektetési arany

  Érdekelne a véleményetek a befektetési arany vásárlással kapcsolatban. Olyasmire gondolok, mint az aranypiac.hu által kínált aranyak, talán azon belül is a Bécsi Filharmonikusok.

  Tudom, hogy ez nem egy olyan hatalmas hozamot produkáló befektetés, de vitathatatlan, hogy az aranytartalék fizikai megléte egyfajta biztonságot ad, bármi történjen is.

 • #2
  Kedves GSz!

  Az arany fizikai léte tényleg megnyugtató. De csak egy portfolioban! Nem érdemes egész vagyont aranyba sem fektetni, mint ahogy semmi másba sem. A lényeg mindig, hogy több részre kell osztani.
  Egyébként az arany árfolyama eléggé magasra emelkedett most, és nem biztos, hogy a legmegfelelőbb pont a "beszállásra". Bár tudom, hogy itt teljesen másfajta pozíció nyitásról van szó.
  Olvassátok el az írásom: http://www.tozsdetanoda.hu/category/elemzesek/

  Viszont egy dolgot ne feledj! Az aranynak van egy nagy hátránya: ha esetleg kirabolnak, akkor azt már soha nem kapod vissza, mert nagyon egyszerű eltüntetni. Nincs benne semmilyen azonosító ami egy beolvasztás után is megmaradna...
  TőzsdeTanoda.hu - Mindenkiből lehet sikeres tőzsdei kereskedő!

  Hozzászólás


  • #3
   GSz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Érdekelne a véleményetek a befektetési arany vásárlással kapcsolatban. Olyasmire gondolok, mint az aranypiac.hu által kínált aranyak, talán azon belül is a Bécsi Filharmonikusok.

   Tudom, hogy ez nem egy olyan hatalmas hozamot produkáló befektetés, de vitathatatlan, hogy az aranytartalék fizikai megléte egyfajta biztonságot ad, bármi történjen is.
   Szerintem nézz utána az egyre terjedő tungstenes hamisítással kapcsolatos pletykáknak. Könnyen meglehet, hogy most balekvadászat folyik a botrány kipattanása előtt.

   Hozzászólás


   • #4
    Sziasztok. Szerintem ha már arany, akkor érdemesebb azzal az árutőzsdén foglalkozni. Ez a befektetési arany dolog nekem elég átverés szagú...
    Jegesmaci www.arutozsde.blogspot.com

    Hozzászólás


    • #5
     Szeva Mindenkinek! Mostanában én is elmerültem az arannyal kapcsolatos témában, és találtam egy elég jó oldalt. Az általuk kínált arany elég drága és ráadásul MLM-ben is működnek, de a blogjuk nagyon hasznos infókat (referenciákkal) tartalmaz az arannyal és az ezüstel kapcsolatban is.

     http://www.goldandcashflow.com/golden-arany-blog/

     Hozzászólás


     • #6
      GSz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Érdekelne a véleményetek a befektetési arany vásárlással kapcsolatban. Olyasmire gondolok, mint az aranypiac.hu által kínált aranyak, talán azon belül is a Bécsi Filharmonikusok.

      Tudom, hogy ez nem egy olyan hatalmas hozamot produkáló befektetés, de vitathatatlan, hogy az aranytartalék fizikai megléte egyfajta biztonságot ad, bármi történjen is.
      Sziasztok!

      A befektetési arany, például az aranyérmék, jó és időtálló befektetés, azonban az a hátránya, hogy több évnek (évtizednek) kell eltelnie, hogy valóban nagy nyereséget érjél el vele, tehát nyugdíjalapnak kiváló. Ezt most teljesen komolyan mondom.
      Más, érdemes aranyat vásárolni, de szerény véleményem szerint nem fizikális formában, inkább úgy mint egy részvényszámlával a részvényeket, hogy ne jelenjen meg fizikális formában nálad.
      Hallottam már több előadás az aranybefektetésekkel kapcsolatban és sok ellenvéleményt is. A saját véleményem a következő: Ha valami hatalmas válság lesz nálunk és a környező országokban, akkor jó, ha van aranyunk, akár fizikális formában akár "aranyszámlán". Ha olyan hatalmas a válság, hogy ennivalóért ölik egymást az emberek, akkor egyszerűen el kell menni egy olyan országba, ahol nincs válság, vagy csak kisebb mint nálunk és ott a megvett aranyból kivárni amíg elmúlik a baj.
      Ha világméretű válság van, akkor teljesen mindegy, hogy kézben van az arany vagy egy páncélteremben több ezer kilométerre, mert akkor a társadalom alapjaiban fog újjászerveződni és ez akár évtizedekig is eltarthat, de szerintem ilyen hatalmas válságot nem érdemes vizionálni, mert megjósolhatatlan, hogy akkor minek lesz értéke (az élelmiszeren és a vizen kívül).

      Akit foglalkoztat az arany vásárlás, befektetés gondolata, nézze meg az oldalamat: www.aranyextra.com.
      Ezen az oldalon nagyon sok információt összegyűjtöttem, a regisztrált tagoknak pedig egy jól jövedelmező befektetési ajánlatot is kínálok.

      Hozzászólás


      • #7
       véleményem szerint annak érdemes fizikai aranyat vennie, aki nagyobb tételben gondolkodik. mert ugye azt utána valami biztos helyen tárolni is kell, (az ágy alatt nem a legmegfelelőbb) annak pedig költsége van stb...

       szerintem ha valaki aranyba szeretne befektetni arra a legegyszerűbb még mindig ha vagy valami arany etf-et vesz, vagy akár határidős kontraktust.

       nekem is van aranyam, határidős. Likvid, kicsi bid-ask a piacon, nincs tárolási költség, ha kell tovább görgetem a pozit, és a brókeri kötésköltésgen kívűl nincs más kiadás (persze a roll-on lehet kicsit bukni).

       én nem adnám a pénzemet oda másnak azért hogy az vegyen belőle aranyat, vagy valami arannyal kapcsolatos izét jó magas jutalékért.

       ez persze az én magánvéleményem, lehet ellentmondani

       Hozzászólás


       • #8
        Gyerekek, óvatosan a tanácsokkal. Ok, hogy a magánvéleményedet írod le, de azért veszélyes ez, mert mindannyian mások vagyunk, más célok vezérelnek, stb. Én azt gondolom és a több évtizedes befektetési tapasztalatom ezt igazolja vissza, hogy ha valamilyen befektetési formát nem ismersz, igyekezz azt megfelelően átlátni, tanulmányozd az adott témát, kérd ki mások tapasztalatát, ezeket vesd össze saját személyiségeddel és céljaiddal és így hozd meg a döntésedet.
        Arany etf-el jó kereskedni, de ha valaki az inflációtól fél, illetve nem bízik már a különféle papír alapú befektetésekben, akkor a fizikai arany a jó választás. Hangsúlyozom tájékozódni kell!!!
        Egyébként, ha már e témában ajánlanom kellene, akkor én ezeket a linkeket dobnám be, vettem a cég (Swiss Finance Zrt) segítségével aranyat és flottul zajlott minden, illetve szintén kiválló infókat lehet találni a honlapjukon:
        http://swissfinance.hu/cikkek-erdeke...efektetesi-abc
        http://swissfinance.hu/befektetes/be...-fizikai-arany

        Hozzászólás


        • #9
         Szerintem az ősidök óta a legjobb befektetési lehetőség, persze tény, hogy ez egy hosszabb távú befektetés.
         Ajánlommindenkinek, de tényleg nézzetek utána, hogy ki-mit-mikor-honnan.
         Nekünk szeptembertől indúl minden hét bizonyos napján a befektetői klubbunk.
         Mindenkit sok szeretettel várunk.
         e-mail címem:anyagifuggetlenclub@gmail.com
         Egy megjegyzés még gyorsan, az otthontárolással kapcsolatosan.
         Abban az esetben, ha csak papír alapon kereskedsz az arannyal az egy esetleges krach bekövetkezésekor, mit ér?
         Amennyiben arany az legyen nálad, csak te tudod, hogy hol van!
         Érdemes kicsi tömböket vásárolni.
         Mindenki tudja, hogy a lufi nem sokáig bírja tovább!!!!
         üdv mindenkinek Zsolt!!!
         A klubba csak meghívásos alapon lehet részt venni, ennek feltétele, hogy jelentkezz a fenti e-mail címemen.nevedet add meg.
         minden érdeklődöt meghívunk, minden alaklommal más és más befektetési stratégiáról tartunk előadást!!!
         még kérném, hogy írd meg, hogy vállalkozásban dolgozol-e vagy alakalmazottként!!!

         Hozzászólás


         • #10
          "Abban az esetben, ha csak papír alapon kereskedsz az arannyal az egy esetleges krach bekövetkezésekor, mit ér?
          Amennyiben arany az legyen nálad, csak te tudod, hogy hol van!
          Érdemes kicsi tömböket vásárolni."

          Persze! Fizessük meg a vétel-eladási spreadet, ami esetenként a 10%-ot is elérheti? Fúrassuk meg a tömböt, hogy nem hamis-e? Béreljünk trezort vagy kössünk otthonra drága biztosítást?
          Nagyon jó üzlet ez a közvetítőknek, de nam az ügyfélnek.

          Egy krach nem úgy néz ki, hogy az összes tőzsdei elszámolóház fizetésképtelen lesz holnapra.
          Amennyiben valaki tényleg armageddonra készül, akkor nem biztos, hogy a pénzének értékmegőrzése ugyanannyira prioritást élvez (pl. ha az utcán lőnek és férfiakat, nőket egyaránt katonának soroznak). De gondolom, egyesek azt képzelik, hogy az arany ilyen esetben is jól jön: "nem baj, majd egy kicsit lefaragok a tömbből és elcserélem élelemre, gyógyszerre"
          Erre az esetre is megvannak a befektetési eszközök és az nem az arany.

          Szerintem aki aranyban gondolkodik, ossza el a pénzét aranyfedezeti befektetési alapokba, árutőzsdei kontraktusokba. Ez a legolcsóbb módja és így még talán nyerhet is. Aki pedig fizikailag veszi meg, számoljon azzal hogy a vételt követően kb. 5-10%-ot azonnal bukott.

          Hozzászólás


          • #11
           Gondoltam érdekességképp megírom, hogy a napokban indult a témában egy lap.hu oldal: http://befektetesi-arany.lap.hu/

           Befektetési arannyal foglalkozóknak hasznos lehet.

           Hozzászólás


           • #12
            Nagyon sok okos dolog mellett több felettébb érdekes dolgot is olvastam! Pl: az arany az legyen nálad! Nos ez akkor igaz, ha ékszerről beszélünk. A befektetési arany ne legyen nálad, abból sok károd származhat. 1. megsérül a csomagolása és ez kb. az aranyad értékének a 10-15%-ába kerül. Ugyanis a legapróbb sérülés után azonnal bevizsgálják, ha értékesíteni szeretnéd! Ez pedig nincs ingyen! 2. ellophatják és akkor mindent elveszítesz! Egyébiránt ha már arany akkor csak fizikai arany. Az egyetlen dolog ma amivel nem lehet veszíteni, feltéve, hogy valóban aranyat vettél. Ezért csak megbízható helyről vásárolj.(Good Delivery lista)

            Hozzászólás


            • #13
             az egyes országok aranytartalékai.. érdekes táblázat http://www.tozsdevilag.com/ no comment

             Hozzászólás


             • #14
              Atya, világ, mi lett az arannyal, és az ezüstel, hogy ekkorát zuhantak az elmúlt 3 napban? Az aranynál nem fordítottan kéne arányosnak lennie a jelen gazdasági helyzettel? Megszűnt az aranynak a biztonságos menedék szerepe? Vagy ez csak egy elég nagy korrekció volt a piacon?

              Hozzászólás


              • #15
               Elkezdtek profitot realizálni. Azért tudni kell, hogy ha valamit csak a spekuláció hajt és nincs mögöttes érték, akkor ott lehetnek nagy meglepetések.

               Egy felezést is meg lehetne magyarázni logikusan az arany piacán, pont mint egy duplázást.

               Hozzászólás

               Working...
               X