Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Befektetési arany

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #31
  Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Ismeri valaki a Gold Way Czech nevű céget?
  http://goldway.eu/
  Egyik ismerősöm ajánlotta figyelmembe. Rendkívül magas hozamot ígérnek a befektetési aranyra! Ami szinte hihetetlennek tűnik!
  Annyit tudtam meg, hogy a cég ékszer és óra készítésével foglalkozik.
  Félek, hogy egy újabb átverésről van szó!
  Aki tud valami pontosabbat, az írja már le! Előre is köszönöm a segítséget!

  Hozzászólás


  • #32
   Sziasztok!
   Elhatároztam, hogy biztonsági vésztartaléknak veszek aranyat is. Fizikai aranyra gondoltam, néhány db 5-20 g-os kiszerelésben. Úgy tudom, ha be kell vizsgáltatni az aranyat, annak jelentős költsége van, így ezt igyekszem elkerülni, erre vonatkoznak a kérdéseim:

   -mikor forgalomképes egy aranytömb? Elég ha megvan az eredeti számla+eredetiség igazoló papír+márkás aranytömb legyen(Good Delivery). Vagy csak akkor tudom eladni ha az adott helyen vásároltam, és az én nevem van rajta?
   -Ha veszek egy aranyat valami jobb helyen, akkor azt eladhatom más kereskedőnek?
   -Függ e az eladhatósága attól, hogy melyik kereskedőtől vettem? Tehát vehetek e kevésbé neves vidéki kereskedőtől? (ha nem elengedhetetlen nem megyek el ilyen kis összegű befektetésért Budapestig)
   - Visszavásárolják e a kereskedők azt az aranyat, amit használtan vettem magánszemélytől? (feltéve, hogy márkás, van számla de nem az én nevemre, és van eredetiség igazolás)
   -Az aranyat sérüléstől védő tokban kapom e?

   Hozzászólás


   • #33
    Ha már reklámozol, és ezzel foglalkozol, válaszolhatnál az előző kérdésre is.

    Hozzászólás


    • #34
     Üdv,
     Én nemrég a Conclude Zrt-nél vettem és teljesen rendben találtam őket, megbízhatóak. Készletről vettem kp-ért simán. A honlapjuk elég transzparens, ez tetszett bennük. www.conclude.hu. Bár nem a legolcsóbbak, de legalább korrekt az áru.. és belváros.

     Hozzászólás


     • #35
      Az aranyos cégek rendre elfelejtik tájékoztatni ügyfeleiket, hogy milyen is az arany előélete.

      Ha előveszünk egy olyan grafikont, ahol az árfolyamot az 1970-es évektől ábrázolják, látszik, hogy a Bretton Woods-i rendszer összeomlása után valóban sokan aranyba menekültek, s ez exponenciálisan felhajtotta az árat az 50 dolláros mélypontról kb. 800-ig. De aztán megnyugodott a piac, és több, mint 20 évig tartó korrekció következett, aminek során akár a befektetése értékének 75%-t is elvesztette a befektető.

      Kb. 2000-től indult felfelé újra az arany, s a jelenlegi válságnak köszönhetően ismét exponenciálisan megugrott 1900 dollárig jelentősebb korrekció nélkül.

      De tényleg nem várható korrekció, mint ahogy azt az mlm hálózatok kétes tudású ügynökei hírdetik?

      Kizárt, hogy a válság után ne lenne. Már most is hónapok óta nem tud új csúcsra törni, s bár esése megállt a 23,6-os Fibo szintnél, ha áttöri, újabb szinteket elérve akár 700-900 dollárig is gyengülhet hosszú évek alatt.

      Sok kisbefektető ragad az aranyába, vagy visel el komoly veszteséget, nem beszélve a fizikai arannyal kapcsolatos egyéb költségekről (spread, tárolás, stb.)

      Persze a hálózatépítők közben szép jutalékra tesznek szert.

      Egy szó, mint száz: lehet, hogy szépen csillog, de belső értéke alig van, árát a piac határozza meg, költséges holmi, s a várható korrekció miatt nem kevésbé kockázatos, mint bármely más termék.

      Hozzászólás


      • #36
       Én teljesen új vagyok és egy barátom történetével hozakodnék elő mindenki okulására a Safety Gold Zrt. eljárásával kapcsolatosan.
       Másfél hónapja rendelt meg egy "kisebb" tételt, melyet ki is fizetett és 15-20 napos szállítási határidővel igazolt vissza a cég. Miután semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a barátom a csúszásról, noha azt a szállítónak (ÁSZF) ilyen esetben kötelessége megtenni, sok-sok telefonálásra, az újabb és újabb nem teljesített ígéreteket megelégelve nyilatkozatot tett az üzlettől való elállás szándékáról. A formanyomtatványt a cég bocsátotta rendelkezésre és kölcsönösen alá is írták. No, ennek is már két hete, de a pénz mind a mai napig nem került vissza a vevő-barátom számlájára. A legutolsó telefonbeszélgetés során a cég vezérigazgatója arra hivatkozott egyébként, hogy azért nem tud azonnal utalni, mert az áruban fekszik a pénz. (Na de ha az áruban fekszik, akkor miért nem adják át az árut?) Miután ezt a választ rendkívül cinikusnak és hamisnak értékelte a barátom a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, illetve az ilyen tevékenységet engedélyező Magyar kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósághoz fordul a panaszával.

       Hozzászólás


       • #37
        Még a Fogyasztóvédelmi Hatóságot ajánlanám. Viszont ha a békéltető testületi meghallgatás nem hoz eredményt, akkor csak a pereskedés marad. Manapság pedig hamarébb megszűnik egy cég, minthogy bíró látná az ügyet.
        Sose fizetnék ki semmit teljes összeggel előre, maximum előleget adnék. Ha nincs a cégnek beszerzésre saját tőkéje, akkor teljesen komolytalan a dolog.

        Hozzászólás


        • #38
         Köszönö, igen oda is megy a levél.

         Hozzászólás


         • #39
          wyx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Ismeri valaki a Gold Way Czech nevű céget?
          http://goldway.eu/
          Egyik ismerősöm ajánlotta figyelmembe. Rendkívül magas hozamot ígérnek a befektetési aranyra! Ami szinte hihetetlennek tűnik!
          Annyit tudtam meg, hogy a cég ékszer és óra készítésével foglalkozik.
          Félek, hogy egy újabb átverésről van szó!
          Aki tud valami pontosabbat, az írja már le! Előre is köszönöm a segítséget!
          Szia! Csehországból származok és a Goldway tarsaságot nagyon jól ismerem.
          Nagyon jól hírü társaság.Ha szeretnél többet tíudni róluk szívesen adok róluk infót. Laco

          Hozzászólás


          • #40
           Ez se semmi: http://www.atv.hu/belfold/20150812-a...elerheti-a-kar
           https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

           Hozzászólás


           • #41
            Tiszta dilettánsok dolgozhatnak a bankokban.

            Hozzászólás

            Working...
            X