Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Shortos algo kalandja

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

A dax mozgása finoman szólva nem volt ideális az utóbbi 10 napban, nem alakultak ki napon belüli trendek. Ennek ellenére jó az irány, csak hiányoznak a nagy nyerő napok. Kiterjesztettem a kereskedett instrumentumok körét a dow-nasdaq párosra. Itt a jelenlegi állás:

Hozzászólás

• shortosgyula
      shortosgyula kommentje
      Editing a comment
      Nem feltétlenül, egy normális trenddel targetet lehet elérni, ráadásul ha hónap végén pluszban van a számla, újra indul a hónap. No para. 200k huf vs 10k usd. Gondolom a matek azért megy

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      A matek az nagyon, persze.
      A Misi féle nyolcszáznyolcvannyolcassal
      Kamikáze STEP 1 = 200k huf -->10k USD amivel mindössze 1 hét alatt kvalifikálhatod magad, majd a rákövetkező héten önellenőrzésként jön a STEP 2.
      A 10k usd -->100k usd és ripsz-ropsz lesz egy privát Topsteped.

• shortosgyula
      shortosgyula kommentje
      Editing a comment
      Mindenhol kerestem 666-os áttétet, de valami ördögi terv részeként egyszerűen nincs.

Dow backtest video a tegnapi napról. https://www.youtube.com/watch?v=lZPLxwPUIrY

Hozzászólás

Hali!
      Lehet érdeklődni, hogy hogy áll a 100k challenge?

Hozzászólás

• Jozsef93
        Jozsef93 kommentje
        Editing a comment

• moneymentor
        moneymentor kommentje
        Editing a comment
        Nem ő az egyetlen, aki eltűnik…
        Legyünk optimisták. Bejött a cucc a csapatnak.
        De azt gondolom, nem könnyű pálya m1-en skalpolgatni nagy pozícióval. Tanulságos lett volna követni ezt a projektet.

• Vacendak
        Vacendak kommentje
        Editing a comment
        Nem az a furcsa, hogy eltűnt (valójában el sem tűnt az utolsó belépés dátuma szerint), a "csend" a fura, ami körüllengi. Vagy bejött a cucc (ez esetben én is "hallgatnék"), vagy nem. Ha nem, akkor viszont nagyon nem. Minél ígéretesebb valami, annál nagyobb a kudarcélmény, ha később az a valami nem váltja be a hozzá fűzött reményeket (tapasztalatból "mondom"). Ami azt illeti, ez esetben is "hallgatnék".
        A film részlet amúgy q.va jó, Jozsef93 - megnéztem kb. 10x!

Sziasztok!
      Nem tűntem el, de ritkán olvasom a fórumot. A 100k challenge elhasalt, viszont az algo fejlesztése megy tovább. Jelenleg ott tartunk, hogy van egy félautomata EA, ami a gyertyákat osztályozza, majd a jeleket szűrve beköti az előre meghatározott zónában, szinteknél, kockázathoz igazított lotmérettel, majd menedzseli a pozit. Próbáltuk full automata módban is futtatni (zónák nélkül), de oda még több idő kell, és mivel a tesztelés és üzemeltetés részét nagyjából egyedül vittem eddig, kissé lassan halad. Dax, dow, nasdaq a tesztelt instrumentumok, ezen kell a szinteket napközben aktualizálni és bevinni manuálisan az EA-ba. Ezekben a zónákban az algo elég jó hatékonysággal felismeri a fordulós jeleket és beköti habozás nélkül.
      Akinek van kedve csatlakozni és napközben ráér, tud időt áldozni a projektre, és szeretne erkölcstelenül sok pénzt keresni, ne habozzon megkeresni

Hozzászólás

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        shortosgyula "53 féle tickcharttal" --> kérem legyünk pontosak!

56! se több, se kevesebb, pont ennyit nézek

AUDCAD, CADAUD, AUDCHF, CHFAUD, AUDJPY, JPYAUD, AUDNZD, NZDAUD, AUDUSD, USDAUD, CADCHF, CHFCAD, CADJPY, JPYCAD, CHFJPY, JPYCHF, EURAUD, AUDEUR, EURCAD, CADEUR, EURCHF, CHFEUR, EURGBP, GBPEUR, EURJPY, JPYEUR, EURNZD, NZDEUR, EURUSD, USDEUR, GBPAUD, AUDGBP, GBPCAD, CADGBP, GBPCHF, CHFGBP, GBPJPY, JPYGBP, GBPNZD, NZDGBP, GBPUSD, USDGBP, NZDCAD, CADNZD, NZDCHF, CHFNZD, NZDJPY, JPYNZD, NZDUSD, USDNZD, USDCAD, CADUSD, USDCHF, CHFUSD, USDJPY, JPYUSD

• Jano
        Jano kommentje
        Editing a comment
        egy idő után , ha tudatosan fejleszti az ember az algóját akkor az " 53 féle "akármi azért letisztul és mindennek szerepe van. aminek nincs feladata az kikerül a kódból. pláne a jó kódból. ettől lesz tiszta a kód. ha nem tisztulna akkor tulbonyolódna és fejleszthetetlenné válna, illetve több erőforrást igényelne. Ami előnyt ad, az marad ami nem.. vagy legalábbis a fejlesztő tréder.. nem tudja értelmezni az nem marad.

• BX-60-72
        BX-60-72 kommentje
        Editing a comment
        Hali Shortosgyula! Engem érdekelne amit csinálsz. Hogy lehet veled felvenni a kapcsolatot? Adatlapodnál nem nyilvános az e-mail címed.

Szóval aki aktívan szeretne EREDMÉNYESEN daytradelni egy félautomata, saját fejlesztésű robottal, nem fél a csapatmunkától, nyugodtan keressen meg, még 2-3 USA sessionban is ráérő kolléga kerestetik ilyen és ehhez hasonló tradek abszolválásához. A képen 39 R eredmény látszik április 29 óta.

Hozzászólás

• BX-60-72
        BX-60-72 kommentje
        Editing a comment
        Szia Shortosgyula! Írtam neked e-mailt, miután elkértem itt a címedet, hogy engem igencsak érdekelne ez a dolog és nagyon szívesen csatlakoznék. Nem tudom, hogy spam-be ment-e a levelem, vagy ennyire szörnyűeket írtam, de nem jött válasz. Most írtam ismét az itt kapott e-mail címedre, nem akarok erőszakoskodni, de tényleg nagyon szívesen részt vennék ebben a projektben. Köszi!

Látom továbbra is a szent grált keresitek. Sajnos el kell szomorítsak mindenkit, ugyanis hiába, mert nálam van. ​ Ez a mai dax long kemény volt Click image for larger version

Name:	Képernyőkép 2023-01-31 174954.png
Views:	405
Size:	29,9 KB
ID:	197540

Hozzászólás

• moneymentor
        moneymentor kommentje
        Editing a comment
        Eddig is mindent magam tanulmányoztam, teszteltem, kísérleteztem. Sok időt, pénzt, energiát tettem bele.
        Ezért nem is érdekelnek az alapoknál megragadt egyetemek, akadémiák, mesterkurzusok, guruk, fórumozók, stb…
        De azok tapasztalata még érdekel, akik komoly pénzeket tudnak csinálni nagy prop számlán. Szerintem nem sok ilyen van Magyarországon.Aztán az se fog érdekelni.

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Equalizerrel egyetértek. Charton nagyon nincs mit okoskodni már évek után. Autóvezetés se ad túl sok új dolgot évek után. Élmény, meg minden, de az alapok nem változnak

• equalizer
        equalizer kommentje
        Editing a comment
        Ez ilyen... egy bizonyos pillanatban mar minden erdeklodes elmulik... kiveve akkor amikor valaki sikeres... na olyankor nem mulik el az erdeklodes...

Engem is erdekel, hogy lathassak egy feher hollot (aka. egy komoly penzeket csinalo prop tradert...) ... de tenyleg! Szivesen meghallgatnam a velemenyet...

A trueforexfund-nál lehet tanulmányozni a kifizetett userek számláit, szerintem is elég tanulságos. Időnként elrettentő példa, mennyire kaszinónak használják sokan ezeket a cégeket. Viszont mivel szépen lehet velük keresni minimális saját tőke kockáztatásával, az szerintem csak saját magát minősíti, aki ezeket leszólja. Példa: 1400 usd befizetésével kapsz egy 300k számlát, ahol 36ezer usd a bukókereted. Nekem pl. volt már 200 lotos (200 eur/pont) dax pozim, ami azért nem kevés. Ez akinek rossz üzlet az szerintem ne tőzsdézzen...

Hozzászólás

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Bocs, rosszul fogalmaztam. Kell a nagyobb számlaméret, de nem a "túl" nagy. Bár az is igaz, én is ezzel küszködök, szóval közel sem vagyok a top kategóriában, de még lehetek

Viszont, abban tökkkéletesen igazad van, hogy az alultőkésítettség képes mindent elrontani. Azaz kell, hogy legyen egy akkora számla, amin "értelme" is legyen trédelni. Ezt sajnos sokáig nem vettem észre, hogy ez baj. És sokaknál ez a baj!

Az ilyen funded cégek azért szerintem pár ezer, tízezer dollárt kifizetnek, utána nyilván már saját számlát érdemesebb nyomogatni, mert minél nagyobb összegekkel játszol, annál nagyobb a kockázat, hogy nem fizeti ki, vagy kitalál valami humbugot.

• shortosgyula
        shortosgyula kommentje
        Editing a comment
        Na végre érdekes téma. A számlaméret. Pár tízezer nyerő egyszerre kb. a határ sztem is, láttam már fél millás nyerőt elpárologni a toplisták éléről ilyen cégeknél, az már veszélyezteti a (piramisjáték) rendszerük működését. Mert valóban nincs sztem sem valós pénz a számlák mögött, ez nem is kérdés. Akinek elég a havi pár tízezres nyerő kategória, arra ez jó lehetőség, nyilván milliókhoz nem. Ugyanakkor milliós kategóriában eleve nem lehet pl daxon vagy dow-n nyomulni, túl vékony a piac. Kb mint amikot Zoli bekötötte hatin a fél évvel későbbi esedékességű olajat, emléxel equalizer?

• equalizer
        equalizer kommentje
        Editing a comment
        Igy van David, lehet erdekes a funded program akkor amikor par szaz vagy esetleg par ezer $-ra palyazol havonta, de, mint mondtam, ez ingatag territorium nekem, sosem foglalkoznek vele, mert csak az idombol adnek ingyen erre, amit nem engedek meg magamnak... attol fuggetlenul lehet, hogy vannak akiknek ez jo... azoknak pedig hajra!

Emlekszem Peti, basszus... az volt a pillanat amikor felvilagosodott elottem, hogy a commodities piacon, sem a hataridoson, sem pedig az opcioson, a spot-on pedig vegkepp nem arrol van szo, hogy konnyen penzt kereshess... vagy nekem nem volt annyi tudasom, hogy kisajtoljam beloluk a max-ot... pedig akkor is mondtam amikor a gazt megvettem 1.4 korul, hogy 6-ig tartom es csinalok legalabb 3M $-t rajta... aztan a gaz felment 10-ig... nelkulem... nem igaz, hogy nem csinaltam penzt rajta, de sokkal kevesebbet mint kellett volna... sokkal... a fuckin' rolloverek, time decay-ek, havi aktualizalasok stb. mind arra valoak voltak, hogy nyirbaljak a futo pozikat... azota sok ilyenszeru fel- es lemenetet elorejeleztem, meg is tortent, de tobbet soha nem tettem a penzem hosszutavu pozikba... nem is daytrade-elek, csak olykor mint most amikor ugy kedvem van ra, inkabb a swing megy, de hosszutavu mozgasra strategiailag tobbet nem vagyok vevo..

A fel eves lejaratu hatis pozival is "csak" annyi a baj, hogy nagy az inerciaja az elejen, a likviditas hianya miatt, es a szep mozgas megtortenik real-time spot-on, az arfolyam meg nem koveti... pontosan kiszamitani pedig, hogy mikor ugrik az arfolyam, az majdnem lehetetlen... mar az is nagy dolog, hogy elore tudod latni a mozgast...

shortosgyula eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Látom továbbra is a szent grált keresitek. Sajnos el kell szomorítsak mindenkit, ugyanis hiába, mert nálam van. ​ Ez a mai dax long kemény volt Click image for larger version  Name:	Képernyőkép 2023-01-31 174954.png Views:	91 Size:	29,9 KB ID:	197540
      Az én robotom is tud ilyen belépőket Click image for larger version  Name:	Képernyőkép 2023-01-30 091013.jpg Views:	0 Size:	59,6 KB ID:	197575Click image for larger version  Name:	Képernyőkép 2023-01-17 175248.jpg Views:	0 Size:	184,5 KB ID:	197576

Hozzászólás

Próbáltátok már programozásra használni a chatgpt-t? Az új, Bing-be integrált egész komoly lett. Egy MT5 scripttel próbálkozok. Click image for larger version

Name:	Képernyőkép 2023-02-14 141732.png
Views:	423
Size:	782,1 KB
ID:	197618

Hozzászólás

• David Chateau
          David Chateau kommentje
          Editing a comment
          Próbáltam másik nyelven poénból, egyszerűbb scriptekre még talán jó is lehet ellenőrizve, de azért az optimális programozástól még messze van a cucc

• shortosgyula
          shortosgyula kommentje
          Editing a comment
          írattam vele egy egyszerű mql5 nyitóscriptet, kb. jó is volt, de beletett egy mql4 kódot és amikor számonkértem hogy ez nem jó, azt is letagadta hogy ő ilyet írt volna https://pbs.twimg.com/media/Fo1xxwhX...jpg&name=large

"írattam vele egy egyszerű mql5 nyitóscriptet, kb. jó is volt, de beletett egy mql4 kódot és amikor számonkértem hogy ez nem jó, azt is letagadta hogy ő ilyet írt volna"
        Külön kommentelem, mert egy kicsit szét van szállva ez a vbulletinGPT moto.

Próbáld a tévedtél vagy bővebben a sajnos tévedtél, megint tévedtél, hibáztál szavakat használni.
        Javítani fogja....vagy ha nem tudja, akkor dob egy network error üzenetet
        Persze a netnek semmi baja, de ha network error után 3-4 óra múlva felteszed ugyanazt a kérdést szóról-szóra, akkor már tudni fogja.
        Úgy működik kb mint Kempelen Farkas sakkozógépe, csak itt 10 ezernyi kirugott Facebook/Twitter/Microfos és már Google programozó is ott ül a háttérben,
        hogy a pitiáner problémáinkat kidolgozza. // A delphit már egész jól nyomják
        Függvényeket kell vele iratni, nem komplett programot. Célfeladatokat, amiket aztán összelegózol.
        Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

Végre valahára, elkészült az automata szintezőnk, amin már kötni is tudunk. Mt5-ben hogy a legegyszerűbb megoldani, hogy normál charton kössön egy, az offline charton futó EA? Van ebben tapasztalata valakinek?
          Click image for larger version

Name:	Képernyőkép 2023-03-30 152733.png
Views:	317
Size:	20,2 KB
ID:	197791

Hozzászólás

shortosgyula eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Végre valahára, elkészült az automata szintezőnk, amin már kötni is tudunk. Mt5-ben hogy a legegyszerűbb megoldani, hogy normál charton kössön egy, az offline charton futó EA? Van ebben tapasztalata valakinek?
            Click image for larger version

Name:	Képernyőkép 2023-03-30 152733.png
Views:	317
Size:	20,2 KB
ID:	197791
            Jól néz ki, ismerős séma
            A szinteknél mit köt?
            Mert ha pullbackra megy minden kötés automatikusan, akkor azért vannak még problémák.
            Kísérleteztem én is ilyen indikátorral, de nem volt megfelelő a vonalak kezelése, uh letettem róla.
            maradt a manuális módszer.

Hozzászólás

• shortosgyula
              shortosgyula kommentje
              Editing a comment
              gyertyafordulókra köt szinteknél, a vonalakat külső progi generálja, az indi csak a megjelenítést végzi

Nincs kedvetek egy aktív, index-daytrade csoportban kereskedni? Szinteket kötünk, a siker garantált, fegyelmezett kereskedéssel nagyon szépen jönnek az eredmények: egy éve tettem itt egy felhívást, az akkor jelentkezők közül az egyik tag azóta túl van a hazautalt százezer usd-n . A robot is készül, de egyelőre hatékonyabb a stratit kézzel kötni (manuál módban jobban lehet skippelni a kedvezőtlen piacú napokat). Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan

Hozzászólás

• shortosgyula
              shortosgyula kommentje
              Editing a comment
              Te mit tudsz hozzátenni, hogy ne ilyen legyen?

• moneymentor
              moneymentor kommentje
              Editing a comment
              Ha a siker garantált, jönnek a százezrek, engem érdekel… Belefér a napi rutinomba.
              De komolyan, vállalom, hogy saját stratégiámmal figyelem a DAXot, vagy bármi mást, és jelzek, ha érdekeset látok...

De pontosan hogy gondolod, mik a részletszabályok?
              Melyik indexekről lenne szó?
              Mindenki ugyanazzal a stratégiával ugyanazon a számlán kereskedik? Mi ez a stratégia? Milyen idősíkon?
              Vagy mindenki saját stratégiájával, saját számlán köt, csak megosztja a jeleit?
              Hol kommunikálna a csoport?
              Stb.

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              Akkor szintek koteseben talan ti vagytok az elsok akik lecket tudnak adni, en meg nem lattam olyant aki ezt sikeresen muvelne hosszutavon. Ez nagy dolog! gratula erte!

Es az is igaz, hogy nem lehet egy csoporton belul tobb strategiat tolni, akkor mukodik jol a cucc amikor mindenki a szekeret ugyanolyan modszerrel tolja... a robot keszitesebe, ha ugyanarrol van szo mint anno, be tudok segiteni neked, egy egesz programozo sereg all rendelkezesre...

indítottam egy discord szervert, gyertek https://discord.gg/r8DwxdNW

Hozzászólás

• moneymentor
              moneymentor kommentje
              Editing a comment
              Hülyékkel nem foglalkozom.
              Ezt meghagyom Várkútinak (mert eleve hülye, aki ennyit fizet neki oktatásért.)
              Ezért irányítottalak át benneteket is, vele kekeckedjetek 35 éves (zenész)múltja miatt.
              Frusztrált idióták.

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              meg mindig nem erted, ugye? minden szempont kerdese csak ... peldaul az itteni "frusztralt idiotak" szempontjabol kozted es Varkuti havered kozott nincs semmi kulonbseg ... a magunkfajta idiotak szempontjabol te pont fix annyit mutattal a tudasodbol itt az evek soran (ha leszamitjuk az anyazast, romanozast es idiotazast) mint a Varkuti havered: fix semmit... de Varkuti elonyben van veled szemben hiszen nagyobb semminek erezheti magat nalad mar csak a sajat maga bearazasabol kifolyolag is ... 5k $ > 5k Ft, nem?

• Jozsef93
              Jozsef93 kommentje
              Editing a comment
              Sajnálom, hogy sikerült egy teljesen más irányba elvinni a témát.. Ismételten természetesen... Szerintetek előfordulhat a jövőben, hogy ez a vitatkozás/személyeskedés című lemez ne kerüljön elő újra és újra a fórumon?

Visszakanyarodva,
              Igen, olvastam, hogy "aktívan trédelő" tagok a célcsoport. Én személy szerint ebbe a csoportba sorolom magam, viszont úgy érzem, hogy az aktív jelző jelen esetben túlságosan szubjektíven értelmezhető. Körülbelül 2 nap telt el a csatlakozásomat követően, amikor meg szerettem volna osztani például egy GBPCAD longot, de sajnos alkalmam már nem volt rá. Szerintetek helytálló az az érzésem ezzel a kezdeményezéssel és/vagy a korábbiakkal is egyetemben, hogy inkább az "aktívan trédelő és napon belül is aktívan chatelő tagok" jelentkezését várnád/várnátok?

Megalith

Csak tegnap találtam 2 olyan számomra új setupot, amibe szeretnék sok időt, és k.. sok pénzt fektetni. Rendeset, nem proppost, nem minilotokat.
            Bámészkodókra valóban semmi szükség:

Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              moneymentor draga... ne haragudj, nem akartam tobbet irni, de valahogy mindig megmutatod, hogy benned van az X... komoly regresszio veheto eszre abban, hogy eddig mentorkent meg akartad mondani az ugyfeleidnek, hogy mit kellene csinaljanak, mostantol arrafele viszont coach-kent meg ennyit se adsz... eddig sem fizette be senki azt az 5k Ft-ot, de mostantol kezdve miert tegyek? Nem a kereskedesi oldalrol tudsz leginkabb segiteni coach-kent... LOL megis milyen oldalrol tudnal pont te valakin segiteni? Akkor mi ertelme van tredereket toborozni egy tradercoach rendszerhez??? Hiszen a legnagyobb problema a retail trederek kozott pont a tudas hianya ami az alap a szakmaban... milyen mas oldalrol tudod megkozeliteni a problemat egy olyannal aki nem ert a szakmahoz? Megpatyolod kicsit a lelkecskejet badarsagokkal, hogy hatha megkapja magaban azt a tudast ami nincs benne? becsszo, jobbnal jobb otletekkel rukkolsz elo kinodban... mutatok egy jo utiranyt: tanulj meg sikeresen kereskedni -> kereskedj vagy ket evet es csinalj kis $$$-t (nem vegtelenszer sok virtualis challenge $$$-t) -> utana elfelejtheted a coaching utakat es mas mentorszeru badarsagot...

• moneymentor
              moneymentor kommentje
              Editing a comment
              Aranyapám, tradelek, tanácsadó voltam/vagyok, összeraktam egy jó oktatási anyagot és hozzá egy jó mentorálást, amit hamarosan, igény szerint coachinggal is ki tudok egészíteni.
              Mit nem értesz ezen? Sajnálom, ha a magadfajtát a guta üti meg más sikerétől, de attól én nem leszek kevesebb.

• equalizer
              equalizer kommentje
              Editing a comment
              Ertem. Sok sikert kivanok neked az aktivitasaidhoz!
          Working...
          X